1976 Toyota

Celica LB

1:24, Aoshima
Pintér György - Múzeumi krimik 1976 Toyota Celica LB (Aoshima)

Miután túl vagyok néhány Aoshima készleten, kíváncsian vártam, hogy ez a mostani milyen meglepetéseket tartogat, mivel ezen makett egy viszonylag új kit, így izgatottan bontottam ki a dobozt. Mielőtt továbbmennék, ezúton szeretném megköszönni Szűcs Lacinak, hogy segített a beszerzésben, ugyanis ez az autó csak Japánban kapható.

Tehát miután levettem a dobozfedőt rögtön 2 dolog szúrt szemet. Az egyik, hogy a két első kereket tartó rudat elfelejtették mellékelni, a másik, hogy egy teljesen más autóhoz való műszerfal-matricát kaptam. Szerencsére volt itthon néhány óralap ill. a kerékfelfüggesztést is megoldottam, de azért bosszantó, hogy hibás a készlet. Na de menjünk szépen sorjában. Az építést az alvázzal kezdtem, ez kivételesen (az Aoshimához képest) meglehetősen részletes volt, egyedül az olajteknő volt egybeöntve az aljával, a többi alkatrészt külön kellett a helyére tenni. Egy nagy problémám volt ezen a téren, mégpedig a hátsó kipufogódob, ami felhelyezés után nem igazán oda került,ahol lennie kéne, de nem akartam már vagdosni, úgyhogy az úgy maradt. A belső tér is egész szépen ki van dolgozva, a kárpitok, a műszerfal, a kormány… mind jól illeszkedett. A két gyári ülést ugyan lecseréltem, ezek valamilyen régi versenyülések, de már nem tudom pontosan, hogy mihez voltak. A kasztni építésénél egyedül az üveg behelyezése okozott némi problémát, mert sehogy sem feküdt fel a helyére, ezért a hátsó ablakot levágtam és ez külön lett felragasztva. A gyárilag adott Watanabe kerekek nem rosszak, de nekem annyira nem tetszettek az autó alatt, mert kicsit magasabbak voltak a gumik, mint a képeken, ezért ezeket lecseréltem (a szintén)Aoshima által prezentált 14”-os MarkIIShark Slick kerekekre, melyeknek a középső részét pirosra festettem. A karosszériát Tamiya Bright Red Spray festékkel fújtam, de sajnos egy két helyen nem lett a legszebb (szerencsére a képeken ez nem látszik).

Összegezve: Egy egészen látványos, részletgazdag autót tudunk építeni a dobozból, bár néhány bosszantó dolog azért ebben a készletben is akad, viszont aki szereti ezt a stílust, annak sajnos egyenlőre ezzel a márkával kell beérnie.
01
01
02
02
03
03
04
04
05
05
06
06
07
07
08
08
2011.01.02.
gabrielguess, Dunakeszi
Értékeld a cikket! ?
A cikket csak bejelentkezett felhasználók értékelhetik. Bejelentkezés, regisztráció
Lac_us
2011.01.30. 18:11:20
Szia!

Én mint munkáid állandó hozzászólója ;) megvizslattam újabb Aoshima remekedet.
Kérlek, tegyél fel majd nagyobb felbontású képeket mert ebből nehéz megállapítani milyen is a végeredmény.
gabrielguess
2011.01.30. 19:57:41
Rendben, kiviszem majd a verdákat a napra és csinálok pár jobb képet...azóta egyébként már le lett panelezve a Celica...üdv
Lac_us
2011.02.03. 08:46:27
Nem kell kivinni, csak nagyobb felbontás, gondolom ezeket kicsinyítetted, ha az eredetit felrakott amit a fényképezőgép csinált akkor az is jó.
hobbista
2011.02.06. 17:03:07
Szia!
Nem tudom, milyen az eredeti kerék, de ez, ami rajta van, túl kicsinek hat. Valahogy eltűnik a kaszni alatt. Amúgy egész jó a masina.
gabrielguess
2011.02.07. 12:15:47
Lac_us: az eredeti képek is rosszak, mert telefonnal készültek lámpafénynél...lesznek majd jobbak az összes eddigi autómról.
hobbista: az eredeti gumik kicsivel magasabbak, de nekem azzal nem tetszett, ezért raktam alá ezeket
Szólj hozzá! ?
Megjegyzést csak bejelentkezett felhasználók írhatnak. Bejelentkezés, regisztráció