/ Fórumok / Klubok, szakkörök, egyesületek /

Makettinfo Online Klub

Felmerült egy klub szervezése a makettinfó körül kialakult mexállottakból. Legyen? Ne legyen? Mi legyen? Egy biztos, ilyen még nem volt!!!
A topikhoz csak bejelentkezett felhasználók tudnak hozzászólni. Kérem, jelentkezzen be itt!
<<< Vissza Tovább >>>
1.,2.,3.,4.,5.,6.,7.,8.,9.,10.,11.,12.,13.,14.,15.,16.,17.,18.,19.,20.,
1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10., 11., 12., 13., 14., 15., 16., 17., 18., 19., 20.,
21., 22., 23., 24., 25., 26., 27., 28., 29., 30., 31.
Solo 349714 2007. június 12. 09:28
Válasz erre
Helló!

Önkéntes tagdíj egyelőre jobb lenne szerintem.
Az, hogy ezek már eldöntött tények azért nem teljesen igaz.
Ha meglesz a szavazógép és a regisztrációs lehetőség, akkor lehet ilyen döntéseket hozni. Szerintem.
A klubtagság szelektálására lenne egy jó ötletem.
Ha valaki teljes értékű klubtag szeretne lenni, az vagy az aktivitásával a fórumokon és a versenyeken vagy egy klubtag ajánlásával lehessen. Figyelembe kell venni, hogy ez egy ONLINE klub. Elsődlegesen az interneten keresztül kommunikálnak a tagok. Az, hogy valaki nem szeret a fórumba irogatni vagy nem szeret versenyekre járni , még nem jelenti azt, hogy nem lehet klubtag. Lehet, hogy magánban aktívabb, de csak pár ember ismeri.
Nálunk is van a klubban olyan ember akit nagyon ritkán látunk vagy a klubanpokon csak nézelődik. Mégsem zavarjuk el.
Az esetleges kedvezmények igénybevételét úgy kell megoldani, hogy e miatt senkit ne kelljen kirekeszteni a klubból.
Gondoljuk át ezt mégegyszer szerintem.
Bombraider 349713 2007. június 12. 07:56
Válasz erre
Sziasztok!
Klubtagság...azért az valamennyire felháborító,hogy olyanok is MOK tagok,akiknek még a nevét nem olvastam a fórumon! Engem már az is zavar,hogy versenyen egyre több a kékpólós,igazából már mindenki felveheti,aztán 10 keménymagos MOKosból 10 nem tudja,h ki lehet...legalább jöjjön oda pacsizni,hogy "hali Bekéne Tóni vagyok a hegyről" vagy valami...Már tavaly a nyári találkozón is téma volt a tagság megosztása, "keménymag" és pártoló tagokra,sztem ez így korrekt.
Mondjuk ezzel a pénzalapú tagsággal én sem értek teljesen egyet (mert valaki "befizeti" magát klubbnak,aztán akkor ugyan annyi "joga" van,mint annnak aki csinál is vmit a klubbért?),én még mindig azt a verziót támogatom,hogy a keménymag dönthet arról,hogy ki az akit felléptetünk a pártoló státuszból. De mind1,nem höblizek,ez már el lett döntve, pont
Hát ez a 16év alatti "döntésképtelenség"...nemtudom...van aki már 15évesen is tud normális döntéseket hozni,van aki még 30évesen sem. De valami alsó korlátot meg kellett húzni. Bár itt is célra vezetőbb lenne,hogy ha az illető keménymag,azaz tesz a klubbért,akkor szavazhat. Ha tényleg komolyan gondolja a klubbos dolgot,nem hiszem,hogy ne lenne képes komolyan szavazni.

Kalóz!
MOK innen indult,igaz. Nem válik külön,csak az oldalon lesz egy külön menüpont.

"A MOK-nak külön helye-oldala lesz a Makettinfon belül, melyet a tagokból kijelölt személyek fognak kezelni, frissíteni. A MOK-oldal továbbra is a Makettinfon marad, csak onnan lesz megnyitható, indítható. Ezen lesz megtalálható a taglista, a klubbal kapcsolatos dolgok, történések képei, valamint a tagság makettjeiből cikkek, képek. A tagságnak külön lesz hírblokk, melyet regisztrációval csak ők tudnak olvasni, valamint lesz szavazó rész is. A többi rész bárki számára nyilvános lesz."

Én anno azért "ragadtam itt",mert 2-3 naponta volt cikk,lehett olvasni/tanulni belőlük. De ha megnézed,szerintem jó egy éve nem volt fent cikk,talán 3-4db Berény után. Ezt szeretnénk a klubos menüpontban tovább vinni,ott lesznek a cikkek,akkor nem kell az oldal fejlesztőinek a cikkekkel bajlódni.

Asszem ennyi

üdv:bomb
Kalóz 349712 2007. június 12. 07:34
Válasz erre
Csatlakozom Miggyuri véleményéhez! Már eddig is túlságosan puccsszerűnek éreztem a töténteket, de a szombati döntések közlése - őszintén megmondva - sokkoló volt.
Elsősorban azok számára lehet negatív, akik eddig is igyekeztek kivenni részüket a munkából, még akkor is, ha egyébként elfogadják a megszorításokat. Talán nem kellene a pártpolittika történelméből példát venni, ott már egyszer egy tömegpártnak sikerült marginalizálni magát, amikor kirúgta a tagság döntő többségét, hasonlóan a Gabi által leírt új regisztrációs-jelentkezési módszerrel. Ez talán a leginkább kirívó az egészből.
Más! Nem értem, hogy a 16 éven aluliak miért vannak kizárva a MOK-ot érintő döntésekből? És ha mégis fizetnek tagdíjat, akkor mi van? Ha belegondoltok, ennek nagyon csúnya a háttérzöngéje! Ráadásul bizonyos előírásokat, törvényeket is sérthet a tagság pénzfizetéshez kötése egy hivatalosan be nem jegyzett társaságnál (Meg még bejegyzés után is).
Más! Hogyan képzelitek, hogy a MOK és a Makettinfo különválik, mégha helyileg egyben is marad? Ha jól tudom, a MOK = Makettinfo Online Klub, az oldal nélkül soha nem jött volna létre. Erre most különválik, csak mert az oldal készítői, üzemeltetői már nem vezetői a MOK-nak? Kicsit furcsa hozzáállás, legalább is szerintem.

Na, csak úgy néhány megjegyzés, ha úgy gondoljátok, hogy nem itt a helye, akkor nyugodtan töröljétek.
Üdv: Kalóz
Miggyuri 349711 2007. június 12. 06:00
Válasz erre
Gabi! (és a döntést hozók)
A tagság egészét érintő esetekben, nincs jogosultságotok dönteni! Az ilyen általános érvényű esetekben javasolhattok és a tagság elfogadja/vagy nem. A tagsági díj(kupadíj), a tagok szelektálásának szándéka, az ezzel járó előnyök, hátrányok adása-elvtele mind ilyen, alapvető felállást befolyásoló tényező. Nem a vita kedvéért, hanem a későbbi rendes ügymenet miatt ki kellne alakítani a regisztrált tagok számára- lásd klubnévsor - egy egyszeri, szavazási lehetőséget, ahol egyszer szavazva OK-ézhatják a "történelmi dönések"-et. :)Szerintem így volna tiszta a dolog, mondjuk az aug 1 előtti héten. Így tiszta buli lesz az új regisztráció a "fizetős tagok" közé. (Tudja,mit választ és azt elfogadta.)
Miggyuri
Atis 349710 2007. június 11. 14:58
Válasz erre
Ahoi.

Gabi. A polóval kapcsolatos dolgokat továbbra is vállalom, amint aktuális lesz, belemélyedünk.

üdv.
Gabi 349708 2007. június 11. 12:20
Válasz erre
Sziasztok!
A vasárnapi megbeszélésünk rövid összefoglalója.
Ez év szeptember 1-től a tagságot két részre bontjuk, tagokra és pártoló tagokra. Tag lehet aki jelenleg befizeti az évi 1000 Ft kupapénzt, melyből a versenyeken a MOK különdíjat finanszírozzuk, valamint egy évben két versenyen részt vesz a MOK színeiben személyesen, vagy valaki által eljutatott makettel. 16 éves kor alatt nincs tagsági díj, viszont a két versenyes részvételt elvárjuk ott is, és a MOK-ot érintő kérdésekben nincs szavazati joga az illetőnek, de minden másban teljes értékű tag. A tagsághoz, pártoló tagsághoz új regisztráció lesz szükséges, melyet 08.01-08.30-ig lehet megtenni a későbbekben meghirdetett módón. Aki nem kíván tag lenni, továbbra is lehetősége van a pártoló tagságra, mely semmire sem kötelez, viszont nem illeti meg a tagoknak járó kedvezmény, lehetőség sem.
A MOK-nak külön helye-oldala lesz a Makettinfon belül, melyet a tagokból kijelölt személyek fognak kezelni, frissíteni. A MOK-oldal továbbra is a Makettinfon marad, csak onnan lesz megnyitható, indítható. Ezen lesz megtalálható a taglista, a klubbal kapcsolatos dolgok, történések képei, valamint a tagság makettjeiből cikkek, képek. A tagságnak külön lesz hírblokk, melyet regisztrációval csak ők tudnak olvasni, valamint lesz szavazó rész is. A többi rész bárki számára nyilvános lesz.
Megtesszük a lépéseket a MOK hivatalos klubbá történő szervezésére, és egy induló alapszabályt az oldalon is elhelyezünk, valamint közzéteszünk. Ez még egy tervezet, nem a végleges, de néhány pontja már kialakultnak nevezhető.
Tervezzük egy új póló elkészítetését, melyen már szerepel a Makettinfo Online Klub felírat is, és valamelyest különbözik a jelenlegitől.
Az első leglátványosabb dolog a külön rész beindítása lesz a Makettinfon belűl, és utánna már azon és az oldalon keresztül értesülhettek a továbbiakról. Fontosnak tartom megjegyezni, hogy a MOK továbbra is szerves része marad az oldalnak, hozzá tartozik, csak nagyobb publicitást kap az oldalon belül.
Röviden ennyit a tervekről, a lépésekről folyamatosan kap tájékoztatást mindenki.
Gabi
Miggyuri 349706 2007. június 11. 08:20
Válasz erre
Szorítok nektek Keri!
Miggyuri
Miggyuri 349702 2007. június 11. 05:23
Válasz erre
Keri!
Mi van a picivel?
Miggyuri
Gabi 349701 2007. június 10. 20:58
Válasz erre
Sziasztok!
A holnapi nap folyamán tájékoztatok mindenkit a mai megbeszélésen történtekről, itt is, és a MOK-os körlevélben is.
Gabi
Keri 349698 2007. június 10. 09:43
Válasz erre
Rám most ne számítsatok,baj van a kisbabussal.
Gabi 349697 2007. június 9. 17:14
Válasz erre
Sziasztok!
Holnap fél 3-3 körül van a találkozó a Ligetben a Petőfi Csarnok mellett.
Gabi
Kalóz 349696 2007. június 4. 13:39
Válasz erre
Gabi! Mél megjött, sajna nem tudok felmenni Pestre, de azért jó munkát! Ha közben valami eszembe kerül, akkor küldök mélt.
Üdv: Kalóz
Gabi 349695 2007. június 1. 20:55
Válasz erre
Szia Gyuri!
Ez csak természetes, meglesz!
Gabi
Miggyuri 349694 2007. június 1. 20:44
Válasz erre
Nem bánnám, ha hasonló köremailban kapnánk tájékoztatást a fejleményekről. Én legalább is kíváncsi vagyok rá, hogyan tovább.
Miggyuri
Gabi 349693 2007. június 1. 20:39
Válasz erre
Sziasztok!
A klub megbeszélés időpontja jövő vasárnap (10-én) délután 15 óra körül lenne. Valahol a városligetben a Petőfi Csarnok mellett, de ezt még pontosítom itt is, és a MOK-os köremailben is, csak azért írtam be, hogy akit érdekel az tudjon vele kalkulálni. Aki nem tud eljönni, de lenne mondandója, vagy javaslata, az megteheti emailben előre a címemre 8-án péntek 12 óráig. Aki ott lesz azoknak elmondjuk a terveket, elgondolásokat a klub jövőjével kapcsolatosan, valamint a klub jövőjét a honlapon terv szinten.
Gabi
Archy 349692 2007. június 1. 01:34
Válasz erre
Én mennék, jó volna délután csinálni, hogy mindenki normális időben haza tudjon menni, ne nyúljon az éjszakába. Ha megvan hol és mikor, szóljatok!
Áron
Podva 349691 2007. május 31. 18:08
Válasz erre
Igy igaz tisztázzátok a problémáitokat, vélt vagy valós sérelmeiteket egymás között, egy sörnél. De semmi képpen se ezt a fórumot használjátok a viták rendezésére. Ez roszt vért szül, és pártoskodáshoz vezet a tagság körében.
Üdv Podva
Elektrolakatos 349690 2007. május 31. 11:08
Válasz erre
Csatlakozom Péter ötletéhez!
RaPe 349689 2007. május 31. 11:03
Válasz erre
Előbb szerintem télleg nekünk kéne összefutni, aztán felőlem összeülhetünk mindannyian. Ez megoldható,hogy mi 5-en 1 vagy 2 órával előbb megyünk oda.
Mekett 349688 2007. május 31. 10:59
Válasz erre
Jövő vasárnap, június 10-én Pesten valahol összeül az új klubvezetés, ahová várják azokat a klubtagokat is, akik bármilyen formában felellőséget éreznek a klub iránt.

A pontos hely és idő még kérdéses, Gabi majd pontosítja az információkat.
Üdv
Mekett
Macal 349668 2007. május 30. 08:41
Válasz erre
Gabi 349667 2007. május 29. 21:46
Válasz erre
Sziasztok!
Köszönöm Mekett szavait, természetesen a jövőben is számítunk rá, amennyire ideje engedi. Mint írta eddig is működtünk, és ezt a lépést azért tettük meg, mert így talán hatékonyabban tudunk előre jutni, többet kihozni a klubból. Vannak céljaink, mostmár van versenyünk, és egy nagyon jó csapatunk. Számomra nagy megtiszteltetés, hogy alkalmasnak találtok rá, és megteszem a tőlem telhetőt, hogy előrébb jussunk. Szerencsére verseny tekintetében szép eredményt értünk el, a város melletünk áll, és természetesen lesz jövőre is.
Gabi
lucky 349666 2007. május 29. 21:42
Válasz erre
Tényleg, ez a téma sztem többeket is érinthet. Mondjuk a tervezett hozzáférés számtechnikai tudás igényét jó lenne tudni...
MattHeafy 349665 2007. május 29. 21:40
Válasz erre
Szia Mekett!

Engem ez a szerveres-operátoros dolog érdekelne, hogy is lesz mi is lesz?Teljes újulás v csak részletekben stb?
Ha nagyon hadititok akkor magánba légszi:)

Matyi

Az új vezetőségnek meg gratula.
Hickory 349664 2007. május 29. 21:38
Válasz erre
Gratula a kinevezésekhez!Úristen,egy tengós!:)))
Mekett 349663 2007. május 29. 21:30
Válasz erre
Sziasztok MOK-osok!

A klubunk a másfél évvel ezelőti alakulása óta az ország legnagyobb klubjává nőtte ki magát. Annak idején megtiszteltetek a bizalmatokkal, amit ezúton is köszönök, de az elmúlt másfél év életem leghúzósabb időszaka volt, aminek eredményeképpen gyakorlatilag nulla időt tudtam a klub ügyeinek intézésére szánni. Szerencsére mindig voltak segítők, akik hátukon vitték a dolgokat, gondolok itt Gabira, Archyra, Atisra és a többiekre. A mostani verseny végképp megmutatta, hogy komolyabb vezetésre van szükség, ha egyről a kettőre szeretnénk jutni.

A verseny után tisztújító ülés volt, amin a jelenlévő tagok Gabit (Kiss Gabi), Kerit (Keresztes László) és Elektrolakatost (Hara István) választották az új elnökség soraiba.

Az aktív tagok mind ismerik őket, és véleményem szerint senkinek kifogása nem lehet ellenük, mind oszlopos tagjai a "kis" közösségünknek, arról nem is beszélve, hogy jó ideje már gyakorlatilag Gabi vezeti a klubot.

Köszönöm mindekinek a támogatást, és hogy segítette a klubot a kezdeti nehézségekben, terjesztette jó hírünket az országban és Európában. A hétvégi versenyre pedig csak annyit mondhatok, nagyon büszke vagyok, hogy MOK-os lehetek.

Kérek mindenkit, hogy segítse az új vezetést munkájában, hiszen a munka nagy része még csak most kezdődhet ;-)

Üdv és jó makettezést!
Takács Zoltán "Mekett"
Fodi 349659 2007. május 24. 08:40
Válasz erre
web.archive.org/web/20020601152646/makettinfo.nikhok.hu/makett/index.html

Emlékszik még vki erre az oldalra? :))) Nem is volt régen (öt éve), de már teljesen el is felejtettem a régi formatervet...
MattHeafy 349658 2007. május 10. 14:18
Válasz erre
Bundesign bóóódóóóg születésnapot;)
Vénember:D

üdv.:egy másik "lassan" vénember:)
Atis 349657 2007. május 9. 22:12
Válasz erre
Shrek

Ha kell még a poló, akkor berénybe viszem, mivel Mosonba nem voltál.

Ha nem kell akkor eladom másnak, csak lécci böfögj valamit mert nem adtál hírt magadról azóta se.

üdv.
Tibcsi 349653 2007. május 9. 13:18
Válasz erre
Sziasztok,

Tudna valaki küldeni a mailemre egy (repcsis, ha van olyan) MOK kitűzőt? Már úgy értem, hogy a file-t, amit kinyomtatva magamra tudok tűzni. :-))

EIK: Tibcsi
ChevyG 349652 2007. május 7. 15:16
Válasz erre
Sziasztok!

nem tudom, h jó helyen járok-e, de Jászberényben lesz ABER, és AGAMA?

C
Mekett 349650 2007. május 5. 18:44
Válasz erre
Sziasztok!

Régi adósságomat törlesztettem, az "Egységben az erő" topikot átneveztem, hogy kicsit egyértelműbb legyen a célja.

Üdv
Mekett
pelikán 349649 2007. május 5. 16:18
Válasz erre
rendben,megtörtént,köszönöm
Keri 349648 2007. május 5. 16:15
Válasz erre
Szia Pelikán!
Arra kérnélek,hogy ezt a hozzászólásod inkább a "klubok,szakkörök,egyesületek" topikban rakd fel,mert ez itt kifejezettem a Makettinfo Online Klub topikja,ide az ezzel kapcsolatos hsz-ek kerülnek.
Köszi szépen és sok sikert a klubhoz!
Keri
Pelikán 349647 2007. május 5. 15:36
Válasz erre
Uraim!
Úgy alakult,hogy inditanánk egy kisebb klubot Gödöllő és vonzás körzetében.
Még teljesen az elején vagyunk,ezért szeretnénk,ha valaki kedvet érez hozzá és esetleg csatlakozni szeretne,az keressen meg minket.
Mindenféle segitséget,véleményt,irányadást,tájékoztatást a klubalapitással kapcsolatban szivesen vennénk és megköszönnénk.

Emilcim: pelikanklub@gmail.com
Sz.Szabi 349646 2007. április 29. 02:28
Válasz erre
Amon!

Az autópályás dolog a jugóknál is ugyanígy működik (nincs második sáv, csak leálló-féleség, vagy csak az egyik irányba van két sáv), zokszó nélkül lehúzódnak előled! Amikor két éve Belgrádba utaztunk egy versenyre, először mi is kamilláztunk, de később megértettük, hogy mi a "módi"...

Üdv.: Szabolcs
Keri 349645 2007. április 27. 21:11
Válasz erre
Amon 349644 2007. április 27. 21:09
Válasz erre
Kép113
Kép113
Kép114
Kép114
Kép115
Kép115
Kép116
Kép116
Kép117
Kép117
Kép118
Kép118

Ime az igért képek:
Amon 349643 2007. április 27. 14:07
Válasz erre
Üdv Mindenkinek!

Lengyelország elég durva. Pár napja itt vagyok üzleti uton Mlava-ban Lg bácsiéknál és az egyik kertben egy T-34/85-ös áll meg egy kissebb löveg. Amint megtaláltam a telefon adtkábelát feldobom a képeket.
De a legdurvább az autopálya szerüségen a lámpás kerezteződés két tanya között.
Mindenki tövig nyomja a gázt és ha van egy lassabb autó az lemegy a leállósávba és megelőzheted. ÉLETVESZÉLYES!!!
Archy 349642 2007. április 6. 21:46
Válasz erre
Hagyjuk, majd móváron megbeszéljük...
Solo 349639 2007. április 6. 19:28
Válasz erre
Kedves Archy,

Ide írom mert talán ide joban illik.

Ha már ilyen csúnyán leugatsz valakit, azért nem ártott volna elolvasni amit írtam.
Jó ötletnek tartom a kezdeményezést, de pár dolog nem volt tiszta és erre próbáltam rávilágítani.
Nem haragszom rád, biztos érzékenyebben érint a téma, mivel magadénak tekinted a dolgot. Ettől függetlenül, ha valamit a MOK zászlaja alatt szervezel a többi MOK-os véleményét is meg kell hallgatnod. Ez a minimum. Ha nem értesz egyet valakivel akkor kultúráltan fejtsd ki a véleményed. Ennyi. Nem bonyolult. :)))
Látod mosolygok. Nem mérgelődöm :)
A "Mindig van ilyen, sajnos" inkább szerencsére kellene legyen. Van akit érdekel mi történik. Segíteni próbál.
Rosszul esett kicsit a stílusod, de még mindíg nem haragzsom. :)
Mosolygok :)
Te is mosolyogj. :)
Archy 349638 2007. április 6. 18:16
Válasz erre
Hát fiúk, örülök én is hogy sikerült. Nem így a kedves klubtagok a verseny topicban, de mind1. Mindig van ilyen, sajnos...
Áron
Gabi 349637 2007. április 6. 18:13
Válasz erre
Szia Archy!

Nagyon köszönjük az intézést, nagyon jó ötlet volt Tőled, és nagy siker, hogy el tudtad intézni!
Köszi!
Gabi
Elektrolakatos 349636 2007. április 6. 11:45
Válasz erre
Áron!

Nagynagy gratula az összehozásáért! :)

Elektro
Archy 349635 2007. április 6. 11:18
Válasz erre
Kedves MOK-erek!

Mindenki olvashatta Panther barátunk felhívását, mely szerint a Round
Table Hungary 3, azaz egri asztalának tagjai felajánlottak egy
szórópisztolyt a móváron induló legszebb ecsettel festett makettnek.
Ezt a nagyszerű ötletet sikerült továbbfejleszteni, és a MOK is
csatlakozik ehez a kezdeményezéshez. Egészen konkrétan az Airline
segítségével, tudniillik a MOK és az Airline közösen felajánl a
szórópisztoly mellé egy kompresszort is. Nektek tagognak ez nem kerül
semmibe, mert az Airline-al sikerült egy mindkét fél számára előnyös
megoldást kidolgozni.
A díjat praktikus okoból magyar induló fogja megkapni. A kompi még
nincs kész, így Móváron csak jelképesen adjuk át. Annyit elmondhatok,
hogy az Airline standard, nyomásszabályzós, 5l-es full extrás masináját
kapja majd a szerencsés.
Reméljük ezzel az akcióval sikerül egy újabb tehetséges makettezőt
elindítani a siker felé, és jövőre viszont láthatjuk majd az immár fújt
makettjeit.
Talákozunk Móváron!

Üdv:
Tábor "Archy" Áron
Archy 349634 2007. április 3. 13:38
Válasz erre
És igen, boldog névnapot Iron-nak is :-)
Archy 349633 2007. április 3. 13:37
Válasz erre
Bombraider 349631 2007. április 2. 20:55
Válasz erre
Egy héttel elnézted a dátumot:)
Kalóz 349630 2007. április 2. 20:54
Válasz erre
ne csodálkozz! Több rendezvény is volt vasárnap,a tagság szét volt oszolva rendesen. aki meg hazaért, az valszeg hullafáradtan esett az ágyba.
Sonka_papa 349629 2007. április 2. 18:12
Válasz erre
<<< Vissza Tovább >>>
1.,2.,3.,4.,5.,6.,7.,8.,9.,10.,11.,12.,13.,14.,15.,16.,17.,18.,19.,20.,
1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10., 11., 12., 13., 14., 15., 16., 17., 18., 19., 20.,
21., 22., 23., 24., 25., 26., 27., 28., 29., 30., 31.