| <<< Vissza | Tovább >>> |
| 1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
| Elektrolakatos | Adatlap | 102222 | 2007. március 8. 20:37 | ![]() | |
| gumikacsa | Adatlap | 102221 | 2007. március 8. 20:32 | ![]() | |
|
Én is szeretnék jó utat kívánni, és sok szép díjat, és élményt. Mint már írtam, nekikezdtem egy schwarzmüller félpótnak, ami egy rutinos kamion makettezőnek lehet nem nagy feladat, de én néha kezdem úgy érezni, hogy elsőre kicsit nagy fába vágtam a fejszét… De azért lassan csinálgatom. Az alváz már úgy ahogy kész, de festeni csak akkor akarom, ha minden rajta van, ami egyszínű vele. A felfüggesztések készülnek, illetve készült egy 40cm-es abroncs, és hozzá egy bpw felni, ami szintén nincs még kész, kellenek még rá a csavarok (na, a csavarokat gőzöm sincs miből készítem). Na erről azért teszek fel egy képet. Örülnék, ha Jászberényig elkészülnék, de az alváz mindenképpen készen lesz addig. kamionszim.fw.hu/kepek/makett/bpw.jpg | |||||
| gpn | Adatlap | 102220 | 2007. március 8. 19:19 | ![]() | |
|
Sziasztok! Hát eljött az utazás ideje! Jó utat az utazóknak, sok makettet, és természetesen nyereményt nektek! Jó szórakozást, sört inni kötelező, a sebesség korlátozásokkalmeg vigyázni! :) | |||||
| Gabi | Adatlap | 102219 | 2007. március 8. 17:36 | ![]() | |
|
Sziasztok! Összepakoltam mindent, remélem viszek is mindent, nem hagyok itthon semmit. Kérném az itthon maradókat, hogy tartsák életben a topikot, ne lanyhuljanak!! Kedden már ismét jelen lesz várhatóan a kirándulós társaság élménybeszámolóval, képekkel. Gabi Brúnó, Keri azt mondta neked ne vigyek kalbászt, mert vegetáriánus lettél:DD | |||||
| Atis | Adatlap | 102217 | 2007. március 8. 15:42 | ![]() | |
|
Urak.. Mindenkinek kellemes utazást, élményekben gazdag szép napokat. hú de izgi..:) üdv. Akik itthon maradnék azokat arra kérném hogy néha-néha azé írjanak a topikba. Megyünk... jövünk.. és majd mesélünk. | |||||
| Marci | Adatlap | 102215 | 2007. március 8. 11:32 | ![]() | |
|
Üdv! Olvastam 1 jó cikket a Lastauto Omnibus cimű újságban!Kiss Gábor mondta el ,hogy mi is az a makettezés miért jó csinálni stb.Meg vannak jó képek a drágaságokról! | |||||
| Gabi | Adatlap | 102211 | 2007. március 7. 19:23 | ![]() | |
|
Szia Tomi! Első körben sok boldog névnapot, hétvégén Jabbekében majd leissuk! Nagyon szép lett a TGA, én harmadik kamionomnak közel se tudtam ilyet. Nagyon jó a színösszeállítás, a feljavítások, tényleg csak apróbb dolgokba lehet "belekötni". Ami nekem egy kicsit furcsa az a krómozott kapaszkodó a beltérben (gyárilag ez műanyag, ott meg nem jellemző a króm), valamint a kipufogók végét fesd be egy kis matt feketével, mert az már egy beindítás után sem fémszínű. De tényleg nagyon szép, le a kalappal előtted! Gabi | |||||
| Tamas008 | Adatlap | 102210 | 2007. március 7. 19:10 | ![]() | |
|
gpn éppenséggel raktáron nincs, én is egy csomagot vetten anno, ebben a csomagban 3 külön lap van 3 különböző színben. ( ezüst, arany, fekete ) ha elmondod hogy mit szeretnél és milyen színben akkor kivágom a hozzávaló betüket és elküldöm neked postán. Tamás008 | |||||
| gpn | Adatlap | 102209 | 2007. március 7. 18:22 | ![]() | |
|
Szia Tamas! Kezdeném azzal hogy Boldog Névnapot! Majd folytatnám, hogy szép lett a MAN, az ablakkeret hiánya annyira nem zavaró, pláne ha az ember nem azt nézi! Szép a belseje is, a csipke is elmegy, még ha manapság nem is divatos, de a dafba is van szóval bőven jó! Minden esetre gratulálok hozzá, szép lett nagyon! Abból a matrica szerűségből nincs véletlenül pár betűsorod raktáron? Gondolok itt a tetőspoileren lévő matricára. Aki épített volvót az találkozott ilyen problémával, hogy a motorhoz képest ferde a hűtő? | |||||
| gumikacsa | Adatlap | 102208 | 2007. március 7. 18:02 | ![]() | |
|
ez inkább negyvenesnek tűnik nekem. | |||||
| Kusti | Adatlap | 102207 | 2007. március 7. 17:39 | ![]() | |
|
És a futó projekt... | |||||
| Kusti | Adatlap | 102206 | 2007. március 7. 17:31 | ![]() | |
|
Ahogy igértem Brúnónak pár nappal ez elött ... a képek az eddigi munkásságomrol | |||||
| Kusti | Adatlap | 102205 | 2007. március 7. 16:42 | ![]() | |
|
Nah és az elengedhetetlen, a kisöccse a fröcsi Hungaros Rába Bocs a minőségért... | |||||
| Kusti | Adatlap | 102204 | 2007. március 7. 16:39 | ![]() | |
|
Itt van róla a kép. | |||||
| Kusti | Adatlap | 102203 | 2007. március 7. 16:10 | ![]() | |
|
HI George 4085 írásában egy régi lemezből készült Rába van amit a gyár a kezdetekben a 831-es RÁBÁkhoz adtak repicuccként! Nekem is van egy csak ahhoz sima konténer van (33 lábas) ! | |||||
| Russell | Adatlap | 102202 | 2007. március 7. 15:31 | ![]() | |
|
Szia Tamás! Nekem nagyon tetszik a géped! Ne hallgass az ellenzékre, jó az a csipkecucc oda! Üdv: Russell Boldog Névnapot! | |||||
| Csabi | Adatlap | 102201 | 2007. március 7. 15:12 | ![]() | |
|
Szia Brúnó! Lassan aranyárban:cgi.ebay.com/CAR-TRANSPORTER-TS-1023-1-24-RARE-MODEL-KIT_W0QQitemZ180091577987QQihZ008QQcategoryZ2584QQrdZ1QQcmdZViewItem Üdv, Csabi | |||||
| Csabi | Adatlap | 102200 | 2007. március 7. 14:18 | ![]() | |
|
Jó csemegézést mindenkinek! Az alján a linkeknél több száz jó kép. www.janvanwees.nl/index.htm Csabi | |||||
| Csabi | Adatlap | 102199 | 2007. március 7. 14:13 | ![]() | |
|
Hoppá, hoppá, hoppá!!! Ez nem semmi! De az érdem azé, aki megépíti. A kamion olyan, ahogy a dobozból kiveszed. Nem hiszem, hogy Te így találtad volna a darabokat a fóliában :))) Nagyon szép munka! Az ablakkeretek kihúzására tegnap új módszert alkalmaztam: eddig vékony 00-ás ecsettel festegettem, javítgattam. Szóval tegnap vettem egy széles, fekete alkoholos filcet, kicsit rányomva a szélvédő szélére egy mozdulattal körberajzoltam az egészet. Ez kb 5 mp-ig tartott. Azt hiszem ezentúl ennél maradok. Üdv, Csabi | |||||
| Tamas008 | Adatlap | 102198 | 2007. március 7. 14:01 | ![]() | |
|
Majd elfelejtettem: Bruno: abban is igazad van hogy a plüsspor mellett ez egy darab fonal ami olyan szöszös, de mást nem találtam ami illene színben a belsőhöz illetve amivel el tudom takarni a problémát, mivel nem sikerült olyan jól a plüsspor használata.:) Tamás008 | |||||
| Tamas008 | Adatlap | 102197 | 2007. március 7. 13:57 | ![]() | |
|
Sziasztok Köszönöm a dicséreteket de nem az én érdemem hanem a kamioné :))) Ma már majdnem mindent sikerült összeépíteni, már csak a rendszámtábla hiányzik illetve 4 pici helyzetjelző ami most szárad.:) Kezdeném azzal hogy vettem az infókat, de ne felejtsük el hogy én még csak 2-3 éve makettezem ez a harmadik kamionom és nem tudok tökéleteset építeni :) Bruno: igazad van abban hogy nem húztam ki a szélvédőkörűli csíkot ami miatt már fő is a fejem de ez márt így maradt:) A csipkével kapcsolatban is igazatok lehet, nem tudom hogy szokás e vagy sem illetve hogy a régiekben mennyire használják de nem magamtól szedtem, henem egy Jabbekében készült kép alapján döntöttem hogy én is varázsolok bele ilyet. Fel is teszem ezt a képet :)) Végül is mindegy mert kiszedni már nem fogom :D Csabi: köszi a szép szavakat, nekem is nagyon tetszika Steyr-ed, szerintem nagyon jól mutat. Tamás008 | |||||
| Csabi | Adatlap | 102196 | 2007. március 7. 08:55 | ![]() | |
|
Üdv! A Steyr marad fehér, némi extrával feldobva: festett szélvédő (ez még nem tudom hogyan fog mutatni az összképben), krómozott bozóttörő, egyedi matricák. A szélvédő ma délután már a helyére kerül, de van még hely a fékolajos dobozban, ahol néhány alkatrész már ázik egy ideje... A vezetékezést még nem próbáltam egyik gépemen sem, egyszer talán annak is eljön az ideje. Tamas008! Tetszik a belseje, de a csipkefüggönnyel én sem vagyok kibékülve. Üdv, Csabi | |||||
| Brúnó | Adatlap | 102195 | 2007. március 7. 08:08 | ![]() | |
|
Sziasztok! Kedvcsinálonak. A szépség, és a szörnyeteg. De lehetne akár Dr Jekyll és Mr Hyde is. www.hankstruckpictures.com/pix/trucks/macneil/florida_maritime_frtlnr.jpg Brúnó | |||||
| Brúnó | Adatlap | 102194 | 2007. március 7. 07:47 | ![]() | |
|
Szia Tamas008! Jól alakul a gép. Egy-két észrevétel csak. A bársonypúder körül lévő "szegély" jó ötlet, csak szerintem nagyon szálas. Remélem érthető voltam. A másik ami nekem szemet szúrt, az a csipkés függöny. Ezt a stílust inkább a nyolcvanas-kilencvenes években használták (nekem is volt az Ifában). Harmadik. Az ablakkeretet nem húztad ki feketével. Brúnó | |||||
| Raybrig_89 | Adatlap | 102193 | 2007. március 6. 21:33 | ![]() | |
|
Hát ez valami gyönyörű,gratula:) | |||||
| Tamas008 | Adatlap | 102192 | 2007. március 6. 21:26 | ![]() | |
|
sziasztok hamarosan befejezem :)) pár képet azért teszek fel :) Tamás008 | |||||
| max | Adatlap | 102191 | 2007. március 6. 21:00 | ![]() | |
|
köszi szépen, russell! | |||||
| George | Adatlap | 102190 | 2007. március 6. 20:54 | ![]() | |
|
Szoval, jó jó a Volvo de nem elég. Majd a végén, de akkor nagyot durran. Meglátjátok. | |||||
| Russell | Adatlap | 102188 | 2007. március 6. 20:06 | ![]() | |
|
Szia max! Na, most tudok válaszolni, bocsesz a késlekedésért! Nos, a motor hiánya nem jelenti egyben az átláthatóságot, ugyanis be kell építeni egy háromoldalú "falat", aminek a jármű hátulja felé néző oldalán csodaszép kiemelkedő DAF felirat van. A két oldala meg, mintha a motor körüli lemezelés lenne. Egyébként a KFS Super Single (mint a pótkocsié) kerekét raktam előre, ami nagyobb a normál keréknél, tehát mé így is korlátoztam a látványt. Ezzel magamat is kicsit átejtettem, mert szépen behuztam a fék- és ABS kábelt, kitömítettem a fékmunkahengert, és még szelepeket is ragsztottam azért, hogy ne látszódjék semmi belőle! HURRÁ!!! A kábelezés a következőképp zajlott. Elindultam szokás szerint reggel dolgozni, mondjuk egy fiktív csütörtöki napon. Út közben mit látok? Kicsit odébb egy DHL-es XF parkolt, benne a sofőrrel+1 néni, épp indulni készült. Én odamentem, fehér ing - nyakkendőben, majd illedelmesen elsztoriztam, hogy makettező vagyok, pont ilyen DAF-ot építek huszonnegyedben, és e-nem-e-lehetne jól megnéznem a kábelezést. A bácsi kicsit furcsán nézett rám, majd az infantilis tekintet meggyőzte, s mondta jó. Erre én: most bemászok a pót és a gép közé, elindulni nem ér!!! Lerajzoltam, amit látta, oszt hajrá! Na ennyi a lényeg. (Na jó, előtte a pár nappal a benzinkútnál - fociról hazafelé, tréningben kicsit könnyebb dolgom volt - egy Volvó alá másztam be. A sofőr megértően bólogatott - infantilis tekintet!!! - majd szólt, hogy pillanat, majd beröffentette a gépet, fölemelte a légrugót, és elfordította az első kereket. Tessék, mondta. Sötét volt, kb. fél tíz. Mondom: van lámpája, Góré? Aszonja: nincs. Erre én: hááá, sebaj, nekem van!!! Mire hazaértem, a felét el is felejtettem, ezért kellett lerajzolni!) Vége a mesének, mindenki húzzon aludni, vagy makettezni! Jóccakát! Russell, a sztorizó PS: Szolnokon folytatom, igény esetén. Ahol tavaly, ott a sarokban, ahol RaPe megmutogatta, hogyan faragott Rotringbélből, meg alkáli elemből Longline fülkét. | |||||
| Kusti | Adatlap | 102187 | 2007. március 6. 18:43 | ![]() | |
|
Szevasztok! Megvan a rozsda!!! A 945 által adott babahintőpor + festék bevált! Kösz | |||||
| gpn | Adatlap | 102186 | 2007. március 6. 17:52 | ![]() | |
|
Szia Csabi! Marad fehér a gépezet? Szép lesz, bár a kábelezés lehe hogy kellene, de lehet hogy én se fogok vele szórakozni, mivel én személy szerint nem tom hogy kellene. Sztem kábelezés nélkül is jó lesz, de ez a fehér jól áll neki! | |||||
| gpn | Adatlap | 102185 | 2007. március 6. 17:48 | ![]() | |
|
Szia George! Szép nagyon! Tettszik a szine még mindig, bár talán most még jobban! | |||||
| Russell | Adatlap | 102184 | 2007. március 6. 16:28 | ![]() | |
|
Hello Csabi! Eddig szép! Kábelezés ezek szerint már nem lesz. Kár, szerintem megérdemelné... Marad a fehér fényezése, vagy ez csak alapozás? Üdv: Russell | |||||
| Kusti | Adatlap | 102183 | 2007. március 6. 15:01 | ![]() | |
|
Hi Csabi ! Jól alakul a Steyr! | |||||
| Csabi | Adatlap | 102182 | 2007. március 6. 10:36 | ![]() | |
|
Sziasztok! Múlt hétem megtaláltam egy két éve kallódó dobozt (köszi 945!). Ez készül belőle, a dolog még kicsit képlékeny (matricák még sehol, szélvédő szárad, a lökhárítót is csak az imádság tartja...) Üdv, Csabi | |||||
| Akos | Adatlap | 102181 | 2007. március 6. 10:29 | ![]() | |
|
CMK Stardust Pigment. Móváron tavaly volt egy rakattal. A legolcsóbb (és legkönnyebben beszerezhető) a pasztellkréta, minden papírboltban van nálunk. Kell egy sötétebb és egy világosabb barna. Szerintem festékkel a rozsdás hatást sokkal nehezebb imitálni, gyakorlat kell hozzá, pigmenttel 2 perc. | |||||
| Csabi | Adatlap | 102180 | 2007. március 6. 10:29 | ![]() | |
|
Szia George! Nem lehet szidni, csatlakozom Russell kollégához: nagyon jó! Üdv, Csabi | |||||
| Russell | Adatlap | 102179 | 2007. március 6. 10:08 | ![]() | |
|
Szia George! Én dícsérem, nekem nagyon tetszik! Üdv: Russell | |||||
| exec | Adatlap | 102177 | 2007. március 6. 09:13 | ![]() | |
|
Szia Kusti! Üdv itt! A rozdáshoz én a MIG pigmentjét használom, az teljesen jól bevált, szép lett, ajánlom neked is! SZia! exec | |||||
| Kusti | Adatlap | 102176 | 2007. március 6. 09:07 | ![]() | |
|
Tervez valaki rendelni a kfstől mostanában? | |||||
| Kusti | Adatlap | 102175 | 2007. március 6. 08:23 | ![]() | |
|
Aham megvan ! köszi U.I.: Ez tényleg a kamionosok mekkája! | |||||
| Brúnó | Adatlap | 102174 | 2007. március 6. 08:15 | ![]() | |
|
A Kit Form Services rövidítése. A kamionosok Mekkája! Az egyik legnagyobb kiegészítő gyártó, és forgalmazó! www.kitformservices.com/index.html Csak óvatosan, lépésről lépésre nézd át, nehogy sokkot kapj:) Brúnó | |||||
| Kusti | Adatlap | 102173 | 2007. március 6. 07:56 | ![]() | |
|
Hy Brúnó! Sztem a keverős technika lesz, mivel a költségek révén még csak tanuló vagyok elég alacsonyak. Most lehet h tudatlan vagyok de mi az a KFS? kösz | |||||
| Brúnó | Adatlap | 102172 | 2007. március 6. 07:44 | ![]() | |
|
Szia Kusti! Annyival egészíteném ki 945 hsz-ét, hogy szerencsére az itthoni versenyek börzéin szoktak árulni Alclad-ot és pigmenteket is. Pigmentből én a Spanyol MIG-et használom (nem a kamionokhoz), de van Cseh gyártmány is talán CMK, de ezt majd nálam nagyobb tudósok leírják. Brúnó | |||||
| Kusti | Adatlap | 102171 | 2007. március 6. 07:37 | ![]() | |
|
Kösz a tippeket 945! | |||||
| Brúnó | Adatlap | 102170 | 2007. március 6. 07:32 | ![]() | |
|
Szia George! Ezt az színösszeállítást nagyon eltaláltad, csatlakozom RaPéhoz, nekem is nagyon tetszik! Az Alclad is lett lakkozva? Brúnó | |||||
| RaPe | Adatlap | 102169 | 2007. március 6. 00:16 | ![]() | |
|
Jól néz ki nagyon! | |||||
| George | Adatlap | 102168 | 2007. március 6. 00:09 | ![]() | |
|
Volvo megint! Kész a fényezés, lehet szidni, dicsérni. Mobihel autofesték, DuPont lakk, Alclad arany. | |||||
| 945 | Adatlap | 102167 | 2007. március 5. 23:03 | ![]() | |
|
Szia Kusti! Vannak előre gyártott rozsda színek (ModelMaster 1785,4675,Gunze 33,344),simák,darabosak.Keverhetsz is festéket.Valaki színes krétát reszelget,de lehet kapni mindenféle pigmenteket is.Ha kevertem,adtam a festékhez babahintőport,rücskös lett. Alclad festék van a KFS-nél. 945 | |||||
| Kusti | Adatlap | 102166 | 2007. március 5. 22:32 | ![]() | |
|
Jah és még vmi: Hol lehet alclad festéket kapni, mennyibe kerül? Köszi | |||||
| <<< Vissza | Tovább >>> |
| 1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Hozzatok sok-sok szuvenyííírt meg képeketet ! :D
(a felső csengő a miénk, de telefonálhattok is akár 8):P )