<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Diesel | Adatlap | 118592 | 2010. október 29. 22:12 | ||||||||||||||||||||||||||||
nem kis reklám lenne nekik,ilyen alkalom csak egyszer szokott adódni az életben,és ők pont most csúsztak le róla | |||||||||||||||||||||||||||||||
kbx | Adatlap | 118591 | 2010. október 29. 21:58 | ||||||||||||||||||||||||||||
Hát, biztos nem akart eleget(vagy egyáltalán nem) fizetni nekik az Italeri... Ezek szerint nem látják benne a lehetőséget, pedig tényleg jó reklám lenne! | |||||||||||||||||||||||||||||||
Gabi | Adatlap | 118590 | 2010. október 29. 21:23 | ||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Egy igen érdekes fejleményt szeretnék megosztani veletek. Írt Heinz barátom (Modelltrucksandparts), hogy október közepén kinn járt Bolognában, az Italeri gyárban. Több mindenről szó esett az új vezetőséggel, és többek között két magyar vonatkozású dologban is segítségét kérték. Az egyik az egyszerűbb, hogy a jövőben szeretnének magyar rendszámokat is tenni a matricalapra, és ezzel kapcsolatban kértek segítséget, hogy milyen méretben, milyen kombinációk vannak, milyen betűket kell használni. Ezzel nincs gond, megadtam nekik, tehát a jövőben várhatóan végre normális magyar rendszámok is lesznek a matricalapon. Viszont volt egy másik, nagyobb kérésük. Az Italerinek nagyon tetszenek a Wabi szerelvényei, és szeretnének kiadni egy komplett Wabererses szerelvényt. Fel is vették a kapcsolatot velük, de nem boldogultak, ezért Heinz megkért, hogy próbáljak már valamit tenni az ügy érdekbe. Felvettem a kapcsolatot velük azon a hölgyen keresztűl aki segített bejutni az öreg Volvot lefotózni, és végül a tulaj lányával beszéltem. Sajnos az volt a válasz, hogy a Wáberer úr döntése alapján nem járul hozzá a dologhoz. Mikor kérdeztem, hogy miért, csak ennyi volt a válasz, hogy így döntött. Nem igazán értem, miért nem kell valakinek az ingyen reklám, mikor máshol meg milliókat fizetnek ki ezért. Valószínűleg az olaszoknak többet se jut eszükbe, hogy megpróbáljanak más cégeket, de én azért ajánlok mást, hátha öszejönne a dolog, bár őszintén már nem bízok benne. Sajna megint egy jó dologtól estünk el szerintem, mert ez a makett biztos fellendítette volna a hazai kamion makettezést is, új eddig más témakörben építő makettezők bevonásával. Gabi | |||||||||||||||||||||||||||||||
Indiana73 | Adatlap | 118589 | 2010. október 29. 21:06 | ||||||||||||||||||||||||||||
Szevasz George! Az már komoly kép kavalkád:) A képeket pedig nagyon szívesen. Mivel én nem építek kamionokat, csak néma csodálója vagyok ezeknek a szép járműveknek, ezért legalább egy pár képpel csatlakozom a háttérből hozzátok:) Hátha valamelyikőtöknek jól jön. Akár lásd egy gyűjteménybe is. | |||||||||||||||||||||||||||||||
Diesel | Adatlap | 118588 | 2010. október 29. 20:45 | ||||||||||||||||||||||||||||
Az szép lehet.Nekem valahogy a 70-90-ig terjedő időszak kamionjai tetszenek,de nincs bátorságom hogy egyhez is hozzákezdjek, de egy Mack Rs 700L-hez szivesen hozákezdenék | |||||||||||||||||||||||||||||||
George | Adatlap | 118587 | 2010. október 29. 20:13 | ||||||||||||||||||||||||||||
Indiana 73. Köszönjük az újabb képeket ez mindíg jól jön. Nálam tipusra szétbontva kb. 5000 van | |||||||||||||||||||||||||||||||
Sziklakks | Adatlap | 118586 | 2010. október 29. 16:56 | ||||||||||||||||||||||||||||
Besz@rás,milyen jó!Irigykedem csak..:D | |||||||||||||||||||||||||||||||
Kusti | Adatlap | 118585 | 2010. október 29. 16:24 | ||||||||||||||||||||||||||||
Gyorgyb! Ez a Scania nagyon szép lett. Mindig csodálkozva nézem hogy mit ki nem tudsz hozni fából. :O Gratulálok! Kusti | |||||||||||||||||||||||||||||||
Elektrolakatos | Adatlap | 118584 | 2010. október 29. 12:53 | ||||||||||||||||||||||||||||
az a reptéri Ford nagyon COOL! :D | |||||||||||||||||||||||||||||||
gyorgyb | Adatlap | 118583 | 2010. október 29. 12:23 | ||||||||||||||||||||||||||||
Szia Lacika09! Igen lakkozuk a maketteket.Egyszeru butorlakkot hasznalok ami nem magasfenyu. Altalaban haromszori lakkozast kapnak az autok...alapozas,csiszolas es ujabb ketszeri lakkozas. Udv Gyorgyb | |||||||||||||||||||||||||||||||
gyorgyb | Adatlap | 118582 | 2010. október 29. 12:21 | ||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok Koszonom az elismoro szavakat:)Jol esnek:D | |||||||||||||||||||||||||||||||
Indiana73 | Adatlap | 118581 | 2010. október 28. 21:39 | ||||||||||||||||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 118580 | 2010. október 28. 20:03 | ||||||||||||||||||||||||||||
Szia Gyorgyb. Nagyon gyönyörű lett a kamion tetszik a sok részlet rajta szép a zöld szín választás. Gratulálok a munkáidhoz! Üdv:István. | |||||||||||||||||||||||||||||||
Atis | Adatlap | 118579 | 2010. október 28. 20:01 | ||||||||||||||||||||||||||||
Atis | Adatlap | 118578 | 2010. október 28. 19:23 | ||||||||||||||||||||||||||||
Szia Gyorgyb. Régóta figyelgetem a munkáidat, s nekem nagyon bejönnek. S szerintem színesen sokkal állatabb!:) Várjuk a következőt. üdv. | |||||||||||||||||||||||||||||||
Gabi | Adatlap | 118577 | 2010. október 28. 19:22 | ||||||||||||||||||||||||||||
Szia Béla! Nagyon szép lett ez is, gratulálok hozzá! Mindig elcsodálkozok, hogy mit ki tudsz hozni a fából. Gabi | |||||||||||||||||||||||||||||||
Lacika09 | Adatlap | 118575 | 2010. október 28. 19:08 | ||||||||||||||||||||||||||||
Szia Gyorgyb! Üdv újra köztünk... Hát igen... ismét egy nagyszerű munkát láthatunk tőled, a megszokott alaposságik kidolgozva, ahogyan azt illik! Szinte életre kel a fa a kezeid között! Nekem nagyon tetszik! Csak így tovább! Csak kicsit fura a natur fa után a festett változat, de hát mindig próbál a művész valami egyedit és megismételhetetlent alkotni... :) Egy kérdés még: lakkozni szoktátok-e őket? Matt vagy félfényes esetleg? Üdv Lacika | |||||||||||||||||||||||||||||||
gyorgyb | Adatlap | 118574 | 2010. október 28. 16:20 | ||||||||||||||||||||||||||||
exec | Adatlap | 118573 | 2010. október 28. 14:02 | ||||||||||||||||||||||||||||
Fóka, a gunze gyárt egy direkt tubusos ragasztót átlátszó alkatrészek ragasztásához. Nagyságrendekkel jobb a clear fixnél, ajánlom figyelmedbe! Teljesen folt nélkül szárad, és ha mellé megy, még króm felületről is nyom nélkül letörölhető. a HOKI-ban pl kapható is. Üdv. exec | |||||||||||||||||||||||||||||||
Fóka | Adatlap | 118572 | 2010. október 28. 10:21 | ||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Szerencsésen megoldódott a Blitz problémám: az ablakokat egy régebben beszerzett, s most donorrá minősített készletemből kiemeltem és beraktam a sérültek helyére - ezzel viszont most be is telt a polcom. Az adatlapomon látható két utolsó kép mutatja a jelenlegi állást. De keresem már az újabb szabad falfelületeket. Az itt látható profi makettjeiteknél jobb inspirációt el sem tudok képzelni :-) Fóka | |||||||||||||||||||||||||||||||
Lacika09 | Adatlap | 118571 | 2010. október 27. 19:38 | ||||||||||||||||||||||||||||
Ezt nevezem Kusti mester! Szépen haladsz vele, már mindjárt kész is van... :D Ahogy mondani szokták, a lényeg a részletekben lakozik... Látom kivágtad a légszívócsonk végét... Ha nekem ennyi szabadidőm lenne... Lassan elkezdtem összerakni az SK2 Mercit, már le van festve, a műszerfal átszabva, a váz is kész van már, csak a fülke hiányzik a tetejéről... csak lusta voltam fotózni. Talán a hétvégére dobok fel pár képet, hogy ne unatkozzatok. Ja és lecseréltem a feliratot a póton, az oldaladon találtam megfelelőt, hálás köszönet érte! További jó "munkát" hozzá! Üdv Lacika | |||||||||||||||||||||||||||||||
Kusti | Adatlap | 118570 | 2010. október 27. 15:26 | ||||||||||||||||||||||||||||
romeo | Adatlap | 118569 | 2010. október 27. 14:16 | ||||||||||||||||||||||||||||
f2d | Adatlap | 118568 | 2010. október 27. 09:05 | ||||||||||||||||||||||||||||
Én átlátszó alaktrészek ragasztásához a Gunze direktt erre a célra való ragasztóját használom, kb ugyanaz mint a Clearfix, csak ez nem szárad be, mert ugyanúgy tubusos mint a normál rgasztók. A lénege az, hogy nem keményre köt, hanem egy kicsit rugalmasra, így hosszab idő után sem potyognak le azok az alkatrészek amiket ezzel ragaszt az ember, valamint nem bántj a sem a műanyagot, sem a festéket, ezért ha véletlen ront az ember akkor sincs gond. automakett.hu/uploads/shop/automakett.hu/termek/45350_big.jpg | |||||||||||||||||||||||||||||||
Fóka | Adatlap | 118567 | 2010. október 27. 08:41 | ||||||||||||||||||||||||||||
Szia TempraSW! A Clearfix tényleg jobb lett volna, én is szoktam használni a repülőgépeimhez, de ami most van, az már kezd beszáradni. Sűrű, szálat húz, stb. Viszont nem tudom, mivel lehetne hígítani. Egyszer régebben lakkbenzinnel próbáltam, de az elmattította. Valakinek van esetleg tapasztalata, mivel érdemes próbálkozni? Még félig teli az üveg, sajnálnám kidobni. (A hígítós téma egyszer már az utasgépes topicban is terítékre került, de ha jól emlékszem, nem született konszenzus...) A teherautó-ablakokhoz (meg a többi részükhöz is) én most a Piko piros csőrös ragasztóját használtam, eddig többé-kevésbé bevált. Elég híg ahhoz, hogy túlcsordulás nélkül kitöltse a kereteket, és a csőr még hajlítjató is, odafér a nehezebben elérhető részekhez. Csak rettenetesen óvatosan kell vele bánni, mert ha mellémegy, akkor kész a baj. Jól bevált nekem továbbá a kétkomponensű Uverapid, lassan szárad, de gyönyörű az eredmény, és a műanyagot sem kezdi ki, ha mellémegy. Fóka | |||||||||||||||||||||||||||||||
TempraSW | Adatlap | 118566 | 2010. október 26. 18:09 | ||||||||||||||||||||||||||||
Szia Fóka! Szerintem ezen egyszer mindenki átesik. Én egy hasonló eset után beruháztam egy Clearfix ragasztóba ami nem bántja az átlátszó alkatrészeket. Azóta ablakhoz és lámpához csak ilyen ragasztót használok. Szerintem megéri, már csak akkor, ha a bosszúságot el lehet vele kerülni. TenpraSW | |||||||||||||||||||||||||||||||
Fóka | Adatlap | 118565 | 2010. október 26. 12:58 | ||||||||||||||||||||||||||||
Szia TempraSW! Igen, sík az összes ablak, csak az oldalsókon van egy domborított keret, megpróbálom hát legyártani. Kösz a felajánlást, de sajnos van mintám - mégpedig az én készletem elrontott darabjai... Tegnap bekövetkezett az, amitől mindig féltem: ragasztópötty került az egyik oldalsó ablakra, és az eltüntetési kísérletekre (szélvédőt hozzáférés céljából kipiszkál - oldalsó ablakot políroz - belakkoz) ráment a két másik ablak is :-/ Fóka | |||||||||||||||||||||||||||||||
TempraSW | Adatlap | 118564 | 2010. október 26. 12:35 | ||||||||||||||||||||||||||||
Szia Fóka! Ugyan az a két készlet, csak a matricában térnek el. Szerintem megpróbálhatnád vékony átlátszó plexiből minta alapján elkészíteni, ha jól emlékszem csak sík mindegyik, nem domború. Ha szükséged van rá tudok az eredeti érintetlen keretről képet készíteni. TempraSW | |||||||||||||||||||||||||||||||
Fóka | Adatlap | 118563 | 2010. október 26. 09:23 | ||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! 2 kérdés Opel Blitz témában, hátha tudtok segíteni: - Nincs véletlenül valakinek fel nem használt és felesleges ablakkészlete (szélvédő + 2 oldalsó ablak) Italeri 1:24-es maketthez? - Mi a különbség a Revell és az Italeri 1:24-es készlete közt? Esetleg csereszabatosak? Köszönöm, Derűs napot - Fóka | |||||||||||||||||||||||||||||||
Starshiptech | Adatlap | 118562 | 2010. október 25. 21:07 | ||||||||||||||||||||||||||||
ADY32 | Adatlap | 118561 | 2010. október 25. 17:11 | ||||||||||||||||||||||||||||
Kusti | Adatlap | 118560 | 2010. október 25. 14:49 | ||||||||||||||||||||||||||||
Levi! 2-3 napig szoktam de volt ami benne volt két hétig is. Kusti | |||||||||||||||||||||||||||||||
Levi | Adatlap | 118559 | 2010. október 24. 17:53 | ||||||||||||||||||||||||||||
szeva! Köszi! És medig szokás benne hagyni? Még nem csináltam sose! ÜDV! | |||||||||||||||||||||||||||||||
Józsi | Adatlap | 118558 | 2010. október 24. 17:39 | ||||||||||||||||||||||||||||
Kusti | Adatlap | 118557 | 2010. október 24. 16:49 | ||||||||||||||||||||||||||||
Levi! Nem marja meg és nem s bántja. De az műanyagig visszaszed mindent róla. Kusti | |||||||||||||||||||||||||||||||
Levi | Adatlap | 118555 | 2010. október 24. 14:17 | ||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! A fékolaj nem marja szét a müanyagot? A lefolyotisztitó az nem szedi le a fesztéket? előre is köszi? ÜDV! | |||||||||||||||||||||||||||||||
sziklakks | Adatlap | 118554 | 2010. október 24. 14:06 | ||||||||||||||||||||||||||||
Mivel festett attól függ.Ha nem vizes bázis,akkor vízben áztatva egy napot,le lehet szedni a matricát úgy,hogy akár használható marad.Ha komolyabb festék,nem makett cucc,lefolyótisztító.akkor az nem eszi le a festéket. | |||||||||||||||||||||||||||||||
Kusti | Adatlap | 118553 | 2010. október 24. 13:29 | ||||||||||||||||||||||||||||
Szia Józsi! Fékolajba bele, az leszedi. Igaz a festéket is. Ha csak a matricát akarod eltávolítani, akkor passz. Kusti | |||||||||||||||||||||||||||||||
Józsi | Adatlap | 118552 | 2010. október 24. 11:57 | ||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy egy festett, matricázott makettről mivel célszerű eltávolítani a matricát? Esetleg aceton vagy finom csiszoló papír? Válaszotokat előre is köszönöm. üdv: Józsi | |||||||||||||||||||||||||||||||
Gaben | Adatlap | 118551 | 2010. október 23. 19:57 | ||||||||||||||||||||||||||||
Zsorzsy. Köszi a tájékoztatást. Igen a Nemzeti cirkusznál szolgál a jármű. De nagyon vagány. Főleg mikor mögötte van a lakokocsi is. :-) | |||||||||||||||||||||||||||||||
rolikacsa | Adatlap | 118550 | 2010. október 23. 17:14 | ||||||||||||||||||||||||||||
Volna egy kérdésem a heller pót nem néz ki hülyén ha nyitottra csinálom meg a hátulját mert sehol se látszana a felhajtott ponyva ugyebár ami zárt állapotban le van zsinórozva. Roli | |||||||||||||||||||||||||||||||
monti | Adatlap | 118549 | 2010. október 23. 13:37 | ||||||||||||||||||||||||||||
nagyon szépen köszönöm, ki be is szerzem a dolgokat és próbálgatom | |||||||||||||||||||||||||||||||
rolikacsa | Adatlap | 118548 | 2010. október 23. 13:31 | ||||||||||||||||||||||||||||
Ja még annyi ha pl van olyan ahol nagyon sok kis vezeték fut ott egy réz kábelt blankolj meg (amiben sok apró réz szál van) és azt használd vezeték imitációnak. | |||||||||||||||||||||||||||||||
rolikacsa | Adatlap | 118547 | 2010. október 23. 13:26 | ||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Otthon risz rosz rádiókat tévéket belezz ki egy csomó vezeték van bennük.Nekem ez vált be de van aki damillal oldja meg.Vagy elmész egy divat árú kellék kereskedésbe ott színre festett réz huzalokat találsz több vastagságban.Lényeg az ami a valóságban is vastagabb az a maketten is vastagabb legyen.Vékony kábelt használj a legvékonyabbhoz és ahhoz már tudsz viszonyítani.Pl jómagam használok 0,3 mm - 1 mm ig.Ha a vezetéket leblankolod azzal is nyersz vastagság különbséget. Roli | |||||||||||||||||||||||||||||||
monti | Adatlap | 118546 | 2010. október 23. 13:11 | ||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni hogy miből a legegyszerűbb kábelozást csinálni 1/24-es méretarányban? köszi monti | |||||||||||||||||||||||||||||||
péNyolc | Adatlap | 118545 | 2010. október 23. 11:53 | ||||||||||||||||||||||||||||
Szia! F-es (kockafülkés) Volvoból nem volt kimondottan HC globetrotteres, csak a 90-es évek közepén-végén, amikor megörökölte a saját leányvállalataitól (Peklar, Grad). Lásd képek... FH-ás Volvoból volt nagykerekes is... és a megákon kívül volt még Z vázas is, aminek az a legszembetűnőbb vonása, hogy a húzótengely kerekei kisebb átmérőjűek, mint a kormányzott kerekek. Itt (is) találsz róluk pár képet... www.euro-wheels.com/gallery/Hungarocamion/ | |||||||||||||||||||||||||||||||
rolikacsa | Adatlap | 118544 | 2010. október 23. 11:52 | ||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Sajnos a levélfiókom törölt és nem rég csináltam meg újra mert itt nem bírtam másik email címemre átrakni a regemet.De msn en vegyél fel több képet is tok tolni neked. Üdv Roli | |||||||||||||||||||||||||||||||
sziklakks | Adatlap | 118543 | 2010. október 23. 11:40 | ||||||||||||||||||||||||||||
Köszi!Minden kép segít.Írtam anno email is,azt hittem nem állsz szóba velem..:) Az az igazság,hogy neki kell ülnöm,és kibogarászni mi merre mehet.Nagyon régen volt bü vizsga amikor utoljára közelében voltam ilyen motyóknak.:d off Ha már mindenki a helyesírással foglakozik,enyém is gyatra,de ezthttps://addons.mozilla.org/hu/firefox/language-tools/ feltolod a firefoxra,és rögtön aláhúzza ami nem jó.Többet tanultam belőle mint a suliban.:D | |||||||||||||||||||||||||||||||
rolikacsa | Adatlap | 118542 | 2010. október 23. 11:25 | ||||||||||||||||||||||||||||
rolikacsa | Adatlap | 118541 | 2010. október 23. 11:17 | ||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! sziklakks Remélem segít!Igaz Ez egy Actros 1844 de gyakorlatilag alig van eltérés. Sikerült megnéznem élőben egy mega actrost igaz csak futó pillanat volt de mintha csak annyi a különbség hogy az alsó lépcsőfok hiányzik és nincs lejjebb víve a második.Fényképeket is nézegettem de az csalóka is lehet de cáfoljatok meg légyszíves ha nem így van megköszönném. Gyorgyb Ha téged zavar az írásod akkor tölts le egy magyar office progit és az javít helyetted.Addig míg téged nem zavar ne sokat foglalkozz vele szerintem.Sokan e világban akik egyetemi végzettsége van és nem tudnak írni se.Itt vagyok én jómagam (diplomám nincsen)marha lusta vagyok vesszőket rakosgatni pedig tudom úgy lenne a helyes.Szal csak fel a fejjel! UI:továbbra is várjuk szép és igényes munkáidat az írásaiddal együtt... Üdv Roli |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |