/ Fórumok /

Repülőgép-szerencsétlenségek

A média időnként kissé <úlozza a számára érdekes részleteket, a lényeget meg elhallgatja. Nem is beszélve a sok badarságról...
A topikhoz csak bejelentkezett felhasználók tudnak hozzászólni. Kérem, jelentkezzen be itt!
<<< Vissza Tovább >>>
1.,2.,3.,4.,5.,6.,7.,8.,9.,10.,11.,12.,13.,14.,15.,16.,17.,18.,19.,20.,
1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10., 11., 12., 13., 14., 15., 16., 17., 18., 19., 20.,
21., 22., 23., 24.
Fodicsabi 144664 2004. január 5. 17:16
Válasz erre
A nemrég lezuhant egyiptomi gépről találtam a következő cikket. Lehet, hogy én vagyok műveletlen, de nem igazán értem a következő szöveget:
"A társaság egyik vezetője a szombati tragédia után elismerte, hogy a szerencsétlenül járt gépen 2003 márciusában ki kellett cserélni az egyik REAKTORT, érvelése szerint azonban ez éppen azt igazolja, hogy az egyiptomi cég gondot fordított gépeinek jó műszaki állapotára."

Milyen reaktor van egy B-737-300-ban? Vagy inkább nem az RTL Klub honlapján kellene híreket olvasgatnom?
Mekett 144663 2003. november 15. 00:19
Válasz erre
Megértem a felindulásotokat, sajnos engem is dühít ez a dolog :(

A gép motorját én sem láttam a képeken, de gondolom, az a becsapódás után még egy darabig önálló életét élhette (a nagy tömege miatt).

De ti sem hallottatok semmi újat a lezuhanás okairól, körülményeiről?
Én annyit hallottam még erről a "lapos" repülőgép históriáról, hogy utánanéznek a kivizsgálók, tartózkodhatott-e a légtérben másik gép.
Ettől függetlenül nem vagyok még meggyőzve 100%-ig, hogy nem kacsáról van szó.

Üdv
Mekett
Miggyuri 144662 2003. november 14. 21:36
Válasz erre
A Jak-52-be beépített katapultülés legalább olyan logikus volna, mint mindaz,amit az a sok hozzáértő elmondott. Lehe, hogy a forszázs ékelődött be? Vagy esetleg az ablaktörlő belevert a karterba?
Hasonló volt a MiG-29 lezuhanása, pár éve Kecskeméten. Szinte lgikus a feltételezések sora, öreg, román gép s még katapultülés sincs benne.
Félelmetesen csak a hatásvadászat a cél. A tények senkit nem érdekelnek a médiában. Egyébként a tv-ben nem láttam a gép motorját. Látta valaki? Nem mintha számítana, hisz a helyszínen profik dolgoznak. /Itt nem a tévésekre gondoltam!/ A sz*r román gép koncepcióját egyébként alaposan gyengítette az Égi Huszárokról bejátszott filrészlet. Még az egyik, a repüléshez abszolut nem értő kolléganőmnek is feltűnt.
Mekett! A tenderre akár fogadhatsz is! Szerintem. Ahogy a szakértőinket ismerem, szinte biztos, hogy harci helikopterként a Robinson R-22-e, a Jak helyett az a Cessna típus, amelyikkel a Mathias Rust leszállt a Vörös téren, 1987-ben. De lehet, hogy a világszerte ismert Wright-testvérek első gépét pályáztatják a Jak helyére. Az még csak 100 éves lesz decemberben.
Elnézést ezért a szózuhatagért, de borzasztóan dühít ez a hozzá nem értés.
Üdv: Miggyuri
Fodicsabi 144661 2003. november 14. 20:32
Válasz erre
A hírszerkesztőknek kell valami, amivel feldobják a szomorú hírt:
egy repülőgép lezuhant, két ember meghalt.
ez Marsi Anikóéknak elég száraz, ezért fel kell dobni valamivel. Például keressünk bűnbakot! Tízéves volt a gép? Mondjuk azt, hogy öreg, ki kellett volna dobni... Nem ugrottak ki? "Szakértőink" szerint esélyük sem volt a menekülésre, mert nincs katapultülés... Na meg persze román volt, az szerintük csak rossz lehet. Pedig a románok is tudnak jó repülőgépet építeni. (pl. I.S. vitorlázógépek)
Undorodom az egész bandától! Nem csak a (repülő)balesetekkel kapcsolatos hozzáállásuk miatt...
Mekett 144660 2003. november 14. 20:11
Válasz erre
Sziasztok!

Gondolom ti is hallottátok a tegnapi Jak-52 balesetet. Hát szomorú, de engem azért érdekelne, hogy mégis mi történt. Sajnos a hírekben és a "sajtóban" csak félretájékozódhat az ember, talán több szem többet lát.

Valamelyik szennylapban olyasmit írtak, hogy az egyik szemtanú szerint egy "lapos" repülő húzott el a Jak felett, ami ezután lebillent majd lezuhant. De semmi több. Máshol írtak valami továbbit, vagy ezzel ellenkezőt?

A másik - bár ez inkább csak bosszantó - hogy egyes hírszerkesztők kikiáltották a 10 (!) éves román gépet bűnbaknak, mivel "nincs benne katapultülés..."

Jó vicc lenne, ha nem lenne véresen komoly. Kíváncsi lennék, mikorra kerekedik ebből oktatógép-tender...

Sziasztok
Mekett
<<< Vissza Tovább >>>
1.,2.,3.,4.,5.,6.,7.,8.,9.,10.,11.,12.,13.,14.,15.,16.,17.,18.,19.,20.,
1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10., 11., 12., 13., 14., 15., 16., 17., 18., 19., 20.,
21., 22., 23., 24.