/ Fórumok /

Álom-makett és "rémálom"-makett

A kategóriájában kimagaslóan jónak számító,vagy hihetetlen silány minőségű makettekről lehetne pár szóban írni...
Persze ez teljesen szubjektív lesz,de talán segítség lehet"tévelyg" makettező társainknak,akik talán pont a leírt típuson gondolkodnak,hogy megvegyék vagy sem...
A topikhoz csak bejelentkezett felhasználók tudnak hozzászólni. Kérem, jelentkezzen be itt!
<<< Vissza Tovább >>>
1.,2.,3.,4.,5.,6.,7.,8.,9.
1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9.
medor 585400 2015. május 9. 22:10
Válasz erre
Az már muzeális darab.Ebay-en sokat adnának érte. :D
Egyszer régen láttam,nem sokban különbözött az Airfix makettől.
Bár minden makettben több rejtőzik mint ami látszik.
Csak rajtunk múlik mit hozunk ki belőle.
Otto 585394 2015. május 9. 20:04
Válasz erre
nekem van még egy Frog gyártmányú Bucc-om is
itt egy összehasonlítás a készletekről:
www.blackburn-buccaneer.co.uk/Pages3_files/Model_Directory1_files/Models.html
medor 585385 2015. május 9. 15:11
Válasz erre
Sziasztok!
Visszatérnék a Buccaneer S.2B témára.Szeretnék finomítani az első felháborodásomon.
A 'kisördög' csak ott bujkált bennem a hozzászólások után és beleástam magam kicsit mélyebben a típusba,illetve annak 1:72-es makettváltozataiba.
Nem volt nehéz dolgom,mert a 'HAGYOMÁNYOS' gyártással készült makettek közül csak két 'ősi' darabot találtam.Ezek az Airfix,vagy a Revell/ex.Matchbox makettjei.
NEM a gyártókat szeretném minősíteni,hanem segítenék annak a kevés számú makettezőnek aki egy 'Bucc' építésébe fogna.Előrebocsátom,hogy ~30 éves makettekről van szó,csodát ne várjatok egyiktől se.Minden az ügyességeteken múlik.
Porosodott egy Airfix makett a polcomon és pár napja az 'új' Revell makettet is megvettem.A doboza csak 2/3-a az Airfixnek és kb. ennyivel olcsóbb is.
Fényképekkel és rajzokkal összevetve azt kell mondjam a Revell makettje alakra pontosabb.(Nem méricskéltem,csak úgy szemre/összképre!)
Az Airfix-nek van egy nagy alakhibája az orr részén.Magasabb a törzs oldala és ezért a kabintető túl lapos.(Ilyen hibát már másik makettjüknél is elkövettek.)
A panelvonalak az Airfix-nél kiemelkednek a másiknál vésettek,de mindkettőnél vannak pontatlanságok és hiányok.
A pilótafülke gyenge mindkettőnél.Az Airfix legalább öntött valami kabinformát amit matricázhatunk a Revell-nél csak 2 ülés van amit az oldalfalakhoz kell ragasztani.
A kabintető nyitható az angol makettnél,de minek?A németek kabinteteje
egybeöntött,ha megnyitnánk szét kell fűrészelni.(Ezt meg pláne miért tennénk?)
A "részletek" terén is vegyes a kép.Van ami az Airfix-nek van ami a Matchbox-nak sikerült 'jobban'.Pl. a főfutók és azok aknái a Revell-en szebbek,de az orrfutó is szebb.Viszont ennek aknája csak 2mm mély...
A Revell törzse túl steril.Hiányoznak az antennák,a kisebb beömlők és pitotcsövek is.Az angol maketthez találunk ilyesmiket.A vastagságuk és kidolgozásuk 'airfixes'.
És akkor a fegyverzet.Sajnos a Revell-nél nincs miről beszélni.SEMMI nincs.
Még pilonok vagy póttankok sem.
Az Airfix elég jól megpakolható.Adnak a típusra jellemző illeszkedő póttartályokat (a Dél afrikaihoz egy másik formájút is),rakéta blokkokat,radar vagy TV vezérlésű Martel rakétákat valamint az Öböl háborúban jellemző AIM-9L Sidewinder rakétát,
AN/ALQ 101 zavarókonténert,Pave Spike lézeres célmegjelölőt és Paveway II lézeres bombákat is.
A matricák mindkét makettben szépek,de a Revell csak a doboztetőn is látható "Fiona"-hoz ad 1 kisméretű lapot.
Az Airfix egy sokkal nagyobb matricaívet csomagolt a dobozba.Ezen három festési variáció található:
Az első egy S.2B szintén az öbölből "Jaws" névvel nem meglepően cápaszájjal.
A második egy S.2D tengerészeti festéssel az Ark Royal hordozó fedélzetéről.
A harmadik egy S.Mk50 a Dél afrikai légierő színeiben.
De nem csak a gépekhez,hanem a fegyverekhez is vannak matricák.
Dobozbontást itt találtok:
Airfix:www.cybermodeler.com/hobby/kits/airfix/kit_airfix_4049.shtml Revell:www.britmodeller.com/forums/index.php

Mindent figyelembe véve egy mix Buccaneer-t fogok készíteni a két készlet alkatrészeinek felhasználásával.
Az építésről majd írok és teszek fel pár képet a 'Mi készül éppen' vagy a 'Makettek' topikba,talán van itt Bucc vagy Desert Storm kedvelő,akit érdekel a téma.
mirazsmarci 582733 2015. március 30. 21:42
Válasz erre
Sziasztok!

Látom nagyon pörög a Revell téma:-)

Peti:
Szerintem az általad felsoroltakat nem valószínű hogy valaha nyugati cég kiadja, esetleg pár ismertebb vasat. Ezek a típusok inkább a keleti blokkban népszerűek, ismertek, viszont az ilyen cégek mint a Revell, globálisan gondolkodik. Az Eduháp valószínűleg azért ad ki egy rakás 21-est, mert a saját piacán (Közép-Európa főleg) erre van kereslet. A Revell meg egy olyan cég, melynek a termékeit San Franciscotól Sidneyig mindenütt forgalmazzák, nem csak a makettboltok, hanem a Teszkók meg ilyesmi áruházak. És emiatt nyilván a piac határozza meg a témát. Az USA 300 milliós piac, és ott sokaknak az An-2 nem sokat mond (valószínűleg). Lehet hogy nálunk sokan feleségül vennék a típust, de hát mifelénk elég keveset lehet eladni. Nyilván így gondolkodnak mások is (pl Hasegawa)

Újradobozolás:
Azért viszonylag kevesen szoktak mérgelődni, ha a Revell átveszi mondjuk a Hasegawa jobb cuccait, és annak feléért árulja ugyanazt jobb matricával (F-15, Su-27,He-111 így hirtelen).
Másik, hogy egy ekkora cégnek valószínűleg van pár formája, amelyeket raktároz. És ez gondolom olyan, mint a bérautó, vagy iroda. Ha nem bérlik, az nem termel hasznot, csak viszi a pénzt. Emiatt néha az öntőformákat is elő-előveszik, ne csak a raktáron foglalja a helyet.
PETI 582695 2015. március 30. 15:01
Válasz erre
Egyébként én a németek filozófiájában azt nem értem, hogy:

-miért nem adják ki a szoci blokk gépeit jó minőségben? Ott rohad náluk egy fél keletnémet légierő, szebbnél szebb típusokkal (An-14, An-2, MiG-23BN, Szu-22, MiG-29, Mi-8, Mi-14, Ka-26, Dromedár, Cmelák, stb, hogy akkor polgái típusokat is írjak).

-miért van az, hogy van egy rakás jó minőségű szerszámuk, amik pihennek. 1:72 TF-104G-t pl. mért nem lehet kiadni megint? Most előhúzták az F.13-ast, de az sem volt évekig.
medor 582539 2015. március 28. 20:27
Válasz erre
Szia Laci!
Én is vettem a fiamnak egy 1:144-es F-14A Tomcat-et a (félve írom le) Revell-től.
Annyira részletes,hogy néhány 1:72-es makett elbújhat mellette.
Pedig erre tényleg rá sem kerestem előtte a neten.Gondoltam ilyen méretben CSAK
a makettezés alapjait mutatom meg neki.De ma már a méretarány sem akadály.
Néha egy kisebb gép szebb mint a nagyobb párja.De ez megint egy új téma lehetne.
migi 582531 2015. március 28. 19:54
Válasz erre
Egy gyerekes szülö aki vesz egy makettet a gyerekének abszolút nem érdekli a pontosság részletesség , ő olyat keres amit egy gyerek könnyen összetud rakni , és erre nem kis kereslet van , erre a hobbyboss kis gépei tökéletesek.Szerintem a revell világháborus gépei amiket megcsináltam nagyon jó árban vannak és nekem a részletesség is megfelel,
medor 582527 2015. március 28. 19:16
Válasz erre
Nem az volt a célom,hogy gyártókat szidjak.Eszemben sem volt.
Ha azt a bizonyos rókabőrt még le lehet nyúzni többször is egy makettről,akkor mindegyik cég egyforma.Ez kiderült a hozzászólásaitokból is.
De ez nem csak rajtunk makettezőkön múlik.Mégis miért veszik meg a gagyi maketteket?Ha mi nem vennénk meg,akkor is lennének akik megveszik mert:
1.Kezdők és fogalmuk nincs,hogy manapság mi a minőség.Egyszerűen megtetszett
a dobozgrafika nekik.(Gyakorlásnak jó is.)
2.Ajándéknak veszik a másiknak és szintén fogalmuk nincs,hogy milyen egy 'jó' makett.
3.Mégis megvesszük,mert olyan makettről van szó ami nem kapható a piacon mástól és kell nekünk,hiszen ilyenünk még nincs.
Hülye példa:ha a VW gondolna egy nagyot és kiadná a 2-es Golfot újra,szinte hasonló áron mint a 7-est,ki venné meg néhány fanatikuson kívül?
A makettgyártóknak is haladni kellene az idővel és elfelejteni az ősi sz@rokat.
Mert amíg van másik típusú,de jobb minőségű makett addig az fog előtérbe kerülni.
A többit meg kivárom.(Pl.Trumpeter A-6 Intruder vagy Academy F-4 sorozatok 1:72-ben.)
migi 582461 2015. március 28. 09:54
Válasz erre
De könyörgöm hogy lehet látatlanba vásárolni ? ha meg nem lehet megnézni akkor meg nem veszem meg , ezt szerintem félig meddig a te hibád ,
piratvitorla 582456 2015. március 28. 09:18
Válasz erre
Szia
én is inkább az Italerit szeretem. Több érdekes festés van hozzá, mint a Revellhez. (F-16, UH-1 stb...)
Zoli 582454 2015. március 28. 08:56
Válasz erre
Szerintem az ESCI F-16 is jobb, mint az Italeri. Én inkább a németek régi 16-osát hasonlítanám az Italeri kithez. A régi is vésett, viszont teljesen kidolgozott beömlője van és a sok fegyver mellett adnak hozzá egy vontató traktort és teljes hajtóművet a szállítókocsival együtt.
z
vrauko 582453 2015. március 28. 08:46
Válasz erre
Szovjet makett, mint olyan, nem nagyon van. Frog, Heller, Matchbox maketteket préseltek újra gyöngébb öntvényminőségben, és csomagoltak azokba a felejthetetlen, enyhén zsíros, tartás nélküli papírosdobozokba. A Heller a hatvanas évek végin nyitni kívánt a nagy Szovjetunió, meg úgy általában a vasfüggöny irányába és kiadott egy sor szovjet-orosz témájú makettet, az Auróra cirkálót, a Patyomkint és egy sorozat 1:72-es MiG-et. Ezeket a szovjetek, mint saját témát átvették. De pl. a "szovjet" kiadású Rata teljes egészében Matchbox átvétel. Az 1:400-as "szovjet" Arhangelszk is az eredetileg Heller által Royal Sovereignként kiadott hajót rejti.

Zoli: az igaz, hogy a Revell F-16-os kicsinyég szebb, mint az Esci/Italeri, de az utóbbit se böcsüljük le. Főképp azér' mer' több verzió építhető bármelyik dobozból, tartalék alkatrészek és függesztmények egész sorát kapjuk, így aki egyelőre ösmerkedik a típussal, és nem akar túl sok pénzt elverni rája, annak az Italeri biz' nem rossz kompromisszum. Vájtfülü ínyencek persze inkább a Revellt választják.
Zoli 582450 2015. március 28. 08:34
Válasz erre
Szia,
A Revell és Italeri F-16 nem ugyanaz, a német nagyságrenddel szebb! Az olasz A verzió 3100-3200Ft, a német 4600Ft és megéri utóbbit venni. A német C már drágább, de sokkal többet is ad, az is megéri szerintem.
Nem tudom, gyártják-e még a régi Gannet makettet, mert már évek óta van egy újabb fejlesztésű makettjük. Viszont ugyanazt a régit (Frog) adja a Hasegawa is pl. És a japók is mindent újracsomagolnak, az ősrégi (sokszor Frog/Novo eredetű) makettjeiket is. De az újabbaknál is ugyanaz a helyzet, pl vagy hatvanféle japó F-15 stb...
Szóval nem értem, hogy ugyanazt az üzletpolitikát folytató cégek közül miért pont a Revell a bűnös?
z
piratvitorla 582448 2015. március 28. 07:43
Válasz erre
Sziasztok!
A Revell azért szerintem néha elég pofátlan.
Ott van például az előző Gannet, ami a műanyagot tekintve kb. a leggagyibb szovjet makettek színvonala.
Ha nincs fejlesztési költség miért nem adják olcsóbban ezeket?
Az is érdekes, hogy - ha jól tudom - ugyanaz az F-16-os a Revellnél kb 1,5-2-szeres áron van az Italerihez képest...
Az állandóan újracsomagolt makettek minőségéről nem is beszélve... pl. EC-145: több sorja, mint a KP-n...
sanyi 582339 2015. március 27. 10:40
Válasz erre
Ebben van igaz, csak épp az a kegyetlenül bosszantó, hogy ráírja/írta a dobozra, hogy részletes makett, szép matrica, stb. amikor pedig kibontottam a Ju-88 A-4/D-1 makettjüket, akkor nagyon csúnyán néztem. Más készleteiknél is megcsinálták ugyanezt a kamuzást, mindezt 10-15 éve, amikor az internet még nem volt húdeelterjedt valami. Egyébként az a vad még, hogy az Általad is említett He-115 és Privateer gépekért ugyanannyit kér, mint az új fejlesztésű makettjeiért, ami már a nevetséges kategória... Ez érint, mert mindkettőt szeretném a szekrényben - polcra nem kerül a következő 20-25 évben... - tudni, de nem annyiért. Persze tudom az okát: doboz méret! Nagy doboz: drága makett, tökmindegy mekkora tűzrevaló - tűzrevelló!:) - van benne.
vrauko 582334 2015. március 27. 10:03
Válasz erre
A Revell a hon lapján többnyire jelzi, hogy a szóban forgó öntvény "Historic kit" vagy ilyesmi, és abból főtt ételezhető, hogy nem új dologról van szó. De például 1:72-es Saettát hol vehetett volna az ember a HobbyBoss új kitjéig... A Revell ősi Ki-61-esén kívül csak a Dragon volt abból a típusból, annyiér' mintha nem is polisztirénből, hanem aranyból öntötték volna. He-115 vagy Privateer meg még ma sincs is más, mint az újradobozolt régi Matchbox. A Matchbox régi 1:76-os harczjárműveit a kis dioráma-alapokkal pedig magamfajta öreg ember szívesen látja.
sanyi 582273 2015. március 26. 16:43
Válasz erre
Szolnokon egy Be-12-est és egy MiG-27-est vettem, a többi 3-at csak ott vettem át!:) A Viggen nem játszik, mert ugye Heller. A hajó Dragon átvétel. Szóval csak a 16-os volt valódi germán termék! Klassz kis makett az, de mindegy, magánban megcseveghetjük, hogy épp ott látszik a németek "érdekes" gondolkodása... Mégis: ahelyett ,hogy kidobnának egy csodás A, B, MLU, C, D, E, F sorozatot, a C-t csomagolgatják, matricázzák összevissza közben az egyetlen normális D a Kinetic gépe egy fél lottó 5-ös áráért, a még modernebbek meg már teljes lottó 5-ös a gyantaátépítők miatt. Az a vad, hogy nem kellene szerszámot gyártani, mert a B-t is kiadták, szóval csak fröcskölni kellene a sztirolt. Hiába, én makettező vagyok, nem agyatlan tervező.
Atlatic: Nem tehetek róla, hogy nem vateráztok...
Zoli 582263 2015. március 26. 14:06
Válasz erre
Szia,
Teljesen egyetértek mindkét hozzászólásoddal! Sanyikám, passzold csak át azt az Atlantic-ot, kösz...
z
mirazsmarci 582261 2015. március 26. 13:57
Válasz erre
Hm, milyen maketteket is vettél a hétvégén Szolnokon? 3-ból 2 Revell? És az Atlantic? :-)
mirazsmarci 582259 2015. március 26. 13:52
Válasz erre
Szia!

Először egy rövid történetet mesélnék el, reagálásképpen a Buccaneeres témához:
Volt a Budai Skála alatt egy, sokak által jól ismert makettbolt. Tele volt Hasegawa, Fujimi, meg sok egyéb makettel. Nekem sikerült mindig a leggyengébb maketteket megvennem ott, de hát ha az ember Su-15-öt meg Su-22-őt akart, akkor sok választása nem volt. Egyszer viszont a Fujimi cég szebbnél szebb makettjeit látván elhatároztam hogy összekuporgatott zsebpénzemből veszek egyet. Választásom egy F-8 Crusaderre esett. Otthon izgatottan kibontottam, és egyszerűen nem hittem a szememnek. Borzasztó gyenge, pozitív panelvonalas, alakhibás, alig pár alkatrészből álló makett volt. Beömlőjén egy üres lyuk, melyen a farokrészig be lehetett látni. Lehangoló érzés volt, az árán vehettem volna kb. 8-10 KP makettet, melyeket boldogan építgettem össze. Akkor ott egyszer s mindenkorra eldöntöttem, hogy makettet csak akkor fogok venni, ha belenézhetek a dobozba , vagy valaki valahol (pl Modell és makett) már véleményezte. Azóta szerencsére van net, mindent meg lehet nézni, véleményeket olvasni, összehasonlítani. Ez az újrakiadósdi-átvételesdi tulajdonképpen minden cégre igaz, az Airfixtől a Zvezdáig. A Revell ugye megvette a Matchboxot és a Monogramot, tehát kézenfekvő, hogy egy csomó váratlanul megjelenő makett ezek közül kerül ki. Ha új makettet fejlesztenek, azt előre beharangozzák, lehet róla olvasni hogy mik várhatóak az évben, mi új, mi újrakiadás vagy átvétel. Sok esetben szerintem jó az hogy átvesznek makettet, a szebb matrica végett (pl Il-86). A 3-4 ezer forint csak nekünk tűnik soknak, nyugaton ezért kb 1 órát dolgoznak (vagy annyit se). Szerintem egyébként az eladott makettek nagy hányadát nem makettezők veszik, hanem pl ajándékként a gyereknek, akik nem foglalkoznak azzal hogy ez most új makett-e vagy sem. Itt van példának a Hasegawa is, egy sor 100 éves alakhibás makettjét adja ki újra (MiG-23-25-27-29; Mi-24) új matricával, horror áron.
Azért szerintem Ny-Európában még mindig a Revell a legaktívabb (ne felejtsük el hogy ők mindenfélét gyártanak, nem csak repülőket).

Üdv
sanyi 582238 2015. március 26. 06:25
Válasz erre
Nnnna akkor kezded érteni, hogy miért utálom őket!:)
medor 582224 2015. március 25. 21:08
Válasz erre
Sziasztok!
Nem találtam jobb topikot ennek így ide írtam.Kár,hogy nincs dühöngő rovat...
Előrebocsátom,hogy nem vettem meg (szerencsére) a makettet,csak elgondolkodtam.
Revell 04902 makett.Ez egy 1:72-es BAE Buccaneer S2B.Nem tudtam,hogy tavaly kiadták.
Desert Storm-os makettek keresgélése közben akadtam bele a neten.
Egyik kedvenc gépem a Bucc az érdekes formája miatt.Régóta várom,hogy legyen egy szép makett 1:72-ben a típusról.Tudom ott az Airfix néhány új alkatrésszel feltuningolva,meg is van,de sajnos az alapmakett maradt az 50 éves kiadás.
Őket is szidhatnám,de tőlük megszoktam azt a minőséget amit nyújtanak.
Na de a 'nagy' Revell?
Akik olyan gépeket adtak ki mit a Tornado,F-101,Typhoon...2014-ben gondolt egy nagyot és kiadta a velem egyidős negyvenéves Matchbox makettet egy új öntés helyett?
Amikor nem lett volna konkurenciája?Mert azért a CMR gyanta Bucc-ja ugye nem ebbe a súlycsoportba tartozik 20-25 rongyért?És az Airfix is felejtős lenne.
Bár olvastam hozzászólást aki a negatív panelvonalak miatt meg a "részletesség",illetve a fiatalabb kor miatt Revell/Matchbox kitet választotta...
Ráadásul a Revell-től egyetlen matricaváltozatot,egy Öböl háborús homokszín festésűt kapunk.Ezzel talán nem is lenne baj,de ha már HÁBORÚS akkor talán nem ártana pár dolgot rálógatni.Mert ez nem sikerült.Semmi fegyvert,vagy póttankot nem tartalmaz a kit.
Ők még annyira sem vették a fáradtságot mint az Airfix.
Ez az az üzletpolitika amit soha nem fogok megérteni a gyártók részéről.Inkább kiadják 'csillivilli' ünnepi festésekkel ugyanazt a makettet egyre drágábban.
Vagy olyan gépet gyártanak újonnan ami már vagy 10 gyártónál is megtalálható évtizedek óta,néha olyan színvonalon amit nehéz túllőni.(Pl. a Hasegawa,vagy a Fujimi F-14 változatai vs. Hobby Boss nemrég kiadott makettjei.)
Szerintem a Bucc nem rétegmakett.Angliában de egész Európában lenne rá kereslet.
Félreértés ne essen ezzel nem a Revell-t akarom fikázni.Az összes neves makettgyártónál tudnék példákat felhozni.
Szomorú,hogy amikor a fiatalabb korosztály már kevésbé érdeklődik e hobbi iránt,
akkor a régi sokat látott makettezőknek ilyeneket adnak ki.
(Vagy talán épp ezért,mert mi megvesszük ha nincs jobb?)
cirmos 572290 2014. november 19. 11:03
Válasz erre
1/32 Ford Fiesta RS Wrc. 2700 volt, elszórakozom vele. Illesztése pl. remek (eddig), csak ragacs kellett. Szép a matrica is, stb.
Zoli 572266 2014. november 18. 20:49
Válasz erre
Szia,
Van sok új Airfix makettem, a többségükkel elégedett vagyok a hiányosságaik, hibáik ellenére is. Viszont az árukkal nem. Egy Harrier 4500Ft, az új Lightning 6000Ft, a Dakota 9000Ft, a Lancaster 9-11000Ft stb, szóval az áruk már egyáltalán nem kedvezőek, hanem sajnos néha még drágák is a konkurenciához képest.
z
homlok 572260 2014. november 18. 20:14
Válasz erre
Sziasztok!

Ok! Ne vitázzunk tovább rajta!
Javaslom próbáljátok ki valamelyik új szerszámos készletet, és osszátok meg a tapasztalataitokat.
Kíváncsi vagyok majd rá!
Remélem minnél hamarabb így lesz, és annyi örömöt fog nektek is okozni az építésük, mint nekem!
Szóval hajrá mindenkinek!

Homlok
Zoli 572099 2014. november 16. 21:12
Válasz erre
Persze, hogy jó ár 2500Ft egy 72-es gépért, de 2000Ft körül vannak az Italeri és Revell hasonló méretű termékei is. A kicsit nagyobb Airfix makettek már 3-4-5000Ft körül kaphatók, szóval nincs nagy különbség már.
z
cirmos 572097 2014. november 16. 21:07
Válasz erre
A begemot szép, de ők is gyakran orosz közönségnek dolgoznak a Zvezda dobozokba. Persze külön lapot vehet az ember, és ugrott egyet a kit ára.
ponty 572096 2014. november 16. 21:06
Válasz erre
Hát! Én 2000-ért szereztem be az új Me-109 G-6 öntvényüket amihez finn matrica is van. Nagyon csecse kis makett, bár ehhez nem volt csak minimális belső tér (csak egy pilóta, de érdekes az E-4 kapott még motort is), egy hasegawa-hoz való pilotenkanzel behelyezésével, már tényleg be lehet tömni a szánkat. Plusz vettem hozzá egy HAD matricát, hogy magyar legyen de erősen gondolkodok hogy így karácsony fele beinvesztálok valamelyik Junker-be vagy egy me-110-ba, vagy egy első VH-s gépbe. Az első makettem tőlük egy tank volt, na az miatt kezdtem el tőlük félni.
homlok 572087 2014. november 16. 20:09
Válasz erre
Sziasztok!

Azért lássuk be, hogy egy kb. 2500Ft ért kapható 1:72 makett még mindig jó vételnek számít! Főleg ebben a minőségben amiről ez a fórum szól.
Nekem legalábbis!

Homlok
Zoli 572050 2014. november 16. 15:41
Válasz erre
Sziasztok,
Szerintem az Airfix árai sem olyan kedvezőek már, abban is utolérték a konkurenciát.
A Cartograf matricák tényleg szépek, csak sajna sokszor unalmasak, azért kell helyettük venni mást.
És ha jól tévedek a Zvezda kitek már Begemot matricát tartalmaznak, amik szintén jól néznek ki.
z
cirmos 572048 2014. november 16. 15:37
Válasz erre
Megerősítem. És ne feledjétek, hogy az Airfix ára a minőséghez képest nagyon baráti.
Hickory 572042 2014. november 16. 14:21
Válasz erre
Az új készleteik fantasztikusak,főleg a régiek tükrében.Nagy előrelépés történt matricák terén,a Cartograf ívekkel nehéz versenyezni.
Ha egyszer ezt a Zvezda is belátja,ők is felnőhetnek végre.
homlok 572040 2014. november 16. 13:10
Válasz erre
Sziasztok!

Szerencsénkre viszont az Airfixet átvevő új tulajdonosok belátták, hogy a régi minőséggel nem lesznek versenyképesek. Nagyon sok makett új szerszámos. Szerencsére belefutottam az 1:48 Spitfire PRXIX be! Imádtam építeni! A matricájuk is Cartograph, feszítő nélkül is gyönyörűen felmegy.
Azóta megépítettem 1:72 ben a Mustang P-51, és a Hurricane MKI-t is! Imádom őket.
Érdemes utána nézni a teszteknek, és úgy vásárolni, de ha megnézitek pl az Edu kínálatát, látjátok mennyi feljavító készletük készül célirányosan az Airfix makettekhez!

Üdv: Homlok
xls 572039 2014. november 16. 12:26
Válasz erre
Revell GTK Boxet remek makett.
Miggyuri 565401 2014. augusztus 16. 08:10
Válasz erre
A Szu-22-és Hobycrafthoz: a futóműveket a rjz szerint pont fordítva kellett beragasztani, de ami igaz, az igaz, a törzs hátsó része megfelelt a nálunk használt, nagyobb átmérőjű résznek.
tyimosenko 565382 2014. augusztus 15. 20:26
Válasz erre
Hat akkor azt hiszem megse szerzem be ezt a makettet. :)))
mirazsmarci 565371 2014. augusztus 15. 16:35
Válasz erre
Komolyan elgondolkodtam most, hogy elkezdek maketteket gyártani. Ezt az öntési minőséget 4-5 sör után is tudom biztosítani:-)

Ha már a rossz maketteknél tartunk, számomra a valaha látott leggyatrább makett a Hobbycraft Su-22-ese volt, amit boldogan vettem meg anno a Skála alatti boltban. Az egy dolog, hogy a makett eleve nem az az alváltozat volt mint a dobozon, gyatra illeszkedés, totál 0 részletkidolgozás, nagyon rossz méret/alakhűség, de olyat hogy a két törzsfél nem szimmetrikus egymással , még se előtte, se azóta nem láttam.
Sherman 565360 2014. augusztus 15. 14:02
Válasz erre
Hát aki a kihívásokat szereti. Bár ezzel az erővel kifaraghatja szappanból is. :-)
warbirds 565359 2014. augusztus 15. 13:58
Válasz erre
Oké, hogy kisszériás és műgyanta, de milyen gány munka már! :O

www.modellversium.de/kit/artikel.php
bigboy 281497 2012. január 2. 17:45
Válasz erre
Kép 017
Kép 017
Kép 018
Kép 018

Üdv,régi vágyam teljesült.Sikerült magamat meglepnem egy Grumman F3F3 1:32 Revell-Monogram makettel.1960 kiadás.Ami tőlem telik, apait anyait bele adok.Teljesen feljavítom,motortér,pilóta fülke.Hiányzó alkatrészek tömkelege.A végén egy mozgalmas kis dión lesz.
Kezdésnek lecsiszoltam ,a pozitív panel vonalakat,szegecseket.És elkezdtem alakhűvé tenni a makettet.A törzs 4mm alacsonyabb mint 1:32 lennie kéne.Illetve a szárnyakba is 20-20mm betoldás kell (oldalanként !). Igazi Revell-Monogram katyvasz,de ha harc hát legyen harc.Üdv bigboy
bobi77 281496 2011. december 12. 19:08
Válasz erre
Az Italeri elég régi makett, meg lehet bocsájtani hibáit, mondhatni tipikus 1990-es évekbeli Italeri makett. A belső valóban nem a legjobb de használható. A katapultülések kifejezetten jók, könnyű feljavítani őket. A fegyverzethez kapcsolódóan:-mivel a B58 mondhatni egy kísérleti szériának számít (nem az, de a korabeli gépekhez képest nagyon kevés készült belőle), nagyon sokszor egész ezredek kísérleti repüléseket hajtottak végre. Így konkrét fegyverzett egyes gépekhez nem lehet kötni. Folyamatosan változtak a gépek feladatai, valamint a fegyverzette. Ha jól emlékszem az Italeri az MB-1C fegyver konténert adja (ez a legnagyobb tartály), valamint egy felső TPC konténert, és 4 atombomba makettet ad. Ez utóbbi kettőt nyugodtan használhatod együtt, az MB-C1-hez viszont semmi mást, mert más nem is fér el a gépen. A bombákat önmagukban is használhatod. Érdekesség képpen 1967-ben hagyományos bombákkal is felfegyverezték a 305 bombázó ezredet. A teszteken felhasználták a hagyományos vadászbombázókhoz való 3 vagy 6 záras bombakonzolokat. Ezt variálták a felső TPC tartállyal (az Italeri kisebb tartálya). Itt még egy terepszínű mintázzattal is befestették az egész bombázót (hagyományosan fémszínűek voltak, amit a legnehezebb maketten festeni).
Tény hogy nem a legrészletesebb az Italeri de más nincs. Amúgy mikor vetted, és hol? Idén kihozták újra. Ha véletlenül meg akarsz tőle szabadulni jussak eszedbe. Ide irhatsz, elolvasom és megbeszéljük.
lucky 281495 2011. december 12. 08:33
Válasz erre
Nyisd meg a képet új lapon és az új lap linkjét másold be
www.globalsecurity.org/wmd/systems/images/b-58_12.jpg
Tibcsi 281494 2011. december 12. 08:00
Válasz erre
Sajna nem jó. Írd be a gugliba, hogy "b-58 cockpit" és nézd meg a képtalálatokat.
Tibcsi 281493 2011. december 12. 07:59
Válasz erre
Tibcsi 281492 2011. december 12. 07:59
Válasz erre
Sanyi,

A gugli ebben is segít. :)
Talán jó lesz a link: www.google.hu/search
sanyi01 281491 2011. december 12. 00:21
Válasz erre
Hello Mindenkinek!

Egy kis segítséget szeretnék kérni a Convair B-58 Hustlerrel kapcsolatban. A makett 1:72-es Italeri gyártmány és éppen ezért tele van hibával.
- A belső térnek az italerinél semmi köze a valósághoz. Nemcsak a műszerfal műszerezettsége téves, de gagyi is, ráadásul az oldalsó műszerfalak helyett csak pici kis púpocskák vannak. Internetes fotók alapján elvileg meg lehetne csinálni, de a teljes beslő tér hibás, szinte lehetetlen + nagyon sok munka... Tud-e valaki valamit ezügyben?
- Fegyverzet: A festési utasításon más fegyverzetet helyez el, mint ami az eredeti fényképeken van. A 92442 lajstromszámú (?) A neten a hatalmas nagy nukleáris konténert cipeli, míg a az útmutatóban ez csak rakétákat tartalmazhat! A piros matricás 92429-es számú nem is létezik... Viszont vannak olyan internetes múzeumi képek, ahol a kisebbik konténer és a négy rakéta van rajta. A kérdésem tehát egy normális fegyverzet elrendezés lenne, milyen fegyver mehet rá? A Revell és a Monogram féle változatok is érdekelnek!És lehet-e a 4 rakétát felhelyezni a kisebbik, vagy a nagyobbik konténerrel? Esetleg az adott elrendezéshez melyik matricaválaszték kell? (1. függőleges vezérsík piros matrica 92429 számmal, fekete matricás B1015 számmal, vagy a leggyakoribb színes alakzat nélküli 92442 számú) :'(

"Használd a Google-t"

A neten több 100 fotó van fent, de a
- műszerfal egyiken sem látszik, ezek szerint tabu téma
- és a teljes szárny alatti rész sem látszik! Tabu téma... Max a nagyobbik konténer csücske látszik, de abból még semmi sem derül ki...
Takker83 281489 2011. március 23. 14:11
Válasz erre
Köszönöm mindenkinek a sok hasznos infót! Ha már álom makett akkor AFV Tigris 1:35-ben.
Joce 281488 2011. március 19. 08:11
Válasz erre
Igen ha F-16C 1/48-ban akkor egyértelműen Tamiya, de ha valamelyik "púpos" verziót akarja valaki megépíteni akkor Kinetic.
Daala 281487 2011. március 18. 22:15
Válasz erre
Ha már ebben a topikban van szó az F-16-osról, akkor Tamiya 1/48 vagy Kinetic!
Joce 281486 2011. március 18. 20:41
Válasz erre
Szia Takker!

A Pro Modell 2010/6 számában egy Görög F-16D block 52+ cikket olvasd el, ennek analógiája szerint talán a Kinetic jobb választásnak tűnik. A mellékelt fegyverzet terén mindenképpen, a Hasegawa szinte semmit nem ad a gépeihez mostanság a Kinetic Falconoknál minden változathoz speckó, full fegyverzetet ad.

Üdv.: Joce
<<< Vissza Tovább >>>
1.,2.,3.,4.,5.,6.,7.,8.,9.
1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9.