<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
BlueGriffin | Adatlap | 120084 | 2011. június 8. 21:39 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Neo954 | Adatlap | 120083 | 2011. június 8. 21:29 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Nincs is jobb két vizsga között egy kis makettezéssel kimosni az ember agyát:) Hasonló cipőben járok én is. Üdv.:Neo | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
BlueGriffin | Adatlap | 120082 | 2011. június 8. 21:27 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Neo! Ismét köszi a tippet, én is hasonlóra gondoltam, mivel a kábelek alatti részt nem tudnám teljesen lefújni. De sajnos még min. 2 hét mire nekitudok állni, mivel vizsgaidőszakomban vagyok. Addig meg csak tanulmányozom és tervezgetem a részleteket :) Üdv.: Zoli | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Neo954 | Adatlap | 120081 | 2011. június 8. 21:18 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia BlueGriffin! Azt javasolnám, hogy a kábeleket vagy fesd le feketére, vagy mint a custom gépeken használj egy színűt, pl. piros kamion piros légkábelek. :) Amúgy nekem ez a vékony kábel kék színű, csak lefestettem feketére. Lehet a T600-ason meghagyom kékre, mert fehérhez megy a kék. :) Üdv.:Neo | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
BlueGriffin | Adatlap | 120080 | 2011. június 8. 21:11 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Neo! Köszönöm, és a tippeket is! :) Nekem sajnos csak 1,2 és 2 mm-es kábeleim vannak (szigetelve), szinte korlátlan mennyiségbe és hosszba. Sajnos egyik sem fekete (sárga, kék, piros, barna...). Szerinted/szerintetek jó ötlet ha ezüstre fújom az alvázat a kábelekkel együtt? Persze 1-2 kábelt, mint pl. az üzemanyag "csövet" sárgára hagynám. Üdv.: Zoli | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Neo954 | Adatlap | 120078 | 2011. június 8. 17:22 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Köszönöm! Uhhh ezt jól benéztem, megtévesztett a CAT C-15 szelepfedele... Igen, még régi laprugós váz van hozzá, de rosseb viszi szép ez a kamion. :) Na még egy turbós kép( ez már Cummins). :) Üdv.:Neo | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
ChevyG | Adatlap | 120077 | 2011. június 8. 17:02 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! köszi a képet! Ez egy Peti 359-es, Az AMT "construction" sorozatából. Ebben a Cummims NTC-350-es van/volt. Nekem a T600A, fő hibája úgy tudom, h az öreg Kenny vázát adják (W-925?) Te is jólé haladsz, szimpi a kábelezés! üdv | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Neo954 | Adatlap | 120076 | 2011. június 8. 16:00 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia ChevyG! Jó lesz a gép! Ha nagyon belejössz a kutyafej gyártásba nekem is csinálhatsz néhányat. :):):) Amúgy ez a kamion nem AMT/ERTL gyártmány? Ismerős a CAT motor a T600-asban is ilyen van.:) Küldök egy turbós képet, mert találtam. Üdv.:Neo | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
anol | Adatlap | 120075 | 2011. június 8. 15:46 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Bocsánat nem 13 hanem 5 évesen. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
anol | Adatlap | 120074 | 2011. június 8. 15:45 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Én is csatlakozom a bemutatkozókhoz.97-ben születtem Vasszécsenyban lakom.Németh Arnold a becsületes nevem. 3-4 éve tudatosan gyűjtöm a gépeket . Megtalálható a gyűjteményemben markoló kamion traktor silózó. édesapám jár hasonló gépekkel. 13 évesen már a mezőre játunk ifával. A társaim hülyének néznek hogy hogyan lehet szeretni ezeket a nagy gépeket. De én már csak ilyen maradok. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
ChevyG | Adatlap | 120073 | 2011. június 8. 15:26 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Reméltem nem kell a kutyafejeket legyártanom, de így jártam:D Most itt tartok. üdv! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
szijj_ernõ | Adatlap | 120072 | 2011. június 8. 14:36 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Neo954 | Adatlap | 120071 | 2011. június 8. 13:12 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia BlueGriffin! Köszönöm! Neked is szépek a gépeid, pláne amelyik a cikkedben szerepel. :) A kábeleket főként úgy kapirgálom össze otthon egy két halott elektronikai eszközből, illetve amivel a kabint kábeleztem az ilyen rádiós kutyanyakörv jeladó kábele, megmaradt belőle kb 1-1,5 méter azzal egy darabig elleszek. Méretei nagyjából 0,2-0,3 mm meghámozva, szigetelve kb 0,7mm. Sajna én ennyit tudtam segíteni, viszont itt az urak között biztos van olyan aki tud beszerzési helyet. Üdv.:Neo | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
BlueGriffin | Adatlap | 120070 | 2011. június 8. 12:57 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Neo! Nagyon jó a 377-esed, nagyon élethű. Nagyon szép munka! Most nekem is ez lesz a következő munkám, ez lesz a 3. "Amerikai" vontatóm. A kábelezést milyen kábelekkel oldod meg? Miből szeded ki, ill. honnan jutsz hozzá? Üdv. Zoli | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Neo954 | Adatlap | 120069 | 2011. június 8. 11:19 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Persze! A hét legnagyobb matrica maradt meg. Végre megjött az új gépem! :):):) Kicsit sorjás,kicsit régi, de T széria, és az enyém. :) Üdv.:Neo | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tibchi | Adatlap | 120068 | 2011. június 8. 09:16 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Tudsz ide feldobni 1 képet, hogy milyen? Üdv: T | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Neo954 | Adatlap | 120067 | 2011. június 8. 09:09 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Tibchi! Természetesen, de előbb meg kell találnom. :) Viszont csak az Art képeket feliratokat(Road Rebel meg sas meg zászló) adnám oda, az alap emblémák, és feliratok nekem is kellenek. Illetve van még egy KW W900-as matrica lapom, ha kellenek a képek róla akkor oda tudom adni (Revell 1:25 piros változat). Gabi! Minden elismerésem! Én nem mertem volna belevágni egy ilyen szintű munkába, de most beletetted a bogarat a fülembe. :) Én létező gépet szeretnék csinálni, csak nem gyártja senki még. Majd körbenézek, aztán meglátom belefogjak-e. :) Üdv.:Neo | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gabi | Adatlap | 120066 | 2011. június 8. 07:33 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Neo! Nem létezik ilyen TGA még 2 tengelyesben se, ez a fantáziám szüleménye, mondhatni prototípus.DD Gabi | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tibchi | Adatlap | 120065 | 2011. június 7. 23:32 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Hali! Matricáit nem teszed rá? Ha véletlen az enyém sérülne, meg tudjuk boltolni, hogy eladd nekem? :D Üdv: T | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Neo954 | Adatlap | 120064 | 2011. június 7. 21:56 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Anol! Köszönöm! Ernő! Neked is köszönöm, illetve gratulálok az eddigi munkáidhoz is, nagyon szépek, kimondottan tetszik a CLK Merci és abroncskopása! Csabi! Nagyon szép a Rába, tetszik a ventilátor szegecsei, illetve a motor is. Gabi! Dögös lesz a MAN! Létezik ilyen gép duplahúzosban? Nagytalpú! Én is elmaradtam a bemutatkozással, most pótolnám. Becsületes nevem Szép Richárd 87-ben születtem jelenleg Vas megyében élek. A makettezést valamikor 5-6 éves koromban kedveltem meg, mikor édesapámtól kaptam egy b-25 mitchell-t. Azóta hódolok ennek a hobbinak, komolyabban a fórum megismerése, olvasása után kezdtem vele foglalkozni. A kamionmakett építés 2009 telén fordult meg a fejemben, megnéztem pár Ice Road Truckers-t és megfertőzött. :) Jelenleg második kamionomat építem egy Peterbilt 377-est, az első egy Kenworth W900-as volt. Van még egy Peterbilt 378-as Long Hauler-em, és egy gép még úton van, de arról majd később. :) Nagyjából ez lennék én. Illetve a mai tevékenykedésemről néhány kép. Felpróbáltuk a kipuffancsokat, kapott kis kábelezést, illetve folytattam a motort, egyenlőre az N14-es blokkot. Üdv.:Neo | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nagytalpú | Adatlap | 120063 | 2011. június 7. 21:50 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Ernő! Üdv a csapatban. Köszönöm a bemutatkozást. Remélem a többiek is követik a példát! Még azok is akik lusták regisztrálni magukat. Remek fotók és remek gépek.További jó építgetést kívánok! Üdvözlettel:Talpi | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
szijj_ernõ | Adatlap | 120062 | 2011. június 7. 21:27 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
szia angol! Így igaz, Vasmegyei vagyok. A dicsérő szavakat még egyszer is köszönöm. A FORD-al kapcsolatba, remélem nem okozok csalódást, de fantázia szüleménye. Te építesz most valamit? NEO és Gabi munkájához,én is csak gratulálni tudok, észvesztő! Üdv, Sz Ernő | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Csabi | Adatlap | 120061 | 2011. június 7. 19:43 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Gabi! De az is készen van, festésre vár. Más színű, mint a motor. Ezen a csövön van a termosztát és ez kapcsolódik a vízszivattyúhoz. De a motoron még nincs kész a kémény sem. Elég kacifántos a turbó nélküli változaté. Üdv, Csabi | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
anol | Adatlap | 120060 | 2011. június 7. 18:57 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Ernő! Nem tudtam hogy ismét "vasi" makettező kolléga csatlakozott hozzánk! A FORD-hoz nem a büki rally adta az ötletet ? Az ACTROS azért szép mert nincs túlbonyolítva. A SCANIA pedig azért mert nagyon részletes akár csak a többi makettező forumozóé. Neo! Az a nyereg nem semmi nem gondoltam hogy spontán festékkel ily szépet lehet alkotni! Gabi! A tegéped sem egyszerű csóka lesz ha elkészül! Nagyon tetszik! Csabi! Jó lesz jó lesz várjuk a folytatást! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
anol | Adatlap | 120059 | 2011. június 7. 18:55 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Ernő! Nem tudtam hogy ismét "vasi" makettező kolléga csatlakozott hozzánk! A FORD-hoz nem a büki rally adta az ötletet ? Az ACTROS azért szép mert nincs túlbonyolítva. A SCANIA pedig azért mert nagyon részletes akár csak a többi makettező forumozóé. Neo! Az a nyereg nem semmi nem gondoltam hogy spontán festékkel ily szépet lehet alkotni! Gabi! A tegéped sem egyszerű csóka lesz ha elkészül! Nagyon tetszik! Csabi! Jó lesz jó lesz várjuk a folytatást! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
szijj_ernõ | Adatlap | 120058 | 2011. június 7. 18:21 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Üdv Nagytalpú és mindenki! Teljes mértékbe igazad van a bemutatkozással kapcsolatosan.Bocsi! 1973-as születésű vagyok, és két fiú gyermek édesapja.A makett építést úgy tizenhárom évvel ezelőtt kezdtem, több-kevesebb sikerrel.Sajnos az elmúlt négy évben nem túl sok idő jutott,e gyönyörű hobbi gyakorlására. Először repülő gépekkel kezdtem a makettezést,és körülbelül 2 év után tértem át,az úgynevezett polgári járművek készítésére.Ezekkel Szombathelyi kiáltásokon sikeresen szerepeltem.(1999,2000,2001)aztán csend.Utoljára 2009-ben megrendezett első Kőszegi makett klub által megrendezett kiállításon vettem részt(meglepetésemre, sikerrel)A kamionok építés, már korábban lenyűgözött,hisz vajuk meg,lenyűgöző gépek. Korábbi munkáimból pár képet csatolok. Üdv Szijj Ernő | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gabi | Adatlap | 120057 | 2011. június 7. 17:44 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Csabi! Jó lesz, tetszik. Ennek a motorján nem volt fenn a szelepfedél mellett a vastag cső még? Gabi | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Neo954 | Adatlap | 120056 | 2011. június 7. 11:47 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia ChevyG! Én is azokra vadászok, eddig nem sok mindent találtam, viszont az Ice Road Truckers-ben szerintem ugyan olyan mint az európai. A képen látszik a tréler kutyafeje, az elégé hasonlít az itteniekre, összekapcsolni is ugyanúgy kell. Üdv.:Neo | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
ChevyG | Adatlap | 120055 | 2011. június 7. 10:57 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Az USÁ-ban milyen levegőcsatlakozók vannak? (olyanok mint itt a "kutyafejek"?) HELP! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Csabi | Adatlap | 120054 | 2011. június 7. 07:42 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Üdv! Én nem vagyok új a fórumon, de sok embernél még mindig "fantomként" szerepelek :))) Piros lett a Rába váza...Most még friss, túlságosan is fényes lett, de majd a Nap elintézi. A fülke már bezöldült, a belsejét kezdem építgetni. Sajnos a jobb hátsó sárvédő megadta magát, egy vékony stifttel majd rögzítem. Üdv, Csabi | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nagytalpú | Adatlap | 120053 | 2011. június 6. 21:38 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Szijj Ernő! Üdv a fórumon! Jó képeket készítettél. Kis bemutatkozást ha kérhetnénk! A többi új kolléga is hajlamos a bemutatkozásról elfelejtkezni. :-) Üdvözlettel: Talpi fórumtárs :-))) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
szijj_ernõ | Adatlap | 120052 | 2011. június 6. 15:10 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Neo! Köszi a dicséretet,a te nyerged is nagyon jól néz ki! Üdv.:Ernő | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Neo954 | Adatlap | 120051 | 2011. június 6. 13:06 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Gabesz | Adatlap | 120050 | 2011. június 6. 06:51 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszi Gabi/Tesztpilóta! Elég borsos ára van és csak a fülke..hmm -már próbálkozom! Üdv | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Neo954 | Adatlap | 120049 | 2011. június 5. 22:55 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Uraim! Köszönöm a segítséget! Holnap nekilátok majd aztán rakok fel képeket. Ernő! Nagyon pofás a Scania! Üdv.:Neo | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
szijj_ernõ | Adatlap | 120048 | 2011. június 5. 22:19 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszönöm szépen! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
matton | Adatlap | 120047 | 2011. június 5. 22:07 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
szijj_ernõ | Adatlap | 120046 | 2011. június 5. 21:03 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Természetesen, a mai nap feltöltött SCANIA L144-es képek,mint látjátok félkész makettet jelent. Kabin "90%-os", alváz+ motor, szinte nulla! Ha, valaki tudna segíteni, motor és alváz feljavításában (pl:vezetékezések...)esetleg fotókkal is, lekötelezne. Köszönettel Szijj Ernő | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
anol | Adatlap | 120045 | 2011. június 5. 20:50 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
üdv a grundon! szép a gép! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gabi | Adatlap | 120044 | 2011. június 5. 20:25 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! A feketét vetted még tőle? Csak mert ezt is árulja már amit én beraktam, igaz most pont nincs neki. Gabi | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tesztpilóta | Adatlap | 120043 | 2011. június 5. 20:18 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Gabesz! Én konkrétan Heinz-nél www.modelltrucksandparts.at vettem egy átalakító készletet 50 euroért! Tény hogy nem olyan készlet amit Gabi mellékelt s a kidolgozása sem oly részletes! Konkrétan 3 db volt nála s kb 2 évet vadásztam mire találtam! Üdv. Tesztpilóta | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
szijj_ernõ | Adatlap | 120042 | 2011. június 5. 19:43 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Gabi | Adatlap | 120041 | 2011. június 5. 18:07 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Gabi | Adatlap | 120040 | 2011. június 5. 18:00 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Németországban gyártják kisszériában műgyantából, de csak a fülkét és a hozzá tartozó dolgokat, 55-60 euro körül szokott lenni. Gabi | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gabesz | Adatlap | 120039 | 2011. június 5. 16:53 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Na még-egyszer! Ilyet keresek (bár ez nem Jupiter!) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gabesz | Adatlap | 120038 | 2011. június 5. 16:33 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Segítségeteket kérném: Magirus Deutz jupiter típusú tehergépkocsit keresek,ha valaki túd segíteni, szívesen fogadom.Egyáltalán kiadtak e ilyen készletet valaha is? Köszönöm! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
kisdeka72 | Adatlap | 120037 | 2011. június 4. 20:20 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Rolikacsa! A nyereg inkább úgy szokott kinézni a valóságban, mintha spaklival kented volna fel a zsírt előlről hátrafelé haladva. üdv kisdeka | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Raybrig_89 | Adatlap | 120036 | 2011. június 4. 18:55 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Kis érdekesség, kamionok Legoból, már-már maketteket megszégyenítő pontossággal:) dennisbosman.nl/lego/lego-t-cons.html | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Trucker1 | Adatlap | 120035 | 2011. június 4. 18:53 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Roli! Koszoknom szépen a tanácsokat ;) Trucker1 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
rolikacsa | Adatlap | 120034 | 2011. június 4. 18:44 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Szerintem a tamiya spray ha az van akkor az mindenképp jónak számít.Mind attól függ mivel kényelmesebb neked festeni.De egy fülke festéséhez mindenképp elég egy kupa a modelmasterből.Ajánlom figyelmedbe a tippek trükkök menüpontot bal oldalt vagy a makettező abc menüpontot.Sokat lehet belőle tanulni. Üdv Roli |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Üdv.: Zoli