<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
cimber | Adatlap | 165025 | 2011. május 29. 19:40 | ![]() | |
Ufi | Adatlap | 165024 | 2011. május 29. 19:03 | ![]() | |
cimber! Dehogy haragszom.Sőt én itt csak tanulni szoktam,már Te is adtál pár jótanácsot.A pisztollyal kapcsolatban csak annyit tudok amit a Pap megmutatott és elmagyarázott. Elől ha leveszem a tűvédőt meg azt a kis vackot amibe a furat van aztán a dűznit, akkor igen ott a tű de olyan rossz fogás esne , hogy alig érem el ezért hátul szedem ki.A krapek aztmondta, hogy teflontömítések vannak benne, így is hirdeti.Én mindig szoktam nitróval is pucolni, de még nem volt baj,és ha lenne /0 Ft. egy tömítés. Én a pisztolyok relytelmeiben nemvagyok otthon, csak a sajátom működését ismerem. Itt a link : www.paplaszlo.com üsd be a Google-ba és ott vannak acuccai, lírásokkal képekkel stb.Azon talán jobban elmész mint az én magyarázatomon. | |||||
cimber | Adatlap | 165023 | 2011. május 29. 16:03 | ![]() | |
Azt írod AD-340-esed van ugye? Hol találtál a dűzninél teflon tömítést? ...és mit lehet csak hátul kihúzni? Szétszedted már valaha a pisztolyodat teljesen? Félre ne érts most nem kioktatni akarlak, csak számomra furcsa amit írtál. Hidd el nem ahány pisztoly, annyiféle módszer, mert az EVO-t is illik rendesen kitakarítani. No az bírja a nitrót is meg a körömlakk lemosót is, mert annak a dűznije teflon tömítéses. | |||||
Ufi | Adatlap | 165022 | 2011. május 29. 14:28 | ![]() | |
Jó, de például az enyémből csak hátul lehet kihúzni, atömítés pedig nem gumi hanem teflon és még a nitrót is birja.Az igaz ,hogy tényleg tisztítás után célszerű szabadonhagyni, hogy a vegyszer párologhasson.De szerintem ez is olyan ,hogy ahány pisztoly annyiféle módszer, meg ki hogy szokta. | |||||
atu71 | Adatlap | 165021 | 2011. május 29. 13:38 | ![]() | |
cimber | Adatlap | 165020 | 2011. május 29. 13:35 | ![]() | |
Ha ésszel csinálja az ember, akkor nem szakítja bele a kulccsal sem. Nekem legalábbis még sosem szakadt bele...de azt hiszem ezt már százszor kitárgyaltuk. Pedig minden fújás után darabjaira szedem és körömlakk lemosóval kitakarítom, szétszedve tárolom. Összerakva tárolni nem célszerű, mert az oldószer még jóideg párolog, "dolgozik" és a gumi tömítést szépen ki is nyírja. Azzal ha nincs szétszedve egy probléma lehet, még ránézésre sem látja az ember, hogy esetleg a tömítés hogy áll. Annál nagyobb gond meg szerintem nem kell, ha mondjuk festés közben szottyan el a tömítés és a nyomáseséssel egy szép pacát odabök a makettre. A tűt pedig előre felé kihúzva a legcélszerűbb kivenni és ugyanebben az irányban visszafelé a helyére tolni. ...sosem görbült még el tűm. Nekem az a véleményem, ha ésszel csinálja az ember, akkor nagy gond nem lehet... | |||||
Tyimosenko | Adatlap | 165019 | 2011. május 29. 13:02 | ![]() | |
Mondjuk tűt csak elől szabad kihúzni a hegy megóvása miatt, erre szerintem érdemes figyelni. Úgy tapasztaltam, hogy pont a kis villáskulcs használatával kerülhető el a beletörés. Ha kézzel csavargatnám a dűznit jóval könnyebben törném bele. | |||||
Ufi | Adatlap | 165018 | 2011. május 29. 12:15 | ![]() | |
Igaza van Tibcsinek.Mi a fenének úgy rászorítani a dűznit kulccsal.Lehetetlen ,hogy kifujja a levegő a meneten meg a tűvédőn keresztül. | |||||
Tibcsi | Adatlap | 165017 | 2011. május 29. 11:18 | ![]() | |
Amikor a BD-130-at használtam, én mindig szédszedtem. Tűvédő le, dűzni ki (előre), tű ki (hátra). :) Annyi volt a "trükköm", hogy a dűzni beletörés elkerülése végett a stukkerhez adott kis villáskulcsot csak egyszer (egyetlenegyszer!) használtam, mégpedig akkor amikor legelőször kicsavartam a dűznit. Utána mindig csak kézzel húztam meg és kézzel lazítottam ki a dűznit. Azóta sem tört bele. :) Én praktikus okokból összeszerelve tárolom a pisztolyokat, csak annyit teszek, hogy a tűt kissé hátrahúzom, hogy ne nyomódjon neki a dűzninek. | |||||
Ufi | Adatlap | 165016 | 2011. május 29. 11:05 | ![]() | |
eagbus! Még annyit, hogy ha tiszta hígítót mindig bugyborékoltass vissza, hogy biztos jól átmosson mindent. | |||||
Ufi | Adatlap | 165015 | 2011. május 29. 11:02 | ![]() | |
De igen, nem szedem szét hátúl, csak annyira, hogy atút kitudjam húzni.Áttörlöm lakklemosóval és nagyon óvatossan visszadugom. | |||||
eagbus | Adatlap | 165014 | 2011. május 29. 10:44 | ![]() | |
Köszönöm szépen a válaszokat! Gunzét mennyire higítod? Milyen véletlen nekem is BD 130-asom van :D Ma kicsit feljavítottam, kapott új dűznit, tűt, meg egy tömítést a dűznivédőhöz. Én mindig szétszedtem,használat után, aztán egy fényezőmester mondta, hogy ő biztos nem szedné ki még a tűt se, mert jó eséllyel visszadugásnál nekiütközik valaminek, görbül/tompul. Olyat is láttam youtube-on, hogy csak félig szedik ki a tűt, és fülpiszkálóval letakarítják a festékcsatornán keresztül. Ufi: pár napja vettem egy BD 186-ost azon kipróbálom ezt a módszert:) Tűt se veszed ki egyáltalán? | |||||
Ufi | Adatlap | 165013 | 2011. május 29. 09:46 | ![]() | |
Nekem Pap-féle AD-340-esem van.A krapek le is tolt amikor megtudta, hogy mindig ripityára szedtem tisztításkor.Ahogy akollega mondta a sok tekergetéssel többet ártunk a tömítéseknek meg mindennek.Azóta csak jól kiöblíteni átmosni és a tűt kivenni letörölni ha kell, na meg elől azt a kis védőt vagy mit kitisztítani.Azóta ígyteszek és nincs probléma. | |||||
Tyimosenko | Adatlap | 165012 | 2011. május 29. 01:09 | ![]() | |
Lorco | Adatlap | 165011 | 2011. május 28. 21:42 | ![]() | |
Akkor helyesen cselekedtem, ezek szerint nem is vagyok eretnek :) Úgyhogy holnap nyomok egy végleges olive drabot az Airacobrára és továbbra sem szedem szét a stukkert! Köszi, Tyimosenkó! | |||||
Tyimosenko | Adatlap | 165010 | 2011. május 28. 21:38 | ![]() | |
Nem, nem veszi ki mindenki. Valamelyik profi írta régebben, talán az Ákos, hogy a chromax pisztolyát szét sem szedi egyáltalán. Kínai másolat pisztolyok esetében szerintem ez simán megcsinálható. Ha tönkremegy a dűzni akkor is csak egy ezres.. Tű 440 ft.. Szóval nincs komoly veszteség. Többet lehet ártani a sok tisztogatással, menetek koptatása, dűznibeletörés stb. | |||||
Lorco | Adatlap | 165009 | 2011. május 28. 21:17 | ![]() | |
Igen, ez hátránya a konstrukciónak, mert így nagyon "turkálós" a düzni belsejének tisztítása, ami azért nem árt pl. a Humbrol enameleknél... Azért írtam eretnekséget, mert itt és más fórumokon olvasgatom, hogy a düznit is kiveszik tisztításkor, én meg már másfél éve sosem, és mégis működik. | |||||
Tyimosenko | Adatlap | 165008 | 2011. május 28. 21:08 | ![]() | |
Ez nem eretnekség szerintem amit írsz. Nekem is van BD-130-am, azon gondolkodok hogy egyáltalán nem fogom szétszedni se, csak bizonyos időközönként... Átfújogatom emesével oszt csókolom. Az a baj mondjuk szerintem tisztítás szempontból a BD-130-cal, hogy a fej nem leszedhető a dűznivel együtt, mint mondjuk a BD-180-nál. | |||||
ted978 | Adatlap | 165007 | 2011. május 28. 21:00 | ![]() | |
Sziasztok. tudtok boltok mondani, ahol a Gunze festékek nagy választékban kaphatók? üdv.: Sanyi | |||||
Lorco | Adatlap | 165006 | 2011. május 28. 20:24 | ![]() | |
Semmi extra, csak a düznit nem szedem ki tisztításkor, amúgy alaposan tisztítok hígító/alkohol/körömlakklemosó (attól függ, mit fújok előtte). Egy BD-130-am van, ezzel fújkálok mindent, kivéve a Surfacert, azt alsó tartályosból. Kb. harmadik fújásom után, szerintem alapos tisztítások után beleszakítottam az előző, szintén BD-130-ba a düznit, és úgy gondoltam, próba-cseresznye nem szedem ki többet én, lesz, ami lesz, legfeljebb veszek egy másik ilyen csodát... Azóta kifújás, szétszedés, fültisztítós-pzs-s kitörölgetés a kellő oldószerrel, DM fogsortisztító kiskefés düznibelső tisztítás, majd hártyányi, pár milliméter széles pzs csíkból tiszta kézzel csíksodrás, és azzal düznilyuk-sikamika... Hozzáteszem: teljesen amatőr vagyok, két éve foglalkozok repülőmakettek építésével, de eddig ez a módszer bevált a tisztításhoz: alaposan tisztítok, csak a düznit nem veszem ki - pisztoly rendben, tömítés rendben. A pisztolyt szétszerelve tárolom. Ennyi az én eretnekségem csak... | |||||
Kamovos | Adatlap | 165005 | 2011. május 28. 20:10 | ![]() | |
Lehet-e a kecskével? Igen lehet! De hamar elfelejted, mihelyst feléred a tehenet! Szóval! Én meg csak Tamiyát használok, és csak alkohollal higítom. Ez nagyon fontos! Vízzel, és saját higítójával történő higításnál mások lesznek a tulajdonságai. A festéshez az Orosz Aerographot használom 1982 óta! Kisebb felületekre ecsetet használok. Mert a tévhitek ellenére igenis lehet ecsettel festeni a Tamyát! Nem egy hétig, nem órákat, hanem pillanatok alatt szárad. Vékony felületet képez. Ha e plexire kerül, akár száradás után is le lehet az alkohollal törölni. Ha teljesen elrontottam a festést, az egész felületet, lelehet mosni alkohollal, akár hónapokkal később is! Természetesen a makettet festés előtt ajánlott zsírtalanítani. Kiválóak az átlátszó lakkok.(X-19, X-23, X-24,X-25,X-26,X-27,) A lámpákat (helyzetfények, hátsó lámpák, irányjelzők) úgy készítem, hogy előtte krómmal (X-11) festékek és utána viszem rá a megfelelő színeket. (irányjelzők X-24, féklámpa X-27, helyzetfények X-25, X-27 kéklámpa X-23.) Az alkoholos higítású Tamiya, könnyen kimosható és nem teszi tönkre a szóró pisztolyt, mint ahogy azt a többi festék már megtette egy korábbi dűznimel! Ami számomra hátrány, az a szegényes szín világa. De ezzel a szín palettával is megoldható minden. Üdv: kamovos | |||||
Tyimosenko | Adatlap | 165004 | 2011. május 28. 19:25 | ![]() | |
Helló, Hogyhogy, talán ki sem tisztítod? :)) Szerintem írd meg nyugodtan, személy szerint marha kíváncsi vagyok mi lehet az a nagy eretnekség. :) Üdv. | |||||
Lorco | Adatlap | 165003 | 2011. május 28. 19:11 | ![]() | |
Szia, a Gunze akriljai a legjobbak szerintem, a legszebb felületet ezek adják. Nekem egy napos száradás után nem szokott gondot jelenteni. Az akril festékre enamel fényes lakkot fújok, aztán megint akril matt lakkot, nekem ez bejött. A maszkolószalagot én mindig egy nem szöszölő ruhadarabra ragasztom egyszer-kétszer, és csak ezek után ragasztom a makettre, így nem ragad annyira és nem hagy nyomot. A többi kérdéshez nem szeretnék hozzászólni, mert a pisztoly tisztításával kapcsolatban rendkívül eretnek véleményem van és nem szeretném, ha megköveznének...:))) Üdv: Lorco | |||||
eagbus | Adatlap | 165002 | 2011. május 28. 18:07 | ![]() | |
Sziasztok! Airbrush használatával kapcsolatban lenne egy csomó kérdésem. Gyakran előfordul, hogy inhomogén a felület, mintha szemétdarabok lennének benne, de az is lehet, hogy száradt festékdarabok ez nagyon zavar. Gunze festékeknél érdekes, ez nem szokott előjönni, nagyon szépen lehet vele festeni, a Gunzéval az a gondom, hogy van, hogy 1 hét után se szárad ki, de van olyan modellem is, ami már legalább 1 hónapja lett festve, de mégis nyomot hagy rajta a maszkolószalag, ez nagyon zavaró, hígítom a festéket a gyári higítójával. Tamiya maszkolót használok az éles kontúrhoz, a kitakaráshoz hagyományos papíralapút. Tisztítás, hogy lehet megakadályozni, hogy festék kerüljön oda ahova nem kéne, nevezetesen a festéktartálytól hátrafelé ahol a tű fut, átszivárog a festék is, főleg, ugya a tű is mozog. Tömítések: Ha leszedem minden tisztításnál hamar tönkremegy, elszakad, ha a helyén hagyom a higító/alkohol tesz benne kárt, mi a megoldás? Revell vízbázisú festékeket szoktam használni, mert kb 10 perc alatt kikeményedik,de nem mindig hozza a várt minőséget, van, hogy kifogástalan felületet produkál, de gyakori, hogy rücskös, szemetes, autófényezőknél lehet kapni szűrőket, lehet ez lesz a megoldás. | |||||
Amon | Adatlap | 165001 | 2011. május 28. 14:36 | ![]() | |
Azért azt tegyük hozzá, hogy ha ecsettel festünk olaj, vagy akár akryllal mindegyiket több vékony rétegben kell felvinni a legjobb eredményt elérve természetesen hígítva. | |||||
jerry82 | Adatlap | 165000 | 2011. május 28. 14:15 | ![]() | |
Hello A zöld és barna festékek jobb fedést biztosítanak (mint sárga ami előtt nem árt alapozni) ,ha csak egy rétegben akarod felvinni . Bár ha pisztollyal festesz az olaj festékkel felvitt réteg és akril réteg vastagsága nem különbőzik (persze ha jól értetem a kérdésed) | |||||
Tibcsi | Adatlap | 164999 | 2011. május 28. 12:43 | ![]() | |
- Apúúú! Mi ez itt? - Nem tudom, kislányom. Öt perc múlva: - Apúúú! Hogyan működik a hajszárító? - Nem tudom, kislányom. - Jajj kislányom, ne kérdezgesd mindig apádat! - Hagyd csak szívem, úgy tanul a gyerek, ha kérdez! :) Naszóval, kérdezz bátran, ha tudunk úgyis válaszolunk. :) | |||||
gaben21 | Adatlap | 164998 | 2011. május 28. 12:40 | ![]() | |
Helló.Igen ez kérdés akart lenni csak lemaradt az a fránya kérdőjel. Köszönöm a válaszod. Valóban nem lehet 10 perce kipróbáltam és nem vált be.:) | |||||
Ufi | Adatlap | 164997 | 2011. május 28. 12:24 | ![]() | |
Köszönöm! én akkor rosszul fejeztem ki magam, nem is bántásra inkább fedésre gondoltam , ugyanis a vizesset több rétegben viszem fel, az olajat csak egyszer, különben vastagabb lenne. Köszönöm mindenkinek ! Mi egypár/laikus testvér/ csak így jutunk előrébb ha Ti akik már jártasbbak segítetek, mégha a szemetekben már néha hülyeségnek hangzó kérdéseket is teszünk fel. Mégegyszer köszönet! | |||||
jerry82 | Adatlap | 164996 | 2011. május 28. 11:34 | ![]() | |
Hello Ne haragudjatok meg de ez röhej ehhez nem kel makettozni csak simán végigkel gondolni hogy olaj nem keveredik vízzel semmilyek (még az étolaj , kőolaj se stb olaj úszik a víz tetején ) Szóval enemelt (olaj festéket) nem tudsz vízzel hígítani ,sem akrilt (víz bázisú festéket) szintetikus hígítóval aki nem hiszi próbálja ki párcseppel Ufi nyugodtan festhetsz akril alapra enemellel nem fogja bántani (miért is bántaná ?) | |||||
Tibcsi | Adatlap | 164995 | 2011. május 28. 11:20 | ![]() | |
Nyugodtan festhetsz az akrilra olajossal, nem fogja bántani. | |||||
Ufi | Adatlap | 164994 | 2011. május 28. 11:12 | ![]() | |
Sziasztok Okos Urak! "Ezt nem gúnyból mondom"Akövetkező a problémám, mostanában álltam rá az akril alapu festékekre.Nagyon szépen megfestettem a tank alapszinét, de nincs se zöld se barna akrilfestékem amivel folytathatnám a terepszínt, de viszont van rengeteg enamel festékem.Kérdezem, hogy fújhatok e az akrilra olajossal, nem bántja akettő egymást! Sajnos olyan helyen lakom, hogy majd csak úgytudom meghozatni a festékeket. Köszönöm! | |||||
Tibcsi | Adatlap | 164993 | 2011. május 28. 09:48 | ![]() | |
Ezt kérdezed, vagy mondod? :) Ha kérdezed, szerintem nem. | |||||
gaben21 | Adatlap | 164992 | 2011. május 28. 09:20 | ![]() | |
Helló.Tamiya enemal festéket hígíthatom a tamiya akril hígítójával.Kisebb szerszámokhoz és figura javításhoz használnám amíg nem szerzek be enemal hígítót. üdv:gaben21 | |||||
Neo954 | Adatlap | 164988 | 2011. május 27. 21:29 | ![]() | |
Zolko! Sajnos nem tudom, nemvolt még szerencsém ehhez a higítóhoz. Balintka! Igen, én a color mixel szoktam higítani, eddig még nem volt vele gondom. Üdv.:Neo | |||||
Balintka | Adatlap | 164987 | 2011. május 27. 21:06 | ![]() | |
Tehát a humbrol olajfestékekhez is jó a revell higító? | |||||
Zolko | Adatlap | 164986 | 2011. május 27. 20:01 | ![]() | |
Szia, a Mr. Aqueous Hobby Color Thinner 400ml csak akril festékekhez jó, vagy jó a revell humbrol olaj festékekhez is? Köszi Zolko | |||||
Neo954 | Adatlap | 164985 | 2011. május 27. 19:54 | ![]() | |
Szia Zolko! Nekem a revell humbrol email-enamel festékeihez bevált a revell color mix higító. Üdv.:Neo | |||||
Zolko | Adatlap | 164984 | 2011. május 27. 19:46 | ![]() | |
Hali, egy kis segítséget szeretnék kérni, hogy használok revell és humbrol olaj festékeket és Gunze akril festékeket, melyikhez milyen higítót ajánlotok? Köszi Zolko | |||||
c_sonty | Adatlap | 164983 | 2011. május 26. 19:46 | ![]() | |
Ha beleszáradt akkor acetonmentes körömlakk lemosó leviszi könnyen. | |||||
Tibcsi | Adatlap | 164982 | 2011. május 26. 12:28 | ![]() | |
Amíg nem szárad bele, addig abból is ki lehet vízzel mosni. Ha már beleszáradt, akkor passz... | |||||
Ufi | Adatlap | 164981 | 2011. május 26. 12:21 | ![]() | |
Köszi! Ez rendben , de akkor hagy okosodjak. És a pisztolyból is ? | |||||
Tibcsi | Adatlap | 164980 | 2011. május 26. 11:31 | ![]() | |
Desztvízzel biztosan. | |||||
Ufi | Adatlap | 164979 | 2011. május 26. 10:43 | ![]() | |
Sziasztok! Hozzájutottam pár Humbrol akrilfestékhez. Mivel lehet hígítani? Köszi! | |||||
Balintka | Adatlap | 164978 | 2011. május 26. 05:52 | ![]() | |
Milyen arányban higítottad? Szerencsére van selejt makett, amin tudom tesztelni. Mivel higítod? Én ioncserélt vízzel fogom. | |||||
Atesz | Adatlap | 164977 | 2011. május 25. 23:32 | ![]() | |
Sziasztok! Keresnék Tamiya X-34 (Enamel) festéket, valamint Gunze Mr. Color és Mr. Metal Color festékhez hígítót. Ha valakinek van eladó, vagy tud beszerzési forrást, kérem jelentkezzen. Elérhetőségek az adatlapon. Köszönöm: Atesz | |||||
vlevi | Adatlap | 164976 | 2011. május 25. 22:47 | ![]() | |
Ha sikerül, szóljál! Nekem is van ilyenem, de nem igazán akart matt lenni, pedig kevergettem egy jó ideig! | |||||
Balintka | Adatlap | 164975 | 2011. május 25. 21:05 | ![]() | |
Engem ugyanez érdekelne, csak ecsetes felhasználáshoz! | |||||
cimber | Adatlap | 164974 | 2011. május 25. 20:57 | ![]() | |
Üdv! A Microscale matt lakkját milyen arányban célszerű kb. hígítani és milyen nyomáson fújni? Sosem használtam még vízzel hígított lakkot. | |||||
geriatis | Adatlap | 164973 | 2011. május 25. 20:54 | ![]() | |
Köszönöm szépen a válaszokat,segítséget! Üdv: geriatis |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Nos akkor lenne egy jó javaslatom.
Az egészet kezd úgy, hogy a tűrögzítőt fellazítod és hátrahúzod a tűt addig, amíg a tartályban a végét meg nem látod.
Utána kezd el leszerelni az elején lévő menetes egységeket.
Így nem fog soha a tűd vége károsodni.
Ha leszerelted az első szegmenset és a dűznit is kiszedted, akkor lazítsd fel a tűrögzítőt és told ki előre a tűt és akkor minden gond nélkül ki tudod venni.
Innentől kezdve már szedheted ripityára a pisztolyt.
Ha a dűznid bent marad - amin bizony nagyon-nagyon mezei kis gumigyűrű tömítés van - akkor a nitró, vagy a körömlakk lemosó azt kikezdni.
Szép lassan megeszi és ha festés/lakkozás, netán valami "nano" munka közben szál el akkor abból nagy káromkodás lesz.
Ha szétszeded és óvatosan megtisztítod, szétszedve tárolod, akkor egyrészt az oldószer elpárolog a pisztolyról, másrészt meg tudod nézni, hogyan áll a tömítés.
Persze biztos van akinek ez a módszer nyűgös, meg nem vacakol vele, de én továbbra is tartom azt, ha ésszel csinálja az ember, akkor semmi gond nem lehet.
Én a kezdetek óta kulccsal húzom meg a dűznit és sosem szakadt meg.
Tehát a teflon tömítés csak a tűnél van a tartály mögött a pisztoly testében, a dűznin síma fekete gumi tömítés van.
Tűnél az EVO-nak van teflon tömítése, ezért is modernebb és felhasználó barátabb az a pisztoly.
Persze az ára is borsosabb.