<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
gyurmakoma | Adatlap | 153953 | 2006. április 27. 14:48 | ![]() | |
Papa | Adatlap | 153952 | 2006. április 27. 11:48 | ![]() | |
Sziasztok! Köszi a segítséget, azt hiszem még körülnézek a piacon, aztán döntök a vásárlásról. Üdv. Papa | |||||
KeyPi | Adatlap | 153951 | 2006. április 26. 08:32 | ![]() | |
Bocsika: fúlyás=fújás :) húúú de reggel van még... | |||||
KeyPi | Adatlap | 153950 | 2006. április 26. 08:28 | ![]() | |
Szia Papa, A HP-101 az 1/72 terepmintához kicsit durva lesz, az AB-200-el pedig az 1/35 telibefúlyás lehet kissé unalmas. Szóval ha mindkét méretet szeretnéd valami mást válassz szerintem... Üdv. KeyPi | |||||
rocketeer | Adatlap | 153949 | 2006. április 26. 07:17 | ![]() | |
Szia Akos! Köszönöm a segítséget, nagyon hasznos infókat adtál! Azt még meg tudnád mondani, hogy ezeket a lakkokat hol lehet beszerezni? Köszönöm. Üdv. | |||||
MrChef | Adatlap | 153948 | 2006. április 25. 23:41 | ![]() | |
Papa, nekem AB 121-em van, és eddig tökjól működik! De ha te is ilyet vennél, és neked nem válna be, ne engem hibáztass!:-) Van még egy orosz Aeroggraph-om is. Az egyszerű, mint a baltanyél, de pont ezért szeretem. | |||||
Papa | Adatlap | 153947 | 2006. április 25. 23:26 | ![]() | |
Sziasztok! Festékszóró vásárlás előtt állok és a segítségeteket szeretném kérni. A fórumban visszaolvasva ajánlottátok a Conradból az AB 200-at, ugyanitt ebben az (ár)kategóriában van még a HP-101. A kérdés - melyiket válasszam? Alapvetően 1:72-es repülő és 1:35-ös harcjárműveket festenék vele (teljesfelület és terepminta). Előre is köszi a segítséget! | |||||
Akos | Adatlap | 153946 | 2006. április 25. 17:43 | ![]() | |
Rocketeer! Fényes lakknak az Akrilt használom (matricák alá, vagy ha kell, fedőfestéknek is), matt és félfényesből pedig a Custom Enamel System lakkokat, mert ezek nem sárgulnak. Ami hamar sárgul az a hagyományos lakkja. Előny? végigpróbáltam mindet, amihez hozzájutottam, ezekkel a legkönnyebb bánni, éa adják a legjobb eredményt. Pl. az akril fényes lakkal lehet ezüstöt lakkozni, vagy alufóliát, nem fut össze, mint más akrilok. | |||||
tray | Adatlap | 153945 | 2006. április 25. 12:42 | ![]() | |
Apaka! Köszi! Ez a szomszédban van, itt fogom először megnézni :) | |||||
rocketeer | Adatlap | 153944 | 2006. április 25. 11:16 | ![]() | |
Ákos! Kösz a tippet, persze tudom sokan sokfélét fognak javasolni, de ez nem baj. Az általad használt Model Masterek milyenek? Félfényesek, mattak? Te melyiket részesíted előnyben? Az akrilt vagy az enamelt? Tapasztaltál valamelyiknél előnyt, hátrányt? A Model Masterek tekintetében másoktól azt hallottam, hogy rövid időn belül besárgul. Neked erről mi a tapasztalatod? | |||||
Akos | Adatlap | 153943 | 2006. április 25. 09:55 | ![]() | |
Rocketeer! Én Model Master akril és Model Master Custom Enamel System enamel lakkokat használok már jó ideje, mindegyiket a saját hígítójával. De ha megkérdezel 10 makettezőt 10 eltérő választ fogsz kapni. | |||||
Apaka | Adatlap | 153942 | 2006. április 25. 08:54 | ![]() | |
tray! Fűt-Vent Épületgépészeti szakáruház, 1138 Révész utca 9. Én itt szoktam venni ilyen csöveket, meg ami kell hozzá. | |||||
rocketeer | Adatlap | 153941 | 2006. április 25. 07:44 | ![]() | |
Sziasztok! Egy kérdésem lenne amiben szeretném a segítségeteket kérni. Repülőimet festés és matricázás után általában matt vagy szatén lakkal fújtam le. Erre többnyire a Humbrol vagy Revell lakkokat használtam, de az utóbbi időben már nem vagyok megelégedve ezekkel. Van valakinek tuti receptje, hogy mi a legtökéletesebb és a legjobb erre a célra? Ti mit használtok? A Móvári versenyen láttam egy-két gépet melyeknek a fedő lakkozása nagyon tetszett, de sajnos azt nem tudtam kideríteni, hogy azokat mivel fújták. Köszönöm a segítséget előre is. Üdv. | |||||
tray | Adatlap | 153940 | 2006. április 25. 01:08 | ![]() | |
Köszi! "Légtechnikai boltot" tudnál címmel megadni? Az lenne a f*sza... | |||||
korzaar | Adatlap | 153939 | 2006. április 25. 00:22 | ![]() | |
Ja!!! Aleginkább a nitro mattitja be, de a Helios higitoja is elégggé ad neki. Akrilt még nem fujtam. A statikus feltöltödés akkor fog jelentkezni mikor letörlöd a plexit , nekem onnantol állandoan tele volt porral meg szöszel, ezután lecseréltem üvegre.) meg a mattulás miatt) igaz én elég sokat_ napi 2-3 orát is fujok néha, ugyanis elég sok vonatot csinálunk(kész nagyüzem). Miután kicseréltem üvegre az elölapot már nincs ilyen gond. De éppen most készülök csinálni egy uj kabint mert mostanra kitapasztaltam mi is volna az ideális elrendezés meg a méreteket is. Ez OSB lapokbol lesz, üveg elölappal, a tetején egy konyhai páraelszivo lesz, a hátfalon pedig teljes felületén szüröbetét , mögötte egy 100mm-es csövön szivja al a robbanásbiztos ventillátor a cuccot. Megvilágitás pedig egy zárt, kültéri kisméretü reflektorral történik. | |||||
korzaar | Adatlap | 153938 | 2006. április 25. 00:12 | ![]() | |
Szia! Légtechnikai boltokban lehet kapni kimondottan ilyesmire valo gégecsövet kb.1 méteres összcsukott állapotban de kihuzva többszöröse lesz . Anyaga aluminium, ráadásul különféle átméröben kaphatoak. | |||||
tray | Adatlap | 153937 | 2006. április 24. 23:45 | ![]() | |
V.Laci, MrChef! Kösz a tanácsokat, az Orczyban meg fogom nézni, ha lesz egy kis időm. | |||||
V.Laci | Adatlap | 153936 | 2006. április 24. 20:46 | ![]() | |
Tray! MrChefnek igaza van.Én háztartási-gépszerelő vagyok,olyan gégecsövet keress,amit a száritogépekhez használnak,páraelvezetéshez.Ha pesti vagy az Orczy Üzletházat ajánlom(az Orczy téren van).Remélem tudtam segiteni. Üdv:Laci | |||||
MrChef | Adatlap | 153935 | 2006. április 24. 20:37 | ![]() | |
tray, sztem érdeklődj mosógépszervízben vagy -alkatrészboltban, talán ott van ilyen műanyag gégecső. Vagy a poszívóknak is ilyesmi van. | |||||
tray | Adatlap | 153934 | 2006. április 24. 20:08 | ![]() | |
korzaar! Kösz az észrevételeket. Milyen higító mattítja? Akril, olaj, lakk, vagy mindhárom? Mondjuk ez a probléma kevésbé izgat, mert az eddigi próbák alapján elég gyorsan kicseréli a levegőt, de majd idővel meglátjuk :) Kb fél óráig járattam benne a levegőt, nem vettem észre, hogy feltöltődött volna. Már hallottam erről a jelenségről, de nem tudom, pontosan mit is jelent ez. Elkezd szikrázni? Földeléssel meg lehet oldani? Ha már a témánál vagyunk, hol lehet gégecsövet kapni? :) Olyan másfél méternyi kellene belőle, 10 cm átmérőjű, hajlékony. Ezzel vezetném ki a szagot az ablakon keresztül. (Igen, korzaar, tudom, hogy ilyen műanyag csöveknél fokozottan érvényesül a sztatikus feltöltődés. De mit lehet tenni?) | |||||
MrChef | Adatlap | 153933 | 2006. április 24. 19:00 | ![]() | |
korzaar! Neked mi a "recepted" a festőkabinra? Meg tudnád velünk osztani? Időszerűvé vált nekem is építeni egyet. Köszi! MrChef (Dési Tamás) | |||||
korzaar | Adatlap | 153932 | 2006. április 24. 18:24 | ![]() | |
SZIA TRAY!!!Nem akarlak elkeseriteni de egy idö után a plexi be fog mattulni a higitogöztöl, ráadásul a plexi nagyon hamar feltöltödik sztatikusan. ezt tudom tapasztalatbol, mert az én festökabinomnak szintén plexi volt az eleje, de mér lecseréltem üvegre | |||||
MrChef | Adatlap | 153931 | 2006. április 24. 13:12 | ![]() | |
A Mogyoró PC bontóban is lehet kapni rengeteg hűtőtventillátort, számítógéptápot, fillérekért! (használtak, de működnek) | |||||
tray | Adatlap | 153930 | 2006. április 22. 18:21 | ![]() | |
Hét darab plexilapból vágtam ki. Ezeket az OBI-ban vettem, 25x50 centis darabokban árulják, a 2 mm vastagságú 500 Ft, a 4 mm-es egy ezres (elég drágák). A fölső és az ablak részére vettem 4 mm-est, a többi kettes de azokat ma már inkább fából csinálnám, bár igaz, így kicsit világosabb. Na így összesen 5 db kettes és 2 db négyes vastagságú lemez került 4500 Ft-ba. A ventikre nem emlékszem, talán 3000-be került a kettő összesen. 12 voltosak, a PC-kben is hasonló van, bár ezek talán hangosabbak egy kicsit :) A táp már adott volt, ezt használom a fúrómhoz is, 4-5000 körül kapható. A szűrőt a MediaMarktban vettem, 800 Ft körül volt, de más anyag is használható, valószínűleg egyszerű szivacsréteg is megoldaná a szűrést. Ezen kívűl még csavarok és ragasztó kellett hozzá, ez is talán egy ezres. Tegnap este már kipróbáltam, sokat segített a szöszök eltüntetésében. Lehet érezni, hogy van benne egy kis huzat. A fölső szűrő frankón bekékült a festéktől, ha másból nem is, ebből biztosan látszik, hogy működik :) A higítószag megmaradt, ez ellen még gondolkozom, hogyan lépjek fel. Az egyik megoldás, hogy aktív szénszűrővel spékelem meg, a másik, hogy egy csövön keresztül kivezetem a levegőt. | |||||
gyurmakoma | Adatlap | 153929 | 2006. április 22. 17:07 | ![]() | |
Tray! Király a festőkabin. Tudsz mondani egy megközelitő árat,hogy mennyiből lehet kihozni? Mekkora ventillátor kell bele? A nagysága számit vagy a fordulatszáma a ventinek? Sima pc ventik? Hogy szuperál?Kipróbáltad már festés közben? | |||||
Bendeguz | Adatlap | 153928 | 2006. április 22. 14:55 | ![]() | |
attyaég, első ránézésre mint valami inkubátorféleség, de aztán jobban megnézve frankó kis kabin. | |||||
tray | Adatlap | 153927 | 2006. április 22. 14:48 | ![]() | |
Aha.. A két vencsi 9 centi átmérőjű, 12 voltos cucc, - ezek és szabályozható táp is a Conrad-ban lettek beszerezve. Van hangjuk rendesen ;) | |||||
flamerPUG | Adatlap | 153926 | 2006. április 22. 13:15 | ![]() | |
nagyon komoly kis berendzésnek néz ki!!! a két ventillátor 220-rol megy átalakitoval? | |||||
tray | Adatlap | 153925 | 2006. április 22. 11:05 | ![]() | |
Elkészült a festődobozom. Full plexiből raktam össze, ami egy rossz döntés volt, mert elég nagy gondokat okozott a darabolás és a ragasztás, jobb lett volna, ha fából csináltam volna a hátsó és alsó részeket. Egyébként bevált a dolog, még így is, hogy nem teljesen zárt, a szöszikék száma majdnem nullára redukálódott ;) Porszűrésre a porszívókhoz gyártott motorvédő szűrőket alkalmaztam. Remélem a képeken látszik a festődoboz is (a többitől tekintsünk el)... | |||||
max | Adatlap | 153924 | 2006. április 21. 18:00 | ![]() | |
tray! a kaszni is ugyan annyi festéket kapott mint a padlólemez!3rétegben festettem,a kaszni szinte tökéletes,de a padló elég gyenge lett!száradások között 1-2 napot várok.akkor csiszolok és fényezem újra!köszi a segitséget,ha van még vmi,akkor majd kérdezek! köszi | |||||
MrChef | Adatlap | 153923 | 2006. április 21. 17:55 | ![]() | |
tray! Most éppen az Aerograph-omból fújtam ModelMaster matt lakkot, és be is kábultam tőle, meg a higítóval való mosástól is:-) | |||||
tray | Adatlap | 153922 | 2006. április 21. 16:48 | ![]() | |
MrChef! Szerintem a pisztolyos tapasztalatokat nehéz elmondani, többet tanulsz, ha gyakorolsz vele :) | |||||
tray | Adatlap | 153921 | 2006. április 21. 16:47 | ![]() | |
max! Szerintem száradás után csiszold le. Fújáskor egyszerre csak vékony réteget szórjál fel, ha nem fed teljesen, várd meg, amíg megszárad, és azután fújj rá még egy réteget. Inkább több, vékony rétegben fesd le mint egy vastagban! | |||||
max | Adatlap | 153920 | 2006. április 21. 14:36 | ![]() | |
tray! tamya ts-36-al festettem!ez ugye spray és nem tudom...lehet igazad van!ha ez van mit tegyek?mossam vissza vagy száradás után csiszoljak? köszi a segitséget! | |||||
MrChef | Adatlap | 153919 | 2006. április 21. 14:00 | ![]() | |
Üdv! Megosztanátok velem és mindannyiunkkal szórópisztolyos tapasztalataitokat? Én már igen régóta makettezem, van Aerograph-om is, komolyabb pisztolyra csak nemrég fizettem be, működik is jól. Kompresszorom 2 éve van. Csak múltkor vért izzadtam, mire sikerült beállítanom a stukkert meg a festéket. Ezért gondoltam, hátha van valakinek ULTIMATE tapasztalata!:-) | |||||
tray | Adatlap | 153918 | 2006. április 21. 13:35 | ![]() | |
max! Ha ecsettel festel (de pisztollyal is előfordulhat), és túl sok festéket hordasz fel, akkor fordulhat elő, hogy megfolyik, ez száradás után úgy néz ki, mintha kis buborék lenne a helyén. Nem szabad vastagon festeni, ennyi a megoldás. (Remélem jól értettem a problémádat) | |||||
max | Adatlap | 153917 | 2006. április 21. 12:40 | ![]() | |
hi! nekem lenne egy kérdésem!miért poklisodik föl a festék?kis levegő buborékok vannak a réteg alatt!lehetséges,hogy zsiros letta felület? előre is köszi | |||||
Atesz | Adatlap | 153916 | 2006. április 21. 10:45 | ![]() | |
SZia! Szerintem a belső keverésű mindenfajta festéshez jobb. Egyébként hogy érted azt, hogy "vékony"? Réteg, vagy minta? Üdv: Atesz | |||||
mustang | Adatlap | 153915 | 2006. április 21. 09:39 | ![]() | |
Sziasztok! Lenne egy olyan tiszteletteljes kérdésem,hogy melyik festékszóró a jobb a vékony festéshez? A külső vagy a belső keverésű? A segítséget előre is megköszönöm! mustang | |||||
Miles | Adatlap | 153914 | 2006. április 14. 16:18 | ![]() | |
Tiszteletem! Állítólag a mosonmagyaróvári versenyen ott lesz Gabbert úr is. Vennék tőle pisztolyt. Nem tudja valaki, hogy miben kell nála fizetni? Euro vagy jó neki a forint is? Illetve melyik típust érdemes? Nem kell nekem vérprofi, de azért a legegyszerűbbet sem szeretném. (A Triplex II-kel szemezek leginkább.) Miles | |||||
Balu | Adatlap | 153913 | 2006. április 13. 13:37 | ![]() | |
szia heringfalva! Ha rendelsz Japánból, kb 800Ft-ért kapsz 300ml-t Balu | |||||
korzaar | Adatlap | 153912 | 2006. április 13. 11:47 | ![]() | |
sziasztok! badger tipusu szoropisztolyhoz keresek düznit és tüt esetleg szervizt ahol megcsinálják. köszi :korzaar | |||||
Zolee | Adatlap | 153911 | 2006. április 12. 09:37 | ![]() | |
Pár kép amit ígértem. zolee | |||||
MrChef | Adatlap | 153910 | 2006. április 11. 22:16 | ![]() | |
Desztillált víz, és minimális alkohol. Minél több alkoholt teszel bele, annál gyorsabban szárad a festék. Szórópisztolyból kifújva szinte már a levegőben is megszáradhat, ha túl sok benne az alkohol. A pisztoly kimosásához denaturált szesz elég jó, de például a Revell akrilhoz acetonmentes körömlakklemosó. | |||||
heringfalva | Adatlap | 153909 | 2006. április 11. 20:52 | ![]() | |
köszi,megpróbálom,mert 500 pénz a pici higitója.A sima alkohollal hamarabb szárad?? Heringfalva. | |||||
tray | Adatlap | 153908 | 2006. április 11. 15:21 | ![]() | |
A csapvíz a legolcsóbb megoldás, de ehelyett már inkább a desztillált vizet ajánlom, ez sem drága, és nem kell félni a szennyeződésektől. | |||||
gyurmakoma | Adatlap | 153907 | 2006. április 11. 14:49 | ![]() | |
Sima viz jó lesz,max minimális alkohol.. de én csak vizet használok. higitót csak a pisztoly mosásához ajánlom.. | |||||
heringfalva | Adatlap | 153906 | 2006. április 11. 14:45 | ![]() | |
Sziasztok!! Tamiya acril festéket kellene szóráshoz higítanom.A gyári higitó elég drága,mit használhatnék helyette??? köszi. heringpapa. | |||||
tray | Adatlap | 153905 | 2006. április 9. 15:28 | ![]() | |
Atesz! Köszi neked is a képeket, úgy látom, ott sima szivaccsal fogja meg a port. | |||||
tray | Adatlap | 153904 | 2006. április 9. 15:23 | ![]() | |
Köszi az észrevételeket! Hasonlókat nézegettem én is a neten, de általában a gázok és a levegőben lévő festék elvezetése miatt építenek ilyet az emberek, ritka az olyan, amit porszűrővel raknak össze. A köv. linken az oldal alján van egy olyan, mint amiben most gondolkozom: www.scaleautomag.com/sca/community/forum/topic.asp Tehát teljesen zárható lesz, két kesztyűs nyílással. Meg kettővel a levegő kiszívásához és befújásához. A dobozt átlátszó plexyből ragasztom, meg veszek még két nagy ventillátort. Már csak a szűrő anyaga a kérdés. Ruhaszövet? Szivacs? Eldobható porszívó-porzsák? Autókba való levegőszűrő? Szerintetek? Sirdaniel, jól jönne nekem is egy olyan szűrő :) csak kicsit drága, és nem is biztos, hogy 100%-ban megfelelne... De ha megnéznéd, hogyan működik, az sokat segítene. Centrifugális elven működik? Milyen anyagból készítik azt a részt, ahova beleragad a por? |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Én is megprószálok összedobni egy kabint/dobozt/ hirtelen anyagokból.
A ventilátorok mennyire birják?
Mekkora a sebességük?
Én is kettőt tegyek bele vagy elég egy nagyobb??