Right there!
1:35
Jó hosszú idő telt el a legutóbbi munkám bemutatása óta, de más irányú elfoglaltság miatt dioráma építésre mostanában lényegesen kevesebb időm marad. Éppen ezért ez a mostani egy amolyan "villám dioráma". Időm nem volt, de mégis mindenképpen csinálni akartam valamit. Kínomban előkaptam hát egy őskövületet (Abrams) a vitrinből, és - ha a száradási időket nem számoljuk - pár óra alatt elkészítettem a képeken látható alapot. A figurák is készen voltak már, mert egy régebbi elképzelés miatt összeépíttetem őket, de végül is nem használtam fel. Már csak meg kellet őket festeni. Nem egy eget verő alkotás, de arra jó volt, hogy csillapítsa a pillanatnyi tettvágyamat.

A harckocsi

az Academy terméke. Nagyjából ennyit tudok róla tekintve, hogy ez volt a második makett, de a legelső harckocsi, amit vásároltam, amikor elkezdtem makettekkel foglalkozni, nagyjából 15-16 éve. Még a cikkszámát sem tudom, mivel a doboz teteje hiányzott. Éppen ezért olcsóbban is adták. A terv az volt, hogy építek egy UH-1est, meg egy Abrams-et, amelyek szobadíszként funkcionálnak majd. Semmi több. Ámde a tank építése közben mát tudtam, hogy van egy új hobbim. Nem emlékszem, hogy az építésnél lett volna bármi probléma, bár akkor még nem volt összehasonlítási alapom. Eredetileg sivatagi sárgára volt festve, és szó szerint festve, ecsettel. Se koszolás, se befolyatás, se semmi. Minden dobozból volt építve, és amikor kész lett, majd szét csattantam a büszkeségtől néhány hónapig, amikor is eljutottam móvárra, és szembe találtam magam gyakorlottabb makettezők munkáival. A büszkeségemnek nyoma sem volt többé, helyette viszont nagyon szégyelltem magam azért, amit ezzel a szerencsétlen makettel elkövettem. Ennek okán új festést kapott, 3 színű erdei álcát - ezt már retuspisztollyal, a kémlelőnyílások filmnegatívból készült üvegeket kaptak csakúgy, mint a célzóberendezések. Az akkoriban csak korlátozottan beszerezhető modern kiegészítőkből málháztam, és sajnos a lövegcsőre is fel applikáltam az egyik ilyen készletből való Hoffman Device névre keresztelt szerkezetet is. Ezt nem kellett volna, ugyanis csak később vált világossá a számomra, hogy ez nem éles haditechnikai eszköz, hanem gyakorló cucc. Kiképzésen használják, a löveg elsütésekor füstöt generál, ezzel szimulálják a valódi lövéskor keletkező füstöt. Mivel igen erősen oda lett ragasztva, nem mertem "lepajszerolni", nyoma lett volna, így a helyén maradt. Ezt majd légyszíves képzeljétek le róla :-)A csőszájjal meg nem tudom mi történt, mert bizony görbe. Pedig nem volt az. Ezt meg képzeljétek egyenesre :-)Van még hiba, de azok nem szembetűnőek, és ha hozzáadjuk, hogy 15 éve készült első tank makett, akkor összességében vállalható szerintem.

A figurák

a harckocsiparancsnokot kivéve a Dragon #3006 "U.S. 82nd AIRBORNE" készletéből származnak. A fegyverszíjakon kívül minden dobozból épített. Aki ismeri a Dragon készleteket, annak nem kell bemutatnom, aki nem, annak meg ajánlom. Kevés sorja itt-ott, egyébként más probléma nem szokott lenni vele. Ezzel sem volt. A festéshez Valejo és Lifecolor festékeket használtam.
01
01
02
02
03
03
04
04
05
05
2017.10.10.
Utolsó módosítás: 2017.10.14.
qiez, Budapest
Értékeld a cikket! ?
A cikket csak bejelentkezett felhasználók értékelhetik. Bejelentkezés, regisztráció
Szólj hozzá! ?
Megjegyzést csak bejelentkezett felhasználók írhatnak. Bejelentkezés, regisztráció