M4A3E8 Easy Eight

M4A3E8 Easy Eight

1:35, Tamiya/Tasca/Asuka No.25175 (2014)
Bevezetőképp...

Valamikor 2015 tavaszán vettem meg ezt az itthon elég ritka készletet, miután tizenötször megnéztem a Fury c. filmet. Nagyon sokáig tartott, mire rávettem magam, hogy el is kezdjem építeni, mert a rengeteg alkatrész és a viszonylag bonyolult bontás kicsit elrémített. A makett maga a Tasca/Asuka hasonló nevű készlete, amelyet a Tamiya átvett és hozzácsapott négy figurát. Ők egyelőre a dobozban várják, hogy csatába mehessenek.

Az építés

Minden túlzás nélkül mondhatom, hogy ez a valaha volt legjobb, legszebb és legépíthetőbb makett, ami valaha is a kezem közé került. Gyakorlatilag semmi gond nem volt az építéssel, az alkatrészek szépen illeszkedtek, tömíteni, sorjázni egyáltalán nem kellett. A testtel kezdtem az összeépítést és fokozatosan haladtam. A lámpavédő vasak elől és hátul, valamint a búvónyílások tetején lévő kis kapaszkodók részmaratásból készültek. Nagyon könnyen lehetett dolgozni velük. A lövegcsövet kicseréltem egy fémből esztergált csőre, de sajnos a gyártóját nem tudom. A lánctalp működőképes, a futómű mozgatható, így hepehupás terepre is simán elkészíthetjük, nem kell reszelgetni, kókányolni, hogy jó legyen. A lánctalp két darabból építhető össze nagyon könnyen. Egy kis ragasztó, és már pattintható is. Sokkal jobb, mint a Dragon Magic Track-je, amivel nekem egyáltalán nem sikerült összebarátkoznom. A fent említett katonák mellé a Tamiya nem ad harckocsizókat a tankhoz, így egy másik Tamiya Sherman készletből kölcsönöztem két fickót. Az egyikük a vezető, a másikuk a parancsnok.

A festés

Miután az építéssel készen lettem, lefújtam az egészet Tamiya XF-62-vel, illetve annak flakonos változatával, a TS-5-tel. Utána a görgők gumifelületét XF-1-gyel. A a szerszámokhoz, kannákhoz, zsákokhoz különböző Vallejo akrilokat és Revell enamel festékeket használtam.

A koszolás

Továbbra sem vagyok egy nagy weathering mester, de azért már több tapasztalatom van a témában. CMK és Humbrol pigmenteket használtam a futóműveknél, a testet pedig AMMO bemosóval taknyoltam össze. Szárazecseteltem egy-két helyen, majd késznek nyilvánítottam a harckocsit. A figurákat Tamiya, Revell és Vallejo festékekkel festettem, majd kaptak egy adag fekete bemosást. Ezt követően elfoglalták szolgálati helyüket.

Végezetül...

Nagyon élveztem a makett összerakását, és bár nem tartozott a legolcsóbb holmik közé, úgy vélem, bőven megérte befektetni rá. Az eredmény minden alkalommal mosolyt csal az arcomra.
Sherman
Sherman
Sherman 2
Sherman 2
Sherman 3
Sherman 3
2016.02.20.
VerAndras, Szeged
Értékeld a cikket! ?
A cikket csak bejelentkezett felhasználók értékelhetik. Bejelentkezés, regisztráció
Safranek
2017.11.22. 18:57:42
Zsír
Szólj hozzá! ?
Megjegyzést csak bejelentkezett felhasználók írhatnak. Bejelentkezés, regisztráció