<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Simi | Adatlap | 667334 | 2020. január 3. 08:55 | ||||||||||||||||||||
hatvanilaci | Adatlap | 667330 | 2020. január 3. 07:17 | ||||||||||||||||||||
Szia Simi! A kérdésesre gyorsan válaszolva! Bocs a kép minőségéért! Üdv! | |||||||||||||||||||||||
Simi | Adatlap | 667329 | 2020. január 2. 22:20 | ||||||||||||||||||||
Szia Laci! Nagyon szép lett, de hol van az "árja párja"? | |||||||||||||||||||||||
hatvanilaci | Adatlap | 667328 | 2020. január 2. 22:09 | ||||||||||||||||||||
Szia Willi! Köszi, igen saját készítésű! 118 db-ból áll egy ilyen. Ezt most direkt számoltam, mert kíváncsi voltam rá a bonyolultsága lévén. Üdv! | |||||||||||||||||||||||
solyom | Adatlap | 667327 | 2020. január 2. 21:52 | ||||||||||||||||||||
Nagyon kíváncsi vagyok erre Flyhawk-ra! Elvileg rendelés alatt van a Königsberg!(Köszi a segítséged itt is Sebi!) Ha jól látom a katalógusban, a módosított toronnyal jön az Admiral Scheer! Azt hiszem az lesz majd a következő... | |||||||||||||||||||||||
Willi | Adatlap | 667325 | 2020. január 2. 21:25 | ||||||||||||||||||||
hatvanilaci | Adatlap | 667324 | 2020. január 2. 21:15 | ||||||||||||||||||||
Üdvözlök minden kedves fórumozót! Először is mindenkinek boldog új évet kívánok! Látom azért szépen kezditek az új évet szép alkotások születtek. Én végre kész lettem a Flak 38 flakvierling légvédelmi ágyúval. Már csak a festés hiányzik. Üdv! | |||||||||||||||||||||||
Sebi | Adatlap | 667323 | 2020. január 2. 20:30 | ||||||||||||||||||||
Sziasztok! Boldog Új Évet kívánok én is mindenkinek! Úgy látom az idei csemege a bársonka (angolosan Barham) lesz, amelyhez én most szeretnék egy kis távol-keleti rizst hozzáadni :D Bár csak az első képen látható apróságot készítettem el, de ezzel lényegében 90%-os készültségbe került a makett. Remélem sikerül márciusig befejeznem. Az utolsó képen pedig a Flyhawk katalógusát szeretném megmutatni annak, aki esetleg még nem látta. A makettek eddigi minősége alapján, én négyet terveztem megpályázni, többek között a Vanguardot. | |||||||||||||||||||||||
Simi | Adatlap | 667319 | 2020. január 2. 17:44 | ||||||||||||||||||||
Szia Gyuri! Igen, látom a lyukakat... az "A" barbetta körül, meg a hullámtörő mögött iszonyú sok van a Warspite-n, gondolom itt is. A láncok már megvannak, ugye? Ha jól emlékszem. Nagyon szép lett a hajódnak ez a része (is)! Különben ezeknek a brit hajóknak egyszerűen gyönyörűek az orrfedélzeteik. A WEM festékeket te most honnan tudod beszerezni? A Markgraf-hoz is szívesen használnám, ha be lehetne szerezni valahonnan emberi módon és árban. | |||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 667317 | 2020. január 2. 14:27 | ||||||||||||||||||||
Látod azt a sok lyukat? Oda kerülnek a szellőzők (mushroom vent), meg még rengeteg egyéb dolog lesz a fedélzeten. | |||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 667316 | 2020. január 2. 14:25 | ||||||||||||||||||||
Szia Imi! Kérésed parancs, íme a kép. A kedvedért feltettem a két elülső lövegtornyot is. Igen, hasonlít a Warspite-ra, ami nem csoda: azonosak a színek, és mindketten WEM festékeket használtunk, csak a minta más. Én nagyon elégedett vagyok a WEM temékekkel (szerencsére továbbra is beszerezhetők): jók az árnyalatok, kiváló a minőség. | |||||||||||||||||||||||
Simi | Adatlap | 667310 | 2020. január 2. 13:16 | ||||||||||||||||||||
Szia Gyuri! Nagyon szépen alakul a hajód! Tetszik a festése is, kicsit emlékeztet a Warspite festésére. Szeretnélek megkérni, hogy csinálj egy közelebbi képet az orrfedélzetről, szeretnék gyönyörködni benne... | |||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 667302 | 2020. január 2. 00:15 | ||||||||||||||||||||
Tovább haladtam, megosztom veletek az eredményt: A fedélzeti szerelvényeket ecsettel festegettem le, majd igen hosszas maszkolás következett. Előbb a világosabb kamuflázs-színt, a WEM 507C világosszürkét (Revell fehérrel kicsit világosítva) fújtam a függőleges felületekre, beleértve a korábban előkészített részleteket: a híd szintjeit, a kéményt, a lövegtornyokat, a csónakokat, stb. Ezt követően, újabb maszkolási szeánsz után a Revell hússzínnel minimálisan deszaturált WEM 507B középszürkével fújtam le a kamuflázs paneleit. Ez utóbbi színről mostanában kiderült, hogy azonos az 507A-val, míg az eddig 507B néven ismert középszürke valójában 507A és C 1:1 arányú keveréke. Mindegy… Sok apróbb kiigazítás szükségeltetett a panelek széleinek megfelelő elhelyezéséhez, tudniillik, hogy egy vonalban fusson pl. a törzsön, a barbettán és a lövegtornyon. Az eredeti fényképekkel összehasonlítva kiderült, hogy a panelek határai elég pontosan szerepelnek a WaveLine festési utasításán, míg a Profile Morskie illusztrációja számos apróbb pontatlanságot tartalmaz, amit szinte mindenki (pl. a Trumpeter is) átvett. Még egy nehéz döntést kellett meghoznom: bár 1941-ben már a bulge tetejénél volt a felső széle, mégsem hoztam fel eddig a vízvonal fekete (sötétszürke) csíkját, mert nem lehetett volna egyenesre megcsinálni . Hogy miért? Sajnos későn vettem észre (és úgysem lehetett volna tökéletesen rendbehozni), hogy a bulge nem egyenes, és túl vaskos. A festés gyakorlatilag kész, most egy élvezetes feladat következik: az átmosások, az árnyékok és élfények felfestése, majd a koszolás. | |||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 667301 | 2020. január 2. 00:11 | ||||||||||||||||||||
Imi, Batka, köszönöm szépen, elnézést, hogy későn reagálok! Mindenkinek BÚÉK! | |||||||||||||||||||||||
Sebi | Adatlap | 667300 | 2020. január 1. 23:38 | ||||||||||||||||||||
Szia! Őszintén szólva a „sorsdöntő” kérdés az, hogy mennyi hely van ott, ahol élsz és mennyire ügyes a kezed. Ahogy Csosza is utalt rá, a 350-es hajók elég látványosak, de nagy a helyigényük. A 700-as méretarányból több fér a polcra. Ha magát a makettezést nem hagytad abba gyerekkorod óta, akkor igazából mindegy milyen méretaránnyal kezdesz. Az alapfogások itt is olyanok, mint egy repülőgépen vagy harcjárművön. A jelenlegi kínálatban én azt mondanám, hogy minden méretaránnyal könnyű dolgozni. A makettek jó minőségűek, dobozból építve is jól mutatnak, kiegészítő pedig ezerféle van. A Revell, Tamiya vagy Trumpeter jó kezdésnek, de én javasolnám, hogy nézd meg a Flyhawk hajóit is. Ha gondolod, nézd át itt a listát: www.hobbyeasy.com/en/category/SH70WW/100/1/maker/all.html és beszéljük meg melyik tetszene kezdésnek. A baloldalon tudsz váltani a méretarányok és a korszakok között. | |||||||||||||||||||||||
Gabusch | Adatlap | 667259 | 2019. december 31. 20:02 | ||||||||||||||||||||
Nagyon szívesen Laci, bármikor. | |||||||||||||||||||||||
hatvanilaci | Adatlap | 667254 | 2019. december 31. 19:01 | ||||||||||||||||||||
Szia Gabusch! Köszönöm szépen a gyors választ és a segítséget! Egyúttal kívánok mindenkinek makettben és építésben gazdag boldog új évet! | |||||||||||||||||||||||
csosza | Adatlap | 667253 | 2019. december 31. 18:46 | ||||||||||||||||||||
A méretaránynál számomra döntő, hogy a jövőben akarok-e további maketteket építeni, mert akkor azonos arányúakat célszerű egymás mellé tenni a vitrinben. Ha többet is akarsz (a jövőben) akkor a várható helyigény is meghatározó. Egy 1/350-es hajó 30-60 cm-es is lehet, az anyahajók még nagyobbak. Az 1/350-es impozánsabb, részletesebb, ergo tovább tart szépen megépíteni, minél részletesebb, annál jobb szem és biztosabb kéz kell hozzá. Bölcs választást és boldog új évet kívánok. csosza | |||||||||||||||||||||||
Rockatansky | Adatlap | 667249 | 2019. december 31. 17:32 | ||||||||||||||||||||
Sziasztok! Nagyon rég építettem hajómakettet, még gyerek voltam, de kedvet kaptam hozzá ismét. Érdeklődnék, hogy kezdőnek mely méretarányt ajánlanátok? 1:700 vagy 1:350? Tisztában vagyok vele, hogy a sorsdöntő kérdés talán első sorban a méret, meg az ár, de mégis. Melyikkel könnyebb dolgozni? Vagy a méretarány ilyen szempontból mindegy? Vagy mely gyártók azok, amikkel egy kezdő is könnyen elbír? Gondolom Tamiya, de olvastam külföldi fórumokon, hogy a Trumpeter készletek is elég jók. Köszönöm a válaszokat! | |||||||||||||||||||||||
Gabusch | Adatlap | 667236 | 2019. december 31. 12:21 | ||||||||||||||||||||
Vannak rajta kerek tappancsok, azokat nem mértem bele. | |||||||||||||||||||||||
Gabusch | Adatlap | 667235 | 2019. december 31. 12:20 | ||||||||||||||||||||
Gabusch | Adatlap | 667233 | 2019. december 31. 12:11 | ||||||||||||||||||||
Szia Laci! A szélessége 46,5mm, a hossza 62,3mm, de máshogy néz ki. Ez a fazon: www.tapatalk.com/groups/missinglynx/rats-vs-foxes-gb-ople-blitz-w-flak-38-t311911.html | |||||||||||||||||||||||
hatvanilaci | Adatlap | 667230 | 2019. december 31. 06:11 | ||||||||||||||||||||
Szia Gabusch! Elég lenne talp szélessége és hosszúságát lemérned ha annyit megtennél! Köszi! | |||||||||||||||||||||||
Gabusch | Adatlap | 667217 | 2019. december 30. 21:31 | ||||||||||||||||||||
Nekem van egy 30 éves összerakott talán Italerim, de szerintem bonyolult lenne lemérni. | |||||||||||||||||||||||
hatvanilaci | Adatlap | 667209 | 2019. december 30. 20:42 | ||||||||||||||||||||
Szia Sebi! Az én megfogalmazásom volt a rossz. Az rendben van és köszi a segítséget, de én az eredeti méretre gondoltam. Jó lett volna egy jellegrajz méretekkel... | |||||||||||||||||||||||
Sebi | Adatlap | 667204 | 2019. december 30. 20:18 | ||||||||||||||||||||
Szia Laci! A doboztető alapján ez 1/35-ös léptékű: www.super-hobby.hu/products/German-20mm-gun-FLAK-38-Late-Sd.Ah.51.html | |||||||||||||||||||||||
hatvanilaci | Adatlap | 667180 | 2019. december 30. 12:01 | ||||||||||||||||||||
TAMÁS78 | Adatlap | 667159 | 2019. december 29. 18:14 | ||||||||||||||||||||
Precíz és ízléses, tetszik. | |||||||||||||||||||||||
kkk | Adatlap | 667157 | 2019. december 29. 17:12 | ||||||||||||||||||||
Legközelebb majd úgy csinálom. A hajóimat nem akarom külön alapokra tenni, viszont arra már gondoltam, hogy a polcra színre festett merített papírból csinálok "víz" alapot. Egy polcon jelenleg négy hajó fér el srégen egymás mellett, ha külön alapon lennének akkor csak kettő. Sajnos nincs sok helyem. | |||||||||||||||||||||||
Sebi | Adatlap | 667150 | 2019. december 29. 12:10 | ||||||||||||||||||||
Nekem egy technikai jellegű észrevételem lenne. Azt javasolnám, hogy az első két képhez hasonlóan a többihez is tegyél be valami világos hátteret. Akár egy sima, fehér A4-es lap is jó. Kicsit jobban kihozza a részleteket a szürke maketten. Egyébként valami "vizes" alapon nem gondolkodtál még? Az is sokat dobna rajta. | |||||||||||||||||||||||
kkk | Adatlap | 667147 | 2019. december 29. 08:48 | ||||||||||||||||||||
Köszönöm mindenkinek! Nekem sokat jelent, ha másoknak is tetszik a munkám. Lehet, hogy még csinálok pár rozsdafolyást a hajótestre, hogy ne legyen annyira steril. | |||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 667142 | 2019. december 29. 00:16 | ||||||||||||||||||||
Nagyon szép, tiszta munka! | |||||||||||||||||||||||
hatvanilaci | Adatlap | 667140 | 2019. december 29. 00:06 | ||||||||||||||||||||
Szia! Szerintem i jó lett nincs ezzel semmi gond. Osztanám BBandika véleményét. A lényeg, hogy neked tetszen! | |||||||||||||||||||||||
BBandika | Adatlap | 667129 | 2019. december 28. 18:57 | ||||||||||||||||||||
A lényeg,hogy Te elégedett legyél vele,ha neked tetszik akkor már jó;magadnak építs ne másoknak!:)) Egyébként szerintem teljesen rendben van,egy kis koszolást vagy koptatást elbírna,hogy plasztikusabb legyen,de szép munka!:))) | |||||||||||||||||||||||
kkk | Adatlap | 667124 | 2019. december 28. 14:13 | ||||||||||||||||||||
Sziasztok! Dragon 1/700 USS Monterey. Nem versenyre készült, és tudom, hogy Nem lett százas. Próbáltam törekedni, hogy főbb részletei stimmeljenek az eredetivel. Sajnos a készlet a Ticonderoga osztály korai egységeire lett optimalizálva, így az árbóc rácsozatát újra kellett építenem. Várom a véleményeteket. | |||||||||||||||||||||||
hatvanilaci | Adatlap | 667039 | 2019. december 23. 22:37 | ||||||||||||||||||||
Szia Sebi! Az a baj, hogy két könyv van és mind a kettő másként mutatja... Sose értettem hogy van az, hogy ha valamit legyártottak anno, akkor , hogy nem lehet azt ugyanúgy kinyomtatni könyvben vagy akárhol. Ne legyen senkinek se igaza. Köszi a segítséget! | |||||||||||||||||||||||
Sebi | Adatlap | 667032 | 2019. december 23. 20:30 | ||||||||||||||||||||
Szia Laci! Nem erre a kütyüre gondolsz véletlenül? www.lonesentry.com/articles/ttt09/german-aa-sight-30-38.html Mert akkor, ahogy látod, ez nem két vagy három sima "célkereszt", hanem egy célzóberendezés, amit Schwebekreisvisier 30/38-nak hívnak. A kis kör a nézőke, amibe az irányzó belenéz. A középső kör maga a célkereszt és a nagy kör igazából egy tartóelem, amire a a középső kör rá van rögzítve. A mellékelt képen látszik, hogy hogy néz ki az egész összeszerelve. Itt pedig láthatsz egy képet arról, hogy hol a helye a lövegen: www.fahrzeuge-der-wehrmacht.de/Bilder/20_mm_Flak_38-4_Va_02-1.jpg | |||||||||||||||||||||||
hatvanilaci | Adatlap | 667019 | 2019. december 23. 19:25 | ||||||||||||||||||||
hatvanilaci | Adatlap | 667017 | 2019. december 23. 19:23 | ||||||||||||||||||||
Üdv! Kis segítség kellene tőletek! Adott egy 20mm-s Flakvierling. Csináltam rá célkeresztet ami a tervrajz szerint 1,6 mm a legszélesebb részén 1:100-ban. Ezt még is csináltam de akkor csak kettő kör van a 3 helyett. Három körrel már 2,8 mm. Melyik lenne szerintetek a jobb hozzá való? Köszönöm a segítséget! | |||||||||||||||||||||||
hatvanilaci | Adatlap | 666910 | 2019. december 20. 00:56 | ||||||||||||||||||||
Rumcájsz_52 | Adatlap | 666885 | 2019. december 18. 22:22 | ||||||||||||||||||||
A "bearing" az csak a gépészetben jelent csapágyat, a hírközlésben és főleg a hajózásban haladási irányt, irányszöget is jelent. Szóval jó megfejtésed, szerintem ez egy giroszkópos/kardános felfüggesztésű (hogy a kijelző mindig vízszintesen tudjon állni) iránytű/tájoló. Üdv R. | |||||||||||||||||||||||
hatvanilaci | Adatlap | 666882 | 2019. december 18. 20:36 | ||||||||||||||||||||
hatvanilaci | Adatlap | 666881 | 2019. december 18. 20:33 | ||||||||||||||||||||
Látom jó témát dobtam fel. Viszont jól ki is lett vesézve, köszönjük mindenki segítségét! Csináltam valami újdonságot a hajón. Nem tudom lefordítani, mert angolul úgy adta ki, hogy csapágy jelző. Bearing Indicator. Szerintem inkább giroszkópos tájoló lenne. | |||||||||||||||||||||||
solyom | Adatlap | 666850 | 2019. december 17. 23:07 | ||||||||||||||||||||
Ma megjöttek végre a német könnyű és a nehéz cirkálós könyvek, így szinte biztosra veszem, hogy a három nehéz cirkáló amikor megkapta a sapkákat, azok szép fényes ezüstök voltak. A Blücher így is süllyedt el, a Hippernek ezt a részét nem festették át az álcázó festés felvitelekor, csak jóval később, az Eugennek viszont lefestették az álcázó festés felvitelekor. A Deutschland amikor megkapta az első, kisebb sapit, az sötétre volt festve, ellenben a Scheernek az első, kisebb sapija szerintem ezüst volt. A Scharnhorst és a Gneisenau is ezüst színűt "viselt" eleinte, a nagyokról meg volt szó... | |||||||||||||||||||||||
solyom | Adatlap | 666818 | 2019. december 17. 00:23 | ||||||||||||||||||||
Nálam a Lützow terelő sapkája viszi a prímet! Azzal a két nagy nyílással az elején nagyon csúnyára sikeredett! Ahogy elnézem, szerintem az is szürke volt amúgy... | |||||||||||||||||||||||
hatvanilaci | Adatlap | 666802 | 2019. december 16. 20:31 | ||||||||||||||||||||
Na ez érdekes akkor. Tehát akkor ezért is fénylett így. Igen, ez a terelő sapka legjobban a Prinz Eugen nehézcirkálón vettem észre. Ott viszont szürke színű. Köszi a segítséget ebben az ügyben! Üdv! | |||||||||||||||||||||||
Sebi | Adatlap | 666765 | 2019. december 15. 21:07 | ||||||||||||||||||||
Sziasztok! A kémény "sapkája" azért volt olyan szép kályhaezüst színű, mert rozsdamentes acélból készült és annak az anyagnak ilyen volt a színe. Külön festése nem volt, legfeljebb csak akkor mázolták át, amikor a hajó olyan álcafestést kapott, ahol fontos volt, hogy ez a sapka is illeszkedjen a mintához. 1941-42-re minden német hajó kapott ilyen "sapit" és valószínűleg a Graf Spee is kapott volna, ha a bevetés után visszatér. A megléte nem a gépek teljesítményétől függött. Ez a sapka ugyanis nem volt más, mint egy acélváz, aminek annyi funkciója volt, hogy a kéményből kijövő füstöt hátrafelé terelje el. | |||||||||||||||||||||||
solyom | Adatlap | 666762 | 2019. december 15. 19:52 | ||||||||||||||||||||
Sziasztok! A Tirpitznek a legtöbb fotón sötétre (fekete?) van festve a kémény teteje, de van fotó amin nagyon világos, akár ezüst is lehet, de nem ez a jellemző... BB | |||||||||||||||||||||||
Batka | Adatlap | 666673 | 2019. december 13. 09:31 | ||||||||||||||||||||
Szia! Szerintem nem. Graf Spee pl biztos nem, én nem láttam a Prinz Eugen-en sem. De tény, hogy ezek a hajók kisebbek, mint a Bissy, kisebb teljesítményű gépekkel ezért lehet, hogy nem volt rá szükség. Esetleg a Tirpitz mint testvérhajó rendelkezhetett ilyen festéssel a kéményen. Üdv, Batka | |||||||||||||||||||||||
Podva | Adatlap | 666670 | 2019. december 13. 08:03 | ||||||||||||||||||||
Sziasztok Vajon a DKM többi felszíni hajóján is ezt a kályhaezüstöt alkalmazták a kéményeknél? Üdv Viktor |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Akkor már tényleg csak a festés van vissza...