<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Atis | Adatlap | 101425 | 2007. január 5. 11:56 | ![]() | |
exec | Adatlap | 101424 | 2007. január 5. 11:04 | ![]() | |
Keri, nem jól látod. Ez a csiszolás női munka. "Csinálja a qrva anyja :DDD" (nem RaPéé, mielőtt még félre értené valaki) Összeragasztottam egy fél délután alatt a kamionom pótját, most jön a nagy móka a csiszolás. Nagyon "várom" már. Jó adag paszta és húzott szál belement a versenygép pótjába. Más. Voltam a Replicába még karácsony előtt, és érdekes maketteket láttam, amik nem szerepelnek az Italeriek még a honlapján se. Sajna van rajta fanyalogni való, de azért az érdekes, hogy kiadják, honlapon meg nincs fent. Kijött a Volvo VN póttal, illetve egy amerikai dobozos pót, 38, vagy 40 lábas. Ez az eddigi 48-as tükrében még igazi újdonságnak is mondható... Volt Daf xf95 tartály póttal, és a MAN a konténer póttal. Tudom, hogy van akinek ez utóbbi nem jön be, de nekem tetszik... :) | |||||
atya2001 | Adatlap | 101423 | 2007. január 5. 11:01 | ![]() | |
Hali RaPe Hát nem irigylem tőled a csiszolást, de amugy frankón halad a gép. csaio atya | |||||
Tamas008 | Adatlap | 101422 | 2007. január 5. 10:13 | ![]() | |
jah amugy nagyopn jól haladsz a Scania-val gratula hozzá :) csak így tovább :)) Tamás008 | |||||
Tamas008 | Adatlap | 101421 | 2007. január 5. 10:12 | ![]() | |
Szia RaPe nem tudom pontosan mire vagy kiváncsi és ezért elmondom amit tudok róla :))) a PE-56 kód alatt fut, fényes felületű és 1 bar-os 1-1-es domboritású remélem ezzel segítettem valamit :))) ha nem akkor majd este megdumáljuk :))) Tamás008 | |||||
Keri | Adatlap | 101420 | 2007. január 5. 10:10 | ![]() | |
Rape,nagyon jól kezd alakulni,gratula! Csiszolásra meg ki kéne találni egy robotot...:-)) Keri | |||||
RaPe | Adatlap | 101419 | 2007. január 5. 05:31 | ![]() | |
Már csak 145 tömítőréteg és kész is a fülke, no meg kb 4 nap csiszolás non-stop :) Alig várom a mélyedések kialakítását (most még elég göcsörtösek) .. Tomi! Jó lesz az MAN :) Annyit kérdeznék, hogy ez melyik számú gyémántlemez ami neked van? mert a KFS képe alapján nem igazán lehet kitalálni. RaPe | |||||
Fricu | Adatlap | 101418 | 2007. január 4. 22:28 | ![]() | |
SZiasztok! Nincs valakinek egy eladó festékszoró pisztolya, amit egy kezdő még tud használni? Illetve lehet-e ezekhez a pisztolyokhoz más méretű düznit kapni? Fricu | |||||
Russell | Adatlap | 101417 | 2007. január 4. 20:25 | ![]() | |
Szevúúúsz Főnök! Eddig nagyon jó! Várom a folytatást! Üdv: Russell | |||||
atya2001 | Adatlap | 101416 | 2007. január 4. 19:22 | ![]() | |
Hali Tamas Csak ennyit írok, hogy Ejha, ez nem gyenge... Ebben benne van minden... ;-) csaio atya | |||||
Tamas008 | Adatlap | 101414 | 2007. január 4. 19:09 | ![]() | |
| |||||
Bombraider | Adatlap | 101413 | 2007. január 4. 19:07 | ![]() | |
Jóólvan Tomi,Te sem vagy normális:) Grat jó lesz,remélem festés is hasonlóra sikerül mint az építés! üdv:bomb | |||||
Tamas008 | Adatlap | 101412 | 2007. január 4. 19:06 | ![]() | |
| |||||
Tamas008 | Adatlap | 101411 | 2007. január 4. 19:02 | ![]() | |
Atis. nekem nagyon tetszik a koszolás :) Gratula hozzá és csak így tovább sikerült ma pár képet készíteni a MAN TGA-ról de nem sokat haladtam az ünnepek altt de azért megosztom veletek :) Tamás008 | |||||
Gabi | Adatlap | 101410 | 2007. január 4. 18:59 | ![]() | |
Gabi | Adatlap | 101409 | 2007. január 4. 18:57 | ![]() | |
Szia Atis! Akkor ha nem haragszol, mondanék én is egy-két dolgot a koszolással kapcsolatosan. Az első, hogy a koszolást szerintem viszonylag egységesen kell csinálni, de azt is figyelembe véve, hogy a kamion melyik részét hogyan éri az időjárás. ahogy látom alapvetően te a feketét használtad koszolni, pedig az leginkább csak a szerkezeti részek körül jellemző, ahol lehet olaj, vagy zsírfölösleg. A többi helyen inkább egyébb normál piszok, fémes kopás, rozsda jellemző egy jól lestrapált gépnél. Nekem pl a légtartályok külső részén a fekete koszolás nagyon nem reális, én azokat fémesen kopottnak szoktam látni, mint amikor lepattan a festék, vagy egyszerűen koszosnak gondolnám, ami az esőtől lesz pl. A motorral kapcsolatosan megint azt mondom, hogy szerintem egy része túl koszos, más része ahhoz viszonyítva túl tiszta, bár egy Scania motorra abszolút nem jellemző a nagy piszok, még egymillió km után se. Ami nagyon szembetünik a motorhoz képest, az a kipufogók, és a turbó. Ezek még egy alig futott motoron is nagyon gyorsan rozsdások lesznek a hőtől, pláne egy ilyenen, ez nekem nagyon elüt. Szintén ezt mondanám a váltóra is, az is nagyon tiszta a motorhoz képest. Ami még szintén jellemző, az a laprugók rozsdásodása. Ha megnézel az életben öregebb teherautókat, melyeknek laprugója van, bizony azok elég rozsdásak mindenhol. Tehát ezt is érdemes lenne megalkotni. Én se vagyok még nagyon járatos a koszolás-koptatás tudományában, de arra már rájöttem, hogy óvatosan kell vele bánni, mert könnyen túl lehet vele lőni a célon, és nagyon nehéz visszahozni. Szóval nekem egy kicsit sok a koszolás, és nem élethű, de majd az életben is megnézem, és akkor lehet más lesz. Gabi | |||||
atya2001 | Adatlap | 101408 | 2007. január 4. 18:47 | ![]() | |
Hali Atis Az első észrevételem, hogy talán jobb lett volna a blokk koszolását festékkel csinálni, nem ilyen különböző porokkal, így egy kicsit érdekesen néz ki. Nem is tudom pontosan leírni, de biztos vannak koszos motor blokkról képek, nézegesd őket, mert így nem adja vissza, az olajos mivoltát, inkább a fekete porosságát adja vissza. Az alváz és a tank az tetszik, de a tank aljáról töröld le a felesleget. Mégyegy valami ami eszembe jutott a blokkal kapcsolatban, hogy a mélyedésekben van főleg a nagy dzsuva. Persze tudom, hogy mondani könnyebb, mint megvalósítani, de remélem segítettem őszinte véleményemmel. ;-) csaio atya | |||||
gordon24 | Adatlap | 101407 | 2007. január 4. 18:26 | ![]() | |
Ez nem nyerges!! Túl hosszú.. Na mind1. a lényegen nem változtat. Nagyon szép Grat!!! | |||||
gordon24 | Adatlap | 101406 | 2007. január 4. 18:24 | ![]() | |
Én igaz nem vagyok egy nagy maketező!! De én ugy gondolom hogy teljesen jó ez igy. Fölleg ha egy régi scaniáról van szó... Nem tudom hogy milyen de ha nyerges vontató( szerintem az) Akkor erre egy olyan pótot kéne raknod amivel sódert szállitanak. Mivel azok a kamionok nem ennyire koszossak henem sokkal jobban. És ha a gép régi akkor a sok olaj és dzsuva is teljesen oké mert nem igazán tisztitják őket. Na szóval tök jó igy, ne csinálj vele semmit. (csak az ujlenyomattal) Üdv: | |||||
Atis | Adatlap | 101404 | 2007. január 4. 16:22 | ![]() | |
Ahoi Russel. Nem keserítettél el, vártam a kritikát. Magam is ugy gondolom hogy tényleg sok, holnap megpróbálok egy keveset leszedni. Az üzitankon is sok a cucc, az holnapra leszivárog és akkor könnyen letörlöm a felesleget. ..és az ujjlenyomatot is kikoszolom. kössz és üdv. | |||||
Russell | Adatlap | 101403 | 2007. január 4. 16:13 | ![]() | |
Szia Atis! A motoron szándékosan ennyire vastag a dzsuva? Én lehet, hogy egy ecsettel a nagy részét letörölném, hogy csak a mélyedésekben maradjon meg. Nekem így kicsit túlzásnak, kicsit soknak tünik. Az üzemanyagtartály oldalán-alján tócsába gyűlt a folyadék. Az nem csöpög le a valóságban? Egyébként az ötlet tetszik, csak szerintem kicsit visszafogottabban jobb lenne. Ez a maszek meglátásom, remélem nem keserítelek el vele. Meg az ujjlenyomatot ne felejtsd el letörölni az alvázról! Üdv: Russell | |||||
Atis | Adatlap | 101402 | 2007. január 4. 15:59 | ![]() | |
A hosszú szünet után ma folytattam a makettezést. Elővettem a scaniát, és nagyjából befejeztem az alvázat. Volt pár apró gond az összerakásnál, az egyik kipuffogó csövet kénytelen voltam ón-al helyetesíteni. Rendesen összekoszoltam, félig meddig tartja a lakk, de mindenképpen át kell menjek rajta mégegyszer matt lakkal. Pigmentpor hiányában, először egy vékony grafitcerúzapór réteget kapott, majd ezt követően fénymásolópór és liszt tetszőleges szürke keverékéből vittem fel a többit. A motort eredeti olajjal is koszoltam. holnap folyt. köv. üdv. | |||||
Elektrolakatos | Adatlap | 101401 | 2007. január 4. 14:30 | ![]() | |
Brúnó | Adatlap | 101400 | 2007. január 4. 08:25 | ![]() | |
Szia Gabi! Turkáltam kicsit a neten, és ezt találtam. public.fotki.com/modeltrucks25thscale/truck_brochures/magirus/magirus_kippers_1979/ Méretek ugyan nincsenek, de jók a részletképet. Remélem tudtam újat mutatni:) Brúnó | |||||
Brúnó | Adatlap | 101399 | 2007. január 4. 08:22 | ![]() | |
Ha jó az állapota és jó áron van, nyugodtan lehet használtan is venni. Brúnó | |||||
Minas | Adatlap | 101398 | 2007. január 4. 08:17 | ![]() | |
Miért ne? Ha az jól működő és gondozott állapotban van. Azért az ár mérvadó:) | |||||
csetuka | Adatlap | 101396 | 2007. január 3. 23:37 | ![]() | |
sziasztok! Szeretném megkérdezni, hogy mekkora a tengelytávolsága egy 3 tengelyes nyerges Magnumnak? Elöre is köszönöm a segítséget. Üdv:. csetuka | |||||
Fricu | Adatlap | 101395 | 2007. január 3. 22:59 | ![]() | |
Sziasztok! Arra lennék kiváncsi, hogy érdemes-e használtan festékszoró pisztolyt venni? Fricu | |||||
Brúnó | Adatlap | 101394 | 2007. január 3. 22:30 | ![]() | |
Szia Fricu! Megtaláltad a "kamionos társadalom klubját", ez az. Elég sokan tagjai vagyunk a Makettinfo Online Klubnak (MOK). Nem kell klubtagnak lenni, bárkit szivesen látunk. Ha valaki komolyan gondolja a klubtagságot nyugodtan jelentkezhet, semmi komoly megkötés nincs. Egyébként személyesen versenyek alkalmával szoktunk találkozni, virtuálisan pedig itt a cseten esténként. Brúnó | |||||
Brúnó | Adatlap | 101393 | 2007. január 3. 22:19 | ![]() | |
Szia Ákos! Nagyon jó lett a dió, gratulálok hozzá. Mi lesz a következő?:) Brúnó | |||||
945 | Adatlap | 101392 | 2007. január 3. 22:03 | ![]() | |
Szia gpn! Sem a kotróból,sem a traktorból nem tudok arról,hogy volna modernebb.Mind két gép a hetvenes évek első felében készült.A JD 310 szerintem az "A" verzió,több változtatáson ment keresztül,B,C,D,E,stb...Ha van kedved át tudod építeni modernebb tipusra. 945 | |||||
Fricu | Adatlap | 101391 | 2007. január 3. 21:54 | ![]() | |
Sziasztok! Azt kérdezném, hogy van-e a "kamionmakett építő társadalomnak" klubja, vagy mindnyájan más-más klub tagjai vagytok? Fricu | |||||
atya2001 | Adatlap | 101390 | 2007. január 3. 21:54 | ![]() | |
Hali Ákos Gratulálok a maketthez, nagyon igényes darab lett, remélem látunk még tőled hasonoló témájú makettet. csaio atya | |||||
xcraft | Adatlap | 101389 | 2007. január 3. 21:04 | ![]() | |
www.aircraftresourcecenter.com/ Más is éppen romot gyárt, de Ákossal versenyezni... | |||||
gpn | Adatlap | 101388 | 2007. január 3. 20:50 | ![]() | |
Sziasztok! Találtam egy oldalt, ami hasonló mint a kfs, de mégse... http://www.mgmouldings.co.uk Szia Akos! Jól néz ki nagyon az összkép, veszett jóó :P | |||||
Minas | Adatlap | 101387 | 2007. január 3. 20:32 | ![]() | |
Ok. Van egyébként szórópisztolyom (nem is egy) és kompresszorom is. Én mindegyiket olyanra fújom majd, amilyen a műanyag. Mármint a fülkét. Így tehát magával a színnel fogom alapozni. A matt változattal. | |||||
tsaba | Adatlap | 101386 | 2007. január 3. 20:03 | ![]() | |
Hát ez gyönyörű!!! Arra a cikkre nagyon kíváncsi leszek, hogyan készült az öregítése. A fa is remek lett. Grat! | |||||
Fricu | Adatlap | 101385 | 2007. január 3. 19:51 | ![]() | |
Sziasztok! Köszönöm a segítséget 945-nek, és Brúnónak!!! Megpróbálok szerezni egy munkagépet internetten, bár még soha nem rendeltem! Addig is próbálkozm kamionokkal! Fricu | |||||
Gabi | Adatlap | 101383 | 2007. január 3. 19:39 | ![]() | |
Szia Ákos! Enged meg, hogy elsőként gratuláljak újabb remekművedhez. Nekem nagyon tetszik, és várom, hogy láthassam élőben, no meg a cikket olvashassam róla. Gabi Indítom a projektet, amit beszéltünk! | |||||
Akos | Adatlap | 101382 | 2007. január 3. 19:24 | ![]() | |
Hamarosan írok egy cikket is az öregítésről és a dioráma készítéséről... | |||||
gpn | Adatlap | 101381 | 2007. január 3. 19:12 | ![]() | |
Szia 945! A john deere-ből kapható újabb változat is makettbe? | |||||
Atis | Adatlap | 101380 | 2007. január 3. 19:04 | ![]() | |
Minas. Amit a többiek nem mondtak. Ezek a kittek többrészt gyerekeknek is készülnek, akiknél vannak még olyanok akik nem értenek a profi festéshez illetve nincs kedvük ilyenekkel bajlódniuk. Nos legtöbbször ezé szines maga az alap, hogyha összeragsszák az elemeket, akkor se egy alap fosbarna vagy szürke egybeszinű kamionja legyen. Ami fontos. Minnél sötéttebb az alapszin, annál fontosabb a jó alapozás. A feférnél nem annyira létszükséglet meg a világosszürkénél.. mint például a kék zöld és fekete szineknél. Amint Gabi is mondta a fehér a legfinnyásabb, tehát az alá minél világosabb szürkével érdemes alapozni. Mivel még nincs normális pisztolyom meg kompim, én spray-el festek. Nagyobb áruházakban illetve festékboltokban lehet kapni MOTIP Zink-alu effekt sprayt. 1000-es körül van egy falkon 2 kamion alapozásáshoz is elég. Tökéletesen fed már első fújásra is, nagyon hamar megszárad (10 perc) és minden makettfesték jól érzi magát rajta. Én ezt használom, tudom ajánlani. üdv. | |||||
Minas | Adatlap | 101379 | 2007. január 3. 17:28 | ![]() | |
Hejj de jó. Nohát akkor tulajdonképpen simán lehet azon szín mattjával alapozni, amilyen a műanyag és a végleges szín is lesz:) Köszönöm. Ezt akartam tudni:) | |||||
Gabi | Adatlap | 101378 | 2007. január 3. 17:24 | ![]() | |
Szia Minas! Leírom nálam, hogy működik az alapozás. Normál esetben valami világosabb matt szürkével alapozok, ez jó mert jól takar, és ezen viszonylag minden szín jól kijön. abban az esetben, ha a műanyag alapszíne közel van a végleges színhez akkor nem szoktam rá szürkét tenni, hanem azt a színt, ami a végleges is lesz. Ebben az esetben is érdemes alapozni annak a színnek a matt változatával, mert nekem az vált be legjobban alapozni. A legnehezebb szerintem a fehéret festeni, itt pl. én mindenképpen egy matt fehéret, vagy egy nagyon világos szürkét javasolnék mattban alapozni. Természetesen lehet alapozás nélkül is festeni, de ha elüt a végleges szín a műanyag alapszínétől, akkor az az éleken könnyen meglátszik. Szóval én is a mattal való alapozást javaslom. Gabi | |||||
Minas | Adatlap | 101377 | 2007. január 3. 17:16 | ![]() | |
Köszi a választ. Tulajdonképpen csak azt nem tudtam, hogy direkt színezik anyagában a műanyagot ilyenkor és pedig azért, mert nem kell már festeni, vagy könnyebben lehet színre festeni. De ezek szerint akár zöld/szürke stb lehetne (mint a harcjárműveknél/repülőknél), ugyis alapozni célszerű más színnel, pl. a bevált tipikus alapozószürkével. És mi lenne, ha mondjuk az adott színű (pl. piros) műanyagot piros mattal alapoznám, ha pl. úgyis piros lesz a fülke? Van egyébként egy ADAC helikopterem is, ami tipikusan sárga színű, de a műanyag is már anyagában sárga. Az egyik kamion egyébként egy Freightliner és történetesen kék lesz (a műanyag is az) | |||||
Gabi | Adatlap | 101376 | 2007. január 3. 17:06 | ![]() | |
Sziasztok! Egy új Online bolt sógoréknál, ahol szerintem egyszer-kétszer fogunk vásárolni. modelltrucksandparts.at/shop/ Brúnó szerinted??? Gabi | |||||
Csabi | Adatlap | 101374 | 2007. január 3. 15:53 | ![]() | |
| |||||
Exodus | Adatlap | 101373 | 2007. január 3. 14:48 | ![]() | |
Atis.. a tied 3 tengelyes vagy 2 lesz? Meg dobozos vagy sima platos lesz? Ezeket gondolom stirol-bol jo csinálni? üdv exodus | |||||
Atis | Adatlap | 101372 | 2007. január 3. 14:44 | ![]() | |
Exodus.. Tamás008 foglalkozott ezzel a kérdésel, Őt keresd meg mélbe. Nálam is folyamatban megy ez a projekt, de én meghagytam az eredeti hosszt, nem vágtam bele. üdv. | |||||
Exodus | Adatlap | 101371 | 2007. január 3. 14:19 | ![]() | |
Sziasztok Valaki gondolom épített már át scania 143 streamline-t platósra, mert én is belefogtam és szükségem lenne alváz hosszra, meg ha valakinek még egy pár képe is van megköszönném:) üdv exodus |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
..gratula RaPe , szép lesz a scania, jó meló lesz csisszantani.
Én ma megpróbáltam kijavítani a hibákat amiket felsoroltatok, a végeredmény szerintem messze elmarad aminek lennie kéne. Átmostam a vázat higítós ecsettel, illetve a felesleget letöröltem. A tankot is átmostam, csak egy nagyon minimális foltot hagytam. Körbemaszkoltam a Kabint, majd alapozás és festés. Ez a második réteg, szerintem még egyet el fog bírni.
Szépen kérek mindenkit, aki még rajtam kívül talál hibát, ossza meg velem- ha tudom -most még megpróbálom javítani.
köszönöm.