<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
vlevi | Adatlap | 161885 | 2009. szeptember 9. 18:33 | ||
Kis felületre valóban lehet ecsettel festeni akrillal, ezért pl. figurákhoz jó lehet. De egy autót nem kezdenék el akril fényes feketével ecsettel festeni. Még a műszerfalát sem. De az olajszűrőt (2×3mm-es henger :) ), bevállaltam, és nem lett rossz. Előzmény: (161883) MrChef 2009. szeptember 9. 08:40 | |||||
gaborka | Adatlap | 161884 | 2009. szeptember 9. 13:10 | ||
A Humbrolt elég jól lehet fújni, finom pigmentű festék. A 0,3-as dűznin biztos hogy átmegy, emiatt ne aggódj. Inkább tapasztald ki a megfelelő hígítást és nyomást. c[ ] | |||||
MrChef | Adatlap | 161883 | 2009. szeptember 9. 08:40 | ||
Hát igen. Akrilt ecsettel festeni idegőrlő. Vallejo akrilt lehet ecsetelni kis felületre, de megfelelően kell higítani hozzá. | |||||
vlevi | Adatlap | 161882 | 2009. szeptember 9. 00:10 | ||
Lehet ecsettel is, kisebb felületeket már festettem Tamiya akrillal. és volt olyan eset is, hogy Airfix, vagy Heller Gift készlethez adott festékkel (ez talán valami előre hígított humbrol akril lehetett), szóval ezzel festettem kisebb részeket ecsettel. De én is inkább fújom az akrilt. Az enamel festékekkel jobban lehet ecsettel dolgozni. | |||||
MrChef | Adatlap | 161881 | 2009. szeptember 8. 22:54 | ||
Helló, ecsettel is megy a leírása szerint, de még nem próbáltam (nem volt rá szükségem). Ha úgy adódik, szerezz be szórópisztolyt és kompresszort, mert nagyon-nagyon megdobja a makettezést.:-) Üdv, Tamás | |||||
Sziluboy | Adatlap | 161880 | 2009. szeptember 8. 22:16 | ||
Én pont ma próbáltam ki vele. Igen biztató lett az eredmény! | |||||
Ákos | Adatlap | 161879 | 2009. szeptember 8. 22:12 | ||
Salou! Gunze akril lakkot én mindig desztillált vízzel hígítom. Én sem próbáltam még. | |||||
Lompi | Adatlap | 161878 | 2009. szeptember 8. 21:55 | ||
MrChef! Köszi!Ecsettel nem megy? Nincs fujókám :o). Lompi | |||||
sza.sa | Adatlap | 161877 | 2009. szeptember 8. 20:50 | ||
Köszi! Bár most ha belegondolok, akkor pl. enamel festékkel való befolyatás, koszolás előtt nem Mr.Color-al kellene lakkoznom, hanem akril lakkal. Jól gondolom? Mr.Color utolsó rétegnek mehetne akkor. | |||||
Tumasz | Adatlap | 161876 | 2009. szeptember 8. 19:22 | ||
Sziasztok! Nem tudja valaki hogy a Gunze - Clear Greenjének melyik enamel festék a megfelelője? | |||||
csabbee | Adatlap | 161875 | 2009. szeptember 8. 18:50 | ||
Hello! A fényes c46,a matt c30.Félfényesük tudtommal nincs,a kettőből kikeverheted a neked megfelelő arányt.De egyébként a matt sem teljesen krétamatt.Kis retardert keversz hozzá,akkor nagyon szép enyhén fényes felületet ad az is.Ha tudod akkor a saját higítójával keverd. Üdv:Csabi. | |||||
salou | Adatlap | 161874 | 2009. szeptember 8. 17:26 | ||
Zoli, Ákos! Tehát a Gunze sima akrilhoz használható, a MrColor higító? Még soha nem próbáltam. | |||||
sza.sa | Adatlap | 161873 | 2009. szeptember 8. 13:32 | ||
Meg tudja valaki mondani a Gunze Mr.Color fényes/félfényes/matt lakkjainak kódszámát? Rendelnék de nem igazodtam el a sok clear festék között... :( | |||||
Ákos | Adatlap | 161872 | 2009. szeptember 8. 12:33 | ||
Át, persze hígítani kell, több legyen a hígító, mint a festék. Humbrolból a legújabb a Super Enamel, ez a legfinomabb szemcséjű. Volt régebben még a sima Enamel és a Color. Ez a legutóbbi csak szűrés után, de csak akkor találkozol vele, ha nagyon régi festéked van. | |||||
Rocco | Adatlap | 161871 | 2009. szeptember 8. 11:25 | ||
Sziasztok! Nemrég vettem szórópisztolyt. Az a kérdésem hogy Humbrol festékeket jók fújási célra? Pontosabban a 0.3-as düznin átmegy a festék? | |||||
gaborka | Adatlap | 161870 | 2009. szeptember 8. 11:13 | ||
Itt van egy ilyen: www.paintassistant.com és itt van Revell - Gunze átváltás is. c[ ] | |||||
lucky | Adatlap | 161869 | 2009. szeptember 8. 10:30 | ||
Én is az alapozásra szavazok. Ha más nincs jó a fényes lakk is, de enamel legyen. Ez jobban tapad a fémhez, az alapozóhoz meg a festék. Az alu eléggé sima, alapozás nélkül a festék "lecsúszik" róla. | |||||
Timur | Adatlap | 161868 | 2009. szeptember 8. 08:47 | ||
Szia! Brett Green úgy oldotta meg, hogy belekeverte a 02-t a fémszínbe. Nem kevés kísérletezés kell a megfelelő arányhoz, de így érhető el az egységesebb hatás. Neccesebb az utólagos színezett lakk a fém fölé, bár ez lenne a pontosabb... Üdv és Horrido! | |||||
MrChef | Adatlap | 161867 | 2009. szeptember 7. 23:05 | ||
Helló, szerintem Dunaplaszt Primer-rel alapozd le (szórópisztollyal fújd). Az minden anyagon, és minden fémen betonkeményen megtapad, és tökéletes alapot ad. Középszürke színű, nitróval higítható. www.kolor.hu/termek.php Én ezt használom, hacsak nem világos színnel kell utána dolgoznom. | |||||
Lompi | Adatlap | 161866 | 2009. szeptember 7. 22:58 | ||
Lécci segítsetek. Alamánium :o) fóliából készítettem alkatrészt (hűtőlapátot) festés előtt le kell alapozni, vagy festhetem a végleges színnel (félfényes fekete)? Lompi | |||||
Örekkengoo | Adatlap | 161865 | 2009. szeptember 7. 21:57 | ||
Ákos | Adatlap | 161864 | 2009. szeptember 7. 21:40 | ||
Én a fémszín (natúr fém színű gépek) fölé Gunze akril fényes lakkot szoktam fújni, ettől megmarad fémszínnek. | |||||
Örekkengoo | Adatlap | 161863 | 2009. szeptember 7. 21:30 | ||
Az én időmben (úgy hatezer éve) még nem ismertem ennyire a festékek lelkét. De haladnék én is a korral, és mivel Gunzét használok, a minap vettem egy nagy flakon Mr. Color hígítót, kíváncsi leszek rá. Kérdés: milyen metál lakkal fújjam le a Messeremet, ha még utólag egy kis zölddel kevert színtelen lakkréteget szeretnék rá felvinni, és azt akarom, hogy a klf. rétegek ne bántsák egymást! Sok ezüst azonnal meghal, ha akár csak víz is éri, és az akkor használt Natur Metál fölé egy kis zöldes árnyalatú lakkréteg kell, ez volt valamikor az Ikarol (Timurtól kaptam az infot, nem magamtól vagyok ilyen okos). Vagy inkább eleve keverjem bele a zöldet a metálba? Próbált már valaki ilyet csinálni? Szevasztok: ÖK | |||||
Z63 | Adatlap | 161862 | 2009. szeptember 7. 20:35 | ||
Amon! Szerintem titkold el, hadd küzdjön egy kicsit a gazember! :-) Persze, majd úgyis nekem kell beszereznem neki a Revell festékeket, ami alapján majd kikeveri Gunzéból. MrChef! Amikor nem volt saját hígitónk, akkor tiszta alkohollal hígitottuk és jónéhány ballépés után kialakult a szisztéma.Eszerint Mr.Retardert kell hozzá cseppenteni és így már nem fog a levegőben elpárologni az alkohol,nem fog kifehéredni a mattlakk sem. Ezenkívül a tömény(96%-os) vagy "abszolút"alkohollal érdekes fakítási és egyéb időjárás effekteket lehet csinálni. A vizes hígitástól mindig is irtózom, mert egyszerűen nem terül olyan szépen, de van aki erre esküszik és szebben fúj vele, mint én. Kinek a pap, kinek a papné... Én továbbra is a Tamiya kockaüveges szintetikust és a Gunze Mr.Colort tarom a legjobbnak! Ha akrilt használok, még a Gunze és Tamiya, vizesbázisú akriljait is a Mr.Color észteres hígítójával fújom, mert sokkal szebben terülnek. Természetesen retarder ehhez is kell, 2-3 csepp, egy szórópisztolynyi keveréshez. Üdv,Z63 | |||||
MrChef | Adatlap | 161861 | 2009. szeptember 7. 20:13 | ||
Ez azért van így, mert ha alkohollal kevered, akkor a szórópisztolyból fújva már a levegőben megszárad a festék, és szárazon érkezik a felületre. Néhány esetben jó lehet ennyire matt és száraz festéket fújni, de Gunzét is inkább a saját higítójával érdemes higítani, és/vagy desztillált vízzel, ha normális módban akarod "működtetni". | |||||
Amon | Adatlap | 161860 | 2009. szeptember 7. 20:09 | ||
Szia! Bár így is lehet meg asszem láttam valahol ral-fs átváltót. | |||||
Z63 | Adatlap | 161859 | 2009. szeptember 7. 20:07 | ||
Amon! Köszi! Peti nem az FS színeket keresi, hanem a RAL kódok szerint választana színt egy Bundesluftwaffe F-104-hez,csak szereti a bonyolult dolgokat. Üdv,Z63 | |||||
Donor | Adatlap | 161858 | 2009. szeptember 7. 15:14 | ||
Ákos | Adatlap | 161857 | 2009. szeptember 7. 07:57 | ||
Az akril festékek működnek desztvízzel is, nem változik a felület, ha vízzel hígítom. A matt lakkot szoktam saját hígítójával, mert vízzel fényesebb, inkább félfényes hatást kelt nálam. | |||||
Örekkengoo | Adatlap | 161856 | 2009. szeptember 6. 23:49 | ||
Nekem valamikor azt mondták, hogy ha a Gunze vízbázisú festéket vízzel hígítjuk, akkor kicsit fényesebb lesz (lassabban szárad, van ideje a pigmentek kötőanyagánaxétterülni), ha pedig alkohollal, akkor mattabbá válik (mert az alkohol gyorsan kipárolog a szemcsék közül, így a festék "lyukacsos" marad, ami sötétebbnek és mattnak tűnik). Ésszerű ellenvéleményt elfogadok, győzzetek meg: ÖK | |||||
Donor | Adatlap | 161855 | 2009. szeptember 6. 23:48 | ||
Szia Ákos! A MM nem csak a saját higítójával kompatibilis? Vagy ez csak a lakkra vonatkozik? Donor | |||||
Amon | Adatlap | 161854 | 2009. szeptember 6. 20:38 | ||
Ha vizzel higítasz akkor mattab lesz. Igazadvan hogy ki kell sakkoznod a festék víz arányát. minél több a víz annál mattab lesz meg függ, hogy milyen vastagon fújod és ezáltal a pigmentek hogy rendeződnek. | |||||
vlevi | Adatlap | 161853 | 2009. szeptember 6. 20:33 | ||
Kipróbáltam a Tamiya hígítását ioncserélt vízzel. Hát, végülis működött, de szerintem szebb a Gunze hígítóval. X-18 feketét próbáltam, szerintem vízzel hígítva mattabb lett egy kicsit a felület. De persze az is lehet, hogy csak játszani kell a hígítási aránnyal, és akkor változik a dolog. De amíg van Gunze hígító (Móvár óta a negyede sem fogyott el a kisebb üvegnek), addíg én maradok annál. | |||||
Amon | Adatlap | 161852 | 2009. szeptember 6. 20:14 | ||
Sziasztok! Ha a lucky oldalára felmentek és a keresésbe beírjátok hogy FS gyártó Gunze ad 7oldal válogatni valót vagy maga azs Fs kódot írjátok be www.luckymodel.com/scale.aspx | |||||
Z63 | Adatlap | 161851 | 2009. szeptember 6. 20:04 | ||
Bocs, azok nem is Gunze kódok, tehát respect, mégis nekem! :-) | |||||
Z63 | Adatlap | 161850 | 2009. szeptember 6. 19:53 | ||
Prop! Nem nekem, hanem Tibcsinek, mert ő már írta is a Gunze kódokat! Üdv,Állatlan | |||||
Propellerfanatic | Adatlap | 161849 | 2009. szeptember 6. 17:45 | ||
Eeeegen! Csak körbejártam a dolgokat, hátha van olyan akedvencgunzémban is. De ismét a nagyszerű, magasztos, állatlan Z-nek lett igaza. Respect! | |||||
Z63 | Adatlap | 161848 | 2009. szeptember 6. 17:37 | ||
Kedves Prop! Látom, kéthetes kőrözés után visszatérsz ahhoz, amit a legelején javasoltam Zalaegerszegen. Nevezetesen azt, hogy megszerzem neked a Revell festékeket és kikevered magadnak Gunzéból! :-) Üdv,Z63 | |||||
Propellerfanatic | Adatlap | 161847 | 2009. szeptember 6. 14:48 | ||
Köszönöm Tibi! Alapvetően tényleg a Gunzéhoz ragaszkodok. De akkor majd a Revell színei alapján kikerevem őket, mert úgy tudom az ő RAL színei tényleg színhelyesek. Szerintem a gyógyszertári desztillált víz a legjobb! | |||||
MrChef | Adatlap | 161846 | 2009. szeptember 6. 14:14 | ||
Helló, én utóbb Vallejo lakkot használtam. A Vallejo nagyon kellemes, minimális szagú, desztvízzel higítható festék vagy lakk, fújva pedig nagyon "barátságos" felületet ad. A Gunze lakkjai is kitűnőek. Amit nem ajánlok, az a ModelMaster lakk. | |||||
gaborka | Adatlap | 161845 | 2009. szeptember 6. 14:11 | ||
A körömlakklemosóknak mindig meg kell nézni az összetételét, a lényeg hogy ne tartalmazzon acetont semmiképpen, és lehetőleg MEK-et sem. Nekem eddig alkalmasnak bizonyult a Rossmannos, a Coopos és az Emese típusú, a három közül az utóbbi a legkevésbé agresszív és alkalmas pl. Humbrol akrilok hígítására. Tisztításra a Rossmannos a legjobb. c[ ] | |||||
Ákos | Adatlap | 161844 | 2009. szeptember 6. 12:38 | ||
Vlevi! A desztillált víz a szó szoros értelmében vett tiszta H2O. Nincs benne semmilyen oldott anyagtartalom. A felületi feszültsége is kisebb. Mondjuk nekem könnyű, a cégnél odamegyek a desztvíz gyártó berendezéshez és engedek 2 litert. Az arányt nem tudom, addig hígítom, amíg elég híg lesz. Mindenre használom, a kis felületek festésétől a végső lakkozásig. | |||||
Tibcsi | Adatlap | 161843 | 2009. szeptember 6. 12:03 | ||
Nem azt mondtam, hogy nem jó helyette, csak azt, hogy a kettő nem ugyanaz. :) | |||||
sza.sa | Adatlap | 161842 | 2009. szeptember 6. 12:02 | ||
Sziasztok! Egy kis tanácsot kérnék a lakkokkal kapcsolatban. Matricák alá, illetve koszoláshoz, befolyatáshoz kellene lakkréteg. Festésre főleg Gunze akrilt használok (desztvíz/alkohollal hígítva) elvétve Humbrol enamelt, ha tehetem akrillal fújok. Milyen fényes és matt lakkot ajánlotok? Sok jót hallottam a Gunze Mr.Color festékeiről. Csak nem tudom mennyire bántaná a festékréteget. A régi Humbrol enamelek sajnos besárgultak idővel, igaz akkor még csak ecsettel nyomultam... üdv: Szasa | |||||
Keri | Adatlap | 161841 | 2009. szeptember 6. 11:54 | ||
Ühüm,lehet,mindenesetre bevált,olcsó és nem kell érte gyógyszertárba menni. | |||||
vlevi | Adatlap | 161840 | 2009. szeptember 6. 11:53 | ||
Ezt is jó tudni. Én legalábbis nem tudtam. Akkor majd próbálkozok desztillált vízzel is. | |||||
Tibcsi | Adatlap | 161839 | 2009. szeptember 6. 11:39 | ||
A desztvíz és az ioncserélt víz nem ugyanaz. | |||||
vlevi | Adatlap | 161838 | 2009. szeptember 6. 11:19 | ||
Caola acetonmentes körömlakklemosótól menekülj messzire! Nincs benne aceton, de ugyanolyan agresszív, mintha lenne benne. Én legutoljára a Tescoban kapható Emese körömlakklemosót próbáltam ki, elsősorban az ára miatt. Megmondom őszintén festésre nem használom, csak ecset és pisztoly tisztításra, mert a festéshez a Gunze hígítóját használom. Mostanában autózok, ahol nagyon fontos a jóminőségű fényes festés, és hát a fényes festékek sokkal kényesebbek a hígításra, mint a matt harcjárművek. Viszont így, a Gunze hígítójával kezdem megszeretni az akril festékeket. Mármint a Tamiyát és Gunzét, de a Humbrolnak még sokat kell küzdenie, hogy megszeressem :) Legnagyobb bajom a Humbrollal, hogy fogalmam sincs, hogy azt a sűrű masszát milyen arányban hígítsam. | |||||
Keri | Adatlap | 161837 | 2009. szeptember 6. 07:37 | ||
Hali! Én is mindig desztvízzel(illetve ezzel az ioncserélt vízzel,de,gondolom,ez ugyanaz)higítom a Tamiyát,Gunzét,és még nem volt semmi probléma ebből,szépen elkeveredett. Keri | |||||
Vadász | Adatlap | 161836 | 2009. szeptember 6. 06:42 | ||
Vlevi-Ákos! Desztvizes higitásról, vagy csapvízről beszélünk? A csapvízeshigításnál az ország különböző területein, más és más a víz összetétele, tehát előfordulhat, hogy néhány kilóméterrel odébb másként reagálnak a festékek. A desztvíznél nem tudom fenálhat-e hasonló jelenség, az én kémiai tudásom alapján nem,de szoljanak inkább a kémikusok. Vadász |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |