Grumlok és Gazbag
1:50 (kb)
Sziasztok!

A Warhammer Onlnie játék gyűjtői kiadásához adták ezt a fém figurát. Akkor az egyik barátom festette ki. Nagyon tetszett akkor, később sem volt vele bajom, de úgy gondoltam, hogy ha már itt van ez a rengeteg új festék és mivel sérülés érte a figurát (letört a goblin botjának és az ork sisakjának csúcsa -, ezért újrafestem és megpróbálom minél jobb környezetben bemutatni.

Az alapot egy műanyag "maradék" adta, amit édesapám munkahelyén egy 8 cm széles és 5 centiméter magas téglatesté alakítottak.
Ezt az alapot először ragasztóval körbekentem, majd homokot szórtam rá, valamint felragasztottam a sziklákat - ezek valamiféle műkövek, amiket rendezvényeknél is használnak, ha köves talajt akarnak imitálni, makettezni kiválóak, mert könnyen formálhatóak, elég tartósak, ugyanakkor alig van súlyuk.
Miután minden megszáradt, lefújtam Chaos Black alapozóval. Jöhetett a sötétbarna alapszín mindenre, majd pedig azokra a helyekre, ahova cserepes, feltört földet szántam, kicsit kifolyattam az akrilfestéket.
Vártam pár órát, amíg teljesen megszáradt a festék, majd pedig szikével felhasogattam (kicsit gumiszerű a festék, ezáltal nem morzsolódik el, és jól tűri, ha "bántjuk", viszont legközelebb biztos, hogy a citadel új festékét veszem meg, amivel sokkal könnyebben és szebben lehet imitálni ezt a hatást.
Végre jöhetett a világosabb barna és okker színnel történő száraz festés, valamint a sziklák szürkére festése, majd ugyancsak száraz festése.
Ez után helyére tettem a figurát (itt semmiérdekes nem volt, citadel festékekkel újrafestettem az egészet)

Szerettem volna még valamit a figurán és a sziklákon kívül, így egy másik készletből megmaradt démonfejet próbáltam meg minél szikkadtabb kinézetűre festeni (csontszín és agrax earthshade segítségével), és elhelyezni a figura háta mögé.

Azonban még így is kissé hiányosnak éreztem a kompozíciót. Úgy gondoltam, egy kidőlt fa, vagy egy tuskó már elegendő lenne, azonban akárhogy is próbáltam elhelyezni a fadarabot, bénán nézett ki.
Végül úgy döntöttem, hogy kissé ferdén, állítva jobb lenne, lehetőleg úgy, hogy eléggé leharcoltnak tűnjön.
Így jött a "kifordult tövestül" megoldás. A fadarabot odaragasztottam az alapra, majd pedig kis drótdarabokat rögzítettem az oldalához, amelyek mind a gyökerek, mind a tartóeszközök szerepét betöltötték.
Ez után az elefántcsontszín fát átfestettem agrax earthshade és világos és sötétbarna keverékével.
Végezetül a kődarabok éleit kivilágosítottam, majd a sötétebb helyeket és ahol kellett még, átmostam.
Grumlok és Gazbag
Grumlok és Gazbag
2017.03.14.
Utolsó módosítás: 2017.03.16.
slawter, Győr
Értékeld a cikket! ?
A cikket csak bejelentkezett felhasználók értékelhetik. Bejelentkezés, regisztráció
Szólj hozzá! ?
Megjegyzést csak bejelentkezett felhasználók írhatnak. Bejelentkezés, regisztráció