IMG_20201209_173803
IMG_20201209_173803

Előző kép Vissza Tovább Következő kép
B-2 lemezek találkozása

A fényviszonyok jól megmutatják hogy pl. a belépőéleken mennyire elrejtették a panelek találkozását, hogy még a legkisebb esélyét is megszüntessék a radarjel visszaverődésének. Nagyíts rá, úgy jobban látszik.
B-2 lemezek talá...
Doboz

A dooboz kicsit megviselt volt de egy makettbörzén ez előfordul. Szerencsére az alkatrészek rendben vannak.
Doboz
Keret

A B2-es kisebb alkatrészeinek kerete.
Keret
Leírás, kiegészítők

1 régi és egy újabb matrica szettet tartalmaz a doboz, melyben ráadásul egy meglepő "America Strikes back" feliratú, bárhova felragasztható matrica is megtalálható. Az összerakási útmutató felettébb üdítő.
Leírás, kiegészí...
Fő elem alsó része

Látható a teljesen kidolgozatlan bombakamra és a szintén üres főfutó-rekesz.
Fő elem alsó ré...
Fő elem felső része

Sok kitüremkedést le kell majd csiszolnunk de nem szükséges mindet újrakarcolni, mivel azok valójában amúgysem látszódnak a géptesten. Mindenképpen szerezzünk be referenciafotókat.
Fő elem felső ré...
Szárnyak

Az útmutató 2 féle  összerakást javasol. Ld. cikk.
Szárnyak
Vágás

Itt látható, ahogy megpróbálom újrakarcolni a panelek találkozását. Nehéz kihívásnak bizonyult. Sokszor eltérült a sniccer ezzel ferde és görbe vonalak keletkeztek, amelyeket később csiszolással és tömítőpasztával fogok eltüntetni.
Vágás
Bombatér főelem

A bombatért belsejét 70%-ban különféle kartonlapokból alakítottam ki. A maradék 30% részhuzalokból és olvasztott keretből tevődik össze.
Bombatér főelem
saját készítésű alkatrészek

Itt látható a bombatér szellőző csöve olvasztott keretből, egy hidraulikus dugattyú szintén kertből és huzalból, és a huzalkötegek összetekert rézdrótokból. A fehér alkatrész pedig egy elektronikus alaktrészeket tartalmazó doboz lesz maradék alkatrészből. Ez mind a bombatérbe fog kerülni.
saját készítés...
Bombatér 60%-osan

A bombatér ferde plafonját kartonlapból, a rajta lévő 2db merevítő rúd olvasztott keretből készült. A másik oldalon a gerincet kemény kartonból alakítottam ki.
Bombatér 60%-osan
Cockpit

Sajnos felesleges volt így kidolgoznom az ülések alját vagy akár a botkormányokat - még ennyi sem fog látszani a pilóták kabinjából a mélyen süllyesztett pozíciója miatt
Cockpit
A középrész alja

A keréktér és a bombatér 75%-osan. Mindent saját alkatrészekből (nagyrészt olvasztott keretből, kemény de vékony kartonból és rézhuzalból) készítettem el fényképek alapján. 8 helyett 3 vagy 4 SRAM rakétát teszek majd bele, hogy látszódjon a bombatér többi része.
A középrész alja
Szárnyak

A 2 szárny összerakva. Rengeteget kell tömíteni, a bal szárny meg is volt vetemedve ezért belülről kipöcköltem, hogy megfelelő íve legyen. A pozitív panelvonalazást mindenhol lecsiszoltam. Maszkoló szalagot fogok használni a nagy illesztések eltakarásához, mivel a tömítés állandóan megrepedezik, kiesik csiszoláskor.
Szárnyak
IMG_20201209_173750
IMG_20201209_173750
IMG_20201209_173803
IMG_20201209_173803