<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Lacika09 | Adatlap | 121282 | 2012. február 9. 13:37 | ||||||||||||||||||||
bikerboy9 | Adatlap | 121281 | 2012. február 8. 22:04 | ||||||||||||||||||||
Sziasztok új gazdád szeretnék keresni, egy már ,,használaton" kívül lévő pótkocsimnak ami eredetileg egy Daf Xf Köln Truckhoz tartozik! Érdeklódni mailben: szentes.mate9@gmail.com | |||||||||||||||||||||||
laco | Adatlap | 121280 | 2012. február 8. 16:51 | ||||||||||||||||||||
Hello!Február 18-án lesz 11 órakor,jelentkezni Németh Attilánál kell a 06 20 574 5432-es telefonszámon. | |||||||||||||||||||||||
Gis80s | Adatlap | 121279 | 2012. február 8. 16:07 | ||||||||||||||||||||
A múltkor barátkoztam kicsit az Autocaddel, úgyhogy szerintem a rajzzal se lenne olyan nagy gond. Na ezen még gondolkodok egy kicsit, de szerintem egy próbát megér...max ugyanott leszek :) Más... Valószínűleg viszont a rendelést így sem kerülehetem el. KFS-ről és / vagy a Modelmakershop-ból rendelnék. Beszáll valaki a rendelésbe? | |||||||||||||||||||||||
94-es Norbi | Adatlap | 121278 | 2012. február 8. 14:49 | ||||||||||||||||||||
Egyszerű de nagyszerű :D Nagyon ötletes lett :D Várom a folytatást :) Sok sikert hozzá. :) Gis80s: Most hogy mondod nálunk is a családban van 2 esztergályos :D Habár az egyik már gépet fel se ismeré mert nem ababn dolgozik :D Csak az hogy le kellene rajzolni hogy milyen kéne meg méretek kellenének :D Az egészben ez a legmacerásabb... | |||||||||||||||||||||||
Gis80s | Adatlap | 121277 | 2012. február 8. 05:16 | ||||||||||||||||||||
Köszönöm az infot! Tetszik ez az alu megoldás...az ára már kevésbé :) Jól gondolom, hogy egy régimódi esztergályosnak szakinak egy db elkészítése max kb 15-20 perc alatt meglehet? Csak azért, mert ilyen ismerettségem van és elgondolkodtam kicsit... #24668 Lacika: ügyes :) #24672: Az ajtó "nyitás"-sal kapcsolatosan kérhetnék némi infot, hogy miként lehet ezt igényesen megoldani? Vezetékezéshez ki / mit használ? Nejem gyöngyfűzős dobozát lerabolva találtam pár használható alapanyagot, de kíváncsi lennék, hátha van valami olyan, amire én eddig nem is gondoltam volna. üdv. Péter | |||||||||||||||||||||||
Lacika09 | Adatlap | 121276 | 2012. február 7. 20:50 | ||||||||||||||||||||
Szia Gabi! Szeretném az ajtót is kinyitni, már ha ennyit dolgozom miatta... az oldalsó szerszámos ajtók már nyitva vannak a fülkén, meg az elején a szervizajtó is... :) Üdv Lacika | |||||||||||||||||||||||
Gabi | Adatlap | 121275 | 2012. február 7. 20:45 | ||||||||||||||||||||
Szia Laci! Ez jó ötlet volt, és sokkal élethűbb lett tőle az ülés! Ajtó nyitva lesz, hogy látszódjon is belőle valami? Gabi | |||||||||||||||||||||||
Lacika09 | Adatlap | 121274 | 2012. február 7. 20:38 | ||||||||||||||||||||
Szia Blassie! Egy 3mm-s harmónikát kell hajtogatni, majd bevágni őket a képen látható módon. Ezt szétnyitod és négyzetalakúra ragasztod össze őket... Csipesszel lehet állitani a magasságon. Egy sztirol lapra ragasztom majd fel az üléseket a festés után... Ez még nagyon nyers vázlat... Üdv Lacika | |||||||||||||||||||||||
Blasiie | Adatlap | 121273 | 2012. február 7. 20:22 | ||||||||||||||||||||
Szia Laci! Gratulálok az ülésekhez, sokkal többet kihoztál belőle mintha csak a gyári állapotukra hozod vissza őket! Szép munka! Ez a "tejfölös" megoldás KIRÁLY! A Volvomba majd lopom.. egymásra ragasztgattad őket, vagy az ülésre? Balázs | |||||||||||||||||||||||
Lacika09 | Adatlap | 121272 | 2012. február 7. 20:01 | ||||||||||||||||||||
Sziasztok! Piszkálgattam kicsit az üléseket, mert a gyári nem teljesen tökéletes bele. Csináltam hozzá légrugós felfüggesztést a régi mecharugós helyett. Ehhez csináltam gumiharmónikákat (tejfölös doboz fedeléből, majd pillragasztóval fixálva). Az ülés kárpitozva lett a hanyag kinézete miatt... Persze a festés majd ápol és eltakar... Üdv Lacika | |||||||||||||||||||||||
Blasiie | Adatlap | 121271 | 2012. február 7. 19:49 | ||||||||||||||||||||
A felniket a gyáriból alakítottam ki. Nekem ez a 8-10 euróért vásárlás kicsit drága mulatság lenne... Mondjuk ha itthon lehetne kapni akkor én is meggondolnám :) Balázs | |||||||||||||||||||||||
Lacika09 | Adatlap | 121270 | 2012. február 7. 19:48 | ||||||||||||||||||||
Szia Blasiie! Szépen haladsz a scaniával, nekem tetszik... bár volna itt pár apróság, ami még szebbé tehetné az alkotásod: itt lenne pl a kipuff leömlők. Én rozsdásítanám őket a turbóval együtt, kicsit dobna a motor kinézetén, nem lenne az a tömény piros, meg talán életszerűbb is. A másik dolog a hűtő. Szerintem gyárilag nem szokták pirosra festeni a hűtőket, hanem meghagyják a gyári alapszínét... Amúgy a többi sztem rendben van... A hidegre való tekintettel én sem festek, nincs megfelelő fűtött helységem rá, a garázsomat meg én hidegnek találom, úgy hogy én is elnapoltam a dolgot, de még nekem is bőven akad addig még munkám... Üdv Lacika | |||||||||||||||||||||||
Gabi | Adatlap | 121269 | 2012. február 7. 18:30 | ||||||||||||||||||||
Szia! Széles felni mindkettő, több kiegészítő gyártó kínálatában is létezik, ahogy már írták a többiek. Csak a KFS-nek van vagy 5 fajta széles felnije, még aluból is gyárt, egy példának: www.kitformservices.com/tq/TQ20B-wheel.jpg www.kitformservices.com/metal/al20.jpg A gyanta felni 8-10 euro körül van párban, az alu 20 fölött. Amit Makettos írt a széles felni készítésről az nem teljesen úgy van, mert abban az esetben kilóg a felni a karosszéria alól. Kell toldás a belső peremhez is, és a külsőhőz is, ráadásul, hogy szép legyen a régi peremet is le kell vágni, és egyben egy új külsőt felrakni. Meg lehet csinálni, de ha szép és élethű felnit akarsz, akkor közel sem csak annyiból áll a dolog, és egy pár felnit fel kell áldozni, mire jó lesz. Sajna itton nem kapsz ilyen felnit, csak ha valaki el akarja adni őket, vagy marad a netes rendelés. Gabi | |||||||||||||||||||||||
csetuka | Adatlap | 121268 | 2012. február 7. 18:28 | ||||||||||||||||||||
Szia laco! Engem is érdekelne némi infó a nyílt napról! csetuka | |||||||||||||||||||||||
Gabee | Adatlap | 121267 | 2012. február 7. 17:16 | ||||||||||||||||||||
Sziasztok! laco: érdekelne a RÁBA nyílt nap! Tudsz valami konkrét infóval szolgálni? -Gabes- | |||||||||||||||||||||||
Gis80s | Adatlap | 121266 | 2012. február 7. 16:06 | ||||||||||||||||||||
Tetszetős :) Mi lesz belőle, ha elkészül? | |||||||||||||||||||||||
Gis80s | Adatlap | 121265 | 2012. február 7. 16:04 | ||||||||||||||||||||
Köszönöm a segítségeket! Ui.: kis korrekció - mert lehet én érzem rosszul a kommenteket - Azt, hogy ez dísztárcsa lenne, azt Atis kollega vetette fel, én végig felnit mondtam...de igazából lényegtelen :) | |||||||||||||||||||||||
NagyI | Adatlap | 121264 | 2012. február 7. 15:10 | ||||||||||||||||||||
Szia. Nem akarok okoskodni,de nálunk a gépparkban megtalálható ez a két típus.Ahogy 94-es Norbi és Makettos kolléga is írta ezek felnik.A fölső az úgynevezett "dum-dum" kerék 385/65 R22,5 ballon kerék,a másik meg könnyűfém felni,az ADR-es kocsik használnak ilyesmi alu felniket.Remélem tudtam neked segíteni. Üdv: Nagyi | |||||||||||||||||||||||
laco | Adatlap | 121263 | 2012. február 7. 15:08 | ||||||||||||||||||||
Hello,én is RÁBÁt építek,február 18-án nyílt nap lesz Győrben a Rába múzeumban,bízom benne hogy ott találok valami anyagot vagy rajzot. | |||||||||||||||||||||||
94-es Norbi | Adatlap | 121262 | 2012. február 7. 15:01 | ||||||||||||||||||||
nagyon szép :D Jó ez a váz szin meg a kerék szín :D Az első kereket a gyáriból alakítottad vagy csináltál rá egy újat? :D | |||||||||||||||||||||||
Makettos | Adatlap | 121261 | 2012. február 7. 13:39 | ||||||||||||||||||||
Üdv! Ezek felnik nem dísztárcsák! Ilyeneket lehet csinálni házilag egy kis alakítással is! A gyári felnire ragasztasz egy peremet mait adnak hozzá igény szerint amekkora kell! Le csiszolod a gyári pici csavarokat és lehet venni(nem tom hogy hol)szép nagyobb csavarokat! Ráragasztod lefújod és kész is a szép tuning felni:P | |||||||||||||||||||||||
Blasiie | Adatlap | 121260 | 2012. február 7. 12:56 | ||||||||||||||||||||
Gis80s | Adatlap | 121259 | 2012. február 7. 12:38 | ||||||||||||||||||||
Tenkjúszómáccs ;) | |||||||||||||||||||||||
94-es Norbi | Adatlap | 121258 | 2012. február 7. 12:03 | ||||||||||||||||||||
Ez felni nem dísztárcsa. Külföldi oldalakon találsz párat. www.schapermodelbouw.nl/product_info.php Jelenleg most ezt találtam de ha érdekel még és megtalálom a többi ilyet akkor elküldöm mert tudom hogy van még csak most nem találom :) | |||||||||||||||||||||||
Gis80s | Adatlap | 121257 | 2012. február 7. 10:58 | ||||||||||||||||||||
Szia! Nagyon köszönöm az infot és a fáradozásodat :) Ilyen kiegészítő készletem van, de az nagyon nem olyan, mint amit keresek. Nem tudom miért, de nekem mind a kettő inkább felninek tűnik, nem dísztárcsának...ez miért lehet! Keresgélek én is tovább :) üdv. Péter | |||||||||||||||||||||||
Atis | Adatlap | 121256 | 2012. február 7. 10:45 | ||||||||||||||||||||
Atis | Adatlap | 121254 | 2012. február 7. 10:41 | ||||||||||||||||||||
Szia Péter Nos ami a felniken van az az ugynevezett dísztárcsa. Mind a 2 képen biztos hogy az van a gépen, az első viszont széles felni, a 2.ról már nem merem kijelenteni. Ilyen "dísztárcsák" többek között megtalálhatóak az italeri kiegészítő kittjében, de egy sztiroldarabból kis munkával könnyű előállítani. Dobd fel a labdát.. hátha valaki tud küldeni Neked. Vagy lehet rendelni jópínzé neten fotómaratást... [ URL]http://www.modelmakershop.com/modelmakershop/images/product_images/popup_images/2644_0.jpg www.modelmakershop.com/modelmakershop/product_info.php Dobd fel a labdát.. hátha valaki tud küldeni Neked. üdv. | |||||||||||||||||||||||
Gis80s | Adatlap | 121253 | 2012. február 7. 07:48 | ||||||||||||||||||||
khe2 | Adatlap | 121252 | 2012. február 6. 13:39 | ||||||||||||||||||||
Sziasztok Érdeklődnék, hogy valakinek van esetleg Rába 831-hez Fülke és motor műszaki rajza? Méretekkel és olvasható felbontásban? Amit találtam azok mind olyan rossz felbontásúak, hogy nem lehet látni a méreteket. Előre is köszönöm! Üdv.: Tomi | |||||||||||||||||||||||
Gis80s | Adatlap | 121251 | 2012. február 6. 13:25 | ||||||||||||||||||||
Lacika09 | Adatlap | 121250 | 2012. február 5. 20:33 | ||||||||||||||||||||
Szia Blasiie! Én eddig a revell matt lakkját használtam, mert egyszerűen ez volt kéznél. Nem ködöl az alkatrész mögé, óvatosan bekenem fogpiszkálóval v tűvel a széleket és úgy illesztem a helyére... eddig még nem esett ki/le egy búrám se... A lakk is ragad valamennyire... A revell clear ragasztójáról nincs tapasztalatom, még nem használtam, de ha már ajánlották itt előttem, akkor érdemes kipróbálni... Üdv Lacika | |||||||||||||||||||||||
biago78 | Adatlap | 121249 | 2012. február 5. 19:47 | ||||||||||||||||||||
Szia Blasiie. Hát én az átlátszó alkatrészekhez a Revell Clear ragasztóját használom. Az érzékenyebb helyeknél én is fogpiszkáló végére rakok egy kicsit és így viszem fel az alkatrészre.Nekem ez a módszer eddig bevált,és a ragasztó is frankó. Üdv:Balu | |||||||||||||||||||||||
Blasiie | Adatlap | 121248 | 2012. február 5. 19:07 | ||||||||||||||||||||
Lacika! Köszi a képeket, mondjuk ezeket már láttam.. azt hittem egyben vetted a fülkét:) Aztán nemcsak neked hanem mindenkinek is szól ez a kérdés: A lámpákat h a fenébe tudnám megfogni, illetve milyen ragasztóval ragasszam be? (mert én kipróbáltam azt, h fogtam egy kis pálcát, a végére kis gombóc "gyurmaragasztót" tettem, arra rácuppantottam a búrát, és megkentem revell ragasztóval. erre ez lassan ragad, nem ragadt meg és még erre a gyurmaragasztóra is ráfolyt, az meg szépen mint vmi nyúlós izé szépen összebarmolta az alkatrészt:( szerencsére ez csak egy kis lámpa volt az első lökösön, de majd vmit kitalálok:) ) Ez lenne az én problémám.. Remélem vki tud segíteni. Balázs | |||||||||||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 121247 | 2012. február 5. 17:48 | ||||||||||||||||||||
Szia Lacika! Látom szép volvot csinálsz,figyelem ahogy halad mindenki az építésekkel,én kicsit más vizekre eveztem. Üdv:István. | |||||||||||||||||||||||
Lacika09 | Adatlap | 121246 | 2012. február 5. 15:08 | ||||||||||||||||||||
Szia Blasiie! Használtan, félig bontva vettem, mivel egy átépítésre nekem ez is megteszi, sajnáltam volna egy újat szétbarmolni... Ebből is csak a fülke és a futómű egy részét használtam fel... Van pár kép, már így kaptam kézhez őket. Aránylag szépen szét lehetett szedni őket, a lámpabúrák is festetlenek ami jó hír, amúgy rendben van mindene... Ráadásul a gyanta belsőbe nem jó a globi xl tetőbelseje, így azt is ujat kell gyártanom hozzá... A műszerfalat is vissza kellett mosni, mert ecsettel szép vastagon volt festve és elvesztek az apró részletek rajta... Dolgos kis makett! :D Üdv Lacika | |||||||||||||||||||||||
gumikacsa | Adatlap | 121245 | 2012. február 5. 11:38 | ||||||||||||||||||||
Szia! Köszi az infot, úgy néz ki meg is oldódik a dolog. Üdv: kacsa | |||||||||||||||||||||||
Blasiie | Adatlap | 121244 | 2012. február 5. 08:23 | ||||||||||||||||||||
Lacika! Nincs olyan képed amin a volvo komplett fülkéje meg van, még a szétszedés előtt? Érdeklene, h ugyan h is nézett ez ki. Ennyi problémát még nem láttam egy belsővel:)) Balázs | |||||||||||||||||||||||
Lacika09 | Adatlap | 121243 | 2012. február 4. 22:04 | ||||||||||||||||||||
Köszi srácok az infot, ma találtam itthon megfelelő anyagot hozzá, a csatot meg eltudom készíteni hozzá házilag is... Ma az üléseket babráltam egy kicsit. Ilyen rossz állapotban voltak, valami vastag pamutanyag volt ráragasztva, alig lehetett levakarni róla. Megkapja a szokásos leukoplastos bevonatot, mert az eredeti kárpitozást tönkretette a szövet levakarása... Majd a végére kialakul minden rajta... Üdv Lacika | |||||||||||||||||||||||
Gis80s | Adatlap | 121242 | 2012. február 4. 16:15 | ||||||||||||||||||||
pulcsi | Adatlap | 121241 | 2012. február 4. 15:17 | ||||||||||||||||||||
Gis80s | Adatlap | 121240 | 2012. február 4. 07:02 | ||||||||||||||||||||
Szia! Nem mondom, hogy rengeteg, de azért van néhány féle. Milyen jellegűt keresel? (egyik sem túl olcsó, de mivel csak 1 db kell, így talán ez nem gond) | |||||||||||||||||||||||
gumikacsa | Adatlap | 121239 | 2012. február 3. 23:50 | ||||||||||||||||||||
Sziasztok! 1:24-ben léteznek civil figurák? | |||||||||||||||||||||||
Lacika09 | Adatlap | 121238 | 2012. február 3. 20:23 | ||||||||||||||||||||
Sziasztok! Gondoltam megtöröm a nagy csendet egy kis képes beszámolóval... haladtam egy kicsit a Volvo-val... Elkezdtem a fülke belsejét is renoválni. Sajnos az előző tulaja szétbarmolta a középkonzolt, így kénytelen voltam kijavítani a hibákat rajta. Befoltoztam az ágy alatti hézagot is. Elkészítettem még a fülke elején a szervizajtót is, ami mögé beépítésre kerül még a "tűzfal" is. Most már lehet kárpitozni a belsejét... Lenne még egy kérdésem: biztonsági övet miből lenne a legcélszerűbb készíteni? Van valakinek ötlete? valami sűrűszövésű anyagra gondoltam... Üdv Lacika | |||||||||||||||||||||||
vincus80 | Adatlap | 121237 | 2012. február 2. 08:08 | ||||||||||||||||||||
Szia! Ahham, akkor a megvilágítás miatt van barnás árnyalata. Na kíváncsi vagyok a gépre...ha készül, nyomasd a képeket. Üdv: V | |||||||||||||||||||||||
Levi | Adatlap | 121236 | 2012. február 1. 21:20 | ||||||||||||||||||||
Szeva! Köszi! Grafit metál szín lenne! Majd nappali fénynél jobban fog látszani! vincus igen ez egy WS! Üdv Levi! | |||||||||||||||||||||||
Lacika09 | Adatlap | 121235 | 2012. február 1. 20:03 | ||||||||||||||||||||
Szia Levi! Szépen haladsz a géppel, eddig tetszik az építésed... Kicsit egyszerű lett a belseje, de a fülke színe az nagyon jó lett. Ha jól sejtem, akkor ez valami viharszürke árnyalat lenne? Ahhoz majd jól illik a króm meg a matt fekete festés is... Kíváncsian várom az összeszerelt állapotot is... További jó munkát hozzá. Üdv Lacika | |||||||||||||||||||||||
Gis80s | Adatlap | 121234 | 2012. február 1. 19:33 | ||||||||||||||||||||
rpsmith | Adatlap | 121233 | 2012. február 1. 19:04 | ||||||||||||||||||||
Sziasztok! Már többen jeleztéktek, hogy szeretnétek rendelni ebből a Blue Shark Scaniából vagy a Dark Diamondból, esetleg az új rönkszállitó pótkocsiból. Ha érdekel még valakit, az szóljon és amint tudom, rendelem. Üdv, Rp | |||||||||||||||||||||||
laco | Adatlap | 121232 | 2012. február 1. 18:00 | ||||||||||||||||||||
Köszi.MŰanyagból gondoltam... |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Szia Gis80s!
Az ajtónyitással kapcsolatosan még nem árulhatok el semmit, kísérleti fázisban van, de nem soká ahhoz a részhez érek, és majd közlöm a műhelyfotókat róla... :)
A kábelezéssel kapcsolatban én vékony damilt (0,4; 0,5; vagy vékonyabb), rézhuzalokat különböző átmérővel, esetleg gumihuzalt használok... és a kép alapján lehet műa. gégecsövet varázsolni...
Üdv Lacika