Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
PETI | Adatlap | 738479 | 2025. június 22. 12:48 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
slowmotion | Adatlap | 738217 | 2025. június 12. 20:18 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Azta, jó nehéz lehet, ha behorpadt a páncéltest a katona alatt :O | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 738212 | 2025. június 12. 19:01 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Az lesz! Köszönöm amúgy. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 738211 | 2025. június 12. 18:57 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 738209 | 2025. június 12. 18:55 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Na na! Köszönet! Létezik hogy a lövedék(ek) ezekben van? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
bgyasoldier | Adatlap | 738208 | 2025. június 12. 18:51 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
búza | Adatlap | 738203 | 2025. június 12. 17:23 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
G.D | Adatlap | 738034 | 2025. június 9. 12:30 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 738031 | 2025. június 9. 10:29 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Lehet ott lenne az ember elsétálna simán mellette. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 738030 | 2025. június 9. 10:24 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kérdés rubelben vagy dollárban kell kiszámolni 😁 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
PETI | Adatlap | 738029 | 2025. június 9. 10:22 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sajnos a rendezvényre nem tudtam kimenni, ott meg lehetett volna kérdezni. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 738028 | 2025. június 9. 10:21 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nem tudom mi ez, de köszi. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
PETI | Adatlap | 738027 | 2025. június 9. 10:01 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Sennás, csak ez az egy van még. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Da_ni | Adatlap | 738024 | 2025. június 9. 09:31 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Azóta sok műholdkép is előkerült már, amin sok leégett gép látszik, ergo a támadás ténye vitathatatlan, és én sehol nem is láttam hogy megkérdőjelezték volna az eredetiséget. Az egyetlen kérdés, mekkora az anyagi kár, azon megy csak a vita. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 738022 | 2025. június 8. 22:31 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kikukázott képek között nincs másik szögből egy kép még? Raklapon van mint valami "mobil összerakható járda" de ennyire nem úrizálnak a katonák hogy sáros legyen a bakancsuk 😁 De nem is ez a legfontosabb | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
PETI | Adatlap | 738019 | 2025. június 8. 20:38 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
És a BTR-ek abban a medencés, virágos "parkban", az mennyire Csernobil, nem? Vagyis Pripiaty. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
PETI | Adatlap | 738018 | 2025. június 8. 20:34 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Azt én is szeretném tudni, de nem tudom. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 738014 | 2025. június 8. 20:16 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Most nézem ez mind 5177kép 😅 Hátulról 4ik! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 738013 | 2025. június 8. 20:14 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tankok körforgalomból kifelé tudnak indexelni 🤭? Nagyon klassz képek! Köszönet 177es képen szegény ütött kopott MAN mit visz? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
PETI | Adatlap | 738012 | 2025. június 8. 20:02 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Rendezvényről a laktanyába tartó menetoszlop ma délután Tatán. Üdv KP | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 738010 | 2025. június 8. 18:51 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sherman | Adatlap | 738004 | 2025. június 8. 17:38 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
1.53-nál barna hátizsákoknak látszó tárgyak vannak egy gép szárnyán. Biztos papírmakettek és nem akarják hogy elfújja a szél őket :-). Egyik felvételen se látszanak emberek. A már lángoló gépeket sem oltja senki. Az ilyen furcsaságok és a sok kamu videó miatt az ember már a szemének se hihet. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 737994 | 2025. június 8. 00:13 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
rod666 | Adatlap | 737991 | 2025. június 7. 22:03 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Én azt gondolom, a miértre a válasz az AI. A Facebookon láttam, hogy két éve még a mesterséges intelligenciával el lehetett hitetni, hogy az nem egy repülő, de kiderült, hogy ezen a területen is nagyon durván gyors ütemű a fejlődés. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sherman | Adatlap | 737989 | 2025. június 7. 21:47 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szerintem nem autó(kerék)gumik. A képen lévő gépen a szárny mögött a törzs oldalán is vannak "dolgok", de az autó gumik ott és úgy nem állnának meg, csak ha odarögzítik őket. Esetleg ha össze kötik őket, de akkor nehéz eltávolítani, kezelni. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 737985 | 2025. június 7. 20:27 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
pmheros | Adatlap | 737533 | 2025. május 22. 10:09 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
m.hvg.hu/tudomany/20250521_aero-vodochody-l-39-kikepzogep-elso-pilotak-sikeres-vizsga-magyar-honvedseg Levizsgáztak az első pilóták a Magyar Honvédség új generációs kiképzőgépein. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
slowmotion | Adatlap | 737341 | 2025. május 18. 08:29 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ja akkor jó. Legfeljebb a bal oldali ablaksornál ülőknek volt egy kis műsor. (Amikor kint voltunk május elején Valenciában, akkor felszállás után csináltunk egy nagy 180-as balfordulót, és a reptérrel párhuzamosan emelkedtünk. És mivel a bal oldalon ültünk, ezért pont láttuk, ahogy a budapesti Wizz járat megkapja a felszállási engedélyt, és elindul, sajnos az elemelkedést már nem.) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Muzzy | Adatlap | 737340 | 2025. május 18. 06:56 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Vízszintesen 5 mérföld, a függőleges meg magasságfüggő, RVSM: 1000 lábas (300 m) csökkentett függőleges elkülönítési minimum (Reduced Vertical Separation Minima); | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tibcsi | Adatlap | 737337 | 2025. május 18. 01:51 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ha jól tudom, 500 lábas elkülönítés van, ráadásul irányfüggő. A kb. 500 méter bőven elég. :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
slowmotion | Adatlap | 737335 | 2025. május 17. 22:24 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ez nem most történt, hanem bő egy hete. Elég jó hangja volt egy felszálló repülőnek, rákerestem flightradaron, és bár a rendszer nem tűpontos, de nagyjából egy pontba mérte őket, kb 1500 lábnyi magasságkülönbséggel. Ennél nem illik nagyobb térközt tarta(t)ni? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
PETI | Adatlap | 737332 | 2025. május 17. 21:27 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Aha, köszi szépen! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
halaci | Adatlap | 737331 | 2025. május 17. 21:23 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
BPz3 (BergePanzer3) Büffel. Leo alapra épített műszaki mentő | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
PETI | Adatlap | 737330 | 2025. május 17. 21:15 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Mai fogás. PzH 2000 az rendben van, de az a segédlánctalpas, az micsoda? Én nem vágom. Köszi! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
borisz | Adatlap | 737200 | 2025. május 14. 09:10 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Hivatalosan egy vitorlázó repülőt azonosítottak. Nem lehetett semmi ilyen nagy sebességkülönbséggel. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
vlevi | Adatlap | 737188 | 2025. május 13. 18:34 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ma is volt valami Nyíregyháza felett. 2 griffmadár fordulózott hosszú percekig, és, ha jvaldiak a szón.hu oldalon megjelent kêpek, akkor nem üresen, hanem 2 sidewinder, és 2 amraam volt rajtuk. www.szon.hu/helyi-kozelet/2025/05/vadaszrepulo-nyiregyhaza-felett | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Mekett | Adatlap | 737065 | 2025. május 9. 22:30 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Az idézett cikkben is úgy folytatódik, hogy "azt sejtik, ukrán drónok voltak". Ezt nem egészen értem, mert ha külföldről jöttek, szerintem nagyrészt láthatták az útjukat. Ha lelőttek egyet, akkor az azonosítható. Ha kereskedelmi, azzal lehet gond. Ha kereskedelmi, akkor valószínűleg csak felderítés történt, de szerintem akkor nem repülnek hármasával, stb. Szóval egyelőre ez elég zavaros, én még várok egy bármi konkrétumot tartalmazó, megbízható forrásra. Úgy hallottam, a Tokaji-hegyre csak radart telepítettek és a kecskeméti vadászokat riasztják, ha történik valami. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
borisz | Adatlap | 737052 | 2025. május 9. 16:38 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ez az egész legalább annyira szép lesz, mint amikor egy Fél-amerikai szappanoperában két nő kiabálva, csapkodva hánytorgat fel mindenty amit eddig azért nem tettek szóvá, hogy később hozhassák fel. Dezső nem éppen kormánypárti, de valahogy mindig jól értesült. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
halaci | Adatlap | 737047 | 2025. május 9. 13:34 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ennél viszont közelebbről érint minket a Tokaj környékén még múlt héten lelőtt(?) ukrán(?) drón. Erről csak a ma reggeli képbotrány után jelent meg infó, pedig az azért nem napi eset, hogy drónok potyognak az égből. Ki, mivel lőtte le, ha lelőtték? milyen típus, vagy legalább méret volt? "Ugyanehhez a játszmához sorolják forrásaink azt az incidenst is, ami a múlt héten történt, de nem kapott nyilvánosságot: akkor a honvédség tokaji radarja Magyarországra berepülő drónokat detektált, ezek közül egyet le is lőttek." telex.hu/kulfold/2025/05/09/javaban-zajlik-az-ukran-magyar-titkosszolgalati-haboru-ennek-lehet-az-egyik-allomasa-az-allitolagos-magyar-kemek-lekapcsolasa | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
halaci | Adatlap | 737046 | 2025. május 9. 13:26 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Pakisztán a PL-15E-t kapta, annak max. 200 km a hatótávja, de ez is több, mint ami Indiának van. (Ahogy az oroszok, vagy az USA, Kína is jellemzően lebutított változatokat ad el a "szövetségeseinek" - soha nem lehet tudni, mikor lesz belőle ellenség.) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
halaci | Adatlap | 737045 | 2025. május 9. 13:22 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
eddig egy rafale és egy Su-30 az, ami biztosra vehető. (A PAF is hajlamos a barokkos túlzásokra) Nem annyira a kínaiaknak jó marketing, hanem az IAF töketlenségének a bizonyítéka. - a svédek nem csak Pakisztánnak adtak el az Erieye AEW gépből, hanem az Ericcson radart eladták Kínának is. - akik szépen fejlesztették is és összekapcsolták mind a PL-15E légiharc rakétájukkal, mind a J-10 és JF-17 vadászgépek rendszerével. - Ki vásárolt ezekből? Bingó, Pakisztán. - Hol repülnek pakisztáni pilóták, már úgy értem Pakisztánon kívül? Katarban. Milyen gépeken? Rafale-okon, mert jó olajsejk szokás szerint vettek egy rahedli modern technikát nyugatról politikai befolyásszerzésnek, de emberük nincs elég hozzá. Vagyis a PAF-nak van egy indirekt elfogást biztosító rendszere (a célpont csak a felderítő radart érzékeli, az elfogó gép nem kell használja a sajátját) és saját, tapasztalati információik a Rafale képességeiről. Ezek nyilvános információk, nem is újak. India meg lemaradt, nem hogy nagyobb hatótávolságú rakétája nincs, még azonos se nagyon. (Az indiai fegyverzetbeszerzés még a németnél is tetűlassúbb.) Az indiai gépek valószínűleg egyáltalán nem számítottak arra, hogy a pakisztániak lőni fognak, mert a kasmíri határvillongások általában (a mostanihoz hasonló, időnként fellángoló komolyabb harcokat leszámítva) megmaradnak a helyi átlövöldözéseknél, azok viszont "megszokottak". Mivel indiai részről csak a terroristák bázisait támadták (nem is próbálkoztak a pakisztáni légvédelem, vagy vadászok lefogásával), elég valószínűnek tűnik, hogy úgy gondolták, a PAF nem fog beavatkozni, business as usual. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Da_ni | Adatlap | 737044 | 2025. május 9. 13:22 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Vannak már képek indiai gép részekről, és mivel amcsik is megerősítették, az szerintem nem kérdés, hogy India több gépet is elvesztett, a kérdés az, mennyit és milyen típust. Amúgy pont ránéztem a kínai légiharc rakétákra, mert kb. semmi infom nem volt. A PL-15-nek elvileg 200-300 km a hatótávja, ezt asszem Pakisztán is megkapta. Régen még legyintettünk, hogy Kína tuti kamuzik, nagyon le van maradva, de a különbség azóta sokat csökkent szerintem. Egyre inkább számolni kell vele, hogy szép lassan elérik az amcsik és Ny-Európa technológiai színvonalát. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Block50 | Adatlap | 737043 | 2025. május 9. 11:45 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Mindenképp izgalmas történések, de azért én is feltételekkel kezelném és kérdés is, hogy meg tudjuk-e valaha ténylegesen mi történt? Elég sok ez a veszteség amit az indiai oldalra írnak, és valóban a Rafale különösen sok Egyes források azt írják az elmúlt napokban volt olyan időszak amikor 120 különféle repülő volt a légtérben és nagy távolságú légiharcot vívtak akár 160 km-es távolságból. Nehéz elhinni... Állítólag egyik fél sem meri átlépni a határt, nehogy ellenséges területen veszítsen gépet. Így pedig még nehezebb lesz valós infókat kapni a veszteségekről. De nagyon érdekes, az biztos. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Zoli | Adatlap | 737042 | 2025. május 9. 11:30 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia, Érdekes eredmény, egy lelőtt Rafale vezérsíkjáról már tettek is fel képet, ami alapján elvileg azonosítható. Az orosz típusoknál nem lepődtem meg, de a Rafale kicsit komolyabb szintet képvisel elvileg. Persze lehet, hogy a kevés tapasztalat és az alkalmazott harci eljárások hibai, hiányosságai is az okok között vannak, csak találgatok. Remélhetőleg nemsokára az Aranysas oldalain is olvashatunk majd erről. z | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Da_ni | Adatlap | 737040 | 2025. május 9. 10:01 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Pakisztániak a J-10-seikkel lelőttek 5 indiai gépet, saját veszteség nélkül, amcsik is megerősítettek minimum kettőt. 3 Rafale, 1 Mig-29 és 1 Su-30 a lelőtt gépek (állítólag). Komoly marketing a kínaiaknak. www.reuters.com/world/pakistans-chinese-made-jet-brought-down-two-indian-fighter-aircraft-us-officials-2025-05-08/ Csomó oldalon írnak róla, csak példaképp dobtam be 1 linket. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
PETI | Adatlap | 736418 | 2025. április 22. 21:10 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
halaci | Adatlap | 735786 | 2025. április 6. 18:52 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Az Iniochos 2025-ön készült videó a mélyrepülésben érkező gépekről. Természetesen főleg görögök (F-16, Mirage 2000, Phantom), de van spanyol Hornet, olasz Tornado, francia Mirage 2000 is, nagyon látványos "felülnézeti" fotókkal. (A görög F-16-osok némelyikét egy versenyen tutira lepontoznák a túlzásba vitt koszolás miatt...) www.youtube.com/watch | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Mekett | Adatlap | 731546 | 2024. december 12. 20:35 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Fölöttem távozáskor ment át, nagyon magas volt. Mostanában viszonylag gyakori vendég lett megint. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
warbirds | Adatlap | 731518 | 2024. december 12. 11:00 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Rákoskert Erzsébet körút fölött most húzott el egy Piaggo P.180 Avanti. De ronda egy hangja van...😳😳 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Block50 | Adatlap | 730840 | 2024. november 25. 08:29 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
A 90es években rongyosra néztem videón, ennek ellenére a mai napig ott ragadok a tv előtt ha adják. A hétvégén 2x is bele futottam... |
Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Sziasztok,
a tegnapi börgöndi rendezvény, csak keveset fotóztam, mert segíteni mentem.
Üdv KP