/ Fórumok / Klubok, szakkörök, egyesületek /

Diákok bevonása az Egyesületi munkába

Az új oktatási törvény alapján lehetőség van a diákok bevonására az egyesületi munlába.
A topikhoz csak bejelentkezett felhasználók tudnak hozzászólni. Kérem, jelentkezzen be itt!
Miggyuri 710367 2023. június 13. 20:20
Válasz erre
Urak!
Ha valakinek klubjában/szakkörében szüksége volna selejt - ép, hiányos, törött - makettekre gyerekeknek festést, koszolást gyakorolni, jelentkezzen. "Ingyerért", csak el kell jönni érte egy jó nagy dobozzal.
Gabi 549952 2014. január 6. 19:07
Válasz erre
Sziasztok!

Az új oktatási törvény alapján a 2016-ban érettségiző diákoknak kötelező 50 óra közmunkát végezni, ez előfeltétele lesz az érettséginek.
Utána érdeklődtem a dolognak, és a MOK-hoz hasonló Közhasznú Egyesületek jogosultak igénybe venni ezt a közmunkát. Mindössze annyi a tennedő, hogy egy szerződést kell kötni az adott középiskolával, amelyben természetesen rögzítve vannak a feltételek. Ezután az iskolában az ezzel megbízott személynek időben jelezni, hogy mikor, milyen célra és hány gyerekre van szükségünk, és ők biztosítják. Utólag csak annyi a dolgunk, hogy le kell igazolni a tanuló idejét.
Természetesen itt olyan dolgokra gondolok, hogy könnyebb pakolás, őrzés, útbaigazítás, egyéb segítségek. Én már megkötöttem itt helyben a szerződést, javaslom a többi Egyesületnek is, hogy vegyék fel a kapcsolatot, mert a versenyek idején hasznos segítség tud lenni, és ez ingyenes.
Itt találtok némi információt ezzel kapcsolatban, innen kaptam én is a választ, hogy jogosultak vagyunk igénybe venni, és utána kötöttünk szerződést:

kozossegi.ofi.hu/Contents/ShowContentByTitle

Ha bárkinek kérdése van, akkor nyugodtan forduljon hozzám.

Gabi