<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
rcm | Adatlap | 171521 | 2006. június 11. 23:31 | ||
Ha érdekel holnap kikeresem Neked az "eredeti" méreteit egy Venatornak,hogy igazítani tudd a méretarányt.Mekorra szobád van?:-) Előzmény: (171520) streetracing 2006. június 11. 23:28 | |||||
streetracing | Adatlap | 171520 | 2006. június 11. 23:28 | ||
jah, ha kész lesz :) | |||||
rcm | Adatlap | 171519 | 2006. június 11. 23:27 | ||
Szép nagy dio lesz!:-))) | |||||
Macal | Adatlap | 171518 | 2006. június 11. 23:26 | ||
Kiváncsian várjuk! Holnap én is dobok fel képeket... | |||||
rcm | Adatlap | 171513 | 2006. június 11. 23:08 | ||
Szerintem keress üzenő táblát.Parafa a szélein keret. A sivatag a leg kivitelezhetőbb,a fákkal a méretarány miatt gondban lennél. | |||||
streetracing | Adatlap | 171505 | 2006. június 11. 20:49 | ||
Macal: köszi, hasznos lesz. a clone wars-okat láttátok? a 20. és a 21. rész elején amikor grievous tábornok bekeriti a jediket éppen egy lezuhant rebublic stardestroyer-be (ep2-es) bujnak el. megprobálom kifényképezni a videobol. | |||||
streetracing | Adatlap | 171504 | 2006. június 11. 20:49 | ||
Macal: köszi, hasznos lesz. a clone wars-okat láttátok? a 20. és a 21. rész elején amikor grievous tábornok bekeriti a jediket éppen egy lezuhant rebublic stardestroyer-be (ep2-es) bujnak el. megprobálom kifényképezni a videobol. | |||||
Bundesign | Adatlap | 171503 | 2006. június 11. 01:15 | ||
amúgy nembiztos hogy elég a légkörbe való belépésnél4 ez scifi! vedd úgy hogy egy légköri csatában lőtték ki, kis magasságba, akár felszállás közben! és akkro jó! de nehéz ám jól megcsinálni egy ilyen lezuhant hajót, mert egy ekkora tömeg ha becsapódik akkor az egész összeroskad, meg stb... de próbáld meg :) | |||||
Macal | Adatlap | 171502 | 2006. június 11. 00:51 | ||
streetracing! Már korábban feldobtam hátrébb, de most újra...szerintem hasznát tudod majd venni a cikknek és a képeknek: www.phoxim.de/stefan_baumann_xwingdiorama/stefan_baumann_xwingdiorama.html Lehet hogy az oldalon még találsz hasonlókat. | |||||
streetracing | Adatlap | 171501 | 2006. június 10. 23:57 | ||
bundesing: urcsata utáni hajo lesz, de biztos a földbe lesz csapodva (dioráma lesz) köszi az alufoliás ötletet rcm: eza star wars világa, nem minden ugy van mint itt :) amugy szerintem van valami másodlagos irányitoközpont is, és igy be tudják hozni a légkörbe. solo: jo igy ahogy van :) amugy szivesen fogadnék képeket roncs makettekröl (amin hasonlo sérülések vannak) | |||||
Solo | Adatlap | 171500 | 2006. június 10. 14:14 | ||
Vagy írj a revellnek és valszeg elküldik a hiányzó alkatrészeket. Egy próbát megér. Nekem eddig mindent elküldtek amit kértem. | |||||
rcm | Adatlap | 171499 | 2006. június 9. 22:18 | ||
Üdv Streetracing! Amiért szerintem jobb Bundesign ötlete,hogy híd(irányítás)nélkül egy ekkora hajó szétégne a légkörben és már nem lenne mi becsapodjon. | |||||
Bundesign | Adatlap | 171498 | 2006. június 9. 22:09 | ||
szerintem inkább egy űrcsata utáni sérűlt hajót építs, sokkal jobban mutsat, a hiányzó részeket pótold ügyesen gyűrt, és feketítgetett alufóliával, meg kis kütyükkel, és ha jól csinálod atom visszaadja a roncsolt fém hatását:) | |||||
streetracing | Adatlap | 171497 | 2006. június 9. 18:55 | ||
hi, szereztem egy kissé hiányos és összerakott epIII as csillagrombolot!!! ami hiányzik rola az a 2db felsö torony (hid?) és a hajtomüvek mögötti "mütyürös" rész. mivel hiányos egy földbecsapodot hajo lesz épitve belöle., minnyárt csinálok egy vázlatot hogy hogy képzelem. | |||||
pilotka | Adatlap | 171496 | 2006. június 9. 18:15 | ||
Skacok van egy eladó Heller 1:125 80444 kat.no Station Spatiale Internationale makettem. Doboz nyitott, de mindene meg van, zacskók nincsenek felbontva. 3000,- Ft ért küldöm bárhová. | |||||
Macal | Adatlap | 171494 | 2006. június 9. 18:08 | ||
Nem hiszem hogy ki tok menni mert maratoni dvd néző nap és est lesz szombaton egész vasárnapig...:D rcm mész? Csinálj sok sok képet!!! | |||||
rcm | Adatlap | 171493 | 2006. június 9. 18:04 | ||
Macal | Adatlap | 171492 | 2006. június 9. 18:00 | ||
Hogy érted hogy scifi napok? A millenárisra gondolsz? Hallottam valamit de nem emléxem mikor lesz...Állítólag jön a színész aki ackbar admirális alakította... | |||||
rcm | Adatlap | 171491 | 2006. június 9. 16:26 | ||
Üdv! Hát azért ha megnézed a filmet,kivülről viharvertek a felkelő és csempészhajók de belüről a Falcon és a Slave1 is tiszta.Nem mondom hogy ne legyen koszos(főleg miután a saját modellje és olyat épít amilyet akar)csak a pilota fülke úgy néz ki mintha olajkitermelők használnák.:-))) Ha a raktér ilyen oké, de pilotafükéhez szerintem kicsit túl koszos. OFF:hétvégén Sci-Fi napok! | |||||
Macal | Adatlap | 171490 | 2006. június 9. 11:42 | ||
Úgy tervezem amúgy hogy egy Mos Eisley dokkban fog pihenni és ép dolgoznak rajta, poros lesz meg koszos és rozsdás...Meg a környezet is de nagyon. EGy igazi Csempész Tanya:) Ez is lesz a címe... | |||||
Bundesign | Adatlap | 171489 | 2006. június 9. 10:33 | ||
szerintem nem baj ha koszos, ha megnézed a star wars világát, nagyon sok koszos dolog van... :) | |||||
Macal | Adatlap | 171488 | 2006. június 9. 09:50 | ||
Igen ez bennem is felmerült:D Kicsit fakítok majd még a koszfoltokon, de azért egy csempész hajón amit úgy tákoltak össze és a legénység is a nagyobb nyereség végett nem igazán bérel ki takarító droidokat milyen állapotok is uralkodhatnának?:D:D:D | |||||
rcm | Adatlap | 171487 | 2006. június 9. 07:43 | ||
Szia! Szépen haladsz és nagyon jól fog kinézni.Egyetlen észrevétel:ha én lennék a kapitánya ennek a hajónak akkor az összes emberemet lelőném ha így nézne ki a pilótafülke!Szerintem egy kicsit túl koszosra sikerült. | |||||
Bundesign | Adatlap | 171486 | 2006. június 8. 18:29 | ||
nagyon süti lesz :) | |||||
Macal | Adatlap | 171485 | 2006. június 8. 14:39 | ||
Sajnos nem mindegyik kép jó minőségű még gyakorolnom kell a fényképező használatát:) Kabin kb95% kész, a test hátsó része lefestve, már csak az elején kell szöszmötölni. Alul még a leszálló tappancsok, illetve teherlift az alján... | |||||
Bundesign | Adatlap | 171484 | 2006. június 6. 20:53 | ||
hát én is gondoltam rá. de aztán mérlegeltem és szerintem nem ismerős volt kifejezetten a makettekért. még 2 helyen lehet bejutni, a teraszon, de ott le van engedve a redőny, és feltűnő. a másik a bejárati ajtó, de az is feltűnő, és fény is szűrödik oda éjjel, és a legkézenfekvőbb hely a kisablak. rácsot gyors le, felfiszíteni kis ablak, és kész. inkáb feltehetően megzavarták, vagy valami hangot halott és elhúzott, a sötétbe felkapta a dvd-dobozt, a roncs rádiót, meg 1-2 értéktelen vackot, és lelépett. szóval szerintem inkább egy szerencsétlen amatőr volt. munkások nem voltak azóta nálunk mióta megvoltak. hát ez van :( nemtudok már mit csinálnima be lett riasztóztatva a kis hely is, erősebb rácsot tettem fel, ugyhogy talánnem ismétlődik meg az eset többet! tanuljatok belőlem, az ördög sose alszik! | |||||
Solo | Adatlap | 171483 | 2006. június 6. 20:23 | ||
Ez sziven ütött. Valszeg valaki olyan volt, akit még ismersz is, legalább látásból. A rendőröktől ne várj sokat. Voltak mostanában valamilyen munkások nálatok? Fura, hogy pont ott ment be ahol nincs riasztó. Véletlenül nem járnak arra a betörők. | |||||
Bundesign | Adatlap | 171482 | 2006. június 4. 20:16 | ||
köszönöm nektek, igazán jól esik! örülök hogy a makettes tárasadalom rendes, összetartó emberekből áll! most volt itt egy nyomozó nemrég, és ,, érdekes dolgokat ,, mondott. aztmonta, hogy kicsi az esélye hogy előkerül, ez nemújság, de a többi... majdhogy nem még én lettem meggyanúsítva, hogy tényleg elvitték e, mert nincs bizonyítékom arról, hogy valóban ottvolt a dvd-s doboz, a makettekel, és emiatt lehet napokon belül lezárják a nyomozást! az szép lenne! :S na mindegy, beletörődtem már, hogy nincsenek ők nekem többé :'( a különféle bolhapiac jó ötlet, de ha rá is akadnék, nem tudom bozonyítani hogy az enyémek voltak! mert totál natúrok voltak, csak a dobozt nyitottam ki, még a zacskót se!kedden jönnek a riasztósok, és az a helység is be lesz... ha ez a meloldás a mai világ ellen... vagy esetleg egy szenzoros gépágyú? :S | |||||
rcm | Adatlap | 171481 | 2006. június 4. 19:56 | ||
Nem irigyellek!Nézegesd a Vaterát,ha szerencséd van elöbb utóbb fent lesz. | |||||
Macal | Adatlap | 171480 | 2006. június 4. 19:44 | ||
Fogadd őszinte részvétem! Ha netán valaki előkerül a makettekkel feltétlen szólunk neked! Hogy én mennyire utálom az iylet! | |||||
zsury | Adatlap | 171479 | 2006. június 4. 18:13 | ||
Fogadd együttérzésemet, Bundesign! Nekem is lenne egy pár ötletem, mit tehetnénk azzal a szeméttel, ha előkerülne, bár tudom ez sovány vigasz. De bizakodjunk, hátha vannak még csodák! | |||||
Farkaskoma | Adatlap | 171476 | 2006. június 4. 16:27 | ||
Bundesign | Adatlap | 171475 | 2006. június 4. 15:03 | ||
ehh fijjuk. ugrott a finemolds endor űrcsata diorámám, ugyanis ma éjjel betörtek az alaksorunkba, ahol a ,,műhelyem,, is van, és elloptak ezt azt. na most a 3 fine gép(x wing, tie fighter és interceptor) bennvolt 1 dvd lejátszós dobozba, a millenium fonom készülő elekronikájával, és még pár lim lommal , ami a falconra lett vola. na most, az okoska, aki betört, levágta arácsot a bukóablakról, bepréselte(elték) magát, és pont a dvd dobozt vitte el, de az idióta beles se nézett, megelmelte, nehéz, azt viotte, mert ha belenézett volna nem azt vitte volna...ezen felül ahogy az asztalra lépett, eltaposott egy félkész hasegava tomcatem, ami mellesleg megintcsak 1 nem olcsó makett, és a vele töltött sok órányi munkámról nem is beszélve... szóval elvitte a dvd dobozt, és 1 régi vacak rádiót, ami nem is működött, makettekhez alkatrész forrásnak tartottam(ez is mutatja mekkora profi volt a hapsi) és szépen lelépett, nemis ment tovább aházba, az ajtót feltehetően ki se nyitotta... szóval ez van.. :S volt kinn a rendőrség, de... nem sokat tudnak szegénykéim csinálni, újlenyomat sincs, feltehetően kesztyűbe volt, senki se látott halott semit, szóval... ezt fújhatom. a vicc hogy az egész házban van riasztó, kivéve azt a kis helységet, mondván oda ki törne be, a kis rácsos ablakon át...de már tudom. hát ő. szóval ez most nagyon szíven talált :( | |||||
Macal | Adatlap | 171474 | 2006. május 31. 17:43 | ||
Amúgy kár hogy beépítés után alig látszik majd belőle valami...:( | |||||
Macal | Adatlap | 171473 | 2006. május 31. 17:17 | ||
A hátsók is készülőben, azokat furfangosabra szeretném, úgy mint egy vadászrepülő, hogy oldalra hajolnak ki... | |||||
ZomBeeZ | Adatlap | 171472 | 2006. május 29. 21:46 | ||
ez nekem is megvan:D | |||||
Yavinvadász | Adatlap | 171471 | 2006. május 29. 17:53 | ||
hupsz! ez fájt:D | |||||
Bundesign | Adatlap | 171470 | 2006. május 29. 12:31 | ||
| |||||
Gabi | Adatlap | 171469 | 2006. május 28. 21:53 | ||
Bundesign | Adatlap | 171468 | 2006. május 26. 16:39 | ||
endben, kiváncsi vagyok rá | |||||
Farkaskoma | Adatlap | 171467 | 2006. május 26. 16:16 | ||
majd maszkoló szalagal összefogatom, és úgy le fotózom, mert még a fotómaratott kabin készül meg ilyenek... meg félreraktam a festés miatt is, mert nem tudtam akkor még szép barmetal felületet csinálni, de azóta kitanultam, viszont még nem kezdtem neki újra. De egy kicsit meg machnálom, hogy mutasson magából valamit és lefotózom. | |||||
Bundesign | Adatlap | 171466 | 2006. május 26. 15:18 | ||
ez jól hangzik! teszel fel képeket ha elkészül? félhomályban hoszú záridővel?és akkor jól látszanak a fények | |||||
Farkaskoma | Adatlap | 171465 | 2006. május 26. 15:00 | ||
utólag elolvasva megint a gépelési tudományom legjavát sikerült hoznom... :( | |||||
Farkaskoma | Adatlap | 171464 | 2006. május 26. 14:59 | ||
Led jó, és a ,magasfényú kategóriában is lehet igen kicsi ledeket kapni. Nekem egy C-97-ES sztratocrouser (academy 1/72) készül ledekkel kivilágítva (majd dobok fel képeket) a következő trükköt javaslom, én ezt használtam: ha múszerfalat csinálsz, akkor véknyítsd el hártya vékonyra a lapot, valahogy rakd oda a ledet(mondjuk pill ragaccasl, majd szigeteld el a led lábait. az egészre hordj fel tömítőpasztát, majd burkold hátulról alufóliával oly módon hogy nehogy rövidzárlatot okozz vele. A műszerfalat ebben az esetben fotómaratással, meg fóliával jó megcsinálni. A hatás közel tökéletes. A szárnyakaon a nav vényeket én úgy csináltam meg, hogy átlátszó öntőkeretvől reszeltem egy olyan hosszú "üvegszálat" ami beért annyira mélyen szárnyba, ahol kényelmesen elfért a led. a végére erősítettem, a másik vége meg ugye maga a nav lámpa a szárny végen. az egészet betekertem oldaéról alufóliával, így nincs fényveszteség (nem üt ki sehol a szárnyon) Strobe, vagy anticollision vilogók: lehet kapni villogó ledet. kis méretben vettem, eredeti alkatrész levág, kifúr, belerak, így maga a led a búra is egyben (picurit lehet csiszolni az alakján, és úgy tökéletes) Leszálló fények: a c-97-esnél a szárnyon lenyíló nav reflektorok vannak, így a magas fényű led a gépen kívül helyezkedik el. Kifúrtam a szárnyat, felvezettem az érintkezőket, alofóliából gallért csináltam neki, pillanat ragasztóval (attack gel) rögzítettem, mejd száradás után köröm reszelővel a ragasztót megfelelő alakúra alakítottam. Az orrkupolában is van egy leszálló reflektor, kifúrtam a plexit, a ledrekörbe alufóliát tekertem, pill ragasztót kentem a furatba és bele nyomtam a körkörösen becsomagolt ledet. igy a plexibe nem lép be a fény. a legnagyobb meló a vezetékek elrejtése, illetve annak a kitalálása, hogy hogy oldod meg a kapcsolgathatóságot, illetve hogyan adsz neki feszültséget. nekem az íróasztalomon lesz a gép (legalább is most így képzelem) egy halogén lámpa álványra rakva. ennek érdekében a hasba én 3,5-es mono jack dugót fogok beaplikálni, amin a feszkót kapja a gép, meg rakok a törzsbe egy akut, meg egy relét, így ha leveszem az álványról akkor is világít a gép (fotózáshoz, megy gyönyörködéshez... hehe...) | |||||
Yavinvadász | Adatlap | 171463 | 2006. május 26. 14:48 | ||
azaz! | |||||
Farkaskoma | Adatlap | 171462 | 2006. május 26. 14:36 | ||
Lom-Ex az üzlet neve... | |||||
Yavinvadász | Adatlap | 171460 | 2006. május 25. 19:21 | ||
Hohó! Mivel van gyengeáramú teknikusom asszem segítek: a víztiszta LED kicsikét drága, főleg ha a fényerőt növelni akarod kapható 150Ft-2000Ft-ig + extrém áron:D azért az már túlzás, nos egyesével is lehet kapni én Pesten tudom ajánlani a XIII. ker. Lehel úton a Lehel tértől a második villamos megállónál a neve nem ugrik be:( Itt eléggé jó az árú és olcsó. A ledeknél két dologra kell figyelni: - feszültség!!! vigyáz nagy energi rögtön kinyirja (ha egy árramkörre többet kötsz akkor oszlik a fesz. érdemes 1 kilóOhmos ellenállást az áramkőr elé rakni a LED nemiélete végett de ez most hosszú lenne.) - Polaritás: egyenáramú aktív elem (világító dióda) két kivezetésű a LED a rövidebb láb(a müanyagnál van egy bevágás) a negatív míg a hosszú a pozitív. Ha fordítva kötöd be nem ölöd meg a LED-et, de nem fog világítani, meg kell fordítani és lásd világítani fog. A LEDeknél még van egy tényező: az átmérő: 5mm az általános, van kissebb-nagyobb. Formából is sok fajta van. Én a Falkonba 11+2 ledet egy 9V-os elemről hajtottam meg, de nagyobb feszt is elbírt volna. Marcal igen dereng a "astabil, bistabil, monostabil multivibrátor" kifelyezés:D Ja igen: ha árkatalógusban látsz olyat hogy SMD LED azt felejtsd el, túl aopró és nem modellezéshez találták ki:D | |||||
Macal | Adatlap | 171459 | 2006. május 25. 14:59 | ||
A leszállófényeket eleve meg akartam csinálni, a kabinba és egyéb helyekre csak azért gondoltam hogy jobban láthatóvá váljanak a részletek, mivel ha bekerül a kabin és az üveg, nemsok látszana belőle...:( Mivel egy "kis" diorámára tervezem tenni, arra is mennének fények, esetleg egy villogó is, de még nemtom... | |||||
Bundesign | Adatlap | 171458 | 2006. május 25. 13:18 | ||
üvegyállal = üvegszál :) | |||||
Bundesign | Adatlap | 171457 | 2006. május 25. 13:17 | ||
meg egy víztiszta fehér lednek sokkal szebb fénye van mint egy izzónak, kevesebbet fogyaszt, és ha nem kap túl feszt, ki se ég soha. lehet egyesével kapni, egy sima fehér , víztiszta led, szerintem max 100ft :) elemről rehet kűdeni. érdemes kifúrni az izzók helyét, és üvegyállal odavezetni a fényt, nagyon baró lesz a végeredmény. én vettem üvegszálat(ilyen kis pálma lámpa:) ) a kínaiba 200ft ért :) az izzórése nemműködik :D de kit érdekel, csak az üvegszál kell róla. Macal ledekkel érdemes lene a gép alján a leszálófényeket is megcsinálni, klasz, koncentrált fényt ad, és élethű. én is megakarom majd a falconomon csinálni |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |