Ármánykodás Morr kertjében
1:70?
A Warhammer összes faja közül a skavenek a kedvenceim. Egymással történű rivalizálásuk, szerencsétlenkedésük gonoszságuk ellenére is kedvelhető antagonistává teszi őket.

Néhány hónapja gondolkodtam rajta, hogy végre készítek egy igazi diorámát, és mivel jó sok skaven figurám maradt, és elkezdtem gondolkodni, mit lehetne kihozni ebből. Végül arra jutottam, hogy a Skavenvadász című könyv Morr kertjében játszódó részéből elevenítek meg egy pillanatot, amikor a Kórság papjai betegséggel akarják súlytani Nuln városát, és a temető elhagyott szegletében ügyködnek.

A diorámához Garden of Morr és Skaven Pestilens figurákat használtam. Az üst gyurmaradírból készült.

Mindent lefújtam Chaos Black festékkel, a munkálatok megkezdése előtt.

Citadel, revell bázis színek, és akril festékeket használva kifestettema figurákat (festékek: ulthuan grey, moot green, warpstone glow, dryad bark, leadbelchet, screaming skull, kislev flesh, sylvaneth bark, bugmans glow, brass scorpion, screaming bell)
Próbáltam úgy festeni, ahogy elképzeltem, vagyis sötét ruhák, lehetőelg minél életszerábben, semmi kirívó szín, egységes színvilág.

Mosáshoz és korrózióhoz és koszoláshoz a kvöetkezőket használtam: Citadel festékek typhus corrosion,reaikland fleshade, nuln oil, argrax earthshade, nihilakh oxide.

Miután mindent kifestettem, jöhetett az összeillesztés.
Először egy vékony műanyag - nem tudom az anyagot pontosan - lapot beragasztóztam, miután kimértem, mi hova kerül, és odaragasztottam adrabokat. Ez után finom szemű homokkal beszórtam az egészet. Miután megszáradt, agrax eartshade-el és reaikland flashshade-el, valamint barna festékkel bekentem a homokot. Ezután jöhetett a Citadel fű elhelyezése. Figyeltem arra, hogy a temető belselyében, ahol asakvenek vannak, olyan hatása legyen a fűnek, mintha valami bomlasztaná, pusztulna az egész. Ennek érdekében nurgle's grot-al is rácsepegtettem, ami olyan hatást kelt, mintha szivárogna valami rotható anyag a földből.
Az utolsó lépések egyikeként kifúrtam a szarkofág alját, és betettem a világítást. Ez után felragasztottam, a fa valamint keménypapír keretet, amit végül egységes színre festettem. Az üstöt megformáztam monopolradírból, és beleragasztottam a skaven jelképeket. A tüzifához megégetett gyufadarabokat használtam. Az üst tetejére, főzet gyanánt a megmaradt alkatrészekből újrahasznosított lövedéket használtam - a kataputhoz tartozott, ha azt akarja valaki megépíteni -, ami tökéletesen passzolt, mert az egész egy halom trutyit elevenít meg. A kripta rácsaira pillanatragasztóból ékszítettem pókhálót. Egy-két cseppet rácsepegtettem az ujjamra, amiket összenyomkodtam, és az így kapott "szálakat" felhelyeztem a rácsokra.

Utoljára felhelyeztem a kúszónövénynek szánt vasútmodell boltban vásárolt vönényzetet - sajnos a nevét elfelejtettem, a doboz nincs meg -, amihez néhol cérnából készített ágakat is hosszáadtam.

Lakkozásra az Army Painter matt lakkját használtam.

Körülbelül 30 óra munkám volt az egészben, nem akartma elkapkodni, és még mindig dolgozok néha egy kicsit :)
kezdetek1
kezdetek1
kezdetek2
kezdetek2
kezdetek3
kezdetek3
kezdetek4
kezdetek4
kezdetek4
kezdetek4
kezdetek5
kezdetek5
7
7
Dioráma 1
Dioráma 1
Dioráma 2
Dioráma 2
Dioráma 3
Dioráma 3
Dioráma 4
Dioráma 4
Dioráma 5
Dioráma 5
Dioráma 6
Dioráma 6
Dioráma 7
Dioráma 7
Dioráma 9
Dioráma 9
2016.09.17.
slawter, Győr
Értékeld a cikket! ?
A cikket csak bejelentkezett felhasználók értékelhetik. Bejelentkezés, regisztráció
slawter
2016.09.17. 21:08:27
Az arany részen direkt nincs korrózió, majd a legvégén ráfestem, de msot így szeretem nézegetni :D
badgo
2017.10.22. 21:44:12
Szia! Ez nagyon tetszik, a figurák, az ötlet, a kripta, de főleg az egész hangulata.
Szólj hozzá! ?
Megjegyzést csak bejelentkezett felhasználók írhatnak. Bejelentkezés, regisztráció