/ Fórumok /

Múzeumok, emlékműek

Itt értesítheted a többieket, ha a közeledben van olyan múzeum, vagy emlékmű, amit szerinted érdemes volna csoportosan megtekinteni, illetve az ezzel kapcsolatos megbeszélések színtere is lehet a topik
A topikhoz csak bejelentkezett felhasználók tudnak hozzászólni. Kérem, jelentkezzen be itt!
<<< Vissza Tovább >>>
1.,2.,3.,4.,5.,6.,7.
1., 2., 3., 4., 5., 6., 7.
Gabusch 620220 2016. december 30. 11:19
Válasz erre
Még annyit, hogy egyszer voltam egy viszonylag olcsó, céges szervezésű társas nyaralás-szerűségen Paralián, úgy 25 éve. Ott volt egy társaság, amelyik kipakolt a buszból egy csomó kempingfelszerelést, aztán nem láttuk őket egy hétig. Mint kiderült, béreltek egy mikrobuszt és körbejárták Görögországot, nagyjából annyi pénzből, mint amennyiben nekünk volt a pár fakultatív program. Anyáztam is veszettül, hogy miért nem tudtam róla, volt még két helyük. És akkor még nem volt internet sem.

Lehet ilyet is csinálni, mert ugye az iroda által meghirdetett út rendszerint félpanziós, a programokon részt venni nem kötelező, a jegyárak általában már nem is szerepelnek az alapdíjban, így oda megy az ember napközben, ahova akar. Programot szervezni meg sokkal könnyebb, mint komplett utat.
Gabusch 620219 2016. december 30. 11:06
Válasz erre
Szia Gorbils!

Nem nézlek bolondnak, csak kb. tudom, hogy mibe vágtad a fejszédet. Nem véletlenül van nekünk lakókocsink. :)

1. Az utazási irodát úgy gondoltam, hogy keress egy meghirdetett utat és foglalj le N helyet. Kevéssé hiszem, hogy nincs moszkvai útja egyiknek sem. 10 fő körüli létszámért nem hiszem, hogy megmozdítaná a kisujját is valamelyik, ezért gondolnám, hogy nem igazán mozognak a válasszal. Az sem lehetetlen viszont, hogy ezzel elkéstél.
Egyébiránt valószerűbbnek tartom, hogy egy normál útba bele tudnál préseltetni velük egy fakultatív kirándulást Kubinkába, semmint csinálnának neked egy kislétszámú utat, de ahhoz is biztosan kell 6-8 fő.

2. Szerintem járatfüggő, ha a ~70-ben tényleg minden benne van, akkor vélhetően mire megveszed a jegyet, másfélszer annyiba fog kerülni, mert a fapadosok márpedig sajnos így működnek.
Ha most tudsz foglalni szállást és repjegyet, akkor van ez az ár, ha viszont csak két hónap múlva tudsz szállást foglalni, már sokkal drágább lesz a jegy.
Mondjuk nem hiszem, hogy Moszkvában ne lenne szállás kb. bármikor, de én már szoptam ilyennel, illetve nem mindegy az ár sem.

3. Nem jutott volna eszembe busszal Moszkvába menni - ha már nem repülő, akkor vonat -, azt arra írtam, hogy a reptéri illeték+repjegy két fő esetén cca. 100 eFt-tal dobta meg az árat (konkrétan 160- busszal, 270+ repülővel). El lehet a vonaton is gondolkozni, pl. www.1000ut.hu/cikk/vonatjegy. Ez az ár lehet konstans ennyi, már feltéve, hogy nem kell hónapokkal előbb megvenni. Viszont plusz négy nap.

4. Ha magadnak szervezel valamit, az szinte biztos, hogy olcsóbb, mint az utazási iroda, cserébe sokkal macerásabb és adott esetben bele lehet futni furcsa problémákba. Például volt olyan, hogy neten előre lefoglalt szállást kiadtak másnak. Pont egy magánszervezésű úttal voltunk két autóval hatan és 650 km után. Tetejébe én szerveztem. Mondjuk abból végül jól jöttem, ki, mert átpasszoltak egy másik apartmannak és oda évekig visszajártunk a feleségemmel.
De ehhez nyelvtudás viszonylag elengedhetetlen és pl. Franciaországban kevesen állnak szóba veled angolul. A Google Translate elég jól fordít angol és francia között, tehát mondjuk le lehet levelezni valami panziót, de ott már tudnod kell gagyogni, ha bajod van. Moszkvában az angollal vélhetően nem lenne gond, de ehhez sem értek.
Visszautalva az első mondatra, ha nem ragaszkodsz a díszszemléhez, akkor lehet nyáron menni és kemping biztosan van. Némelyikben egész jó áron van bungaló is. Valamint teszkógazdaságos sátrat szerintem ott is lehet kapni, aztán eldobni a francba. Aludni 500 Ft-os gumimatracon is frankón lehet, az a hálózsákkal együtt befér a kézipoggyászba, a ha minden kötél szakad esetére - bár azért ez autó nélkül lehet kissé problematikus, kevés kemping van városközpontban.

Az, hogy én akarok-e menni, kérdéses. Kubinka érdekel, más, ami titeket vonz, feltehetőleg nem, vagy nem annyira, hogy ne a várost nézegessem helyette. Viszont abba pont marhára bezavarna szerintem a díszszemle, ami totál hidegen hagy. Pénzem alighanem most nem is lenne rá, lakásfelújítás előtt állunk, ilyenkor 2-300 eFt túl sok.
Gondolkozom rajta évek óta, hogy el kéne egyszer menni "saját jogán" Moszkvába, onnan meg csak nem hagynám ki Kubinkát sem, ha már Munster és Saumur megvolt - de éppen ezért ha veletek mennék, akkor sem egyedül, úgy meg már szinte biztosan nem fér bele anyagilag a fenti ok miatt. Egyelőre nincs árajánlatom sem a felújításra, mert "majd januárban hívjon".
Gorbils 620212 2016. december 30. 08:26
Válasz erre
Szia Gabusch !

Már megne megharagudj de te bolondnak nézel engem?

1 Ha vissza olvasod az előbbi kommentekett akkor látod hogy, utazási irodáktól kértem ár ajánlatott kb 6 helyről de mint írtam nem küldtek még semit.

2 repülőjegy: hát az volt az első kérdésem hogy az árrba minden költség benne van ?
válasz igen !

3 Busz ha jól olvastam pont te írtad hogy igaz kocsira de
Ahogy elnézem az orosz videókat, én nem biztos, hogy szeretnék náluk ennyit autózni.

4. Sikeresen felvettem egy kedves Makettinfos tagal a kapcsoltatt aki sürün jár ki oroszországba sőt idén volt Kubinkába ő segit nekünk a múzeumok nyitva tartásában ügyében (levelet ír nekik oroszul stb. ) ő mondta hogy parádé ideje alatt inkább válaszuk kubinkát mert jó kis programok lesznek akkor !
Jah kinti árak ő mondta hogy anyira lementek árak mint kb budepesti vagy egy kicsit drágábbak (mondom IDÉN volt kint )
Azt is elmlitette hogy probáljak meg magam szervezni a dolgogat mert lehett olcsobra kijövünk mint amit az utazási iroda ajánl!

És már ne is haragudj nem bántásból kérdezem te jönni szeretnél velünk mert igazán egyik hozzászolásban sem jelezted még ?
Gabusch 620207 2016. december 29. 22:55
Válasz erre
Meg még annyit, hogy a repülőjegyhez vannak egyéb költségek is, pl. reptéri illeték, ami egy zakynthosi úthoz lett volna az Ibusznál három éve 70 eFt. Ennek okán elmentünk busszal ugyanabba a szállodába (2x30 iszonyú óra rémséges buszokon) de megspóroltunk ezáltal mintegy 100 eFt-ot, amiből remekül lehetett ouzozni és quadozni.

Szerintem két kiló alatt ne is álmodozz, pláne, hogy Moszkva (meg egész Oroszország) tudtommal meglehetősen drága is. Úgyhogy költőpénzzel együtt a 250-300 sajnos reálisnak tűnik.
Gabusch 620205 2016. december 29. 22:49
Válasz erre
Szerintem inkább abban kellene gondolkoznod, hogy egy utazási irodában nézel egy mezei 5-7 napos moszkvai utat, aztán az egyik napra szervezel egy kubinkai látogatást.
Gyanítom, van olyan utazási iroda Moszkvában, amelyik meg tudja ezt oldani.
Nyilván a többi napon lesz Gum-áruház, meg Kreml, meg templom, de nem tudom, másképpen megoldható-e költséghatékonyan.

Másfelől, tudom, hogy rápörögtél a díszszemlére, de szerintem le kéne róla jönni, mert fél Moszkva gondolom le lesz miatta zárva (beleértve a nevezetességeket is, ami miatt ez a dátum épeszű utazási irodánál garantáltan kiesik), plusz lehet, hogy Kubinka sem fogad, vagy ha mégis, akkor nehezebb eljutni oda.

Pár éve a roncskutatás.hu-n néhányan szerveztek egy utat a Don-kanyarba. Lehet, hogy érdemes lenne felvenni velük is a kapcsolatot, mert egyfelől nekik profilba vág, másfelől tudomásom szerint ott őket fogadták, márpedig eléggé valószínűnek tartom, hogy inkább vannak infóik ott, mint nekünk itt.
Gorbils 620191 2016. december 29. 20:23
Válasz erre
Sziasztok !

Nos vannak hirek !
Folyamatosan kérdezösködök az uttal kapcsolattban utazási irodáknál és repjeggyel kapcsolatban! Ügye a utazási irodák nem törik magukat ajánlatt küldéssel de szerintem 150.000 Ft nem hiszem hogy küldennek olcsóbb ajánlattot igy magam is intézkedem foglalás ügyében! Próbálom minél olcsobra kihozni !
Szállást csak 2-3 hónappal előtte tudok foglalni így az még ráér!
Ma volt egy kielégítő válasz repjegy foglalássál ügyében, bajban leszünk ha nem foglalunk időben mert ugye ugy van hogy, egyszerre csak 9 helyett lehet foglalni aztán megint 9 aztán és igy tovább !
De nekem ma elmondta a kis hölgy telefonba hogy a légitársaság ezt ugy csinálja hogy, előbb az olcsobb jegyeket adja ell aztán egyre drágul ! Szóval, ha lefoglalom a 9 jegyett X forintért aztán megint rá katinttok már drágáb lesz !
Mert én kb 1 hette néztem repjegyett ugye 1 före Budapest Moszkva oda vissza volt egy a KLM légitársaságnál akciós 45000 körül de ezzel átt kellet volna szálni Amszterdamba és ott várni 3 órát még ez elég jó lett volna, de ez már nincs, ha van is ilyen árba 12 órát kell várni az már tulzás tartom.
Ma nézelöttem kb 55-70 ezer Ft között mozognak de ezek már közvettlen járattok !
Én kértem Wizzernél csoportos foglalási ajánlattot 20 főre !
Tisztelt Címzett,

20 fő

Budapest Moszkva

május 5 - 10

Ára: 1 393 600 HUF

Hogy ne kapkodjatok számológép után 1 före 69680 Ft

Nah oké hogy ez ennyi de ha így folytatodik lehett hogy már 1 hét múlva drágább lesz vagy később nem is kapunk 1 gépre elég ülöhelyett akkor ügye másik gép lehett másik reptére száll le (Moszkvának van legalább 4 reptere ) szóval csak bonyódalom és sanszos hogy több pénz !

Nah ugye ezt gondoltam kis fejembe hogy januárba csak érdeklőddök meg ilyennek meg várom a ajánlattokat! Aztán Februárban döntünk és Márciusba pedig aki bújt aki nem zárom a dolgokat és beszedem a ellőleget !
De ahogy elnézem hogy emelkedik az ár és fogy a repülös ajánlattok így nincs nagyon hónapjajink csak hetteink!
Ez lenne a következő kérés/kérdés kik azok akik ugy érzik hogy nekik már most is jó lenne (ezt ugy értem 1-2 hétten belül mert remélem addigra jön vmi utazási irodától )

ÜDv Gorbils és Makettokban gazdag boldog újévet kivánok !
Gorbils 620075 2016. december 27. 18:26
Válasz erre
Sziasztok !

Van facebook csoport lehetjönni, csatlakozni majd folyamatosan frissitettem ott is a dolgokat meg ide is kerülnek fel hirek !

//www.facebook.com/groups/687973184709429/

Kösszi Kamovos oda is küldtem !
Kamovos 619856 2016. december 22. 13:39
Válasz erre
Sennás 619849 2016. december 22. 12:29
Válasz erre
eagle_party_plaque
eagle_party_plaque

Azért is tetszett meg:) Csak 1:35ben ilyen saskamadarat nem gyártanak:( Gondolkodtam valami "eredeti" kitűzőn talán jó lenne méretben csakhát ilyet szerezni.
tyimosenko 619847 2016. december 22. 12:06
Válasz erre
Aha, ez van kiállítva Moszkvában.
Sennás 619845 2016. december 22. 11:12
Válasz erre
0_946af_629cfe27_XL
0_946af_629cfe27_XL
central-armed-forces
central-armed-forces

Na ez jó! Sok ritkaság.Kár hogy így össze van tömörítve. Itt se tudsz körbefényképezni semmit:(
Régen szerettem volna egy ilyen diorámát Gaz-AAA-t "hátán" egy sassal:)Ezt is onnan hozták Berlinből.
tyimosenko 619844 2016. december 22. 10:41
Válasz erre
Szia,

Ha Moszkvában jártok, ezt a múzeumot is érdemes megnézni, ha jut rá idő. Nem tudom ezt beterveztétek-e:

www.kerozingozos.hu/2016/11/25/kerozingozos-kalandok-moszkvaban-a-szovjetunio-fegyveres-eroinek-kozponti-muzeuma/

Itt olyan különlegességek is ki vannak állítva, mint pl. a németektől a 2. vh-ban zsákmányolt alakulatzászlók, valamint a berlini új kancellária bejáratait díszítő sasok közül az egyik.
Gorbils 619839 2016. december 22. 07:40
Válasz erre
Kamovos 619832 2016. december 21. 18:13
Válasz erre
Szia Gorbils!

Ezen az oldalon is érdeklődés volt az út iránt!

"Haditechnika - Minden, ami fegyver"
Kamovos 619831 2016. december 21. 18:08
Válasz erre
A moszkvai repülős Múzeum.

www.youtube.com/watch
Gorbils 619710 2016. december 19. 09:16
Válasz erre
Szia Amon !

Hát pont igy ahogy teted, :) majd itt fogok érdemi információval szolgálni !

DE ha lemegy a karácsony kezdek el komolyan szervezkedni és való szinű hogy lesz egy Facebook csoport ahol majd beszélünk !

üdv Gorbils
Amon 619705 2016. december 19. 08:34
Válasz erre
Sziasztok,

A Moszkvai kirándulásba be lehet még szálni?
Ha igen, hogyan?

Válaszokat előre is köszönöm!

Üdv: Amon
Sennás 619623 2016. december 18. 08:12
Válasz erre
Hejj de jó hogy van már digi fényképező lehet lőni vagy 3ezer képet. Csak jó idő legyen ràtok:) És ahogy Lajos haverom mondaná VördPísz:)
Gorbils 619620 2016. december 18. 07:49
Válasz erre
Üdv Sziasztok !

Nos mostanság elég sokat dolgozom igy nem volt időm ezzel foglalkozni de azért gondolodtam! Mivel Májusba mennénk akkor már legyen aza lúd kövér :) ugy gondoltam hogy akkor beiktatjuk a parádét is ugye az május 8. án lesz az hétfői nap igy előtte való hét pénteki indulás (május 5. ) ugye ott a hétvége van mit nézni moszkvába is aviatika.rkk.hu/moszkva.html monyino kérdéses ! szerintem szombat vagy vasárnap kubinka, hétfő parádé az egész napos, kedd haza ! Probálok intézni kérő levelet vagy mit ! majd még jelentkezzek :)
Kamovos 619541 2016. december 16. 18:44
Válasz erre
Akkor most hol tartunk?
Moszkvában vagy mellette van egy repülő múzeum is.
Azt is meg kéne nézni! (inkább mint teplomokat)
Kamovos 619540 2016. december 16. 18:43
Válasz erre
Sennás Adatlap 617189 2016. október 31. 19:19

Sziasztok. És ha nem négy nap lenne? OK Lenin A-pánkkal a szelfi még a Vörös Tér de ha csak múzeum lenne? Olyan nincs reggel odarepül az ember kimegy Kubinkára fotóz vissza a reptérre és ha szerencséje van még aznap este hazarepül? Ok hogy reptéri illeték meg biztosítás de szállodát 3 éjszakára 1 napért( sőt a múzeumban max 6-8 órát lennének)! Szívesen mennék de 200.000 sok pénz.
Kamovos Adatlap 617182 2016. október 31. 16:35
Válasz erre

Szia Gorbils!

Valami nem kerek mert a vízum nincs ennyi, és az útlevél érvényesítéssel együtt pedig igencsak kevés. :(
Milyen programok lenének még Moszkvában?
Van e reggeli és vacsora a szálláshelyen?

Üdv: kamovos
Előzmény: (617151) Gorbils 2016. október 31. 07:15
Gabusch Adatlap 617154 2016. október 31. 08:55

Kubinkán kívül milyen programok lennének?
Előzmény: (617151) Gorbils 2016. október 31. 07:15
Gorbils Adatlap 617151 2016. október 31. 07:15

Szia Kamovos !

Én is érdeklődtem, hogy menyibe kerül és hogy nézne ki ez az utazás !
Én a www.1000ut.hu hívtam fel !
Itt teljes körű ügyintézést vállalnak !
Itt a intézik a vízumot az 24000 Ft (+ érvényes útlevél )
Repülő út 65000-70000 FT
Szállás Moszkvába elégé a központba 60-70 Euro /éj / 2 Fő
Azt mondták hogy utána néz Kubinkának de adnak kocsit vagy ha többen megyünk kis buszt amivel ki visznek oda + idegen fezetőtt is adnak!
5 nap 4 éj itt is 200000 Ft lesz de ebben mindent intéznek!
Azaz kint a reptéren várnak ránk elvisznek szállásra és stb ..
Most tartunk 6 fő-nél ha te is jössz !

Kamovos Adatlap 617147 2016. október 30. 19:53
Válasz erre

Gorbils!

Bent jártam a Székesfehérváron a Fehérvár Travelben.
Utána érdeklődtem, hogy van e oda szervezve kirándulás és mennyibe kerülne.

Következő információt kaptam!
Nincs!
Azaz ma Magyarországon nem szervez oda senki utat!
DE!
Mivel én rendszeresen bejárok hozzájuk és utazom is velük, :) így fel ajánlottak nekem egy lehetőséget!
Moszkva az aranykupolák városa 4 napos program keretében egyik napon odavisznek minket Kubinkára!

Ez durván (kubinkai belépőtől függően) 200000 Ft-ra jönne ki.
Tájékozódás jelleggel (viszonyítási alapnak) nézzed meg ezt az oldalt!

Üdv: kamovos
Ui: engem érdekelne. :)

rusturizm.hu/utak/Moszkva%20az%20aranykupolak%20varosa

Előzmény: (616666) Gorbils 2016. október 23. 10:08
Gorbils Adatlap 616666 2016. október 23. 10:08

Sziasztok !

Csak érdeklődés szempotjából kérdezem hogy van-e itt olyan ember aki szeretne kirándulni Oroszországba azon is belül Kubinka tank múzeumba de természetesen Moszkvát is beleértve!
Azt elfelejtettem odaírni, hogy ez a világ legnagyobb harckocsi múzeuma, itt fellelhető orosz, francia, kínai, amerikai, japán, német, harckocsik.
És csak ezen a helyen tekinthető meg a magyar Toldi nevezetű páncélvadász.
De ez nem meglepő mert sok olyan darab van ebben a gyűjteményben ami csak Kubinkában található meg.
A kirándulást jövő tavaszara tennénk!
Tudom hol van az még, de ha többen megyünk akkor szállás illetve utazást időben el kell kezdeni szervezni!
Akit érdekel a dolog az kérem valamilyen formában tudassa velem!
Várom olyan személyek jelentkezését aki esetleg volt már kint vagy tud oroszul!

üdv Gorbils
email.: ddk-466@freemail.hu
tel.: 30/ 2388 993
tyimosenko 617370 2016. november 3. 19:44
Válasz erre
novarock 617369 2016. november 3. 19:24
Válasz erre
új kiállítás lesz Bovingtonban:

tankmuseum.org/year-news/bovnews53673
Gabusch 617317 2016. november 2. 21:24
Válasz erre
Én most ezzel szemezgetek, de egyelőre nincs rá keret. Nekem nagyon bejött a magas zoom és kompakt méret keveréke. Rendkívül kényelmesen hordható és viszonylag gyorsan előszedhető.

www.whatdigitalcamera.com/reviews/compact-cameras/panasonic-lumix-dmc-tz80-review
Sennás 617316 2016. november 2. 21:14
Válasz erre
OK értem.Pana? Kezdtünk Fz-20 majd Fz-30 (11évet) nyűztük. Most cseréltünk Nikon P-610re (nem bántuk meg) de a gyereknek szereztem egy Pana Fz-7et (6ezerért!) gyakorolni jó lesz:)
Gabusch 617300 2016. november 2. 19:59
Válasz erre
Szerintem ez a kép még a régi Leica gépemmel készült, ami amúgy valami Fuji, csak az optikája más. Álló formátuma volt, a vaku elég közel esett az objektívhez és az a lyuk sem olyan nagyon kicsi.

Most egy Panasonic TZ1-et nyúzok tíz éve, de már érlelődik bennem a gondolat, hogy lecseréljem valamelyik utódjára, csak azért, mert öt megapixeles és ha az UHD nem jár úgy, mint a 3D, akkor egy bélyeget fogok látni a tévén vagy monitoron egy idő után. :(
Sennás 617261 2016. november 2. 07:35
Válasz erre
Jó! Azt érzem hogy odatetted a gépet a "lyukhoz"de hogy vakuztál be? Kicsi kompakt géped van?
Gabusch 617252 2016. november 1. 19:49
Válasz erre
Svidniki PzIV belső
Svidniki PzIV bels...
Svidniki PzIV
Svidniki PzIV

Rendkívül ügyes vagyok, megtaláltam a svidniki belsőt. A hátán a piros körrel jelzett nyíláson át készült az első felvétel.
Sennás 617246 2016. november 1. 19:11
Válasz erre
Jó ötlet viszem a kisebbik fiút egész jól fényképez már majd Ő:) Én meg addig feltartom őket.
tyimosenko 617245 2016. november 1. 19:00
Válasz erre
98ban voltam Munsterben,akkor tizenévesként még voltam annyira pofátlan, hogy be is másszak a TigrisI-be. :) A többi járműre is felmásztam, hagyták szerencsére.
Sennás 617244 2016. november 1. 19:00
Válasz erre
Na holnap hívom Putyint intézkedjen!:)
Gabusch 617242 2016. november 1. 18:53
Válasz erre
Elvileg van valami souvenir-shop, tehát elképzelhető, hogy vannak saját kiadványaik, DVD-ik, akármi.

Az, hogy van-e bennük valami, a zárt nyílások és a magközelíthetetlenség miatt teljesen mindegy, mert ha a vezető búvónyílása nyitva is lenne mondjuk egy T-34-esen, aligha lehetne tisztességes belsőteres képet csinálni. Elvileg van valahol egy képem a svidniki PzIV belsejéről, amit szerintem a kurbli nyílásán csináltam (motorja szerintem nincs), de nem tudom hirtelen, hol. Viszont arra fel is lehet mászni és nem öt méterről próbálkoztam a dologgal.
Sennás 617240 2016. november 1. 18:46
Válasz erre
51+RjkosB+L._SY350_BO1,204,203,200_
51+RjkosB+L....

Köszi. Vajon a Kubinkás cuccok belseje meg van? Vagy ki vannak "belezve"? Azért egy pár búvónyilláson keresztül látható kép jól jönne(PL nekem T-44M vezetőülés/tér) De legalább csinálnának "DVD"-t körbefényképezett/lemért gépekről. Vinnének egy jó Orosz makettest(mert vannak) Ő tudná mit kell fényképezni ami egy maketten fontos--mint egy Walkaround.
Jó példa a Trumpi UAZ-469-es amit 99% hogy a Kagero-s könyv alapján építettek. Majd minden úgy van kialakítva mint a könyvben.Inkább elmentek volna Kubinkázni:)
Gabusch 617233 2016. november 1. 18:18
Válasz erre
Nem volt nemzetiesítve. :) Általában a makettezőket. Gondolom azért, mert sírnak, hogy nekik olyan helyekről is kellene fotó, amit nem lehet elölről látni. Aztán duzzognak, amikor nem engedik őket oda. Amúgy ennyi kurva sok pénzért szerintem illene. Azért bepárzana, ha egy páncélosról szuvenírt lehetne gyűjteni flex nélkül, illetve fényképezéssel maradandó kárt lehetne tenni benne.
Az egyetlen elfogadható indok az, hogy a szűk helyen tobzódó, lökdösődő turisták ön- és közveszélyesek lehetnek a vasak között. Ne felejtsük el, hogy elvileg csak csoportosan látogatható, a feliratok kizárólag orosz nyelvűek, tehát elég valószínű, hogy sokan vannak egy helyen egyidejűleg, pláne, ha külföldiek és valami ismertebb nyelven folyik a vezetés.
Nem mindenkinek van olyan rohadt szerencséje, mint nekünk a Bavaria Studió múzeumában, hogy a feleségemmel kettesben legyünk az angol nyelvű csoport. Minden szart kipróbálhattunk, még azt is, amit a gyerekeknek találtak ki (szerencsesárkányon repülés), meg felmászhattam a Das Boot díszlet tornyába, ahol rohadt meleg volt és sötét. :)

Egyébként amikor 2001-ben Munsterben voltam, akkor ott is hasonló elrendezésű volt a dolog: kevés tankot lehetett körbejárni. Ezzel szemben Saumurben és Koblenzben simán lehet mászkálni köztük, de persze felmászni tilos rájuk.

Szintén 2001-ben Houffalize-ben fel lehetett ülni a Pantherre a főtéren, meg a fél Shermanra Wibrinben (Ardennek).

Ezzel szemben Vimoutiersben (Falaise mellett) a Tiger 2010-ben mászókaként üzemelt annak, aki arra járt és érdekelte a dolog. :)
Sennás 617226 2016. november 1. 16:39
Válasz erre
Kösz Gabi legalább a belvárosba nem kell bemenni péntek délután a csúcsforgalomban:) Az jobban tetszik kint a szabadban,körbejárható ,fényképezhető.
Sennás 617225 2016. november 1. 16:35
Válasz erre
Útàlják? Az anyját ott a ravatalon azt útálja, haa de kocsogok!A Magyar makettezőt vagy simán a makettezősöket? Ok hogy nem belőlünk élnek de azért! Bizti van olyan aki NEM MAGYAR! de képes lenne "szúvenyírnek" ellopni akár egy komplett Maust-t is. De kemény rúbeleket legombolnak az emberekről azért. Majd úgy járnak mint Monyinó bezárnak oszt fillérekért odadják az egeret!
juge75 617224 2016. november 1. 16:18
Válasz erre
Moszkvától délnyugatra, cirka 60 km-re légvonalban...
Sennás 617219 2016. november 1. 15:04
Válasz erre
Az "egérke" tudom hogy ott van de az a T-34 múzeum is ott van Moszkvában de nem Kubinka ugye?
Gabusch 617214 2016. november 1. 14:06
Válasz erre
De, az pont az, Maus Kubinkán van. Ha megnézed jobban a képet, ahol a ficere a tankon áll, van mellette balra egy másik állványos fényképezőgéppel. Előfordulhat, hogy profi fotósok, akik pl. a múzeum megbízásából készítenek képet valamelyik kiadványukhoz, de hogy te ilyet nem fogsz csinálni - régebben olvastam, hogy kimondottan utálják a makettezőket - az biztos.

Amúgy akkoriban még katonai terület is volt, csoporttól elmászkálni szigorúan tilos, kémtevékenységnek minősített tevékenység, helyben felkoncolás, stb. Ha ez most is így van, akkor örülhetsz a szembefotóknak is.
Gabusch 617212 2016. november 1. 14:01
Válasz erre
Ahogy elnézem az orosz videókat, én nem biztos, hogy szeretnék náluk ennyit autózni.
Nem hiszem, hogy Belorusszia sokkal jobb lenne, nem ismerjük az útviszonyokat, semmit.
Ha végig autópálya, az remek, de anélkül azért 1900 km elég húzós. Amúgy elvileg két ember simán levezeti, jöttem én már haza Aubagne-ból egymenetben, reggel 9 és este 11 között, az olyan 1400+ km, viszont végig autópálya.

Az üzemanyag nem tudjuk mennyibe kerül, milyen minőségű, előfordulhat benzines esetében extrém magas fogyasztás, egy dízelt meg simán szét is cseszhet, aztán a javíttatás, eseteges hazaszállítás, stb. horribilis költségekre rúg.

Nem biztos, hogy az olcsóbbnak tűnő a végén nem lesz drágább.

A Tripadvisoron azt írta valaki idén áprilisban, hogy a beugró 1500 rubel és a fotójegy továbi 350. Az pillanatnyilag mintegy 8200 Ft, 26,60€, ez még nyugat-európai viszonylatban is rohadt sok. Munster 7€, Saumur 8+5€, Bovington 13Ł = 14.50€.
Sennás 617211 2016. november 1. 13:35
Válasz erre
caption
caption
kubink16
kubink16
IMG_1214
IMG_1214

www.russianmuseums.info/M3114

Ez nem ugyan az ugye? Pedig Moszkva mellet van(valahol).
Nearby cities: Balashikha, Tver, Vladimir
Coordinates: 56°3'17"N 37°31'48"E

Kubinkával az a "bajom" nézd meg a képeket szinte csak elöről ellenfényben vannak fotózva.A lánc miatt a tankok közé már be se mehetsz.(látod régebben még igen)Mint Kecsón se felmászni se méricsgélni. Hátulról egy kép sincs esélyed sincs oda bemászni annyira fel vannak tolva a falra.Ez a csávó hogy mászott oda fel kinek jattolt vajon?
Sennás 617207 2016. november 1. 11:53
Válasz erre
Egy hülye ötlet/kérdés. 5emberke,egy kényelmes 5 személyes kocsiban oda vissza 3800Km mondjuk 3 éjszaka összeségében az út. Vagy már nem vagyunk 20évesek hogy sátorban aludjunk?
Gorbils 617203 2016. november 1. 09:47
Válasz erre
Szeva

lehetne igy is csak ugye az ott kezdödik hogy vizum 24000 a repcsi 70000 Ft amig kivisznek oda nem tudom kb 5-6 ezer belépő ugy tudom 4000 ft körül van nah ez már 100000 Ft fölött van igy már nem biztos hogy megéri egy muzeum !
Sennás 617202 2016. november 1. 09:40
Válasz erre
Szia Kálmi.Pedig már azt néztem reggel oda 8.40h ott vagy este 22.05h Pesten a repcsi.Elég lenne ennyi, de hát még egyébb járulékok is.
Valahol nem azt írták amúgy Kubinkán nem is lehet(ne) fényképezni ha csak nem jattolsz? Nem tudom.
Gorbils 617201 2016. november 1. 09:27
Válasz erre
Sziasztok !

Kamovos! Nekem az ügyintéző azt mondta hogy kell érvényes útlevél (ezt gondolom mindenki maga intézi ) és + a vizum 24000 FT, megnéztem a te oldaladat a rusturizm.hu ott ezt írták :
VÍZUMDÍJAK
Amennyiben rendelkezik orosz vízumhoz szükséges saját meghívólevéllel és biztosítással :

Normál eljárásban (5-7 munkanapig készül a vízum) : 24 105 Ft

Sürgősségi eljárásban (2-3 munkanap) : 35 130 Ft

Sürgősségi eljárásban (1 munkanap alatt) : 54 030 Ft

A fenti árak tartalmazzák a vízum díját, valamint a teljes körű vízum ügyintézés díját is.

Az orosz konzulátus nyitva tartása: hétfői, szerdai és pénteki napokon 9-12. A sürgősségi ügyintézés nem kötött a konzulátus nyitva tartásához.

Amennyiben nem rendelkezik orosz vízumhoz szükséges saját meghívólevéllel és biztosítással úgy Irodánkban beszerezheti azt! Ennek a meghívólevélnek a különböző vízumtípusoktól függően más-más díjai vannak. Minden esetben kérjék az ügyintézőink segítségét telefonon vagy E-mailben a pontos ügyintézési díj megállapításához!

A szállás 3*-os (svéd asztalos reggeli )

Hát a programok ugye van 1 nap Kubinka (nyitástól-zárásig) a többi Moszkva nem egy kis város van ott minden a vöröstértől a Kincstár és fegyvertár a Kreml épületei ! De azért gondolom ezeket a kis múzeumokat se kell kihagyni aviatika.rkk.hu/moszkva.html

Sennás barátom sajnos tudom nem olcsó de van látni való CSAK kubinka nem éri meg hiszen csak 70000 Ft körül a repülő út a szállás meg én ugy gondolom nem anyira vészes hiszen Moszkva egy igen csak drága város és azért 30-35 Eur 10-11 ezer forint kb 1 Fő / éj enyiért azért a balcsi csak egy kicsivel olcsó (persze 3* szállodába )
Gabusch 614766 2016. szeptember 16. 21:03
Válasz erre
Akna
Akna

BB8? :)

Nem, ez valami tengeri akna Krétán, Maleme mellett.
novarock 614671 2016. szeptember 14. 18:52
Válasz erre
novarock 614318 2016. szeptember 7. 16:15
Válasz erre
TAMÁS78 613781 2016. augusztus 26. 16:56
Válasz erre
vlevi 613326 2016. augusztus 18. 07:51
Válasz erre
29059834845_a095cecf65_z
29059834845_a095cecf...

Halálvölgy, Szlovákia.

www.flickr.com/photos/29765429@N04/albums/72157671692516791
<<< Vissza Tovább >>>
1.,2.,3.,4.,5.,6.,7.
1., 2., 3., 4., 5., 6., 7.