| <<< Vissza | Tovább >>> |
| 1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
| Elelektrolakatos | Adatlap | 154548 | 2006. augusztus 7. 10:54 | ![]() | |
| b.zoli | Adatlap | 154547 | 2006. augusztus 7. 10:26 | ![]() | |
|
25 éves vagyok, és már jó pár makettet összeraktam, de van egy olyan rossz tulajdonságom, hogy szeretek 100%-os munkát kiadni a kezemből. Sajnálatos módon, a porszemek, mindig beleköpnek a levesbe. Már festés előtt kompresszorral is kifújtam az ecset, na akkor oké volt. Amit mondtál azt megfogadom, és köszönöm, remélem sokat fog javítani a helyzeten. Lehet, hogy még zargatni foglak ! MrChef H100 hígítót csak makettboltba lehet beszerezni? | |||||
| MrChef | Adatlap | 154546 | 2006. augusztus 7. 10:21 | ![]() | |
|
b.zoli, akril festéknél folyó csapvíz, majd denaturált szesz enamel festéknél H-100 higító. Utána papírzsebkendőbe törlöm az ecsetet. | |||||
| pilotka | Adatlap | 154545 | 2006. augusztus 7. 10:01 | ![]() | |
|
b.zoli ! Hány éves vagy? - bocsi, de ez fontos? Az ecsetet mosd ki előtte hígitóval és szappanos vízzel, teljesen öblitsd ki és rázd szárazra és törlés nélkül száritsd ki! Nagyon kell az ecsetekre vigyázni, zárt dobozban tárold a szőrök sérülése nélkül. Csak kiváló minőségű ecsetet használj! A makett felületét gyenge konyhai mosogatószeres vizzel kell lemosni, nem törölni, lerázni, lefújni, v. hajszárítóval leszáritani, vagy a kis területet alkohollal zsírtalanítani, pamut ronggyal. Nem műszálas !, mert az sztatikusan feltölti és visszaszippantja a port. Lehetőleg egy nagy, zárt dobozban tárold a makettet a visszaporosodás ellen. Festés után is ide zárd be min 24 óráig, meg se emeld a tetejét, ne légy kiváncsi, mert a porszemcsék is ugyanolyan kiváncsiak...Kiváló erre a fénymásoló papír gyűjtődoboza, ezekez ingyé odaadják a fénymásolókból Örültem, ha segítettem | |||||
| b.zoli | Adatlap | 154544 | 2006. augusztus 7. 09:27 | ![]() | |
|
Sziasztok! A problémám a következő, ecsettel festek, de a felület nem 100%, mely köszönhető az ecsetből időnként előkerülő szöszmőknek, illetve porszemcséknek. A kérdésem az lenne, hogy Ti mivel szoktátok tisztítani, illetve a porszemcséket eltávolítani az ecsetből, úgy, hogy az 100% legyen. Köszi Zoli | |||||
| Püsi | Adatlap | 154543 | 2006. augusztus 6. 12:42 | ![]() | |
|
Tomcat, Azt hiszem ebben az árban ( ami kb. 22e Ft ) nem hiszem, hogy ár érték arányban jobbat találsz. Amúgy a távolkeleti e boltok szerintem a legolcsobbak, én ott vettem a 1/6-os Tamiya Harleymet is. Laci | |||||
| Tomcat | Adatlap | 154542 | 2006. augusztus 6. 12:29 | ![]() | |
|
Köszi az infót, Püsi Én még majd megérdeklődöm a közeli makettboltokban is, hogy milyen a választék. Egyszer láttam egy (azt hiszem) Holdingot, már sajna nem emlékszem,hogy milyen tartozékok voltak hozzá, ez volt kb 2 éve. Egyébként a Holding-okról mi a véleményetek? T | |||||
| ChevyG | Adatlap | 154541 | 2006. augusztus 6. 12:25 | ![]() | |
|
szükségem lenne RLM átváltó táblázatra! | |||||
| Püsi | Adatlap | 154540 | 2006. augusztus 6. 12:10 | ![]() | |
|
Tomcat Én is kaptam mailt Atesztől, a most vásárolt Fengda pisztolyával kapcsolatban. Én most néztem a LuckyModell lapján egy Gunze ( PS-264 ) pisztolyt szálítási dillyal együtt lenne 102$. És ebben benne van a légvezeték is. Sajna a Gunze pisztolyok minőségéröl eddig nem kaptam megfelelő választ senkitől. De japán és a festékük is jó minőségü. Én meglehet hogy ezt veszem. Laci | |||||
| MrChef | Adatlap | 154539 | 2006. augusztus 6. 11:51 | ![]() | |
|
Tomcat, a szórópisztoly vásárlásban kérd itt meg valamelyik szakértő kollégát. Én régen vettem az Aerograph-ot, nekem bevált, aztán 2 éve az AB-121-es taput (16 ezer Ft-ért), ezzel mázlim volt, nincsen semmi hibája, pedig az AB típusoknál előfordul. Ha újat akarsz venni, esetleg lehetne valamilyen Gunze vagy Tamiya márkájú, távol-keleti online shop-okban kapható. Vagy a német Gabbert úr is gyárt nagyon jó minőségű szórópisztolyokat. A csatlakozó tulajdonképpen mindegy. Van, amelyik gyorscsatlakozós, másokra gumicsövet lehet szerelni. Lényeg, hogy stabil legyen. Üdv: MrChef | |||||
| Tomcat | Adatlap | 154538 | 2006. augusztus 6. 11:42 | ![]() | |
|
Köszi, Atesz! És szabályozható a szóráskép nagysága? Ha igen, milyen méretekben? Ja, és nekem van egy Revell kezdő szórópisztolyon(ezzel készítettem eddig minden szórásomat, nem volt vele semmi gond, csak hát azokhoz a mintákhoz, amiket már mostanában akarok készíteni, nem elég), és ehhez van légvezetékem(szintén 6 mm-es, ha jól mértem). Ez jó lehet-e hozzá, vagy nekem is kell beszerezni egy másikat? Vagy van-e egyáltalán ilyen légvezetékekben szabvány, vagy más típusú pisztolyhoz más a méret? Köszi a mailt! Tomcat | |||||
| Tomcat | Adatlap | 154537 | 2006. augusztus 5. 20:38 | ![]() | |
|
Sziasztok! Most készülök venni egy belső keveréses szórópisztolyt, és előbb biztosra szeretnék menni egy-két dologgal kapcsolatban. Melyek azok a típusok, amelyek megbízhatóan működnek, itthon beszerezhetőek? És egyáltalán milyen árakban vannak ezek és mi az az árminimum, ahonnan megbízható eszközt lehet már kapni? És rá lehet ezeket csatlakoztatni a hagyományos palackokra is? Köszi előre is a segítséget! Tomcat | |||||
| MrChef | Adatlap | 154536 | 2006. augusztus 5. 18:30 | ![]() | |
|
Üdv! A "Mi készül éppen?" topikban láthatóak a jó öreg Aerograph-al történt fújás eredménye. Nem csalódtam benne!:-) | |||||
| Kalóz | Adatlap | 154535 | 2006. augusztus 4. 19:11 | ![]() | |
|
hellodebil! Enamel festékekhez is lehet kapni retardert, de itt szerintem is a hígítással van a gond, ahogy MrChef írja. A festékcseppeknek ugyanis nincs elég idejük, hogy összeolvadjanak rendesen, ezért jön létre a "narancsos" festés. mindenesetre vigyázz, hogy ne hígítsd túl és ne tartsd sokáig egy helyen a pisztolyt, mert megfolyhat, bár ha sikerül eltalálni a hígítás mértékét, akkor annak kisebb a veszélye. Fújás előtt azért próbáld ki valamilyen műanyagdarabon, ne a makettet rontsd el esetleg. Üdv és jó munkát: Kalóz | |||||
| MrChef | Adatlap | 154534 | 2006. augusztus 4. 18:12 | ![]() | |
|
Szerintem igen, próbáld ki úgy! Arra vigyázz, hogy tényleg csak lehelletnyi ideig tartsd egy helyben a felület fölött, különben megfolyik a festék! Egy jól alapozott, kellően matt felületen viszont néhány vékony réteg megteszi a hatását. | |||||
| hellodebil | Adatlap | 154533 | 2006. augusztus 4. 18:04 | ![]() | |
|
Ez MM 2085-ös olajos fsték, akkor tegyek hozzá több higitót? | |||||
| MrChef | Adatlap | 154532 | 2006. augusztus 4. 18:02 | ![]() | |
|
Én ma vettem akril festékhez való "Akril lassítót" az egyik hobbi-művész boltban. Ebből pár cseppet hozzá kell adni a fújásra szánt festékhez. Enamelnél nem nagyon áll fenn a túl hamar száradás veszélye, de ott az erősebb higítás segíthet. | |||||
| hellodebil | Adatlap | 154531 | 2006. augusztus 4. 17:58 | ![]() | |
|
Van benne vmi sajnos... de ez mitől van? Hogy lehet késleltetni a festék száradásását? Még több higitóval? | |||||
| MrChef | Adatlap | 154530 | 2006. augusztus 4. 17:53 | ![]() | |
|
Szép egyenletesnek tűnik nekem az első képen, viszont kicsit darabos a felületen. Ez azért van, mert már a felületre érkezéskor megszáradt a festék. De nem biztos, hogy darabos, csak én úgy látom a képen. | |||||
| hellodebil | Adatlap | 154529 | 2006. augusztus 4. 15:58 | ![]() | |
|
kb most igy néz ki első fújás után... | |||||
| MrChef | Adatlap | 154528 | 2006. augusztus 4. 15:35 | ![]() | |
|
Fújáshoz MINDENKÉPPEN higítani kell, bármilyen festéket!:-) Nem is kicsit, van olyan, amit 1:5 arányban (1 rész festék, 5 rész higító). A fedőképesség függ a festéktől. A szürke általában jól fed, a sárga, piros nagyon rosszul, ahhoz több réteg is kell. De van olyan festék, pl. Lifecolor szürkés-homokszín, ami első fújásra jól fed, persze megfelelően alapozott felületre. Az alapozott felület lényege, hogy nem a fényes, csúszós műanyagra fújod a festéket, hanem száraz, matt felületre, ugyanis azon jól megtapad a festék. De minden a festék típusától, tulajdonsáságtól függ. Minden márkánál van olyan, ami azonnal jól fed, és van, ami csak több réteg után. | |||||
| hellodebil | Adatlap | 154527 | 2006. augusztus 4. 15:21 | ![]() | |
|
Jah és ez a réteg még nagyon sérülékeny, többször átfújás után már jó lesz, erős lesz mint a beton? | |||||
| hellodebil | Adatlap | 154526 | 2006. augusztus 4. 15:20 | ![]() | |
|
Naszóval megvolt az alapozás, de a Gunze-t is higitani kellet, a Model mastert higitva ráfújtam egy véknoy rétegben, igazából még be sem fedi a hajót, most várok és holnap megint ráfújok... az úgy jó kb, ha 4x átfújom és akkor fedi be rendesen a hajótestet? | |||||
| Satyak | Adatlap | 154525 | 2006. augusztus 4. 14:55 | ![]() | |
|
Tudna nekem valaki segíteni hogy hogyan érjem el a legjobb króm hatást a motor makettemen. Egy Mv agustáról lenne szó. | |||||
| MrChef | Adatlap | 154524 | 2006. augusztus 3. 20:11 | ![]() | |
|
Én arra tippelek, hogy igen hamar szárad. A Gunze név a minőségre. De alapozni szinte bármilyen világosszürkével lehet, akár akril, akár enamel. Az akrilt többen kedvelik erre a műveletre. | |||||
| hellodebil | Adatlap | 154523 | 2006. augusztus 3. 17:57 | ![]() | |
|
Hello! A Gunze fehér alapozó festékének mennyi a száradási ideje? Mert azt mondták, hogy két rétegben vékonyan fújjam le a hajót... | |||||
| ftibi | Adatlap | 154522 | 2006. augusztus 3. 16:18 | ![]() | |
|
Sziasztok! Van valakinek olasz festési mintája Semovente M40-hez, főleg terepminta érdekelne. | |||||
| Z63 | Adatlap | 154521 | 2006. augusztus 3. 14:37 | ![]() | |
|
occ! Duplicolor sprayt a Tesco áruházakban láttam,de ha el tudsz jutni Budapesten a IV.ker.Árpád út 154.-be(a víztorony mellett)az a mintabolt.Tel.:06/1-370 17 21 Üdv.! | |||||
| Vadász | Adatlap | 154520 | 2006. augusztus 2. 19:50 | ![]() | |
|
MrChef! Gyakorolj nagyon sokat!!! Csak akkor tudod élesben jól használni, ha biztos a tudásod, és rutinod is van. A tudást az egyetemen osztják a rutint a gyárban. Vadász | |||||
| kisrozi | Adatlap | 154519 | 2006. augusztus 2. 19:41 | ![]() | |
|
Valamit kérsz hogy engedjen a felibűl ozt készen is van:-) 15-19 ezer pénz, de vele beszélj, jó srác,de még mindig azt mondom nincs szerintem baj azzal az ab-val csak jól össze kéne rakni, meg alapozásra valami mást használni,ezt meg csak kamufázsra, szerintem | |||||
| MrChef | Adatlap | 154518 | 2006. augusztus 2. 18:52 | ![]() | |
|
Hello, alapozás mindenképpen kell! A Gunze jó választás, az fújásra az egyik legjobb. A 3:1 arány talán még túl sűrű is. Lehet, hogy majd jobban kell higítanod. Ha köpköd a pisztoly, akkor biztosan. | |||||
| MrChef | Adatlap | 154517 | 2006. augusztus 2. 18:51 | ![]() | |
| MrChef | Adatlap | 154516 | 2006. augusztus 2. 18:50 | ![]() | |
|
Vadász, köszi, akkor jobban higítom. :-) Sőt, ma fújok enamelt, az ilyen kis dűzni jobban szereti. :-) | |||||
| hellodebil | Adatlap | 154515 | 2006. augusztus 2. 18:31 | ![]() | |
|
Hy everybody! Szóval lassan nekiállok a Musashinak. Azt ajánlották h Gunze alapozóval fújjam le (fehér - nem higitom), ezután a Model Master 2085-ös (Grauviolet) 2 rétegban fújjam le a hajótestet. (higitva kb 3 : 1 arányban) Mi erről a véleményetek? Nem lesz az a festék túl higitva? | |||||
| kisrozi | Adatlap | 154514 | 2006. augusztus 2. 18:00 | ![]() | |
|
Sziasztok Chef, bocsi külhonban volTAM. BD vagyis Badger, ez valmivel pontosabb az AB-nál, de a termékeik megegyeznek.(külsőre alkatrészekre)Viszont szemmel látszik, hogy finomabb megmunkálás, és az ár is jó, jobb mint egy ab boltban.nem tom mért szárad be, bár én a nagyobb felülethez "köbunkó" tipusú pisztolyt használok,azzal lehet felületet festeni, a düzni meg akkora mint egy ló orra... | |||||
| Vadász | Adatlap | 154513 | 2006. augusztus 2. 17:07 | ![]() | |
|
MrChef! Forditsd meg a dolgot. Végy egy tál vizet, és kezd el bele festéket rakni. akkor jó a dolog, ha már éppen tudsz vele festeni. Ez kb. 1festék/6vízhez-hoz Az akryl az türelem játék. Ennél sűrübb festékkel (1/4) csak 0,35-ös pisztollyal érdemes dolgozni. Ez az arány az igazi akrylra érvényes Lifecolor,Aeromaster,Agama, stb. A Gunze, Tamyia mehet egy kicsit sűrűbben is. Vadász | |||||
| MrChef | Adatlap | 154512 | 2006. augusztus 2. 11:30 | ![]() | |
|
Zebi, elég erősen, jól volt higítva a festék, a kompresszorom bírja a gyűrődést. Melegszik, de ez normális azt hiszem. A baj az, hogy az akrilfesték nagyon hamar oda-és beleszárad a dűznibe, eltömődik, utána meg nem fúj a pisztoly. Lehet, hogy retardert kéne tennem a festékbe? Revell akril fújásánál ez nem fordult elő, mert az nem szárad olyan hamar, mint mondjuk a Tamiya vagy a Lifecolor. Enamel fújásakor sem jelentkezett ez a probléma. | |||||
| Zebi | Adatlap | 154511 | 2006. augusztus 2. 10:48 | ![]() | |
|
MrChef! Ha 0.2-es pisztollyal akarsz akrilt fújni, azt higítani kell, méghozzá erősen. Utána meg türelemjáték a festés, már ha bírja a kompresszorod. | |||||
| MrChef | Adatlap | 154510 | 2006. augusztus 2. 10:38 | ![]() | |
|
Vadász, azt, hogy éppen annyira higítottam fel a festéket desztillált vízzel, hogy se nem volt túl sűrű, se nem túl híg. Szépen, egyenletesen fújta a pisztoly a felületre. Üdv: MrChef | |||||
| Vadász | Adatlap | 154509 | 2006. augusztus 2. 06:08 | ![]() | |
|
MrChef! Mit értesz tökéletes higítás alatt? Vadász | |||||
| Püsi | Adatlap | 154508 | 2006. augusztus 1. 22:35 | ![]() | |
|
Sracok, Airbrush pisztolyt szeretnékvenni. Ki melyiket javasolja? Én a neten a Tamiyát és a Gunzét néztem. Köszi | |||||
| MrChef | Adatlap | 154507 | 2006. augusztus 1. 21:11 | ![]() | |
|
merthogy nem tehetem rögtön minden egyes fújás után higítós tálkába a pisztoly elejét... | |||||
| MrChef | Adatlap | 154506 | 2006. augusztus 1. 21:10 | ![]() | |
|
Köszi! Végül is megoldódott. Kitisztítottam tűvel, minisörtével, denaturált szesszel. Csakhogy... 2 perc fújás után megint beszáradt a dűznibe a festék, ami tökéletesen volt higítva, gyönyörűen terült. Talán az a baja a pisztolyomnak, hogy túl haram szárad a festék, tehát a dűzninél is hamar szárad. Retardert kéne tennem a festékbe...? (Lifecolor) | |||||
| korzaar | Adatlap | 154505 | 2006. augusztus 1. 20:13 | ![]() | |
|
hát én spec a másik pisztollyal fujom ki nitrohigitoval, , de ha leszeded és beáztatod nitroba az is hamar elintézi, utána meg kifujod levegövel | |||||
| MrChef | Adatlap | 154504 | 2006. augusztus 1. 20:11 | ![]() | |
|
Mivel szedjem ki? Észterhigító pl. jó erre a célra? | |||||
| MrChef | Adatlap | 154503 | 2006. augusztus 1. 20:11 | ![]() | |
|
Hű...pedig mindig alaposan kimosom. Legutóbb egy kis gumiszerű festékdarabot szedtem ki belőle. Lehet, hogy van még ott piszok? :-S | |||||
| korzaar | Adatlap | 154502 | 2006. augusztus 1. 20:05 | ![]() | |
|
Valszeg eltömödöt festékkel a düznivédö belseje, az a rész ahol a düzni körül van egy pici rés körben, | |||||
| MrChef | Adatlap | 154501 | 2006. augusztus 1. 19:25 | ![]() | |
|
Kedves Szakértők, mitől lehet az, hogy 2 bar-os nyomásnál is csak gyengén jön a pisztolyomból a levegő, viszont ha lejjebb csavarom a dűznivédőt, jön rendesen. (úgy persze nem lehetne vele fújni) Eddig nem volt ilyen baja, és most sem érzem, hogy bárhol szökne beőle a levegő. Hol lehet a hiba? Kisrozi, 1238-as hozzászólás pls.!:-) | |||||
| MrChef | Adatlap | 154500 | 2006. július 31. 19:28 | ![]() | |
|
Én tegnap kimostam. Úgy, hogy kevés denaturált szeszt (akril festékhez) egy tálkában erősen ki-be szívtam vele. De mivel maradéktalanul nem jön ki a festék, legközelebb is csak ahhoz a festékhez használom, amilyen volt benne. | |||||
| Bukebe | Adatlap | 154499 | 2006. július 31. 19:14 | ![]() | |
|
Sziasztok! Szerintetek a fecskendőt érdemes kipucolni használat után ? Vagy nem érdemes? | |||||
| <<< Vissza | Tovább >>> |
| 1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
A H100 az a mezei háztartási hígító bármely festék és illatszer boltban megkapod!
Üdv: Elektro