<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
modellpapa | Adatlap | 115021 | 2009. március 30. 18:52 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
modellpapa | Adatlap | 115020 | 2009. március 30. 18:33 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gyakorlatilag igen. Persze minden évtízedben egy kicsit máshogy nézett ki, de a koncepció ugyanez. Fülke fenn az "égben" nagy gömbszerű szélvédővel. Pl. másmilyen a Krasznai féle Kamionsztori könyvben, kicsit más a 90-es évek elején készült, más a 2000 körüli tipus és másmilyen a mostanában készülő. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Mpower | Adatlap | 115019 | 2009. március 30. 18:25 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ezzel a formával? Én csak azt mertem írni amire emlékeztem. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
modellpapa | Adatlap | 115018 | 2009. március 30. 18:19 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Jók ezek a tipuslapok. A Hódgép Aerotrak vontatóról nincs véletlen hasonló? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
modellpapa | Adatlap | 115017 | 2009. március 30. 18:16 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
A colani kamion 30 éves. Már szerepelt 1979-ben a német Trucker magazinban. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
TempraSW | Adatlap | 115013 | 2009. március 29. 19:32 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gabi, ADY32! Köszönöm szépen az infókat! A makett már megvan csak "alanyt" keresek, hogy mi is legyen majd egyszer belőle. A Hungarocamion kézenfekvőnek tűnt, de az apró részleteket még nem hasonlítottam össze képekről, és bővebb kutatómunkát sem csináltam. TempraSW | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Mpower | Adatlap | 115012 | 2009. március 29. 19:09 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Pedig valamikor a kilencvenes évek közepe óta léteznek, legalább is papíron. Hogy megépítve elsőnek mikor lettek pontosan nem tudom, de arra emlékszem, hogy még nagyon suliban jártam. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
kryss | Adatlap | 115011 | 2009. március 29. 18:38 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Colani kamionok: www.carsbase.com/photo/Colani_Colani_Truck_model_9167.html Én ilyet még nem láttam. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ákos | Adatlap | 115010 | 2009. március 29. 17:05 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Már írni sem tudok: Mert olyan ragasztó kell ami lassan köt, hogy lehessen igazítani, simítani, viszont nem szabad, hogy megmarja a műanyagot a foncsorban, mert akkor hullámos és ráncos lesz a fólia. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ákos | Adatlap | 115009 | 2009. március 29. 17:04 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Mert olyan ragasztó kell ami lassan köt, hogy lehessen igazítani, simítanim viszont nem szabad, hogy megmarja a műanyagot a foncsorban, mert akkor hullámos és ráncos lesz a fólia. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Dix | Adatlap | 115008 | 2009. március 29. 16:18 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszi. Akkor még egy utolsó kérdés: miért pont fa ragasztót használsz erre a célra? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ákos | Adatlap | 115007 | 2009. március 29. 15:52 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
A ragasztandó műanyag felületet bekenem vele, erre teszem az alufóliát. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Dix | Adatlap | 115006 | 2009. március 29. 15:49 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Hali! Húú, hát ez nagyon frankó! Gratula! Pontosan hogyan is ragasztod ezzel a fa ragasztóval? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ákos | Adatlap | 115005 | 2009. március 29. 15:16 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nagyobb makettversenyek börzéin. DE ezt az eredményt el lehet érni, ha alufóliával burkolod a fényszóró belsejét. Palma Fa ragasztóval ragasztom és fültisztító pálcikával simítom a helyére, majd a kilógó részeket szikével levágom. Eredmény: www.albatros.extra.hu/makettek/2009/vav/19.jpg | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Dix | Adatlap | 115004 | 2009. március 29. 12:58 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ezt az Alclad festéket valahol be lehet szerezni? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
robi | Adatlap | 115003 | 2009. március 29. 12:26 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! A megamakett és a ho-ki modell oldalán is tudsz rendelni. Üdv | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Törpepe | Adatlap | 115002 | 2009. március 29. 11:55 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Egy nagyon fontos kérdésem lenne!Szeretnék rendelni A4-es matricalapot tintasugaras nyomtatóhoz de egyik makett boltban sem kaptam!Légyszi írjatok egy pár címet,hogy honnan tudnék rendelni! Nagyon fontos lenne! Előre is köszi a segítségeteket! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Törpepe | Adatlap | 115001 | 2009. március 29. 11:54 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Egy nagyon fontos kérdésem lenne!Szeretnék rendelni A4-es matricalapot tintasugaras nyomtatóhoz de egyik makett boltban sem kaptam!Légyszi írjatok egy pár címet,hogy honnan tudnék rendelni! Nagyon fontos lenne! Előre is köszi a segítségeteket! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
max | Adatlap | 115000 | 2009. március 29. 11:13 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Továbbra is keresem a képen látható makettet, De! Főként bontott, elfeledett, félbehagyott, bontásra ítélt verzió érdekelne! Aki rendelkezik ilyennel, vagy úgyérzi tudna segiteni, kérem jelentkezzen a mail cimemen vagy akár itt is! Szóval a cimem, kerki01_87@hotmail.com Üdv, mindenkinek! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
gumikacsa | Adatlap | 114999 | 2009. március 29. 08:10 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia ADY! Huhh, milyen kincseket dobtál fel, nekem még nagyon jól fog jönni, köszi. Nálam most épp egy SWCT-24 készül, de vannak még terveim a hódgép, és a budamobil házatájáról is. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
ADY32. | Adatlap | 114998 | 2009. március 29. 07:38 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szép napot mindenkinek ! teszek fel pár képet a gyerekkorom kedvenceiböl. Amikor még ezek voltak a menök ! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
csetuka | Adatlap | 114997 | 2009. március 28. 21:57 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Alclad krómot használt hozzá, ha jól értelmeztem. Én humbrolt használok erre a célra, az is szépen csillog. De majd a nagyok kijavítanak, ha tévednék. csetuka | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Mpower | Adatlap | 114996 | 2009. március 28. 20:38 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Engem is az fogott meg legjobban. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Dix | Adatlap | 114995 | 2009. március 28. 20:12 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Dix | Adatlap | 114994 | 2009. március 28. 20:05 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszi a linket! Hát ez nagyon kemény meló. Viszont ez a srác vérprofi! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
csetuka | Adatlap | 114993 | 2009. március 28. 19:51 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Dix! Itt láthatsz pár képet az építéséről! teamsorlandet.diskusjonsforum.no/teamsorlandet-about206-0-asc-0.html Elég sok egyedi alkatrész kell hozzá! Jó böngészést! csetuka | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Dix | Adatlap | 114992 | 2009. március 28. 19:46 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Hát ez nem túl jó hír! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Dix | Adatlap | 114991 | 2009. március 28. 19:46 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Jajj, még valami! Valaki tudna nekem linkelni egy olyan oldalt ahol megtalálom az Italeri Scania R500 (3829) összeállítási rajzát! Üdv. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
gpatrik | Adatlap | 114990 | 2009. március 28. 19:35 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Lefestettem egy pótkocsit, le is lakoznám, kipróbáltam egy helyen, és miután ráfújtam a tamiya féle spray-s lakkot, olyan narancsos lett a felülete az egésznek. Bár száradásnál lehet kisimul, de ilyenről még nem nagyon hallottam. Nem jó az alatta lévő festék, tamiya lakk páros? Kusti! Te úgy tudom sprayvel festesz. A sprayhez való ugyanolyan márkályú lakkot használsz hozzá? GPatrik | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
gumikacsa | Adatlap | 114989 | 2009. március 28. 19:15 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Én tavaj semmi ilyesmit nem találtam. Kamion is alig volt. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Dix | Adatlap | 114988 | 2009. március 28. 19:02 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Dix | Adatlap | 114987 | 2009. március 28. 18:28 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Hali! Valaki meg tudná mondani nekem, hogy a mosonmagyaróvári börzén, lehet kapni kamion makettekhez kiegészítőket? Gondolok itt kenguru rácsra, lámpasorokra, kürtök, stb? Nem voltam még soha, és idén el szeretnék jutni. Üdv. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gabi | Adatlap | 114986 | 2009. március 28. 10:02 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Zoli! Ezt az Ivecot nem használta a Hungarocamion, ez a T sorozat ami a Turbostar előtt volt, és a HC-nál a Turbostarral indult az Iveco korszak. A Turbostaroknál csak nyergesben volt hűtős, vagyis a hozzákapcsolt pót szerint. A felépítményesek mind platósak voltak, a 2 tengelyesek kiskerekű Käßbohrer póttal, a 3 tengelyesek meg asszem az újabb Rába póttal mentek. Ennek az Iveconak az időszakában Rába, Merci, Volvo és Renault kamionok adták a flottát. Ja, és a HC csak a 360-as majd 380-as soros 6 hengeres motoros Turbostart használta, V8-as motorosat nem, pedig sajna minden Italeri dobozban az van. Gabi | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Csabi | Adatlap | 114985 | 2009. március 28. 09:46 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Azért volt kivétel... Üdv, Csabi | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Törpepe | Adatlap | 114984 | 2009. március 28. 09:32 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Kusti! Köszi a képeket! Az az igazság,hogy már csináltam pár kamionmakettet mert engem csak a kamionok érdekelnek de mindig csak eredeti festést összeépítést csináltam max az italeri kiegészítőjéböl feltúrbóztam őket! Úgyhogy ez lesz az első nagyobb átalakításom! Csak még egy pár dolog hiánycikk!PL: matricalapot nem tom milyet érdemes venni amire a HC-s logókat kinyomtatom mert tintasugaras nyomtatóm van és hogy honnan lehet rendelni? :? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
ADY32. | Adatlap | 114983 | 2009. március 28. 08:35 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia TemperaSw ! A HC jármüveken nem volt hátfal ,tudomásom szerint . Ha erre gondoltál . | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
TempraSW | Adatlap | 114982 | 2009. március 28. 01:31 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Én árultam DAF 3600 Space Cab-ot (Italeri 777), volt 3 db, kettőt gumikacsa vett meg. 1 még nálam van, de már van rá jelentkező. Az ára jelentősen több volt az említett összegnél. Jelenleg nem tudok többet szerezni belőle. Megvételre keresek 2 db hűtős pótkocsik elejére való hűtőagregátot (újjat hozzá való matricával). Megvételre keresek 1 db Revell 07555 Büssing 8000 S13 maketthez eredeti, lehetőleg jó állapotú üres dobozt. Ha valakinek van és meg is válna tőle némi készpénzért, kérem keressen a temprasw@freemail.hu e-mail címem. Érdelődöm, valaki biztos tudja a választ: A képen látható makett eredetijét használta egy időben a Hungarokamion. A kérdésem, emelőhátfalat használtak ezen a tipuson? Vagy mivel nemzetköziben ment ilyen "extra" nem volt rajta? TempraSW | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Mpower | Adatlap | 114981 | 2009. március 27. 22:42 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Mpower | Adatlap | 114980 | 2009. március 27. 22:19 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Odáig vagyok a mélyre szántó gondolatoktól. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Simka | Adatlap | 114979 | 2009. március 27. 22:02 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
huudfhiufheiuf | Adatlap | 114978 | 2009. március 27. 21:33 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
bhjbhjbjll jbhgztfvghv hgzgtdfj gztfuzgbjhm vkugtzgfbhmnvhgz | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
ChevyG | Adatlap | 114976 | 2009. március 27. 19:31 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
bocs, h most válaszolok, igen, teszveszről is költözök:) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
max | Adatlap | 114975 | 2009. március 27. 18:11 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
George | Adatlap | 114974 | 2009. március 27. 16:27 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Mpower | Adatlap | 114973 | 2009. március 27. 13:39 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ez a gumi, milyen gumi? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kusti | Adatlap | 114972 | 2009. március 27. 10:44 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Törpepe | Adatlap | 114971 | 2009. március 27. 10:29 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Még egy kérdés:) Matricalapot milyet érdemes és melyik helyről lehet rendelni mert idáig keresgéltem de nem találtam!:( | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Törpepe | Adatlap | 114970 | 2009. március 27. 10:01 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Jah!:)) Kusti légyszi ha tudsz meg van kedved rakhatnál fel egy pár képet a HC-s Volvo-ról,hogy tudjak egy kis ihletet meríteni! :))Vagy akár az email címemre is jöhet amelyik szimpatikusabb!Email:pepe6261658@citromail.hu Köszönöm! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Törpepe | Adatlap | 114969 | 2009. március 27. 09:36 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok Srácok. Köszönöm segítségeteket HC-s logó ügyben így már biztos tuti lesz a gépezet!További jó építgetést mindenkinek! Sziasztok! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
ADY32. | Adatlap | 114968 | 2009. március 26. 20:25 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Bocsánat csak a dolly rajzát kérte ChevyG. Nem eladó . |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
A holland Iveco kereskedő gondolt egyet és ausztráliából megrendelte a motorháztetőt a lökháritót, majd a normál Stralis alvázat Ulmból és átépítette. Az első tengelyt 19cm-el, a fülkét 160cm-el tolta hátrébb. Egyedül a kormányművet kellett átalakítani a mechanikus részek közül valamint le kellett még gyártatni egy műanyag közdarabot a motorháztető és a fülke találkozásánál. Elvileg 4x2-től 6x6-ig bármilyen változatot át tudnak alakítani.
Az átépítésben maga az Iveco gyár hívatalosan nem is vesz részt, de az első példányt az elkészülte után átnézték.