/ Fórumok / Versenyek, rendezvények /

Szolnoki makettverseny

Az év első magyarországi versenye. Repülősöknek kötelező!
A topikhoz csak bejelentkezett felhasználók tudnak hozzászólni. Kérem, jelentkezzen be itt!
  Tovább >>>
1.,2.,3.,4.,5.,6.,7.,8.,9.,10.,11.,12.,13.,14.,15.,16.,17.,18.,19.,20.,
1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10., 11., 12., 13., 14., 15., 16., 17., 18., 19., 20.,
21., 22., 23., 24., 25., 26., 27.
magoo 639823 2018. február 12. 19:32
Válasz erre
Sziasztok!
Elindult az előnevezés:

A link: https://morc.solutions/makett/

Elõnevezés leadási határideje 2018.03.01. 23:59!
Üdv: magoo
Cs.Béla 639790 2018. február 12. 11:28
Válasz erre
Sziasztok!
A www.dreamkit.hu előrendelés esetén 10% kedvezményt biztosít valamennyi Friul lánctalp árából a versenyen történő személyes átvétel esetén. Látogassátok webáruházunkat, nálunk Magyarország legnagyobb készleten lévő kiegészítő és szakirodalom készletéből is válogathattok. A személyes átvétel jelölhető a rendelés véglegesítésekor. Várunk Benneteket a Dreamkit standon is :)
Üdv.Csitei Béla
alexkidd 639295 2018. február 4. 15:30
Válasz erre
Sziasztok!

Ahogy a korábbi években megszokhattátok, börzésként most is jelen leszünk mindkét nap a rendezvényen.
Webáruházunkban már beállítottuk a személyes átvétel lehetőségét, így szállítási díj nélkül is hozzájuthattok az általunk forgalmazott termékekhez.
Elérhetőségünk változatlan:
www.makettshop.hu

Üdv,
Sanyi,
Makettshop
magoo 639022 2018. január 31. 21:19
Válasz erre
Sziasztok!
Kató jelezte, hogy a figura szekcióban szükség van egy pontosításra:
Hobbi
Figura 75 mm-nél kisebb
Figura 75 mm és nagyobb

Üdv: magoo
magoo 638881 2018. január 29. 20:27
Válasz erre
Sziasztok!
Információk a versenyről:
Az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis, a Szolnoki Makettezők Baráti Köre, a Turul Makett Klub és a Puma Makett Klub 2018. március 3-4-én rendezi meg a XXVIII. Országos makett kiállítást és versenyt, melyre, szeretettel várunk minden makettezőt és érdeklődőt.

A versenyt az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis Művelődési Otthonában tartjuk. Cím: 5008 Szolnok, Szandaszőlős, Killián u. 1.
(a tavalyi verseny helyszíne)

A rendezvény főtámogatója a GoforGo TRAVEL, mely, a verseny fő díjaként egy utazási utalványt ajánl fel a zsűri által kiválasztott legszebb makett készítőjének.
Kiemelt támogató: AK-Interactive

A verseny kategóriái:
Felnőtt: Hobbi kategóriák:
Repülő 1/72 és kisebb dobozból, vagy feljavított
Repülő 1/48 és nagyobb dobozból, vagy feljavított
Repülő bontott, minden méretarány
Harcjármű 1/72 és kisebb dobozból, vagy feljavított
Harcjármű 1/48 és nagyobb dobozból, vagy feljavított
Harcjármű bontott, minden méretarány
Autó
Motor
Kamion
Vitorlás hajó
Motoros hajó
Figura 75 mm-nél kisebb
Figura 75mm-nél nagyobb
Figura csoport
Mellszobor
SCI-FI figurák
SCI-FI járművek
Papír és egyéb (összevont)

Nyílt kategóriák: (Minden versenyző indulhat)
Építés alatt álló makettek (összevont)
Csoportos építés (összevont)

Nyílt mesterleveles kategóriák: (Minden versenyző indulhat)
Repülő dioráma
Harcjármű dioráma

Mester kategóriák:
Repülő, összevont (minden méretarány)
Harcjármű, összevont (minden méretarány)
Polgári jármű, összevont (autó, motor, kamion)
Hajó, összevont (motoros és vitorlás)
Figura, összevont (minden méret)
SCI-FI és egyéb, összevont

Kiállítási kategória:
Gripen

Junior: (16-18 éves korig)
Repülő
Harcjármű
Egyéb

Serdülő összevont: (13-15 éves korig)

Gyermek összevont: (12 éves korig)

(2018. december 31-ig betöltött életév számít)

Különdíjak:
GOforGO Travel különdíjai:
A Best Of Show, a legszebb magyar repülőgép makett, a legszebb magyar harcjármű makett, az ifjúsági korcsoport legszebb makettje, a serdülő korcsoport legszebb makettje és a gyermekkorcsoport legszebb makettje különdíj mellé a GOforGO Travel ajánl fel különböző díjakat. Minden nyertesnek az eredményhirdetés után regisztráltatnia kell magát a GOforGO Travel standjánál. A nyeremény nem váltható pénzre, és csak egy személy veheti igénybe, kivéve a serdülő korcsoport nyertesével egy kísérő 50% kedvezménnyel utazhat, a gyermek korcsoport nyertesével, pedig egy kísérő ingyen utazhat.

Repülés Baráti Kör (RBK) vándorkupa:
A zsűri és a RBK képviselője által a legszínvonalasabbnak ítélt repülőgép kapja. A győztes egy évig birtokolhatja a kupát, amelyre felvésik a nevét. A kupát a következő évi versenyre köteles visszaszolgáltatni. Az adott év győztesének az előző év nyertese, vagy az RBK képviselője adja át a kupát. Annak a versenyzőnek, aki háromszor nyeri el a kupát az RBK vezetősége véglegesen odaítéli.

Puma Kupa:
A Puma Makett Klub a repülő hagyományőrzés keretében díjat alapított, mely a tervek szerint minden évben a szolnoki versenyen kerül kiosztásra. A versenyzőknek nem kell külön nevezniük a kupára, mert a zsűri feladata lesz a makettek besorolása a következő szempontok szerint:
Gyermek, serdülő, illetve ifjúsági kategóriában megkötés nélkül minden repülő eszköz részt vesz a kupa zsűrizésében.
Felnőtt kategóriában minden magyar tervezésű, magyar gyártású, magyar felségjelű, magyar lajstromjelzésű repülőgép részt vesz. Továbbá azok a repülőgépek, melyekkel magyar katonai pilóta repült, részt vett a hazánk feletti légi harcokban, illetve Magyarországon állomásozott.
Ez a kupa nem klub különdíj. A makettek értékelését 3 fős zsűri végzi, mely az aktuális szolnoki verseny zsűri elnökéből, egy mesterleveles makettezőből (akit a zsűri elnök kér fel), illetve a Puma Makettklub egy tagjából áll.

Kiállítási kategória:
A Szolnoki Makettezők Baráti Köre ad ki különdíjat a kiállítóknak. A klub tagjai fontosnak látják, hogy ne csak versenymunkát hozzanak a versenyzők, hanem kiállításra régebbi, esetleg sokszoros győztes munkát is. Minden évben egy adott témakör szerint várjuk a régi és új munkákat egyaránt. Ez a kiállítás:
- Új információt nyújthat a téma iránt érdeklődőknek
- Bemutatja az adott típus/típusok változatait, festési variációit
- A korábban készült makettek segítségével követni lehet a szakma fejlődését
- Színesíti a rendezvényt
Ezzel a kategóriával szeretnénk azokat a makettezőket is megnyerni a rendezvénynek, akik nem kívánnak versenyezni.

Különdíjak felajánlása:
Makettklubok, vállalkozók, makettezők számára lehetőség van különdíjak felajánlására. A felajánló egyeztetve a rendezőkkel szombat délután 15 órától helyezheti ki az általa elismerésre jelölt makett mellé a különdíjat. A szervezők nem vesznek át különdíjat!

Díjazás:
Minden kategóriában arany, ezüst és bronzérmek kerülnek kiosztásra, kategóriánként akár több is. Egy kategóriában egy versenyző csak egy díjat kaphat. A különdíjak odaítélését a zsűri vagy a felajánlók döntik el. A ”Best of Show” díjat a legmagasabb pontszámot elért, vagy a legötletesebb, legkülönlegesebb alkotás kapja, a zsűri, a zsűrielnök és a Szolnoki Makettezők Baráti köre döntése alapján.

Nevezés:
2018. március 3-án 08.00-tól 13.00-ig
Előnevezés az interneten is lehetséges 2018. február 12-től.

Zsűrizés 2018. március 3. 13.00
Eredményhirdetés 2018. március 4. 13.00
Kiállítás bontása 2018. március 4. 14.00

Az eredményhirdetés előtt makett visszaadás nem lehetséges! A kiállítás bontása után makettek visszaadásánál egyszerre maximum 10 makettező veheti vissza versenymunkáit. Minden versenyzőtől türelmet kérünk ehhez az időigényes folyamathoz, de szeretnénk elkerülni a makettek elcserélését, eltűnését.

Étkezési lehetőségek:
A verseny színhelyén büfé és étterem üzemel.

Szombaton 17.00-tól igény szerint a szervezők segítségével lehetőség lesz a makettek fotózására.
A verseny ideje alatt folyamatos börzét biztosítunk, melyre várjuk kereskedők és árusok jelentkezését, Magó Károlynál, a zuhanobombazo@gmail.com email címen.

A versenyen nem induló látogatók, abban az esetben, ha 300 forinttal támogatják a rendezvényt, tombola jegyet kapnak, mellyel makettet, vagy sétarepülést nyerhetnek. Továbbá a támogatói jegy megváltásával 50% kedvezménnyel lehet megtekinteni a RepTár kiállítását.

A verseny helyszínére ingyenes buszjárat indul Budapestről, a GOforGO TRAVEL törzs utasai, és a versenyzők részére. Érdeklődni, és jelentkezni GOforGO TRAVEL, 06 1/454 0575 telefonszámán lehet. A GOforGO TRAVEL az utasai számára nem biztosít szállást.

Információ:
Ferge Zoltán: 06-30/588-52-64, email: fergez626@gmail.com
Varczag György: 06-70/934-98-15, email: varczag.gyorgy@citromail.hu
Magó Károly: 06-20/935-59-64, email: zuhanobombazo@gmail.com

Versenyszabályok
A versenyre olyan munkákat várunk, amelyek a korábbi Szolnoki makettversenyen még nem értek el helyezést. A versenymunkákat csak a készítőjük nevén lehet benevezni. Azokat a versenymunkákat, amelyek nem egy alkotó önálló munkája, a csoportos építés kategóriában kell benevezni. A csoportos építés kategóriában minden alkotó nevét fel kell tüntetni, vagy csapatnevet kell alkotni. A csoportos építés kategória nyílt és összevont mind kor és szekció szempontjából. Minden munkát a saját szekció megfelelő pontozólapja alapján értékeli a zsűri. A rendezvényen történő kiállításra minden alkotást szívesen várunk.
Makettek leadása
Minden olyan versenymunkához kérjük dokumentáció leadását, ami feljavítást, belső tereket, egyedi, kísérleti típust, típusátépítést, különleges festésmintát jelenít meg. A dokumentáció lehet nyomtatott és elektronikus formátumú, kereskedelmi forgalomban beszerezhető vagy magángyűjteményből származó referenciaanyag egyaránt. A dokumentáció leadásának ténye a nevezésnél regisztrálásra kerül, nagy értékű, nehezen pótolható referenciaanyagnál (könyv, folyóirat, CD/DVD, fénykép, stb.) külön elismervénnyel is, amellyel az eredményhirdetést követően visszakapható a szóban forgó dokumentáció.

Makettek besorolása
A zsűri a kategóriák további bontásának vagy összevonásának, indokolt esetben adott versenymunka más kategóriába történő átsorolásának, illetve a versenyből történő kizárásának jogát fenntartja. Utóbbi történhet az előírttól eltérő ligában (hobbi, profi) és/vagy korcsoportban önhibából történt nevezés, illetve kegyeletet, jó ízlést sértő alkotás esetén. Adott kategória további bontására abban az esetben kerül sor, ha azt a zsűri indokoltnak tartja. Azon új generációs készletekből összeállított maketteket, amelyek dobozai gyárilag tartalmaznak egyébként feljavítónak minősülő alkatrészeket (nagy méretű fémmaratás, esztergált fém lövegcső, fém vontatókábel, stb.) és ezek beépítésre is kerültek; a jelentős mértékű, dokumentáció alapján, saját építésben kivitelezett feljavításokat, bontást tartalmazó munkákat, illetve a teljesen saját építésű alkotásokat az adott szekciók feljavított, bontott kategóriáiban kell nevezni, ha ilyen meg lett hirdetve. Ezen kívül minden gyári készlet segítségével elkészített feljavítást és/vagy bontást tartalmazó versenymunkát is itt kell nevezni.
A Mester kategóriákban minden olyan versenyző szabadon indulhat, aki elfogadja a versenyszabályokat. Annak, aki mesterlevéllel rendelkezik, illetve a Szolnoki, vagy a Bólyai Makettverseny mester kategóriáinak valamelyikében arany, ezüst, vagy bronz érmes helyezést ért el, vagy a Mosonmagyaróvári Makettverseny bármelyik kategóriájában első helyezett lett, a mester kategóriákban kell indulnia. Azok a versenyzők, akik a Szolnoki, vagy a Bólyai Makettverseny hobbi kategóriáiban arany érmes helyezést értek el, szintén a mester kategóriában kötelesek indulni. Aki a mester kategóriában 90, vagy annál több pontot szerez, az megkapja a mesterlevelet. Minden versenyző eltérhet a mester kategóriában indulástól, abban az esetben, ha olyan szekcióban indul, melyben nem szerzett mesterlevelet vagy érmet, illetve a felsorolt versenyeken első helyezést. Tehát egy repülő mesterleveles szabadon indulhat a hobbi kategória harcjármű szekciójában, stb.
A Hobbi kategóriákban, a korcsoportjának megfelelő kategóriákban minden olyan makettező szabadon indulhat, aki nem tartozik a profik között indulásra kötelezettek körébe és elfogadja a versenyszabályokat.
A Nyílt mesterleveles kategóriákban megkötés nélkül, bárki indulhat, ha elfogadja a versenyszabályokat.
A Nyílt kategóriákban megkötés nélkül, bárki indulhat, ha elfogadja a versenyszabályokat.

Zsűrizés
18 év alatti korcsoportok: szemrevételezés, nincs mesterlevél
Felnőtt korcsoport, hobbi kategóriák: pontozás, nincs mesterlevél
Nyílt kategóriák: szemrevételezés, nincs mesterlevél
Nyílt mesterleveles kategóriák: pontozás, mesterlevél
Felnőtt korcsoport, mester kategóriák: pontozás, mesterlevél

Szemrevételezéses zsűrizés: A zsűri tagjai szemrevételezéssel kiválasztják a legjobbnak ítélt versenymunkákat (legalább ötöt), majd felállítják az érmek szerinti sorrendet. Ha az adott kategória felhozatala megkívánja, akkor ennél több alkotás is értékelésre kerül, akár az adott kategória összes makettje. Minden kategóriában arany, ezüst és bronzérmek kerülnek kiosztásra, kategóriánként akár több is, a zsűri döntése alapján. Egy kategóriában egy versenyző csak egy díjat kaphat.
Pontozásos zsűrizés: A zsűri tagjai szemrevételezéssel kiválasztják a legjobbnak ítélt versenymunkákat (legalább ötöt), majd ezeket lepontozzák. Ha az adott kategória felhozatala megkívánja, akkor ennél több alkotás is értékelésre kerül, akár az adott kategória összes makettje. Minden kategóriában arany, ezüst és bronzérmek kerülnek kiosztásra, kategóriánként akár több is, az elért pontszámok alapján. Egy kategóriában egy versenyző csak egy díjat kaphat. A pontozólapok az eredményhirdetést követően megtekinthetőek, illetve másolatot kérhetnek belőlük a versenyzők. A verseny után a pontozólapokat nem őrzik meg a szervezők, vagyis a későbbi megtekintésre nincs lehetőség.

Zsűri
Minden esetben a zsűri három tagból áll, egy tartalék taggal. A tartalék tag akkor folyik bele a zsűrizésbe, ha valamelyik zsűritag indult a zsűrizendő kategóriában. Aki indult nem vesz részt az értékelésben és nincs jelen a zsűrizés során. Így azoknak a makettezőknek, akiket felkérnek zsűrizésre, nem kell választaniuk a versenyzés és a zsűrizés között.

Ponthatárok:
Minden kategóriában a zsűri kiválasztja a nívós munkákat, legalább 5-öt és ezeket lepontozza. Csak azok a makettek kapnak érmet, amelyek elérik az adott érem kiosztásához előírt ponthatárt. Abban az esetben, ha a kategóriában egyetlen makett sem éri el az érem megszerzéséhez szükséges ponthatárt, a díjak nem kerülnek kiosztásra.
Hobbi kategóriák: bronzérmes szint 69 pont
ezüstérmes szint 73 pont
aranyérmes szint 78 pont
Mester kategóriák: bronzérmes szint 78 pont
ezüstérmes szint 82 pont
aranyérmes szint 86 pont
A hobbi ligában 66 ponttól minden versenyző minőségi munka elismerést kap, Profi ligában, pedig 75 ponttól lehet megkapni ezt az oklevelet.

Óvás
Vasárnap 10 órától az eredmények megtekinthetőek, és 11 óráig nyílik mód az óvásra, 1000 Ft kaució ellenében. Az elbírálását egy három főből álló bizottság végzi, amely a zsűri elnökből, az érintett szekció egy zsűritagjából és a főszervezőből áll. Ha a bizottság megállapítja az óvás jogosságát, akkor az eredmény módosításra kerül, és a kaució visszajár.
Azon versenyzők, akik az óvás ideje után kétségbe vonják az eredmények jogosságát, tisztaságát, esetleg a zűri szakmai hozzáértését kritizálják (bármilyen internetes fórumon, vagy élőszóban), az etikai bizottság (Szolnoki Makettezők Baráti Köre, Puma Makett Klub, Turul Makett Klub) döntése alapján eltiltásra kerül a további versenyzéstől Szolnokon.

Tisztelettel várunk mindenkit!
magoo
Cs.Béla 637744 2018. január 9. 09:58
Válasz erre
A www.dreamkit.hu webáruház részt vesz a rendezvényen :)
Üdv.Béla
vlevi 637720 2018. január 8. 18:32
Válasz erre
Ez csak a te erdekedben van így.
Ne koltsdt el az egész havi kaja pénzt a börzén :)
Zoli 637712 2018. január 8. 15:32
Válasz erre
Szia Karcsi,
Nem örülök, hogy szinte mindig fizetés előtti hétvégén van a verseny, de ez van, ott leszünk! És kösz előre is a szervezést és lebonyolítást!
z
magoo 637688 2018. január 8. 09:19
Válasz erre
Sziasztok!
A verseny időpontja március 3-4.
Várjuk az érdeklődőket, versenyzőket!
magoo
Batka 637643 2018. január 7. 10:37
Válasz erre
magoo 637557 2018. január 6. 13:28
Válasz erre
Szia Batka!
A jövőhét elején lesz konkrét időpont.
Köszönöm a türelmet!
magoo
Batka 637447 2018. január 4. 19:02
Válasz erre
Sziasztok!

Az idei szolnoki makettversenyről van valakinek valamilyen információja?

Köszi előre is!

Üdv,
Batka
cenci2 624960 2017. március 13. 07:11
Válasz erre
Elkészült a videó a versenyről ha valakit esetleg érdekel : www.youtube.com/watch
magoo 624786 2017. március 9. 20:36
Válasz erre
Sziasztok!
Bocsánat a csúszásért, de ma megkaptam a listát és mellékelem átnézésre:

Gyermek korcsoport összevont kategória
Czegle Lukács Áron Pz-III Bronz
Monostori Tamara Millennium Falcon Bronz
Dobó László Péter Lost on Jakku Ezüst
Simon Levente KV-2 Arany + HAD különdíj
Czegle Zsolt Bendegúz Schwimmwagen Arany + HAD különdíj

Serdülő korcsoport összevont kategória
Hatvai László Ju-87 Stuka Arany

Junior egyéb
Monostori Tamás Wohin? Arany

Junior harcjármű
Faragó Bence Irak, 2003-Iraki háború Bronz
Sánta Dániel T-34/85 Arany

Nyílt kategóriák :
Csoportos építés
Black Family Team Mi-4, Kraz 255b, Zil 131 Bronz
Csöme Zoltán, Horváth Péter Újrahasznositott-Vas Arany

Építés alatt álló makettek
Sármány Zoltán Bf 109 E-3 Ezüst
Varsányi Gergely F-14A Tomcat Arany

Hobbi kategóriák:
Papír és egyéb (összevont)
Makovszky Ádám PzKpfw Schildkröte Bronz
Borbás Sándor MÁV GV Teherkocsi Arany
Kondás János D-20 152 mm towed Gun-Howitzer Arany

Hobbi Sci-fi jármű
Dobó János Csillagromboló Minőségi munka 67,41
Molnár István TIE Interceptor Ezüst 74,22
Borza Tamás Incom T-65B X-Wing Ezüst 75,9

Hobbi Sci-fi figura
Kovács Zoltán Orc General Bronz 70

Hobbi figura csoport
Kerekes András Russland 1941 Arany 88

Hobbi figura
Budavári Zoltán Tiszta Szív Ezüst 74,81

Hobbi figura mellszobor
Borsowski Ádám Marilyn Monroe Bronz 70,83
Pikó Tamás Winston Churchill Bronz 69,17
Budavári Zoltán William Wallace Ezüst 76,67

Hobbi kamion
Kiss Csaba MAN 6x6 KAT Ezüst 77
Fekete Dániel Volvo Fh 12 Arany 78

Hobbi autó
Fekete Dániel Ford F-350 Ezüst 76,67
Lengyel Dávid 68 Dodge Charger Arany 89,17
Janoch Ábel Takumi's Hachiroku Arany 91,11
Hegyesi Zsolt Audi A4 DTM Arany 89

Hobbi harcjármű bontott
Ladányi Mátyás Scud-B Arany 78,89

Hobbi harcjármű 1/48 és nagyobb
Dr.Kövesdi József Diamond T969A Wrecker Bronz 70,67
Kis Zoltán Stug-lll ausf G Ezüst 77,58
Rénes Gábor Panther A Ezüst 73,33
Lengyel Dávid Jagdtiger Ezüst 75,56
Kátai Zsolt VSKFZ-617 Arany 91,11
Horváth András SU-122 Arany 86,67
Horváth Barna Merkava Mk. I., "Úton Beirut felé" 1982 június10. Arany 86,11
Török Tamás KV-1 Arany 82,38
Varga István M8 HMC Arany 78,67

Hobbi harcjármű 1/72 és kisebb
Budavári Zoltán Stug III Arany 78,33

Hobbi repülő 1/48 és nagyobb
Arláth Zsolt F-15I Raam Bronz 70,26
Zhi Hua RQ/MQ-1 Predator Ezüst 76,11
Hegedűs Gábor Focke Wulf FW190 F-8 Arany 82,38
Deák György Fouga CM.170 Magister Arany 92,78

Hobbi repülő 1/72 és kisebb
Katona István Gannet AEW.3 Minőségi munka 67,18
Muzsik Attila P-51B Mustang Bronz 69,74
Vandlik Róbert L-39 ZO Albatros Ezüst 77,58
Makovszky Ádám Avia S-92 Arany 80
Szabó Lajos Fw-190 A8 Arany 82,38
Kovács Csaba A-4M Skyhawk Arany 84,62
Balázs Károly Po-2 Arany 82,22

Nyílt Mesterleveles kategóriák:
Nyílt harcjármű dioráma
Schamek Gyula Kingtigr Arnherm 1944 Minőségi munka 77,08
Cserjés Balázs Letzte Snaps Arany 95,83
Géczy Zoltán 1948. Gulág! Arany 89,33
Nagy Krisztián The Iron Beast Arany 90,56
Zákányi Péter "On the way to…" Sherman M4A3E8 Arany 88,33
Kerekes András Taxi an der Ostfront Arany 97,92

Nyílt repülő dioráma
Papp Albert F-86 Ezüst 82,5

Mester kategóriák:
Mester sci-fi
Tibai István MKH, E 25, 1945 szeptember, Paks Minőségi munka 76,67
Deák Róbert Nohab M61 002 Ezüst 82,22
Dorka László Maschinen Krieger Snake Eye Arany 91,81

Mester hajó
Popelyák Péter U-552 Ezüst 82
Halmos Laszlo USS John Paul Jones DDG-53 Ezüst 84,1
Török András Velencei karakk Arany 89,33

Mester figura
Katona István Khalgrim Bronz 80
Nagy Krisztián Bernard Law Montgomery Ezüst 85,37
Novák Máté Jessica Thunderhawk Arany 88,89

Mester polgári jármű
Papp László DAF 95XF "HUNGAROCAMION" Ezüst 82,31
Ordasi László Ford F-350 Super Duty Ezüst 79,17
Janoch Ábel Toyota MR2 AW11 Arany 86,36
Szabó Tibor FORD - 350 SUPER DUTY Arany 94,55

Mester harcjármű
Tibai István Pz.IV.L/70(V), 9, SS. Hohenstaufen, 1945. Mo. Minőségi munka 77,5
Pénzes Tamás Tiger II Ezüst 84,44
Deák Róbert VK 1602 Leopard Ezüst 79,33
Csöme Zoltán Chilean M50/60 HVMS Sherman Ezüst 84,24

Mester repülő
Menyhárt Miklós MKHL BF109F-4 Minőségi munka 76,41
Vad Róbert DH-88 Komet Minőségi munka 75,17
Kiszély András Jak-15 Bronz 80,61
Kocziha Attila F4D-1 Skyray Ezüst 85,56
Molnár Tamás Heinkel 70 Ezüst 85,24
Tóth Attila Me 163 B Arany 89.52
Juhász Károly Bf109E-3 Arany 86,67
Papp Péter Bf-109 G6 Arany 91,43
Bute Miklós SSWD III. Arany 94,36
Csitei Béla Dornier Do 217E-5 Arany 89,52
Zöldág István Míg-21 SZMT Arany 86,15
Papp Albert A-37B Arany 86,15
Kormos Péter A-24 Banshee Arany 87,69
Sármány Zoltán A6M5 Zero Arany 90

üdv: magoo
WerWolf 624775 2017. március 9. 15:52
Válasz erre
Köszönöm a rendezőknek és a versenyzőknek/kiállítóknak is a színvonalas rendezvényt. nagyon jól éreztük magunkat a kislányommal idén is!
Kormos Péter 624773 2017. március 9. 12:51
Válasz erre
tyimosenko 624728 2017. március 8. 16:17
Válasz erre
Szia Karcsi!

Köszönet a szokásos színvonalas rendezvényért!
Gratulálok minden versenyzőnek a munkákért.

Az eredménylistát ki tudnád tenni majd légy szíves ide az oldalra?

Köszönöm szépen előre is!
üdv
Marci
magoo 624727 2017. március 8. 15:42
Válasz erre
Sziasztok!
Mindenkinek köszönjük, hogy részt vett a rendezvényen!
Jövőre várunk mindenkit!
magoo
p-51 624723 2017. március 8. 11:47
Válasz erre
Üdvözletem!

Kedves Magoo és szervezők!
Iskolánk tanulói nevében is köszönjük a kiállítást, nagyon tetszett a gyerekeknek mind a makettkiállítás, mind a hagyományőrzők bemutatói, a modelltankok is, bár a narancssárga Mustang vitte el a fődíjat nálunk, külön köszönet a tulajdonosnak, hogy elviselte iskolánk gyerekhadát!
És jó volt a Reptár, meg a szolnoki csata is, jó volt aznap Szolnokon lenni!
Köszönjük!
p-51
novarock 624690 2017. március 7. 17:10
Válasz erre
vtinka 624663 2017. március 7. 09:23
Válasz erre
Szia Péter.

Hétvégén Szolnokon elhagytam a Yak-7-s víszintes vezérsíkját, örömmel látom hogy megtaláltad.
Esetleg Mosonmagyaróváron átvehetném?

Üdv.: Vecseri László
Kalóz 624660 2017. március 7. 08:32
Válasz erre
Arlath_Zsolt 624620 2017. március 6. 12:24
Válasz erre
Én is köszönöm a szervezőknek a munkáját. Jó hangulatban telt ismét egy hétvége. :) Jövőre remélem ismét jelen lehetünk majd.
Zoli 624617 2017. március 6. 11:51
Válasz erre
Sziasztok,
Mi is köszönjük a szervezőknek, kiállítóknak és a börzéseknek ezt az újabb felejthetetlen hétvégét, valamint gratulálunk minden helyezettnek és résztvevőnek, szép munkákat láttunk! Amúgy a végeredményt hol lehet megnézni?
Ja és elnézést a kedves ismerősöktől, mert nem tudtam elég időt szentelni rájuk...
z
Varjúbácsi 624611 2017. március 6. 07:51
Válasz erre
Kalóz!
Nagyon örültem a találkozásnak, jó volt újra köztünk látni Téged!
Kalóz 624610 2017. március 6. 07:37
Válasz erre
SWziasztok!
Nagyon jó volt ismét ott lenni, érezni a makettezőm fílinget. Nagyon jól esett látni, hogy minden ismerősöm nagyon örült a találkozásunknak, legalább annyira,. amennyire én!
A kiállítás is nagyon tetszett.
Kurusa Sándor a Kalóz
Z63 624582 2017. március 5. 19:06
Válasz erre
Sziasztok!
Nagyon szépen köszönöm a szervezők áldozatos munkáját!
Jól éreztem magam, mint mindig, már most várom a jövő évi rendezvényt! :-)
Üdv, Z63
Cs.Béla 624579 2017. március 5. 18:24
Válasz erre
Sziasztok!
Elsősorban szeretnék gratulálni a szervezőknek a rendezvény gördülékeny lebonyolításához, igazán kitettek magukért. Másodsorban gratulálok valamennyi versenyzőnek, kiállítónak, akik az elhozott munkáikat bemutatták egymásnak, és a nagyközönségnek. Már alig várom, hogy az "igazi fotósok" is megosszák munkáikat a különféle portálokon! :)
Üdv.Béla
Kormos Péter 624574 2017. március 5. 16:46
Válasz erre
P1080866
P1080866

Sziasztok!

Ezúton szeretnék köszönetet mondani a rendezvény szervezésében és lebonyolításában résztvevőknek és minden makettezőnek akik elhozták a makettjeiket a hétvégére.

A börzén a földön találtam a következő műgyanta alkatrészt. Aki elhagyta és hiányzik a készletéből, nálam megtalálja.

Üdv:
Peti
sanyi 624561 2017. március 5. 13:16
Válasz erre
Sziasztok!
Jól éreztük magunkat tegnap, sikerül ismét egy jó és színvonalas rendezvényt összehozni! Köszönjük!
Üdv
Sanyi
cenci2 624556 2017. március 5. 11:33
Válasz erre
C0032T01
C0032T01
C0033T01
C0033T01
C0034T01
C0034T01
C0039T01
C0039T01
C0037T01
C0037T01
C0042T01
C0042T01
C0044T01
C0044T01
C0045T01
C0045T01
C0038T01
C0038T01
C0052T01
C0052T01
C0055T01
C0055T01
C0054T01
C0054T01
C0056T01
C0056T01
C0057T01
C0057T01
C0058T01
C0058T01
C0061T01
C0061T01
C0074T01
C0074T01
C0088T01
C0088T01
C0063T01
C0063T01
C0064T01
C0064T01
C0082T01
C0082T01
C0086T01
C0086T01
C0109T01
C0109T01
C0036T01
C0036T01
C0127T01
C0127T01
C0128T01
C0128T01
C0070T01
C0070T01
C0065T01
C0065T01
C0111T01
C0111T01
C0059T01
C0059T01
C0047T01
C0047T01
C0048T01
C0048T01
C0120T01
C0120T01
C0124T01
C0124T01
C0103T01
C0103T01
C0046T01
C0046T01
C0107T01
C0107T01
C0106T01
C0106T01
C0105T01
C0105T01
C0112T01
C0112T01
C0113T01
C0113T01
C0084T01
C0084T01
C0116T01
C0116T01

Pár kép a versenyről .
juge75 624548 2017. március 5. 05:53
Válasz erre
juge75 624547 2017. március 5. 05:51
Válasz erre
DSCF8437
DSCF8437
DSCF8438
DSCF8438
DSCF8440
DSCF8440
DSCF8441
DSCF8441
DSCF8442
DSCF8442
DSCF8442
DSCF8442
DSCF8444
DSCF8444

Pár képem a rendezvényről, munkában az ATV Hazahúzó műsorának stábja (elvileg szerepelünk majd abban is, tehát érdemes lesz nézni a TV-t).
Túl sok képet nem készítettem (elég fáradt voltam 24 órás szolgálatot követően), de alapvetően jól éreztem magam.
Arlath_Zsolt 624545 2017. március 4. 22:03
Válasz erre
Nekem eddig csak egy alkalmam volt zsűrizni makettet (jó pár évvel ezelőtt ésnem épp Szolnokon), és sajnon a mi kezünk alatt is volt sérülés (letört antenna). De elhihetitek, hogy minket is ugyanolyan rosszul érintett az eset, mint magát a makettezőt! Pedig mindhárman úgy fogtuk a zsűrozett maketteket, mintha hímes tojás lett volna.
Rumcájsz_52 624455 2017. március 3. 09:08
Válasz erre
Na, makettező testvéreim az úrban, a törésekről és balesetekről
Nekem is sérült már makettem szállítás közben, csomagolás közben és kicsomagolás közben is (nem is szeretek csomagolni). Ha a zsüritől sérül, az nálam ugyanaz a kategória, vele jár ez a lehetőség a versennyel, az köpködje ezért a zsürit aki saját makettjében még soha nem okozott kárt! Akit ez zavar azt könnyű elkerülni: nem kell benevezni a makettet a versenyre, el kell vinni CSAK KIÁLLÍTANI, és akkor a zsüri csak messziről körbecsodálja de nem fogja kézbe és nem tapenolja. Egyébként nálam itthon, a VITRINBEN ÁLLÓ makettekkel is történik időnként kissé rejtélyes baleset: az utóbbi 3 hónapban egy Jak-9K bal főfutókereke és a fékcső egy egységben köszönt el a futószártól, és egy F-15 orrfutó félvillája középen kettétört! Egyik se újonnan épült makett mindkettő 10 évnél öregebb, tehát nem az a baj hogy túl korán állítottam futóra őket, ráadásul az F-15 orrfutója nem is ragasztásnál esett szét! Szellemek járnak nálunk... meg az idő vasfoga. Akkor én kire morogjak! Morogjon a fene, inkább megragasztom, az is makettezés... :-)
Üdv R.
Propellerfanatic 624454 2017. március 3. 08:52
Válasz erre
Üdv!
Véleményem szerint nem baj, hogy egy ilyen jellegű probléma a verseny előtt lett jelezve. Nagyon népszerű az az álláspont, hogy ha valakinek valami baja van, a zsűrizéssel, vagy valami egyébbel, akkor ott a helyszínen, az eset megtörténte után, egyből jelezni kell, nem utólag itt a fórumon, mer' az milyen erkölcstelenetikátlan izé.

Nos ebben az esetben ez szerintem ez pontosan annyit ér, mint egy marék sültlepke.

Amíg én jártam versenyekre, velem háromszor fordult elő, hogy a zsűri puszta kézzel fogta meg a makettet, (amit én is puszta kézzel raktam le az asztalra). Csakhogy ezek a makettek mindhárom esetben kétfedelű repülőgépek voltak (egy PO-2-es, és két Albatros), és a zsűrik a felső szárnynál fogták meg, emelték fel, és forgatták. Én tudom, hogyan vannak ezek ragasztva, ezért elárulom, a hajam égnek állt. A felső szárnyakat apró, picike, pontszerű ragasztási pontok tartják a helyén, ezért nagyon sérülékenyek. Én azt gondoltam mindenkinek van annyi esze, hogy ezt tudja, vagy látja. Az első alkalommal a Petőfi Csarnokba még nem szóltam érte, mert az volt az első versenyem, mit tudtam én, hogy mi a szokás. A következő alkalommal, mikor láttam ezt, szóltam miatta, ott egyből a helyszínen, a zsűrinek. A harmadik alkalommal, mikor láttam ezt, szóltam miatta, ott egyből a helyszínen, most már a rendezvény szervezőnek is. Elnézést kérést, és egyéb elbagatellizált válaszokat kaptam. De ezektől az elnézést kérő válaszoktól még sérülhet a makett, ha ismételten, újból, és újból megtörténik, és utólag hívják fel erre az adott személy figyelmét.

Ezzel együtt imádom Magóót, ennek semmi köze Szolnokhoz, de ez a jelenség igenis létező probléma.
Üdv
LP
Varjúbácsi 624451 2017. március 3. 08:21
Válasz erre
Kedves Batka!
Csatlakozom Katóhoz! Azokat a maketteket, amik nincsenek alapra ragasztva, a készítője is PUSZTA KÉZZEL fogja meg, és helyezi az asztalra. Kb. 40 éve járok versenyekre, - ebből kb. 25 éve zsűrizek - és egy kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor láttam a tulaj kezén kesztyűt, amikor kirakja, illetve elpakolja a makettet. Mivel a versenyeken gyakran látványmakettezem, azt is el tudom mondani, hogy NINCS olyan verseny, ahol ne kértek volna tőlem ragasztót, csipeszt, mert szállítás közben sérült a makett.
A kesztyűvel vannak gondjaim, próbáltam a cérnakesztyűt, és a műtőskesztyűt is. A cérnakesztyűben nem lehet igazán finoman megfogni a makettet, a műtőskesztyű latex anyaga pedig, ha sokáig fogtam a makettet rátapadt a felületre.
Elhiheted, hogy a zsűritagok igyekeznek a legjobb tudásuk szerint óvni a maketteket.
Miért nem azokat a látogatókat szólítod meg, akik úgy fotóznak, hogy az objektívsapka lifeg a gép alatt, vagy olyan közel tolják a telefont, tabletet, fényképezőgépet a megörökíteni kívánt maketthez, hogy a másikat lökik, törik! Ezt sokkal nagyobb problémának érzem.
Batka 624446 2017. március 3. 08:06
Válasz erre
Kedves Magoo!

Köszönöm az invitálást, meg foglak keresni és meg tudjuk beszélni ezt a témát az elejétől a végéig személyesen.

Üdv,
Batka
magoo 624445 2017. március 3. 07:55
Válasz erre
Kedves Batka!
Kató szépen összefoglalta, hogy miért nem lehet egyértelmű döntést hozni a kesztyű és pusztakéz között. Én személy szerint sosem fogok kesztyűt húzni. Nagyon szépen kérlek, hogy fogadd el, hogy Szolnokon nem kötelező! Nagy tisztelttel várom, hogy bármikor leírd a véleményed a zsűrizésről, de ezt a témát már egy évvel ezelőtt körbejártuk! Először úgy gondoltam, hogy biztos azért hoztad elő megint a témát, mert valami új javaslatod van! Megpróbáltam a rövid hozzászólásodban ezt megkeresni, de nem találtam, ezért azt állítom, (ha nem haragszol) az építő jelleg, mely a fórumos csevegés célja lenne nincs benne!
Megpróbáltam értelmezni, hogy miért is írtál néhány kedves sort!
Talán azért, mert tudatni szeretted volna mindenkivel, hogy a sértődöttséged nem múlt el.
Talán azért, mert tudatni szeretted volna mindenkivel, hogy van naptárad, ahol nyilvántartottad, hogy mennyi napot kell még várni, hogy előhozhasd a témát Szolnok előtt.
Talán azért, mert tudatni szeretted volna mindenkivel, hogy építő jellegű javaslatod nincs, de egy „kedves” hozzászólással hozzájárulsz a szolnoki verseny „piározásához”.
Talán azért, mert tudatni szeretted volna mindenkivel, hogy van olyan zsűritag, akivel ellenszenved van.
Természetesen, ha nem tudtam megfejteni, hogy miért is írtál ilyen tartalmas hozzászólást és ezt nekem kifejted, boldog leszek!
Nagyon szépen kérlek, hogy engem is keress meg személyesen, mert igazán kíváncsi vagyok, arra, hogy mi motiválja az internetes hozzászólásaidat! Kérlek, jelezd, hogy Te miben tudnál felelősségteljes zsűrizést vállalni.

Tisztelt Makettezők!
Több mint 20 éve veszek részt versenyszervezésben. Nekem mikor lesz lehetőségem arra, hogy sértődés nélkül leírjam ide, hogy milyen problémák voltak és vannak a versenyzőkel, látogatókkal és fórumozókkal?
Én mindenkit szeretettel, tisztelettel és barátsággal várok, de higgye el mindenki, hogy nem kötelező Szolnokon versenyezni! Van kiállítási lehetőség, van börze, van babgulyás. És vannak csinos pincérlányok, akik szívesen kiszolgálják azokat, akiknek valamilyen megbeszélni valójuk van másik makettezőkkel.
Már rettegve várom, hogy a makettező társadalom igényeit kiszolgáló „papradzzzófotók” készüljenek a zsűritagok munkájáról.
magoo
kató 624440 2017. március 2. 23:20
Válasz erre
Csak két apróság a témával kapcsolatban , bár ezek a gondolatok már tavaly is elhangzottak ...
1-A makettezők túlnyomó többsége puszta kézzel teszi le a makettjét az asztalokra a versenyeken . Ez nem gond . A zsűri puszta kézzel nyúl hozzá , hogy el tudja rendesen bírálni . Ez már gond ?
2-Már ki lett próbálva több féle kesztyű . A szövetkesztyűben nincs biztos fogás . A latexkesztyű nyomot hagyhat a maketten .
Rend szerint a szervezők (más versenyeken is) a zsűrire hagyják a döntést , akar-e kesztyűt használni , mivel tökéletes megoldás még nincs . Ezen felesleges pörögni szerintem . Nekem is sérült már makettem rendezvényen , nem örültem , de nem is balhéztam .
sanyi 624427 2017. március 2. 19:35
Válasz erre
Világos, én is a békés megoldások híve vagyok, de ugyanakkor a tisztán látás is nagyon fontos.
Valóban sérültek makettek és láttam is, fotó is volt itt az oldalon. Pl. M.T. ismerősöm totál összeomolva újságolta, hogy a Tigris harckocsija úgy nézett ki, mint ami Kurszkból jött vissza. Azt már nem tudom, hogy melyik versenyen volt, mert ő sok helyre el szokott menni és 1,5 éve mesélte a történetet, ami még régebben történt.
Azonban erre is igaz, kinek nem inge, ne vegye magára. Zsűri és zsűri sem egyforma, láttam azt is, hogy, mint a hímestojással, úgy bántak a makettel.
Én személy szerint nagyon várom a versenyt, börzét, mert ez az egyetlen nagy rendezvény, ahova el tudok jutni, ezért ÓRIÁSI KÖSZÖNET Karcsiéknak. Szóval abszolút nem "fikázom" őket, örülök hogy minden év márciusában el lehet tölteni egy jó napot - és el lehet költeni egy vagon pénzt...
Üdv
Sanyi
papdoki 624426 2017. március 2. 19:15
Válasz erre
kezo 624424 2017. március 2. 19:03
Válasz erre
Ahol fát vágnak ott hullik a forgács.
Azért nem az a jellemző ,hogy a zsűri szétkapja a makettet az értékeléskor . Nem akarok megbántani senkit ,ez távol áll tőlem, a békesség híve vagyok , aki ismer az nagyon jól tudja. Csak nem biztos , hogy ez a Magó Karcsiéknak jól esik ,hogy még meg se kezdődött a rendezvény és néhányan már " fikáznak ".
Ja, : Ki nem inge ne vegye magára !
Üdv : Kezo
Batka 624422 2017. március 2. 18:51
Válasz erre
Üdv!

(Köszönés? Minek is az?)

Szombaton leszek, meg fogom magát keresni és elmondom, hogy mi a problémám és meg is fogom tudni indokolni.

Üdv,
Batka
sanyi 624418 2017. március 2. 18:11
Válasz erre
Szia!
Nem viszek versenyre makettet ,mert tökutolsó lennék, ezt már most leszögezem, mielőtt még szóba hozná bárki is. Tisztelet a zsűrinek, természetesen.
Viszont amit eddig láttam - élőben és itt fotón is -, hogy kb. mint a 2 éves fiam, úgy nyúl hozzá, se kesztyű, se semmi óvatosság, azért nem egy könnyen emészthető dolog. Amikor sok ezer Ft és munkaóra - és remény, egy díjra... - van egy adott műben, aztán nagy kényesen mondják, hogy nem ők törték le az adott antennát, géppuskát, bigyót, tanulj meg ragasztani, kicsit megugrasztja az ember vérnyomását.
Ez szerintem nem műbalhé, sőt, de ha annak érzed, elnézést kérek. Nem kákán csomót keresés, de ők is szerintem az őrület szélén állnának, ha ők lennének a szenvedő fél. Nyugodtan nézd meg a tavalyi fotókat, látni amint a makettet - hajó volt, ha jól emlékszek - épp csak szét nem szedik. Vagy csak lemaradt a képről...
kezo 624416 2017. március 2. 17:12
Válasz erre
Na jól van ! Látom már kezdődik a a tavalyi "műbalhé". ÖrÜlni kellene , hogy még vannak olyan emberek akik magukra vállalnak ilyen volumenű rendezvényeket , fáradtságot nem ismerve, gondjaikat, bajaikat félretéve ,maximális erejűket beletéve a sikeres lebonyolítás érdekében , és ekkor jön egy-két KEKECKEDŐ KÁKÁN CSOMÓT KERESŐ EMBER , és bele áll a zsűribe és szívja a vérét . Úgy gondolom , hogy akit felkérnek egy ilyen nemes gesztusra az biztosan tudja , hogy hogyan kell egy makettet "MEGFOGNI , MEGTAPPEROLNI " , hogy azt értékelni tudja , mivel jó néhányat már " összedobott".
Akinek gondja van , ne vigye ilyen helyre , zárja a makettjét kalitkába nézegesse , örüljön neki és zsűrizze saját maga .
Kellemes makettezést minden kedves makettező társamnak , és sok sikert!
Üdv: Kecskés Zoli / SZIGETKÖZI MAKETT KLUB /
papdoki 624413 2017. március 2. 16:36
Válasz erre
Érdekes lenne, ha megtisztelnél személyes megjelenéseddel és elárulnád, minek köszönhető az antipátiád! Igy a megjegyzéseidet meg is tudod indokolni!
robbiev8 624411 2017. március 2. 15:53
Válasz erre
Én tuti nem ragasztom az alapra a makettet!
Természetesen ezt jelezni is fogom...hogy nincs rögzítve.
Az alapzaton lévő tankot meg úgy emelgetik ahogy azt ŐK megkívánják!
Különösebben nem majrézok ezen, ha meg letörnek valamit róla,akkor azt meg ragasszák vissza!:)
ssanyi 624409 2017. március 2. 15:32
Válasz erre
Nekem CSAK azért vicces mert amikor ÉN versenyre makettet viszek alapra RAGASZTOM. :-)

Addig jó amíg viccelődünk ezen.

U.i.: A nevezéssel pedig elfogadom a zsűri döntését, bármi legyen az.
ordasilaci89 624408 2017. március 2. 15:25
Válasz erre
Attól, ha egy makett nincs alapra ragasztva, miért vonná automatikusan maga után azt, hogy a zsűri nem nézi meg s nem értékeli?
Véleményem szerint attól még lehet értékelni egy munkát, hogy nem emelik fel az alapról.
Szerencsére egyre több zsűritagnál látom, hogy gumikesztyűben fogja meg a maketteket. Ez értékelendő!
  Tovább >>>
1.,2.,3.,4.,5.,6.,7.,8.,9.,10.,11.,12.,13.,14.,15.,16.,17.,18.,19.,20.,
1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10., 11., 12., 13., 14., 15., 16., 17., 18., 19., 20.,
21., 22., 23., 24., 25., 26., 27.