<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Z63 | Adatlap | 166011 | 2012. január 2. 11:52 | ![]() | |
Z63 | Adatlap | 166010 | 2012. január 2. 11:37 | ![]() | |
Szia Chef! A Mr Surfacer azért jó, mert nagyon ellenálló felületet ad! A higitása ugyanúgy Mr.Color higitóval, mint a makettfestékeké, + az a két csepp retarder. Én a normál akril és a Mr.Color festékeimet is ugyanígy higitom. A Ho-KI makettboltban úgy tudom, van Tamiya festék, de a Szűcs Lacit is megkeresheted, amit megrendelsz, beviszi a melóhelyére Pesten és érte tudsz menni. Neki elég szép a választéka akril és enamel Tamiyából is. BUÉK! Z63 | |||||
MrChef | Adatlap | 166009 | 2012. január 2. 11:04 | ![]() | |
Jó kis összehasonlító videó: www.youtube.com/watch Van, aki 40%-os legolcsóbb vodkát is használ tisztításra.:-D
A Johnson-féle Windex itt is felbukkan, és ahogy beleolvastam fórumokba, az is csak egy sima ablaküveg/tükörtisztító szer, tehát az itthon kaphatóak is jók. A Homasitában például van Johnson gyártmányú üvegtisztító: www.homasita.hu/product/148 A Johnson Cif nevű ablaktisztítója talán elterjedtebb. De mindenki csak saját felelősségére, tesztelés után. | |||||
bercsi | Adatlap | 166008 | 2012. január 2. 10:07 | ![]() | |
Z63! Jól látod a helyzetet, mindkét hibával találkoztam már. A hígításban és a retarder mellőzésében látom én is a hiba okát. A polírozást nem szeretném mellőzni, ugyanis versenymocikat csinálgatok amiken sok a matrica. Videókat és képeket nézve elképesztő a különbség a sima lakkozott és polírozott felület között. Mr rerarder helyett jó a tamiya féle is? Köszönöm mindenkinek a segítséget! | |||||
MrChef | Adatlap | 166007 | 2012. január 2. 08:54 | ![]() | |
Zoli, kicsit bagatell kérdésem van: nekem nem nagyon jött be a Gunze Surfacer, mert nem adott jobb felületet, mint másik alapozó, és spéci a higítása. Tegnap néztem, és bedöglött a jó kis Tamiya XF-53 szürkém.:-[ Melyik budapesti makettboltban kapható sokféle (nem bedöglött, foghíjas készletű) Gunze vagy kis Tamiya? (webshop-ból most nem akarok 1500 Ft-os postaköltségért rendelni) A Sasban érdemes Humbrolt venni? Folyamatban van Vallejo modelcolor rendelésem, de nem tudom, mikor lesz kész. | |||||
Z63 | Adatlap | 166006 | 2012. január 2. 00:01 | ![]() | |
bercsi! Ha a maketted festése narancsbőrős, az azt jelenti, hogy nem hígitottad fel eléggé a festéket.A fröcskölt anyag ugyan összefolyik, de dimbes-dombos lesz. Ha a felületen porszerű, vagy szemcsés, szilánkos rücskök vannak(mintha homokot szórtál volna rá), akkor a levegőben megszáradt a festék. Ilyenkor a retarder a megoldás. Egy pisztolytartálynyi keveréshez 2-3 csepp Gunze Mr.Retarder dukál. A festékmelegítés nem helyettesíti a megfelelő keverést, viszont a festék sokkal "kellősebb" lesz, selymesebb, szebben terül. A polírozásnak polgári jármű esetében látom hasznát. Amikor pedig a mesterdarabjaimat políroztam, pont egyre hígabb anyaggal fújtam, a végsőnél gyönyörűen egybeolvadt, elterült a felületen az anyag, eleve tükrös felületet adva. Ezt egy kis polírpasztával húztam át. Üdv,Z63 Kis felületen, apró alkatrészeknél nem lehet olyan könnyen átpolírozni a felületet. | |||||
gaborka | Adatlap | 166005 | 2012. január 1. 23:13 | ![]() | |
Próbáld ki hogy kicsit megmelegíted a festéket fújás előtt így jobban megfeszül. Beleteszed pl. a festékes üveget egy tál forró vízbe egy pár percre. c[ ] | |||||
bercsi | Adatlap | 166004 | 2012. január 1. 21:15 | ![]() | |
Én is átpolíroznám a lakkot is, a motorok csak úgy szépek ha csillognak mint a salamon nemiszerve :)! | |||||
Domokos_Tibor | Adatlap | 166003 | 2012. január 1. 20:42 | ![]() | |
Kicsit morbid leszek, én még a lakkozást is átszoktam polirozni,mert én Becker Acromát használok(Ipari lakkot) vagy tükörfényt,de ezeket csak is akkor amikor mást is fújok,ajtót vagy szekrényt mert kicsit drága ahoz hogy költsek rá :) | |||||
bercsi | Adatlap | 166002 | 2012. január 1. 20:35 | ![]() | |
Köszönöm a segítséget! Egyébként mikor keverem a festéket akkor én nem látok benne "görcsöket", de lehet hogy ezek szabad szemmel szinte nem is láthatóak. Egyébként annyira nem lehet észrevenni a narancsbőrt, de a fényes lakk ugye kinagyítja a hibákat. Esetleg majd lakkozás előtt átpolírozom a festéket, hátha kihozza belőle. A retardert meg felírtam :)! | |||||
Domokos_Tibor | Adatlap | 166001 | 2012. január 1. 20:23 | ![]() | |
Szia ! Az meglehet sőt, biztos is.Amikor kevered fújáshoz akkor "betúrósodik",mármint görcsök keletkeznek bele mert ha igen akkor az a baja,mert én úgy szoktam legalábbis otthon úgy fújtam hogy vidtem fel egy higított réteget mint a fánál,aztán folyamatosan sűrűbre kevertem ,de ezzel vigyázni kell mert ha nagyon sűrű akkor megragad a dűznibe és egyszerre ráfröcsköl a felűlettre. Az nem baj ha az első sor nem mindenütt éri mert alapozó jellege van,a második a köztes a harmadik a fedő és azt max 50% ban szabad higítani.Ez vizes bázisú festékeknél jól beválik,de enamelnél semm rossz.Csak a száradási idővel vigyázni kell az eső szinte azonnal megszárad.A száradási idő rétegenként kb 40 perc (ez porszáraz állapotra érvényes,de ezt felgyorsíthatod úgy hogy hajtogatsz egy dobozt és a radiátor felé forditod vigyázva arra hogy ne túl gyorsan száradjon mert attól is lehet naracsbőrős. Remélem tudtam neked segíteni | |||||
bercsi | Adatlap | 166000 | 2012. január 1. 20:07 | ![]() | |
Sziasztok! Mi módon lehetne megakadályozni azt, hogy a festék ne legyen narancsbőrös a felületen? Tamiya akrilokat használok, denszesszel hígítom retarder nélkül (lehet ez a baj?) | |||||
gaborka | Adatlap | 165999 | 2012. január 1. 18:46 | ![]() | |
A Vallejo Model Colorral (vagy a Game Color vagy a Panzer Aces sorozattal) nem is érdemes hígítás nélkül fújással kísérletezni. A 96%-os etilalkoholról nem tudok nyilatkozni, mert nem próbáltam még erre a célra - lehet hogy jó. Ki kell próbálni. A Vallejo Air viszont kijön hígítás nélkül is akár 0,2-es fúvókán keresztül (ezt viszont próbáltam és néha ha csak 1-2 cseppet kell fújni nem is hígítom), de tény hogy a fehér hígítóval jobban folyik, picit lassabban szárad, jobban terül, jobb minőségben porlaszt és ellenállóbb a felülete száradás után. A Vallejo Air titka, hogy háklis a nyomásra, tapasztalataim szerint 0,8 és 1 bar között (15-20psi) viselkedk a legjobban. Ha ezt sikerül belőni egyszer, akkor nagyon hálás a használata, én némi esés-kelés után jól megszoktam, és az elmúlt 1-2 évben már nem is vettem más fajta festéket. A Vallejo retarder-ét tapasztalataim szerint a pisztolyba nem szabad tenni (lehet persze de egy sűrű, zselés szmötyi lesz belőle). c[ ] | |||||
ANT | Adatlap | 165998 | 2012. január 1. 18:11 | ![]() | |
Szia. Azt már tudod, mi a Blu-tack. Gyurmaragasztónak is nevezhetjük. Gyakorlatban így használtam. (A kis háromszögeket ne vedd figyelembe. Azokat a foltokat korrigálnom kellett, mert túl nagyok és szabályosak voltak.) | |||||
Vargapeter | Adatlap | 165997 | 2012. január 1. 17:53 | ![]() | |
Ez a blu-tack... ragadós nyúló anyag! Viszonylag nehezen szakad és nem zsíros, remekül használható maszkolóként! | |||||
Ufi | Adatlap | 165996 | 2012. január 1. 17:49 | ![]() | |
ANT | Adatlap | 165995 | 2012. január 1. 17:29 | ![]() | |
Szia. Én valami hasonló mintázatot festettem egy Sturmtigerre. Először az egészet sárgára fújtam, majd Blu-tack maszkolással festettem a zöld és barna foltokat. Végül a kisebb pöttyökhöz jó az ecsetes pingálás is. ANT | |||||
Ufi | Adatlap | 165994 | 2012. január 1. 15:30 | ![]() | |
Sziasztok! Én ezt a mintát szeretném az 1.35-ös Hetzeremre tenni.A gépet már lealapoztam Gunze Surfacer-rel, eddig az ilyet ecsettel festettem, de most szeretném "fújva" megcsinálni.A kérdésem, hogy milyen sorrendben csináljam ? Külön-külön minden mintát vagy elöször az egészet sárgára, aztán erre a zöldet, majd a barnát? Már csak a fedés miatt, Model master enamellel dolgozom. Köszönöm! | |||||
Lucky13 | Adatlap | 165993 | 2012. január 1. 13:17 | ![]() | |
Szia Monty! Nincs igazából különösebb titka ennek, én alapból egy picit hígabb keverékkel szoktam fújni úgy, hogy kb. 3-4 réteg kell a teljes fedéshez alapszíntől függően. Retardert csak akkor adok hozzá, ha finom mintát kell fújni, mert ilyenkor több levegővel dolgozik az ember és hajlamosabb a festék rászáradni a tűre. Ilyenkor leveszem a tűvédőt és egy higítós ecsettel letisztogatom. Fontos, hogy ilyenkor ne a makettre fújj először, hanem mondjuk egy papírdarabra. Ugyanezt szoktam csinálni, ha valami miatt abba kell hagynom a fújást. Előtte letisztítom a tűt és akár fél órára is otthagyhatom a munkát, nem szárad bele a pisztoyba. A vallejo festékekkel kapcsolatban olvastam egy külföldi fórumon, hogy van aki deszt. víz, Windex (ez egy ablaktisztító, amely összetételében gondolom hasonló, mint a nálunk kapható termékek) keverékével higítja a festéket, kötéslassítónak meg egy csepp glicerint ad a keverékhez. Állítólag így megszűnethető a nehéz fújhatóság problémája. Szerintem ez már így egy kicsit körülményes művelet, én is ezért tettem le a voksom a Gunze és Tamiya festékek mellett, mert egyszerű a használatuk, a vallejonak több a "nyűgje", ezért nem szeretem. | |||||
gabes | Adatlap | 165991 | 2012. január 1. 01:04 | ![]() | |
Igen mert az a kép a 32 milisről készült. :) | |||||
X INKVIZÍTOR X | Adatlap | 165990 | 2011. december 31. 23:37 | ![]() | |
igen ez az, csak nem olyan képet tettek fel amilyen a valódi doboz :):) megnéztem a sajátom, a paraméterek stimmelnek : cikkszám 71.161,kiszerelés 200ml. van némi igazad, de a Vallejo festék nem ugyanaz az anyag, mint a Gunze vagy a Tamiya,hogy egyik a másik higítójával higítható legyen, hiába akril... | |||||
Monty | Adatlap | 165989 | 2011. december 31. 22:06 | ![]() | |
Nem szoktam filléreskedni, tudom, hogy a megfelelő eszköz, szerszám, anyag használata már fél siker. A probléma az, hogy mindent a netről lehet csak beszerezni... és bosszantó, hogy újra rendelhetek plusz postaköltséggel. :( Amúgy erről a higítóról van szó ugye?: www.wargammers.hu/termek/ragasztok-es-oldoszerek/vallejo-oldoszerek/thinner-for-model-air-200-ml.html | |||||
X INKVIZÍTOR X | Adatlap | 165988 | 2011. december 31. 21:19 | ![]() | |
én vmi 3000 ft-é vettem a Vallejo higítót, én azt mondom, ilyesmin nem szabad filléreskedni - részben mert ez legalább egy-két évig elég !minőségi munkát csak minőségi alapanyagokkal lehet végezni..ha valaki áldoz a makettre, a tuningra,a festékre többezer forintot, akkor ne a festék saját higítóján spóroljon...lehet bűvészkedni mindenfélével, ami aztán vagy jó, vagy nem - viszont a festék SAJÁT higítójával BIZTOSAN működik ! vegyél denaturált szeszt vmi festék vagy háztartási boltban, ideális pisztolytisztításra, 2-300 ft egy liter, ez akár egy évre is elég :) amint észreveszed, hogy köpköd a pisztoly = halvány, de egységes csík helyett egyre több kis pötty van a kifújt rétegben, törölni kell a tűt és a dűznit, nincs mese! akkor is ki fog rakódni, ha retadert teszel bele ! retarderből elég 1-2 csepp, ez olajos cucc / nekem annak tűnt legalábbis /,ha sokat teszel bele " csúszni " fog a festék és összevissza fog folyni meg fodrózódni a felületen... ja, gy.k...tegyél ki ekkis denszeszt egy ásványvizes kupakba, ahol nem borítod fel, ahogy forgolódsz a pisztollyal, vagy a makettel, és abba mártogasd a fültisztítót - és tegyél magad mellé egy világos újságpapírt - ahogy letisztogattad a dűznit meg a tűt, NEHOGY A MAKETTRE FÚJJ ELŐSZÖR, hanem az odakészített papírra :):) ugyanis a dűznin ottmaradhat egy két csepp denszesz, ha egyből a makettre fújod, rögtön összerondítod a munkád azzal hogy rákerül az alkohol...viszont ahogy fújsz a papírra, kifújja a denszeszt, meg ekkis szeszes festéket, így már a makettre tiszta pisztollyal fújhatsz. minél vékonyabb vonalat fújsz, annál többször kell tisztítanod közben a pisztoly tűjét meg a dűznit. | |||||
Monty | Adatlap | 165987 | 2011. december 31. 17:22 | ![]() | |
Ok! :) Majd rendelek hozzá saját higítót. Eddig én airbrush cleanert csepegtettem a fültisztító pálcikára, azzal tisztogattam közben, de akkor kipróbálom az alkoholos változatot... | |||||
X INKVIZÍTOR X | Adatlap | 165986 | 2011. december 31. 16:54 | ![]() | |
Monty szerintem ne bűvészkedj olyasmivel, ami nem a saját higítója :) órákig csak úgy tudsz fújkálni, hogy közben takarítod a tűt, meg a dűzni elejét...egy alkoholos fültisztító pálcika vagy egy egy ecset pont jó erre..ugyanis nincs olyan festék, ami huzamosabb használat után nem ül ki a tűre... vlevi igen, néhányszor már én is leírtam :) gaborka sajnos CSAK elvileg, GYAKORLATILAG muszáj higítani a Model Air-t, túl sűrű. | |||||
Monty | Adatlap | 165985 | 2011. december 31. 16:35 | ![]() | |
Nekem EVO van 0.2-es dűznivel. Elképzelhetetlen, hogy higítás nélkül kifújjam a Vallejot. Talán 0.4-es dűznivel... talán, de a puding próbája az evés lenne, 0.4-esem pedig sajna nincs. :( Esetleg a Vallejo AIR-t 96%-os alkohollal lehet higítani? | |||||
gaborka | Adatlap | 165984 | 2011. december 31. 15:57 | ![]() | |
A Vallejo Air elvileg hígítás nélkül használható, de érdemes hozzá a fehér hígítóból néhány cseppet tenni. Vízzel nem szívesen hígítom, mert nem tapad úgy a festék. A Vallejo Model Colort szintén a fehér hígítóval lehet hígítani, de a fújáshoz ebből annyi kell hogy a festék már nem nagyon fed, ezért inkább a Vallejo Airbrush Cleanerrel szokták hígítani. Ennek hiányában én IPA-val vagy hasonló alkoholos hígítókkal próbálkoznék. A vizet szintén mellőzném. c[ ] | |||||
vlevi | Adatlap | 165983 | 2011. december 31. 13:45 | ![]() | |
Nem ismerem a Vallejo festékeket, de jól tudom, hogy nekik kétféle festékük van? Az egyik a Model Color, ecsethez, a másik a Model Air, ami kimondottan fújáshoz való? Gondolom az első, megfelelő hígítással használható fújáshoz, de fordítva nem tartom valószínűnek. Biztos vannak itt páran, akik már próbálkoztak ezzel, és megírják, mire jutottak. | |||||
Monty | Adatlap | 165982 | 2011. december 31. 12:25 | ![]() | |
És azt elárulod mi a titka, hogy órákig tudsz fújkálni? Nem takarítod ki közben? Nekem csak a kisebbik tartály van, és max egyszer tudom utántölteni, utána már gondok adódnak a kifújással. :( Szét kell szednem és ki kell takarítanom. | |||||
Monty | Adatlap | 165981 | 2011. december 31. 12:21 | ![]() | |
Ez úgy volt, hogy tegnap megérkezett a postával a Vallejo, gondoltam akkor este lefújom a makettet. A memóriacellámból előhalásztam a Vallejoval kapcsolatos tudnivalókat, és azt dobta eredményül, hogy sűrű festék, de csapvízzel higítható. :) Akkor összekevertem az ecseteléssel, mert ott szépen takar úgy is és nagyon jó vele dolgozni. | |||||
Monty | Adatlap | 165980 | 2011. december 31. 12:17 | ![]() | |
Valóban. A 123190-es a megoldás. Persze nem vele volt a probléma, hanem én nem vettem észre, hogy beült a gyűrű alá a festék. Megtakarítottam minden ok. Köszi a tippet! | |||||
X INKVIZÍTOR X | Adatlap | 165979 | 2011. december 31. 09:55 | ![]() | |
lehet hogy nagyob átmérőjű dűznivel fújják, mint amivel itt forgalmazzák a pisztolyokat - vagy csak alapszínnek használják a Vallejot, és Gunzeval, ill. Tamiyával fújják rá a mintát...nagyobb foltokat persze nyilván lehet vele fújni, de a kukacmintás álcamintához tuti nem próbálnám, csak a Gunzet. | |||||
Lucky13 | Adatlap | 165978 | 2011. december 31. 02:17 | ![]() | |
Nekem is hasonló tapasztalatom van a Vallejo festékekkel. Szintén evo- thasználok és csak a saját higítóját használom, de ha finom mintát kell vele fújnom, akkor a retarder ellenére hajlamos ráépülni a tűvégre. Tamiya és Gunze akrilokkal nincs ilyen gondom, azokkal órákig el lehet fújkálni ceruzavékony vonalakat. Kíváncsi lennék azoknak a tapasztalataira, akik ilyen festékeket használnak, mert néztem, hogy álomszép eredményeket érnek el vele különféle harcjárműveken. A vallejo lakk iszont istenkirály, én négy csepp lakkal lefújok egy 1/48- as repülőt és nagyon szép felületet ad. | |||||
X INKVIZÍTOR X | Adatlap | 165977 | 2011. december 31. 00:09 | ![]() | |
Monty :):):) ha vennéd a fáradtságot, hogy néha visszaolvasol :):):) vagy memorizálsz néha :) leírtam itt párszor az elmúlt évben, hogy Vallejo-t saját higítóval,nagyon felhigítva, több vékony rétegben fújni, és nem csapvízzel higítani--attól ugyanis kis gömbökben összeugorhat a felületen, főleg ha nincs alapozva a makett - ahogy azt is leírtam, hogy nagyon sűrű festék, rendesen fel kell higítani különben NEM JÖN KI A PISZTOLYBÓL...főleg ha kicsi a fúvóka átmérője / 0,2-0,3 /És igen, beleköt...anno nekem is úgy adták, hogy ezt nem kell higítani, mert úgy van a dobozban - ugyanúgy jártam, mint te:) viszont csapvízzel higítva relative szépen lehet ecsetelni. | |||||
Z63 | Adatlap | 165976 | 2011. december 30. 22:21 | ![]() | |
realhobbo! Pár hozzászólással előbb írtam, hogy mosogatószeres vízzel tudsz zsírtalanítani. Lehetőleg minél egyszerűbbel, ne balzsamos, meg egyéb sz@rokkal. Alkphollal csak tiszta műanyagfelületet, mert a festéket leoldhatja! Pl. a 96%-os alkohol minden festéket leszed, kivéve a nitrót. Üdv,Z63 | |||||
Charger | Adatlap | 165975 | 2011. december 30. 21:09 | ![]() | |
KeyPi | Adatlap | 165974 | 2011. december 30. 20:10 | ![]() | |
Ha a tartályban buborékosodik a festék, az tömítetlenséget jelez. Vizsgáld meg a 123180, 123190 tömítéseket. www.harder-airbrush.de | |||||
Monty | Adatlap | 165973 | 2011. december 30. 19:53 | ![]() | |
Saját higítóját nem rendeltem, úgyhogy egyelőre akkor hanyagolom a Vallejot. Nagyon kevés Tamiyát találtam itthon, azzal lefújtam az alvázat. Persze még 2 réteg kell rá, hogy rendesen takarjon. Akkor lefújom a lánctalpakat holnap. Ma már nincs hozzá idegzetem. :P És az mitől van, hogy fújásnál festék-levegő buborék képződik? Nagyon bosszantó, mivel nincs kupakja a tartálynak, figyelnem kell nehogy kipukkadjon... Egyébként H&S EVO-ról van szó. Amikor nézem a youtubeon a japán mestereket, már szinte a sci-fit súrolja, hogy fújja a makettet, közben leteszi a pisztolyt, nézegeti a makettet, majd megint fúj, megint nézegeti, telik az idő közben, de még véletlen se köt neki bele a festék... | |||||
gabes | Adatlap | 165972 | 2011. december 30. 19:10 | ![]() | |
Szia! Fújáshoz inkább a saját hígítóját használd abban jobban feloldódik mint a csapvízben és nem fog belekötni a pisztolyba! | |||||
KeyPi | Adatlap | 165971 | 2011. december 30. 19:09 | ![]() | |
A festékhez használd a saját hígítóját, (061) néhány csepp retarderrel töltetenként, és nem lesz problémád. | |||||
Monty | Adatlap | 165970 | 2011. december 30. 18:56 | ![]() | |
Sziasztok! Most először használok Vallejo AIR-t fújásnál. Épp 3x mostam el kompletten a stukkert, mert egyszerűen nem lehet vele festeni. Próbáltam nagy nyomást, kis nyomást, nagy festékmennyiséget, kis festékmennyiséget, de sehogy nem jó. Másfél óra alatt kb. 5 négyzetcentit sikerült lefújni. Gyakorlatilag beleköt, mielőtt bármit kezdenék. Sima csapvízzel higítottam, retardert is kapott. Valakinek van javaslata mi lehet a gond? | |||||
Karesz | Adatlap | 165969 | 2011. december 30. 16:14 | ![]() | |
Sziasztok, Kferro, MrChef, Z63 köszönöm a válaszokat. Panelezéshez, koszoláshoz, esetleg később figurákhoz kell, (+ azért mert már régóta akartam:) A mai bevásárló körutat a Lidle-ben kezdtem! :D (Kispest Sibrik Miklós úti) Csak két olajfesték volt már. Vettem még pasztell krétát, bár azt párom akarta, de lehet, hogy porozni jó lesz... Hígító még fog kelleni, a szagtalan White Spirit, de idén már nem fogok Művészellátó-t felhajtani és megvenni. És még a makettjeim sem tartanak ott... Ja! Meg vettem az ecsettartót, ennyi pénzért nagyon igényes! Köszi az okításokat! Karesz | |||||
Starshiptech | Adatlap | 165968 | 2011. december 30. 15:49 | ![]() | |
Szép napot mindenkinek.. Keresem megvételre vagy csereberébe az italeri festékkatalógus és festékátváltó táblázatát melyet a 90's években adott ki amolyan spirálfüzet szerű formában. starshiptech@gmail.com | |||||
realhobbo | Adatlap | 165967 | 2011. december 30. 15:24 | ![]() | |
jolvan úgylesz! köszönöm szépen a segítséget! | |||||
Tibcsi | Adatlap | 165966 | 2011. december 30. 15:20 | ![]() | |
Mindkettő módszer jó, csak arra figyelj, hogy alaposan száradjon meg a makett, mielőtt elkezded festeni. Ez főleg a mosógatószeres módszerre vonatkozik, mert az alkohol hamar elpárolog. :) | |||||
realhobbo | Adatlap | 165965 | 2011. december 30. 15:17 | ![]() | |
hmm köszönöm a tanácsot!még annyi hogy a zsírtalanítást mivel?mosogatószeres víz? vagy valami alkoholos cucc?nem marja meg a felületet? | |||||
Tibcsi | Adatlap | 165964 | 2011. december 30. 15:15 | ![]() | |
Szia, A higítási arányra nincs általános recept. Próbálgatni, kísérletezni kell (de nem a maketten, hanem pl. egy másik, már-nem-kedvenc maketten :)). Kiindulásnak a fele-fele arány jó lehet. Sötét színeknél általában 2-3 réteg alatt nem lehet megúszni, a világosaknál még több is szükséges lehet. Alapozás kérdésében változnak a vélemények, én nem szoktam, mások szoktak. De akár alapozol, akár nem, a makett felületét festés előtt mindenképpen ajánlott zsírtalanítani. BÚÉK neked is! | |||||
realhobbo | Adatlap | 165963 | 2011. december 30. 15:06 | ![]() | |
sziasztok! azt szeretném kérdezni hogy festékszóróba a Model Master enamelfestéket milyen arányban hígítsam? illetve szerintetek szükséges-e alapozni 1/72 méretnél? (én azon vagyok hogy nem hogy minél kevesebb rétegből "megússzam") előre is köszönöm üdv és boldog újévet! | |||||
ottusz | Adatlap | 165962 | 2011. december 30. 11:56 | ![]() | |
A képhez hasonló hatást szeretnék elérni | |||||
ottusz | Adatlap | 165961 | 2011. december 30. 11:56 | ![]() | |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
A Tamiya retarderhez még nem volt szerencsém, nem is tudtam, hogy van nekik. Gondolom ugyanúgy működik, mint a Gunze! Még az is újdonság számomra, hogy van új mattlakkjuk( XF-86) A versenymocik esetében lehet, hogy érdemes eredeti autólakkot szerezned, akár két komponensűt is. Azok jól bírják a polírozást.Kb.2500-3000,-Ft-ért kapsz az autófestékesnél 1dl lakkot-edzőt-higitót. Itt-ott még kapni a büdös festékeket. Vigyázz, mert az EU-ból már erősen kiszorulóban vannak a büdös festékek! Retuspisztolyhoz sokáig elég lesz. A matricát mindenképpen takard be lakkréteggel! A véső fényhez nagyon szép a Tamiya Rubbing Compound, majd, mikor már minden fennt van a gépen, Tamiya Wax. Ez csodálatos simaságot ad és elég jól távoltartja a port is, de vigyázz, mert ezután semmi nem áll meg a felületen! Ragasztó, festék, minden lepereg róla!
BUÉK!
Z63