<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
SSZABI | Adatlap | 607620 | 2016. április 24. 07:32 | ||
Hrothgar | Adatlap | 607617 | 2016. április 24. 00:40 | ||
Sziasztok! Bocsánat a félig-meddig "off topic"-ért előre is! Mostanában kalandozgatok makettek terén a hajók irányába és fejembe vettem, hogy egy 1:350-es Tirpitzet szeretnék birtokolni\elkészíteni. Itt jött a nagy kérdés: Na de melyiket? (gyártó tekintetben) Amikről tudok: Tamiya, Academy, Revell... Revell? Sok fórumon olvasom, hogy sokak szerint a Revell 1:350-es Tirpitze a "legjobb" (ha szabad így fogalmaznom) Igen ám, de egyszerűen nem bukkanok rá, mármint eladó darabra. (A revell hivatalos honlapján sem) Kérdéseim a következőek lennének a hajós témában (nálam biztosan) tapasztaltabbak felé: Ti melyik gyártót ajánlanátok? Illetve a Revell Tirpitz még létezik ebben a méretarányban? Pontosabban beszerezhető? (Mert dobozbontást és építést láttam róla, de egy boltban sem találkoztam vele) A válaszokat köszönöm előre is! Üdv: Hrot | |||||
Sokol | Adatlap | 607616 | 2016. április 24. 00:00 | ||
Értem mire célzol, de még a Hajdúságban is tudják szerencsére néhányan mi a driftwinkel-üveg meg a boguskater nász XD Komolyra fordítva a szót,nem csak flottilások, de kiváló parthajózók is származnak a környékről akik tudnának neked igazi magyar hagyományokról mesélni talán még napjainkban is. Valójában a fórum hiányzik ahhol összetalálkozhatnának a szakik és az érdeklődők szerintem. Így jórészt tényleg elvesznek a még meglévő hagyományok sajnos. A szakmai alázatnak, meg eleve a zsűri alapvető tulajdonságának kellene, hogy legyen. Ugyan úgy, ahogy az igazi makettezőknek is. | |||||
lukasan | Adatlap | 607599 | 2016. április 23. 21:33 | ||
A Lex süllyedése kölyökkorom óta megmozgatta a fantáziámat. Amikor a diorámát láttam, egy az egyben azt kaptam, ami a "lelki szemeim" előtt megjelent és, amit a korabeli filmhíradók is közvetítenek. Hogy a zsűri részéről mi motiválja az ilyenfajta döntéseket, arról lehetnek elképzeléseink, de meg kell jegyezni, hogy nehéz egy olyan országban ítéletet alkotni ilyen témában, ahol nincsenek komoly tengerészeti hagyományok. Ez a zsűri részéről komoly önmérsékletet és szerénységet követelne meg. | |||||
TAMÁS78 | Adatlap | 607535 | 2016. április 22. 22:02 | ||
Sebi | Adatlap | 607523 | 2016. április 22. 20:27 | ||
Szia Boatman! Sajnos nincs több kép és az alkotót sem ismerem. Bevallom férfiasan, hogy már hazafelé jutott eszembe, hogy a nevezési lapon lévő szám alapján biztos meg tudták volna mondani a szervezők. | |||||
boatman | Adatlap | 607518 | 2016. április 22. 19:49 | ||
Szia Sebi! Köszi a fotókat! Végre voltak vitorlások is. Mit lehet tudni a 80-as képen látható makett alkotójáról. Van még több kép is róla? Magyar vagy külföldi? | |||||
Batka | Adatlap | 607398 | 2016. április 20. 08:03 | ||
Sziasztok! A Lexington-os dio-t volt időm megnézni Marijn előadása közben. Fantasztikus, nem nagyon van rá másik szó. Az hogy a zsűri megint milyen volt, arról lehetne beszélni elég sokat, hallottam most is elég sok negatív dolgot. Annak öröljünk,hogy voltak hajók, mert ez a téma sajnos elég mostoha itthon. A börzén se nagyon lehetett látni, pedig valami jófajta 350-es IJN cirkálóra benveztem volna. Üdv, Batka | |||||
Podva | Adatlap | 607396 | 2016. április 20. 07:26 | ||
Sokol | Adatlap | 607391 | 2016. április 19. 23:07 | ||
Egyet értek teljesen EDE írásával. Nagyon tisztelem Marijn van Gils, igaz elsősorban figurásként. Nagyon sajnálom, ha esetleg az értékelés során történt tévedés miatt került hátrébb, mint ami a munka minősége alapján megérdemelt lett volna,- viszont tényleg jó volna látni, azok számára is akik nem tudtak részt venni a rendezvényen, hogy az aranyat mely munka vitte el. így, a rendezvényt követően azon rágódni, hogy hogyan történhetet tévedés (mennyiben történt) nem vezet sehova. Az óvás rendszerét kell átgondolni, illetve ahogy már nagyon rég óta szorgalmazom, főleg a ítészkedés rendszerében kellene néha valami minőségbiztosítási rend-szerűséget megalkotni. (nem, nem azzal jövök megint, hogy régen az MHSZ meg a TIT szakosztályi berkeiben is voltak bizonyos szakmai biztosítékok, félre ne értsetek! - csak most valahogy olyan gyakran fordul elő, hogy egy-egy eredmény vagy zsűri tag nyílvánosan kerül szakmai objektivításában megkérdőjelezésre. Azt is értem, ha kor-jelenségről van szó, de amikor mondjuk aluminium csatos szíjjal díszelgő templomos lovag kerül kiemelésre, ne adj Isten aranyat ér, nekem is viszket a tenyerem és nem kicsit. Az "Ők" ahogy exec nevezi, egy olyan kategória ami nem biztos, hogy elbírja a tényleges éles kritikát, viszont éppen ezért fájó, ha pont ebben az esetben csúszik be némi baki esetleg felkészületlenség miatt. Javaslat: 1. általános védési lehetőség ---mindenki, aki megfizeti (nem csak az alkotó) és tényszerűen, több forrásból objektívan igazolni tudja az esetleges tévedést --- utánna viszont nincs helye nyilvános "zsűriköpködésnek" semmilyen formában. 2. minősített zsűri (a japánoknál jól működik)---ez viszont többletköltség az utaztatás és szállás miatt amit valakinek ki kell gazdálkodnia valamilyen formában. 3. A reformok helyett most nagyon komoly összefogásra volna szükség elsősorban. A a makettező társadalom, a látszat ellenére meggyengült, szervezettsége arnyéka önmagának. Sem a társadalmi sem a gazdasági környezett nem segítette a tényleges szakmai fejlődést ami a legaktívabb emberek elvesztésével beláthatatlan problémákhoz fog vezetni. Nem lehet tovább elodázni a szakmai utánpótlásnevelést. Nem csak a hajósok de az összes többi szakosztály számára is primer célként kell megjelenni ennek, mert most még van kit szídni, ha nem tetszik a zsűri összetétele ...na de 2-5-10 év múlva kit szídunk majd? Tanulni kell vagy baj lesz meglátjátok :( elnézést kérek a hosszú, nem teljesen ide vágó gagyogásért | |||||
EDE | Adatlap | 607380 | 2016. április 19. 21:56 | ||
Köszönet Sebinek a fotókat! Én sajnos csak a ilyen híradásokból élvezhetem ezt a showt. A Lexington nekem is nagyon bejön, már csak a téma miatt is. A leszólásokat sohasem kell komolyan venni, az ezüst meg mindig szépen csillog, ha meg az aranyat kapott mű tényleg jobb, akkor semmi probléma. Szerintem egyébként nem az érem a fontos, hanem az alkotás, az érdeklődők elismerése. Én mindig hálás vagyok a makettezőknek, akik műveikkel gyönyörködtetnek! Úgyhogy én gratulálok mindenkinek, akik ezeket a színvonalas, gyönyörűen elkészített makettet bemutatta! | |||||
zs180 | Adatlap | 607349 | 2016. április 19. 18:33 | ||
Üdv, Uraim! Az alább leírtakhoz néhány észrevétel: Volt szerencsém Marijn van Gils-szel megismerkedni, és roppant szimpatikus és szerény embernek találtam. Magam nem vettem részt a zsűri munkájában, mivel indultam a versenyen. Utólag sajnálom, hogy nem tudtam segíteni a zsűrizést Marijn nálam levő kiadványával, ekkor fel sem merültek volna az autentikusságot kétségbevonó szempontok (pl. a festés, a sérülések, a romboló típusa). Nem gondoltam, hogy ez a dioráma az én támogatásomra szorul, azt hittem, másokat is ugyanúgy lenyűgöz, mint engem. Egyébként Marijn egyáltalán nem látszott csalódottnak, vagy bosszúsnak az ezüstérme miatt - azt mondta, nagyon tetszett neki a rendezvény és jól érezte magát, a szűrizés pedig szükségszerűen szubjektív. Ott voltam az általa tartott workshopon is, érdekes volt látni a vízkészítési technikáját élőben. P.Gy. | |||||
exec | Adatlap | 607319 | 2016. április 19. 13:08 | ||
Sziasztok, kettős érzésem van. Attól mert "Ő" (bármely makett egy szabadon választott Ő-jére tessék itt gondolni) építette, akár lehet kevésbé sikerült darab is. Ugyanakkor a süllyedő Lexingtont elnézve... zseniális volt, amire évekig emlékezni fogunk. Maga az ötlet díjat érdemelt volna már anélkül is, hogy ilyen szemkápráztató volt! A barátommal amikor arról beszéltünk, hogy melyik makettekre fogunk évekig emlékezni erről a versenyről, egyértelműen közte volt. Üdv. exec | |||||
Simi | Adatlap | 607318 | 2016. április 19. 12:57 | ||
Szabi, Varjúbácsi! Ez a dilettanizmus meg a gőg keveréke! Ha valamihez valaki nem ért, hát nézzen utána, nem szégyen az! Csak ítéletet ne hozzon addig. Itt ez nem történt meg... Nem tudom, hogy Marijn Van Gils most mit is gondol a magyarokról! De hogy jönni többet nem fog és másnak se fogja ajánlani, az szinte biztos. Nagyon tisztelem a rendezőket, mert nagyszerű volt különben az egész rendezvény, de itt nagyon melléfogtak a zsűrit illetően. Mert ez kb oyan, mintha Miguel Jimenez elhozna ide egy harcjárművet, amit aztán itt zsűri jól lepontoz... | |||||
SSZABI | Adatlap | 607309 | 2016. április 19. 11:53 | ||
Én ezt nem értem, megvettem a kiadványt, amiben ez a dioráma lépésről lépésre látható az építés folyamán, és az elején van egy csomó fénykép, ami őt igazolja...Gyakorlatilag van egy olyan kép, ami majdhogynem pont az, mint amit megjelenített. Hogy lehetett ezt lehúzni? Nem lehet ez valami tévedés a pontozás körül? | |||||
Podva | Adatlap | 607300 | 2016. április 19. 11:22 | ||
Én is sajnálom, valóban Best of Show gyanús volt az a makett...Tudja valaki, hogy a modern hajóknál végül ki vitte el a pálmát? Üdv | |||||
Varjúbácsi | Adatlap | 607289 | 2016. április 19. 11:00 | ||
Sajnos nálunk mindig vannak "megmondó emberek". Ők azok, aki mindig, mindenhez, mindenkinél jobban értenek! Bár lehet, hogy a II.V.H. távol-keleti frontjáról még egy mentőcsónakot se csináltak soha! | |||||
lukasan | Adatlap | 607281 | 2016. április 19. 09:03 | ||
Ilyenkor sajnálom, hogy nem tudtam ott lenni! Szép a hajós felhozatal. | |||||
Simi | Adatlap | 607279 | 2016. április 19. 08:47 | ||
Le vagyok sujtva és szégyellem, hogy ilyen megtörténhetett nálunk... Azt fél füllel hallottam, hogy a zsűrit vezető "úr" azt a kijelentést tette, hogy "ilyen festés nem volt"... Sebi barátunk szerint - aki a a különböző időszakok festését elég jól vágja - teljesen autentikus a diorámában látható hajók festése. A Mester archiv fotók alapján készitette a diorámát. Előzetesen valaki (talán Pék Gyuri?) azt mondta, hogy még a Best of Show-t is elviheti ez a szenzációs alkotás... Hát erről ennyit! | |||||
Varjúbácsi | Adatlap | 607276 | 2016. április 19. 08:07 | ||
De sajnos! A "magyar szuper" megint alkotott! :-(( | |||||
Simi | Adatlap | 607274 | 2016. április 19. 07:56 | ||
14 éve minden mosonshow-n ott voltam, de az idei felhozatal volt a legszínvonalasabb, legalábbis hajó szegmensben. Jó volt találkozni és beszélgetni is. Kellemes meglepetés volt, hogy Marjin Van Gils Belgiumból elhozta ide híres diorámáját, ami a USS Lexington végóráját örökítette meg! (Remélem, a zsűri nem pontozta le nagyon...) Egy szóval: Nagyon inspiráló volt! | |||||
SSZABI | Adatlap | 607273 | 2016. április 19. 06:13 | ||
Élőben látni ezeket nagyon jó volt :) Örültem, hogy végre veletek is találkozhattam ;) | |||||
Sebi | Adatlap | 607269 | 2016. április 18. 23:01 | ||
Sebi | Adatlap | 607268 | 2016. április 18. 22:54 | ||
Sebi | Adatlap | 607267 | 2016. április 18. 22:49 | ||
Sebi | Adatlap | 607266 | 2016. április 18. 22:43 | ||
Batka | Adatlap | 607114 | 2016. április 15. 18:34 | ||
Szia! Ez nagyon jó lett! Jó lenne élőben látni, majd egyszer sikerül. A kötélzet szerintem okés. Arról tudsz írni, hogy melyik gyártó melyik szettjét használtad fel építés közben? Én vasárnap megyek móvárra, végigfotózom a hajókat és felrakom valami emberi oldalra. Üdv, Batka | |||||
EDE | Adatlap | 607110 | 2016. április 15. 16:50 | ||
Szabi! Én is csatlakozom a méltatók sorába. Szerintem nem vastag a kötélzet! Brumi! Brutál jó Nagato! | |||||
brumi_na | Adatlap | 607109 | 2016. április 15. 13:49 | ||
Sziasztok! Nagyon szépen köszönöm mindenkinek! Igyekszem itt a fórumon bemutatott hajók szintjét tartani. Igen, lesz majd alatta víz is... idővel. Hiszen még soha nem csináltam. Ami az építést illeti, visszatekintve a hajó nagyjából 40%-a a kocsiban készült, a hátsó ülésen :). Szerencsére megint jön a viszonylagos jó idő (relatív persze, mit jelent a jó idő itt Angliában!), úgyhogy pár szerszám visszakerül nemsokára a kocsiba :) Valamint csak érintőlegesen tartozik a témához, de mindenképpen be kell szereznem most már egy valamirevaló fényképezőgépet, illetve valami a fotózáshoz alkalmas, mondjuk asztali lámpá(ka)t. Főleg, mert a későbbiekben dokumentálni szeretném az építéseimet. Amolyan rövid szöveges és fotós riportfélét kellene készíteni. Fotózással régebben foglalkoztam, így amennyi ehhez kell, szerintem megy, csak hát a műszaki apparátus ami hiányzik, de az mindenestül... :( Szabi! A víz imitációt hogyan készíted? Persze ha nem hétpecsétes titok. Gyűjtögetem a különféle technikákat, aztán ki is szándékozok próbálni mindet amit lehet (és anyag is van hozzá), aztán meglátjuk melyik a legjobb. Üdv.: Brumi | |||||
SSZABI | Adatlap | 607094 | 2016. április 14. 21:53 | ||
Nagyon szép lett, megérdemelne egy kis vizet maga alá ;) | |||||
Sebi | Adatlap | 607088 | 2016. április 14. 20:03 | ||
Szia Brumi! Nagyon szép! Főleg, ha figyelembevesszük hol készült :) | |||||
lacipapa | Adatlap | 607085 | 2016. április 14. 19:20 | ||
Gyö-nyö-rű!Víz lesz alatta,vagy állványon lesz? | |||||
TAMÁS78 | Adatlap | 607084 | 2016. április 14. 18:10 | ||
Pék Gyurit idéző minőség. Elképesztő! | |||||
brumi_na | Adatlap | 607082 | 2016. április 14. 17:57 | ||
Sziasztok! Tudom már mindenki lázasan készül a móvári rendezvényre, mindez mellett lehet hogy még benéztek ide a fórumra is, és ezért megmutatom a Nagatót. Nagyjából késznek tekinthető. Pár homokzsák és a fedélzet "benépesítése" maradt hátra. Repülők egyenlőre nem lesznek rajta, talán egyszer valamelyik hordozó légiflottájának legyártásakor sorra kerülnek ezek is. Hogy mi a következő azt még nem tudom, de apránként a Wisconsint szeretném befejezni. Viszont ez rettentő sok házi építést tartalmaz, nem haladok vele túl gyorsan. Kellemes, hasznos időtöltést kívánok mindenkinek aki megy a versenyre. Amennyiben készülnének fotók (elsősorban hajók) és azok feltöltésre is kerülnének azt megköszönöm. Üdv.: Attila brumi_na | |||||
Sebi | Adatlap | 607016 | 2016. április 12. 19:39 | ||
Nagyon szép munka Szabi! Ha jössz Móvárra és elhozod, akkor én is szeretném látni. | |||||
balogh zsolt | Adatlap | 606995 | 2016. április 12. 06:27 | ||
Sziasztok! 1/72 revell schnellboot keresnék eladót. bzsolesz77@gmail.com | |||||
zs180 | Adatlap | 606984 | 2016. április 11. 22:31 | ||
Szép dolog a szerénység, de szerintem büszke lehetsz a munkádra. Nagyon örülök, hogy hozzád került ez a makett és várom, hogy Móváron élőben is szemrevételezhessem! | |||||
sanyi | Adatlap | 606967 | 2016. április 11. 19:49 | ||
Hát még élőben milyen szép!:) Gratula hozzá! | |||||
TAMÁS78 | Adatlap | 606966 | 2016. április 11. 19:29 | ||
Szép és unikális munka. Szerintem simán légy rá büszke. | |||||
SSZABI | Adatlap | 606965 | 2016. április 11. 19:22 | ||
Sziasztok! Igyekszem befejezni Szombatra, már szerintem nem is kell sok hozzá. Ami viszont kicsit kedvem szegte, hogy nagyon vastagnak tűnik a kötélzet :( Húzott szálból fabrikáltam (tegnap egy része megsérült, mert az itthoniak segíteni akartak...). Csónakok még nincsenek rajta, figurák nagy része is hiányzik a kötélzet viszont szerintem majdnem kész (igaz nagyon nehéz volt még a képek alapján is kilogikázni, hogy mi, mennyi és hova megy), az antennahuzalokat leszámítva. Még pár éjszaka van, addig finomítom, de tőlem csak ennyi tellett :S ... | |||||
balogh zsolt | Adatlap | 606817 | 2016. április 10. 09:16 | ||
Szia! Köszi megprobálom hátha Móvàron lesz. Köszönöm. | |||||
Batka | Adatlap | 606815 | 2016. április 10. 08:42 | ||
Szia! Móváron lesz rengeteg bőrzés, talán valaki árul, bár a múltbéli tapasztalatok alapján ennek minimális az esélye. Üdv Batka | |||||
balogh zsolt | Adatlap | 606803 | 2016. április 9. 21:49 | ||
Batka | Adatlap | 606795 | 2016. április 9. 19:40 | ||
Szia! Ilyet csak külföldről tudsz rendelni. Gyárt az Artwox, az MK1 Design, a Woodhunter is hozzá. A www.hobbyeasy.com oldalon érdemes körülnézni. Üdv, Batka | |||||
balogh zsolt | Adatlap | 606792 | 2016. április 9. 19:04 | ||
Sziasztok! 1/700 tamiya yamatohoz keresek wooden deck kiegészitöt. Ehez kérnék segitséget. bzsolesz77@gmail.com | |||||
hatvanilaci | Adatlap | 605848 | 2016. március 24. 07:11 | ||
Sebi | Adatlap | 605760 | 2016. március 22. 17:50 | ||
Kedves Barátom! Jó hallani rólad! Sajnos, mint általában lenni szokott, a munka mellett kevesebb időm maradt és ezért az elmaradás. De Móvárra elviszem akár félkészen is. | |||||
Simi | Adatlap | 605732 | 2016. március 21. 22:42 | ||
SSZAbi! Szép a Zrínyi! Gyuri biztosan nem bánja, hogy hozzád került! Sebi Barátom! Szép a Te hajód is! Bár előre azt ígérted, hogy januárban elkészül majd... Sebaj! Nagyon szép, amit eddig dolgoztál rajta! | |||||
zs180 | Adatlap | 605730 | 2016. március 21. 22:25 | ||
Micsoda szépségek! Mindenki mindent hozzon el Móvárra! | |||||
Sebi | Adatlap | 605633 | 2016. március 20. 19:11 | ||
Azért ha véletlenül nem készülsz el vele Móvárig, akkor is hozd el légyszíves. Szerintem többen is szeretnék látni élőben. |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
A Revell Tirpitz a befutó szerintem is, az Academy simán csak a Tamiya átvétele, és elég régiek. Bár, alapnak jók és ha azt veszem, akkor az Academy egy 11 ezres körül van, + ha igényeled, akkor fa fedélzet+ maratások+lövegcső és máris "olcsóbban" jössz ki, viszont több mindent is kell építeni rajta. De most hirtelen én sem látom sehol webshopban...