<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Macal | Adatlap | 172603 | 2008. március 12. 13:18 | ||||||||||||||||
bigboy | Adatlap | 172602 | 2008. március 9. 11:26 | ||||||||||||||||
Alby | Adatlap | 172601 | 2008. március 8. 04:55 | ||||||||||||||||
Atta | Adatlap | 172600 | 2008. március 4. 17:41 | ||||||||||||||||
Macal | Adatlap | 172599 | 2008. március 3. 20:36 | ||||||||||||||||
Szijasztok!:) Nemolyanrég elkészűlt nagy vonalakban az elülső felépítmény a járműre. A mai nap délelőttje meg kiváló alkalom volt arra, hogy összedobjam a belső tér első felét a warhammer 40ks lőszerszállító járgányba. Ez jelen esetben csupán annyit tesz, hogy a vezető helyét megépítettem, ami egyenlőre még kivehető, csak festés után kerül véglegesen beragasztásra. Már "csak" a lánctalpak (GreenStuffból), a lövész/rádiós helye, a mechanikus kar amivel rakodni lehet, a tárolók és némi eksztra van hátra, nomeg jópár kiegészítő, főként a jármű elejére, mivel az most úgy néz ki mint egy angol wc...:D Kéretik véleményezni!:) Üdv: Macal | |||||||||||||||||||
Macal | Adatlap | 172598 | 2008. február 27. 09:25 | ||||||||||||||||
Bezony bezony, a fogaskerekeket ált használt roncs óráából szerzem:) Ipari diorámákhoz, vagy jármű szereléses cuccokhoz ideális:) | |||||||||||||||||||
Alby | Adatlap | 172597 | 2008. február 27. 03:43 | ||||||||||||||||
Macal melóit látwa mindíg beugrik, hogy be kellene újítani egy esztergányoló padot, meg egy mini marót... Megtámadtál egy órást, honnan vannak azok a fogaskerekek? | |||||||||||||||||||
Macal | Adatlap | 172596 | 2008. február 26. 22:27 | ||||||||||||||||
Macal | Adatlap | 172595 | 2008. február 26. 22:21 | ||||||||||||||||
Okés, Viszem!:) De mindenesetre tettem fel 3 új képet:) Nézd meg az új padlólemezt a karcolt mintával! Csak ne csokizz be ha meglátod:D Uff! Macal | |||||||||||||||||||
imi | Adatlap | 172594 | 2008. február 26. 15:10 | ||||||||||||||||
Te beteg állat... de azért nagyon bejövős. - ez a véleményem. akár hogy áll hozd el szolnokra - ez az ötletem. :) üdv imi | |||||||||||||||||||
Sulaco | Adatlap | 172593 | 2008. február 25. 16:31 | ||||||||||||||||
Ha még nem keltek el az Alien-es makettek, mindegyik érdekel!!! Már írtam az e-mail címedre is, csak nem tudom melyiket nézed előbb. ha esetleg tudsz vagy még nem keltek el a makettek, írj!!! Előre is köszi: Budai Balázs | |||||||||||||||||||
Macal | Adatlap | 172592 | 2008. február 24. 14:07 | ||||||||||||||||
Hali újra! Elkezdtem építeni egy lőszer- és egyéb hadianyag szállító járgányt, pillanatnyilag még elég korai stádiumban leledzik. Elől lesz egy vezetőnek és egy rádiósnak ülés, talán valami fegyverrel ellátva, hátra kerül a raktér, és egy daru, kb olyan fogószerkezettel, mint a Sentinel Power Lifter esetében. A bal oldal nyitott rekeszekkel és motortérrel lesz megépítve, szevíz közben. A motor, akárcsak a Chimera esetében, két oldalt helyezkedik el, hogy középen nagyobb hely maradjon. A lánctalp a tervek szerint GSből készül a matricás-nyomkodós módszerrel. A bal oldal le lett alapozva feketére, hogy lássam síkban vannak-e az elemek...A belsőtér padlólemezére még kerül mintázat... Véleményeket, észrevételeket és 5leteket is várok!:) Üdv: Macal Link: www.macal.atw.hu/ig_ac.htm | |||||||||||||||||||
Csillagvadász | Adatlap | 172591 | 2008. február 23. 14:15 | ||||||||||||||||
Hello Urak! Jövő péntekig angliában vagyok, ha valakinek kell Games-Workshop cucc, bármi, akkor dobjon mélt,haza tudok vinni bármit picit olcsóbban, mint otthon beszerezhető! Bocs a Wargammeres srácoknak;)Ha akartok, hívhattok is a 30-3322159 telszámon is. Üdv:CSV | |||||||||||||||||||
daisler | Adatlap | 172590 | 2008. február 22. 21:10 | ||||||||||||||||
Sziasztok! Eladoak az alábbi makettek: Alien power loader, Alien sulaco, Alien narcisuss. E-mail cimem daisler@vipmail.hu | |||||||||||||||||||
Alby | Adatlap | 172589 | 2008. február 6. 02:49 | ||||||||||||||||
Tuningolgatok egy Hasbros TIE/In-t, sok szemét kapcsolás után sikerült egy múködőt találnom, ami LEDet villogtat. A lézerágyúhoz kellett, mert nincs d3as zöld villogó, én legalábbis nem tudtam szerezni. Kapcsolás az Elektronika a makettezésben c. topicban. | |||||||||||||||||||
Grande | Adatlap | 172588 | 2008. február 3. 15:54 | ||||||||||||||||
Jópár Star Wars makett fotója. Ha volt már, akkor bocsi.. www.forbiddenplastic.com/ref_star_wars/index.html | |||||||||||||||||||
Csillagvadász | Adatlap | 172587 | 2008. február 3. 13:50 | ||||||||||||||||
Üdv Urak! Eladósórba került pár sci-fi makett: AMT B-wing, érintetlen, csak mustrálásra felbontva: 3500 Ft Games-Workshop Dreadnought, szintén csak mustrálva: 7500 Ft Games-Workshop Inquisitor Lord & retinue, fehérfém készlet, balszélső figura félkész, kettő lealapozva: 6500 Ft Több együttes vásárlása esetén további kedvezmény:) Mailben keressetek, pls. : kallair@gmail.com Üdv:CSV | |||||||||||||||||||
Alby | Adatlap | 172586 | 2008. február 1. 00:54 | ||||||||||||||||
Ilyen szemetet vettem a Rossmannban. Vezetéknek akarom beépíteni, majd meglátom mennyire festhető/ragasztható. Remélem nem PP, vagy PE, mert akkor csak a feketéket tudom felhasználni, amiből elég kevés van a tasakban. D 1,5-2-es rugalmas, áttetsző csövek. Kőltséghatékonyabb lenne, mint a villamosvezeték, ha beválik. Használt már ilyet valaki? | |||||||||||||||||||
Starshiptech | Adatlap | 172585 | 2008. január 30. 00:52 | ||||||||||||||||
Macal!! Amire te gondolsz az Polisztirén vagy polipropilén esetleg polisztirol hab és csak annyi a baja hogy ugyan ugy elolvad mint a hungarocell..Van sokkal jobb anyag..mégpedig a poliuretán..De nem az a mit mi flakonosan használunk.Illetve az csak a tecnologia kicsit más.A lényeg az hogy a kereszturi uton van egy cég akik hűtőkamrákat készítenek.Nos ott az a technologia hogy a hűtőkamrák oldalfala közé rettenetesen nagy tonnával belepréselik az uretán habot ami ezáltal olyan sűrűlesz mint a hungarocel ,buborék nélkül és olyan homogén hogy nagyon jól csiszolható.Na cóval a selejteket kidobálják amit simán bemész és elvihetsz tök ingyen.Akkora táblák vannak hogy győzd bepakolni a csomagtartódba.A 20cm vastagtól a 3cm vastagságig.Én hoztam anno egy csomagtartónyit ha ki akarod próbálni hogy milyen vele dolgozni szivesen adok belőle. tel: 30/4428172 email: starshiptech@t-online.hu | |||||||||||||||||||
Bishop | Adatlap | 172584 | 2008. január 29. 12:31 | ||||||||||||||||
Sziasztok! ALIENS rajongóknak egy kis csemege: http://teszvesz.hu/item302440779_aliens_modell_1991_kiralyno_alien_queen_halcyon.html A régi Halcyon modell, ritka darab... :) | |||||||||||||||||||
Macal | Adatlap | 172583 | 2008. január 27. 13:40 | ||||||||||||||||
Szeva! Azok habszivacsból vannak, vagy mija neve... építőiparban hazsnálják a dolgot, olyan mint a hungarocell, csak nem kicsi "cellákból" van, hanem aránylag homogén...Majd utánnajárok mi a pontos neve...amúgy a vágáshoz meg gyakorlás és tapasztalat...én utómunkaként még faragok, sima felületre (pl üveglapra) fektetett csiszolóvászonnal is egyenessé lehet varázsolni az éleket. Amúgy én is sok kést, szikét meg sniccert kipróbáltam mire megtaláltam azt, amivel úgy ahogy tudtam dolgozni:) De lehet hogy csak azértmegy jobban mert sokat gyakoroltam:) | |||||||||||||||||||
Alby | Adatlap | 172582 | 2008. január 27. 02:39 | ||||||||||||||||
A lényeget felejtem el: asszem a szögesdrótos leírásodnál vannak betonkúpok, azt miből csináltad, purhab lekenve? | |||||||||||||||||||
Alby | Adatlap | 172581 | 2008. január 27. 02:24 | ||||||||||||||||
Mint atom úgy döglök rá a vágókésre, így is elég nehéz elvágni a sztirolt. Auchan gazdaságos fémvonalzóval szerencsétlenkedek: az 1. húzás után is sikerül elkolbászolnom a vágási horonyból. Már az is sikerélmény, hogy eddig egy ujjamat sem vágtam le és az asztalt sem vágtam ketté:) Ami érdekes, hogy a szike valóban nem hagy nyomot a vágólapon, de a fémvonalzóval már össze-vissza karistoltam O.O A kivágott darabokat mini reszelővel javítgatom, te mivel utómunkálsz? | |||||||||||||||||||
Macal | Adatlap | 172580 | 2008. január 26. 17:08 | ||||||||||||||||
DEhogyis!:) Az egyik legfontosabb dolog, hogy fém vonalzókat használj a vágásnál, azokba nem tudsz belenyírbálni:) Így egyenes marad a vágás vonala. Lehet kapni kőrsablont is, de én körkivágót használok a kör alakú cuccok kivágásához. A másik ami fontos az az, hogy ne elsőre akard kivágni a darabokat! Ha erősen tehénkedsz a vágószerszámra elkolbászol és elnyomja még a vonalzót is...Inkább többszőr húzd végig és úgy egyenes marad a vonal. Én úgy csinálom, hogy elsőre csak kicsit nyomom rá, és így másodikra már lesz ami megvezeti a szerszámot, ezzel is csökkentve a baki és bénázás valószínűségét:) Remélem tudtam segíteni! Macal | |||||||||||||||||||
Hori | Adatlap | 172579 | 2008. január 26. 15:30 | ||||||||||||||||
Kapható néhány ritka darab: www.vatera.hu/jatek_jatekszoftver_modellezes_c1834.html | |||||||||||||||||||
Alby | Adatlap | 172578 | 2008. január 26. 13:28 | ||||||||||||||||
Én is így álltam neki, de olyan bécó vagyok, hogy nincs egy egyenes vonal/derékszög, mert elmászkál. Mivel vágod ki, valami géppel, én szikével szenvedek, de csak 0.5-ös lemeznél, 1-2-esnél meg sem próbálom. Kellene, egy maró, meg egy eszterga... | |||||||||||||||||||
Macal | Adatlap | 172577 | 2008. január 25. 17:39 | ||||||||||||||||
Alby! Megtervezem, rárajzolom a sztirolra, kivágom, és több darabból összeragasztom:) ennyi az egész:) ha többre vagy kivi most toltam fel róla a cikket, ha aktiválják már olvashatod is | |||||||||||||||||||
Alby | Adatlap | 172576 | 2008. január 25. 02:29 | ||||||||||||||||
A 2. módszerrel készült az RSDmre ablak, de itt nem játszik. Az 1. ötleted jó lesz majd rácsos ablakhoz, meg beömlő rácshoz, bár én majd dróttal próbálkozom damil helyett. Jó tipp, majd belevágok. Végülis előkapartam egy régi dimenziós vonalzómat és azt használtam fel prizmás lámpaüvegnek: marha rideg anyag és szikie bekarcolás után sem mindíg arra törik, ammerre kellene... Ködölés helyett szimplán megcsiszoltam, elé jön majd írásvetítő fólia. A LED próbákon jónak tűnik. Most nézem a kontakta jől belemart a lámpatestekbe, kevés ez a fél mm-es lemez neki:( | |||||||||||||||||||
Farkaskoma | Adatlap | 172575 | 2008. január 24. 11:26 | ||||||||||||||||
csak részben kipróbált módszer: Az ikea félkemény átlátszó csomagoló anyaga (díszeket, csicsedliket szoktak ilyen dobozokba rakni) elég merev és vastag, ugyanakkor jól alakítható (esetleg nagy tejfölös doboz teteje) ezekből nagyon jó ablakokat, lámpákat lehet csinálni. (meg HUD-ot, meg egyebeket) Eddig van kipróbálva. Ha bordázni kellene, akkor én azt úgy próbálnám meg, hogy veszek a bordázatnak megfelelő vastagságú horgászdamilt. a lámpa üveget lefektetem egy alapra, a két aldalára a bordázatnak megfelelő sűrűségben gombostüket tűznék, a damilt a tűkön fordítva párhuzamos rácsozatot alakítanék ki (bluetacel a szélén esetleg megfogni ha nagyon le akar tekeredni. ha ez megvan, akkor clearfixel vagy a gunze plexiragasztójával rögzíteni. nem biztos hogy tökéletes megoldás, de egy próbát megérhet. A második lehetőség, hogy veszel vastagabb irásvatítő fóliát, amire lehet nyomtatni lézernyomtatóval, valami grafikai programmal elkészíted a rácsozatot (nagyon vékéna fekete vonalak ezért kell a lézer) ha az egyiket picit vastagabra veszed mint az előtte lévőt akkor jobb hatást éthetsz el. és kinyomtatod, kivágod, esetleg matt lakkba kevert egy csepp fehérrel jól felhígítva a hátulját átködölöd. | |||||||||||||||||||
Alby | Adatlap | 172574 | 2008. január 24. 03:51 | ||||||||||||||||
Itt a termés, most nézem nem csak a méretarányt szúrtam el, de a formát is. Önteni akartam, de ahogy a topicot elnézem ez a gyantaöntés nem csak drága, totál szívás is, úgyhogy letettem róla:( Van valakinek tippje miből lehetne lámpaüveget alkotni? Valami recézett átlátszó müanyag kellene. Esetleg bordás csőre valami ötlet, mint amilyen rágen a Legospace-ben is volt? Kösz | |||||||||||||||||||
Alby | Adatlap | 172573 | 2008. január 23. 03:01 | ||||||||||||||||
Az SWs rebel hangár géplámpákat próbálom kifarigcsálni lemezből: eddig csak sztirol hulladékot termeltem... | |||||||||||||||||||
Alby | Adatlap | 172572 | 2008. január 23. 02:59 | ||||||||||||||||
Jó kérdés: semmit nem találok róla:( http://en.wikipedia.org/wiki/Les_Ma%C3%AEtres_du_temps http://fr.wikipedia.org/wiki/Les_Ma%C3%AEtres_du_temps | |||||||||||||||||||
trooper | Adatlap | 172571 | 2008. január 22. 13:34 | ||||||||||||||||
Kollégák! Tudja-e valaki, mi a hivatalos neve az Idő Urai c. razfilm kezdő perceiben 6 keréken száguldó járműnek? És hogy a filmen kívül tudtok-e róla valami képet küldeni? (fejembe vettem, hogy megcsinálom 1/72-ben:)) Köszönöm! trooper | |||||||||||||||||||
Alby | Adatlap | 172570 | 2008. január 22. 02:30 | ||||||||||||||||
Macal te milyen módszerrel gyúrod a sztirollemezeket ilyen tank formájúra? | |||||||||||||||||||
Alby | Adatlap | 172569 | 2008. január 20. 00:38 | ||||||||||||||||
Szép, tolólapos tank Macal világából. Nagyon profi. | |||||||||||||||||||
Mekett | Adatlap | 172568 | 2008. január 19. 21:23 | ||||||||||||||||
Szia Macal! Szép lett! Sajnos tavaly nem tudtuk feltenni az infóra, de most már te magad is megteheted ezt :) Köszi! Mekett | |||||||||||||||||||
Macal | Adatlap | 172567 | 2008. január 19. 21:04 | ||||||||||||||||
No Urak, akkor én is hozzászólnék a Scifi témához:) Igaz már tavaly befejeztem a modell, de csak most sikerült befejeznem a cikket róla, valamint gépanyagot is csatolni hozzá:) A cikk az oldalamon olvasható a többi képpel együtt, valamint felkerül egy épeületromról is némi képanyag a "dioráma elkészítése" topikba:) www.macal.atw.hu Üdv: Macal | |||||||||||||||||||
Alby | Adatlap | 172566 | 2008. január 19. 13:06 | ||||||||||||||||
Poénnak szántam, nem fikázásnak, nem is lenne még mit, ha nincs kész maketted. Sorry, hogy annak vetted. | |||||||||||||||||||
Starshiptech | Adatlap | 172565 | 2008. január 19. 01:09 | ||||||||||||||||
Alby!!Jólenne ha a fórumot nem fikázásra használnád !!!Ha egy kicsit értelmes ember formáját akarod mutatni lapozz vissza és meglátod hogy épp piackutatást végzek melyik méretarányt csináljam meg ami másnak is kell...értelmes ember lévén gondolhatnád hogy NINCS még saját SAS-om...ezért érdeklődök kinek melyik méretarány jönne be igazán. Üdv... | |||||||||||||||||||
Alby | Adatlap | 172564 | 2008. január 18. 03:36 | ||||||||||||||||
Olyan kép nincs, ahol a csíkos inges, a kopasz, meg a kölykök bent ülnek a pilóta fülkében Martin Landauval, meg Barbara Bainnel? =) Starshiptech, te wagy a csíkos ynges pasy? Ha nem olyan kép nincs, ahol a saját gyártmányú sasodat tartod? Az R5-ossel jól beszívtam, nem fog forogni a feje, feladtam, majd legfeljebb világít a szeme... Tud valaki valamilyen mini relét/elektromágnest, amit rövidtávú lineáris motorként lehetne használni, hogy a motivátora legalább működjön? | |||||||||||||||||||
Starshiptech | Adatlap | 172563 | 2008. január 17. 22:51 | ||||||||||||||||
Na Szóval ami a csikos inges pasi kezében van az 1:32 es a kopasz pasinál az 1:48-as és ahol a gyerekek vannak az az 1:24-es változat.Nos ez utóbbit megveheted interneten keresztül potom 120.000ft ért... | |||||||||||||||||||
sziklakks | Adatlap | 172562 | 2008. január 17. 22:10 | ||||||||||||||||
köszi!Nézegettem pár helyen,de olyan árak vannak,hogy csak lesek... | |||||||||||||||||||
Starshiptech | Adatlap | 172561 | 2008. január 17. 22:02 | ||||||||||||||||
Solo!! Amugy van egy SAS AMT-m szétbarmolva ha kell átadom neked...de fel kell javítani ezt azt,elkezdtem de nem fejeztem be... | |||||||||||||||||||
Starshiptech | Adatlap | 172560 | 2008. január 17. 21:44 | ||||||||||||||||
1:48 ason már gondolkodtam és ki is számoltam bár az is ugy 15.000re jönne ki | |||||||||||||||||||
Hori | Adatlap | 172559 | 2008. január 17. 14:32 | ||||||||||||||||
T2 Hunter Killer Tank kapható! 4990.- kb. 18 cm http://holdfenyteam.hu/terminator/ | |||||||||||||||||||
Solo | Adatlap | 172558 | 2008. január 17. 12:07 | ||||||||||||||||
Az AMT-re tekinthetünk úgy, mintha nem is lenne. :) 72-est vennék. 1:32-est biztos nem. Esetleg csinálj egy közvéleménykutatást :) Vagy csináld meg mindkettőt. :) | |||||||||||||||||||
Alby | Adatlap | 172557 | 2008. január 17. 03:16 | ||||||||||||||||
Ember legyen a talpán, aki beszerzi, nem horror áron azt az AMT-set... | |||||||||||||||||||
Starshiptech | Adatlap | 172556 | 2008. január 16. 21:29 | ||||||||||||||||
Hello SOLO Elsőként azért 1:32 mert 1:72-ben csinálja az AMT az 1:48-ast meg nem lehet szépen kidolgozni vákummal másodszor mert nekem 1:32 kell... | |||||||||||||||||||
Solo | Adatlap | 172555 | 2008. január 16. 20:38 | ||||||||||||||||
Helló! Miért pont 1:32? Ha kissebb lenne pl 1:72 vagy max 1:48 akkor olcsóbban tudnád adni és nagyobb lenne a kereslet. | |||||||||||||||||||
Daisler | Adatlap | 172554 | 2008. január 16. 20:24 | ||||||||||||||||
Csao Starshiptech! Figyu engem érdekelnek ezek a mügyantás dolgok, én tod mit szeretnék megcsinálni mügyantábol Super star destroyert. Kisérletezek meg nincs nagyon gyakorlatom ebben a témában ha gondolod összefoghatnánk 2 en és megprobálhatnánk. Segitségednek örülnék, és meg is honorálnám. Ha gondolod az e-mailom daisler@vipmail.hu szia! |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Szevasztok!
Haladtam némileg a műszaki mentő/lőszerszállító járgányommal. Időközben lefestettem a pilóta helyét (sok fémes kopás, nyomokban olívzöld festékfoltokkal+egykét más szín, és ami még jön rá:) ), valamint nemsokára befejezem a robotkart a hátulján, amihez, mint látható, egy pnazer IV-es lövegzár szerkezet is felhasználásra került, nagyon illett a képbe:). Csak még meg kell álmodnom milyen is legyen a fogó része...Szerintetek? Kérlek képpel támogassátok meg az ötleteiteket:)
Üdv:
Macal