Jánosi Zoltán | Adatlap | 511461 | 2010. december 27. 16:27 | ![]() | |||||||||||||||||||||
sulyid | Adatlap | 511460 | 2009. január 4. 18:14 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Na haladt-e már a porjekt? | |||||||||||||||||||||||||
Macal | Adatlap | 511459 | 2008. december 9. 20:11 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Majd dobok fel de egyenlőre most elég sok más project fut párhuzamosan...ha fejlődik valamit azonnal lesz kép:) | |||||||||||||||||||||||||
Sulyid | Adatlap | 511458 | 2008. december 5. 08:14 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Szia macal nagyon állat egy makett lesz raknál fel róla még képeket? | |||||||||||||||||||||||||
Macal | Adatlap | 511457 | 2008. október 20. 20:55 | ![]() | |||||||||||||||||||||
SEmmi gond:) Nyugodtan építgess, ha van valami kérdés, nyugodtan írj: az msn címem: macal kukac freemail.hu :) Aztán dokumentáld;-) | |||||||||||||||||||||||||
cOrpus | Adatlap | 511456 | 2008. október 20. 17:45 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Megfertőztél különben. Most estem neki egy Revell T-34/85-nek 1:72-ben :-D | |||||||||||||||||||||||||
Macal | Adatlap | 511455 | 2008. október 19. 17:19 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Szeva! bezony bezony, ezt matattad:D Időközben festve is lett a cucc, de most látom csak, hogy nem toltam fel képeket...Nézz be a scifi, ott láthatod azt is mi történ azóta a vitrinben látott teherautóval;-) Üdv: Macal | |||||||||||||||||||||||||
cOrpus | Adatlap | 511454 | 2008. október 19. 16:20 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Szia Macal! Ez a lövegcsövet nézegettem a Con-on? Jó lett! :-D | |||||||||||||||||||||||||
Macal | Adatlap | 511453 | 2008. augusztus 20. 18:30 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Akkor néhány szót a járgányról, amit építettem, és ami kapcsán beindult a téma:) Az alapja sztirol, a fő formát még a HungaroCon 2008as rendezvényen kezdtem építeni látványmakettezés kapcsán. A löveget anno még cseréltem, így nemtom a gyártmányát, csak azt, hogy 88as:) Kicsit rövidebbre véve került beépítésre, és mozgatható lett. Később felhasználásra kerültek tigris és párduc görgők, párduc meghajtókerék, és párduc lánctalp fog kerülni rá. A festés háborúvégi német járművekre jellemző szeedtt-vedett ugyanakkor éles konturú kamuflázs lett. Extraként maradék maratás, és rézből kézsült sárvédők kerültek fel idáig. A kipuff italeri tigris készletből származik . A figura tamiya kitből származik... |
Csak egy apró észrevétel. Harckocsikon kerülik a függőleges és sík felületeket, mivel így azokon a pontokon nagyon sebezhető a tank. Ehelyett alkalmazzák a ferde falakat, így a lövedéknek esélye van gellert kapva nagyobb roncsolás nélkül lepattanni. Ha mégsem lehet dőlt falat kialakítani akkor használnak acél-kerámia réteges betéteket kivülről a falra rögzítve. Egy másik megoldás a becsapódás kivédésére a reaktív páncélzat. Ez egy robbanó betét mely ferrobban ha találat éri , így csökkentve a becsapódás erejét. Bár a reaktív páncélzatot csak a 1960-as években kezdték alkalmazni a komulatív páncéltörők kivédésére.Te egy háború végi fiktív tankot építesz így a reaktív páncél még szóba sem jöhetett. A német tigrisek is oldalról sokkal sebezhetőbbek. Az orosz T72 -eseken és az amcsi M1 Abrams eken látatod a páncélzat kialakítását.
Amúgy ettől eltekintve nagyon szép kis darab lesz. Gratula a kitartáshoz, vagy ha idő közben elkészült akkor az eredményhez.