<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Baboon | Adatlap | 162915 | 2010. március 15. 16:52 | ||
gaborka | Adatlap | 162914 | 2010. március 14. 11:24 | ||
Én is jártam így, méghozzá az összes Gunze fémszínemmel. Ne dobd el akkor sem ha teljesen beszárad, ha öntesz rá egy kis Mr Color hígítót, ecsettel még használható sőt én egyszer-kétszer már fújtam is, csak ilyenkor, mivel a hordozóanyag javarészt már kiszáradt belőle, sérülékeny a felület. Koptatni és szárazecsetelni is nagyon jó. Polírozni is lehet, csak, mint mondtam, nem olyan szívós a felület. c[ ] | |||||
Sihu | Adatlap | 162913 | 2010. március 14. 09:23 | ||
Kérdésem volna: vettem kb. egy hónapja egy Gunze H-214-es Dark Iron festéket. Most az első felbontásnál azt látom, hogy az állaga olyan, mint a vaj, nem hogy nem folyik, hanem kenni lehet, olyan sűrű. Dobjam el? Próbáljam meg a Mr.Color hígítóval meghígítani még az üvegben? Nem fog utána bedögleni? | |||||
cimber | Adatlap | 162912 | 2010. március 12. 20:30 | ||
Köszi szépen! Azt hiszem beruházok egyre, habár ahogyan nézem most csak a 135-ös van készleteken a boltokban, de az is jó lesz. Marha nagy felületeket amúgy sem tervezek festeni. | |||||
gaborka | Adatlap | 162911 | 2010. március 12. 16:36 | ||
Hát ezek alapján szerintem igen. Énnekem mindenesetre a Fengda pisztolyommal semmi problémám nem volt, úgy súlyra az anyag is benne van... igaz igyekszem vigyázni rá. c[ ] | |||||
cimber | Adatlap | 162910 | 2010. március 11. 18:32 | ||
Ezek szerint érdemes inkább a Fengdát venni? Végülis így akciósan nincs ezer ft a különbség a Chromax és a Fengda között. Köszi a választ. | |||||
Freddy | Adatlap | 162909 | 2010. március 11. 17:41 | ||
Annyira nagyon nem ismerem a Tamiyát, figurákhoz keveset használtam, és akkor se a fémet, de ilyen felszedős dolgot még nem tapasztaltam, talán csak egyszer, akkor is a meg nem száradtság számlájára írtam. | |||||
gaborka | Adatlap | 162907 | 2010. március 11. 17:09 | ||
Hmm lehet, én figurát festek, az talán ecsetigényesebb, és ezért, de nekem a Tamiyák mindig felszedik magukat kis felületen - főleg a fémeket használom. c[ ] | |||||
gaborka | Adatlap | 162906 | 2010. március 11. 17:08 | ||
Az ALDER, a Chromax, a FengDa elvben ugyanaz, de típuson belül lehetnek minőségi különbségek. A Chromaxok közt gyakrabban hallani hibás darabokról mint pl. a Fengdákból. A BD-135 amúgy az airforce-nál is akciós most. Azt viszont gondold meg hogy a kicsi tartály elég-e neked. c[ ] | |||||
cimber | Adatlap | 162905 | 2010. március 11. 16:30 | ||
Üdv! Ismét pisztoly kérdés. Alder pisztolyt használ-e valaki? Az ára is elég barátságosnak tűnik. Chromax BD-135-öst most akár 7.990,-Ft-ért meg lehetne venni, az Alder sem sokkal több. Elnézést a sok kérdésért, de igyekszem átlátni a dolgokat, mielőtt beruháznék. ...és én sem vagyok a saját pénzem ellensége. | |||||
Freddy | Adatlap | 162902 | 2010. március 11. 14:00 | ||
Én a T-55-ösömet (adatlapomon legalul) Tamiya akrillal, ecsettel festettem, nem tapasztaltam vele gondot. Önfelszedést pedig egyáltalán semmilyen vízzel hígítható akril festéknél nem láttam, inkább az alapozás hibája lehet a háttérben. | |||||
gaborka | Adatlap | 162901 | 2010. március 11. 13:52 | ||
Nem igazán optimálisak, ecsettel nagyobb felületen habosodnak, valamint felszedik saját magukat. Vegyél egy készlet Vallejo Airt, az jó mindkét célra. c[ ] | |||||
sztriki | Adatlap | 162897 | 2010. március 10. 17:47 | ||
Tamiya akril fetékei mennyire használhatók ecsettel? nem nagy felületekre, egy 1/30as, vagy 1/6-os figura részletesebb festésére...nincs túl sok kedvem egy színszettet venni tamiya-ból a pisztolyba és egy szett vallejot az ecsethez...:S | |||||
nikkopali | Adatlap | 162896 | 2010. március 8. 20:14 | ||
Sziasztok kezdö makettezönek milyen kompreszort ill hozzó tartozó kiegészitöket ajánlotok,nézelödöm 20ez ft---nem is tudom hol a vége elöre is köszönöm sziasztok | |||||
Tiv | Adatlap | 162895 | 2010. március 8. 15:02 | ||
Szia! A BD-138-as egy gagyi 4-5000 Ft-os 'pisztoly', tényleg kezdőknek, nem is erről van szó, hanem a BD-130-asról, és a profi pisztolyok közötti különbségről... Azt a makettet azzal a pisztollyal fújtam mert akkor még olyanom volt, most már vettem egy BD-130-ast, és a most készülő makettemet ezzel festem. Amit a cikkemben írtam az változatlanúl tartom. Üdv. Tiv | |||||
gaborka | Adatlap | 162894 | 2010. március 8. 14:48 | ||
Előrebocsátanám hogy nekem egyikre sincs szükségem, tehát nem kívánom megítélni hogy melyik pisztoly jobb vagy rosszabb. Volt a kezemben mindkettő, nekem a H&S cuccok mind gyanúsan csicsásak, de ez a magánvéleményem. De: Artis I. kapható itthon, forintért, kápéért, ugyanennyiért, garanciálisan, nem kell internetről megrendelni, megnézheted, kézbe veheted. Ha elhagyod belőle a dűznit meg eltöröd a tűt, nem kell kapkodni mint Bernát a ménkűhöz hogy honnan szerezz, mert van. Ehhez is lehet vásárolni 0,15-ös fúvókát és tűt ami csereszabatos bele. Az, hogy az Evolution mennyibe kerül itthon és kint, az csak a H&S csodás üzletpolitikáját jellemzi (nem a pisztolyt). Ismétlem, én kiválóan elvagyok a BD-vel (tudom, ez a H&S szektásoknak szinte eretnekségként hangzik). Gyakorolnom kellett vele, de hát egyik pisztoly se fúj magától. c[ ] | |||||
Timur | Adatlap | 162893 | 2010. március 8. 14:30 | ||
Szia Tiv! "Az alapszínt az első, abszolút amatőr, alsó tartályos szórópisztolyommal készítettem (Chromax BD-138)..." ..." mivel a szórópisztoly nem alkalmas vékony csíkok festésére, a zöld terepmintát ecsettel festettem, és ez sajnos látszik is." "A vörösessárga alapszínt több festékből kevertem, felfújtam a teljes makettre, majd rá az olívzöld csíkok, szintén festékszóróval. A fekete és por színeket ecsettel festettem, mivel akkori festékszórómmal még képtelen voltam ilyen vékony csíkokat fújni." Ezek a mondatok a te cikkeidből származnak. Egy jó pisztollyal ezzel szemben csavarokat, szegecseket, panelvonalakat is tudsz szabad kézzel árnyékolni,festeni; ráadásul a felület nem lesz csúnyán átszóródásos (mint némelyik mellékelt képen), és grízes. A komoly pisztolyok előnyei röviden: -pontos, kontrollált szóráskép -finom felület -"mikro"-munkák lehetősége A többi különbséget (pl. üzemeltetés, karbantartás, megbízhatóság) most inkább nem sorolnám. | |||||
Tiv | Adatlap | 162892 | 2010. március 8. 13:29 | ||
Természetesen nem fújtam, mert fölöslegesnek érzek kiadni ennyi pénzt egy komoly pisztolyra, miközben egy gyengébb minőségű is megfelel szerintem. Nem vitatom hogy jobbak, hiszen a BD-130 egy középkategóriás pisztoly, ezek pedig profik. De ha már felvetetted, miben jobbak a makett festésben, a végeredményt illetően? Tiv | |||||
Timur | Adatlap | 162891 | 2010. március 8. 13:18 | ||
Azt meg tudnád mondani, miért jobb egy EFBE ArtisI 0,3-as dűznivel-tűvel, palástos tűvédővel, tűhatároló nélkül 140 Euroért, mint egy Evolution 2 in 1 0,2 és 0,4 tűvel-dűznivel Quick Fix-el kiegészítve sem többért, mint 130 Euro? (Vagy Silverline változatban 122 Euroért, Silverline + FPC változatban 136 Euroért?) Tiv! Fújtál már komolyabb pisztollyal is? Mert akkor lehet csak megérezni, miért jobb egy komolyabb pisztoly, mint egy BD 130. | |||||
gaborka | Adatlap | 162890 | 2010. március 7. 14:29 | ||
Na jó akkor 5:) Gondoltam, hogy nem passzióból fújsz 0,8-al - a lényeg, hogy én mindenképp hígítanám, az 1:1 szerintem jó arány. c[ ] | |||||
joci232 | Adatlap | 162889 | 2010. március 7. 13:41 | ||
azért nem 3 másodperc:D ez nyomásfüggő olyan 2 ml festékkel 1:1 arányba higítva elég sokat lehet festeni... azért a 0.8-as pisztollyal festem mert a 0.2-essel nem jó nagy felületet fújni... | |||||
gaborka | Adatlap | 162887 | 2010. március 6. 17:57 | ||
Mindenképp hígítsd fel. Hígítás nélkül kijön ugyan a pisztolyból, de csak nagy nyomással, és így útközben jól megszárad és nem tapad fel. És gondolj arra is hogy a 0,8-as fúvókával kb. 3 másodpercig fog tartani egy doboz lakk. c[ ] | |||||
igor | Adatlap | 162886 | 2010. március 6. 17:35 | ||
Ha Email akkor leggalább 1:2 higids fel a higitó javára mert különben csúnyán összeköpi! Jó hozzá a lakkbenzin én azt használom vagy a saját higitója. | |||||
joci232 | Adatlap | 162885 | 2010. március 6. 16:38 | ||
Sziasztok! a revell 02-es matt lakkját lehet higítani vagy kell egyáltalán? festékszóróba kellene aminek 0.8-as a fúvókája:D | |||||
gaborka | Adatlap | 162884 | 2010. március 6. 16:22 | ||
A MIG pisztolyok valójában ugyanazok mint a Fengda v. a Chromax, csak a neve miatt kétszer annyiba kerül. c[ ] | |||||
gaborka | Adatlap | 162883 | 2010. március 6. 16:19 | ||
Hmm azt hiszem olyan 27-30.000 közt adják, ha jól emlékszem. Írj nekik inkább. c[ ] | |||||
vlevi | Adatlap | 162882 | 2010. március 6. 13:34 | ||
Ebből ne vonj le messzemenő következtetéseket. Van 1db Iwata stukkerjük, azt adják körbe :D :D :D :D :D | |||||
tankos_srac | Adatlap | 162881 | 2010. március 6. 11:23 | ||
De ha megnézed a F.A.Q. c. könyvét, ott azért mindig Iwatával fényképezkedik... ;-) | |||||
cimber | Adatlap | 162880 | 2010. március 5. 18:57 | ||
Én sem vitatom a nagy cégek termékeinek tökéletességét, mert egy DeVillbis, azért mégiscsak a prémium minőség, működés. Szép lassan több mint 20 éve volt, amikor megvettem az első Aerografot. Felszabályoztattam egy műszerész ismerősömmel - tű polírozás és belső polírozás - és nagyon jól el voltam vele. Hűtőgép kompresszor, MTZ légtartály, fél collos csapok, sárgaréz szűkítők, olajelhordás miatt 2 szűrő, így nézett ki akkor az én felszerelésem. Nem tudom ki az aki használta az Aerografot, de jól beállított festékkel és meglehetősen magas nyomáson sikeredett a 2mm-es vonalat is meghúzni vele, mondjuk azért az átszóródásban nem volt olyan szép, mint az akkori profi pisztolyok, de harcjárműnek és 1:48-as repülőgépeknél elegendő volt. Persze utána egy álom volt a Kagert használni, de akkor az egy vagyon volt és legalább 5 évig gyűjtögettem rá, plusz családi segítség is kellett hozzá. Ha jól emlékszem akkor 12.000,-Ft volt a 1801-es. Mostanság ahogy beírom a google keresőbe, hogy "airbrush" vagy 15 féle cég terméke jelenik meg, így nehéz eldönteni, hogy az elmúlt 20-25 évben melyik termék az amelyik ár/érték arányban megfelelő. Éppen ezért mindenkinek köszönöm az információkat! | |||||
Tiv | Adatlap | 162879 | 2010. március 5. 18:18 | ||
Tiv | Adatlap | 162878 | 2010. március 5. 18:11 | ||
Nekem is egy BD-130-asom van és szerintem makettezésre tökéletesen megfelelő, ezzel is lehet 1 mm vékony vonalat húzni, és könnyen is kezelhető, takarítható. Makettezésre nem is kell komolyabb pisztoly, lásd a leghíresebb profi makettezők is ennek a típusnak a különböző nevű másolatait használják, sőt, árusítják. Szerintem ami lényeges az a makettező tehetsége és gyakorlata, nem pedig a pisztolyának az ára. Ez az én véleményem. Üdv. Tiv | |||||
vlevi | Adatlap | 162877 | 2010. március 5. 17:22 | ||
Triplexet Móváron tudod megnézni. | |||||
nikeboy | Adatlap | 162876 | 2010. március 5. 16:47 | ||
sziasztok! Nos,a véleményem:többen a kezdés ami miatt az olcsóbb kategóriát javasolják,de:Nem tartom oly nagy időnek ezen eszközök elsajátítását,hogy megérje egy olcsóbb eszköz után újra egy jobb eszköz beruházását tervezni.Olcsóbb az,ha egymás után vesszük a retusokat,mint egyszer egyet venni,de jót?Én is evot használok,s a véleményem:ezzel még tanulni is lehet!Az ára nem túl csekély,bár én tudom a megoldást,ha valaki érdeklődne,mailben elér.Akit eddig meggyőztem,a minőség terén nem bánta meg!Kompresszor ügyben is segíthetek ha kell!Üdv | |||||
cimber | Adatlap | 162875 | 2010. március 5. 15:17 | ||
Köszi szépen! Igyekszem átgondoltam dönteni, mert a 1801-es után nem akarok visszafelé lépni. Mennyibe kerülnek az Omnik? (az airforca honlapján csak a BD-ket találom.) | |||||
gaborka | Adatlap | 162874 | 2010. március 5. 14:48 | ||
Ha ilyen árakban gondolkodsz, itthon kapsz pl. EFBE Artis 1-et vagy BADGER OMNI 4000 v. 5000, jó magyar forintért az airforce-tól, van hozzá alkatrész és nem kell külföldről rendelgetned. c[] | |||||
cimber | Adatlap | 162873 | 2010. március 5. 14:41 | ||
Köszi szépen! Érdekes volt olvasni a "pisztoly történelmet", mert valaha pontosan én is így jártam. Jött az Aerograf - nekem egyébként remekül szolgált - majd a csodának vélt Kager 1801-es, ami szerintem kiváló eszköz volt. Utána járok a dolgoknak, mégegyszer köszi. | |||||
tankos_srac | Adatlap | 162872 | 2010. március 5. 09:37 | ||
Annyit még tennék hozzá, hogy én kevertem bele egy kevés Olive Drabet is, nem sokat, de szerintem úgy lényegesen jobban hasonlít az eredeti színre, mert a Flat Earth magában csak közelítőleg. Bár ez ízlés dolga, meg, hogy ki milyen fotót tekint referenciának. Jó munkát, üdv! ts | |||||
MDSca | Adatlap | 162871 | 2010. március 5. 00:28 | ||
Köszi az infót, akkor holnap veszek ilyen festéket. | |||||
tankos_srac | Adatlap | 162870 | 2010. március 4. 23:07 | ||
Cimber! Olvasd el ezt! pumamakett.hu/nyito.php Szerintem nemrég még sokaknak segített itt a választásban. A retusbaj topicban a kínai pisztolyokat már alaposan kitárgyalták. Ha anyagilag belefér, én a Harder and Steenbeck Evolutiont bátran merem ajánlani, én is ilyet nyúzok kb. 2 éve, a határt már csak a saját képességeim jelentik, ezzel bármit lehet festeni. Üdv: ts | |||||
tankos_srac | Adatlap | 162869 | 2010. március 4. 23:02 | ||
Hihetsz neki, az a jó. De legalábbis a Tamiya kínálatából az felel meg neki a legjobban. | |||||
börni_75 | Adatlap | 162868 | 2010. március 4. 20:57 | ||
Szia Cimber! Nekem egy Chromax Bd-130-asom van, és meg vagyok vele elégedve. Nem a legprofibb pisztoly, de könnyű vele bánni, és könnyű karbantartani! Kezdéshez szerintem ideális. | |||||
cimber | Adatlap | 162867 | 2010. március 4. 19:47 | ||
Köszönöm a válaszokat. Néztem a Triplexet is és az említetteket. Árban végülis a Trplex sem vészes, legalábbis a külföldi lapokon 150 euroért már van felső tartályos 2 funkciós. Idehaza hol lehet kapni és mit kóstál? Ettől függetlenül a Chromax és a BD-130-as akár igen olcsón is beszerezhető. ÜDv. | |||||
MDSca | Adatlap | 162866 | 2010. március 4. 19:01 | ||
Urak! 2 vh-s brit egyenruhához milyen színt javasoltok? a leírás szerint XF-52 Flat Earth van megadva, de nem tudom mennyire hihetek ennek. Előre is köszönöm! | |||||
gaborka | Adatlap | 162865 | 2010. március 4. 15:04 | ||
Nekem a kínai BD-130-as pisztolyom van, 0,3-as fúvókával és vettem hozzá egy 0,2-es készletet is, ami csereszabatos bele. A pisztoly ma kb. 10.500 ft-ot kóstál. Mindig van hozzá minden alkatrész, de mivel én tisztán tartom és vigyázok rá, nekem az elmúlt 4 évben semmire sem volt hozzá szükségem. Biztos hogy vannak jobb pisztolyok, de ár/teljesítmény arányban már nem lennék biztos. Én az airforceairbrush-tól vettem. Figurát és 1/72-es repülőt festek általában Humbrollal, Vallejo Air-rel de más festékekkel is, némely akrilt nem szereti (pl Citadel) de eddig mindent kifújt. c[ ] | |||||
vlevi | Adatlap | 162864 | 2010. március 3. 23:33 | ||
Nem ismerem személyesen ezeket a pisztolyokat (nekem Gabbert-Triplex van), de azt szokták rá mondani, hogy alapdolgokra jó. Azt is mondják, hogy a 0.2-es dűzninek nem szabad bedőlni, mert 0.3-as tű van benne, és így közel sem az igazi. Jobb a 0.3-as dűzni, mert az legalább passzol :) A 10ezer forintos pisztolyokról meg merem kockáztatni, hogy gyártótól, névtől függetlenül ugyanazt a minőséget tudják, csak éppen mindegyiknek más a gyenge pontja. Az egyik dűzni beletörős, a másik valami más miatt nem az igazi. De ha van időd és lehetőséged Mosonmagyaróvárra elnézni, lehet, hogy érdemes várnod addig, mert Gabbert úr mindíg lejön Móvárra és hozza a cuccait. A Triplex pisztoly pedig szinte elnyűhetetlen. | |||||
cimber | Adatlap | 162863 | 2010. március 3. 21:18 | ||
Üdv! Kb. 15 éve abbahagytam a makettezést, ennek különféle okai voltak. Akkor egy tuningolt Aerograf pisztolyt használtam, felpolírozott tűvel és dűznivel. Harcjárműveket festettem ahhoz tökéletesen elegendő volt, de egy próbaként készített Bf-109-es RLM festéshez azért már nem volt éppen a legalkalmasabb. (és az ambush mintáknál sem volt mindig tökéletes.) Aztán nehezen hozzájutottam az álomhoz egy Kager 1801-eshez, de nem sokkal utána befejeződött a makettezés mint látható nem kis időre. Feléledt bennem, hogy újra kezdeném - csiszolva a megszerzett tudást - így kérdésem lenne, hogy manapság mi az amit érdemes megvenni. Nézegettem a Chromax pisztolyokat és elég baráti árban lehet már venni 2 funkciós felső tartályos pisztolyt venni, ami tudja az 1-2 mm-es sávot. Szóval vélemények? (elnézést, hogy itt kérdezek, de mintha nem találtam volna kifejezetten pisztolyos topikot.) | |||||
migi | Adatlap | 162862 | 2010. március 3. 19:25 | ||
Sziasztok Keresnék akármilyen állapotú ,(üres beszáradt, stb.) Model Master festékes üvegeket , az se baj ha nincs meg a kupakja . üdv: migi migi3@freemail.hu | |||||
MoonEmperor | Adatlap | 162861 | 2010. március 3. 19:19 | ||
Tudnátok nekem hígítók fajtáiról valamilyen linket küldeni? nitró, szintetikus lakbenzin... Pisztolyt milyen típusú hígítóval szoktátok elmosni? | |||||
Kalóz | Adatlap | 162860 | 2010. március 3. 11:01 | ||
A fékfolyadék különleges adalékanyagokat tartalmazó ipari szeszfajta, ami olajat nem tartalmaz, sőt eredeti használatához nem is szabad olajat keverni hozzá, mert megtámadja a fékrendszer elemeit! Kalóz | |||||
dcsabesz | Adatlap | 162859 | 2010. március 2. 19:43 | ||
Bocsi az OFF hsz.-ért, de gondoltam okoskodok egy kicsit. Szóval a fékolaj nem olaj hanem egy teljesen más anyag. Szóval fékfolyadék a fékolaj. Mégegyszer bocsi! |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Egy olyan kérdésem lenne hogy egy Model Master ENAMEL fehér alapozóra megtapad-e a Humbrol szürke/piros AKRYL festéke?
Előre is köszönöm.