<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Lacika09 | Adatlap | 118164 | 2010. augusztus 24. 14:34 | ||
Fóka | Adatlap | 118163 | 2010. augusztus 24. 14:18 | ||
Nos, közben találtam egy fura szerzetet - ezen láthatóan ott vannak azok a spoilerek, ellenben 3 tengelye is van hátul... És mintha hátul csak a középső kerék lenne "igazi", a két másik olyan, mint az első kerekek. Ez vajon standard verzió, vagy valami egyedi átalakítás? | |||||
Fóka | Adatlap | 118162 | 2010. augusztus 24. 10:16 | ||
Sziasztok! Megint egy kezdő jellegű kérdésem lenne, egyelőre csak elméleti jelleggel, mert van elég makettezni valóm - de a távoli jövőre is szeretnék gondolni. Tehát: az Italeri képen látható Volvo FH-16-osát vajon át lehet alakítani nyerges vontatóból két hátsó tengelyes dobozos verzióvá? A valóságban fut ilyen? És ha igen, akkor a fülke mögötti áramvonalazó lemezek (biztosan van szakszerű neve is...) fent maradhatnak, vagy azok csak a nyerges vontatókon szokásosak? A második képen látok valami hasonlót, azon mintha ott lennének. Köszönettel, Fóka | |||||
Gabi | Adatlap | 118161 | 2010. augusztus 23. 22:07 | ||
Szia Gyuri! Pótkocsi nem sokáig lesz nagy kincs, szeptemberben kijön a 142-es platós Scania a régi forgózsámolyos póttal együtt, kb 60 euroért szerelvényben. Ahhoz sokkal jobban passzol ez a pót, a Magnumhoz nem jó ez a régi laprugós, ikerkerekes. A Magnumnál másik komoly gond még, hogy a felépítmény alacsonyabb, mint a fülke, igazság szerint, ha valaki normálisat akar rá, akkor egy telejsen új felépítmnyt kíván, vagy nyitott platósra kell csinálni. Gabi | |||||
George | Adatlap | 118160 | 2010. augusztus 23. 21:59 | ||
George | Adatlap | 118159 | 2010. augusztus 23. 21:42 | ||
Exec! A TIGER EXPRES az valóban ritkaság ma már. Tizen sok éve nem gyártják, nem kapható. Én kb.10 éve örzöm hiánytalabul, de még 20 ezerért se adnám oda senkinek! OLyan alkatrészeket tartalmaz, amiket nem pótokhatsz semmivel. Ezért nagy kincs,ha van 1 eredeti. A forgózsámolyos pótkocsi az nagyon pipec. Aztán a hosszú alvázas Rénó 1-es, amihez csak a bogis tengelyt kell rápasszolni. Hát igen, ez az igazi régiség, nem elérhető áron. Utolsó megjelenés amiről tudok. Belgium Jabbeke. 85 Euró volt az ára, természetesen nem vitték el ennyiért. | |||||
Józsi | Adatlap | 118158 | 2010. augusztus 23. 17:00 | ||
Szia Rolikacsa! Nekem is van egy ilyen pótom mint Neked. Én egy igaziról mintáztam az enyémet, miután levettük róla a raklaptartót, és szerszámos ládát és aláfutás gátlót raktunk fel helyette. A sárvédőt úgy esztergáltattam ki kemény műanyagból 2 cm hosszú kis gyűrűknek. Ennyi a szélesség a váz és a plató széle között. Ezeket utánna elvágtam kis félköríveknek, és kész a sárvédő. Amúgy elég jól mutat mind a két géppel a pót. A raklapokat milyen méretűre csináltad? üdv. Józsi | |||||
Lacika09 | Adatlap | 118157 | 2010. augusztus 23. 11:04 | ||
Szia! Én inkább a sötétszürkét választanám, mert a fekete olyan snassz... és akkor a sárvédők lehetnek mattfeketék. Esetleg még egy aláfutásgátlóval vagy egy szerszámosládával feldobhatod az alváz közepét, hogy ne legyen olyan üres... Üdv Lacika | |||||
exec | Adatlap | 118156 | 2010. augusztus 22. 20:29 | ||
rolikacsa, az a pótos Renault magnum szerelvény elég ritka. Szerintem 15000-ért simán megéri. Fölötte már nekem elgondolkodtató kategória, de lehet, hogy ott se rossz. Üdv. exec | |||||
rolikacsa | Adatlap | 118155 | 2010. augusztus 22. 20:12 | ||
Szia! Köszi jó az észrevétel de csak a kép kedvéért össze van pattintva az alváz :). Alváz még festés alatt van meg egy csomó kiegészítő is hátra van még.Fordítva kezdtem el mint ahogy szokás.Bár igaz a házat se a tetőnél kezdik :)... Alváz vagy sötét szürke vagy fekete lesz.Bár a daf sincs még készen. De ennek ellenére bele fogtam a actrosba én marha :) Üdv Roli | |||||
Lacika09 | Adatlap | 118154 | 2010. augusztus 22. 19:20 | ||
Szia Rolikacsa! Szerintem is jobb az Iveco-val a pót. A ponyva és a fülke szine miatt is... Szépen összehoztad a pótot, bár én az alvázat egy kicsit kontrasszosabbra festettem volna, mert nagyon összeolvad az oldalfallal. Mondjuk valami sötétetbb fémszínre, vagy sötétszürkére. Én még sárvédőket tennék rá, az eslő és a hátső kerekek fölé. Amugy tetszik, szép munka! Üdv Lacika | |||||
Yuki | Adatlap | 118153 | 2010. augusztus 22. 16:38 | ||
Szia Lacika Még gondolkodom rajta mi legyen a sorsa civil kivitelezésben lesz ha elkészül,de ez a vadász téma most nagyon jól jött valami hasonló témában építek tovább. Üdv:István | |||||
Ády1991 | Adatlap | 118152 | 2010. augusztus 22. 15:55 | ||
Hello rolikacsa! Sztem az Ivecoval jobb :D Korban inkább ahhoz illik :) Üdv. | |||||
rolikacsa | Adatlap | 118151 | 2010. augusztus 22. 15:39 | ||
Üdv Haladtam egy kicsit a póttal meg a raklap mennyiség is a végére jár. Körbe van fújva a ponyva végfal felragasztása hiányzik de az majd csak a rakomány rögzítése után.Egy kis kábelezést is kapott hogy jobban mutasson sok úgyse látszik belőle. Melyik géppel néz ki jobban szerintetek az iveco vagy a daf? Bár korba nagyon egyik se passzol vagyis hamarabb az iveco.Mivel az első pótom így külön cél nélkül vettem meg csak hogy összerakhassak végre egyet nem volt konkrét terv.De nagyon tetszik a pót építés... Képen látható magnum szerelvény mennyit lenne rá érdemes kiadni? Szép napot Roli | |||||
Lacika09 | Adatlap | 118150 | 2010. augusztus 22. 13:54 | ||
Szia Yuki! Nekem tetszik, szép, igényes munkának látszik. Gondolom civil alkalmazásban lesz. Sokat babrálhat vele az építője... :D A belsejébe tervezel valami rakományt, esetleg ülőalkalmatosságot? Én el tudnám képzelni valami vadászjárgánynak. Csörlőt és gallytörőt az elejére, na meg valami fácánozórefit a tetejére :D Szép munka! Üdv Lacika | |||||
Yuki | Adatlap | 118149 | 2010. augusztus 22. 13:07 | ||
Szia Lacika A színt revell 05fehér matt,12sárga,68orosz zöld matt.Ebből a három színből kevertem ki a jelenlegi színt. Üdv:István. | |||||
Yuki | Adatlap | 118148 | 2010. augusztus 22. 12:51 | ||
zsorzsy | Adatlap | 118147 | 2010. augusztus 22. 06:35 | ||
Szia Trucker! Hát mán hogy a rossebbe ne érdekelne! DDD Ha valami ilyen van nyugodtan kiabálj,minden elérhetőségem ott az adatlapomon, és ha én mennék valamerre akkor én is kibálok majd! Üdv zsorzsy! | |||||
Ády1991 | Adatlap | 118146 | 2010. augusztus 21. 23:12 | ||
Szeva Trucker! Oké akkor majd hétfőn beszélünk. KÖSZI! Hello! | |||||
Trucker | Adatlap | 118145 | 2010. augusztus 21. 21:39 | ||
Szeva Ády1991! Bocsi hogy kétszer írok de majd csak hétfőn tudsz elérni vagy holnap este ilyen tájba ,viszont akkor szinte egész nap. | |||||
Trucker | Adatlap | 118144 | 2010. augusztus 21. 21:26 | ||
Szia Zsorzsy! Nem tudtam ráérsz-e.Majd jövőre is csinálunk pont ma voltam zegen a kiállításon,ott is szerveztünk be egy pár embert majd jövőre ha érdekel szívesen várunk.Kár hogy zegen nem igázán vannak kamionok kiállítva bár ha tudom hogy délig lehetett ma még nevezni vittem volna párat, mert még úgy is be vannak "dobozolva" a pénteki kiállítás miatt.Amúgy a saját kiállításunk nem itt volt hanem 20 km-re zegtől. | |||||
zsorzsy | Adatlap | 118143 | 2010. augusztus 21. 21:05 | ||
Szia Tucker! Miért nem szóltál,én is vittem volna látnivalót! Pedig itt vagyunk egymás mellett! Üdv zsorzsy! | |||||
Trucker | Adatlap | 118142 | 2010. augusztus 21. 21:02 | ||
Szia Ády1991! MSN:pisti500@citromail.hu Képeket akkor pedig majd ott ha nem gond. | |||||
rolikacsa | Adatlap | 118141 | 2010. augusztus 21. 20:36 | ||
Nagyon faxa! Nekem is be kell szereznem egy ilyet... | |||||
Ády1991 | Adatlap | 118140 | 2010. augusztus 21. 20:06 | ||
Szeva Trucker! Még tavaly írtál nekem,h van több képed a TIR-es Turbostarról. Elkérhetném az msn címedet és küldesz még róla több képet? Elöre köszönöm. Hello!makettinfo.hu/index.php | |||||
Lacika09 | Adatlap | 118138 | 2010. augusztus 21. 19:31 | ||
Szia Yuki! Köszi szépen. Pedig csak a 2. kamionom, amit építettem eddig..., de nem is az utolsó! :D Örülök, hogy tetszik. Már én is kiváncsi vagyok az unimogra, várom a képeket. Üdv Lacika | |||||
Yuki | Adatlap | 118137 | 2010. augusztus 21. 19:20 | ||
Szia Lacika Ez nagyon gyönyörű ez már alkotás,az ajtókat felragasztottam az unimogra holnap teszek fel képeket.Csak így tovább,gratulálok a gyönyörű munkádhoz! Üdv:István. | |||||
Ády1991 | Adatlap | 118136 | 2010. augusztus 21. 18:40 | ||
Köszi az infot rolikacsa :D | |||||
Lacika09 | Adatlap | 118135 | 2010. augusztus 21. 18:00 | ||
Sziasztok! Itt van pár kép a Borsodi sörös félpótkocsimról... Ez volt a második pókocsi, amit készítettem. Az előtte lévő Manci is a második kamionom. Később majd egy billenős félpótot szeretnék hozzákapcsolni, azzal jobban mutat majd a kisfülke. A ponyvás pótkocsira már kiszabásra került a ponyva, lassan lehet festeni... Üdv Lacika Ui: a képeken lehet, hogy egy kicsit erősek a fények, bocsi érte... Élőben szebben néz ki... :D | |||||
SzuhÁkos | Adatlap | 118134 | 2010. augusztus 21. 14:03 | ||
rolikacsa | Adatlap | 118133 | 2010. augusztus 21. 13:14 | ||
Szia! Trucker helyett válaszolok Én is ha nem baj... Nem egy nagy dolog megcsinálni a vörös rákot csak a spoilert kell egy kicsit átszabni. Plusz ez a matrica az oldalára a rákot meg könnyen meg lehet rajzolni és kinyomtatni. Többi adott de ha vissza olvasol már páran csináltak ilyet.Köztük az enyém is annak indult aztán sajnáltam átszabni így sima iveco lett belőle. Kusti! Didi már elindult felfelé.Szerintem este fele tölthető lesz.100 mb darabokba lesz tömörítve. Roli | |||||
Ády1991 | Adatlap | 118132 | 2010. augusztus 21. 02:23 | ||
Hello Trucker! Ha megkérhetlek a Turbostarokról tudnál még felrakni több képet meg infót?Hogy csináltad meg a vörös rákot? Nagy segítség lenne számomra. KÖSZI! Hello | |||||
Trucker | Adatlap | 118131 | 2010. augusztus 20. 21:53 | ||
Sziasztok! Rendeztünk barátommal egy makettkiállítást.Elég sok érdeklődő volt minden makett iránt és az 1/24-es kamionok meg pláne vonzották a tenkintet bár csak én képviseltem ezt a méretarányt.Talán jövőre is rendezünk, de akkor már többet szeretnénk kiállítani. | |||||
Józsi | Adatlap | 118130 | 2010. augusztus 20. 20:40 | ||
Szia Trucker! Így átalakítva már sokkal jobban néz ki a pót mint ahogy a dobozból össze lehet rakni. Jól sikerült az átalakítás, még a pótkerék meg egy szerszámos láda felmegy a "C" tengely után és kész szerintem. A Daffal meg nagyon jól néz ki. üdv.Józsi | |||||
Zsiga | Adatlap | 118129 | 2010. augusztus 20. 18:08 | ||
Kusti | Adatlap | 118128 | 2010. augusztus 20. 14:05 | ||
Szia rolikacsa! Persze töltsed csak fel, engem mindenképp érdekel. Lacika! Igen, piros lesz, fekete csövezéssel, és piros fekete kábelezéssel. Kusti | |||||
rolikacsa | Adatlap | 118127 | 2010. augusztus 19. 21:39 | ||
Sziasztok! Hát ez nagyon ott van Lacika!Tetszik... Kusti magnumja is szép... Srácok az a helyzet van hogy sikerült megszereznem a Didi Megőrjítesz című filmet eredeti videokazettán.Holnap fogom átvenni tv tuner segítségével gépre. Kérdésem az lenne hogy feltöltsem egy tárhelyre igényt tart e valaki erre a filmre. Üdv Roli | |||||
Lacika09 | Adatlap | 118126 | 2010. augusztus 19. 20:02 | ||
Szia Kusti! Ez igen mester... megint sikerült egy nagyot alkotnod. Szépen haladsz vele, kiváltképp, ha majd rajta lesz az összes csövezés a motoron és festéssel együtt. Ha jól tudom, ezt a motort pirosra festették gyáilag? Csak így tovább... Üdv Lacika | |||||
Kusti | Adatlap | 118125 | 2010. augusztus 19. 19:21 | ||
Roland_89 | Adatlap | 118124 | 2010. augusztus 19. 14:55 | ||
Szia Laci! persze hogy érdekel, meg mellette az a tartályos is kiváncsivá tett! Roland | |||||
Lacika09 | Adatlap | 118123 | 2010. augusztus 19. 12:18 | ||
Szia Józsi! Erre direkt tettem ilyen régi típusú, középen kettévágott sárfogót, mert ez amolyan retrós stílust ad neki. Azért vágták meg középen, mert a menetszél kevésbé terhelte meg a gumit a felfogatásnál, mintha egyben lobogtatná az egész gumit. A haladási irány táblákon még dondolkozom, hogy tegyek-e rá, de akkor már ahhoz jobban illene a csíkozás is... szóval még nem döntöttem el, de jobban tetszik így natur feketén. A célnak megfelel alapon nem akarom túlcsicsázni a pótot, mert amolyan munkáspótnak készül... Amugy a HC-s pótkocsikon nem használtak sárfogókat, csak elvétve a hűtősökön. A másik pótkocsimra én is készítettem már sárfogót. Én egy öntapadós papírra nyomtattam ki és befestettem a hátsó felületét. Az már egy modernebb változat. Üdv Lacika Ui:ha érdekel valakit, teszek fel képeket a másik pótkocsimról is, amolyan borsodi sörös grafikával készült... | |||||
Józsi | Adatlap | 118122 | 2010. augusztus 19. 10:15 | ||
Szia Lacika! Nagyon jó lett a pótkocsi az ivecóval, nagyon tetszik. Jó lett a végelzáró is. Én amin változtatnék az a lökös alatti sárfogó gumi. Nekem a fehér csíkokkal jobban tetszik, egyszer csináltam is egy igaziról képet. Az még megvan, és azt nyomtatom ki ha kell a pótkocsi végére. Gumibelsőből vágok egy keskeny csíkot, és ráragasztom. üdv. Józsi | |||||
Lacika09 | Adatlap | 118121 | 2010. augusztus 18. 23:15 | ||
Szia gyorgyb! Hát igen, az ördög a részletekben lakozik... de lehetett volna részletesebb is, de ezt nézd el egy kezdőtöl... Majd a következő jobb lesz, a lényeg, hogy nekem tetszik igy ahogy van és örömmel látom, hogy másnak is... :D Hamarosan kész lesz rá a ponyva is, ugy majd egy fokkal talán mutatósabb. Így még egy kicsit "soványka"... Üdv Lacika | |||||
Gabi | Adatlap | 118120 | 2010. augusztus 18. 21:16 | ||
gyorgyb | Adatlap | 118119 | 2010. augusztus 18. 20:51 | ||
Szia Lacika 09 Nagyon szep munkat vegeztel rafigyeltel a reszletekre igy erdemes dolgozni nem hijaba dolgoztal anyi sok orat. Varom a kepet a ponyvaval is. Udv Gyorgyb. | |||||
Lacika09 | Adatlap | 118118 | 2010. augusztus 18. 19:10 | ||
Szia Gabi! Nagyon sok boldog születésnapot kívánok neked erőben, egészségben és sok szép kamionmakettben...! Üdv Lacika | |||||
Lacika09 | Adatlap | 118117 | 2010. augusztus 18. 19:07 | ||
Szia Roland_89! Köszönöm szépen! Már én is alig várom, hogy kész legyek vele, de azért nem szeretném elkapkodni... Üdv Lacika | |||||
Lacika09 | Adatlap | 118116 | 2010. augusztus 18. 19:02 | ||
Szia Kusti! A box csak amolyan próbaverzió, mert egy raklapra lett ráépítve próbaképpen, hogy miből lehetne ilyeneket építgetni és a felhasznált anyagokat vizsgáltam vele. Sztem elmegy. Amugy az igazinak csak a négy sarkán van egy-egy ferde talpa. A rögzitő egy sztirollapból van farigcsálva. A ponyva egy gyerekkori esőkabátból lesz, amolyan békebeli alapanyag. Az anyaga lágy PVC, viszont teljesen ugy viselkedik, mint az igazi. Igaz, hogy bugyikék a szine, de tökéletesen festhető, nem pereg le róla a festék. Le lett tesztelve... A platóba még süllyesztett rögzítőfüleket tervezek beépíteni, csak még nem volt kedvem kifurkálni a lyukakat hozzá. Ez az első ilyen saját építésem, ami nem a dobozból megy. Szinte a semmiből, csak az alváz és a tengelyek voltak meg hozzá. Ja és ponyva majd teljesen lefűzhető lesz... Vámzárbiztos! Üdv Lacika | |||||
Roland_89 | Adatlap | 118115 | 2010. augusztus 18. 18:44 | ||
Ráadásul írna legalább helyesen nem? De legalább erről fellehet ismerni hogy nem a nick név valós személye ír :) Amúgy a valódi Lacikának üzenem, hogy nagyon fazon a pótkocsi! Igazán nagyszerű lett! Gratulálok a munkádhoz! Roland | |||||
Kusti | Adatlap | 118114 | 2010. augusztus 18. 18:03 | ||
Szia Laci! Szép lett a félpótod. Szerintem nagyon rendben van. A rakományra is kiváncsi leszek majd, a box ami rajta van és a rögzitő is szuper lett. Ponyva mibő lesz? Márha elárulsz némi kulisszatitkot. :D Üdv! Kusti |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Ez amolyan gyári "egyedi" kialakítás, főleg a skandináv és holland piacra. A hátsó középső tengely a hajtott, a másik kettő csak "aszisztál", amolyan segédtengely a megfeleő tengelysúly miatt. Általában ezeknél a kialakításoknál a leghátsó tengely az emelhető és kormányozható is, de a hajtott tengely előtt is mintha kormányozható lenne... Ezek szimpla abroncsozásuak, a hajtott az ikerkerekes. Már láttam ilyet élőben és az olyan volt, hogy az első kettő és az utolsó tengely kormányozható volt, a jobb fordulást elősegítve, kényszertalajkormányzott, mint a csuklós ikarus... Nem összetévesztendő az építőipari négytengelyessel, ahol a hátsó kettő a hajtott, az első kettő pedig kormányzott, és a legelsőnél esetleg van egy kapcsolható első hajtás is...
Szóljan valaki, ha nem jól tudom... :D
Üdv Lacika