<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
unicellular | Adatlap | 164461 | 2011. február 14. 20:19 | ![]() | |
csabbee | Adatlap | 164460 | 2011. február 14. 18:12 | ![]() | |
Azt már nem kell polírozni,eleve felfényezett hatást ad vissza.Én is ezzel szoktam a foncsorokat csinálni. | |||||
unicellular | Adatlap | 164459 | 2011. február 14. 17:32 | ![]() | |
Sziasztok! A Humbrol polírozható alut (27002) mennyire lehet fényesre polírozni? Fényszóró belsejéhez szeretném felhasználni. Köszi! | |||||
karagabor | Adatlap | 164458 | 2011. február 14. 17:09 | ![]() | |
Sziasztok, Kezdőként előszőr írok ide, hátha néhány jótanácsot kaphatok Tőletek. Sok helyen olvasom, hogy autó maketteknél (de gondolom másoknál is) a réseket, panelvonalakat folyatják, befolyatják. Ezt hogy kell elkészíteni? Tudnátok ebben segíteni? A másik kérdés, hogy lakkozásnál (spray verzió) mire kell figyelni, hogy szép legyen a felület. Néhol szép, néhol "narancsbőrös" lett. :( Bár még csak az első próbálkozásnál járok, lehet, hogy ez tök normális, hogy első nem tökéletes. Köszönöm szépen a segítséget előre is. Üdv, Gábor | |||||
Atesz01 | Adatlap | 164457 | 2011. február 14. 16:59 | ![]() | |
Üdv Crabby. -Nekem van egy bontatlan SM 378-as tégelyem,ha pesti vagy akkor esetleg elbotólhatjuk ha gondolod? Üdv Atesz01 | |||||
Baboon | Adatlap | 164456 | 2011. február 14. 16:49 | ![]() | |
Ha csak a mattság vagy a fényesség a baj, azon úgyis segít az útközbeni többszörös lakkozás. Szóval ha a szín egyezik akkor keverd össze. Nekem ez a véleményem. | |||||
Crabby | Adatlap | 164455 | 2011. február 14. 16:40 | ![]() | |
Üdv! Van nekem most az a dilemmám, hogy lefestettem az egész tankot (a testet) revell SM 378-as enamellel, de szinte kifogyott. Most akkor a második réteghez ezek az ötleteim vannak: - Higítót az üvegcsébe aztán imádkozni hogy elég legyen - Venni egy újabbat (nemtudom hol) - Összekeverni a matt 77-essel, nem tudom ez mennyire jó, a kettő szín majdnem teljesen ugyan az, de külön külön a fényben brutálisan kivehető hogy mi matt és mi nem, ha most összekeverném akkor jobb lesz-e vagy nem? Igazából ha nagyon gáz akkor félreteszem egy kicsit és beszerzek egy festékeket egy másik makettel együtt, úgyis kell valami ez után, ez meg már majdnem (közel sem) kész :D Előre is köszi a válaszokat! -András | |||||
Freddy | Adatlap | 164454 | 2011. február 14. 15:51 | ![]() | |
Sőt, ajánlott. | |||||
Atesz01 | Adatlap | 164453 | 2011. február 14. 15:39 | ![]() | |
Üdv mindenkinek. -Elkészültem egy makett festésével és már a matrica ragasztás jönne. -Olyan kérdésem lenne hogy... -A matrica ragasztás után pár nappal le kenhetem-e átlátszó matt lakkal a makettet hogy később a matrica ne essen le? (vagy ez buta kérdés volt?) A válaszokat előre is nagyon köszönöm mindenkinek. | |||||
Ufi | Adatlap | 164452 | 2011. február 14. 09:32 | ![]() | |
Sziasztok!Én most szeretném elkezdeni a fújást.Egy olyan öreg Tamiyán amit nezelod barátom is csinált, hogy ha elrontom nem olyan iszonyú kár.Akérdésem, hogy full-ra összerakva szoktátok lefújni aztán a pici részeket ecsettel, vagy külön-külön? A lánctalpat a végén feltenni?Tudom , hogy ahány ház annyi szokás, de mégis valami támpont jólenne.nezelod!Nagyon szép a panthered, szeretném megközelíteni. Köszönöm! | |||||
Varjúbácsi | Adatlap | 164451 | 2011. február 14. 07:57 | ![]() | |
Majd ha vállalod a személyazonosságod, akkor írj be ilyeneket! Szerencsétlen IQ negatív! | |||||
nezelod | Adatlap | 164450 | 2011. február 14. 00:15 | ![]() | |
Hali! Jó hozzá, sőt még a Mr. Color Thinner is jó, én azt használom mindkét fajta festékhez. Üdv: nezelod | |||||
Baboon | Adatlap | 164448 | 2011. február 13. 20:18 | ![]() | |
Arra való a fórum. No de egy kérdés: Gunze akril hígító jó a tamiya akrilhoz? | |||||
kirgiz | Adatlap | 164447 | 2011. február 13. 15:26 | ![]() | |
Mennyi szófosás! | |||||
Lynx | Adatlap | 164446 | 2011. február 13. 13:20 | ![]() | |
Szerintem mindegy, de használd a Tesco gazdaságosat. Úgy rémilk valami SziTi, vagy hasonló a neve. De bánj óvatosan az oldattal, mert erősen lúgos! A műanyagot nem bántja, de Téged annál inkább. | |||||
BalEee | Adatlap | 164445 | 2011. február 13. 13:13 | ![]() | |
Mindegy milyen lefolyótisztító? | |||||
Baboon | Adatlap | 164444 | 2011. február 13. 13:13 | ![]() | |
Aha ebben a pillanatban esett le hogy az XF az flat... Bocsánat, törölhető :D | |||||
Baboon | Adatlap | 164443 | 2011. február 13. 13:12 | ![]() | |
Sziasztok! Mi a különbség a tamiya X és XF festékei között? Köszönöm | |||||
Lynx | Adatlap | 164442 | 2011. február 13. 13:09 | ![]() | |
Hello! Keverj össze vizet és lefolyótisztítót, ebben áztasd egy-két napig! | |||||
BalEee | Adatlap | 164441 | 2011. február 13. 12:57 | ![]() | |
Sziasztok! Mivel tudom egy makettemről leoldani a festéket? Áztatni kell valamiben? Teljesen el szeretném tüntetni a régi festéket. | |||||
Szabi77 | Adatlap | 164440 | 2011. február 12. 18:24 | ![]() | |
Vik30 | Adatlap | 164439 | 2011. február 12. 18:18 | ![]() | |
Ka-29 helikopternek milyen festései vannak rendszeresitve az orosz haderöben?Pld középszürke? | |||||
zsufolo | Adatlap | 164438 | 2011. február 12. 13:50 | ![]() | |
köszi Járja ilyen külső szín mellé a fehér belső?Nem nagyon ismerem a félhernyók belső színeit, de nagyon mutatósak a fehéren... | |||||
Z63 | Adatlap | 164437 | 2011. február 12. 13:47 | ![]() | |
zsozs! Annak idején úgy sikerült fixálnom pigmentet, hogy a mattlakkot nagyon óvatosan, ködölgetve -szinte lehelgetve - vittem fel a pigmentezett felületre. Minden egyes lehellet után egy darabig csak a levegőt fújva, szárítottam a felületet. Néhány ilyen vékony réteg után már lehet egy kissé bátrabban lakkozni. A lényeg, hogy fújás közben nem szabad nedvesen megállni a lakknak a felületen, mert abban a pillanatban vége a pigmentezésnek, kezdheted előlről. Tegyél próbákat egy darab műanyagon, ne a kész maketten gyakorlatozz! Jó munkát! Üdv,Z63 | |||||
jerry82 | Adatlap | 164436 | 2011. február 12. 12:33 | ![]() | |
hello ezek a színek hasonlóak de nem teljesen azonosak revel 16 kb humbrol 118+ világosítasz rajta egy kicsit fehérrel humbrol 63 + fehér humbrol 83 kb | |||||
zsufolo | Adatlap | 164435 | 2011. február 12. 11:57 | ![]() | |
Model master 2088(4789)-et milyen revell vagy humbrol helyettesíti? Nem találtam táblát hozzá.Panzerwerfert akarok terepminta nélkül egyszínűre festeni köszi | |||||
gaborka | Adatlap | 164434 | 2011. február 11. 17:16 | ![]() | |
gaborka | Adatlap | 164433 | 2011. február 11. 17:15 | ![]() | |
Nem "osztok észt". A legjobb tudomásom szerint igyekszem segíteni. Ha nem tetszik amit írok nem kell megfogadni. Amit írok azt esik-kel módszerrel magam tapasztaltam ki, és ha leírom akkor a jószándék vezérel, hogy makettező társaimnak megspóroljam azokat a hibákat amelyeket én elkövettem. A csilivili pisztolyokat nem vetem meg, azokat az embereket azonban igen, akik szentenciózusan kijelentik párszáz-párezer forintból gazdálkodó makettezőtársaiknak hogy ezeken kívül semmi más nem használható. (Már elfelejtettük a nyolcvanas éveket amikor szinte buszos túrákat szerveztek a megye egyetlen orosz Aerografjának megtekintésére?). Merthogy, igen, mindig van olcsóbb megoldás, amely, készséggel elismerem, nem mindig jobb. A munkáimat illetően akármelyik országos makettkiállításon megnézheted őket az induló munkák közt ill. az MME klubasztalán. A kedvedért nem fogok fényképezgetni, de ha eljössz hozzám szívesen megmutatom hogy hogyan dolgozom a festékszórómmal. Annyit hozzátennék, hogy az átlag felhasználónál mélyebben foglalkozom az airbrushhal, de ezt nem fejtegetem neked tovább, mert még ezt is félreértenéd. A szájkarate nem az én kenyerem, most is te kezdted, kedves Xperte, nem hiszem hogy valaha is bántottalak volna. Ha nem tetszik amit írok ne olvasd. Részemről ennyi. c[ ] | |||||
automi | Adatlap | 164432 | 2011. február 11. 16:52 | ![]() | |
Köszi! Én is attól tartok, hogy van még a palackban nyomás. automi | |||||
Ufi | Adatlap | 164431 | 2011. február 11. 15:54 | ![]() | |
Köszi! Hát ha árát vesszük biztos jobb mert kétszeres az MM ára mint a többié, és szerintem még az az előnye ,hogy üvegben van és csavaros fémtetővel rendelkezik és minden higító jó hozzá. | |||||
cimber | Adatlap | 164430 | 2011. február 11. 15:01 | ![]() | |
Szia! Nem tudom, nem próbáltam, csak a Revellt és a Humbrolt, de szerintem a MM enamelek - hosszú évekkel ezelőtti tapasztalatom alapján - jobbak mint az említett előző kettő. A Gunze nagyon egyenletes teljesítményű még a BD pisztolyokkal is, amik ugye nem a minőség csúcsát képezik, ez tény. Biztos vagyok abban - látva a különböző maketteket - hogy pl. az H&S, Iwata pisztolyok sokkal jobban tűrik a festék minőséget, mint a BD-k. Az EVO tisztítása is egyszerűbb, nem kell a gumi tömítésre vigyázni és valóban nagyon precíz munkákat lehet velük csinálni. A BD-hez sok sok gyakorlás és jó festék(hígítási arány) kell. Nekem az egy tégely Gunzéba került mindösszesen, hogy kitaláljam milyen hígítással, milyen nyomáson és távolságról fúj a legszebben. Alapozni, és alapkamókat fújni mindenképpen meghagyom az AD-320-asom, mert tökéletesen szépen fúj, az "aprólékokhoz" szeretnék majd egy 0.2-es EVO Silverline-t. Majd...egyszer ha lesz rá keret. :-) | |||||
jerry82 | Adatlap | 164429 | 2011. február 11. 14:57 | ![]() | |
hello attól hogy szerinted kifogyott bőven van annyi nyomás hogy szem,kéz,arc sérüléseket okozon amikor felrobban úgyhogy az pár vonás festékért ne kerülj korházba | |||||
automi | Adatlap | 164428 | 2011. február 11. 14:51 | ![]() | |
Helló, A festék-sprayt-t fellehet nyitni? A hajtógáz kifogyott belőle, a festék még lötyög benne. Szükségem lenne belőle némi festék egy-két ecset vonásnyira. automi | |||||
ANT | Adatlap | 164427 | 2011. február 11. 13:25 | ![]() | |
Sziasztok. Az lenne a kérdésem, hogy Tamiya akrilhoz lehet keverni Gunze Mr. Retardert? ANT | |||||
Ufi | Adatlap | 164426 | 2011. február 11. 10:33 | ![]() | |
cimber! Én enamel Modell Master festékkel szeretnék fújni az jó festéknek bizonyúl? | |||||
Xperte | Adatlap | 164425 | 2011. február 11. 10:29 | ![]() | |
gaborka! Kicsit hiteltelen az "észosztás", ha nincs mögötte kézzelfogható, meggyőző teljesítmény. Márpedig te még nem nagyon raktál föl ide egyetlen munkádról sem képet. Annál többet olvashattunk arról, mennyire megveted a "csili-vili" meg "csicsás" pisztolyokat, melyeknek szerinted nem sok értelme van. Győzz meg, hogy a BD-vel '72-ben is gond nélkül kukacozol és foltozol! De ehhez tegyél már le valamit az asztalra, mert ez csak szájkarate. Amúgy elég érdekes az a tudás, amit képviselsz. Néhány hónapja egy másik topicban még azon morgolódtál, hogy felesleges a "gyári" hígítókat használni, amikor van olcsóbb megoldás is. A minap meg már azt olvasom, hogy a pisztoly takarításhoz is a Vallejo, Gunze, meg egyéb hígítókat ajánlod -mert szerinted- az acetonmentes körömlakk-lemosó nem elég. Szeretem az ilyen stabil, szilárd meggyőződést :) Üdv. | |||||
Ufi | Adatlap | 164424 | 2011. február 11. 10:00 | ![]() | |
Ha engem kérdezel, miértne, csak még hozzál két jó csajt! | |||||
gaborka | Adatlap | 164423 | 2011. február 11. 09:55 | ![]() | |
Ufi | Adatlap | 164422 | 2011. február 11. 09:35 | ![]() | |
Sziasztok! Rendben általános munkákhoz a 0.3-as düzni, de emelett afinom munkákhoz a 0.18-as dűzni méret jó e? | |||||
nikeboy | Adatlap | 164421 | 2011. február 11. 06:42 | ![]() | |
Sziasztok! Továbbra is állok rendelkezésetekre EVO,INFINITY,és más tipusok beszerzésében,illetve tanácsok,alkatrészek ügyében. Elméletileg ismét csökken az áruk a jelenlegi árakhoz képest. Sokan megkerestek az utóbbi időben a külföldi rendelés bosszuságai miatt,miként a megkapott áru selejtes volt, s visszapostázni már nem érte meg.Nos itt azonban alkatrész,garancia mindenképpen jár ha ilyet tapasztal valaki,(amire nem volt még példa)! További jó makettezést! | |||||
nikeboy | Adatlap | 164420 | 2011. február 11. 06:40 | ![]() | |
Sziasztok! Továbbra is állok rendelkezésetekre EVO,INFINITY,és más tipusok beszerzésében,illetve tanácsok,alkatrészek ügyében. Elméletileg ismét csökken az áruk a jelenlegi árakhoz képest. Sokan megkerestek az utóbbi időben a külföldi rendelés bosszuságai miatt,miként a megkapott áru selejtes volt, s visszapostázni már nem érte meg.Nos itt azonban alkatrész,garancia mindenképpen jár ha ilyet tapasztal valaki,(amire nem volt még példa)! További jó makettezést! | |||||
cimber | Adatlap | 164419 | 2011. február 10. 22:19 | ![]() | |
Nos én éppen nemrégiben fújtam egy makettemet a 0.2-es BD-135-össel. kb. 0.8-2 mm-es foltozást készítettem, nincs megfolyás, nincs paca, nincs köpködés a foltok mellett. Szerintem a Chromax titka a túlhígított festék és a nyomás tökéletes kitapasztalása. A festéknek bizony jó minőségűnek kell legyen, tehát min. Gunze Mr. Hobby. Revellel, vagy Humbrollal (enamelek) meg sem lehet közelíteni azt a finom munkát, amit Gunzéval lehet vele csinálni, legalábbis nekem a 0.8 mm-es egyenletes vonalminta csak a Gunzéval jön össze, viszont azt mondhatni, hogy bármikor megy. Én osztom Gaborka véleményét, gyakorlás, jó festék és akkor nagyon szép munkákat lehet velük csinálni. Én a "nagyobb" munkákhoz egy AD-320-ast használok (0.3), az apróságokhoz pedig innentől biztosan ezt a BD-135-öst (0.2) fogom. (utóbbit jelképes összegért, még anno "tartaléknak" vettem.) Persze egy EVO minden tekintetben jobb pisztoly ez tagadhatatlan, nekem elsősorban azért mert nem gumi tömítéses a dűzninél és ahogy hallom nem olyan válogatós, mint a BD-k. Ha összejön egy EVO silverline 0.2-vel lesz a végcél. | |||||
DrJoci | Adatlap | 164418 | 2011. február 10. 18:41 | ![]() | |
Sziasztok Nagyon köszönöm a válaszokat. Jelenleg én a CH-BD-138 használom ez egy elég kezdő készlet és festés terén megvagyok vele elégedve tud szerintem annyit amennyit ér (3000-4000) Eredetileg én ezen CH-BD-180 gondolkoztam de fele annyiért nem sokkal rosszabb a 130 ról én innen veszem a "tudást" :D makettbolt.hu/index.php 130 hoz 1-1,5+ átszóródást ír és 2mm elég kicsi 1:72 es teszem azt egy háló mintához nem rossz szerintem elvileg a 0,2 e tűvel lehet ugyan olyan jó ,mint a 180 -as nem? | |||||
Lorco | Adatlap | 164417 | 2011. február 10. 18:10 | ![]() | |
Szia, én már vettem tőle ilyen stukkert, most is azt használom, nekem megfelel (1:48, repülők). Üdv: Lorco | |||||
zkalos | Adatlap | 164416 | 2011. február 10. 16:59 | ![]() | |
Sziasztok ! Tudna valaki válaszolni arra a kérdésemre, hogy a Sofix jelenleg boltban kapható padlófényezője, ami zöld tea kivonatot is tartalmaz, ugyanolyan jó, mint az ami nem tartalmaz ilyet ? Csak zöld teát tartalmazó SOFIX méhviaszos fényezőt láttam a boltokban. Próbálta már valaki ? | |||||
Tibcsi | Adatlap | 164415 | 2011. február 10. 14:44 | ![]() | |
Xperte, Nézd meg ezt a linket: www.makettinfo.hu/forum/forszoveg.php De nem is az én hozzászólásomon van a hangsúly, hanem Ákosén, akié utána következik. Üdv: Tibcsi | |||||
Xperte | Adatlap | 164414 | 2011. február 10. 14:34 | ![]() | |
gaborka! Annyit szakértettél már pisztoly- és festés kérdésben, hogy komolyan kíváncsivá tettél. Nem raknál fel képeket a munkáidról? Lehetőleg néhány közelit is, hogy a felület jól kivehető legyen. Annyira szívesen látnék pl. egy Chromax BD 135-el (0,3-as dűznivel) megvalósított -és élethű, pontos- kukacmintát, foltozást 1:72-es repülőn! Mert így egy kicsit "messziről jött ember" érzésem van. Üdv | |||||
zsozs | Adatlap | 164413 | 2011. február 10. 13:54 | ![]() | |
Igen, csak sajnos nagyon elkeni :(, vagy bénán használom. | |||||
Varjúbácsi | Adatlap | 164412 | 2011. február 10. 13:30 | ![]() | |
A Mig forgalmaz pigment fixer-t. Szerintem azzal tudod rögzíteni. | |||||
zsozs | Adatlap | 164411 | 2011. február 10. 13:13 | ![]() | |
Sziasztok! Lakkozásban tudnátok segíteni? -Pigmentekkel koszoltam és fakítottam a makettemet, viszont ha lelakkozom akkor szinte semmi nem látszik a pigmentekből. Erre van valami jó megoldás? (A mellékelt képen azokat az oldalsó lemezeket amik még a fokpiszkálókon vannak lelakkoztam és eltűnt a koszolás) -Vettem palackos Tamiya lakkot, viszont az habzik mint a mosószer amikor ráfújom. Száradás után meg foltos marad, és a matt lakk is fénylik, kb. 23 fok van a szobában ahol dolgozom. - A gunze-nek melyikek a lakkjai? (H30-H20) Vagy ezek csak adalékanyagok festékbe? És egy pár szóban ezeket hogyan célszerű használni? - Melyik lakkot érdemes beszerezni? Köszönöm: zsozs |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Akkor megnézzük...