<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
bebá | Adatlap | 121175 | 2012. január 23. 09:57 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kusti | Adatlap | 121174 | 2012. január 22. 23:10 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Balázs! Az a Volvo nem Csetukáé volt véletlenül? Olyan ismerős. Szép lett a Merci bár nem az én világom az ilyen cicomás autók. Gabi! Megint zsiványkodsz látom, bele is akarsz költözni ha kész lesz ? :D Nagyon jó minden! Kusti | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Blasiie | Adatlap | 121173 | 2012. január 22. 21:54 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Biago! Nekem nagyon tetszik a mercsó:) mondjuk én az alvázat más színre festettem volna, de ez már csak ízlés dolga. SZÉP MUNKA! Balázs | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
biago78 | Adatlap | 121172 | 2012. január 22. 20:28 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Gabi. Ez nagyon jó lesz,már kiváncsian várom a végeredményt! További jó építést. Üdv:Balu | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gabi | Adatlap | 121171 | 2012. január 22. 20:20 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Lacika09 | Adatlap | 121170 | 2012. január 22. 18:47 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Gabi! Köszönöm, hogy szántál rá egy kis időd... a rács idő közben megoldódott... a felfüggesztésre meg kitalálok valami okosat... Üdv Lacika | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
biago78 | Adatlap | 121169 | 2012. január 22. 17:49 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gabi | Adatlap | 121168 | 2012. január 22. 13:55 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Lacika! Sajna nincs semmi további képanyag, mind csak nyerges amiket tezsteltek annó. A homlokfal tényleg úgy van, ahogy usatika írta, az megtévesztő egy kicsit, hogy az FM-nél a rács nyílik, de ott kisebb a fülke. Gabi | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Lacika09 | Adatlap | 121167 | 2012. január 22. 13:25 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszi Ati!... | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
usatika | Adatlap | 121166 | 2012. január 21. 22:47 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Hali! Ennél a szériánál csak a felsőrész nyilik az alsó(fekete) az csak akkor ha a két csavarját kicsavarod és egyben leemeled..és gyakorlatilag félreteszed. Be irkáltam gabi képébe mi micsoda(bocsi gabi)! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Blasiie | Adatlap | 121165 | 2012. január 20. 22:24 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! végre már egy kicsit én is nekiállhattam a munkámnak. ami a képen van az még nem végleges, van még vele meló bőven. Vélemények, jótanácsok, tapasztalatok jöhetnek! a hátsó lámpákkal még mindig nem sikerült elkészülni: ajánlottatok festékeket is, de úgy gondoltam azért még próbálkozom egy kicsit. de nem sikerült. Ha van valakinek eladó festéke hátsó lámpára az írjon legyen szíves! bereczki9502@gmail.com Balázs | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Lacika09 | Adatlap | 121164 | 2012. január 20. 22:23 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kusti! Jobb híján ez marad... az utolsón látszana lényeg, csak felülnézetből nehéz következtetni az arányokra... főleg ott a V-kitámasztó és tengely közötti kapcsolatra... Majd előveszem a mérnöki tudásom és belehomorítok valamit... :D De azért köszi... Üdv Lacika | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kusti | Adatlap | 121163 | 2012. január 20. 22:16 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Lacika! Ez mé nem jó? :D Kusti | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Lacika09 | Adatlap | 121162 | 2012. január 20. 21:33 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszi ha megnéznéd, megvárom... A camiontruck magazinban van hasonló a 2004/7 számban... A motoron még gondolkozom... a többit emilen megbeszéljük... köszi a segítséget! :) Üdv Lacika | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gabi | Adatlap | 121161 | 2012. január 20. 21:24 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! A motorról a második kép az a 16-é a nagyobb, az első még a kockalámpás F-é így ránézésből. Hosszú tégla szelepfedelet tudok adni, az van nekem kimaradva itthon. Homlokfal jó kérdés, mintha rémlene, hogy a rács lefelé nyílt, de utána nézek. Az a baj, hogy amik vannak régebbi német újságaim, ott is mindenhol a nyergest tesztelték, bogist nem, így abban nagyon nehéz képanyagot találni. Hétvégén átnézem őket, hátha van valami. Gabi | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Lacika09 | Adatlap | 121160 | 2012. január 20. 21:16 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Gabi! A motorral kapcsolatban igazság szerint nem mertem egy komolyabb átépítésbe fogni, nekem megteszi ez is bele... lentebb írták, hogy 3-féle variáció is létezett belőle, tehát konkrét info nélkül inkább maradtam egy ilyen "öszvér" motor mellett. Az olaj nívót még ki tudom majd vinni a fülke elejére, úgy is felnyithatós szervizajtósra tervezem megcsinálni az elejét és majd ott beállítom a pontos helyzetét... Én is néztem ezt a katalógust, valamit segített, de nem sokat... Igazából ez alatt két rugó van a katalógusosban, nekem pedig 4 légrugós felfüggesztésű kellene... igazából nincs sok különbség, csak felülnézetből marha nehéz megállapítani az arányokat ahhoz, ami nekem kellene, mármint a boogie-rugójához... Sztem improvizálok rá valami "hasonló" dolgot, nagy különbség nem lehet köztük, meg amúgy sem sok fog látszani belőle a plató miatt... másabb lenne, ha nyergest építenék, mert ugye ott minden látszik... itt nem fog, csak a stabilizálórúd látszani, meg egy kicsi a rugókból... Egy kérdés még: a volvo hűtőrácsa fix volt és csak a felső részt lehetett nyitni? Üdv Lacika | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gabi | Adatlap | 121159 | 2012. január 20. 20:55 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Lacika! A lőszer nagy ötlet volt, tetszik! Jó az eddigi építésed, nagyon jók és élethűek lettek az aksik és a hűtő. A motor nekem nem igazán jön be, mert nem ilyen volt benne, lehet érdemesebb lenne itt is autentikusnak lenni, ha már ennyi munkát ölsz bele. Tetszik, és nagy ötlet az olajnívó is, de azt elöl, a homlokfalnál lehetett nézni, nem fülkebillentéssel a motor oldalán. Ha képet, vagy adatot keresek, akkor elsőnek mindig André oldalán nézek szét, mert nála rengeteg katalógus van feltöltve: public.fotki.com/modeltrucks25thscale/truck_brochures/volvo/volvo_fh12-fh16_1993/ Ha nem is túl sok, de valami infó van a bogiról is. Gabi | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Lacika09 | Adatlap | 121158 | 2012. január 20. 20:02 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Biago78! 9mm kaliber... Ez volt kéznél, lusta voltam faragni... Üdv Lacika | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
biago78 | Adatlap | 121157 | 2012. január 20. 18:51 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Lacika09. Jó lesz a gép! Mekkora kaliberű a légrugó? :-))) Amúgy ötletes megoldás. További jó épitést. Üdv:Balu | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
vincus80 | Adatlap | 121156 | 2012. január 20. 18:50 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Lőszereshüvelyből... :D:D:D | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
pulcsi | Adatlap | 121155 | 2012. január 20. 18:35 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Jók a légrugók! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
vincus80 | Adatlap | 121154 | 2012. január 20. 13:26 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Lacika09 | Adatlap | 121153 | 2012. január 20. 12:59 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Kicsit haladt a Volvo projektem is... Lassan elkészül a motor, már csak a váltórudazatot kell rászerkelni, meg még pár sallang kábel hibádzik róla... Tettem rá egy olajszint-ellenőrzőt nívópálcával... Kapott egy új hűtőt is, rézszövetből készült a hűtőfelület. A gyári az elég gagyi hozzá... Eközben elkezdtem az alvázzal is barátkozni. Az eredeti megmaradt donornak, ami kell levágom róla. Kapott két új hossztartót, nem akartam a régibe toldani, inkább egy újat építettem hozzá. Az első futómű sok nyomozás után maradt laprugós. A hátsó kettőt légrugósra építem át. Készült két akku is hozzá... Egy kis segítséget kérnék tőletek: képanyagra lenne szükségem a hátsó futómű boggie-rugójának a V-kitámasztós rögzítéséről... ennél a szériánál a C tengely mögé helyezték a boggie-rugót, nem pedig a két tengely közé... Erről kellene több infó, bár tudom, hogy nem sok minden fog belőle látszani az összeállítás után... de hát a tudat, hogy ott van...:) Akkor egy pár kép, hogy ne csak a szám járjon... Üdv Lacika | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Lacika09 | Adatlap | 121152 | 2012. január 20. 12:32 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Kicsit elmaradtam mostanában, de látom, hogy szép munkák születtek, születnek, mint mindig... Gyorgyb! Fantasztikus lett a mostani munkád is, azt hiszem, hogy panasz nem lehet rá... Egy ács ismerősöm szokta mondani, hogy minden fában lakik valami, csak tudni kell elővarázsolni belőle... Azt hiszem te szó szerint elővarázsolod a fából a lelkét... :) ChevyG! Szépen haladsz a Petivel, tetszenek rajta a koptatások, öregítések... végre valaki, aki nem patyolattiszta gépet épít... csak így tovább, frankó lesz... Gabi! Úgy látom, ismét sikerül valami egyedit összehoznod a Renault-val kapcsolatban, tényleg egyedi építés lesz... nagyon jók a részletek a lakótérben, igazán ötletes munka!... :) Nekem tetszik... esetleg valami dioráma vagy alapfélén gondolkoztál már? Laller788! Jól sikerült a merci, nekem kicsit fura volt ez a "White Edition" kivitel, de meg lehet szokni... szép, igényes munka!... Biago! Jól lesz ez a merci, jó a színösszeállítás, csak nekem kicsit túl piros... amit előttem írtak, hogy a légrugókat fesd át feketére, talán úgy tényleg életszerűbb és nem olyan egyhangú az egész... kiváncsi lennék a fülkére, hogy milyen szinű lenne hozzá... További jó építést mindenkinek! Üdv Lacika | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
vincus80 | Adatlap | 121151 | 2012. január 20. 12:11 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! "gumikacsa" árul(t) ilyet: 24288 / 24546 hsz. Üdv: V | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
usatika | Adatlap | 121150 | 2012. január 20. 09:36 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Hali! Keresek fotómaratásból készült ponyva rögzítő hevedereket. Valaki szokott itt néha árulni...sürgős és holnap akár át tudnám venni szeged-budapest- tatabánya-velence utvonalon. usatika1@gmail.hu 70-3636420 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
vincus80 | Adatlap | 121149 | 2012. január 20. 08:38 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Ádám! Ha jól emlékszem az európai trélerhez való (tengelyenként 1+1 kerék). A vontatókon hátul meg ugye dupla kerék van...De majd az Eu-i szakik megmondják a pontosat :) Üdv: V | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ádám16x | Adatlap | 121148 | 2012. január 19. 21:55 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Volna egy kérdésem. Szeretném megkérdezni hogy a wheels and rims-es kiegészítőben lévő pótra való felni jó-e kamionra? Ádám | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Makettos | Adatlap | 121147 | 2012. január 19. 21:00 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
vincus80 | Adatlap | 121146 | 2012. január 19. 20:33 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ahham, szóval palaszög. Köszi! :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Makettos | Adatlap | 121145 | 2012. január 19. 20:12 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Üdv! Le csiszoltam a gyári csavarokat(dudorokat :D ) kifúrtam őket majd Pala szögnek a tetejét levágtam és beragasztottam! Utána egy crom festés és kész:P | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
vincus80 | Adatlap | 121144 | 2012. január 19. 20:07 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Baba lesz... A felni-tüskék hogy készültek? Üdv: V | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Makettos | Adatlap | 121143 | 2012. január 19. 20:01 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
rolikacsa | Adatlap | 121142 | 2012. január 19. 12:46 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Kis felületen szerintem jó lehet ez a prisma color festés is.Pl mint a tankok már ott előnyösebb az alcad jobban hasonlít a krómra.Viszont többek tapasztalata az hogy nagyobb felületet pl egy tanker pót nem érdemes alcaddal fújni.Nem lesz szép egyenletes egységes felülete foltos lesz.Így marad a fóliázás vagy már többi makettozó társammal alaposan kivesézett fémgőzölés.Szerintem egyik legszebb felületet adja ez a módszer. Roli | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
csetuka | Adatlap | 121141 | 2012. január 19. 12:38 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Én Mr.Hobby Topcoat-val lakkozom azzal szép fényes marad a felület! Prisma Colorral lakkozva, én is azt tapasztaltam amit leírtál. csetuka | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
vincus80 | Adatlap | 121140 | 2012. január 19. 11:24 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Én a Prisma Color festékét próbáltam (króm, és arany is). Sajnos azok is ugyanezt produkálták...kifújás után szép, de mattul. :( Próbáltam óvatosan lakkozni, de úgy összekapta, hogy selyemmatt alumínium szín lett belőle. :) Hát...marad az Alclad, vagy a fólia :) Üdv: V | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
csetuka | Adatlap | 121139 | 2012. január 19. 09:59 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Érdemes lelakkozni vékonyan, kicsit veszít a króm hatásából, de úgy nem fog az ujjlenyomatod mattosodni. ha nem lakkozod, akkor víz se érje, mert akkor is meg fog mattolni. ha nem akarod lakkozni, akkor kesztyűben szereld fel a krómozott alkatrészeket, de az idő befogja mattítani őket. csetuka | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 121138 | 2012. január 19. 09:51 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia laller788 Én is festettem tankot ezzel a krómmal és jól sikerült,alapozás utána a krómfesték majd száradás után 2000-es papírral vizesen felcsiszoltam majd ismét lekrómoztam és nekem nem mattult be legalábbis nem láttam.És szépen fénylett.Próbáld ki,csak egy tanács. Üdv:István. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
laller788 | Adatlap | 121137 | 2012. január 19. 08:47 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Blasiie! Ezzel a fajta krómfestékkel festettem a tankot de az a tank azért nem lett olyan jó. Mikor lefestettem tényleg nagyon jól nézett ki.Vártam vele 3napot hogy megszáradjon rendesen a festés és nekiláttam az összeszerelésének majd a felrakásnak az alvázra. De ahol a tankot megfogtam ott néhány helyen elkezdett kimattulni. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
gyorgyb | Adatlap | 121136 | 2012. január 19. 08:32 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok Mindenkinek köszönöm az elimeröszavakat igazán nagyon jolesnek és mindég újeröt kapok. gyorgyb | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
rolikacsa | Adatlap | 121135 | 2012. január 18. 20:25 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia laller788! Szép lett a merga.Tetszik így fehérben. Gyorgyb! Gabinak igaza van.Hoztad a felülmúlhatatlant, gratulálok. Roli | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Blasiie | Adatlap | 121134 | 2012. január 17. 22:32 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Üdv! Szép munkák születtek, gratulálok mindenkinek. Én pillanatnyilag állok a Scaniaval.. :( a sárvédőket újra festettem ahogy bebá mondta. de már megint rosszul jöttem ki belőle, kicsit megint befolyt a festék, pedig mindent megtettem h ne. de most már ez csak a múlt kijavítottam, már csak a lakkra vár. laller788 nekem nagyon tetszik a merci, nem tudom milyen hibákra gondolhattál, én nem találok rajta semmit. Amúgy a tankot mivel festetted h ilyen szép hatást sikerült elérned? biago78 ez a merci is nagyon tetszik, ez az egyedi színösszeállítás nagyon bejön:) gyorgyb hoztad azt a formát amit mindig. ha lesz hely egy ilyen famakett számára én vevő leszek majd vmilyekre! további jó munkát: Balázs | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
erosimre | Adatlap | 121133 | 2012. január 17. 20:59 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Gyorgyb! Ez megint csak bámulatos lett. Hihetetlen hogy mik kerülnek ki a kezed alól. Gratulálok! Üdv.:Imi | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gabi | Adatlap | 121132 | 2012. január 17. 19:14 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Béla! Lassan már azt kell mondanom, hogy hoztad a formád, megint nagyon szépet alkottál. Gabi | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gabi | Adatlap | 121131 | 2012. január 17. 19:13 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Szép lett a White Edition, jók rajta a feljavítások! Gabi | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
94-es Norbi | Adatlap | 121130 | 2012. január 17. 18:49 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ez baromi jó :D Tetszik :D Gratulálok :D laller788: Tetszik-tetszik :D A fiúk rádumáltak erre a gépre most én is egy iylet vadászok a többi melett... Szép lett Gratula. Tán csak nem a White Edition féle akar lenni? :D | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
vincus80 | Adatlap | 121129 | 2012. január 17. 17:21 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Hát ez megint űber-brutál lett. Baromi jól néz ki! Ismét csak gratulálni tudok hozzá! Üdv: V | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ádám16x | Adatlap | 121128 | 2012. január 17. 15:35 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
gyorgyb! Nagyon király lett a gép! Ádám | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
gyorgyb | Adatlap | 121127 | 2012. január 17. 15:29 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
exec | Adatlap | 121126 | 2012. január 17. 15:07 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
ChevyG, Jó lesz ez, nekem tetszik. Arra vigyázz, hogy a turbo leömlő oldala a legelsők között rozsdásodik a hőtől. Ha lepukkant a géped, akkor a turbot nehogy érintetlenül hagyd! Egyébként nekem tetszik, örülök, hogy más is koszol! Szia! Géza |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Jól látom amit látok?