<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Fóka | Adatlap | 117939 | 2010. augusztus 1. 20:09 | ||
ADY32 | Adatlap | 117938 | 2010. augusztus 1. 20:04 | ||
Szia Fóka !Szerintem nagyon jó lett a Barkas ! Gratulálok ! Üdv.Ady! | |||||
ADY32 | Adatlap | 117937 | 2010. augusztus 1. 20:01 | ||
Szia Zsiga ! Sajnos csak matt sima bordóm van TS-33 as ! Üdv.Ady! | |||||
Fóka | Adatlap | 117936 | 2010. augusztus 1. 19:32 | ||
Sziasztok! Gyönyörű munkák láthatók itt - talán egyszer én is elkészülök az első "igazi" kamionnal. Egyelőre azonban csak egy kisteherautóval végeztem, kész a játék Barkas átalakítása. Így, kicsit feltunningolva meg lefestve már akár makettnek is elmegy. Most csináltam először minta után, átlátszó sztirolból húzott másolatot (lámpabúrák), egészen jó módszer. A két kép az ilyen volt - ilyen lett állapotot tükrözi. Rolikacsa! Hát úgy néz ki, ez a polc még jó soká fog betelni - a képen látható, hogy ehhez még hosszú évek munkája kell. Egyszer azonban már megtapasztaltam a polcok megtelésének élményét. Utasszállító repülőgépeimből egyszercsak már nem fért el több darab. Ekkor hatalmas profiltisztítást csináltam, és csak a hozzám különösen közel álló kategória példányait, az 1979. előtt repült típusokat tartottam meg, a többit áruba bocsátottam itt a Makettinfón, el is keltek. A repülőgépes polcaim azóta ismét megteltek (legfőképp Lapi barátom jóvoltából), de úgy éreztem, teljes a készlet, megvan minden, amit akartam. Jó érzés volt befejezettnek tudni a gyűjteményt. Az égieknek azonban úgy látszik, nem tetszett a tétlenségem, és egyszercsak megihlettek a teherautók és kamionok :-) Fóka | |||||
Zsiga | Adatlap | 117935 | 2010. augusztus 1. 19:20 | ||
Sziasztok fiuk! Köszi az elismerést! Ady 32-től kérdezem, hogy nincs-e véletlenül sprayben metalbordó? Pulcsinak pedig köszönöm a festékszámokat. Majd megnézem, hogy melyiket fogom választani. Még egy kérdésem van: a Replica-nál láttam üvegben festéket, ez vajon jó minőségű, mivel lehet higitani? Nem ismerem ezt a fajta festéket. Előre is köszi: Zsiga | |||||
ADY32 | Adatlap | 117934 | 2010. augusztus 1. 18:59 | ||
ADY32 | Adatlap | 117933 | 2010. augusztus 1. 18:49 | ||
Szia kopasz ! Már most is nagyon jól néz ki ! Gratula hozzá ! Na persze Zsiga , Józsi és Rolikacsáé se rossz ! Nekik is gratula !Én csak lustálkodom , nekem is kéne már épiteni valamit ! Üdv. Ady! | |||||
setle1 | Adatlap | 117932 | 2010. augusztus 1. 14:58 | ||
Helló.Képed nincsen róluk?Üdv:Laci. | |||||
anol | Adatlap | 117931 | 2010. augusztus 1. 13:22 | ||
voltam a zsibvásáron és mi volt ott egy dobozos man és egy fifa saudi arabia mercedes. nevetséges árakért 100-ft/db 1/87 el is hoztam a fent említett típusokat | |||||
pulcsi | Adatlap | 117930 | 2010. augusztus 1. 13:09 | ||
Ha bele rakod az ezüstöt akkor kapsz egy fos szint.Model Master 2724 Red metal turnsignal vagy 1502 Granat red.Vigyázz mert nehezen takarnak.Én 2724-sel festettem az ugyanilyen Volvomat.2db festéket fujtam rá. Pulcsi | |||||
sziklakks | Adatlap | 117929 | 2010. augusztus 1. 13:08 | ||
Nem.A metál bordóban bordó szemcsék vannak. | |||||
kopasz | Adatlap | 117928 | 2010. augusztus 1. 12:09 | ||
Zsiga | Adatlap | 117927 | 2010. augusztus 1. 10:38 | ||
Sziasztok! Gondoltam felteszek egy-két képet az új, készülőben lévő szerzeményemről. Még festésre vár a trailer, a traktor csőrös Volvo lesz, egy kicsit bajban leszek, a hátsó lámpákkal, mert azok nem európaiak. Át kell majd alakitanom. Bizom benne, hogy összességében szép lesz a szerelvény. Lenne egy kérdésem: bordó szinhez rakok egy kis ezüstöt, akkor metalfényű lesz? Üdv: Zsiga | |||||
Józsi | Adatlap | 117926 | 2010. augusztus 1. 09:46 | ||
Bocsi ez 2-szer ment véletlenül. Sziasztok | |||||
Józsi | Adatlap | 117925 | 2010. augusztus 1. 09:45 | ||
Szia Rolikacsa! Nekem is van ilyen pótom amit most építel. Én is akarok majd beletenni raklapokat, csak még addig nem jutottam el. Én a jégkrémes pálcikákat kezdtem gyűjteni, és azokból próbálom majd összehozni a raklapokat. Egyenlőre a sofőrök beszélgetnek a pótkocsi mellett. Kicsit homályos képek. Üdv. Józsi | |||||
Józsi | Adatlap | 117924 | 2010. augusztus 1. 09:43 | ||
Szia Rolikacsa! Nekem is van ilyen pótom amit most építel. Én is akarok majd beletenni raklapokat, csak még addig nem jutottam el. Én a jégkrémes pálcikákat kezdtem gyűjteni, és azokból próbálom majd összehozni a raklapokat. Egyenlőre a sofőrök beszélgetnek a pótkocsi mellett. Kicsit homályos képek. Üdv. Józsi | |||||
gumikacsa | Adatlap | 117923 | 2010. augusztus 1. 09:10 | ||
Szia! Jól néz ki eddig! Én a raklapokat balsafából, és a barkácsáruházakban kapható néhány mm-es farudacskákból készíteném. | |||||
rolikacsa | Adatlap | 117922 | 2010. július 31. 23:13 | ||
Biztos sokan halottátok de azért belinkelem. Nem egyszerű baleset megnéztem alig pár perccel a beleset után értem oda. De hál ég már túl van az életveszélyen. szegedma.hu/hir/szeged/2010/07/kamion-es-vitorlazo-repulogep-utkozott-a-bajai-uton.html | |||||
rolikacsa | Adatlap | 117921 | 2010. július 31. 23:04 | ||
Sziasztok! Volt egy kis időm és nem bírtam ki hogy bele ne fogjak a pótba. Dafot egy kis időre félre tettem mert csinálni kell neki egy kis terepet nikecelből ahova rárögzítem mint egy kis dioráma és alatta viszem majd el a vezetékeket. Ez az első pótom szal elég nagy izgalommal fogtam neki.Döntésem nyitott állapotra esett úgy vagyok vele tuti lesz bőven olyan aminek nem lesz megcsinálva a belseje.Mielőtt ráragasztom a tetejét előtte kellene szerintem tenni bele valami szállítmányt. Pl raklapokra gondoltam.Big bag zsák.Szerintetek?Ötletet szívesen vennék. Ha már raklap azt miből érdemes megcsinálni? Hátulját majd ha lesz ajtó nyitottra vagy zártra? Targonca van 1:24 vagy 1:25 ben? Sok esélyes a dolog számomra. Fóka! Szép terv de mi lesz ha a polc megtelik Azt számolom minden 3. gép után teszek pótot akkor is elég gyorsan kiszorulok .Tik mit csináltok egy idő után mert eladni vagy elajándékozni sajnálnám imádom nézni őket. Üdv Roli | |||||
pulcsi | Adatlap | 117920 | 2010. július 31. 09:52 | ||
pulcsi | Adatlap | 117919 | 2010. július 31. 09:48 | ||
Szia Tibi! Pár link ahol körbe nézhetsz Pulcsi modelwork.pl/viewforum.php www.modell-laster-forum.de/ www.fahrzeug-modellbau.de/ teamsorlandet.diskusjonsforum.no/teamsorlandet-forum-2.html www.modelbrouwers.nl/phpBB3/viewforum.php www.wettringer-modellbauforum.de/forum/index.php www.modelforum.cz/viewforum.php | |||||
f2d | Adatlap | 117918 | 2010. július 31. 08:34 | ||
Köszönöm mindenkinek a segítséget, igyekszem majd odafigyelni a buktatókra. Kérdésem még biztos rengeteg lesz.:-) A makett szerintem egy újabb Magnum: sárga doboz, kék kamion, Vagilo felirattal, olyasminek saccolom, mint ami a 21036 hsz-ben van. Ha esetleg valakinek lenne referencia anyaga a kamionhoz annak nagyon örülnék. Ebből a típusból lehet Hungarocamiont csinálni? | |||||
gumikacsa | Adatlap | 117917 | 2010. július 30. 21:31 | ||
Szia! A profibbak már elmondták a lényeget, én annyira nem is okoskodnék, hisz kész kamiont még nem tudok felmutatni, de jó pár éve megépítettem az AE magnumot, és most is készül egy. Én a fülkebelsővel nem voltam teljesen kibékülve, vagy én voltam béna, de szinte mintha nem is illene a kasztniba... Én a műszerfal helyett is, és az ajtókárpit helyett is újat készítettem sztirolból, aminél már nincs hézag a szélvédőnél. Ha meg a hézagnak ott kellene lenni, akkor így jártam :D (első szériás AE500 magnum asszem) | |||||
Gabi | Adatlap | 117916 | 2010. július 30. 19:06 | ||
Szia! A Magnum egy viszonylag egyszerűen összerakható makett, elég jól passzolnak az alkatrészek. Az első hídat erősítsd meg sztirol lappal alulról, mert idővel álló helyzetében hajlamos eltörni a rugó mellett, ez a Magnum szériánál gyári hiba. Szintén vigyázz majd a belső tér összerakásánál, mert, ha teljesen összerakod a fülkét nagyon nehéz beletolni a belsejét alulról. Vezetékelésbe csak akkor merülj bele, ha van hozzá kedved, ahhoz keresni kell anyagokat bőven, és nem árt tudni hová minek megy vezeték. Ehhez én leginkább rézdrótot használok, de jó lehet damil is, ez emerenként változik. Mondjuk a Magnum esetében a hozzá adott motor az újabb szériákhoz már teljesen rossz, rég nem ilyen van benne, ez az ős Mack V8-as. Gabi | |||||
pulcsi | Adatlap | 117915 | 2010. július 30. 18:32 | ||
Hát aki olyan átépitéseket csinál rallyautókból,az csak ne mondja,hogy nehezen rak össze egy kamiont.Szerintem jól épithető makett,bár én folyamatosan probálgatom főleg a kabint.Nekem a lökhátitó-aláfutágátló egyveleg akar nehezen a helyére menni.Vigyázz arra,hogy párhuzamos legyen az alváz két fele ragasztásnál,plussz a kabintartó keret is nehézkes könnyen jól felragasztani a helyére, mert a végén a lökös nem áll jól a helyén.Remélem érthető voltam,bár aki rakott össze ilyen makettet az talán tudja miről beszélek. Pulcsi UI:kocka vagy álló lámpás? | |||||
f2d | Adatlap | 117914 | 2010. július 30. 16:34 | ||
Sziasztok! Egy ismerősömnek nagyon régóta igérgetem, hogy építek neki egy Magnumot. Úgy gondoltam, hogy lassan ennek is itt az ideje (valójában már kezd kínossá váli a dolog).:-) Pár tanácsot szeretnék kérni a Magnum-mal kapcsolatban. Pl: Mik ezen makett buktatói, mire kell nagyon ügyelni az építésnél? Hogyan és miből kell a fékcsöveket, motorvezetékelést megvalósítani? Stb. Egyébként meg minden segítség jól jön a kamion építéssel kapcsolatosan, mert teljesen kezdő szinten vagyok, azaz még az sem, mert eddig egyetlen kamion makettet sem rakatam össze. De azt azért látom, hogy ez nem az a fogom és pikk-pakk összedobom műfaj. | |||||
Fóka | Adatlap | 117913 | 2010. július 30. 13:36 | ||
Hű, hiba csúszott bele. Felcseréltem az amerikai és ausztrál kamiont. Csatolom a javítást. | |||||
Baboon | Adatlap | 117912 | 2010. július 30. 12:44 | ||
De jó is ilyenkor 1 motorral odébb suhanni :D | |||||
Fóka | Adatlap | 117911 | 2010. július 30. 11:36 | ||
Sziasztok! Nem lennék önmagam, ha nem csináltam volna hosszútávú tervet a minap elkészített teherautós polcom benépesítésére :-) A mellékelt képen zöld aláhúzás jelöli a kész példányokat, kék a már beszerzett, de összeállításra várókat, a sárgák beérkezésére éppen várok, a pirosak pedig a jövő beszerzései. Exec - a hálófülke nagyon tetszik az Internationalon - ha meghagyom, azért úgy is rendben lesz, ugye? Fóka | |||||
setle1 | Adatlap | 117910 | 2010. július 29. 09:18 | ||
Helló Keri.Tegnap este a nulláson sikeressen becumiztam a 12 kilóméteres staut.Csak 3 órát álltam,és araszolgattam,de azért sikerült jól helyeszkednem,mert pont egy F1 team-os,trident racing-os magnum mellett álltam.Megragadván az alkalmat csináltam pár képet is a telefonommal.Üdv:Laci. | |||||
exec | Adatlap | 117909 | 2010. július 28. 20:24 | ||
Fóka, Az az International nekem is megvan. Jó választás lenne, mert igazi kukabúvár kamion az International odaát. (Értsd, a csórók veszik). Hálófülke nélkül ha meg tudod építeni, (asszem lehet a készletből) akkor különösen ajánlom. Nekem egyébként a formája is tetszik. Ha van Chevy Titan a HOKI-ba, azt is ajánlom, az is jó lenne elé. Arról van is egy cikkem itt fent az infon, megnézheted hogy milyen. Szia! exec | |||||
Fóka | Adatlap | 117908 | 2010. július 28. 16:25 | ||
Szia TempraSW! Köszönöm! Remélem, meglesz még, amíg kapok fizetést. Fóka | |||||
TempraSW | Adatlap | 117907 | 2010. július 28. 12:45 | ||
Szia Fóka! A HOKI modell-ben van csőrös AMT kamion, International Transtar 4300 Eagle. Vagy olvass vissza itt a kamionos fórumon, mert szokott lenni eladó AMT. TempraSW | |||||
setle1 | Adatlap | 117906 | 2010. július 28. 12:13 | ||
Helló Keri.Én szerencsére északa járok most a nulláson,így ki tudom kerülni a nappali nagy forgalmat.Egyébbként ezt a szakaszt én csak ébresztős bobpályának hívom,mert számomra olyan mindt egy szűk teknő,amiben rengeteg a tolakodó idióta,és ha kicsit álmosan érek fel a nullásra,akkor ott garantáltan felébred az ember.Üdv:Laci/egy billencses/. | |||||
Fóka | Adatlap | 117905 | 2010. július 28. 10:52 | ||
Szia exec! Tudnál javasolni konkrét típust? Annyira még nem vagyok járatos a témában, mint ti, viszont szeretnék autentikus maketteket alkotni. A legjobb lenne, ha idehaza elérhető lenne valamilyen "öreg járgány", mert az eBay-es tranzakciók a szokottnál is szörnyűbbek az árfolyamok miatt... Fóka | |||||
Russell | Adatlap | 117904 | 2010. július 28. 10:04 | ||
Iszonyat jól néz ki a nehézszállító! Köszi a képeket! Üdv: Russell | |||||
exec | Adatlap | 117903 | 2010. július 28. 08:32 | ||
Fóka, jó vétel az AMT dupla pót! Nekem is sokáig fájt (és még fog is) rá a fogam! Viszont az elé kötelező valami öreg járgányt tenni. A Konvoj című filmben látható is egy eredeti ilyen szerelvény, többször is (amikor a gerinc tetején csatlakoznak a Konvojhoz, még rögtön az Államhatáron átszökés után, illetve a vége felé a város rombolós jelenetben. Sőt, ha jól emlékszem, két különböző traktor van előtte... Üdv. exec | |||||
Keri | Adatlap | 117902 | 2010. július 27. 21:27 | ||
Sziasztok! Tegnap volt szerencsém ismét az M0-áson vesztegelni egy dugóban.Több baleset is történt előttem egyszerre,2 órát álltam.A legközelebbi balesetnél egy lengyel Magnum csuklott be.Megstuccolta a betonkorlátot is,majd szépen megállt középen.Katasztrófaturizmus rögtön beindult,mentem én is fényképezni,bár csak a telefonom volt nálam.Közben szembesávban is megállt a sor,mert mindenki a balesetet nézte és fotózta!Szegény fiatal rendőrök tajtékzottak.:-) Közben találtam egy nehézszállítót is csekély 580 pacival.Nagyon szépes volt,már emiatt megérte állni egy kicst. Keri | |||||
Fóka | Adatlap | 117901 | 2010. július 27. 19:22 | ||
Sziasztok! Röpke három hónappal az első teherautós dobozbontás után elkészült a harmadik - a Büssing 8000 - Krupp Titan - Opel Blitz trió tehát összeállt. Köszönöm a rengeteg jótanácsot! Izgalmas volt az utasszállító repülőgépek után egy egészen új témába és méretarányba kezdeni, annyira, hogy egyelőre nem is bírok leállni. Sok élményt és tapasztalatot szereztem ezzel a három teherautóval. Új, csak az autókra jellemző fogásokat és rontási lehetőségeket - pl. annak örömét, hogyan lehet a már lezárt, rendkívül részletdús kabinban nőgyógyászati módszerekkel kis nyílásokon keresztül javítani egy-egy utólag észrevett hibát. A második képtől kezdve az új szerzemények láthatók, egyelőre dobozban (plusz az Italeri Western Star). A játék Barkas nem pillanatnyi elmezavar miatt került oda, hanem azért, mert méreteivel beleillik a sorba (tulajdonképpen 1:26,4-re jön ki, amivel még nem lóg ki észrevehetően az 1:24-25-ös szériáól), és egészen formahű. Már megvannak a terveim, miképp csinálok belőle igazi, részletdús makettet. Fóka | |||||
gumikacsa | Adatlap | 117900 | 2010. július 26. 23:00 | ||
rpsmith | Adatlap | 117899 | 2010. július 26. 19:49 | ||
Mik81 | Adatlap | 117898 | 2010. július 26. 17:48 | ||
Most így jobban megnézve tényleg igazad van!A fától nem láttam az erdőt :-) Köszi a ki igazítást :-) | |||||
Gabi | Adatlap | 117897 | 2010. július 26. 17:42 | ||
Szia! Biztosan, hogy csak összekeverték a katalógus számot az árával, de teljesen mindegy, mert nincs nekik raktáron, és nem is valószínű, hogy lesz már. A Revellt sima V-vel kell helyesen írni, nem w-vel. Gabi | |||||
kbx | Adatlap | 117896 | 2010. július 26. 17:40 | ||
100% hogy elírás, mert a kép alatt ott van - modell: 7523 Revell - , az a cikkszáma, a többi kamion meg majdnem a duplájába kerül... | |||||
Mik81 | Adatlap | 117895 | 2010. július 26. 17:10 | ||
Kedves f2d a 7523 az az ára elviekben.De én sem nagyon akarom elhinni hogy egy Rewell terméket ennyiért vesztegessenek.De a TempraSW által leírtak alapján lehet hogy csak kamu az egész :-( Köszönöm a pontos és kimerítő válaszotokat.Amúgy én most egy Scaniaval foglalatoskodom :-)A fülke belső már nagyjából össze állt.Most a motor és a váz van soron csak mivel kábelezést nem csináltam még ezért azon töröm a fejem hogy s mint kezdjek is neki.Közben meg képeket keresek a neten,meg válogatom a különbözö vezetékeknek való alapanyagot (fékcsövek,kábelek stb...) :-) | |||||
f2d | Adatlap | 117894 | 2010. július 26. 15:07 | ||
Ez tuti, hogy elírás. | |||||
TempraSW | Adatlap | 117893 | 2010. július 26. 14:38 | ||
Kedves Kolléga! Információi nem teljes körűek. www.makett-rendeles.hu/teherautok-c-16/mercedes-actros-1854-ls-v8-p-589 TempraSW | |||||
TempraSW | Adatlap | 117892 | 2010. július 26. 14:37 | ||
Kedves Kolléga! Információi nem teljes körűek. www.makett-rendeles.hu/teherautok-c-16/mercedes-actros-1854-ls-v8-p-589 TempraSW | |||||
f2d | Adatlap | 117891 | 2010. július 26. 13:40 | ||
Őő izé, a 7523 a termék cikkszáma, nem az ára.:-D | |||||
TempraSW | Adatlap | 117890 | 2010. július 26. 13:24 | ||
Szia! Létezik, valóban ennyiért hirdetik egy Webshopban, én meg is rendeltem (május elején, több makettel együtt), de azóta síri csend és hullaszag. Rengetegszer érdeklődtem (csak email-ben lehet, mert nincs telefonszám, kicsit érdekes), de az olvasási visszaigazolásonkívűl érdemi válasz eddig nem érkezett. Mellesleg a Revell már évek óta nem forgalmazza ezt a készletet. Csak a matrica a különbség. TempraSW |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Kösz! Képzeld, lehet, hogy sikerül mégegy Livestock Trailert szereznem. Egy amerikai netes boltban bukkantam rá, hétfőre várom, mit válaszolnak. Alakul a Road Train projekt :-)
Fóka