Sd.Anhanger 51

Sd.Anhanger 51 - utánfutó

1:35, Italeri No.6450 (2006)
Az Italeri tavaly adta ki ennek a II. vh-s német utánfutónak a makettjét. A készlet négy öntőkereten két utánfutót tartalmaz. A fröccsöntés szép, nem sorjás, néhány helyen van kilökőtüske nyom. Olyan italeris.
Az összeállítás könnyű, nem okozhat gondot. Az utánfutókat elkészíthetjük csukott és nyitott változatban is. Talán a békazárakat érdemes lecserélni maratásra, de megszállottak az ajtó belső részét újragyárthatják.
Az abroncsokat két félből lehet összeragasztani.
Festésként egyszínű szürkét vagy sárgát javasolnak.

Ajánlom azoknak, akik fel akarják dobni szóló, makettjüket valami plusszal, de dioráma kiegészítőként is kitűnő!

Az összeállításról:
Vasárnap el is kezdtem összerakni az egyik kicsikét. Elég sokat kellett sorjázni, a futó vázát alkotó cső végig dorjás vol, és alul van pár bosszantó kilőkőtüske nyom (5db) amit tömíteni kellett. A doboz összeállítása nem nehéz, csak figyelni kell a pontos illesztésre, mert ha ez nem sikerül ott is tömíteni kell. :(
A szerszámrögzítőket érdemes maratásra cserélni, feldobja a látványt, főleg a láda tetején. (én spec nem rakom fel magát az ásót, csak a helyét készítem el.

A kitámasztót elkészíthetjük menet közbeni állapotban, és álló helyzetben is. Itt egy kicsit gondolkodni kellett hogy mit hova ragasszak.
A kereke tengelyei egymástól függetlenek, figyeljünk a pontos beállításra, de ha nem teljesen vannak egy vonalban, még a kerék beállításával lehet korrigálni (kicsit lötyög rajta).
Még egy apró észrevétel: érdemes követni az összeéllítást és a láda tetjének a nyitómechanizmusához kifúrni a jelölt lukakat még az összeállítás előtt. Én nem fúrtam ki, ragasztás után meg már nem sok helyem volt ehhez. :(

Folyt köv.
Doboztető
Doboztet
Keretek
Keretek
keret 1.
keret 1
doboz belseje
doboz belseje
utánfutó váz
utánfutó váz
abroncsok
abroncsok
alkatrészek
alkatrészek
összeállítás1
összeállítás1
Összeállítás3
Összeállítás3
összeállítás4
összeállítás4
2008.01.29.
Don
Pelikán Makett Klub
Értékeld a cikket! ?
A cikket csak bejelentkezett felhasználók értékelhetik. Bejelentkezés, regisztráció
Szólj hozzá! ?
Megjegyzést csak bejelentkezett felhasználók írhatnak. Bejelentkezés, regisztráció