<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Yuki | Adatlap | 116863 | 2010. január 31. 19:21 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kusti | Adatlap | 116862 | 2010. január 31. 16:43 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
#mármint Gabié# | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kusti | Adatlap | 116861 | 2010. január 31. 11:32 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia ADY32! A busz Gabi, mi csak gonoszkodásból akcióztuk le. A Merci alváza Very Well akril tűzpiros. Kusti | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
daapp | Adatlap | 116860 | 2010. január 31. 02:20 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia ADY32, no és természetesen szia mindenki! Érdekelne a MACK CRUISER Liner! Légyszi írj privát: briger76 kukac freemail pont hu Köszönöm, üdv | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
rolikacsa | Adatlap | 116859 | 2010. január 30. 21:20 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ok!Mail címem rolikacsa@citromail.hu . Előre is köszi. Roli | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
exec | Adatlap | 116858 | 2010. január 30. 21:09 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szeged kicsit arrébb van... Bár a gőribe régóta újra el akarok menni, akárcsak a csili ételbárba :D MSn fiókom még nics, de látom már, csinálnom kell egyet... A maradékot szerintem mailben :) exec | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
rolikacsa | Adatlap | 116857 | 2010. január 30. 20:59 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nem rossz ötlet :) ! Szeged - Hódmezővásárhely - Mindszent :) . MSN? dumálhatnánk? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
rolikacsa | Adatlap | 116856 | 2010. január 30. 20:58 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Pl itt van a következő makettem az fh volvo.Eddig sok mindent úgy csináltam pl festés után ragasztottam pl a különféle elemeket amiket más színre akartam akkor az festés után raktam fel.De ezek szerint ez nem túl megnyerő.Sokat láttam hogy az alváz majdnem össze van rakva és úgy fújjátok le de ebbe nem is merek belefogni olyan furának látszik hogy fog mindenhova eljutni a festék.meg a belehúzott vezeték is beszíneződik pl.Nekem főleg ezekre az apró fortélyokra lennék kíváncsi. Roli | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
exec | Adatlap | 116855 | 2010. január 30. 20:56 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
rolikacsa, Merre laksz? Hátha van a közeledben aki tudna segíteni... A másik, ha már itt vagy közöttünk, nem akarsz regisztrálni? :-) exec | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
rolikacsa | Adatlap | 116854 | 2010. január 30. 20:53 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Exec! Köszi elolvasom mindenképp meg a fórumon nézelődök is csak hát olvasni is sok idő meg makettozni :) együtt meg nem megy.Sok mindent már innen lestem el honlapér külön grat a készítőknek. Üdv Roli | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
rolikacsa | Adatlap | 116853 | 2010. január 30. 20:49 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Simka! Köszi a segítséget de igazán nem bánnám ha msn en is válthatnánk pár szót bővebben ha már te ennyire benne vagy a dologban.Nekem csak most készül a harmadik kamionom és a negyediket már normálisan szeretném megcsinálni.Bár nem mintha nem tetszenének amit csinálok csak hát attól amit itt műveltek messze állók.Főleg az apró fortélyok érdekelnének.Szal ha van egy kis türelmed msn en megkeresnélek feltéve ha van. Kábelt vékony dróttal csináltam csak elég macerás odaragasztani csak pillanatragasztóval sikerült.Alapozni szoktam az persze.Csak igazából szerintem nálam akkor a folyamatokkal lehet a baj hogy mit mikor kellene festenem minél kevesebb legyen a festett ragasztás.Ragasztó az tűs revell. Üdv Roli | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
exec | Adatlap | 116852 | 2010. január 30. 20:44 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gabi, és ujjlenyomatával igazolhatja, hogy ott járt? :-P | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
exec | Adatlap | 116851 | 2010. január 30. 20:43 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
A végét lecsípednél természetesen ne az egészet, hanem úgy, hogy egy kétágú villa maradjon. Minél vastagabb a tű, és minél hosszabb e villa, annál több ragasztó fér bele. Ha beleszáradna, csak ki kell égetni pl gyertya láng fölött... | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
exec | Adatlap | 116850 | 2010. január 30. 20:41 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Rolikacsa, még annyit hozzá, hogy a festett felületeket csiszold vissza ragasztásnál. Esetleg nagyon jó ragasztó szerszámot csinálhatsz a következuő módszerrel: fogsz egy parafa dugót. Bele szúrsz egy vastag varrótűt. Aztán a végét, ahova a cérnát fűznéd lecsíped. Ebbe a pici lukba aztán olyan kevés pillanatragasztó fér, ami nem tud megfolyni. Az érzékeny helyeket ezzel a szerszámmal kenheted végig. Olaj festékkel (enamel) azért jó fújni, mert a nagyobb pigment méret miatt a finomabb csiszolási nyomokat elfedi. Hátránya inkább a lassú száradás, ha nem gondoskodsz róla, akkor több szüsz mehet bele. Az akril festég jóval gyorsabban szárad, de finomabb munka kell alá. Én a kamionjaim alvázát általában fényes feketével / pirossal szoktam fújni. Ezután adok neki egy réteg matt lakkott. Ezáltal igen jó, az eredetihez hasonló félfényes, és nagyon homogén felületet kapok. Ajánlom a cikkemet a Chevy Titan-ról, ott ezt a színezést jól láthatod. exec | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gabi | Adatlap | 116849 | 2010. január 30. 20:40 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kusti! Az akció arra vonatkozott, hogy megnézhetted, és egyszer megtappinthattad a buszt!DD Gabi | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Simka | Adatlap | 116848 | 2010. január 30. 19:46 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Rolikacsa! Kábelre húzott szál, vékony szigetelt drótok stb. Festés: ha megfolyt, vizes csiszolás. Új réteg. Ragasztónyomot meg még a végső réteg előtt célszerű lecsiszolni. Részben ezért is érdemes a fedő réteg előtt alapozni, valami világos matt színnel, pl vil. szürke vagy a leendő színhez hasonló matt szín. Így homogén világos színen sokkal feltűnőbbek a hibák és javíthatók. Amikor festés után ragasztasz bizonyos részeket és megfolyik, az elég gáz, ott is csak az újrafújás a megoldás vizes és olajos festéknél is. Inkább kevesebb ragasztó (tűs ragasztó vagy vékony cuccal-tűvel felvinni..) Simka | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Roland_89 | Adatlap | 116847 | 2010. január 30. 17:25 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Ady! Nagyon jó lett! hihetetlenül tetszik. Egy dolog van ami nem tetszik, hátul a karom az nem hátrafele kellene hogy álljon. Mert azzal tépni szokott előrefele menet. De ettől függetlenül, jól sikerült! Gratula! Roland | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
rolikacsa | Adatlap | 116846 | 2010. január 30. 16:08 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Volna egy pár kérdésem. Kábelezésre mi a legcélszerűbb anyag.Én az első kábelezésemet fémből csináltam de elég macerás volt festeni is meg kellőképpen odaragasztani. Másik kérdés az hogy eddig enamel festékkel festettem és kicsit kezdem unni ha véletlen elbaltázok valamit pl ragasztás megfolyik (tényleg erre valami jó tipp fújás után? ) és megmarja akkor lehet kezdeni újra.Hogy akril festékkel mi a helyzet azt halottam hogy az szebben terül meg gyorsabban szárad.Véleményeket megköszönném. Üdv Roli! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
ADY32 | Adatlap | 116845 | 2010. január 30. 13:08 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Kusti ! A vázat milyen festékkel fújtad le ! Szép fényes lett . Ady | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
ADY32 | Adatlap | 116844 | 2010. január 30. 13:01 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Kusti ! Dehogyis nem aki ilyen munkákat tesz az asztalra az elött le a kalappal ! Nagyon jóóók ! A Merci is szép és kidolgozott ! Csak igy tovább ! Üdv.Ady! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kusti | Adatlap | 116843 | 2010. január 29. 23:34 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Zsorzsy! Irtam vissza az apróságokhoz. :D Köszönöm Kusti | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
zsorzsy | Adatlap | 116842 | 2010. január 29. 22:27 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Kusti! Ugylátszik senki nem értékeli a szép munkát manapság! Én elfogadnám,de olyanyira helyszűkében vagyok,hogy már tervezek egy uj szekrényt a szobánkba,csak aszonnyal is el kell fogadtatni a terveket! Gyönyörü a Mercid gratula hozzá! 87-en irtam kérdéseket, csak elvesztem a f88 képei közt (2622 hsz) üdv zsorzsy! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kusti | Adatlap | 116841 | 2010. január 29. 22:05 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
De már Óváron se kellett senkinek... :D:D:D | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kusti | Adatlap | 116840 | 2010. január 29. 22:05 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Látod, én leakcióztam de még így se vitte senki... Igaz Gabi? :D Kusti | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
gpatrik | Adatlap | 116839 | 2010. január 29. 19:56 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Persze így jó ahogy van, nem bántó jelleggel írtam amit írtam, inkább építő hozzászólásnak szántam volna, de az ötlet tényleg díjazandó, és a kivitelezés is pazar. Berénybe remélhetőleg már két akciós busz lesz. :) GPatrik | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
gyorgyb | Adatlap | 116838 | 2010. január 29. 19:03 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szai Kusti! Ngayon tetszik az alvaz amit keszitettel.Aprolekos munka el avgyok ragadtattva:)) Udv. Gyorgyb | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
ADY32 | Adatlap | 116837 | 2010. január 29. 19:02 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Gabi ! Köszi !Ime pár kép festés után . Ady | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
gyorgyb | Adatlap | 116836 | 2010. január 29. 19:01 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Roland_89! Koszonom az infot oriasi segitseg ez nekem:) Igazad van a kuszodaru sinen fut es nagyon elkelne a tovabbi segitsegetek. Udv Gyorgyb | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gabi | Adatlap | 116835 | 2010. január 29. 18:58 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Atis! Nagyon jó lett, örülök, hogy ilyen klassz ötleted volt, és ezt megvalósítottad. Az ilyen dolgok mindig megerősítenek abban, hogy nagyon jó kis csapat a miénk! Köszi! Gabi | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gabi | Adatlap | 116834 | 2010. január 29. 18:54 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Nagyon jó a tető hozzá, szépen megoldottad. Gabi | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kusti | Adatlap | 116833 | 2010. január 29. 16:23 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Atis! Ez igy jó ahogy van, ne halgass Patrikra. Ő csak irígykedik. :D Jó lett tényleg. :D Tetszik az útvonalterv! ;) Kusti | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kusti | Adatlap | 116832 | 2010. január 29. 16:19 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
#kétszer ment el, bocs.# | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kusti | Adatlap | 116831 | 2010. január 29. 16:19 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Nekiláttam a beltér és a sárvédők elkészítésének. Először a sárvédőket kell mivel az adja meg a beltér magasságát majd. Ezekkel készen is vagyok, már csak csiszolni kell. A váz kábelezése is készen van, szerintem ha már meg nem ingat semmi akkor nem teszek bele többet. Vagy talán a hűtő túlfolyótartályába egyet kettőt. A képeken az első világítás még nincs bekötve, majd lesz. A fülke az már készen is volt az ablakokat kell beszabnom bele és kárpitozni. A hátsó traktus is elnyerte végső formáját, a lámpák és a rendszám is felkerült. Az egyik lámpát is elhagytam mikor jöttem vele haza, azt is pótoltam egy darab szélvédőből. A rendszámon a csavarokat húzott szálból csináltam így élethűbb mivel kilóg egy kicsit. Üdv! Kusti | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kusti | Adatlap | 116830 | 2010. január 29. 16:18 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Nekiláttam a beltér és a sárvédők elkészítésének. Először a sárvédőket kell mivel az adja meg a beltér magasságát majd. Ezekkel készen is vagyok, már csak csiszolni kell. A váz kábelezése is készen van, szerintem ha már meg nem ingat semmi akkor nem teszek bele többet. Vagy talán a hűtő túlfolyótartályába egyet kettőt. A képeken az első világítás még nincs bekötve, majd lesz. A fülke az már készen is volt az ablakokat kell beszabnom bele és kárpitozni. A hátsó traktus is elnyerte végső formáját, a lámpák és a rendszám is felkerült. Nyomtattam új Merci feliratot is, mert Ernő remegő kézzel rakta fel annó és ferde volt :twisted: :D Az egyik lámpát is elhagytam mikor jöttem vele haza, azt is pótoltam egy darab szélvédőből. A rendszámon a csavarokat húzott szálból csináltam így élethűbb mivel kilóg egy kicsit. Üdv! Kusti | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
ADY32 | Adatlap | 116829 | 2010. január 29. 14:12 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
gpatrik | Adatlap | 116828 | 2010. január 29. 13:06 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Atis! Összességében tényleg nem lett rossz, de pár dolog engem zavar. A busz popólya elég üres (ezért is mondtam a matricát) ahol egyébként szoktak lenni a feliratok és a csoportkép se valami tuti, legalábbis ott a hátsó ablak vonala végetér igen hirtelen a matrica kezdésénél. Én Photoshoppal bevágtam volna Gabi fejét valahova a tömegbe. De végülis hogy jót is mondjak, tettszik a teteje és az oldalsó képek se rosszak. :) GPatrik | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Russell | Adatlap | 116827 | 2010. január 29. 12:59 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kedves Attis! Nekem nagyon tetszik a buszod. Az ötlet zseniális, a kivitelezés pazar. Ami nagyon tetszett, az a tető dekorációja! Üdv: Russell | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Atis | Adatlap | 116826 | 2010. január 29. 11:44 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Gpatrik.. ..nem került rá sor, az oldalán amúgy is fent van elégszer a "reklám":) Szépnek szép.. de csak 8 méter messziről:DD Van pár apróság, de lényegében kész. Folytatom a kamionmentőt.. van még munka bőven vele, legalább egy hét csiszolás vár rá.. .. és azt a nyomorult 5 tengelyes Scániát is be kellene már fejezni... Jó építést mindenkinek, makd jelentkezem. Atis. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
gpatrik | Adatlap | 116825 | 2010. január 29. 11:03 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Atis! Én a hátuljára még tennék egy makettinfo.hu-s matricát csak a reklám miatt :), de így is szép lesz, és mindenképpen érdekes. GPatrik | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
ADY32 | Adatlap | 116824 | 2010. január 29. 09:16 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Elektrolakatos | Adatlap | 116823 | 2010. január 29. 08:16 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
ööö...izé...nem :S | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
exec | Adatlap | 116822 | 2010. január 29. 08:05 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Roland, Nagyon baba építés! A 910-es képen az alvázon van egy jó nagy ujjlenyomat, ha m ég ki tudod javítani, akkor mindenkép próbáld meg! exec | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Roland_89 | Adatlap | 116821 | 2010. január 28. 21:15 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Atis | Adatlap | 116820 | 2010. január 28. 21:02 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Roland_89 | Adatlap | 116819 | 2010. január 28. 20:43 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Gyorgyb! Hát ez így első ránézésre, a plató olyan 8- 8,50-es lehet. A daru úgynevezett kúszódaru, bár lehet hogy fixre van telepítve, de az újaknál ez már nem divat, hanem a plató szélében két sínen fut. Sőt én aztmondanám hogy tuti hogy mozgatható, mert a talpalók nem az alvázhoz vannak fixen erősítve. Hosszát így nemigen tudom pontosan megmondani, talán Gabi tud ebben segíteni neked. Ő nagyon tudja ezeket az adatokat. Azonban ha a daruval kapcsolatban van kérdésed, nyugodtan szólj, abban otthon vagyok! Roland | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
gyorgyb | Adatlap | 116818 | 2010. január 28. 19:13 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
zsorzsy | Adatlap | 116817 | 2010. január 27. 17:28 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Bruno! Én is szeretnék csatlakozni Patrik barátomhoz,de én más téma miatt is szertnék veled beszélni magánban. Küldenél egy mailt,mert a tiéd nem publikus,és igy nem tudok valed beszélni! Köszönettel zsorzsy! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
gpatrik | Adatlap | 116816 | 2010. január 27. 11:15 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Brúnó! Majd konzultálunk előtte mindenképpen, de jó volna tudni hogy mikre lehet számítani kiegészítők körében. GPatrik | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Atis | Adatlap | 116815 | 2010. január 27. 09:12 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gpatrik Brunonak igaza van, én elsiklok a mütyürök felett, valszeg ezé se vettem észre. 87-es témában tényleg nem én vagyok a megfelelő.:) üdv. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kusti | Adatlap | 116814 | 2010. január 27. 08:28 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Üdv:István