<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Roland_89 | Adatlap | 107051 | 2008. január 15. 21:17 | ||
jól selyted, de honnan tudod? nem a legszebb az oké..az még a6230 as volt azthiszem, de már N95-öm van. Ezzel már szép képet tudok csinálni. CSak ha villan a vaku, akkor a makett annyira tükröződik alig látni vmit. | |||||
gpatrik | Adatlap | 107050 | 2008. január 15. 21:00 | ||
Sziasztok! Úgy látom akadnak az enyémhez hasonló emlékek. Normál esetben az ember arra számítana hogy megkérdezik hogy megtapizhatják e, de ez elmaradt, de legközelebb az ajtózár tuti életbelép. Szobából semmi se ki, se be... Roland! Ha jól selytem nokiával csináltad a képet. :) Kusti! A magasság nem akadály. Van egy hajóm az asztal fölött kb 180cm magasan, és mégis lekerült onnan. | |||||
Roland_89 | Adatlap | 107049 | 2008. január 15. 20:52 | ||
Roland_89 | Adatlap | 107048 | 2008. január 15. 20:49 | ||
nekem az első MAN-em egy labdával ledobta az akkori barátnőm. igaz véletlen... A MAN darabokra hullott és a szélvédő azóta is "károsultan van", de annyira nem feltűnő. Sértődés ide vagy oda, de akkor hazazavartam az asszonyt... sokáig kényeztetett hogy bocsássak meg neki és meglágyult a szivem. Igaz azóta már másik bnőm van, de nem ez ügy miatt :) de azért nem fogom elfelejteni :D | |||||
Kusti | Adatlap | 107047 | 2008. január 15. 20:40 | ||
Szia Patrik! Nekem is van kettő unokaöcsém, és amikor ilyen rokonlátogatás van nekem mindíg van egy jólbevált módszerem a károk megelőzése érdekében: Az ajtót be kell zárni, annyi zárral ahány csak van az ajtón! :P Nekem ez vált be. Nameg olyan magasra kell tenni hogy ne érjék el. Szúúúszááá, szúúúszááá! Üdv! Kusti | |||||
exec | Adatlap | 107046 | 2008. január 15. 20:34 | ||
gpatrik! Nem kell hagyni megfogdosni őket. Múzeumban sincs tapi. Én egy 55 éves mérnök kezéből is kivettem a MAN-om, hogy nem szabad fogdosni. Meg is sértődött egy picit... | |||||
gpatrik | Adatlap | 107045 | 2008. január 15. 20:28 | ||
Szia Atis! Eléggé fájhatott ez a kis baleset. Hétvégén jöttek hozzánk vendégek, egy 7 és egy 11 éves gyerkőccel és hát kissé nálam is rendet raktak, természetesen a volvo-t is meg kellett nézni közelről, szóval folynak a hlyreállítási munkálatok, tükröket sikerült letörni, a spoiler tartók egy részét is, sikerült benyomni a beragasztott ablakokat. Plussz hogy higgadt legyen az ember, leejtettek egy herpa kamiont, ami majdnem 1:24es árába volt, károk ebbe is keletkeztek, mert az egész műanyag...Szóval buli volt. GPatrik | |||||
max | Adatlap | 107044 | 2008. január 15. 20:22 | ||
hellósztok! én is köszönöm mindenkinek a pozitiv hsz.-eket! folyamatonsan próbálkozom. gabi, kössz a segitséget, megpróbálok kivenni belőle olyan helyeken, ahol nem látszik. max | |||||
Atis | Adatlap | 107043 | 2008. január 15. 19:51 | ||
Ahoi. Köszönöm Gpatrik a jókivánságot, el is kell,mert ma miután egyberaktam a fülkét fotózáshoz, kiejtettem és darabokra hullott. Ugyhogy a mára tervezett fotóbemutató elmaradt. Talán holnap, ha nemmegy el a kedvem tőle. üdv. | |||||
Brúnó | Adatlap | 107042 | 2008. január 15. 18:45 | ||
Szia Roland! Már meg is adtad magadnak a választ:) Túl szélesek a lapok, keskemy a rés. Brúnó | |||||
Roland_89 | Adatlap | 107041 | 2008. január 15. 17:58 | ||
szerintem a vastagsággal van baj... az is lesz levágok a vastagságából. A Scania-n is tök vékony az én durungomhoz képest. Köszi gpatrik | |||||
gpatrik | Adatlap | 107040 | 2008. január 15. 17:51 | ||
Sziasztok! Szeretnék Gratulálni Gabinak, ismét látthattunk egy nagyon szép, munkát Tőle. Sok sikert kívánnék az építéshez Kustinak, Maxnek és Atisnak is. Roland! Próbáltam olyan stílusban képet keresni, mint amilyen neked. Valamennyire látszik a képen a lényeg. GPatrik | |||||
Roland_89 | Adatlap | 107039 | 2008. január 15. 17:26 | ||
Simka | Adatlap | 107038 | 2008. január 15. 16:17 | ||
Szeva Szó volt itt a fórumon mixerekről, angol ebay-en(ebay.co.uk) van egy Paystar mixer, (ertl truck model kit néven) 11 fonton áll és 1 nap 4 óra van hátra! Akit érdekel, talán meg lehet csípni.. Simka | |||||
Kusti | Adatlap | 107037 | 2008. január 15. 11:28 | ||
Ati | Adatlap | 107036 | 2008. január 15. 11:12 | ||
Sziasztok! Gabi! Gratulálok a Fordhoz! Szép munka! Max! Szépen alakul a gép! Nagyon jók a feljavítások! Látványos lesz! A szineket is nagyon eltaláltad! Kusti! Ez a Scanó is méltó darabja lesz a gyüjteményednek! Úgy ahogy az Iveco és a Rába is! Grat hozzá! Én is végre folytatom a két elkezdett munkámat! A büssinget és az R-500-at! Mindenkinek további jó építést! Ati | |||||
Simka | Adatlap | 107035 | 2008. január 15. 10:45 | ||
Sziasztk srácok! Roland! Semmi baj nem sértődtem meg..:) Egyébként 15 éve makettezek kisebb-nagyobb megszakításokkal, bár igaz, hogy polgári járműbe csak most kezdtem bele, lásd előzőleg a Daf 95-ös. Most még mindig a Western Start nyűvöm, ennél kávéfilterrel próbálkoztam kárpitnak, de nem nagyon jött be. Régen a harcjárműveknél használtunk PAPÍRZSEBKENDŐT, ha szétszeded és egy lapját nézed, akkor látod, hogy hasonlóan néznek ki a szálai, mint egy kicsinyített kárpitszövés, de egy nagyon jó diorámát, illetve azon egy Kübelwagent láttam a'la Forintos Mátyás, de lehet, hogy Kálmán -ha rossz keresztnevet írtam akkor ezúton elnézést kérek tőle-, lényeg, hogy a Kübelen ő ponyvának RAGTAPASZT használt(erről igyekszem majd képet feltenni, PRO MODELLBEN volt publikálva, anno valamikor), ami 1/35-ös kicsinyítésnél ponyva, 1/24-ben akár lehet kárpit is, gondolkodtam, hogy azt is ki kellene próbálni. De, ha már ruhaanyagoknál tartunk, szerintem selymet vagy vékony vásznat lehetne kipróbálni minden "észosztás" nélkül tisztán jószándékú hozzászólásként. Majd megpróbálok képeket feltenni állításaim igazolására(ragtapasz, zsebkendő stb.)és tényleg nem szeretnék senkit bántani..nagyon szép és jó, sőt egyre jobb munkákat látni itt a fórumon, a fullprofikról nem is beszélve. Üdv imndenkinek: Simka | |||||
Csabi | Adatlap | 107034 | 2008. január 15. 10:03 | ||
Berci bácsi! Feladtam a csomagot! Nagyon köszönöm! Gpatrik! A tiéd is úton van! Üdv, CSabi | |||||
Gabi | Adatlap | 107033 | 2008. január 14. 20:31 | ||
Szia max! Valóban szépen alakul, sok munkád van benne az látszik. A maszkolással neked is voltak gondjaid, elég nehéz dolog, én is megszívtam már párszor. Nagyon jó a színkombináció, igazi egyedi gép lesz. Összerakásnál próbáld megnézni hol szorul, mert van ahol lehet levágni, vagy lecsiszolni egy kis darabot, később úgyse látszik. Gabi | |||||
max | Adatlap | 107032 | 2008. január 14. 20:20 | ||
köszi kusti! a tökéletestől azért még messze állok(sajnos), de az tény, hogy sok munkám van már benne! 2007 szeptembere óta épül, igaz nem folyamatosan, de kisebb megszakitásokkal dolgozom rajta. már csak akkor leszek magyon nagy gondban, ha nem sikerül becsúsztatnom a belső részt a kabinba! bár arra is van tervem, de csak a legvégső esetben! képek jönnek, ahogy készülök vele! max | |||||
Kusti | Adatlap | 107031 | 2008. január 14. 19:40 | ||
Szia Chevy! Köszönöm, kipróbálok néhány újabbat mert hááát a mostani... :( Kusti | |||||
Kusti | Adatlap | 107030 | 2008. január 14. 19:38 | ||
Szia Max! Nagyon szép a Daf! Jelentős átépítés = szép és tökéletes munka. Ez itt is nagyon látszik, mintha nem is Italeri lenne ( bár ennek már csak a neve az :D ). Grat, várom a továbbiakat. Kusti | |||||
Gabi | Adatlap | 107029 | 2008. január 14. 19:30 | ||
Szia Roland és mindenki! Az ülések és egyáltalán a belső tér feljavítása nagyon nem egyszerű dolog. Hozzá teszem, hogy mi sokkal jobban feljavítjuk a belső részt mint nyugaton sokszor, ott sok esetben maximum a kifestésre fektetnek energiát. Kicsit büszke is vagyok rá, hogy ebben megelőzzük a többieket, mert nálunk a kamionosok 70-80 százaléka feljavítja a belsőt. Szóval a kárpitozás. Jómagam már több mint 10 éve próbálkozok vele, és nekem a vékony hasított bőr ami legjobban bejött. Ezzel is nehéz az éleknél dolgozi, de legalább természetes anyag, és hasonlít az eredetire. Nálam ez vált be legjobban, de ez mindenkinél más. Kusti Scaniajánál abban igaza van Simkanak, hogy picit laza szövésű, viszont szépen mutat, és szerintem tökéletes erre a célra, mert az ablak, és a fülke eleve sötétít, kevesebb látszik belőle jóval mint így. Ettől függetlenűl vannak ilyen lazább szövésű üléshuzatok is, meg másmilyenek is. Nincs vele semmi gond, sokkal otthonosabb mint nélküle. Én sem fogadom el ezt a "ha nem tetszik ne nézzed" elvet, ha valaki megfelelően megindokolja, hogy mi a probléma vele, és ad egy alternatívát, akkor meg kell hallgatni. Ezért van a fórum is, hogy segítsük egymást, hogy szebb maketteket tudjunk építeni, és amit valaki kitalált, azon már ne kelljen agyalnia a másiknak. Tehát továbbra is kellenek a javaslatok, építő jellegű kritikák, mert azokból lehet tanulni, aztán valaki vagy elfogadja, vagy nem. Gabi | |||||
max | Adatlap | 107028 | 2008. január 14. 18:56 | ||
Roland_89 | Adatlap | 107027 | 2008. január 14. 18:18 | ||
2008 május 3.án szombaton lesz Győrszemerén. (M1-es autópályától 10 km Pápa fele) Idén eddig már több int 30 kamion ígérkezett, de ez a szám folyamatosna nő. Tavaly 30 kamion volt, szerintem ha minden jól megy, idén a sikerül megduplázni ezt a számot. Lesz kamionszépségverseny és gyorsulási verseny is. Ennyit a kamionokról... Gondoltam arra hogy egy 7,5 platóját tarthatnánk kamionmakett kiállítást. Minden makettezőnek ingyen ebéd természetesen! És még folyamatban vannak a többi programok szervezése, de ha minden jólmegy akkor lesz egy kamionmentés is. Elásunk egy kamiont és a kamionmentő kihuzza majd magára köti... de minden infot megtaláltok a www.kamiontali.mlap.hu -n. | |||||
Lestat | Adatlap | 107026 | 2008. január 14. 18:10 | ||
Roland_89 | Adatlap | 107025 | 2008. január 14. 17:32 | ||
Bocsánat, csak unokatesóm ilyen, hogy idejön, elkezd mindent leszólni... (teszem hozzá semmit nem ért a makettezéshez) szerintem ebben leli az örömét hogy beleköthet dolgokba. És neki szoktam mondani hogy nem tetszik nem kell ránézni. Nem hülyeség amit Simka mondott, de szerintem ez a szövetes megoldánál még!!! nincs ideálisabb megoldás. Más téma: Fiúk, én szervezem a kamionos találkozót, és szeretném ha itt eljönnétek ti is pár makettal, és akkor lenne egy makettos kiállítás is. Ebben esetleg valami tapasztalatotok? őrzés, szállítás... ilyesmik. És egyátalán van rá kereslet? vagyis akad olyan ember aki eljönne? | |||||
Levi | Adatlap | 107024 | 2008. január 14. 17:15 | ||
Simka!KÖSZI! | |||||
Keri | Adatlap | 107023 | 2008. január 14. 16:22 | ||
Szia Roland89! Szintén a megbántás legkisebb jele nélkül,de...ilyet nem írunk a másiknak,hogy ha nem tetszik,ne nézz rá.Mindenki azért ír a fórumra ill mutatja itt be a munkáit,hogy valamilyen módon segítse a másikat,tanácsot,kritikát kérjen,adjon,így segítve a többieket és magát a minél jobb végeredmény elérésében. Semmi baj nincs Simka hozzászólásával,hacsak az nem,hogy nem mutatott alternatívát:valami jó kis sűrűszövésű anyagot!:-) A makettezés lényege a minél élethűbb megjelenítés,és ami a kamionnál az ülést illetti,az bizony egy nagyon lényeges,tuningolásával a makettet nagyon "feldobó" részlet! Keri_Mok | |||||
Roland_89 | Adatlap | 107022 | 2008. január 14. 15:45 | ||
Simka én nem akarlak megbántani, de aki az ilyenbe beleköt annak szoktam aztmondani hogy ne nézzen rá és nem bántja se a szemét se a fantáziáját... De ismétlem nem akarlak bántani, de szerintem ez már annyira apróság... | |||||
Simka | Adatlap | 107021 | 2008. január 14. 11:28 | ||
Srácok! Nem akarnék kötekedni, de szerintem vami sűrűbb szövésű vékony anyagot kellene használni kárpitnak, mert ha maketten mondjuk 1 mm-es rés van a szövetszálak között az a valóságban 2,4 cm -es rés lenne, ami hogyis mondjam: nem nagyon fordul elő egy gépjármű kárpitján, de ezt lehet. hogy csak én látom így.. Üdv: Simka | |||||
Simka | Adatlap | 107020 | 2008. január 14. 11:23 | ||
Szia Levi EBAY.AT illetve EBAY.DE stb., német nyelvű, bár szinte minden európai országban van (értelemszerűen: .at Ausztria; .de Németország; .ch Svájc; .co.uk Anglia...stb), először regisztrálnod kell magad, utána licitálhatsz egy-egy kamionra, lehetőleg a licit végén próbáld csak, mert önkéntelenül is felvered az árat, ha a licit ideje alatt próbálsz magasabb árat adni vmelyikért, az időtartamot látod a lista utolsó tételeként, fizetni több variációban is lehet, általában oda van írva milyen lehetőséget választhatsz, sőt némelyiknél Magyarországra a postaköltség is, előszőr nézz körül szerintem az oldalon. Üdv: Simka | |||||
ChevyG | Adatlap | 107019 | 2008. január 14. 00:11 | ||
Meseszép!!! én szigetelőszallagal már rég nem próbálkozom. Jó alternatíva a tisso, de 1x2x eljátszotta a becsületét:( Azóta beszereztem tamija szllagokat,még nem próbáltam. Ahogy a Vak is megmondta: majd meglátjuk! üdv! | |||||
kékfény | Adatlap | 107018 | 2008. január 13. 23:51 | ||
Szia ChevyG! Sajna ezt nem én műveltem, de azért köszi, hogy ennyire ügyesnek tartasz. :)) Kékfény. | |||||
Kusti | Adatlap | 107017 | 2008. január 13. 22:06 | ||
Szia Chevy! A maszkolóm sz..t se ér, az a helyzet, csere lesz. Tipp??? Pár belső nézeti kép. Kusti | |||||
ChevyG | Adatlap | 107016 | 2008. január 13. 21:48 | ||
Kusti! Nagyon tetszik az 'ionod! (közelről a piros csikok nem az igaziak, sztem térj át másik maszkoló szallagra) belsejéről lemaradtam, vannak képek? üdv! | |||||
ChevyG | Adatlap | 107015 | 2008. január 13. 21:46 | ||
kékfény | Adatlap | 107014 | 2008. január 13. 21:33 | ||
Kusti | Adatlap | 107013 | 2008. január 13. 21:19 | ||
Emerick | Adatlap | 107012 | 2008. január 13. 20:20 | ||
Szia! Nagyon szép lett! (Az alappal én még el tudnék pepecselni, hogy kicsit feldobjam a látványt... :)) Üdv: Em. | |||||
Levi | Adatlap | 107011 | 2008. január 13. 19:56 | ||
Gabi!! Nagyon zsir lett a gép!! Mint midgyik amit csinaltal! | |||||
Kusti | Adatlap | 107010 | 2008. január 13. 19:50 | ||
Természetesen Gabi... :S Bocs. | |||||
Kusti | Adatlap | 107009 | 2008. január 13. 19:50 | ||
Szia Gebi! Ahogy Csabi már írta, egy legenda éledt újra, gyönyörű színek, szép átalakítások és feljavítások. Csak gratulálni tudok már megint! :D:P Üdv! Kusti | |||||
Roland_89 | Adatlap | 107008 | 2008. január 13. 19:10 | ||
sziasztok fiúk! Igazából én még nem voltam sok makettkiállításon, de most szeretnálek titeket elhívni a kamionos találkozóra. Egy Renault midlum ponyváson lenne a kiállítás. Az őrzést nem tudom hogy szoktátok megoldani? mert én intézkedek ha megmondjátok hogy mit tegyek, vagy egymás között el van osztva hogy ki felügyel a makettokra? Ha benne vagytok akkor én szivesen látok mindenkit makettostul (vagy anélkül is természetesen) a II. Győrszemerei Kamionos Találkozón 2008 május 3.án szombaton. Kérlek írjátok meg a véleményeteket, és ha benne vagytok akkor beleírom a prgogramok közé a kiállítást. | |||||
Levi | Adatlap | 107007 | 2008. január 13. 19:07 | ||
Sziasztok!! Hol van ez a licitelős dolog? | |||||
Simka | Adatlap | 107006 | 2008. január 13. 19:06 | ||
Szia Thundercore Most nézem Ebay-t, megint van egy Ferraris Turbostar szerelvény, 6 napos idővel, egy licittel, 1 euron van. Üdv: Simka | |||||
thundercore | Adatlap | 107005 | 2008. január 13. 18:10 | ||
Én meg most maradtam le egy Revell 1:24 IVECO Turbo Star & Trailer Scuderia Ferrari dobozról. Úgy emlékeztem, hogy holnap jár le a licit. Ami nagyon bosszant, hogy a nyertes 22.5 Euroért vitte el, ami nevetséges ár érte. Most egy Italeri Renault Turbolinert próbálok megfogni, de arra nem sok esélyem van, múltkor is 160 Euro környékén ment el egy doboz, annyit meg nem akarok áldozni rá. | |||||
Mike | Adatlap | 107004 | 2008. január 13. 17:24 | ||
Szia gpatrik! Nem tennél keresztbe. Nem sok időm van hogy eldöntsem megveszem-e. Akadt még egy licitáló. Csak sajna most másra is kell a lové és nem tudom mi legyen, de viszont szép ez a kamion és egész jó az ára is. Még átgondolom aztán este megteszem a végső lépést. Amúgy köszi, hogy gondoltál rám :) | |||||
Erno-945 | Adatlap | 107003 | 2008. január 13. 17:01 | ||
Sziasztok! max,köszönöm szépen,sokat segít a pótkocsiépítésnél,bár én a Topast faragom át. Gabi,gratulálok,gyönyörű!!! 945 | |||||
Csabi | Adatlap | 107002 | 2008. január 13. 16:50 | ||
Szia Gabi! Gratulálok!!! Nagyon eltaláltad a színeket, jók a kis fehér vonalak is. Megint életre kelt egy régi legenda. Üdv, Csabi |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |