<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Gis80s | Adatlap | 117427 | 2010. április 14. 20:15 | ||||||||||||||||||||||||
Lacika09 | Adatlap | 117426 | 2010. április 14. 20:04 | ||||||||||||||||||||||||
Szia Zsorzsy. A két szép nyerges most már eladó... sajnos A csatok azt hiszem KFS maratások, de sajnos nekem még nincsenek ilyenek, ezt is csak a neten láttam, talán majd berényben ráakadok... Üdv Lacika | |||||||||||||||||||||||||||
zsorzsy | Adatlap | 117425 | 2010. április 14. 19:56 | ||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Előszöris hiányolom a képeket Móvárról! Amiket láttam szépek,de én nem vagyok haditechnikus,és jobb szeretek földön járni,mert fenn még nem maradt semmi!Bár irigylésreméltó darabok voltak! Lacika09! Tudatlanként kérdem,honnan van az a jó kis csatod a rolóponyváson? Szép a két nyerges is! Csabi! Egyre szebb a pót! Nem akarsz megszabadulni a polcod tartalmától?DDD Ennyi szépség egy tulajdonban!DDD Sok sikert a folytatáshoz! Üdv zsorzsy! | |||||||||||||||||||||||||||
Scorpiobex | Adatlap | 117423 | 2010. április 14. 18:37 | ||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Vincus, köszi a tippet, már én is megtaláltam egyszer ezt a cikket de nem igazán hittem a sikerében és még nem volt min kipróbálni! Mindenesetre most nincs más hátra csak előre! A fejleményeket közlöm... Kalóz! Hogy érted a szomszédságot? Borsodban laksz? Tényleg! Jön valaki a Miskolc rallyra? | |||||||||||||||||||||||||||
Lacika09 | Adatlap | 117422 | 2010. április 14. 18:07 | ||||||||||||||||||||||||
Szia Gis80s! Talán ez segít... Üdv Lacika | |||||||||||||||||||||||||||
Lacika09 | Adatlap | 117421 | 2010. április 14. 18:01 | ||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Sajnos meg kell válnom két kamionomtól, eladó sorba kerültek. Renault Magnum II. E-Tech, fehér, Hungarocamion szinekben, Daf 95XF, 105-ös hűtőmaszkkal, extra belsőtérrel (hűtő, vízforraló, CB-rádió, utazótáska, két db ágyneműgarnitúra, "a világon már mindenhol jártam zászlók"), Waberer's szinekben... Érd: papp-trans@freemail.hu Üdv. Lacika | |||||||||||||||||||||||||||
Kalóz | Adatlap | 117420 | 2010. április 14. 15:20 | ||||||||||||||||||||||||
Kalóz | Adatlap | 117419 | 2010. április 14. 15:19 | ||||||||||||||||||||||||
mindenképpen próbáld meg átcsiszolni, polírozni!Az előző ajánlat pontosnak látszik ( angolul nem tudok oroszul nem jött be) Gyakorlatnak sem rossz! Üdv a szomszédból: Kalóz | |||||||||||||||||||||||||||
Kalóz | Adatlap | 117418 | 2010. április 14. 15:18 | ||||||||||||||||||||||||
mindenképpen próbáld meg átcsiszolni, polírozni!Az előző ajánlat pontosnak látszik ( angolul nem tudok oroszul nem jött be) Gyakorlatnak sem rossz! Üdv a szomszédból: Kalóz | |||||||||||||||||||||||||||
Kalóz | Adatlap | 117417 | 2010. április 14. 15:18 | ||||||||||||||||||||||||
vincus80 | Adatlap | 117416 | 2010. április 14. 15:13 | ||||||||||||||||||||||||
Scorpiobex | Adatlap | 117415 | 2010. április 14. 15:03 | ||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Régóta nem jelentkeztem, de azért nyomon követem a munkáitokat, nagyon szép járgányok lettek! Gratula mindenkinek! Egy kisebb projektbe fogtam bele, Matchbox másolás (Golf II)... Egyetlen bajom hogy a gyári szélvédő Nagyon karcos! Nincs valakinek valami jó ötlete hogy mit lehetne kezdeni vele? További szépet , jót... | |||||||||||||||||||||||||||
janee | Adatlap | 117414 | 2010. április 13. 12:37 | ||||||||||||||||||||||||
v=@ | |||||||||||||||||||||||||||
janee | Adatlap | 117413 | 2010. április 13. 12:37 | ||||||||||||||||||||||||
janeevcitromail.hu,06202699162 | |||||||||||||||||||||||||||
janee | Adatlap | 117412 | 2010. április 13. 12:36 | ||||||||||||||||||||||||
Csabi | Adatlap | 117411 | 2010. április 13. 10:37 | ||||||||||||||||||||||||
Szia Kusti! De, a perem felkerül! Köszi a meglepit, kár, hogy én nem botlok ilyenekbe... Üdv, Csabi | |||||||||||||||||||||||||||
Kusti | Adatlap | 117410 | 2010. április 13. 07:45 | ||||||||||||||||||||||||
Szia Csabi! Nagyon szépen fest a dolog. De az alsó peremet azért még felteszed? :D Elefáni lesz bele? Amugy van egy kis meglepim neked... De ha nem jössz Berénybe nem kapod ám meg... :D:D:D Kusti | |||||||||||||||||||||||||||
Gis80s | Adatlap | 117409 | 2010. április 13. 07:35 | ||||||||||||||||||||||||
Reggelt mindenkinek! Még mindig nagyon hálás lennék Schmitz Ski vezetékezési segédlettel kapcsolatosan... :))) Péter | |||||||||||||||||||||||||||
Elektrolakatos | Adatlap | 117408 | 2010. április 12. 23:43 | ||||||||||||||||||||||||
Csabi | Adatlap | 117406 | 2010. április 12. 13:39 | ||||||||||||||||||||||||
Kusti | Adatlap | 117405 | 2010. április 12. 10:24 | ||||||||||||||||||||||||
Szia Géza! Jó látni hogy azért Te is tevékenykedsz. Nagyon jó lesz a dolog, azok a réz csavarfejek nagyon fel fogják dobni az összképet. Tettszik! :D További jó építést! Kusti | |||||||||||||||||||||||||||
exec | Adatlap | 117404 | 2010. április 12. 08:58 | ||||||||||||||||||||||||
Sziasztok, hosszas hallgatás után jelentkezek újrta makettel. Egy Autocar készül most nálam. A kit az AMT régi kitje, amit három évvel ezelőtt adott ki újra a cég. Akkor 4000 példány készült a makettből, ami bő egy hónap alatt el is fogyott a gyártónál. AZóta ismét fellelhetetlen... Sokat vaciláltam azon, hogy egy szép karbantartott darabot építsek-e meg, a rám már jellemző koszolással, vagy egy öreg lepukkantat. A cégre jellemző, hogy mindig is a színvonalas gyártók közé tartozott, a kamionjai pedig híresek voltak strapabíróságukról és kényelmi és kivitelezési színvonalukról. Találtam aztán a neten egy leharcolt vitézről egy képet, és ledöntöttem, hogy ő lesz az. A kitet először feljavítás nélkül, dobozból akartam megépíteni, de a kipufogója sehogysem tetszett. Ha meg amiatt belenyúlok, akkor meg már a többi is adja magát... A kit igazi AMT. Az alváz két U profilja mint két kifli, a tartályok illesztési hibásak, sok a sorja, és nincsen számozva az összerakási útmutató. Plusz még pár beszívódás... Ami miatt mégis szeretem az AMT termékeit, az az, hogy ellentétben az Italerivel pl ha kinyitok két dobozt, akkor azokban biztosan különböző motor és alváz lesz! A fotókon kevésbé látszik, de elmondom, kezdőknek jól jön a tip: Az üzemanyag tartályok széleit becsiszoltam, ezzel növelve az illesztés pontatlanságát. Mindezt azért, mert így már nem egy hangyányi helyre kell beügyeskedni a tömítő pasztát, hanem van mélyedés azt bekenni és utána csiszolni. A vezetékezéshez én rezet használtam, a legtöbb helyen előre kifúrtam neki a lukakat. AZ akkumulátoroknál belekerült 5-5 vezeték, ezek helyét az alvázon jelölték is. Sokat dob a ltáványon. A fellépők a KFS trepni lemez készletéből készültek, a csavarfejek, amiket fotók alapján pótoltam, szintén tőle. A kép alapján új nyeregszerkezetet is gyártottam, ezzel nem vagyok teljesen elégedett, de egy fotó volt csak róla... Az Autocar kamionokra jellemző volt a fa borítású belső, ezt a műszerfalon jelölték is, a kabin plafonjába azonban már nekem kellett beleszabnom egy vékony fa lemezt. Ehhez a kithez az AMT teljes belső üveget ad, annak így a tetejéből le kellett faragnom, hogy beférjen a tető rendesen. Itt állok most... Üdv. exec | |||||||||||||||||||||||||||
exec | Adatlap | 117403 | 2010. április 12. 08:38 | ||||||||||||||||||||||||
12000 az manapság egész baráti ár érte. A felépítmény nélküli gépek is karcolgatják a 10 ruppót. | |||||||||||||||||||||||||||
Gis80s | Adatlap | 117402 | 2010. április 12. 08:23 | ||||||||||||||||||||||||
Hát, gugli elég sok találatot kiad...de mindenhol 12e körül van... | |||||||||||||||||||||||||||
Gis80s | Adatlap | 117401 | 2010. április 12. 08:19 | ||||||||||||||||||||||||
Jó reggelt mindenkinek! Tudna valaki segíteni Schmitz Ski pót vezetékezésvel kapcsolatosan? Jól jönne nagyon :) Előre is köszönöm! Péter | |||||||||||||||||||||||||||
saimon7000 | Adatlap | 117400 | 2010. április 12. 08:18 | ||||||||||||||||||||||||
Üdv mindenkinek, keresném az alábbi vontatót: US WRECKER TRUCK http://www.model-making.eu/italeri-3825-us-wrecker-truck-p-1-110766.html baráti áron. Előre is köszönöm szépen. Email: jambond700@gmail.com | |||||||||||||||||||||||||||
pulcsi | Adatlap | 117399 | 2010. április 9. 19:34 | ||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Most nem aktuális annyira a verseny miatt,de érdemes megnézni a feljavitásokat. Pulcsi forum.autoinscale.com//viewtopic.php | |||||||||||||||||||||||||||
Gabi | Adatlap | 117398 | 2010. április 9. 18:17 | ||||||||||||||||||||||||
Szia Dönitz! Ha gondolod keressél meg személyesen, és megnézzük együtt a Rábádat. Gabi | |||||||||||||||||||||||||||
Kusti | Adatlap | 117397 | 2010. április 9. 17:36 | ||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Holnap találkozunk. Kusti | |||||||||||||||||||||||||||
rico | Adatlap | 117396 | 2010. április 9. 14:55 | ||||||||||||||||||||||||
Szia Kusti! Köszönöm a tanácsodat, majd megpróbálok ilyen méretekben szerezni! Gondoltam már az íves részekre, de remélem meg tudom oldani. Volt már olyan dolog, ami sokakat elriasztott volna a makettezéstől, mégis kitartottam. Biztos vagyok benne, hogy, ha nem megy, akkor max abbahagyom azt a projektet(de nem hiszem), de tuti nem hagyok fel a makettezéssel. A méretezés külön tetszik, ez az egyik legfőbb oka, hogy belekezdek, szerintem jó lesz majd számolgatni meg méretezni. Amúgy csak akkor veszem meg az anyagot és csak akkor kezdek bele, ha megfelelő adatot, képet, méretet tudok róla összeszedni. Rakok fel pár képet, a legutóbbi munkámról, ami Horváth Rudolfosnak készült egy Scaniaval az elején (ami nincs:S), de már megfordult a fejemben a Waberer's-es Volvo és a HC-s Volvo(régebbi). Egyébként látom nagyon le akartok beszélni róla, és én is tudom, hogy nagy fába vágom a fejszémet, de még magamat se tudom róla lebeszélni.XD Meg ha van ötletetek, valami egyszerűbb, de szintén saját építésről, akkor megoszthatjátok velem. Csinálnék én dobozból is apróbb felújításokkal, csak nincs rá keret, de ha találtok nekem 4 ezerért egy Scania-t, akkor az jöhet, de persze ennyiért senki sem adja el. Amúgy ilyen típusú kamiont terveztem az elé a pót elé, amiről a képek vannak. Üdv. Rico | |||||||||||||||||||||||||||
gpatrik | Adatlap | 117395 | 2010. április 9. 11:16 | ||||||||||||||||||||||||
Szia George! Ez az MJ Transos Scania fog készülni? Van pár képem a kamionról ha érdekel. GPatrik | |||||||||||||||||||||||||||
Kusti | Adatlap | 117394 | 2010. április 9. 10:19 | ||||||||||||||||||||||||
Szia rico! Ehhez azért annyit hozzá tennék hogy ha 0,5 mm-es sztirolból akarsz kamiont építeni, akkor az tuti hogy össze szakad a súly alatt. Ha rétegeled akkor a 0,5 +0,5 biztos nem lesz pontosan 1mm mert a közötte lévő anyag torzít. Ha belefogsz akkor fél, 1 és 2 mm-es sztirol beszerzését javaslom. Egy ekkora méretű géphez legalább 1 négyzetméter kell mind a háromból. Ha rétegelésnél maradsz akkor anyagárban ugyanaz fog kijönni mintha megvennéd a vastagabb lemezt. Egyébként ha egy tanácsot elfogadsz: Nagyképűség nélkül mondhatom, én már túl vagyok egy két saját építésen a nulláról kezdtem mindet. De egy ilyen Rábába még én sem mernék belekezdeni, mert a végeredmény biztos nem lenne formahű. Ha viszont formahűre akarod akkor nagyon sokat kell szívni vele. Amit csináltam Steyr-t az majdnem mindenhol sík felület volt. Kevés volt benne az íves felület, de még így is volt egy két hely ahol vakargattam a fejem. A másik dolog az az hogy egy ilyen építéshez rengeteget kell számítani sokszor tizedmiliméter pontossággal. És minden részéhez kell valami méret mert nem lesz méretarányos, szóval ez húzós dolog. Ha belevágsz sok sikert, de szerintem ne hamarkodd el, mert akár a makettezéstől is megundoríthat, ha valami majd nem úgy jön össze ahogy te csinálni akartad. Kusti | |||||||||||||||||||||||||||
George | Adatlap | 117393 | 2010. április 8. 19:51 | ||||||||||||||||||||||||
NO MERCI Vagyis nincs hocsánat. Nálam senki ne próbálkkozzon, mert lepattan rólam! Az eredményeket vasárnap délután megtudja mindenki. | |||||||||||||||||||||||||||
George | Adatlap | 117392 | 2010. április 8. 19:45 | ||||||||||||||||||||||||
Ki akar az első 3 helyen lenni? Szoritok neki valami helyet. Ez volt a korrupt reklám. | |||||||||||||||||||||||||||
George | Adatlap | 117391 | 2010. április 8. 19:39 | ||||||||||||||||||||||||
Dőnitz! A versenyeken név nélkül pontozzák a gépeket! 1. Benevezett versenyben indul 2. A zsüri tagok megnézik 3.Az eredmény 3 nagyon szúrós szemű ember után jón létre. Senkit nem érdekel, ha ismerem a jármű készitőjét. NINCS alku részrehajlás, csak a kész termék számít. | |||||||||||||||||||||||||||
Varjúbácsi | Adatlap | 117390 | 2010. április 8. 19:27 | ||||||||||||||||||||||||
Ha nem akarsz két négyzetmétert venni, én árulok darabban is, 20x30cm-est 120.-Ft-ért. | |||||||||||||||||||||||||||
Dönitz | Adatlap | 117389 | 2010. április 8. 18:31 | ||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! A mosonmagyaróvári kiállításon légyszi olyan szemmel nézzétek a teherautómat (a fehér Rába) hogy ez a 2. kamionmakettem...:D:D Köszi Mindenkinek! További szép napokat. Dönitz | |||||||||||||||||||||||||||
rico | Adatlap | 117388 | 2010. április 8. 18:06 | ||||||||||||||||||||||||
Köszönöm, jó áron van, néztem, máshol tényleg nagyon drága! | |||||||||||||||||||||||||||
gumikacsa | Adatlap | 117387 | 2010. április 8. 16:51 | ||||||||||||||||||||||||
Szia! Makett boltban nem érdemes ilyesmit venni, aranyáron adják. Én innen veszem, 2 négyzetmétert adnak 1150-ért (0,5-ös). www.panton.hu/index.php | |||||||||||||||||||||||||||
rico | Adatlap | 117386 | 2010. április 8. 15:31 | ||||||||||||||||||||||||
Szia! Köszi az infót, én is 0,5 mm-re gondoltam. Ilyet hol lehet kapni, makett boltokban vagy hol? | |||||||||||||||||||||||||||
Varjúbácsi | Adatlap | 117385 | 2010. április 8. 13:44 | ||||||||||||||||||||||||
Rico! Általában a sajátépítéshez stirol lemezt használnak, ez kapható 0,5mm, 1mm, 2mm vastagságban. Szikével, schnitzerrel jól vágható. Ragasztáshoz jó a makettragasztó, az etilacetát, a pillanatragasztó. Mindenkinek van saját "csalhatatlan" receptje. Én pl. mindig 0,5mm-es lemezt használok, mert könnyű vágni, és nem eszi a penge élét. Ha vastagabb anyag kell, több réteget ragasztok egy másra, mindig! pillanatragasztót használva. Az így kialakult szendvics úgy viselkedik mint egy rétegelt lemez, vékony, de merev. De hát a technikát mindenki a saját szája íze, és lehetőségei szerint alakítja ki. | |||||||||||||||||||||||||||
Russell | Adatlap | 117384 | 2010. április 8. 10:29 | ||||||||||||||||||||||||
Gabi! Köszönöm! Akkor a Heinznél kellene érdeklődnöm. Mármint, hogy hozzon pár darabot Berénybe. Üdv: Russell | |||||||||||||||||||||||||||
gumikacsa | Adatlap | 117383 | 2010. április 8. 09:27 | ||||||||||||||||||||||||
Egy kis húsvéti AKCIÓ, az árak PÉNTEKIG (04.16) érvényesek. Elérhetőség: tibi_29@freemail.hu Heller 80781 1:24 Refrigerated Trailer 6000 Ft AMT 1:25 MACK R685ST (doboz nélkül, de hiánytalan) 8000 Ft Heller 80770 1:24 Scania LB 141 8000 Ft Italeri 3838 1:24 Scania 143R wrecker (a mentő felépítmény a Western Starból pótolva, de hiánytalan, csak más a színe) 9000 Ft Italeri 777 1:24 DAF 3600 (a doboza kissé megviselt, a makett hiánytalan) 13000 Ft | |||||||||||||||||||||||||||
rico | Adatlap | 117382 | 2010. április 8. 07:16 | ||||||||||||||||||||||||
Szia Gabi! Teljesen igazad van, át is gondoltam a dolgokat. Nem mondom, hogy megépítem, de belekezdek, ha meg nem jön össze a dolog, akkor kipótlom egy makettel, amivel összeépítem, csak sajnos most nem tudok makettre költeni(de idővel majd igen). Végülis szerintem semmi veszteni valóm nincs, ha nem, hát nem, de egy próbát szerintem mindenképp megér. Persze ez is attól függ, hogy milyen árban van az alapanyag, és hogy mennyire vágható, formázható, mert ha azzal szenvedni kell, hogy egy 5 mm-es egyenest fél óra alatt lehet kivágni, akkor mégse csinálom meg. Köszönöm a válaszodat, remélem tudsz nekem segíteni. Nem gond, ha a Te ilyen Rába makettedről másolok le pár dolgot? Pár kérdés: Milyen árba van az alapanyag? Mennyire jól vágható, ragasztható? Mekkorát érdemes vásárolni? És képeket jó lenne, ha valaki tudna nekem linkelni. Rico | |||||||||||||||||||||||||||
Gabi | Adatlap | 117381 | 2010. április 7. 18:35 | ||||||||||||||||||||||||
Szia rico! Ne haragudj, nem lebeszélni akarlak róla, de ezt nem fogod normálisan megépíteni sztirolból, komoly kamionmakettezős múlt nélkül. Ennek a szerelvénynek a full szkreccs építésébe sokan olyanok nem fognánk bele, akik már hosszú évek óta szkreccselnek, mert nagyon nehéz meló, tele buktatókkal. A szkreccs amúgy se egyszerű dolog, és nem nagyon láttam még úgy senkit, hogy rögtön ment volna neki, inkább fokozatosan, minden makettnél egy kicsit több. Itt láthatod mikor az én Rábámat építettem, nagyon sok dolgot használtam fel más készletekből, de még így is kellettek kompromisszumok: www.makettinfo.hu/Raba_a_Hungarocamion_szineiben Segítek, ha mindenképpen ragaszkodsz hozzá, de sajna már sok ilyet láttam, hogy a polc sarkában végez félig elkészülten, vagy a makettezéstől is elment a kedve az illetőnek, mert túl nagy fába vágta a fejszét. Gabi | |||||||||||||||||||||||||||
Gabi | Adatlap | 117380 | 2010. április 7. 18:28 | ||||||||||||||||||||||||
Szia Russell! A belga J.c.Lescreiner már gyártja, Jabbekében láttam. 8 db-os egy szett, ahogy egy motorhoz illik. Gabi | |||||||||||||||||||||||||||
Zsiga | Adatlap | 117379 | 2010. április 7. 18:13 | ||||||||||||||||||||||||
rico | Adatlap | 117378 | 2010. április 7. 17:05 | ||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Rég jártam erre, sajnos szüneteltetnem kellett a makettezést, leginkább kemény tanulás, de sok más dolog miatt is. Most új projektbe kezdek. Hungarocamionos szerelvény házilag, teljesen saját, kivéve kerekek meg még pár apróbb dolog, ha van. Azt kérdezném, hogy hol lehet szerezni sztirol lapot(?) vagy valami olyan lapot, amit könnyen lehet darabolni, ragasztani, hogy ebből tudjam csinálni a makettet, illetve kéne nekem pár link, ahonnan ötleteket, képeket találhatok makett, de leginkább igazi Rába alvázáról, külsejéről és minden porcikájáról, mert nagyon pontosan akarok megcsinálni mindent, vagyis a lehető legtöbb dolgot. Azt hiszem ezt a makettet sokáig csinálom majd, hogy a végén tényleg elégedetten dőljek majd hátra. Jó lenne ha tudnátok nekem segíteni, előre is köszönöm! Rico | |||||||||||||||||||||||||||
Csabi | Adatlap | 117377 | 2010. április 7. 14:29 | ||||||||||||||||||||||||
Kusti! Hova látogatunk? :) Nálunk a háztető lapostető, oda felhordhatom a flottát :):) Csabi | |||||||||||||||||||||||||||
Kusti | Adatlap | 117376 | 2010. április 7. 12:17 | ||||||||||||||||||||||||
Szia Csabi! Nekem is vannak ilyen dolgaim. Ezért irok le mindet már én is mert amit ma kitalálok holnapra biztos elfelejtem... pedig még pár gombóccal el vagyok maradva... Ez ilyen. :D Egyszer jó lenne egy látogatást csinálni... :D Összehozni egy Cinkotai látképet. Kusti |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Péter