<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
bebá | Adatlap | 121297 | 2012. február 11. 15:46 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
ChevyG | Adatlap | 121296 | 2012. február 11. 14:34 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszi! De van, csak trükkösen fotóztam:D (9902-on látszik, ha jól megsasolod) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
kbx | Adatlap | 121295 | 2012. február 11. 13:49 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szépséges! Ezeknek a vontatóknak nincs hátsó lámpája? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
ChevyG | Adatlap | 121294 | 2012. február 11. 12:40 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Én késznek érzem, Ti? üdv! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Blasiie | Adatlap | 121293 | 2012. február 11. 11:38 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Nekem is lenne egy kérdésem: a képen látható belsőn h lehetne a legjobb módon megcsinálni a gombozást(vagy nem is tudom h mondjam)? a 2. képen nem az enyém látható, de én is ehhez hasonló módon csináltam meg: gyurmaragasztót kinyújtottam, méretre vágtam, a helyére illesztettem. Már csak a gombokat kéne megcsinálni rajta, ezért kérdezném ki, hogy csinálná a legjobb eredmény érdekében? nem akarom elszúrni azzal, h már bennt a fülkében próbálkozom, mert sok meló volt vele:$ Előre is köszönöm: Balázs | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Lacika09 | Adatlap | 121292 | 2012. február 10. 20:23 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Egy olyan kérdésem lenne hozzátok még, hogy a HC Globetrotter fülkés Volvoiban mennyire volt jellemző a felső ágy feletti polcozás? Zárt szekrényekre gondolok... Tudtok ebben segíteni? Üdv Lacika | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Lacika09 | Adatlap | 121291 | 2012. február 10. 20:01 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! A volvoba új fülke-felsőrészt kellett gyártanom. Ennek több oka is volt: - az előző fülkebelsőm "méretidegen" volt a gyantatetőhöz (Globi XL volt), - az előző kárpitozást csak anyagroncsolással lehetett eltávolítani a régi belsejéből. Egyenlőre még nyers, festés és kárpitozás előtt áll... A fülke még csak szárazpróbás... Üdv Lacika | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kusti | Adatlap | 121290 | 2012. február 10. 11:42 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Tibi! Hűtőrácsokat nem csinálnál? :D Kusti | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
gumikacsa | Adatlap | 121289 | 2012. február 9. 23:12 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Lacika09 | Adatlap | 121287 | 2012. február 9. 18:49 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Gyorgyb! Hasonló megoldást tervezgetek én is, köszönöm szépen az infot és a képeket... Üdv Lacika | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gis80s | Adatlap | 121286 | 2012. február 9. 15:59 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
A másik valamiért lemaradt: www.youtube.com/watch | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gis80s | Adatlap | 121285 | 2012. február 9. 15:59 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
gyorgyb, Lacika09: köszönöm az infokat. Ajtónyitással kapcsolatban találtam időközben pár hasznosnak tűnőt...megosztom, hátha valakinek még segíthet: www.youtube.com/watch www.youtube.com/watch (ennek van egy második része, azt oldalt a listában megtalálja bárki) üdv. Péter Ui.: KFS / Modelmakershop rendelés továbbra sem érdekel senkit? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kusti | Adatlap | 121284 | 2012. február 9. 14:31 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! A Rába múzeumi nyilt nap február 25-én lesz 11 órakor. Szabadon lehet jelentkezni Németh Attilánál, előzetes egyeztetés után kell menni 11re a Rába reptéri utcai telepére a teherportán kell jelentkezni. Üdv! Kusti | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
gyorgyb | Adatlap | 121283 | 2012. február 9. 14:02 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Lacika Küldök pár képet ami segithet neked | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Lacika09 | Adatlap | 121282 | 2012. február 9. 13:37 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Gis80s! Az ajtónyitással kapcsolatosan még nem árulhatok el semmit, kísérleti fázisban van, de nem soká ahhoz a részhez érek, és majd közlöm a műhelyfotókat róla... :) A kábelezéssel kapcsolatban én vékony damilt (0,4; 0,5; vagy vékonyabb), rézhuzalokat különböző átmérővel, esetleg gumihuzalt használok... és a kép alapján lehet műa. gégecsövet varázsolni... Üdv Lacika | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
bikerboy9 | Adatlap | 121281 | 2012. február 8. 22:04 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok új gazdád szeretnék keresni, egy már ,,használaton" kívül lévő pótkocsimnak ami eredetileg egy Daf Xf Köln Truckhoz tartozik! Érdeklódni mailben: szentes.mate9@gmail.com | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
laco | Adatlap | 121280 | 2012. február 8. 16:51 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Hello!Február 18-án lesz 11 órakor,jelentkezni Németh Attilánál kell a 06 20 574 5432-es telefonszámon. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gis80s | Adatlap | 121279 | 2012. február 8. 16:07 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
A múltkor barátkoztam kicsit az Autocaddel, úgyhogy szerintem a rajzzal se lenne olyan nagy gond. Na ezen még gondolkodok egy kicsit, de szerintem egy próbát megér...max ugyanott leszek :) Más... Valószínűleg viszont a rendelést így sem kerülehetem el. KFS-ről és / vagy a Modelmakershop-ból rendelnék. Beszáll valaki a rendelésbe? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
94-es Norbi | Adatlap | 121278 | 2012. február 8. 14:49 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Egyszerű de nagyszerű :D Nagyon ötletes lett :D Várom a folytatást :) Sok sikert hozzá. :) Gis80s: Most hogy mondod nálunk is a családban van 2 esztergályos :D Habár az egyik már gépet fel se ismeré mert nem ababn dolgozik :D Csak az hogy le kellene rajzolni hogy milyen kéne meg méretek kellenének :D Az egészben ez a legmacerásabb... | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gis80s | Adatlap | 121277 | 2012. február 8. 05:16 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszönöm az infot! Tetszik ez az alu megoldás...az ára már kevésbé :) Jól gondolom, hogy egy régimódi esztergályosnak szakinak egy db elkészítése max kb 15-20 perc alatt meglehet? Csak azért, mert ilyen ismerettségem van és elgondolkodtam kicsit... #24668 Lacika: ügyes :) #24672: Az ajtó "nyitás"-sal kapcsolatosan kérhetnék némi infot, hogy miként lehet ezt igényesen megoldani? Vezetékezéshez ki / mit használ? Nejem gyöngyfűzős dobozát lerabolva találtam pár használható alapanyagot, de kíváncsi lennék, hátha van valami olyan, amire én eddig nem is gondoltam volna. üdv. Péter | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Lacika09 | Adatlap | 121276 | 2012. február 7. 20:50 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Gabi! Szeretném az ajtót is kinyitni, már ha ennyit dolgozom miatta... az oldalsó szerszámos ajtók már nyitva vannak a fülkén, meg az elején a szervizajtó is... :) Üdv Lacika | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gabi | Adatlap | 121275 | 2012. február 7. 20:45 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Laci! Ez jó ötlet volt, és sokkal élethűbb lett tőle az ülés! Ajtó nyitva lesz, hogy látszódjon is belőle valami? Gabi | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Lacika09 | Adatlap | 121274 | 2012. február 7. 20:38 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Blassie! Egy 3mm-s harmónikát kell hajtogatni, majd bevágni őket a képen látható módon. Ezt szétnyitod és négyzetalakúra ragasztod össze őket... Csipesszel lehet állitani a magasságon. Egy sztirol lapra ragasztom majd fel az üléseket a festés után... Ez még nagyon nyers vázlat... Üdv Lacika | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Blasiie | Adatlap | 121273 | 2012. február 7. 20:22 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Laci! Gratulálok az ülésekhez, sokkal többet kihoztál belőle mintha csak a gyári állapotukra hozod vissza őket! Szép munka! Ez a "tejfölös" megoldás KIRÁLY! A Volvomba majd lopom.. egymásra ragasztgattad őket, vagy az ülésre? Balázs | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Lacika09 | Adatlap | 121272 | 2012. február 7. 20:01 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Piszkálgattam kicsit az üléseket, mert a gyári nem teljesen tökéletes bele. Csináltam hozzá légrugós felfüggesztést a régi mecharugós helyett. Ehhez csináltam gumiharmónikákat (tejfölös doboz fedeléből, majd pillragasztóval fixálva). Az ülés kárpitozva lett a hanyag kinézete miatt... Persze a festés majd ápol és eltakar... Üdv Lacika | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Blasiie | Adatlap | 121271 | 2012. február 7. 19:49 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
A felniket a gyáriból alakítottam ki. Nekem ez a 8-10 euróért vásárlás kicsit drága mulatság lenne... Mondjuk ha itthon lehetne kapni akkor én is meggondolnám :) Balázs | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Lacika09 | Adatlap | 121270 | 2012. február 7. 19:48 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Blasiie! Szépen haladsz a scaniával, nekem tetszik... bár volna itt pár apróság, ami még szebbé tehetné az alkotásod: itt lenne pl a kipuff leömlők. Én rozsdásítanám őket a turbóval együtt, kicsit dobna a motor kinézetén, nem lenne az a tömény piros, meg talán életszerűbb is. A másik dolog a hűtő. Szerintem gyárilag nem szokták pirosra festeni a hűtőket, hanem meghagyják a gyári alapszínét... Amúgy a többi sztem rendben van... A hidegre való tekintettel én sem festek, nincs megfelelő fűtött helységem rá, a garázsomat meg én hidegnek találom, úgy hogy én is elnapoltam a dolgot, de még nekem is bőven akad addig még munkám... Üdv Lacika | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gabi | Adatlap | 121269 | 2012. február 7. 18:30 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Széles felni mindkettő, több kiegészítő gyártó kínálatában is létezik, ahogy már írták a többiek. Csak a KFS-nek van vagy 5 fajta széles felnije, még aluból is gyárt, egy példának: www.kitformservices.com/tq/TQ20B-wheel.jpg www.kitformservices.com/metal/al20.jpg A gyanta felni 8-10 euro körül van párban, az alu 20 fölött. Amit Makettos írt a széles felni készítésről az nem teljesen úgy van, mert abban az esetben kilóg a felni a karosszéria alól. Kell toldás a belső peremhez is, és a külsőhőz is, ráadásul, hogy szép legyen a régi peremet is le kell vágni, és egyben egy új külsőt felrakni. Meg lehet csinálni, de ha szép és élethű felnit akarsz, akkor közel sem csak annyiból áll a dolog, és egy pár felnit fel kell áldozni, mire jó lesz. Sajna itton nem kapsz ilyen felnit, csak ha valaki el akarja adni őket, vagy marad a netes rendelés. Gabi | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
csetuka | Adatlap | 121268 | 2012. február 7. 18:28 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia laco! Engem is érdekelne némi infó a nyílt napról! csetuka | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gabee | Adatlap | 121267 | 2012. február 7. 17:16 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! laco: érdekelne a RÁBA nyílt nap! Tudsz valami konkrét infóval szolgálni? -Gabes- | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gis80s | Adatlap | 121266 | 2012. február 7. 16:06 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tetszetős :) Mi lesz belőle, ha elkészül? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gis80s | Adatlap | 121265 | 2012. február 7. 16:04 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszönöm a segítségeket! Ui.: kis korrekció - mert lehet én érzem rosszul a kommenteket - Azt, hogy ez dísztárcsa lenne, azt Atis kollega vetette fel, én végig felnit mondtam...de igazából lényegtelen :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
NagyI | Adatlap | 121264 | 2012. február 7. 15:10 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia. Nem akarok okoskodni,de nálunk a gépparkban megtalálható ez a két típus.Ahogy 94-es Norbi és Makettos kolléga is írta ezek felnik.A fölső az úgynevezett "dum-dum" kerék 385/65 R22,5 ballon kerék,a másik meg könnyűfém felni,az ADR-es kocsik használnak ilyesmi alu felniket.Remélem tudtam neked segíteni. Üdv: Nagyi | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
laco | Adatlap | 121263 | 2012. február 7. 15:08 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Hello,én is RÁBÁt építek,február 18-án nyílt nap lesz Győrben a Rába múzeumban,bízom benne hogy ott találok valami anyagot vagy rajzot. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
94-es Norbi | Adatlap | 121262 | 2012. február 7. 15:01 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
nagyon szép :D Jó ez a váz szin meg a kerék szín :D Az első kereket a gyáriból alakítottad vagy csináltál rá egy újat? :D | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Makettos | Adatlap | 121261 | 2012. február 7. 13:39 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Üdv! Ezek felnik nem dísztárcsák! Ilyeneket lehet csinálni házilag egy kis alakítással is! A gyári felnire ragasztasz egy peremet mait adnak hozzá igény szerint amekkora kell! Le csiszolod a gyári pici csavarokat és lehet venni(nem tom hogy hol)szép nagyobb csavarokat! Ráragasztod lefújod és kész is a szép tuning felni:P | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Blasiie | Adatlap | 121260 | 2012. február 7. 12:56 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gis80s | Adatlap | 121259 | 2012. február 7. 12:38 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tenkjúszómáccs ;) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
94-es Norbi | Adatlap | 121258 | 2012. február 7. 12:03 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ez felni nem dísztárcsa. Külföldi oldalakon találsz párat. www.schapermodelbouw.nl/product_info.php Jelenleg most ezt találtam de ha érdekel még és megtalálom a többi ilyet akkor elküldöm mert tudom hogy van még csak most nem találom :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gis80s | Adatlap | 121257 | 2012. február 7. 10:58 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Nagyon köszönöm az infot és a fáradozásodat :) Ilyen kiegészítő készletem van, de az nagyon nem olyan, mint amit keresek. Nem tudom miért, de nekem mind a kettő inkább felninek tűnik, nem dísztárcsának...ez miért lehet! Keresgélek én is tovább :) üdv. Péter | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Atis | Adatlap | 121256 | 2012. február 7. 10:45 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Atis | Adatlap | 121254 | 2012. február 7. 10:41 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Péter Nos ami a felniken van az az ugynevezett dísztárcsa. Mind a 2 képen biztos hogy az van a gépen, az első viszont széles felni, a 2.ról már nem merem kijelenteni. Ilyen "dísztárcsák" többek között megtalálhatóak az italeri kiegészítő kittjében, de egy sztiroldarabból kis munkával könnyű előállítani. Dobd fel a labdát.. hátha valaki tud küldeni Neked. Vagy lehet rendelni jópínzé neten fotómaratást... [ URL]http://www.modelmakershop.com/modelmakershop/images/product_images/popup_images/2644_0.jpg www.modelmakershop.com/modelmakershop/product_info.php Dobd fel a labdát.. hátha valaki tud küldeni Neked. üdv. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gis80s | Adatlap | 121253 | 2012. február 7. 07:48 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
khe2 | Adatlap | 121252 | 2012. február 6. 13:39 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok Érdeklődnék, hogy valakinek van esetleg Rába 831-hez Fülke és motor műszaki rajza? Méretekkel és olvasható felbontásban? Amit találtam azok mind olyan rossz felbontásúak, hogy nem lehet látni a méreteket. Előre is köszönöm! Üdv.: Tomi | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gis80s | Adatlap | 121251 | 2012. február 6. 13:25 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Lacika09 | Adatlap | 121250 | 2012. február 5. 20:33 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Blasiie! Én eddig a revell matt lakkját használtam, mert egyszerűen ez volt kéznél. Nem ködöl az alkatrész mögé, óvatosan bekenem fogpiszkálóval v tűvel a széleket és úgy illesztem a helyére... eddig még nem esett ki/le egy búrám se... A lakk is ragad valamennyire... A revell clear ragasztójáról nincs tapasztalatom, még nem használtam, de ha már ajánlották itt előttem, akkor érdemes kipróbálni... Üdv Lacika | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
biago78 | Adatlap | 121249 | 2012. február 5. 19:47 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Blasiie. Hát én az átlátszó alkatrészekhez a Revell Clear ragasztóját használom. Az érzékenyebb helyeknél én is fogpiszkáló végére rakok egy kicsit és így viszem fel az alkatrészre.Nekem ez a módszer eddig bevált,és a ragasztó is frankó. Üdv:Balu | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Blasiie | Adatlap | 121248 | 2012. február 5. 19:07 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Lacika! Köszi a képeket, mondjuk ezeket már láttam.. azt hittem egyben vetted a fülkét:) Aztán nemcsak neked hanem mindenkinek is szól ez a kérdés: A lámpákat h a fenébe tudnám megfogni, illetve milyen ragasztóval ragasszam be? (mert én kipróbáltam azt, h fogtam egy kis pálcát, a végére kis gombóc "gyurmaragasztót" tettem, arra rácuppantottam a búrát, és megkentem revell ragasztóval. erre ez lassan ragad, nem ragadt meg és még erre a gyurmaragasztóra is ráfolyt, az meg szépen mint vmi nyúlós izé szépen összebarmolta az alkatrészt:( szerencsére ez csak egy kis lámpa volt az első lökösön, de majd vmit kitalálok:) ) Ez lenne az én problémám.. Remélem vki tud segíteni. Balázs | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 121247 | 2012. február 5. 17:48 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Lacika! Látom szép volvot csinálsz,figyelem ahogy halad mindenki az építésekkel,én kicsit más vizekre eveztem. Üdv:István. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Lacika09 | Adatlap | 121246 | 2012. február 5. 15:08 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Blasiie! Használtan, félig bontva vettem, mivel egy átépítésre nekem ez is megteszi, sajnáltam volna egy újat szétbarmolni... Ebből is csak a fülke és a futómű egy részét használtam fel... Van pár kép, már így kaptam kézhez őket. Aránylag szépen szét lehetett szedni őket, a lámpabúrák is festetlenek ami jó hír, amúgy rendben van mindene... Ráadásul a gyanta belsőbe nem jó a globi xl tetőbelseje, így azt is ujat kell gyártanom hozzá... A műszerfalat is vissza kellett mosni, mert ecsettel szép vastagon volt festve és elvesztek az apró részletek rajta... Dolgos kis makett! :D Üdv Lacika |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Nagyon jó a traktorod!Már látni lehetett amikor részleteket közöltél.Én azért két dolgot észrevételeznék. A motorháztető "paplanozása" az egész autóhoz képest újnak tűnik.Jó,védve van de egy-két folt, szakadás, hiány, felkunkorodás talán ráférne. A blokk is ilyennek tűnik felülről. No majd a hozzáértőbbek.
Ezek semmit nem vonnak le a munkádból,gratulálok.