<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
rolikacsa | Adatlap | 121075 | 2012. január 14. 14:49 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kusti | Adatlap | 121074 | 2012. január 14. 14:11 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Roli! Szép lett a Vova, tettsziik a nyitható ajtó, de pár időbeni eltérési probléma azért van. A gázfeltöltés ideje a póton 2004 május ha jól látom.(?) Akkor már sokkal inkább T-mobile volt mint Westel. A kupak a Volvon jól fest de csak elől. Az oldalain kicsit mélyebb a bemélyedés mint kéne szerintem. Nyeregből jobb lett volna rá egy újabb fajta, de ezek már szőrszálhasogatós dolgok. Tettszik a gép. Kusti | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kusti | Adatlap | 121073 | 2012. január 14. 14:07 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Ati395! Szép a TurboStar, jól eltaláltad a színeket, bár az alváz jobb lett volna mattal vagy selyemmattal, de gondolom spray-vel van fújva, ott korlátozottak a lehetőségek, tudom. A matrica tényleg nem az igazi, kicsit aránytalan és látszik hogy az alapszín a fehér lapon nem lett megfelelő. De ha első munkák között van akkor teljesen elfogadható, majd ugy is fejlődik az építésben az ember ha egyre több munka kerül ki a kezeid közül. A Farkas Trans-os Merga is tettszik , szerintem szebben sikerül majd a TurboStarnál. Kusti | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
bebá | Adatlap | 121072 | 2012. január 14. 11:52 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Balázs! Az látható, hogy maszkoltál és befolyt a festék.Ezért gondoltam, hogy ecsettel festettél. A le vagy befolyást csiszoló papírral óvatosan szedd le egyben a bordákat is csiszold meg. A bordáknak egyenes befogadó kerete van.Azok mentén javasolnám a maszkolást.Megcsinálod a hosszanti kitakarásokat majd az elején és végén keresztbe lezárod.A találkozási helyeken fogpiszkálóval kicsit nyomkod meg a maszkolást. Nem fog befolyni a festék ha sprayt távolról permetszerűen használod természetesen többször megfújva.Közelről ne fújd!Sajnos így sok festék kárba vész de az eredmény kárpótol.A lényeg a tökéletes maszkolás -arra is vigyázni kell nehogy felhozza a festést- és a szakszerű festés. Bercibá | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Blasiie | Adatlap | 121071 | 2012. január 14. 11:10 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Bebá! A sárhányókat spray-vel fújtam, kitakartam, de úgy látszik vmit elronthattam... rossz lett a maszkolás és így a bordáknál befolyt, vagy nem is ment oda ahova kellene. Amúgy élőben szinte teljesen észrevehetetlen, de mikor este felraktam a képeket, láttam h basszus de csúnyák :S Majd megpróbálom kijavítani és szebb képeket felrakni! De köszönöm a kritikát, végre valaki biztatott, h csináljam újra! Köszi Balázs | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
bebá | Adatlap | 121070 | 2012. január 14. 10:39 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Balázs! A sárvédők sokkal szebbek lehetnének ha nem kézzel fested.Szépen kitakarod a bordákat és megfújod. Klasszisokkal fog jobban kinézni. Szerintem még javítható. A fújást elsősorban pisztollyal érdemes csinálni de ha nincs flakonból is fújhatod viszont akkor az egész sárvédőt be kell "bugyolálni". | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
rolikacsa | Adatlap | 121069 | 2012. január 14. 10:36 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Közben elkészült az én vovám is csak balfasz módom véletlen rányomtam.Sok időbe telt mire idáig eljutott az építés igaz nem is hibátlan de nekem tetszik.Utólag bánom a sárvédőt nem cseréltem le hátúl de mostmár így marad.Építésben nagy segítségemre vált Lacika barátom aki egy két dologra felhívta a figyelmemet.Köszönet érte. Szép napot nektek. Roli | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
rolikacsa | Adatlap | 121068 | 2012. január 14. 10:34 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Ati! Szép lesz a merga.Turbostar is tetszik jó lett bár utóbbi időben elég sok hc turbostar lett:) bevallom nekem is a kedvencem.Bár egy kicsit nekem a hc logó az oldalán fura de lehet a kép teszi.Kusti nagy szakértője ennek.Mégegyszer grat. Roli | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Problemas | Adatlap | 121067 | 2012. január 14. 08:59 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Ati! Szép lesz a Farkas merci! A Turbostár a valoságban mutatosabb mint a kápen!:) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ati395 | Adatlap | 121066 | 2012. január 12. 21:21 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ati395 | Adatlap | 121065 | 2012. január 12. 21:12 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Végre hosszú idő után be tudtam lépni újra, mert megtaláltam a sok email között annak idején milyen névvel regisztráltam magam az oldalra! Jelenleg egy Farkas transzos Merci Actroson ügyködök, teszek fel egy pár képet most hogy áll. Meg idő közben elkészültem én is egy HC-s turbostarral. Véleményeket kritikákat szívesen fogadok, csak abból tanul az ember! :-) Mindenkinek további jó építgetést! üdv: Ati | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
rpsmith | Adatlap | 121064 | 2012. január 12. 19:58 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Eladók az alábbi makettek. A DAF-ból már csak egy db maradt, a többit elvittétek! (Hogy mennyi RÁBA fanatikus van itt! Képeket majd tegyetek fel! :))) Elérhetőségek még mindig a szokottak. 20/397-07-35 rpsmith@freemail.hu Lassan én is teszek fel pár képek a Kenwothről, alakul a kabin. Üdv, Rp | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
94-es Norbi | Adatlap | 121063 | 2012. január 12. 19:07 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nagyon jól néz ki :) A kerekek színe tetszik a legjobban :D Az első tengelyen a felnik gyáriból lettek kialakítva vagy már úgy lett utánna megvéve mert az is tetszik :) Várjuk a folytatást :D | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Blasiie | Adatlap | 121062 | 2012. január 12. 18:28 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Bocsi, az első kép nem teljesen felel meg a valóságnak! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Blasiie | Adatlap | 121061 | 2012. január 12. 18:27 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Színesítem egy kicsit ezt a fórumot:) Egy picit haladtam a Scania-val. Még a lámpák sajnos nincsenek kész, festékre várok, meg még gondolkodom azon, hogy megvegyem-e a Tamiya clear-t... Egyedi rendszámot szeretnék majd készíttetni, természetesen hazai lesz. A sárhányók még nincsenek véglegesen a helyükön, csak próbaként tettem fel őket. Véleményeket kérnék! köszi: Balázs | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Mateapot | Adatlap | 121060 | 2012. január 12. 16:58 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Mateapot | Adatlap | 121059 | 2012. január 12. 16:57 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Hali! Elnézést a zavarásért! Eladó ez a műszer sürgősen. Alkatrészek fóliában! 10000 postával együtt. De ha van ajánlatod írj, megegyezünk! Máté americanhifi@citromail.hu | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
gumikacsa | Adatlap | 121058 | 2012. január 12. 14:52 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
BlueGriffin | Adatlap | 121057 | 2012. január 11. 21:33 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Ahogy "Atis" írta, nézzétek a Nat Geo-n a Peterbilt kamiongyárat. Nem először láttam a műsort, szerintem nagyon tanulságos, esetleg tanulni is lehet belőle. Kábelezéseket, részekre szedve az, amit mi kicsibe építünk :) Akit érdekel, nézzen az ismétlés után!:) További kellemes építést kívánok! Üdv: Zoli | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
94-es Norbi | Adatlap | 121056 | 2012. január 11. 21:13 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszi a bíztatást :) Kapásból még nem akarom magam bele vágni a mélyvízbe csak szépen alapján csinálni. Mint tegnap említettem csináltatam dobozból egy volvot mert akkor még nem mertem belefogni és más össze rakta nekem. Na most hadd ne mondjam mi a helyzet vele. Még mikor elhoztam júj de gyönyörű stb... Jöttek a bajok: Csavarvédő,rampatükör,első kerekek beragasztva még fordulni se fordulnak, kicsit kilóg a tank elől meg füle borításnál az egész eleje borul nem csak a hűtőmaszkos rész hanem az alsó lépcső is. Mikor 1-2 éve megvettem a Scaniám én ügyeltem ezekre a problémákra hogy ne ragaszam be a kereket meg iylenek. Jó persze belátom nem tökéles habár még a fülke nincs rajta mert sajna karácsonykor leesett vitrinbe rakás közbe így újra neki kell fognom a vázra rakással de az már apróság. Azt még nem festettem át szóval se lámpa festés se motor se belső se tank illetve tartály minden ugyan úgy van ahogy a keretről levágtam meg össze raktam. Mível készülök egy újra ahoz még jobban oda figyelek. Van egy lehetőségem hogy suliba pénteken makett szakkör jó ott kocsik, hajók, repülök fordulnak elő de mondták hogy szívesen látnak festéket adnak és nem kell semmit sem fizetnem. Majd elnézek mi a helyzet és meglátjuk. A következő makettemet még semmi esetre sem vezetékelem max később ezt pedig már azért festeni szeretném de semmi több. Szóval nem akarok rögtön szuper gépet csinálni vagy bármi is majd rá érek később céges gépeket csinálni vagy tuningolni őket. Sok sikert kívánok akkor a munkádhoz :) Gabi: Mint említettem a következő gépem dobozból építem össze természetesen a papír alapján illetve azt néha követve. Nagyot nem akarok ugrani majd szépen idővel kialakul mert senki sem úgy kezdte hogy már tuningoltan szép gépeket csinált hanem mindenkinek rá kellett jönnie és gyakorolni. Erre mondják hogy gyakorlat teszi a mestert :) A következő makettet csak festeni szeretném hogy lámpára adjak életet belőnek meg a tanknak hogy azért még se nézzen már ki gyárin csak legyen alapja. Ha lesz festékem rögtön úgy se a makettot fújom hanem mást amit nem sajnálok és gyakorlok rajta. A tanácsokat szívesen veszem és egyet is értek veletek teljes mértékben. Mostmár csak makettra várok és indulhat az építés. Úgy volt hogy karácsony környékén neki esek de aztán elkeltek... Most várok a megfelelőre. A tanácsokat továbbra is szívesen fogadom :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
laco | Adatlap | 121055 | 2012. január 11. 20:25 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szevasz Norbi! Én is csatlakoznék Gabi tanácsaihoz.Legfontosabb a fokozatosság és a kitartás.Amikor én kezdtem,teljesen a rajz szerint,festés nélkül készítettem az első pár darab makettemet.Amikor már kicsit"fejlődtem",már mertem festeni,fújtam egy metál színű scaniát-lakkozás nélkül...Azóta már nem kihívás a dobozból építés,már a makettek nagy többségét átépítem,igyekszem valódi,céges kocsikat építeni.Csináltam fardarus MAN-t,jelenleg egy DAF fülkés RÁBÁN dolgozok,jelenleg a fülke van kész,alváz,futómű,motor átépített lesz.Duplahúzós nyergesből lesz felépítményes bogis.Az építésről később rakok fel képeket.Gondolj arra,hogy mindenki volt kezdő,a mai internetes világban már sok képet,segítséget lehet találni.Kitartás! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Atis | Adatlap | 121054 | 2012. január 11. 20:02 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ahoi. Most Kezdődik a National Geogrephic-on a Gyároriások sorozat aholis egy kamiongyárt mutatnak be. Építők számára kötelező..:) üdv. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
hatvanilaci | Adatlap | 121053 | 2012. január 11. 19:34 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Atis | Adatlap | 121052 | 2012. január 11. 18:44 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nos.. 1. Sokkal tovább tart mint a fokozatosság. 2. sokkal több 1000-es vászont fogsz elhasználni. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Blasiie | Adatlap | 121051 | 2012. január 11. 18:32 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
pulcsi,Atis! Köszi, mi van akkor ha egyből 1000-sel megyek át rajta és csak azzal csinálom? Balázs | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gabi | Adatlap | 121050 | 2012. január 11. 18:32 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Attól függ, hogy milyen fázisban akarsz csiszolni, milyen felületet, mekkora területet. Durva, nagyoló csiszoláshoz én is általában 400-as papírral kezdek, majd finomítom. Festés előtti felületet 1200-1500-as papírral szoktam, festett, lakkozott felületet 2000-2500-as papírral. Gabi | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gabi | Adatlap | 121049 | 2012. január 11. 18:28 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Norbi! A legfontosabb minden esetben a fokozatosság. Tehát, ha kezdő vagy, akkor ne akarj átépíteni, ne várd el, hogy az első kamion hiper-szuper lesz, mert nem lesz az. A makettezésben, és most teljesen mindegy melyik ágáról beszélünk, nagyon fontos a tapasztalat, a gyakorlás, a fokozatosság. Akinek jó érzéke van hozzá, az hamarabb belejön, akinek nem annyira, annak több gyakorlás kell, de senki sem tud első, második makettre kimagaslót produkálni. A legtöbbeknél akinél végleg elfordultak a makettezéstől ez volt a fő hiba, hogy nem voltak türelmesek, nem tartották be a lépcsőket, hanem rögötn a csúcsra akartak érni. Éppen ezért azt szoktam javasolni, hogy legalább az 1-2 kamiont dobozból rakjon össze az aki kezdi a makettezést, mert különben könnyen csalódás, és félbehagyott makett lesz a vége. Amíg nincs meg a gyakorlatod, tudásod hozzá, ne foglalkozzál kábelezéssel, feljavítással, hanem csak magára az építésre koncentráljál, a sorjázás, illesztés, tömítés, csiszolás, ragasztás, festés lépéseit tanuld meg, mert sokkal könnyebb lesz tovább lépni, és nagyobb örömöd is lesz az elkészült kamionodban. Persze a döntés a tied, mi csak tanácsokkal, javaslatokkal tudunk segíteni. Gabi | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
pulcsi | Adatlap | 121048 | 2012. január 11. 18:20 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Attól függ mivel fogod festeni.Általános szabály minél finomabb a festék annál finomabb csiszoló papir kell hozzá. Tamiya spray-1000-1200 Enamel-600-800 acryl festékek-1000-1200 spray festékek-1000-1200 autófesték-800-tól felfele | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Atis | Adatlap | 121047 | 2012. január 11. 18:17 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Blasiie Kezd durvább csiszolóval majd egyre finomabbal csisszansd át. Számokban kifejezve 4-500-al kezd és 1000-1500-al fejezd be. üdv. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
94-es Norbi | Adatlap | 121046 | 2012. január 11. 18:09 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszi a bíztatást. Kábelezést majd probálom :) Damil (horgászzsinór) akadni fog itthon pár guriga ugyanis másik hobby horgászat lenne :) A te általad említett lestrapált gép már megfordult a fejemben csak azért nem sok ilyet találni ami azért a fantáziámat meg mozgatná :) No de ha valakinek akad az szóljon és vevő lennék ugyan úgy mint egy újra. Daf-Man-Scania-Volvo-Mercedes-Benz (esetekben Renault) érdekel ha van bontott vagy valakinek nem kell akkor én rá néznék. De továbbra is érdekel a Dark D. illetve a Black E... Köszönöm az eddigi segítségeket és a gyors válaszokat és ha lesz valami jelzek mert látom rátok akkor számíthatok :) Üdv. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Blasiie | Adatlap | 121045 | 2012. január 11. 18:07 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Hali! Ki hanyas csiszolópapírt használ a kabin csiszolásához? (nem szeretnék karcokat látni még mielőtt belekezdenék) első csiszolásom... Balázs | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Atis | Adatlap | 121044 | 2012. január 11. 17:41 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Norbi Sokan kábeleznek fotók/képek alapján, s sokan keresnek a neten megfelelő szakirodalmat. A kábelezéshez legtöbbször vékony rézdrótót használunk, de vannak eltérő megoldások is, mint például a horgászzsinór. Festésnél kapcsolatban csak annyit hogy minnél profibb megoldásokat akarsz, annál jobban a zsebedbe kell nyúlni. Sokan kijárják a szamárlétrát az ecset-spray-kompresszor témában. Én Azt szeretném tanácsolni Neked, hogy ha tudod.. fejezd be azt a scaniát, mert minden egyes összerakott géppel nő a tudásod és a gyakorlatod. Sajnos a makettezés eme ága igen drága, de itt is vannak kiskapuk amivel olcsóbban ki tudsz jönni. Ilyen például az összeépített gépek vétele és felújítása. Mindenképpen érdemes egy lestrapált 2000-3000 forintos kamiont szétszedni és igényeidnek megfelelően átalakítani, mint egy vadonatúj tízezres nagyságrendű nyergest. Tanácsként csak annyit mondanék.. gyakorlás..gyakorlás.. gyakorlás. Ha van kérdésed még a témában, vagy csak szeretnél beszélgetni a továbbiakról, a csevegőn minden este 8-tól fent vagyunk.. legtöbb esteben legalább egy kamionos kollégával. üdv. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
94-es Norbi | Adatlap | 121043 | 2012. január 11. 17:29 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Az hogy kb-re értem az egészet hol ott kezdő vagyok... Jó persze vannak bennem kérdések felmerülve :) Pl.: Kábelezés megoldása hogyan csak úgy kép alapján oldkátok meg meg milyen anyagból? Festeni még igazán nem festettem de egyszer valahol el kell kezdeni... Elnézegettem ha a Drakot veszem meg akkor erős festésre szorul de festékről már kaptam itt hála a jó égnek infot. Csak jelenleg a két gépből vagy háromból egyik sincs boltokban így most csak várok. A Scaniámat kéne befejezni de jelenleg hangulatom nincs hozzá csak az álmodozás :) Azon látszik a kezdőségem mert ahogy volt a dobozba csak úgy raktam össze semmi festés vagy egyedi cucc csak ami a dobozban volt meg amit a papír mutatott :) De a következőt már alakítani szeretném helyeken :) Az anyagias dolog még hagyán mert összéthúzom magam és pár hónap alatt meglenne a 4. is. Most egyre van zseton de ahogy említettem rá pár hónapra jöhetne a másik ha meghúzom magam :D No de ha már kezemben van valamelyik makett akkor már többet tudok és majd a kérdésekkel bombázlak benneteket addig csak figyelem a mestereket és tanulok az okosságokból :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gabi | Adatlap | 121042 | 2012. január 11. 17:25 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Mivel kezdő vagy még ezen a téren, továbbra is a Mercit javasolom, könnyebb megépíteni. Ennél is fontosabb viszont, hogy azt építsd meg amelyik jobban tetszik Neked, mert ha még nem is sikerül olyan jól, akkor is jobban fogsz örülni neki. Gabi | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
gyorgyb | Adatlap | 121041 | 2012. január 11. 16:49 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia 94-es Norbi Fel a fejel .Ugyérzem,hogy jó irányba indulsz nem minden csak a pénzen mulik.Az akaratod a fontos és ha akarsz minden akadályt le lehet gyözni. gyorgyb | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
94-es Norbi | Adatlap | 121040 | 2012. január 11. 16:06 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Értem. Köszi a választ. Megszálottjai lettem ezeknek a makettoknak és érdekelnek nagyon csak sajnos mint mindehol az anyagi háttér nem engedi. Most dillemázok a Drak és a Black között hogy melyiket vegyem meg :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gabi | Adatlap | 121039 | 2012. január 10. 23:42 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! A Turbostar nagyon jó kis makett, azt tudom javasolni, viszonylag könnyű összerakni, és még egészen megfelel az eredetinek is. A Volvokkal sincs nagy gond, ott mondjuk csak azzal, hogy a váznak, futóműveknek, motornak nem sok köze van az eredetihez, de maga összerakás szempontjából elég jó. Az új Stralis még nem jött ki, első körben az volt, hogy 2011 vége, de már ősszel áttolták 2012 2-3 hónapra. Itthon szerintem valamikor tavasszal lesz kapható. Gabi | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
94-es Norbi | Adatlap | 121038 | 2012. január 10. 23:17 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Értem. Köszönöm az infot :) Esetleg ahogy látom te benne van a dologban becsületesen így megkérdezném hogy az Iveco TurboStarról még esetleg mi a véleményed illetve a Volvo FH16 Globetrotter XL-ról (piros alapon virágos matricák) vagy úgy amblock a volvo családról mi a véleményed azok össze rakásáról. Még tavaly mikor a Dark-ot akartam venni akkor a kocka lámpás XL70-es gallytőrős is tervbe volt csak aztán az se volt... Még kezdő vagyok ezen a téren álmai vannak sajnos. Terveimben szerepel továbbra is a Dark de hogy így már ketten lebeszéltetek kevésbbé izgat de majd egyszer talán csak megnézem én is de elötte akkor gyakorlok :) Így tervben van a fent említett XL70-es a Black Edition és a piros FH16-os is. Nem tudom kinek mi az infoja a Stralis ASII-ről... Láttam már dobozt rólla meg tán tavaly kezdték el gyártani... Véleményidet meg akkor szívesen várom és előre is köszönöm :) bucsi: Ez gyönyörű... Az igazság az hogy nekem már van egy FH16-osom de azt kb 5 éve kaptam neki álltam édesapámmal de ő elég hamar feladta és mivel akkor még semmit sem tudtam ezekről max annyit hogy júj de szép és kész így a család úgy döntött hogy összerakatjuk. Össze rakták így most a vitrinben pihen de volna mit rajta csinálni ahogy elnézem... 1 éve vettem egy 164L-est a Top Class-t háát épült szépen csak karácsonykor a 2 literes vízeskupa ráesett és akkor össze törte akkor mentettem ami menthető volt jelenleg a fülkét kellene rá dobnom és kész de nem merek ránézni mert tudom rólla hogy elbénáztam. Lámpákat nem festettem motort nem festettem jó még nem késő azt... No de első munkám mondhatni és azért nem könnyű. A következő modellemet szeretném már festeni meg azért szebbre csinálni. Még a scaniámról annyit hogyha a fülke rajta van akkor kicsit csálé... Nem illeszkedik teljesen normálisan vannak hézagok.. Ez miért lehet? :) Bocsánat a hosszú szövegért.. Ui.: A fentiekben említett XL70-es (gallytörős) illetve FH16-os volvo érdekelne ha vanalkinek nem kell és még nem kezdett bele csak van... De a Black Edition és a Dark Diamond is továbbra érdekelne engem. Ha van az árat majd megbeszéljük csak jelezze felém vagy ha tud oldalt vagy boltot ahol van vagy lehet elérhetőséget is kérnék :) A makettokról pedig várom a véleményeket :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
bucsi | Adatlap | 121037 | 2012. január 10. 22:41 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Én tavaly megépítettem a Dark Diamond-ot Ilyen lett. A Black Editiont könnyebb építés mint a Scania szerintem. A Scaniánál a fülkénél vannak buktatók és az alvázi van hogy el van csavarodva. Üdv bucsi | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Makettos | Adatlap | 121036 | 2012. január 10. 21:31 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Jól van nem azért kérdeztem! Csak furcsa volt hogy régóta megjelent és még senki nem csinált! Hát igen kinn más az élet nem mindegy hogy 78 000 ből marad e(de ez kizárt Magyarországon) vagy 300 000 ezerből még futja pár makettre (de szerintem még keveset is mondtam) Sajna ez van:((( | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gabi | Adatlap | 121035 | 2012. január 10. 21:11 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Csakúgy, hogy van élet a Scanian túl is, kicsit túl van lihegve ez a Scania dolog, és nagyon sok szép kamion van még azon kívűl. Persze ez csak az én személyes véleményem. Norbi! A Black Edition sokkal jobb választás, könnyebb is összerakni, és sokkal jobban megfelel az eredetinek, mint a Scania. Az Italeri Dark-ja sok mndenben köszönő viszonyban sincs az eredeti kamionnal, de ez már nem újdonság az olaszoknál. Balu! Kinn nem ritkaság egy ilyen gyűjtemény, nekem is sok ismerősöm van német nyelvterületen (mint pl a linken Ralph Svájcból :D) akik hasonló mennyiségű makettel rendelkeznek. Teljesen más anyagi viszonyok, náluk nem tétel, hogy megvegyenek 3-4 doboz makettet egyszerre. A csatolt képen egy másik svájci haverom Thomas gyűjteményének egy része van, ezt nála fotóztam mikor ott voltam, és ő maga bevallotta, hogy esélye sincs rá, hogy mindet összerakja, de még most is vásárol. Nem egyszer elnéztem már Jabbekében, hogy csak kiegészítőkre kifizet egy ember 200-300 eurot Heinznél, és vesz még mellé 3-4 doboz makettet. Szóval kinn ez egyáltalán nem ritka, de autóban szerintem Brúnó is tudna hasonlót mutatni nektek. Gabi | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Makettos | Adatlap | 121034 | 2012. január 10. 20:40 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Üdv! Hogy hogy nem látni még az Új szériás Scaniat magyar fórumokon? Senki nem csinál?:O | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
94-es Norbi | Adatlap | 121033 | 2012. január 10. 20:22 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
köszi szépen a gyors infot :) Akkor kicsit hátrébb szorol akkor továbbra is a Black Editionra meg a Dark Diamondra gyúrok :D Ha van vkinek a kettő közül valamelyik attól kérték infot hogy össze rakni milyen? (értek gyári hibákra hogy mennyi van bennük stb...) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Atis | Adatlap | 121032 | 2012. január 10. 19:44 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok Norbi.. Sajnos a Dafhoz hasonlóan ebben a készletben sincs motor.. s a váz is egybe van. Azért linkelek egy dobozbontás. üdv. www.modellversium.de/kit/artikel.php | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
94-es Norbi | Adatlap | 121031 | 2012. január 10. 19:37 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Esetleg még édekelnének infok a Man melett a Dark Diamond-os scaniáról meg a Black Editionos Merciről hogy mennyire megbízható össze rakásilag (Bocsi a dupla hsz-ért) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
94-es Norbi | Adatlap | 121030 | 2012. január 10. 19:33 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
egy ilyen Man engem is édekelne :) Kérdésem az lenne hogy ennek van normál motorja vagy olyan mint a Daf hogy egybe van már az alváza meg nincs motorja illetve fülke belsője... Ezek érdekelnének róla... Am 24425-ös hsz-edben meg az a link alatt háát mit ne mondjak az a tag tud vmit. De azért egy modellból nem csak 1 db van :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
biago78 | Adatlap | 121029 | 2012. január 10. 14:18 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok. Na innen lehetne válogatni! Az ember kicsit elszánt,van készlete! Ahogy nézem,neki van amit én keresek :-)! Üdv:Balu forum.truckmodelworld.com/default.aspx | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Mike | Adatlap | 121028 | 2012. január 10. 14:12 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok DAF 95 XF Super Space Cab Italeri Erről a makettről mi a véleményetek? Rakott össsze valaki? Érdemes megvenni? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
biago78 | Adatlap | 121027 | 2012. január 10. 13:53 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
daapp | Adatlap | 121026 | 2012. január 10. 06:42 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nehéz lesz:)) fehér betű, fehér kerettel?:))) bocsii |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Köszi szépen.Ennyire nem vagyok nagy szakértője a westel t-mobile váltásnak.Változtatni nem tudok rajta mert lakkozva van már.De mondjuk rá ezt el felejtették felmatricázni vagy kint felejtették az euban :):) .
Kupak ezt nem értem.
Az oldalán a bemélyedést anno Gabi is mondta szerinte mély de mivel már fújva volt nem akartam bántani fehér szín révén.Nyeget nem tudom melyik való rá majd megnézem mert több darab is van elkészítve és csak ráraktam ragasztani nem szoktam őket.
Kusti ha már ennyire belemélyedtünk szerinted a scania szerelvényemhez illó krómozott tartály?Vagy sose húzott olyat csak alu színűt.
Roli
Roli