<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
f2d | Adatlap | 117990 | 2010. augusztus 9. 21:09 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gabi | Adatlap | 117989 | 2010. augusztus 9. 19:29 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! A régi Mack V8-t már hamarabb kivonták, mert gondok voltak az euro normák teljesítésével. A Volvo motorok valamikor 2007-2008 körül kerültek bele, pontos időpontot nem tudok, de itt is az euro szabvány miatt jött létre a kooperáció. Ettől függetlenül ma is vannak még Renault motoros Magnumok, de az erősebbek Volvo motorral mennek. A lényegen semmit sem változtat, mert az Italeri féle motornak semmi köze az ebben a szériában megtalálható motorhoz. Ezen kívűl más egy kicsit az oldal és tetőspoiler is, valamint a belső tér és a műszerfal. Van még jópár eltérés, és asszem ettől a szérától lett néhány centivel szélesebb a fülke. Szóval van jópár eltérés amivel vagy nem foglalkozol, vagy nagy átépítésbe kezdesz, én az elsőt javaslom, pláne első kamionnak, de némely nagyon nagy meló lenne. A másik a Scania. Sajnos az is több sebből vérzik, de nekünk ez már nem tűnik fel az Italerinél. A legnagyobb problma a rövid váz, a normálfülkés vázát rakták alá, ahhoz, hogy normálisan nézzen ki, kb 5 cm-t kell a vázba toldani. Sajnos ebben az esetben rövid lesz az oldalsó spoiler, ebbe toldani kell. Ha normál kivitelbe rakod össze, akkor alig lehet mögé tenni pótót, mert annyira rövid a távolság a nyereg és a fülke között. A másik jelentős probéma, hogy a motorja szintén nem jó, taljesen lehagyták az intercooler rendszert, ezt neked kell kiépíteni, ha akarod hűtőstől-csövestől. Szintén látványos hiba a hátsó kerékagy, a Scania őrá jellemző csúcsos kerékagyas egyszeres áttételű hidat használ, amit az Italeri ad kerékagyat, az nem jó. Legegyszerűbb megoldás a dísztárcsa, de lehet venni kiegészítőben kerékagyat is. Ezen kívűl van még pár apró gondja, de ezek a látványosak. Gabi | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
f2d | Adatlap | 117988 | 2010. augusztus 9. 17:50 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Most, hogy a Magnumot csinálgatom megtetszett a kamion építés, és magamnak is szeretnék egyet.:-) Igazából az amcsik tetszenek, de a sok króm miatt az már egy külön műfaj. A linken lévő Scania egy kicsit amcsi feeling-es, de még egyszerűen kivitekezhetőnek tűnik. Szerintetek mennyire autentikus ez a makett? Nem szeretném átalakítani, csak egy kicsit feljavítani, amolyan örömmakettezés lenne. italeri.com/Kit.aspx | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
f2d | Adatlap | 117987 | 2010. augusztus 9. 16:49 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ebben a 2005-ös Magnumban soros 6 hengeres 12 ezres DXi Renault motor van. Valami olyasmi mint amit Te faragsz. Sajnos az erdeti makett még a 2002-ig használt (ha jól tudom) Euro3-as V8-assal van, ami egy egy kicsit sem hasonlít a DXi motorokhoz. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
csetuka | Adatlap | 117986 | 2010. augusztus 9. 15:56 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ha jól tudom, akkor ebben már volvo motor van, lehet, hogy hülyeséget írok, majd a többiek kijavítanak. Én abból indulnék el pár alkatrész felhasználásával, feljavításával, mert az italeri féle motor sem teljesen helyt álló. csetuka | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
f2d | Adatlap | 117985 | 2010. augusztus 9. 15:49 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszi, nagyon jó. Én ennyire azért nem akarom kidolgozni, mert nem versenyre megy, hanem a vitrinbe.:-) A linken lévő kamiont szeretném megépíteni (csak a taraktort), de a motor nekem feladja a leckét rendesen, na de valahogy majd leegyszerűsítem. index.hu/gal/ | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
csetuka | Adatlap | 117984 | 2010. augusztus 9. 15:25 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Hali! Motor az eredeti v8-ból lett kialakítva, olajteknő felett elvágtam, majd stirolból elkészítettem magát a blokkot, leömlő, szelepfedél is mind saját gyártás, pár kép alapján készültek, egy kis alkotói szabadság hozzá adásával! Pár kép a jelen állapotáról ... csetuka | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
f2d | Adatlap | 117983 | 2010. augusztus 9. 12:48 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ezt a soros 6 hengeres motort honnan szerezted? Vagy, ha saját gyártmány hogy és miből csináltad? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
anol | Adatlap | 117982 | 2010. augusztus 9. 09:14 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
anol | Adatlap | 117981 | 2010. augusztus 9. 09:13 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Lacika09 | Adatlap | 117980 | 2010. augusztus 9. 09:09 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Talpi! Szépen alakul a Manci. Tetszik a beltér, főleg a kockás pléd, nagyon feldobja a belteret. Jó színösszeállítás is. Az én igazi kamionom is ilyen amivel dolgozom, csak fordított színekkel: piros fülke sárga csíkkal... :D A fülke tetejére a spoiler elé én még tennék két kör alakú helyzetjelzőt is. Nagyon feltudja dobni az összképet... Kíváncsian várom a folytatást! Üdv Lacika | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nagytalpú | Adatlap | 117979 | 2010. augusztus 8. 21:18 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Egy kis update Unterflur ügyben. Összeépült a kabin.Hamarosan felkerülnek a tükrök,ablaktörlők,antennák,stb. Most kapta meg a színét a felni és a lökhárító.Egy kis szolid matricázás után pedig el is készül. Üdvözlettel: Talpi | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Trucker | Adatlap | 117978 | 2010. augusztus 8. 20:44 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Fóka | Adatlap | 117977 | 2010. augusztus 8. 20:14 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia TempraSW! Köszönöm, akkor valószínűleg be kell nekem is szereznem a Tamiya festékeket. A Revell cuccai eddig nekem bejöttek, de ez a 2 átlántszó festék nem. Valószínűleg nem öregek, nemrég vásároltam őket a Kék Kobrában. Olyanok, mint a méz, ha pedig hígítom, akkor a színük is halványodik. A sárga pedig még alapértelmezésben is halvány, mintha jóval kevesebb lenne benne a színezőanyag, mint kellene. Mindazonáltal ma sikerült úgy-ahogy megoldani a helyzetet, de nagyon macerás volt: a műanyag másik oldalát nem átlátszó narancssárga és ezüst keverékével is befestettem, a felszínére pedig három réteg Revell 730-731 keverék ment. Az eredmény nekem megfelel. Persze lehet, hogy csak azárt, mert a 3 teherautó után ez az első kamionom, és nagyon élvezem, ahogy alakul. Fóka | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
gpatrik | Adatlap | 117976 | 2010. augusztus 8. 19:40 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Rolikacsa! Egyértelműen sör legyen a szállítmány. :)) A ládákat viszonylag egyszerű is kivitelezni. GPatrik | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Lacika09 | Adatlap | 117975 | 2010. augusztus 8. 19:34 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Igen, tudom. A felső részre még teszek valami élzárót a tetejére, mert a deszka így van egyvonalban az ajtóval... majd kiforrja magát, hogy jó legyen. Lacika | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Zsiga | Adatlap | 117974 | 2010. augusztus 8. 19:29 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Lacika! Csak egy gondolat a póttal,a deszka tartót belülre tedd, mert a ponyvát kinyomja, de jól fog kinézni. zsiga | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Lacika09 | Adatlap | 117973 | 2010. augusztus 8. 17:59 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Hát akkor pár kép... Egy kicsit még tréül néz ki, a festés majd ápol és eltakar :D Még tervezés alatt van és menetközben találom ki a dolgokat hozzá... A hátsó ajtó majd két szárnyas nyitható lesz. Az ajtókba még bele kell karcolni a panelvonalakat és a nyitószerkezet helyét. Még csak ki vannak szabva. Ami rajta van raklap az méretarányos és igy kimérve 33 raklapos lesz. Üdv Lacika | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
rolikacsa | Adatlap | 117972 | 2010. augusztus 8. 17:39 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
rolikacsa | Adatlap | 117971 | 2010. augusztus 8. 17:38 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Már Én is néztem de az van alá írva nincs raktáron.Több raklapot is tervezek meg egy kis szállítmányt a raklapra.Csak kérdéses mit és miből ezzel kapcsolatban szívesen vennék ötleteket.Amolyan vegyes szállítmány lenne. Roli | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Zsiga | Adatlap | 117970 | 2010. augusztus 8. 17:21 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Gondoltam jelzek, hogy a Replicán le van árazva a Dumper trailer, bár a csomagolás sérült. Mit gondoltok, belül össze lehet törve? Üdv.:Zsiga | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Zsiga | Adatlap | 117969 | 2010. augusztus 8. 17:16 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Rolikacsa! Köszi a hozzászólást. Szép a munkád, a pótkocsi és a raklapok jók lesznek. Ha a platón szembeforditod egymással a két raklapot, akkor úgy lesz az igazi méret, ha nem lóg le róla. Különben 33 db raklap kellene hogy elférjen a platón. Amúgy, amit adtak a trailerhez raklapot, az jóval kisebb méret. A csőrös Volvohoz pedig szélességben és hosszúságban is pont jó lesz a trailer. Egy nagy kombájn lesz a traileren. További jó makettezést kivánok! A későbbiekben küldök fotókat. Zsiga | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Lacika09 | Adatlap | 117968 | 2010. augusztus 8. 15:48 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Roli! Szépen haladsz a póttal, jó kis szerkezet lesz... Gratula Én is most építgetek egy ilyet, igaz nekem csak sík plató és az alváz része van meg gyárilag, de már elkezdtem a felépítmény gyártását is (amolyan scratch építés lesz, most próbálom először). Már kész vannak a rakoncák, a ponyvadeszka fülei, a ponyvatartó. Majd csinálok képet az eddigi állapotról. Már az ajtókat is tervezem, és már megvan a ponyva is rá. Minden csak idő kérdése és kész lesz. Természetesen a HC szineiben fog elkészülni. Az ajtók nyithatóak lesznek, a deszkák kivehetők, a ponyva fűzhető és felhajtható... Rakomány gyanánt én is gondolkodóban vagyok. Amolyan vegyesfelvágottat csinálok majd rá. Jégkrémes pálcából csinálok rá deszkákat, hajtogatok pár dobozt, csinálok rá két-három rácsos konténert, ja és jó pár raklapot is. Uncsitesómtól pedig elkobzom hozzá a villástargoncáját... :D Egyedül már csak az ajtók zsanérjain gondolkozom, már kitaláltam kétféle kivitelt is, már csak ki kell próbálnom, hogy melyik lesz életképes, de várom a ti ötleteiteket is. Üdv szép napot mindenkinek Lacika | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
pulcsi | Adatlap | 117967 | 2010. augusztus 8. 14:24 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kumancs! Veteránban olvastam: Volvo C202 Laplandert eladó tel:0670/386-7505 email:kisvice@gmail.com | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
rolikacsa | Adatlap | 117966 | 2010. augusztus 8. 12:47 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok Kis haladás a pót terén.Ha minden jól megy máma ráragasztom a tetejét meg az elejét aztán jöhet a többi.Nem bírtam ki és megpróbálkoztam valami szállítmány dekorációval és a raklap lett a választás csak abból kell csinálni még párat.Szerintem egész jó lett.Igaz 2 mm magasabb mint az eredeti de nekem így is megfelel igaz 2 mm az majdnem 5 cm a valóságban.Amire épp ráakasztottam az még kezdetekből egy turbostar de szerintem majd a daf pótja lesz. Raklapokra esetleg valami ötlet mit lehet szállítmányként rárakni? Visszanézegettem lejjebb az a renault se rossz meg a siló pót is über. Zsiga! Jó lesz de szembetűnő a méretkülönbség bár olvastam sokszor sok minden nem felel meg a valóságnak. Üdv Szép napot Roli | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
TempraSW | Adatlap | 117965 | 2010. augusztus 8. 11:42 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Fóka! Nem lehet, hogy besűrűsödött a Revell festék? Próbáltad hígítani? Nekem Tamiya van és nagyon bevált, ha tudsz akkor kis üvegeset vegyél, mert az is évtizedekig elég. TempraSW | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Fóka | Adatlap | 117964 | 2010. augusztus 8. 11:14 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Ti mivel festitek le a piros és borostyánszínű lámpabúrákat, ha a készletben lévők színtelen műanyagból készültek? Én a Revell átlátszó festékeit (730, 731) próbáltam ki, de valami szörnyű mindkettő :-( Zselészerű anyag, amit se fújni, se ecsettel kenni nemigen voltam képes. Mellesleg nem is értem, hogy a Revell meg az Italeri miért nem eleve színes műanyagból gyártja ezeket, mint az AMT. Fóka | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
kopasz | Adatlap | 117963 | 2010. augusztus 8. 10:39 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
szia kusti! feldbinder egyedi kialakitásal!100-as pvc cső az alapja! üdv.:kopasz | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Józsi | Adatlap | 117962 | 2010. augusztus 8. 10:23 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Trucker! Egyik ismerősömnek még szerintem megvan az eladó magnum. Julius 25.-ei hozzászólásba van, vannak képek is. üdv. Józsi | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
f2d | Adatlap | 117961 | 2010. augusztus 7. 22:06 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Az sajnos nincs. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Trucker | Adatlap | 117960 | 2010. augusztus 7. 21:58 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia f2d! Nincs véletlenül 1/24-es magnumod eladó? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Trucker | Adatlap | 117959 | 2010. augusztus 7. 21:57 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia nincs véletlenül 1/24-es magnumod eladó? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
f2d | Adatlap | 117958 | 2010. augusztus 7. 21:04 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszi a megerősítést. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Trucker | Adatlap | 117957 | 2010. augusztus 7. 20:50 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
ADY32 | Adatlap | 117956 | 2010. augusztus 7. 20:12 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Fóka ! Elveszett a számod kérlek küld el SMS-ben. Köszi. Üdv:Ady ! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Trucker | Adatlap | 117955 | 2010. augusztus 7. 18:33 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Kusti! Nem baj hogy megkérdezem te kamionozol? Csak mert láttam egy Volvót amibe Kusti névtábla volt? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
f2d | Adatlap | 117954 | 2010. augusztus 7. 15:15 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kusti | Adatlap | 117953 | 2010. augusztus 7. 13:35 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia kopasz! Megkérdezhetem hogy a silós pót milyen gyártmány? Köszönettel: Kusti | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kusti | Adatlap | 117952 | 2010. augusztus 7. 13:33 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
csetuka | Adatlap | 117951 | 2010. augusztus 4. 22:38 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
ADY32, Daapp köszönöm! Gumik eredetileg KFS termék, Daapp kolléga öntött párat nekem gyantából ... csetuka | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
ADY32 | Adatlap | 117950 | 2010. augusztus 4. 17:03 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
ADY32 | Adatlap | 117949 | 2010. augusztus 4. 17:00 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia csetuka ! Nagyon állat lessz a gép ! Gratula hozzá !Hát igen azok a gumik ! Ady . | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
daapp | Adatlap | 117947 | 2010. augusztus 4. 08:31 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
csetuka! jó projekt, szép munka, de a legszebbek a gumik:))) üdv: daapp | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
gumikacsa | Adatlap | 117946 | 2010. augusztus 4. 08:26 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Heller 80770 1:24 Scania LB 141 8000 Ft Italeri 3838 1:24 Scania 143R wrecker (felépítmény nélkül, nyergesként építhető meg) 8000 Ft Elérhetőség: tibi_29@freemail.hu | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
kbx | Adatlap | 117945 | 2010. augusztus 4. 08:25 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Elég masszív szerkezet ez a fülke, átgázolt rajta egy másik kamion és szinte semmi baja! Nem semmi! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Elektrolakatos | Adatlap | 117944 | 2010. augusztus 3. 23:48 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
f2d | Adatlap | 117943 | 2010. augusztus 3. 19:20 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
De neked legalább megadtak valamilyen színt.:-) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
sziklakks | Adatlap | 117942 | 2010. augusztus 3. 19:15 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Az én mergám is selyem fekete-ezüst..(szerintük):D | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
f2d | Adatlap | 117941 | 2010. augusztus 3. 16:44 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Most hogy már erősen hangolom magam a Magnum elkezdésére áttanulmányoztam az összeállításit, és azt kell hogy mondjam az Italeri nem igazán tépte szét magát a színek megadásánál. Pl a hűtőnek, motornak, hajtásláncnak, alváznak és ezek elemeinek nem adta meg a színét. Valaki tudna abban segíteni, hogy ezek az újabb Magnum-oknál milyen színűek? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
csetuka | Adatlap | 117940 | 2010. augusztus 1. 21:20 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Jelenlegi projektem egy átalakított Renault, ami változik rajta a lényegében a teljes hajtáslánc motorral együtt, amely egy soros 6 hengeres lesz ... a jármű pedig katonai kivitel ... csetuka |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Hújajj már belekezdtem az átalakításba. Akkor gyakorlatilag tönkre tettem a makettet. Úgy látszik túl nagy volt a lendület.:-(
A Scania már nem is tetszik.:-(
Na mindenesetre most már egy kamiont csak kellene építeni. Mit javasoltok egy igazi lámának? Valami olyanra gondolok, amibe nem kell belepiszkálni, hogy valamennyire autentikus legyen, és könnyen építhető is.