<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
sztriki | Adatlap | 173518 | 2008. szeptember 24. 17:35 | ||
Építész | Adatlap | 173517 | 2008. szeptember 24. 17:21 | ||
Ezt tudom sztriki. Azonban írtam az előbb, hogy az V. rész végén az SSD-felé üldözték a Tie-vadászok a menekülő Falcont a Felhővárosból. A Falcon az SSD oldalánál repült végig az üldözői elől...Én arra a jelentre gondoltam. Így értesz? :))) | |||||
sztriki | Adatlap | 173516 | 2008. szeptember 24. 17:14 | ||
A Falcon nem az Executor hídján kapaszkodott meg, hanem az Avengeren. nyomorult Needa meghalt, pedig csak a háta mögött volt az egész hajó...:P hori, narcissus király! és látom, te is a kínai gagyilámpát szedted szét az üvegszálért! :D nézegettem híradástech boltban, de sokkal olcsóbban kijön ezzel a lámpával, csak a megnyomorgatott végét kell levágni. | |||||
Építész | Adatlap | 173515 | 2008. szeptember 24. 17:08 | ||
Ezeket az üvegszálakat a parancsnokai hídon keresztül fogod végigvezetni? Nem lesz egyszerű feladat. Belső világítást is csinálsz a cirkálóban? Volt itt egy másik makett erről a hajóról és a makettező kivilágította az egészet. Gyönyörű volt. Ezek üvegszálak alkalmasak lehetnének a fény vezetésére is. Nem tévedtem amúgy sokat. Ennek a hajónak a mérete emberléptékben 1,6 km lenne. Az SSD hossza 17,6 km azaz 11-szer hosszabb volt, de magasabb és szélesebb is. Ez akkor volt leginkább érzékelhető, ahogy a Falcont üldözték a Tie-vadászok a Felhővárostól. A Sólyom szinte totál eltűnt az SSD oldalánál. A dinnye és a mákszem. | |||||
hori | Adatlap | 173514 | 2008. szeptember 24. 16:53 | ||
Hali! Köszi. Muszáj festeni, mert ez így túl szines, a felhasznált anyagok miatt. Az üvegszál az ablakok miatt kell. horifilm.extra.hu/html/modelisd.htm A SSD nem olyan mutatós szerintem. Van egy rakat amt műanyagom, amiket majd apránként szeretnék összerakni végre. Vagy ha valaki akar vali igényes modellt, akkor szóljon. :) | |||||
Építész | Adatlap | 173513 | 2008. szeptember 24. 16:42 | ||
Szia hori. Nagyon király lett ez a birodalmi cirkáló makett. Régebben, ha jól olvastam bár lehet, hogy tévedek, Te ezt megrendelésre csináltad valakinek...Eszedbe ne jusson eladni. Ez egy egyedi műremek, és az alkotójáé kell, hogy maradjon! Más: Nem igazán értem, hogy az üvegszálak mire is kellenek. Mire fogod felhasználni? Szerintem most nekikezdhetnél annak a bizonyos sötétkékszínű vezérrombolónak is.:)))...tudod, vagy 10-szer nagyobb volt mint ez az ékalakú, és vörös fényt adott a hajtóműve. A Birodalom visszavágban érzékelhető volt, hogy mekkora is az a hajó, amikor a Hott-rendszer felé tartott a birodalmi flotta. Irdatlan nagy volt. Szerintem ha nem fested le a cirkálót az se nagy baj. Jó ez az alapszín így ahogy van. A filmben is kb ez volt megfigyelhető. | |||||
hori | Adatlap | 173512 | 2008. szeptember 24. 16:10 | ||
sztriki | Adatlap | 173511 | 2008. szeptember 23. 15:11 | ||
egyetértek igazából, mondom, a festés nekem se tetszik. se az alapszín, az meg pláne zavar, hogy nincs az ablakkeret megfelelően lefestve, meg a szárny alkatrészes részeinek se kéne sötétebbnek lenni, stb stb. pár fogás van, ami viszont nagyon bejön, mint pl ez a mosás, szal látszik, hogy sok munka volt vele, annak ellenére, hogy a végeredmény nekem se jön annyira be. amúgy meg van különbség eléggé az ilyen scifi kitek közt, meg pl zsury vagy macal kitjei közt, mert az előbbiekhez van referenciaanyag bőven. viszont szerintem az a "vegytiszta", koszmentes festés meg kicsit olyan játék hatást kölcsönöz neki. nem azt mondom, hogy intenzív retkelés kellene a gépre, de azért egy nagyon enyhe előárnyékolás a panelvonalakon, meg egy két ilyen dolog, mint az a mosás fel tudja dobni, még ha "hiteltelenebb" is lesz a gép. | |||||
hori | Adatlap | 173510 | 2008. szeptember 23. 14:51 | ||
Nekem ez nagyon fura festés. Mindenki mondja, hogy ez úgyis sci-fi, és ott el lehet engedni a fantáziát, de szerintem meg Vader vadásza igeni nézzen ki úgy ahogyan a filmben kinézett. Mert akkor mi értelme az egésznek. Lefújok neoluxal egy selejt videókártyát, vagy egy processzort, és kirakom szobadísznek, hogy már pedíg ez egy űrállomás? NEMÁ! | |||||
sztriki | Adatlap | 173509 | 2008. szeptember 23. 11:37 | ||
ja, nekem se tetszik a színválasztás, egyrészt az ablakkeret miatt, másrészt ez a homokszín nem igazán illik hozzá szvsz. mintha ugyanaz a szín lenne az ablakkeret meg a panel. viszont a kivitelezés szép, a szárnyaknál az alkatrészes dobozt is ez alapján csinálom meg, úgyse illik bele rendesen, ez meg megoldotta egy házilag gyártottal. nem pontos, mert az eredetin is zárt dobozok voltak, de nem néz ki sztem rosszul: starshipmodeler.com/starwars/gd_vader_linkervleugelbinnen.jpg | |||||
hori | Adatlap | 173508 | 2008. szeptember 23. 09:57 | ||
Mosással, de ezek sötétebbek voltak ám valójában. | |||||
sztriki | Adatlap | 173507 | 2008. szeptember 23. 09:42 | ||
lehet, hogy ezt valamelyik festős topikba kéne inkább, de először itt próbálom...szerintetek az ablakkereten meg a fülke első paneljén lévő kopást hogy lehetne ilyenre megoldani? mosással esetleg? starshipmodeler.com/starwars/gd_vader_3kwartfrontonder.jpg | |||||
zsury | Adatlap | 173504 | 2008. szeptember 21. 13:39 | ||
Hát...asszem standard "űrszürke" lesz... talán a gáztartályokat fogom vöröses barnára festeni...de az még odébb van...még rengeteg "mütyürt" akarok rá rakosgatni... Úgy látom te egészen szépen haladsz a járgánnyal... Üdv, Zsury. | |||||
Macal | Adatlap | 173503 | 2008. szeptember 21. 13:31 | ||
Szépen alakul, de egyenlőre még eléggé zavaró, hogy nagyon látni mi miből lett "kölcsönvéve":) Festés után szerintem nagyon szép lesz. Van valami különleges séma már a tarsolyodban, vagy standard "űrszűrke" festést kap? | |||||
zsury | Adatlap | 173502 | 2008. szeptember 21. 12:07 | ||
gyurmakoma | Adatlap | 173501 | 2008. szeptember 20. 13:12 | ||
na,igen Macal,ez az. Ezt rohadtul eltaláltad.. Mindent ütni fog ezzel a szinvilággal grat | |||||
hori | Adatlap | 173500 | 2008. szeptember 20. 13:04 | ||
Kösz! A kocsi is nagyon brutál lesz, most hogy látni a festés minőségét. Eszméletlen, ez a koptatás. | |||||
Solo | Adatlap | 173499 | 2008. szeptember 20. 12:51 | ||
De, én vagyok. :) | |||||
Macal | Adatlap | 173498 | 2008. szeptember 20. 12:49 | ||
Szevasztok! Hori! Nagyon király lett a vége:) Ha beüvegszálazod és leoltod a lámpát naon bekakilós lesz a végeredmény:P! Solo! Én mindkét variánsra (kékes és szürkés) láttam már példákat pro- és kontra. Szerintem mindkettő hitelesnek tekinthető, már amennyire lehet Scifiben ilyenről beszélni:) Mellesleg én is haladgatok a festéssel, elkészült a motorháztető, és a hátsó rámpa a platóról... | |||||
sztriki | Adatlap | 173497 | 2008. szeptember 19. 23:13 | ||
Solo, tán csak nem te vagy az a bizonyos gripsolo a starshipmodeler fórumról? :D | |||||
sztriki | Adatlap | 173496 | 2008. szeptember 19. 14:12 | ||
frissítés: a keretet meg a fülke előlapját úja kell festenem, mert nem elég sötét a szürke. na mind1, lesz még meló úgyis a fülke világításával. | |||||
sztriki | Adatlap | 173495 | 2008. szeptember 19. 14:09 | ||
mondjuk az eredeti filmben is sok minden múlott a megvilágításon, pl a jedi visszatérben a végén a TIE-k szinte sötétkékek voltak. a filmben az advanced meg egész meleg szürkés színű volt, nem ez a hideg szürke, mint a hori által beillesztett kép. szal fenetudja, alszok még párat rá, pláne azért, mert a pilótafülke elejét meg az ablakkeretet már lekezeltem humbrol 164-el, attól jóval világosabbra kéne a gépet. egyébként ez a kép is jól néz ki, amit beraktál. | |||||
Solo | Adatlap | 173494 | 2008. szeptember 19. 14:04 | ||
Egyéni ízlés dolga. Eleinte a kékes színnel is nehezen bírkóztam meg, de ez a zöld szerintem szörnyű :) Az biztos, hogy nem is hasonlít az eredeti színre. Nyugi, senki nem fog megkövezni ha mégis ilyenre csinálod. Ez sci-fi. :) | |||||
sztriki | Adatlap | 173493 | 2008. szeptember 19. 13:52 | ||
fene tudja, nekem pont ez a zöldes-kékes árnyalat tetszik benne...bár tény, hogy itt jóval zöldebb, mint a többi képen: starshipmodeler.com/starwars/ta_trio.htm meg mintha hori képein is kicsit ilyesmi lenne, lehet, hogy az is csak a megvilágítás miatt volt. tegnap lenéztem a boltba, hogy miféle színek vannak, ott is totál más árnyalat volt bent a fénycső alatt, mint kint a szabadban, mondta is a fickó, hogy kint nézzem meg, az az igazi. perpillanat a revell 79 és a 69 lett kinézve, egyikkel az alapszínt, másikkal árnyékolni, de még képlékeny, alszok rá párat...meg asszem azt a hat dobozt a szárnyon én is kicserélem, mert állatira nem illeszkednek, megcsinálom végig a szárnyon az alkatrészeket, nem ilyen zárt dobozra, mint az eredeti modellen. | |||||
hori | Adatlap | 173492 | 2008. szeptember 19. 12:13 | ||
Solo | Adatlap | 173491 | 2008. szeptember 19. 09:56 | ||
Szerintem ez túl zöld. Lehet, hogy nem volt rendesen megvilágítva és ezért torzult a szín. A Humbrol 145 így néz ki Tie-ra fújva. | |||||
sztriki | Adatlap | 173490 | 2008. szeptember 19. 09:46 | ||
hm, nem rossz. talán egy leheletnyi kékkel keverve meglesz a szín... starshipmodeler.com/starwars/ta_trio_05961.jpg ilyenre szeretném, meg egy árnyalattal sötétebb festékkel előárnyékolni. | |||||
Solo | Adatlap | 173489 | 2008. szeptember 19. 09:40 | ||
Helló! A Rombolóra nem találok szavakat. :) Gyönyörű. Sztriki. Tie színnek én a Humbrol 145-öt javasolnám. | |||||
sztriki | Adatlap | 173488 | 2008. szeptember 19. 09:30 | ||
persze, sejtettem én, hogy nem az lesz a szombat délutáni rendszeres elfoglaltságod, hogy üvegszálakkal huzigálod tele a lakást...:D iszonyú jó lett ez a romboló, minden tiszteletem a tiéd. ja, meg most, hogy így eszembe jutott, azt a Vader TIE-t te milyen színnel festetted? nézegettem a revell enameleket, hát kevés van, ami tetszett, és illett volna hozzá. talán a greyish blue mint alapszín, és a gránitszürkével lehetne az árnyékolást, de nem vagyok még biztos... | |||||
hori | Adatlap | 173487 | 2008. szeptember 18. 22:41 | ||
sztriki | Adatlap | 173486 | 2008. szeptember 18. 14:51 | ||
persze, állandóan a dune 2 meg a 2000 ment annak idején, ez az emperor se rossz amúgy. az ornitopter pl elég vacakul nézett ki a filmben, arra megérné rászánni egy kis időt, és építeni egy saját cuccot, bár ott meg pont a játékban lévő szitakötő jellegű topterek gyakoroltak túl nagy benyomást rám. na mind1, egyelőre elvagyok még az előre gyártott makettek összerakásával, így is túl sok felé jár az agyam. :D a köynveket meg megnézegetem majd, bár decemberig nem nagyon fogok tudni hobbiolvasást beiktatni az irodalom szigorlatom miatt...:( | |||||
Macal | Adatlap | 173485 | 2008. szeptember 18. 14:03 | ||
Ha játszottál annak idején a Dune játékokkal, akkor azok nagyon inspirálóan tudnak hatni:) A Harvester engem is nagyon megfogott monster kukásautó kinézetével:) Amúgy ha elolvasod a könyveket, nyugodtan csinálhatsz egy másféle értelmezést, nem az a lényeg hogy a filmeket majmoljuk, az csupán egy lehetőség nem több...Néha szándékosan eltérek én is ezektől, hogy engem jobban lekössön, vagy csak a saját (el)képzelésemre fotmáljak egy modellt. Amúgy a könyveket én is csak ajánlani tuddom, ha gondolod bátran fogj bele valamelyikbe, én kezdésnek az Űrgárdistát (Watson), és a Nekropoliszt ajánlanám neked, nagyon inspirálólag hatnak :) De a többi könyv sem rossz azért! Ugyanakkor pl a warhammerben az a jó, hogy bár vannak előgyártott elemekből készúlt járművek és egyebek, hogy valamennyi világon szerelhető, épthető és kompatibilis cuccok legyenek (SCT - Standard Construction Technology- nak hívják az univerzumban) de mégis ahágy világ, annyi féle variáns, változat, féle-fajta, és különböző járművek is találhatóak, így könnyedén a magad képére formálhatsz/alakíthatsz bármit:) No, Jó építgetést:) | |||||
sztriki | Adatlap | 173484 | 2008. szeptember 18. 11:25 | ||
király, nagyon jól hangzik. sose olvastam még warhammert, de két szobatársam oda meg vissza van érte, asszem, az ian watson féle könyveket olvassák. ilyesmibe belefognék én is szívesen, csak sajnos a kedvenc scifi könyveim majdnem mind megfilmesítették, és a filmes változatoktól nehéz elvonatkoztatni, mint pl a dűne. az is tele van nagyon jó cuccokkal, de pl a fűszerest, vagy a liga csillagbárkáit csak úgy tudom már elképzelni, mint ahogy a lynch filmben voltak... talán az alapítvány még ilyen szűz, de ott meg nem emlékszem nagyon járgányokra... | |||||
Macal | Adatlap | 173483 | 2008. szeptember 17. 20:00 | ||
Jó a duma koma!:)(Y) Ez egy Warhammer40K-hoz készülő járgány, egy könyv ihlette, melynek címe: Nekropolisz. Egy ostromlott bolyvárosról szól, amit megtámad egy szomszédos régió serege, amit megfertőzött a káosz, és az egész lakosság fanatikus-mániákus káosz hívő harcos lett. A város kitart, és amikor megérkezik a felmentősereg, akkor hatalmas teherautókon viszik őket az ostromlott városba. Sajnos a leírás nem túl pontos, csak annyit említ, hogy 4 tengelye van, 8 kerekű, és 30 katona szállítására alkalmas a jármű. Így úgy döntöttem,hogy megépítem a saját változatomat:) | |||||
sztriki | Adatlap | 173482 | 2008. szeptember 17. 13:29 | ||
Macal, sztem le vagyok kicsit maradva...milyen járgány lesz ez? rohadt jó lett a koszolás meg a rozsdázás! hori, az üvegszálazás meg annyira jó móka, mint sajtreszelővel maszturbálni, ahogy ford fairlane mondta: kicsit élvezetes, de többnyire kellemetlen. nekem csak tízenpár szálat kellett a TIEhoz behúzni, de mikor már a harmadik szál tört el a festésnél az ecsettől, akkor kezdett kicsit idegesíteni. de megéri, mert való igaz, hogy sokat dob rajta! | |||||
Macal | Adatlap | 173481 | 2008. szeptember 17. 11:46 | ||
hát...elleszel egy darabig:) De mindenképpen megéri:) Mikor láthatom élőben?:);-) | |||||
hori | Adatlap | 173480 | 2008. szeptember 17. 08:01 | ||
hori | Adatlap | 173479 | 2008. szeptember 17. 07:59 | ||
Macal | Adatlap | 173478 | 2008. szeptember 16. 21:45 | ||
morfeusz | Adatlap | 173477 | 2008. szeptember 15. 23:10 | ||
festékboltba van fújós akril szürke matt,nagydobozosba láttam valami olasz márkájú eus cucc,énis olyannal kezeltem le:Pigaz az enyém az kissebb méretű,és műűanyag...de normális festékboltban 100% hogy találsz.valami 1200 péz környékén van egy dobozzal | |||||
hori | Adatlap | 173476 | 2008. szeptember 15. 21:10 | ||
Nem tudjátok véletlen hol lehet kapni világosszürke matt akrilt, gazdaságos kiszerelésben? A rombolóhoz kellene, ami elég nagy felület. Fújni akarom. | |||||
Macal | Adatlap | 173475 | 2008. szeptember 15. 21:06 | ||
hmmm mennyi lego:) Imádom:) AMúgy nagyon kiváncsi vagyok a végeredményre!:) | |||||
zsury | Adatlap | 173474 | 2008. szeptember 15. 17:22 | ||
sztriki | Adatlap | 173473 | 2008. szeptember 15. 13:44 | ||
nincs véletlen valaki, akinek a Darth Vader TIE vadászból az AMT változat van meg, amihez azt a plexikorongot adták? és ha esetleg van, akkor olyan is volna, aki nem használja, és áruba bocsátaná? | |||||
Macal | Adatlap | 173472 | 2008. szeptember 14. 19:50 | ||
Macal | Adatlap | 173471 | 2008. szeptember 14. 19:46 | ||
Váó! Ez nagyon oda*kisíp* !:) Akkor már mindjárt készen is vagy:) | |||||
hori | Adatlap | 173470 | 2008. szeptember 14. 18:59 | ||
Hali! SK gyártmány. Megrendelésre készül. Itt találsz egyéb modelleket, és ezt is megtekintheted készítés folyamatában: horifilm.extra.hu/html/photomodel.htm | |||||
Atesz76 | Adatlap | 173469 | 2008. szeptember 14. 18:31 | ||
Ja már látom hogy ez paper azt meglehet tudni honnan van? | |||||
Atesz76 | Adatlap | 173468 | 2008. szeptember 14. 18:27 | ||
hori | Adatlap | 173467 | 2008. szeptember 14. 18:21 | ||
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
jah, most már igen, aszittem amarra gondolsz az oldalnál...szori. :)
amúgy a fél birodalom visszavág megbukott volna, ha gondolkodnak egy kicsit a forgatókönyvírók (ld mellékelt kép). persze, tudom, a végén már "hamarosan belekerülnek a vonónyalábba, nagyúr", de akkor is...:D