<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Atesz | Adatlap | 164846 | 2011. május 5. 17:48 | ||
gaborka | Adatlap | 164845 | 2011. május 5. 12:36 | ||
Lakkbenzin, szintetikus hígító, terpenol. Olyat keress amely nem tartalmaz MEK-et vagy xilolt. c[ ] | |||||
Vik30 | Adatlap | 164844 | 2011. május 5. 11:38 | ||
Revell hígítót mivel lehet helyettesíteni? | |||||
Ufi | Adatlap | 164843 | 2011. május 5. 09:54 | ||
Ezek a legfinomabb lakkok, akril és dlajképekre zárólakknak. Szintelen nem sárgul. Alapanyaguk : Akrilgyanta és fehérített petróleum vagyis White spirit. Sajnos az áruk is "kiváló" | |||||
gaborka | Adatlap | 164842 | 2011. május 5. 08:50 | ||
Feltehetőleg. A white spirit biztosan, ezeket a lakkokat nem ismerem. c[ ] | |||||
Ufi | Adatlap | 164841 | 2011. május 4. 17:58 | ||
gaborka | Adatlap | 164840 | 2011. május 4. 11:29 | ||
Szerintem nem desztilláltvíz hanem valami más mert a víznek nagy a felületi feszültsége ahhoz hogy ilyen kis mennyiségben szétfusson a felületen. Én white spirittel szoktam ilyet csinálni (nagyon tiszta lakkbenzin), néhány cm-ről 1-1 cseppet cseppentek a pigmentezett felületre, és ez szépen beterelgeti a porszemcséket a résekbe. De ha csak foltokat kell csinálni akkor nem használom hanem apránként építem fel. c[ ] | |||||
Ufi | Adatlap | 164839 | 2011. május 4. 10:06 | ||
Vettem a Wargammers-nél , 500Ft-ért pigmentfixálót legalábbis aztmondták, hogy az,de lehet, hogy desztvíz, semmi szaga és egy kis orvosságos üvegnyi.Azt lehet apigmentre rakni? Te használtál már iyet? | |||||
gaborka | Adatlap | 164838 | 2011. május 4. 09:38 | ||
Ha elég türelmesen ecseteled fel a pigmenteket, ill. port akkor a felület sztatikusan feltöltődik és a porszemek feltapadnak a felületre, továbbá az ecsettel valamilyen szinten bele is dolgozod a felületbe. Egyértelmű hogy matt felületen jobban tapad a pigment de fényesről sem jön le csak ilyenkor több rétegben kell dolgozni. Úgy kell elképzelni, hogy felhordasz egy réteg pigmentet mondjuk egy csavarfej köré rozsdának, és a felhordott mennyiség kb. 80%-a le fog peregni. Megnézed és ha nem elég rozsdás akkor rámész még egyszer, aminek a 80%-a újfent le fog peregni, és így tovább. Szépen fokozatosan tudod felépíteni a rétegeket. Fixálhatod oldószerrel, keverheted így rétegenként a különböző színű pigmenteket, és alakíthatod vizes vagy oldószeres ecsettel. Ha nem fixálod semmilyen szerrel akkor is fent marad a felületen, csak ilyenkor sokkal érzékenyebb az ujjlenyomatokra. c[ ] | |||||
Ufi | Adatlap | 164837 | 2011. május 4. 09:11 | ||
Köszönöm a választ! Ha egy mondatban megmondanád, hogy mit értasz /jó/ pigmentezésnek? | |||||
gaborka | Adatlap | 164836 | 2011. május 4. 08:14 | ||
A legvégső pigmentezésre már nem szabad fújni semmit. Meg kell várni hogy megszáradjon és utána nem pisztergálni. Ha jól pigmenteztél amúgy sem fog lejönni. c[ ] | |||||
Vargapeter | Adatlap | 164835 | 2011. május 3. 23:00 | ||
Wuher | Adatlap | 164834 | 2011. május 3. 22:33 | ||
Sziasztok! Tud valaki olyan boltot Mo-n (jellemzően Bp-i átvétellel) ahol ProModellers Weathering Wash-t lehetne venni fekete kiszerelésben, vagy a Promodellers set of washes-t. Vagy ajánlani hasonló minőségű vízbázisú bemosót? Köszi | |||||
Ufi | Adatlap | 164833 | 2011. május 3. 17:43 | ||
gaborka! Akkor Te mitsoktál csinálni védelemként ha egy igazán jólsikerült makettet csináltál? Mert akkor még a legfinomabb ecsettel sem lehet a port leszedni róla, hogy ne kopjon. | |||||
gaborka | Adatlap | 164832 | 2011. május 3. 14:11 | ||
Nem érdemes, mert a lakk összekapja a pigmenteket és eltünteti a különböző textúrákat amiket addig nagy fáradsággal kidolgoztál. c[ ] | |||||
Ufi | Adatlap | 164831 | 2011. május 3. 13:36 | ||
Köszönöm! A könyv úgy írta: festés, fényeslakk , matricázás, mattlakk, pöttyözés, pigmentezés, sarazás ill. koszolás és kész. Én még utnna fujnék egy hártyányi mattlakkot a védelem érdekében."Egyszer csak összejön ez az új technika !" | |||||
hgyuri | Adatlap | 164830 | 2011. május 3. 12:38 | ||
Üdv Ufi! Egyetértek jerry82-vel. Az a lényeg, hogy a két festékréteg, ami találkozik, eltérő legyen. olaj--akril lakk--olaj. Szerintem okés lesz. Egy másik cikk szerint olaj alapra akril pöttyökkel is működhet, de személy szerint nem vagyok benne biztos. Szerintem az akril alap jobb.(vagy akril lakk réteg) | |||||
Luthor | Adatlap | 164829 | 2011. május 3. 11:39 | ||
Biztos sokan ismeritek, de azért egy kis segítség: post-processing technikák (utómunkálatok), némi angol-tudás előny. www.missing-lynx.com/rareworld.htm | |||||
jerry82 | Adatlap | 164828 | 2011. május 3. 11:12 | ||
hello ufi Persze hogy lehet, ha akril lakkal lefújod a felületet ,mert különben azt is felszedi (ha enemel lakkot használsz ) ,ha neki állsz művészolajjal filterezni rajta Szóval enemel alapszín - akril lakk – művészolaj | |||||
Ufi | Adatlap | 164827 | 2011. május 3. 10:48 | ||
hgyuri! Te azt írod, hogy akril alapszínre van ez a módszer, én enamellel festek, arra az alpra lakkozás után nem lehet? szerintem, igen. | |||||
hgyuri | Adatlap | 164826 | 2011. május 3. 08:46 | ||
A leírást csak az újságban találtam. A lényeg, hogy az alap vízszintes szürke felületre fekete, fehér, sárga, kék pöttyöket rakott egy fogpiszkálóval,és egy higítóba mártott ecsettel fentről lefelé elmosta a pöttyöket. A képek alapján nekem nagyon tetszett az eredmény. Remélem tudtam segíteni. Sajnos, arra most nem emlékszem, hogy melyik számban voltak, mert most nincsenek nálam az újságok. Szép napot! | |||||
hgyuri | Adatlap | 164825 | 2011. május 3. 08:41 | ||
Szia Ufi! A Pro Modell két számában is, Vladimir Demchenko (bocs,ha rosszul írom a nevet) két munkája szerepel. Az egyiken egy Pz III. volt, a másikon meg több elhagyott harcjármű. Itt több kép is van az egyikről: en.diorama.ru/gallery/dioramas/1832/ | |||||
Ufi | Adatlap | 164824 | 2011. május 2. 20:56 | ||
hgyuri! Hol láttad azt a német-szürke festési trükköket, engem meg pont az érdekelne? Köszi! | |||||
atu71 | Adatlap | 164823 | 2011. május 2. 18:03 | ||
Hello! De ezt eloszor probald gyakorolni egy regi maketten. Udv. | |||||
hgyuri | Adatlap | 164822 | 2011. május 2. 18:01 | ||
atu71 | Adatlap | 164821 | 2011. május 2. 17:52 | ||
Hello! Igazan nincs szabaly,tehat kulonbozo szinekbol vigyel fel a feluletre. Ezek a szinek legyenek valtozatosak,ez fontos. Udv. | |||||
hgyuri | Adatlap | 164820 | 2011. május 2. 16:48 | ||
Sziasztok! Egy kis segítség kellene. Olvastam több helyen is, hogy pl. harcjármű esetében, ha az akril alapszínre olajfestékből pöttyöket teszünk, és azt hígítós ecsettel beledolgozzuk a felületbe, élethű hatást érhetünk el. Az a gondom, hogy csak német-szürke festésen bemutatottakat találtam. Ott sárga, fehér, kék, stb... színeket használtak a készítők. A kérdésem az lenne, hogy U.S. olive drab alapszín esetében milyen színeket használjak, mert nem szeretném elrontani. Van-e erre valami szabály, vagy ilyesmi, vagy ugyanolyan színeket használjak? Remélem, valaki járatos a témában, és tudna nekem segíteni. Előre is köszönöm. Szép napot mindekinek. | |||||
Vargapeter | Adatlap | 164819 | 2011. május 2. 08:41 | ||
gaborka | Adatlap | 164818 | 2011. május 2. 08:26 | ||
A száradása kb. 20 perc de mire maszkolhatóra kikeményedik az egy nap (biztos-ami-ziher alapon). c[ ] | |||||
migi | Adatlap | 164817 | 2011. május 1. 17:39 | ||
Szia Úgy néz ki hogy leszek , köszi szépen . üdv:migi | |||||
grabmaster | Adatlap | 164816 | 2011. május 1. 17:26 | ||
Szia Laci! Ha leszel most szombaton a Rebekában, akkor adok neked, van kb. 10 db beszáradt MM üvegem. Üdv, Gábor | |||||
migi | Adatlap | 164815 | 2011. május 1. 13:01 | ||
Sziasztok Keresnék akár megvételre is üres ,beszáradt ,bedöglött Model Masteres üvegeket . üdv:migi migi2123@gmail.com | |||||
Vargapeter | Adatlap | 164814 | 2011. május 1. 12:50 | ||
Sziasztok! Mit gondoltok mennyi idő még a Gunze akril fényes lakkja (tégelyes), Gunze Leveling thinner-rel fújva kikeményedik maszkolható állapotra? Péter | |||||
Lucky13 | Adatlap | 164813 | 2011. április 30. 21:52 | ||
@ Muzzy& Vargapeter: köszi a segítséget, akkor alapozok inkább mindenütt! | |||||
Örekkengoo | Adatlap | 164812 | 2011. április 30. 13:34 | ||
Szia Ufi! A tipikus az, hogy egy darabka plexiből kifaragjuk azt a formát, ami oda illik, majd hátulról egy pici-ici lyukat fúrunk belé, és abba az adott színnek megfelelő (ha egyáltalán színezett volt) csepp festéket belepöttyintünk (színtelen lámpa esetén persze semmit nem teszünk bele, de a lyukat akkor is érdemes elkészíteni). Tudom, a következő kérdésed az lesz, honnan szerezhetsz plexit! Én gyakran használom azt a korongot, amivel a 100-as CD/DVD-hengereket alul/felül lezárják. Ha a háztartásban körülnézel, rengeteg olyan dolog van, ami plexiből készül. Ha Nálatok nem találsz ilyet, menj el egy műanyaxaküzletbe, és - ha nyitott szemmel jársz - , sok olyan olcsó terméket talál6cc, ami megfelel a céljaidnak. A legfontosabb: tudd, hogy mire one szükséged, és annak a befoglaló méreteit. Később még sok eszközbe be tudod építeni majd - ha olyat választottál...! polisztirolban gazdaxépnapot: ÖK | |||||
gaborka | Adatlap | 164811 | 2011. április 30. 12:11 | ||
Igen sajnos az MM hajlamos erre. Én valaha azzal kezdtem (az volt az első márkás festék amihez valamikor hozz lehetett jutni) de már nincs meg belőle egy sem. Ökölszabály szerint a hígítótól és a festékbe jutó fémszemcséktől (pl. fémtárggyal való kevergetés során lekopó szemcséktől) bedöglik a festék, ezért ezek kerülendők. A beszáradás ellen leginkább a tégely ill. üveg lezárásával lehet védekezni. Sajnos a csavaros tetejű festékek kupakjának menetében gyakran marad annyi festék, amennyi megakadályozza a légmentes zárást. Ez ellen hígítós ronggyal való kitörölgetéssel lehet védekezni. c[ ] | |||||
Ufi | Adatlap | 164810 | 2011. április 30. 11:12 | ||
Még egy kérdés, aztán igérem ma már nem zavarlak benneteket.Mivel fessem be az 1:35-ös tank lámpáit,hogy ne vírítson, de azért látnilehessen, hogy az egy lámpa.Plexit nem adtak a maketthez! Nagyonszépen köszönöm az esetleges tanácsokat. | |||||
Ufi | Adatlap | 164809 | 2011. április 30. 10:32 | ||
JA! Aztán meg átkozom a pilsztolyt, hogy köpköd! | |||||
cimber | Adatlap | 164808 | 2011. április 30. 10:04 | ||
Szia! Sajnos a MM eleve hajlamos a betrutyisodásra. Egyik barátomnak egy bontatlan, vadiúj festéke járt így, de azt mondta, hogy korábban is járt már úgy, hogy alig-alig használt festékek bedöglöttek, pedig ő nem is öntötte vissza. | |||||
Ufi | Adatlap | 164807 | 2011. április 30. 09:24 | ||
gaborka! Szóval itt a hiba? Én Model Mastert használok, csavaros üvegben vannak és mégis némelyik betrutyisodik.Én használat után szoktam rakni hozzá a saját hígítójából. Ha nem teszem beszárad. | |||||
muzzy | Adatlap | 164806 | 2011. április 29. 15:10 | ||
Lucky! Ha már úgy is surfacerrel kezeled az illesztéseket, akkor ne spórólj rajta, alapozd le az egész gépet surfacerrel, és ezt kissé polirozd vissza. Gondolj bele, az alapozott rész és a nem alapozott műanyag eltérő tulajdonságú. A polirozós ALCKALD kivételével (és a krom) megfelel alapozásnak a surfarcer. Muzzy | |||||
gaborka | Adatlap | 164805 | 2011. április 29. 08:24 | ||
Hosszabb távra vegyél Humbrol vagy Revell enamel (szintetikus zománc) festéket - amelyikhez a kettő közül jobban hozzájutsz - és a festékboltban valamilyen jobb minőségű lakkbenzin hígítót. Ezekkel tudsz ecsetelni és ha később úgy alakul, fújni is. Szükség esetén keverni is lehet egymással a két fajtát. Azért ajánlom ezeket mert ezeknek lényegében egyetlen igazi hátránya van, a hosszabb száradási idő, de nem háklisak hígításra, nyomásra stb, nem drágák és ha nem keversz bele hígítóval a tégelybe évekig elállnak. A makettedhez kapott akril festéket (ha az - próbáld már ki végre valami maradékon) használd el vagy tedd el. c[ ] | |||||
atu71 | Adatlap | 164804 | 2011. április 29. 06:38 | ||
Hello! Ha a doboz oldalan feltuntettek hogy ecsetelheto akkor probald ki ecsettel milyen festeni.Ha szepen terul, nem csikos akkor jo. De ecsethaz olaj bazisu az igazi. Udv. | |||||
Tyimosenko | Adatlap | 164803 | 2011. április 29. 00:51 | ||
Heló, Szerintem érdemes lenne kipróbálni a maketthez mellékelt festéket ecsettel egy rossz maketten vagy műanyagdarabon. Ha csupasz műanyag, akkor mondjuk enamel alapozásra felhordani ecsettel. | |||||
zegiboy | Adatlap | 164802 | 2011. április 28. 23:17 | ||
Nos akkor milyen festéket ajánlotok végülis ecseteléshez? A makettemhez akrilt mellékelt a gyártó, ezek elvileg pisztolyba valók, ám valaki említette hogy a Revell akriljai jók ecsethez is... Maradjon az akril, és ebből szerezzem be a maradék színeket (6-8db) vagy hagyjam őket a fenébe és vegyek rendes ecsethez való szintetikust? Mit ajánlotok? | |||||
Vargapeter | Adatlap | 164801 | 2011. április 28. 22:52 | ||
Szia Lucky13, Én a helyedben mindenképpen alapoznék alá! Az alclad olyan mikrokarcokat is kimutat, amiket nem is látsz alapozó nélkül, nem beszélve arró, hogy egy színű alap kell neki, legjobb, ha ez fényes fekete! Sokkal "fémesebb" lesz tőle az Alclad! Az Emese simán kivitte nekem! Nem használok mást! Péter | |||||
Lucky13 | Adatlap | 164800 | 2011. április 28. 22:00 | ||
Sziasztok! Szeretném kérdezni Tőletek, hogy a sima nem polírozható Alclad II festéket (aluminium és dark aluminium) rá lehet-e fújni a nyers műanyag felszínére, vagy mindenképpen kell alapozni előtte? Arra gondoltam, hogy festés előtt kizárólag az illesztéseket fogom lefújni 1200- es surfacerrel, majd visszapolírozom ellenőrizve, hogy mindenütt tökéletes- e az illesztés, így meg lehetne spórolni egy plusz rétegvastagságot. A másik dolog, hogy az alcladot mivel lehet kitakarítani a pisztolyból. Ugyanúgy jó az emese lakklemosó, vagy valami "durvább" anyag kell? Előre is köszönöm! | |||||
gaborka | Adatlap | 164799 | 2011. április 28. 20:46 | ||
Létezik olyan "olajbázisú" festék ami hígítható vízzel. De ne keverd a szezont a fazonnal, a Revell és a Humbrol szintetikus zománcfesték (az egyszerűség kedvéért), ami sokmindennel hígítható (vízzel NEM), de makettezés szempontjából a saját gyári hígítójuk ill. a minél nagyobb lakkbenzintartalmú háztartási ill. szintetikus hígítók a legjobbak (minél kevesebb xilol ill. MEK tartalommal). Tessék levenni a polcról a flakont a festékboltan és megnézni a címkéjét. Terpentin nem javasolt makettezéshez, nagyon aggresszív anyag és megtámadja a műanyagot a festék alatt. Ma már minden makettfesték gyártónak van akril sorozata (acrylics) és szintetikus zománc (enamel) sorozata is amit nálunk vagy kapni vagy nem. Az akrilfestékeket is lehet többféleképpen hígítani, a víz általánosan használható de nem minden esetben ideális. c[ ] | |||||
Amon | Adatlap | 164798 | 2011. április 28. 19:31 | ||
modellbolt.hu ott van asszem, de érdemes küldeni egy mailt. Korrektek | |||||
Ufi | Adatlap | 164797 | 2011. április 28. 18:29 | ||
Köszi! Sajnos csak a Replicában lehet kapni, de pillanatnyilag ott is kifogyott.Talán 3-4 nap múlva lesz.a lényeg , hogy ott lehet kapni és higító is van hozzá. |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Érdeklődnék (tudom, láma vagyok:), hogy a Mr. Hobby Mr. Color (GSI Creos Corporation) festékeket a saját hígítóján kívül mivel lehet-kell-érdemes hígítani, fújáshoz?
Köszi:
Atesz