<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
gyorgyb | Adatlap | 118574 | 2010. október 28. 16:20 | ||||||||||||||||||||||||||||
exec | Adatlap | 118573 | 2010. október 28. 14:02 | ||||||||||||||||||||||||||||
Fóka, a gunze gyárt egy direkt tubusos ragasztót átlátszó alkatrészek ragasztásához. Nagyságrendekkel jobb a clear fixnél, ajánlom figyelmedbe! Teljesen folt nélkül szárad, és ha mellé megy, még króm felületről is nyom nélkül letörölhető. a HOKI-ban pl kapható is. Üdv. exec | |||||||||||||||||||||||||||||||
Fóka | Adatlap | 118572 | 2010. október 28. 10:21 | ||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Szerencsésen megoldódott a Blitz problémám: az ablakokat egy régebben beszerzett, s most donorrá minősített készletemből kiemeltem és beraktam a sérültek helyére - ezzel viszont most be is telt a polcom. Az adatlapomon látható két utolsó kép mutatja a jelenlegi állást. De keresem már az újabb szabad falfelületeket. Az itt látható profi makettjeiteknél jobb inspirációt el sem tudok képzelni :-) Fóka | |||||||||||||||||||||||||||||||
Lacika09 | Adatlap | 118571 | 2010. október 27. 19:38 | ||||||||||||||||||||||||||||
Ezt nevezem Kusti mester! Szépen haladsz vele, már mindjárt kész is van... :D Ahogy mondani szokták, a lényeg a részletekben lakozik... Látom kivágtad a légszívócsonk végét... Ha nekem ennyi szabadidőm lenne... Lassan elkezdtem összerakni az SK2 Mercit, már le van festve, a műszerfal átszabva, a váz is kész van már, csak a fülke hiányzik a tetejéről... csak lusta voltam fotózni. Talán a hétvégére dobok fel pár képet, hogy ne unatkozzatok. Ja és lecseréltem a feliratot a póton, az oldaladon találtam megfelelőt, hálás köszönet érte! További jó "munkát" hozzá! Üdv Lacika | |||||||||||||||||||||||||||||||
Kusti | Adatlap | 118570 | 2010. október 27. 15:26 | ||||||||||||||||||||||||||||
romeo | Adatlap | 118569 | 2010. október 27. 14:16 | ||||||||||||||||||||||||||||
f2d | Adatlap | 118568 | 2010. október 27. 09:05 | ||||||||||||||||||||||||||||
Én átlátszó alaktrészek ragasztásához a Gunze direktt erre a célra való ragasztóját használom, kb ugyanaz mint a Clearfix, csak ez nem szárad be, mert ugyanúgy tubusos mint a normál rgasztók. A lénege az, hogy nem keményre köt, hanem egy kicsit rugalmasra, így hosszab idő után sem potyognak le azok az alkatrészek amiket ezzel ragaszt az ember, valamint nem bántj a sem a műanyagot, sem a festéket, ezért ha véletlen ront az ember akkor sincs gond. automakett.hu/uploads/shop/automakett.hu/termek/45350_big.jpg | |||||||||||||||||||||||||||||||
Fóka | Adatlap | 118567 | 2010. október 27. 08:41 | ||||||||||||||||||||||||||||
Szia TempraSW! A Clearfix tényleg jobb lett volna, én is szoktam használni a repülőgépeimhez, de ami most van, az már kezd beszáradni. Sűrű, szálat húz, stb. Viszont nem tudom, mivel lehetne hígítani. Egyszer régebben lakkbenzinnel próbáltam, de az elmattította. Valakinek van esetleg tapasztalata, mivel érdemes próbálkozni? Még félig teli az üveg, sajnálnám kidobni. (A hígítós téma egyszer már az utasgépes topicban is terítékre került, de ha jól emlékszem, nem született konszenzus...) A teherautó-ablakokhoz (meg a többi részükhöz is) én most a Piko piros csőrös ragasztóját használtam, eddig többé-kevésbé bevált. Elég híg ahhoz, hogy túlcsordulás nélkül kitöltse a kereteket, és a csőr még hajlítjató is, odafér a nehezebben elérhető részekhez. Csak rettenetesen óvatosan kell vele bánni, mert ha mellémegy, akkor kész a baj. Jól bevált nekem továbbá a kétkomponensű Uverapid, lassan szárad, de gyönyörű az eredmény, és a műanyagot sem kezdi ki, ha mellémegy. Fóka | |||||||||||||||||||||||||||||||
TempraSW | Adatlap | 118566 | 2010. október 26. 18:09 | ||||||||||||||||||||||||||||
Szia Fóka! Szerintem ezen egyszer mindenki átesik. Én egy hasonló eset után beruháztam egy Clearfix ragasztóba ami nem bántja az átlátszó alkatrészeket. Azóta ablakhoz és lámpához csak ilyen ragasztót használok. Szerintem megéri, már csak akkor, ha a bosszúságot el lehet vele kerülni. TenpraSW | |||||||||||||||||||||||||||||||
Fóka | Adatlap | 118565 | 2010. október 26. 12:58 | ||||||||||||||||||||||||||||
Szia TempraSW! Igen, sík az összes ablak, csak az oldalsókon van egy domborított keret, megpróbálom hát legyártani. Kösz a felajánlást, de sajnos van mintám - mégpedig az én készletem elrontott darabjai... Tegnap bekövetkezett az, amitől mindig féltem: ragasztópötty került az egyik oldalsó ablakra, és az eltüntetési kísérletekre (szélvédőt hozzáférés céljából kipiszkál - oldalsó ablakot políroz - belakkoz) ráment a két másik ablak is :-/ Fóka | |||||||||||||||||||||||||||||||
TempraSW | Adatlap | 118564 | 2010. október 26. 12:35 | ||||||||||||||||||||||||||||
Szia Fóka! Ugyan az a két készlet, csak a matricában térnek el. Szerintem megpróbálhatnád vékony átlátszó plexiből minta alapján elkészíteni, ha jól emlékszem csak sík mindegyik, nem domború. Ha szükséged van rá tudok az eredeti érintetlen keretről képet készíteni. TempraSW | |||||||||||||||||||||||||||||||
Fóka | Adatlap | 118563 | 2010. október 26. 09:23 | ||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! 2 kérdés Opel Blitz témában, hátha tudtok segíteni: - Nincs véletlenül valakinek fel nem használt és felesleges ablakkészlete (szélvédő + 2 oldalsó ablak) Italeri 1:24-es maketthez? - Mi a különbség a Revell és az Italeri 1:24-es készlete közt? Esetleg csereszabatosak? Köszönöm, Derűs napot - Fóka | |||||||||||||||||||||||||||||||
Starshiptech | Adatlap | 118562 | 2010. október 25. 21:07 | ||||||||||||||||||||||||||||
ADY32 | Adatlap | 118561 | 2010. október 25. 17:11 | ||||||||||||||||||||||||||||
Kusti | Adatlap | 118560 | 2010. október 25. 14:49 | ||||||||||||||||||||||||||||
Levi! 2-3 napig szoktam de volt ami benne volt két hétig is. Kusti | |||||||||||||||||||||||||||||||
Levi | Adatlap | 118559 | 2010. október 24. 17:53 | ||||||||||||||||||||||||||||
szeva! Köszi! És medig szokás benne hagyni? Még nem csináltam sose! ÜDV! | |||||||||||||||||||||||||||||||
Józsi | Adatlap | 118558 | 2010. október 24. 17:39 | ||||||||||||||||||||||||||||
Kusti | Adatlap | 118557 | 2010. október 24. 16:49 | ||||||||||||||||||||||||||||
Levi! Nem marja meg és nem s bántja. De az műanyagig visszaszed mindent róla. Kusti | |||||||||||||||||||||||||||||||
Levi | Adatlap | 118555 | 2010. október 24. 14:17 | ||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! A fékolaj nem marja szét a müanyagot? A lefolyotisztitó az nem szedi le a fesztéket? előre is köszi? ÜDV! | |||||||||||||||||||||||||||||||
sziklakks | Adatlap | 118554 | 2010. október 24. 14:06 | ||||||||||||||||||||||||||||
Mivel festett attól függ.Ha nem vizes bázis,akkor vízben áztatva egy napot,le lehet szedni a matricát úgy,hogy akár használható marad.Ha komolyabb festék,nem makett cucc,lefolyótisztító.akkor az nem eszi le a festéket. | |||||||||||||||||||||||||||||||
Kusti | Adatlap | 118553 | 2010. október 24. 13:29 | ||||||||||||||||||||||||||||
Szia Józsi! Fékolajba bele, az leszedi. Igaz a festéket is. Ha csak a matricát akarod eltávolítani, akkor passz. Kusti | |||||||||||||||||||||||||||||||
Józsi | Adatlap | 118552 | 2010. október 24. 11:57 | ||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy egy festett, matricázott makettről mivel célszerű eltávolítani a matricát? Esetleg aceton vagy finom csiszoló papír? Válaszotokat előre is köszönöm. üdv: Józsi | |||||||||||||||||||||||||||||||
Gaben | Adatlap | 118551 | 2010. október 23. 19:57 | ||||||||||||||||||||||||||||
Zsorzsy. Köszi a tájékoztatást. Igen a Nemzeti cirkusznál szolgál a jármű. De nagyon vagány. Főleg mikor mögötte van a lakokocsi is. :-) | |||||||||||||||||||||||||||||||
rolikacsa | Adatlap | 118550 | 2010. október 23. 17:14 | ||||||||||||||||||||||||||||
Volna egy kérdésem a heller pót nem néz ki hülyén ha nyitottra csinálom meg a hátulját mert sehol se látszana a felhajtott ponyva ugyebár ami zárt állapotban le van zsinórozva. Roli | |||||||||||||||||||||||||||||||
monti | Adatlap | 118549 | 2010. október 23. 13:37 | ||||||||||||||||||||||||||||
nagyon szépen köszönöm, ki be is szerzem a dolgokat és próbálgatom | |||||||||||||||||||||||||||||||
rolikacsa | Adatlap | 118548 | 2010. október 23. 13:31 | ||||||||||||||||||||||||||||
Ja még annyi ha pl van olyan ahol nagyon sok kis vezeték fut ott egy réz kábelt blankolj meg (amiben sok apró réz szál van) és azt használd vezeték imitációnak. | |||||||||||||||||||||||||||||||
rolikacsa | Adatlap | 118547 | 2010. október 23. 13:26 | ||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Otthon risz rosz rádiókat tévéket belezz ki egy csomó vezeték van bennük.Nekem ez vált be de van aki damillal oldja meg.Vagy elmész egy divat árú kellék kereskedésbe ott színre festett réz huzalokat találsz több vastagságban.Lényeg az ami a valóságban is vastagabb az a maketten is vastagabb legyen.Vékony kábelt használj a legvékonyabbhoz és ahhoz már tudsz viszonyítani.Pl jómagam használok 0,3 mm - 1 mm ig.Ha a vezetéket leblankolod azzal is nyersz vastagság különbséget. Roli | |||||||||||||||||||||||||||||||
monti | Adatlap | 118546 | 2010. október 23. 13:11 | ||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni hogy miből a legegyszerűbb kábelozást csinálni 1/24-es méretarányban? köszi monti | |||||||||||||||||||||||||||||||
péNyolc | Adatlap | 118545 | 2010. október 23. 11:53 | ||||||||||||||||||||||||||||
Szia! F-es (kockafülkés) Volvoból nem volt kimondottan HC globetrotteres, csak a 90-es évek közepén-végén, amikor megörökölte a saját leányvállalataitól (Peklar, Grad). Lásd képek... FH-ás Volvoból volt nagykerekes is... és a megákon kívül volt még Z vázas is, aminek az a legszembetűnőbb vonása, hogy a húzótengely kerekei kisebb átmérőjűek, mint a kormányzott kerekek. Itt (is) találsz róluk pár képet... www.euro-wheels.com/gallery/Hungarocamion/ | |||||||||||||||||||||||||||||||
rolikacsa | Adatlap | 118544 | 2010. október 23. 11:52 | ||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Sajnos a levélfiókom törölt és nem rég csináltam meg újra mert itt nem bírtam másik email címemre átrakni a regemet.De msn en vegyél fel több képet is tok tolni neked. Üdv Roli | |||||||||||||||||||||||||||||||
sziklakks | Adatlap | 118543 | 2010. október 23. 11:40 | ||||||||||||||||||||||||||||
Köszi!Minden kép segít.Írtam anno email is,azt hittem nem állsz szóba velem..:) Az az igazság,hogy neki kell ülnöm,és kibogarászni mi merre mehet.Nagyon régen volt bü vizsga amikor utoljára közelében voltam ilyen motyóknak.:d off Ha már mindenki a helyesírással foglakozik,enyém is gyatra,de ezthttps://addons.mozilla.org/hu/firefox/language-tools/ feltolod a firefoxra,és rögtön aláhúzza ami nem jó.Többet tanultam belőle mint a suliban.:D | |||||||||||||||||||||||||||||||
rolikacsa | Adatlap | 118542 | 2010. október 23. 11:25 | ||||||||||||||||||||||||||||
rolikacsa | Adatlap | 118541 | 2010. október 23. 11:17 | ||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! sziklakks Remélem segít!Igaz Ez egy Actros 1844 de gyakorlatilag alig van eltérés. Sikerült megnéznem élőben egy mega actrost igaz csak futó pillanat volt de mintha csak annyi a különbség hogy az alsó lépcsőfok hiányzik és nincs lejjebb víve a második.Fényképeket is nézegettem de az csalóka is lehet de cáfoljatok meg légyszíves ha nem így van megköszönném. Gyorgyb Ha téged zavar az írásod akkor tölts le egy magyar office progit és az javít helyetted.Addig míg téged nem zavar ne sokat foglalkozz vele szerintem.Sokan e világban akik egyetemi végzettsége van és nem tudnak írni se.Itt vagyok én jómagam (diplomám nincsen)marha lusta vagyok vesszőket rakosgatni pedig tudom úgy lenne a helyes.Szal csak fel a fejjel! UI:továbbra is várjuk szép és igényes munkáidat az írásaiddal együtt... Üdv Roli | |||||||||||||||||||||||||||||||
Kusti | Adatlap | 118540 | 2010. október 22. 21:17 | ||||||||||||||||||||||||||||
Máté! Ha ezt most kérdezed, akkor nem tartalmazzák, csak a készletet magát. Kusti | |||||||||||||||||||||||||||||||
Máté99 | Adatlap | 118539 | 2010. október 22. 20:03 | ||||||||||||||||||||||||||||
Szisztok! A revell es italeri kamionok tartalmazzak a festeket,rogasztot stb... Udv! Mate | |||||||||||||||||||||||||||||||
G-funk | Adatlap | 118538 | 2010. október 22. 09:44 | ||||||||||||||||||||||||||||
Gabi | Adatlap | 118537 | 2010. október 22. 08:50 | ||||||||||||||||||||||||||||
Szia Gergő! Rugósan a felni széléhez rögzítik, haonlóan, mint a személyautónál. www.jumbo-fischer.de/index.php Gabi | |||||||||||||||||||||||||||||||
G-funk | Adatlap | 118536 | 2010. október 22. 07:54 | ||||||||||||||||||||||||||||
Szia Gabi, Elvileg megyek majd gödöllőre, de majd előtte írok. Igazából az a dilemmám hogy az igazi kamionra hogy rakják fel hátulrta a dísztárcsát. Üdv, G | |||||||||||||||||||||||||||||||
gpatrik | Adatlap | 118535 | 2010. október 21. 18:16 | ||||||||||||||||||||||||||||
Gabi | Adatlap | 118534 | 2010. október 21. 17:44 | ||||||||||||||||||||||||||||
Gabi | Adatlap | 118533 | 2010. október 21. 17:44 | ||||||||||||||||||||||||||||
Szia Gergő! Nagyon jó eddig, és örülök, hogy elővetted. A kárpitot én is feljebb vinném, sokkal szebb. Van még egy megoldás, hogy az ágy fölé faragsz egy szekrényt, rakok fel képet, hogy én milyet csináltam egy régi Daf belsejébe. Ezzel is elég jó egyedivé lehet tenni, és ha más színnel fested, akkor megtörni a belsejét. A lámpák nagyon jók, amit a hűtőrácshoz készítesz az nekem jobban bejön, de a felső se rossz. A hátsó keréknél valóban a kerékagyról van szó, az a Scaniánál elég speciális és egyedi. Itt valóban két lehetőség van, ha szépet akarsz, vagy megvenni kiegészítőben, esetleg faragni, vagy dísztárcsa rá. A dísztárcsát a felni belső szélére szoktuk ragasztani, van Italeri féle kiegészítős, vagy maratott, a felhelyezése egyforma. Nekem van itthon KFS féle Scania hátsó kerékagyam, ha gondolod egy másolás erejéig szívesen kölcsönadom. Italeri féle hátsó dísztárcsám is van, de lehet még maratott KFS is, csak szét kéne nézni. Ha jössz Gödöllőre, akkor elötte szóljál rám, és oda elviszem a cuccokat. Gabi | |||||||||||||||||||||||||||||||
gpatrik | Adatlap | 118532 | 2010. október 21. 17:31 | ||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Na pont arra gondoltam, csak hirtelen nem tudtam hogyis nevezik. :) Én nem nagyon tenném rá, nem divat az mostanság. :) GPatrik | |||||||||||||||||||||||||||||||
G-funk | Adatlap | 118531 | 2010. október 21. 16:51 | ||||||||||||||||||||||||||||
Hello A kárpit MFH öntapadós plüss, a lámpa meg saját fabrikálás egy nissan lámpából. Üdv, G | |||||||||||||||||||||||||||||||
G-funk | Adatlap | 118530 | 2010. október 21. 16:50 | ||||||||||||||||||||||||||||
Hello, Tudom mire gondolsz, nevezzük kerékagynak :) pont azt akarom eltakarni a dísztárcsával :D mert maratott dísztárcsát lehet kapni csak nemtom hogy az vajon élőben hogy van rögzítve a kerékhez. Ha egyáltalán van ilyen hogy a hátsóra is tesznek dísztárcsát. Üdv, G | |||||||||||||||||||||||||||||||
Mik81 | Adatlap | 118529 | 2010. október 21. 16:02 | ||||||||||||||||||||||||||||
Szia G-funk! Gratula a Scania belső teréhez meg a hűtőmaszkban lévő lámpatestekhez.A kárpitozás miből készült?A lámpákat te gyártottad vagy esetleg valami kiegészítőben árulják?Mert nagyon szemrevalóak :-) Válaszod előre is köszönöm Üdv Mike | |||||||||||||||||||||||||||||||
gpatrik | Adatlap | 118528 | 2010. október 21. 15:54 | ||||||||||||||||||||||||||||
Szia G-Funk! Nekem tettszenek a kiegészítők! A beltérrel kapcsolatban egyetértek Russel kolega álláspontjával. Milyen dísztárcsára gondolsz ami a hátsó kereken van? Amivel gondban lehetsz, az a hajtott tengely közepe, biztos van ennek vmi szakszava is, de jelen esetbe nevezzük csúcsos bigyónak :D amit sokan megcsinálnak erdetetire. :) GPatrik | |||||||||||||||||||||||||||||||
sandor1024 | Adatlap | 118527 | 2010. október 21. 15:03 | ||||||||||||||||||||||||||||
A lényeget lefelejtettem a Kenworthal kapcsolatban! Elérhetőségek. sandor1024 kukac freemail pont hu Tel:06 30 695 8907 | |||||||||||||||||||||||||||||||
sandor1024 | Adatlap | 118526 | 2010. október 21. 15:00 | ||||||||||||||||||||||||||||
G-funk | Adatlap | 118525 | 2010. október 21. 13:45 | ||||||||||||||||||||||||||||
Hello Köszi a megjegyzéseket, Gondoltam arra hogy végig megcsináljam de semmi nem látszik majd belőle. bár egy pici lámpát tervezek bele hogy amit megcsináltam legalább az látszódjon :) a plüsst azt még feljebbviszem de azokra már nem teszek ilyen behúzott gombokat. Köszi mégegyszer, megnézem majd a linket. Amivel gondban vagyok mert azt hittem találok majd képet az a hátsó kérék amin van dísztárcsa, de több nap alatt sem találtam ilyet, mindnehol csak az első keréken van. Üdv, G | |||||||||||||||||||||||||||||||
RUSSELL | Adatlap | 118524 | 2010. október 21. 13:22 | ||||||||||||||||||||||||||||
Szia G-funk! Az ötleteid tetszenek, de engedj meg pár szót! Az ilyen típusú belső bőr kárpit-borítást a teljes belső téren láttam eddig még csak (egész a menyezetig fölmegy körben minden oldalon, sőt akár még a menyezet is lehet ilyen), nem ebben a hátmelegítő-falvédő-faliszőnyeg konfigurációban. A szemöldök lámpa egyedi, nekem tetszik. Általában a Scania gyári lámpit szokták ide tenni, de itt már erősen beleszólhat az egyéni ízlés, szóval szerintem jó. A hűtőmaszk előtti lámpák nagyon jók! Nézegessél képeket, mondjuk itt, biztos találsz még inspiráló részleteket: www.v8power.nl/v8forum/index.php, és további jó építést! Üdv: Russell |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Sziasztok
Egy holland baratom keresere elkeszitettem a kedvenc autojat.
Remelem nektek is tetszik.:)
Udv.
Gyorgyb