<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
vlevi | Adatlap | 166180 | 2012. január 30. 19:00 | ||
Lucky13 | Adatlap | 166179 | 2012. január 30. 14:31 | ||
Szia! A Humbrol akrilok nem rosszak, viszont ecsettel nagyobb felületek festésére nem alkalmasak, mert gyorsan száradnak és a felület ezáltal egyenetlen lesz, meglátszanak az ecsetvonások rajta. | |||||
sanyi | Adatlap | 166178 | 2012. január 30. 13:33 | ||
Sziasztok! A Humbrol 12ml-es vízbázisú festékeivel van valakinek tapasztalata? Ha van, kérem ossza meg velem, megérik-e az árukat, illetve nagy felületeket - pl. 72-es F-15 - lehet-e velük festeni. Ja és ecsettel dolgozok - ha valaki épít műhelyt nekem, akkor veszek kompit:) Köszi és üdv! Sanyi | |||||
Levi | Adatlap | 166177 | 2012. január 27. 18:55 | ||
Köszi szépen! | |||||
Lucky13 | Adatlap | 166176 | 2012. január 27. 18:41 | ||
A válasz egyszerű: bármilyennel, attól függően milyen felület elérése a cél. Mondjuk gunze hobby color lakk, bár ezek minősége az utóbbi időben mintha romlott volna. Kivétel a mr. color lakk ami nagyon jó, viszont nálunk nem kapható. Enamel lakkok is jók rá (revell, humbrol stb.), amelyik neked szimpatikus. | |||||
Lucky13 | Adatlap | 166175 | 2012. január 27. 18:37 | ||
Na akkor válaszolok a saját kérdésemre, hátha valaki belefut hasonló problémába. A hiba a white spirittel van nem a festékkel, mert ma vettem egy tégely humbrol higítót, és azzal nem jelentkezett ez a gond. Ws. úgy tűnik csak a tubusos olajfestékekhez megfelelő... | |||||
Levi | Adatlap | 166174 | 2012. január 27. 18:05 | ||
Levi | Adatlap | 166173 | 2012. január 27. 18:03 | ||
Sziasztok! Ezt a fajta festéket mivel érdemes lakozni? előre is köszi! Üdv Levi! | |||||
Lucky13 | Adatlap | 166172 | 2012. január 26. 21:31 | ||
Sziasztok! Mi lehet az oka annak, hogy a white spirit- ben oldott humbrol matt fekete a képen látható csomókba áll össze? Elvileg maradéktalanul fel kellene oldódnia. Arra gondoltam, hogy talán a festék "döglött", de simán tégelyből kifestve rendesen megszárad, és normális felületet ad ahogy kell. | |||||
gaborka | Adatlap | 166171 | 2012. január 26. 10:55 | ||
Etilacetáttal, izopropil alkohollal, Gunze hígítóval, körömlakklemosóval stb. Megpróbálhatod nitrohígítóval is, ez viszont egyes akrilokat összekap csomóssá, és nehéz eltávolítani a pisztolyból. c[ ] | |||||
bercsi | Adatlap | 166170 | 2012. január 25. 21:20 | ||
Igazán nincs mit! Ha van még kérdésed nyugodtan keress meg privátban, elérhetőség az adatlapomon! | |||||
bercsi | Adatlap | 166169 | 2012. január 25. 21:19 | ||
Tamiya putty pölö... | |||||
D.A.C.I. | Adatlap | 166168 | 2012. január 25. 20:57 | ||
Még egy kérdés! Nem annyira festés, de a festés előkészítésében szerepe van, hogy az illesztési hézagok eltüntetésére ki milyen "szert" javasol? | |||||
D.A.C.I. | Adatlap | 166167 | 2012. január 25. 20:40 | ||
Szia! Köszönöm a segítséget, így fogom csinálni! ;) Igazából a garázsban festettem, kint hideg volt, bent meg jól befűtöttem, de alapból egy elég párás helyiség, szóval akkor lehet tényleg nem a hígító okozta, mindenesetre inkább a gyárival keverem! Köszi még egyszer! Üdv. | |||||
realhobbo | Adatlap | 166166 | 2012. január 25. 20:34 | ||
értem köszönöm! | |||||
bercsi | Adatlap | 166165 | 2012. január 25. 20:29 | ||
Több hígítót használok mint festéket. Ezt szokták "agyonhígításnak" nevezni. Igaz így több rétegben kell festeni, de szép lesz a felület. | |||||
realhobbo | Adatlap | 166164 | 2012. január 25. 20:25 | ||
okés...így fogom csinálni!bár mivel kompresszorom még nincs ezért most palackból fújok!úgyhogy a nyomást még nem nagyon tudom kontrollálni! node...csak támpontként több festéket használsz mint hígítót vagy fordítva? | |||||
bercsi | Adatlap | 166163 | 2012. január 25. 20:13 | ||
Az 1:1-et nyugodtan elfelejtheted. Én is mindig ebből próbáltam kiindulni, persze sosem volt jó a végeredmény. Nekem is alder pisztolyom van, én úgy szoktam (függően a festendő felület nagyságátólÖ, hogy egy pipettányi hígítóhoz (nálam ez átlag 1ml) ecsettel adagolom a festéket. Mindig csak pár cseppet rakok bele és egy rossz maketten tesztelem. De sokminden függ a nyomástól és a távolságtól is. Így nekem 1.5 - 2 bar közt szokott működni a dolog. Ha nagyobb a nyomás, akkor a tűhatárolót betekerem kicsit, hogy ne tudjon egyszerre sok festék kijönni. Ha kisebb akkor értelemszerűen kintebb hajtom. Ezek csak támpontok, nekem is sokat segítettek a többiek, de a javát neked kell kitapasztalni. Mindenki más "stílusban" fest! :) | |||||
realhobbo | Adatlap | 166162 | 2012. január 25. 19:47 | ||
köszönöm...vlevi!és milyen arányban hígítod a festéket?enamelre is igaz az 1:1 arány? nekem egy Adler pisztolyom van...nem a legjobb de láttam ennél "gagyibbat" is! üdv | |||||
bercsi | Adatlap | 166161 | 2012. január 25. 19:46 | ||
A spray lakkal én is így jártam. Az ha jól emlékszem valami akril volt de csúnyán felmarta a felületet. Ha sikerült egyenletesen fújni akkor meg kifakult helyenként. Azóta bevásároltam én is lakkból (jó pénzért rámsozták a "makettezős" 2k-s akril autólakkot, ráadásul annyit hogy az életben nem fogy el), ez teljesen bevált. Csillogó felületet ad, és ezt is denszesszel hígítom. Tökéletes! :) | |||||
börni75 | Adatlap | 166160 | 2012. január 25. 19:37 | ||
Szia velvi! Köszönöm a tanácsodat. Lakkozáskor valószínűleg közelről fújtam, és lehet, hogy az aljára egy kicsit sok került, és ez okozhatta a problémát. Nekem egy Chromaxom van, és már jó ideje bírja a Humbrolt, igaz a gyári higítóját használom. | |||||
vlevi | Adatlap | 166159 | 2012. január 25. 19:07 | ||
"Próbáld meg hogy a lakkot ne a sprayből hanem pisztolyból fújod. " Én próbáltam valami hasonló (barkácsboltból származó) lakkot pisztolyból fújni. Nem sok sikerrel. Azért, mert tégelybe kifújva szinte azonnal elkezdett besűrűsödni, mire a pisztolba öntöttem, már teljesen más állaga volt, mint kifújáskor. Ezeket a lakkokat úgy érdemes fújni, hogy 1-2 réteget vékonyan ráködölni a felületre, ami hamar megszárad, még mielőtt bántani kezdené a festékréteget. Utána mehetnek rá vastagabb fedőrétegek. Én így használom az észter hígítós kétkomponensű autólakkot az autómakettjeimhez, és még sosem volt vele problémám. | |||||
vlevi | Adatlap | 166158 | 2012. január 25. 19:02 | ||
"vagy tényleg szétcseszi a festékszóró tömítéseit az oldószer?" Az enyémet még nem tette tönkre. Pedig ezer éve fújok Revell, Modelmaster, Humbrol enamel festékeket, mindenféle hígítóval hígítva. Igaz, nekem nem kínai pisztolyom van. Azokat a típusokat (Chromax, AB, ...) nem ismerem, de állítólag a bennük lévő gumi tömítés nem bírja sokáig az ilyen megpróbáltatásokat, és szétmállik. De ha a te pisztolyodban jobb minőségű tömítés van (vagy van lehetőséged jobb minőségűre cserélni), akkor nem lesz gond. | |||||
Tibcsi | Adatlap | 166157 | 2012. január 25. 18:46 | ||
Az tökéletes, én is úgy használom. :) | |||||
realhobbo | Adatlap | 166156 | 2012. január 25. 18:29 | ||
én a saját hígítóját használom, gondolom az is jó! köszi a tippet! | |||||
bercsi | Adatlap | 166155 | 2012. január 25. 17:51 | ||
Nyugodtan fújhatod pisztolyból a revell festékeket! Én az enamelt is fújom, teljesen jó festék ha jól hígítod. Olyan hígítót használj hozzá ami nem agresszív, pl.: háztartási hígító, vagy megpróbálhatod a denszeszt is, nekem bevállt. | |||||
börni75 | Adatlap | 166154 | 2012. január 25. 16:51 | ||
Köszi gaborka! Átmostam, úgy néz ki, hogy bírja. Legközelebb pisztolyból fújom. Utána mivel tudom kitakarítani a pisztolyt? | |||||
realhobbo | Adatlap | 166153 | 2012. január 25. 15:50 | ||
sziasztok Frizko kérdése nekem is jól jön mert kb ugyanez lenne a kérdésem h szerintetek a Rewell Email Color festékeket festékszóróból lehet-e fújni! A festék szerintem nem olajfesték (enamel van ráírva), tehát akkor igen?vagy tényleg szétcseszi a festékszóró tömítéseit az oldószer? köszönöm a válaszotokat! | |||||
gaborka | Adatlap | 166152 | 2012. január 25. 15:25 | ||
Próbáld meg hogy a lakkot ne a sprayből hanem pisztolyból fújod. Fújj ki lakkot egy edénybe és hagyd kicsit állni hogy az oldószertartalma valamelyest kipárologjon belőle, így kevésbé lesz aggresszív, majd töltsd a pisztolyba és fújd ki (hígítani ílyenkor nem is kell). Aztán ha kikeményedett rendesen bírni fogja az átmosást, de ha nem bízol benne akkor próbáld ki a maradék öntőkereten először. Persze csak ha nem akarsz makettre való lakkot elhasználni erre a célra. c[ ] | |||||
börni75 | Adatlap | 166151 | 2012. január 25. 12:05 | ||
Sziasztok! A következő a problémám: Humbrol enamel festékkel festek, átmosás előtt(mivel ezt is Humbrollal szeretném csinálni) lefújtam a Prisma Color akril matt lakkjával, és ilyen lett az eredmény:-(. Még szerencse, hogy csak az alját kapta össze. Ezek után félek az átmosástól is. Matt lakk lévén a felület is szépen csillog! Szerintetek bírná az átmosást? Üdv! | |||||
TAMÁS78 | Adatlap | 166150 | 2012. január 25. 07:54 | ||
Szia! Szerintem - és általában a többség szerint - a Tamiya és a Gunze akriljai nagyon könnyen kezelhető, felhasználóbarát festékek, gazdag színválasztékban. Ne sajnáld a pénzt a gyári hígítóra (én Gunze hígítót használok a Tamiyához is, működik) és szükség esetén retarderre, és szerintem nem fogsz csalódni. Tamás | |||||
Frizko | Adatlap | 166149 | 2012. január 25. 07:42 | ||
elolvastam, sokat segített. következő kérdésem lenne még a témában: melyik gyártó festékeivel érdemes kezdeni (még mindig festékszóróról beszélek)? persze lehet ez is olyan, mint pl.: a ketchup nekem a felix neked a heinz (nem tudom), de nagyon nem olvastam senkitől, h a tamiya milyen rohadt jó (sőt ellenkezőt olvastam), viszont amit találtam webshopot dugig van vele ezer színben, japán videókban is ezt látom, meg mr. colort, amit egy helyen találtam igen csekély színválasztékban... köszi, üdv | |||||
Frizko | Adatlap | 166148 | 2012. január 24. 22:33 | ||
nem bokte ki a szemem, koszi F betunel kerestem csak :-) | |||||
Donor | Adatlap | 166147 | 2012. január 24. 22:18 | ||
Szia! Ha a baloldali menüsorban a "Makettező ABC"-re kattintasz, találsz egy cikket "A festékekről" címmel. Érdemes ezzel kezdeni. Üdv: Donor | |||||
Frizko | Adatlap | 166146 | 2012. január 24. 21:55 | ||
Sziasztok! Uj vagyok a "szakmaban", egyelore az utana olvasas korszakaban vagyok, mielott bevasarolok gondoltam nem art (es valoban nem...) Sok cikket/irast elolvastam mar a festekszoroval valo festesrol, de sehol sem olvastam arrol, hogy milyen tipusu festekeket lehet festekszoroval fujni. Gondolok itt arra, hogy kis varoskankban csak revell email colort lehet venni, azt is a muellerben :-), ami ha jol tudom olajfestek. Ezt pl higitva (es milyen aranyban) lehet festekszoroval fujni? Persze tudom lehet netrol rendelni ezer mas fajta festeket, talaltan revellbol olyat is ami kimondottan airbrush festek. De pl nem tudom azt sem az akril es az enamel kozott mi a kulonbseg, melyik a jobb, stb. Tud esetleg vki ilyen iras/cikket legyenkedves ossza meg. Koszi | |||||
Starshiptech | Adatlap | 166145 | 2012. január 22. 22:02 | ||
Szép estét mindenkinek! Van egy eladó szekrénykébe épített kompresszorom...mérete SZélesség:24,5cm Magasság:71,5cm Mélység:42cm alap adatai: Nyomáskapcsolós vízleválasztós nyomás-szabályzóval szerelve, 3,5L-es levegő tartállyal. Nyomáskapcsolási tartomány 4-7bar Valahogy nem akarom kicipelni Salzburg-ba...inkább veszek ott egyet.. Akit érdekel az megteheti az ajánlatát kedd estig...mivel csütörtökön utazom és utána csak úgy kaphatja meg az illető ha el jön érte Pásztóra. Valamint eladó egy ModellMaster állvány aminek méretei Szélesség:36cm Magasság:91cm Mélység:26,5cm Képeket lásd a cserebere rovatban! starshiptech@gmail.com | |||||
gaborka | Adatlap | 166144 | 2012. január 22. 21:53 | ||
Igen ha veszel Color Mix-et valószínűleg jobb lesz, de szerintem elsősorban az volt a probléma hogy nem keverted el túl jól a lakkot és a hígítót. Továbbá a lakkfehéredést okozhatja még a magas páratartalom a környező levegőben is (fűtési szezonban könnyen előfordul). c[ ] | |||||
MrChef | Adatlap | 166143 | 2012. január 21. 21:48 | ||
A Dunaplast primer tutira nem oldja a műanyagot, nekem legalábbis bevált. Kisebb felületre viszont MrSurfacer szürke vagy fehér. | |||||
belso.gy | Adatlap | 166142 | 2012. január 21. 16:50 | ||
segítséget kérnék fekete gumialkat részeket szeretnék szürkére festeni. Vettem műanyag és gumi festéket de keményre szárad, törik. valami szürke ragasztóval lehetne festeni ? esetleg a pálmatexet szinezni? köszönöm asegítséget | |||||
D.A.C.I. | Adatlap | 166141 | 2012. január 21. 13:43 | ||
Sziasztok! Nem régtől fújok airbrush pisztollyal, lakkozni még egyszer sem lakkoztam, illetve megpróbáltam Revell enamel lakkal, de ugye gyári kiszerelésben mint a méz olyan sűrű, nem volt kéznél az eredeti hígítója, így szintetikust kevertem hozzá, de foltokban kifehéredett... A kérdésem az lenne, hogy a Revell gyári hígítójával megoldom e a problémát, vagy hogy egyáltalán lehet e hígítani ezt a lakkot? Köszönöm a segítséget! Üdvözlettel: Dávid | |||||
Kalóz | Adatlap | 166140 | 2012. január 21. 12:40 | ||
A nitró viszont oldja a sztirolt! | |||||
Lucky13 | Adatlap | 166139 | 2012. január 21. 12:12 | ||
Szia! Próbáld meg acetonmentes körömlakklemosóval, de előtte csinálj egy próbát egy öntőkeret- darabon, nehogy megkapja a műanyagot! Nekem ez eddig mindent leszedett. | |||||
gabes | Adatlap | 166138 | 2012. január 21. 12:04 | ||
Donor | Adatlap | 166137 | 2012. január 21. 10:12 | ||
Sziasztok! Mivel távolítható el a Tamiya spray a makettről? Szi-Ti-re meg sem rezdül a festék...:( Köszi: Donor | |||||
MrChef | Adatlap | 166136 | 2012. január 20. 09:15 | ||
Próbáld ki a Dunaplast Primer nevű, középszürke színű alapozót. Ezt kifejezetten fémre használják, de jó műanyagra is. Atombiztosan megtapad mindenen. Úgy emlékszem nitróval higítható. | |||||
ko1122 | Adatlap | 166135 | 2012. január 19. 19:46 | ||
Segítséget kérnék. Fém kasznit festek, de mindig bebuborékosodik. Tamyia Surface fehér alapozót fújok rá, de most már az is hólyagosodik. Egy napot hagyom száradni, kap Tamyia metállfekete festéket, de az is csúnya lesz rajta. Milyen módon lehet fém kasznit egyenletesen szép felületre lefújni? Bosszant , hogy nem is gagyi festékkel próbálkozok, mégis csalódás. Higítóval zsírtalanítottam a felületet alapozás előtt. Nincs is hideg ott ahol festem. | |||||
realhobbo | Adatlap | 166134 | 2012. január 18. 14:39 | ||
az alapot meg a camot pisztollyal a többi ecsetelve lesz!(maszkolni blútekket fogok használni) legalábbis a zvezdanal ez így történt, eddig tetszik a végeredmény...majd ha kész lesz csinálok fotókat! | |||||
Kferro | Adatlap | 166133 | 2012. január 18. 14:36 | ||
Ecsettel, vagy pisztollyal festesz? | |||||
realhobbo | Adatlap | 166132 | 2012. január 18. 14:29 | ||
köszönöm! | |||||
ANT | Adatlap | 166131 | 2012. január 18. 14:27 | ||
Akrilból pl. Tamiya XF-63, Gunze H401. |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Egyébként nem kell külön műhely a szórópisztolyos festéhez. Megfelelően alacsony nyomáson, egy átlagos felsőtartályos pisztollyal nem fújod tele a helyiséget úgy, mintha pl. flakonos festékkel dolgoznál.
A hálószobában mondjuk tényleg nem célszerű, de akár a konyha sarkába be lehet "építeni" egy régi tévés dobozt fújóhelyiségnek. A makettezéshez készül kompresszoroknak a hangja is elviselhető.