<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
TempraSW | Adatlap | 118385 | 2010. október 4. 18:51 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 118384 | 2010. október 4. 18:38 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia peNyolc! Hamarosan jön egy régi merci 1/87-ben majd az lesz a gyönyörű kamion szén szállító ha jól láttam,nyergesmajd teszek fel róla képeket.Vaterán találtam,rögtön lecsaptam rá egy héten belül meg lesz. Üdv:István. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Lacika09 | Adatlap | 118383 | 2010. október 4. 18:35 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Kusti! Köszi az építő jellegű kritikát... :) A motorral nem tudtam mit kezdeni, még nem vagyok elég profi, hogy sajátot építsek, szerintem ez marad benne, amolyan alkotói szabadság... A kipuff az saját gyártmány hozzá, a szúnyogháló meg elfér benne, még ha nem is volt az eredetiben. A felnin még én is gondolkodom, de ez mintha jobban tetszene hozzá, mint a gyári italeris. Tudod igyekszik az ember. Majd teszek fel még képeket, ahogy haladok vele... Ja és nincs véletlenül képed a levegőbeszívó csőről a fülke hátuljáról? Úgy tudom ezeknél már nem ment fel a fülke tetejéig, csak a közepéig... azt is át kell alakítanom hozzá... Üdv Lacika | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 118382 | 2010. október 4. 18:33 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Kusti! Fogok még adr táblát csinálni számot még nem tudtam csinálni rá a tir csak egy gondolat volt hogy jobban néz ki vele.Előre majd 1203-as tábla lesz mint hátul csak a szám hiányzik.Köszönöm szépen. Üdv:István. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
peNyolc | Adatlap | 118381 | 2010. október 4. 17:51 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Lacika: akkor nem szóltam semmit... :D Jó lesz a gép, nagyon jó... Kusti, Yuki: Anno öregnek a HC-nál az ADR tábla hátuljára fel volt szegecselve egy kis tasak, amiben a számokat tartották. Saját maguk állították össze a jelzést. P8 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kusti | Adatlap | 118380 | 2010. október 4. 15:01 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Lacika! Látom egy-két dologhoz hozzányúlsz, jók a feljavítások, de a motor az már nem ilyen az sk2-ben, sőt már az sk1-esekben is csak az elején voltak ezek a 480as motorok. A nyúnyogháló jó ötlet, feldobja, de kérdéses hogy az eredetiben volt e ott olyan? A felnik amikről a kép készült azokat szerintem ne tedd rá mert azok régiek már egy 90-es évekbeli autóra. A kipufogódob jó lett, ezen a Mergán már ilyen van, szebb lesz ezzel. Kiváncsi vagyok mit kerekítesz ki belőle a végére. Bocs ha erős lett a kritika, építő jelleggel irtam, de ha már eredeti vasról csinálod akkor legyen autentikus. :D Üdv! Kusti | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kusti | Adatlap | 118379 | 2010. október 4. 14:45 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Yuki! Szerintem belföldező autóra ne tegyél T.I.R táblát. A Merga amugy jól néz ki, de a kamionra is számos ADR táblát tettem volna, mivel ezek a benzin-gázolajos autók ezt a két jövedéki terméket szokták mozgatni, és a tábla is olyan hogy az utolsó számot lehet benne cserélni, hogy 1202, vagy 1203 legyen (bár lehet hogy ez már ujabb keletű dolog) Szép lesz, csak gratulálni tudok. Üdv! Kusti | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
NagyI | Adatlap | 118378 | 2010. október 4. 13:35 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Igaz nem szólok hozzá a dolgokhoz,viszont sokat vizslatom a portált! olyan kérdésem lenne a kedves és TEHETSÉGES kollégákoz,hogy esetleg valaki szándékozik-e rendelni valaki Heinz-től a SCANDINAVIAN SCANIA 142-tMert ha akadna valaki,akkor társulnák a rendeléshez! Válaszokat előre is köszi! Üdv: Nagy István nim0416@freemail.hu | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Varjúbácsi | Adatlap | 118377 | 2010. október 4. 08:14 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Lacika09 | Adatlap | 118376 | 2010. október 3. 22:42 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia peNyolc! Nem, persze, hogy nem azt rakom utánna, csak így vettem meg a készletet... Egy ponyvás pótkocsi lesz majd utánna, csak a szinpados pótot vele párhuzamosan építem... :) A másikra pedig már csak a ponyvát kell felraknom. Üdv Lacika | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Lacika09 | Adatlap | 118375 | 2010. október 3. 22:34 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Igen Yuki, arra gondoltam... Jó munkát hozzá, én már holnap dolgozom... Üdv Lacika | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
peNyolc | Adatlap | 118374 | 2010. október 3. 20:16 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Lacika! Ugye nem azt a dobozos színpadost akarod HC-ként az SK2 mögé rakni? Mert olyan párosítás sajna nem volt. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 118373 | 2010. október 3. 19:58 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
A kis helyzetjelzőkre gondolsz a csíkban?Mert azok gyárilag vannak benne de sárgára lesznek festve csak gyorsan feltettem a képet hogy így állok vele holnap lefestem mert itthol leszek nem kell dolgozni menni vagyis pihenő. Üdv:István. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Lacika09 | Adatlap | 118371 | 2010. október 3. 19:28 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Egy jó tanács: A pótkocsi oldalán levő piros csikban (középső takarólemez két szélén és a pót hátulján, és a pót végén a sárga tábla után állítva) vannak az oldaljelző lámpák... Kéretik sárgára átpingálni őket... :) Csak egy megjegyzés... Talán jobban mutat majd egy fokkal, nem mintha így nem lenne egy nagyon ütős egy szerkezet... Üdv Lacika | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 118370 | 2010. október 3. 19:27 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
A sárga csíkot maszkolva festettem alul felül az alsót kikevertem már csak a létra hiányzik és készen van a pótkocsi is. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 118369 | 2010. október 3. 19:21 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Lacika09 | Adatlap | 118368 | 2010. október 3. 19:14 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Yuki! Egész jól néz ki a gépsas, a tir-es matrica majd nagyon felfogja dobni... Szép munka! Üdv Lacika | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 118367 | 2010. október 3. 19:11 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Lacika09 | Adatlap | 118366 | 2010. október 3. 19:10 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Lacika09 | Adatlap | 118365 | 2010. október 3. 19:06 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Ernő! Először is bocsánatot kérek tőled ezekért... A scania belsejét teljesen átalakítottam (függöny, hálózsák, cb rádió, termosz, zászlócskák, stb), kapott egy kis koszolást is és csak mint kiállítási darab vett részt miskolcon! A konténeres alvázát szintén átfestettem és új hátsó lököst, szerszámost kapott... Csak a konténer szine maradt narancsos, de idővel átfestem majd bordóbarnára! A tartályos már szintén átalakítás (átfestés) alatt van... Nem volt szándékomban visszaélni az építéseddel, átalakítottam őket, ha ez elsőre nem is nagyon látszik rajtuk... Üdv Lacika | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Erno-945 | Adatlap | 118363 | 2010. október 3. 18:51 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Lacika09! Nem tartom korrektnek,hogy olyan maketteket nevezel be versenyre,amit nem te készítettél,konkrétan hogy tőlem vetted!(A 250-es kép verte ki a biztosítékot,a két pótkocsit és a Scania-t én építettem).Azért zsebeld be a gratulációkat nyugodtan hogyha a lelkiismereted engedi.De ha gondolod van még eladó.Mindenesetre szánalmas vagy,ezzel a versenyszellemmel!Egyszerűen csalásnak tarom hogy szemrebbenés nélkül elindítod a saját nevedben a nem általad készített maketteket!Kezet foghatsz Pulcsi barátunkkal,hasonló okok miatt. E | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 118362 | 2010. október 3. 18:49 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia a póton is lesz ADR-es tábla köszönöma meghívást de nem tudom hogy tudok-e menni mert új munka helyem van és csak két napot vagyok pihenőn de meglátom és majd szólok. Négy nap munka kettő pihenő,de pihenőn makettezek építek ahogy csak tudok,árban húzós volt a merci?Én a volvot néztem magamnak kicsit drága de jól néz ki. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Lacika09 | Adatlap | 118361 | 2010. október 3. 18:28 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Yuki! Igen, a póny boltban vettem, már régen kinéztem magamnak... A pótra nem teszel fel adr-es táblákat? December 11-én kiállítás és verseny lesz Baktalórántházán, szeretettel várunk téged is! Üdv Lacika | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 118360 | 2010. október 3. 18:24 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szép munkáid vannak gratulálok az adatlapodon lévő munkáidhoz | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 118359 | 2010. október 3. 18:21 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Lacika szépen haladsz az építéssel,a mercit a kicsi póniban vetted én ott láttam ilyet.Én a mercimre csináltam előre ADR táblát ennyit haladtam vele már készen van de még nem jutottam el oda hogy képet készítsek,de a héten teszek fel ígérem.Most rendeltem 1/87ben egy szén szállító mercit ha megjön arról is készítek képet. Jó makettezést mindenkinek. Üdv:István. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Lacika09 | Adatlap | 118358 | 2010. október 3. 16:34 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Jelen állás szerint itt tartok a HC-s SK2 Mercivel... A motorhoz szeretnék még egy kuplungházat és váltórudazatot készíteni. A sárvédőkön kivehető kerékékek lesznek, a hűtőrácson pedig méhsejtes rovarháló, és rácsos fellépő az első lökhárítón. A lökhárítóhoz nem volt bátorságom átszabni, de láttam pár mercit ilyen lökössel is, meg nekem ez jobban tetszik. CB rádió van a felső polc mellett, és hűtőtáska a hátsó ágyon. A kárpitozás még nem teljes, még lesznek változások. A fülke oldalán lévő ablakot befoltoztam, és készült még egy kipuff dob is... A pótkocsi alá elkészült az alváz, még csinálok rá pótkeréktartókat, tűzoltókészülék-tartót, szerszámosládákat, stb... Várom az építő jellegű kritikákat... :) még sok munkám lesz rajta, ez még nagyon az eleje az építésnek... Üdv Lacika | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kusti | Adatlap | 118357 | 2010. október 3. 15:37 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Lacika! A légszürőtorokkal igazad lehet, de nincs mindig billentve a fülke. A nyereg és a stabilizátor problémára itt egy kép. A képeket csináld csak, építés közbe a legérdekesebb, nem festve. Ki mit miből csinál :D Kusti | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Lacika09 | Adatlap | 118356 | 2010. október 3. 15:13 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Kusti! Csak ámulok és bámulok, hogy miket művelsz mostanában... Jó lesz ez az Iveco is, bár a nyereg kicsit újkorinak látszik. Nekem is tetszenek ezek a régi iveco-k. A hátsó felfüggesztéshez a difimű tetejére nem kellett volna még egy V-kitámsztó is? Ja és én a légszűrőház tetején lévő csonkot levágnám, hogy üreges legyen a belseje, esetleg valami szűrő imitációt rátenni... Így tömören kicsit snassz... :) Ja a mercim... Hát igen, mostanában elég kevés időm jut rá építgetni, foglalkozni vele. A motorral elkészültem, már csak a váltóházra kellene valami kuplungmechanikát építeni, mert így egy kicsit "puccos". Elkészült egy SK2 kipuffdob is hozzá. Az alváz és a fülke már csak a festésre vár, amit eddig csak a rossz időjárás és az egyéb elfoglaltságom miatt nem tudtam eszközölni. Talán egy szépen lefestett és kábelezett alvázon több nézni való akad, mint egy festetlen műanyagdarabon... :) Talán a hétvégén már lesz rá időm, és teszek fel képeket. Mellette párhuzamosan épülget a szinpados dobozos ruhás pótkocsi is, ami alá már elkészült az alváz és szintén festésre vár. Ja és megvan a ponyva is a másik pótomra és már csak a feliratozásra vár. Remélem hamarosan képeket is tudok majd nektek mutatni... Üdv Lacika | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kusti | Adatlap | 118355 | 2010. október 3. 14:59 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Készülget egy TurboStar is. Ez az első mentazöld színű lesz, és egyben a 3. HC TS-em. Bele kellett vigyek valami módosítást hogy ne legyen unalmas. A hátsó laprugókat légrugóra cseréltem, motor egyértelműen sor6 lesz. A gyári tankot nagyobbra cseréltem, a kerékagyakat egyszeres áttételűre szabtam. Belső térben a megszokott modifikációk mellett lesznek újítások. Üdv! Kusti Lacika! Képeket mikor mutatsz már ? :D :O | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
ADY32 | Adatlap | 118354 | 2010. október 3. 14:03 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
ADY32 | Adatlap | 118353 | 2010. október 3. 13:58 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
ADY32 | Adatlap | 118352 | 2010. október 3. 13:56 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Lacika ! Itt nézz körül ! http://public.fotki.com/modeltrucks25thscale/truck_brochures/mercedes-benz/ Remélem hasznát tudod venni. Üdv Ady ! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Lacika09 | Adatlap | 118351 | 2010. október 3. 11:35 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Hali mindenki! Nincs valakinek fényképje egy Merci SK2 V8-as motorjáról (főleg a váltóházon található kuplungmechanika és a váltórudazat érdekelne), és az alváz kábelezéséről (levegőszelepek, elosztók, stb)...? Nagyon megköszönném, ha valaki ki tudna segíteni. A környékemen nincs ilyen jármű, és a gugli is böte hozzá... :) Üdv Lacika | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Lacika09 | Adatlap | 118350 | 2010. október 3. 11:32 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Rolikacsa! Ha a ragasztásra gondolsz, mint szérszedésre, akkor függ, hogy mivel rakták össze: - Revell ragasztó, azt nem lehet sérülés nélkül szétszedni, esetleg szikével az illesztések mentén, de ezt is csak erős idegzetűeknek... - ha pill.ragaccsal lett összerakva, azt nagyobb eséllyel tudod szétpattintani... Üdv Lacika | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
rolikacsa | Adatlap | 118349 | 2010. október 3. 10:23 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Üdv! Köszi nekem is egyre jobban tetszik! Bár nekem kicsit soknak tűnik a lökhárító és a föld közti különbség főleg ha a többi maketthez viszonyítom. Mennyire lehet egy makettet szétszedni szitivel vagy a fékfolyadékkal szerintetek? Vagy ti hogy szednétek szét egyet dafnál se nagyon ment a sziti.Vagy függ ki mivel rakja össze? Üdv Roli | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Lacika09 | Adatlap | 118348 | 2010. október 3. 09:26 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Rolikacsa! Lassan kezd életre kelni a Merci... Szépen haladsz vele, nekem tetszik! Üdv Lacika | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
rolikacsa | Adatlap | 118347 | 2010. október 2. 19:58 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
nincsötletem | Adatlap | 118346 | 2010. október 2. 19:32 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kusti | Adatlap | 118345 | 2010. szeptember 30. 23:43 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ákos | Adatlap | 118344 | 2010. szeptember 30. 14:12 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Luigi Colani tervezte kamion, tudtommal Merci technikára épül. 1978-ban tervezte ezt a formát, azóta az alapformát megtartva épített még párat: en.wikipedia.org/wiki/Luigi_Colani | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Indiana73 | Adatlap | 118343 | 2010. szeptember 30. 13:28 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szevasz Ottó! Hátha ez jó lehet! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
gumikacsa | Adatlap | 118342 | 2010. szeptember 30. 13:22 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Elektrolakatos | Adatlap | 118341 | 2010. szeptember 30. 13:05 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
mindenesetre megnéztem volna ahogy a Pongráczon végig megy a fák alatt :D:D | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ottó | Adatlap | 118340 | 2010. szeptember 30. 13:01 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
ADY32 | Adatlap | 118339 | 2010. szeptember 29. 17:42 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
kopasz | Adatlap | 118338 | 2010. szeptember 29. 14:59 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
szeva scorpiobex! nekem 59 ledet sikerült beileszteni.bevan vezetékelve (telefon vezeték)és egy 12 voltos trafora van kötve! üdv:kopasz | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Brúnó | Adatlap | 118337 | 2010. szeptember 29. 13:34 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Scorpiobex | Adatlap | 118336 | 2010. szeptember 29. 00:18 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Na azt könnyen meghiszem... Én is sokat szivtam pedig nekem összesen 9 Ledem volt...Magasfényű kék Ledeket használtam, az áramforrás pedig egy Nokia 3310 akku a fülke tetejében.Mindenkinek szól, arra figyeljetek oda hogy litium legyen mert a nikkel-króm nagyon nehéz.Na de ezt már benéztem! Te hogy oldottad meg? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
kopasz | Adatlap | 118335 | 2010. szeptember 28. 20:10 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
szeva scorpiobex! köszcsi szépen,sokkat megszenvetem míg beraktam a ledeket.! te milyen cucot használtál(égőt) üdv:kopasz | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Scorpiobex | Adatlap | 118333 | 2010. szeptember 28. 08:41 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Kopasz! Köszönöm az elismerö szavakat, de ez a tartályos szerelvény sokkal durvább mint az én kis szingli Scaniám!Igy tovább... |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Sziasztok!
Megjelentek az ITALERI új Scania-i:
www.modelltrucksandparts.at/shop/product_info.php www.modelltrucksandparts.at/shop/product_info.php