<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Regal | Adatlap | 176016 | 2010. január 14. 12:44 | ||
:-)Jaja és ő is egy ammóniával töltött aknába zuhant berobbantva annak tartalmát. Csak a végén nem jött össze Darth Sidius Pocahontas-szal az Endorról, pedig mekkora 7 galaxisra szóló lagzi lett volna...A templom előtt vörösköpenyes imperial guardok tartották volna dárdáikat az ifjú pár fölött és turbólézer ágyúk törték volna meg a zokogó ewokok zaját, és Rancorok dobálták volna a konfetti és a rizsszemek helyett a gamorraiakat. Van egy pzs-tek, kicsit meghatódtam a történetemtől. | |||||
Kferro | Adatlap | 176015 | 2010. január 14. 12:29 | ||
:DDD És akkor mondhatjuk, hogy HR Manager avatarja bizonyos Darth Sidious volt? :) | |||||
Regal | Adatlap | 176014 | 2010. január 14. 12:19 | ||
A kész hajó kezelését a Tatooinon kezdték homokfúvással, utána bekenték polírpasztával és a Kashyyk-on rendeztek rajta kúszóversenyt, ahol a vookiee-k felpolírozták és már mehetett is a Corruscantra, de oda lett a dukkózás amikor pukkant a detonátor. A hiábavaló "kocsimosás" nagy felhördülést váltott ki a Köztársaságban és a szakadárok győztek az új járműtakarítási kormány-tenderen. A fejleményeket ismeritek, Palpatine HR manager kinőtte magát és átépíttette nyaralóját egy kisebb halálcsillaggá amit a konkurencia rossz szemmel nézett és elpusztította... | |||||
sztriki | Adatlap | 176013 | 2010. január 14. 12:04 | ||
sztem még a technika a legkisebb gond a filmmel, bánom én, hogy helikopter van, ami igazán baj volt, hogy beharangozták, hogy húde scifi, meg cameron már 12 éve ezen dolgozik, meg istencsászár...erre kaptunk egy tök standard hollywood-i filmet kiváló trükkökkel. jurassic park óta szerintem nem túl nagy etwas már semmit se trükkökkel összehozni, azóta tudjuk, hogy a számítógép mindenre képes, sztem nagy hiba látványra építeni ma már filmet, ennél én mindenképp többet várhatna az ember. kapunk hótt sablon, minden apró mozzanatban kiszámítható sztorit, és hótt sablon karaktereket, pedig, ha cameron valamiben jó volt, az a karakterábrázolás. még az erősen "sok a jóból" érzetű true lies-t is elvitte a hátán a jó karakterábrázolás, itt nyoma sincs ennek. | |||||
Kferro | Adatlap | 176012 | 2010. január 14. 11:56 | ||
Ejnye no, te most logikát keresel egy sci-fi-ben? Akkor én meg azt kérdezhetném, hogy Amidala királynő hajóját mikor, hogyan és milyen időközönként polírozták olyan fényesre, s ezt milyen logisztikai háttérrel végezték idegen bolygókon? :D | |||||
gyurmakoma | Adatlap | 176011 | 2010. január 14. 11:41 | ||
a benzin kerozin meghajtású cucc nem lenne rossz elgondolás, ha nem a naprendszer másik felén lenne a történet. Egy kerozin meghajtású jármű hatótávolsága elég kicsi. Ha belemegyünk a részletekbe,akkor hogy honnan veszik az üzemanyagot,miből nyerik stb dolgokon megbukhat egy kicsit ez a rész is nem? | |||||
gyurmakoma | Adatlap | 176010 | 2010. január 14. 11:37 | ||
Jó a gagyit képletesen értsd. Igazából a nagy beharangozás,meg hogy minden rekordot megdönt meg stb film..ehez viszonyítva gagyi. Ha belegondolsz,van új a nap alatt. Ebben a filmben ember alapúra vannak mintázva a figurák,mert ehhez állunk közelebb,ezt szeretjük. Azért egy Alien film kissé odavág figura szempontból.Ott el mertek rugaszkodni az ember alaktól és mennyivel jobb film lett? Én csak azt mondom,hogy lehetett volna kevesebből jobb filmet készíteni. Az alapötlet jó,a kivitelezés kicsit meseszerű lett.AKkora kultuszt nem fog teremteni mint az SW. / a mátrix is egy korszakalkotó film sztem/ | |||||
Kferro | Adatlap | 176009 | 2010. január 14. 11:33 | ||
Cameron, ahogy már a többi filmjében megszokhattuk, nem akart teljesen elrugaszkodni a lehetséges valóságtól. Épp ezért használ olyan járműveket, amik a nem túl távoli jövőben akár meg is valósulhat(ná)nak. Elmondása szerint épp ezért nem akart kvantumhajtóművel, vagy atomenergiával működő járműveket, inkább hagyományos benzin- és kerozinalapú meghajtást választott. | |||||
HûBérÚr | Adatlap | 176008 | 2010. január 14. 11:30 | ||
"És akkor ott van a kétlábú lépegető is,ami szintén idejétmúlt az alien filmekből." ...és még inkább a Mátrixból, mert ott harcigépek voltak, nem munkagépek! Bár nem feltételnül értek egyet azzal az érvvel, hogy ha valamit egyszer már kitaláltak az gagyi..MIÉRT? Ahogy a közmondás tartja: "nincsen új a nap alatt!" ...a pandorai nap alatt sincs új...:) | |||||
gyurmakoma | Adatlap | 176007 | 2010. január 14. 11:22 | ||
Én nem a technikai részét akartam kiemelni.AZ hogy repülhet,az oké. Igazából az hogy egy ekkora költségvetésű filmnél egy már meglévő repülési technikát alkalmaznak,ez kicsit gagyi. AZ SW.a LOTR egy kalap alá vehető,hiszen mindkettőben felépitettek egy egy világot kompletten. Itt az avatarban kicsit buktak. És akkor ott van a kétlábú lépegető is,ami szintén idejétmúlt az alien filmekből. | |||||
Samee | Adatlap | 176006 | 2010. január 14. 11:22 | ||
A kulcskifejezés: V-22 Osprey... :) | |||||
Kferro | Adatlap | 176005 | 2010. január 14. 11:12 | ||
A LOTR és az Avatar összevetése kb. olyan, mint a LOTR és a Star Wars összehasopnlítása, nem releváns, ám mindkettő megfér egymás mellett békében. A kétrotoros elrendezés önmagában életképes, hiszen semmi különösebb trükk nincs benne. A két rotor szépen kioltja egymás forgatónyomatékát, amit a géptörzsre fejtenek ki, így stabil repülést eredményez. Az hogy a Hihetetlen családban is volt már egy ötlet, sejtésem szerint csak a véletlen műve. | |||||
Kferro | Adatlap | 176004 | 2010. január 14. 11:09 | ||
Igen, emlékszem arra a részre. De annak a lényege ha jól emlékszem, nem a kétrotoros elrendezés vizsgálata volt, hanem egy egyszemélyes repülő szerkezet lehetséges megvalósításának tesztelése. | |||||
Tibchi | Adatlap | 176003 | 2010. január 14. 10:49 | ||
Tibchi | Adatlap | 176002 | 2010. január 14. 10:30 | ||
Hali! Hát a Mítoszrombolóknak (Mythbusters-ha jól írtam) volt egy kisérletük erre, ha jól emlékszem. 2 rotor Jamie feje fölött, de a szerkezet nem emelkedett el a földtől, ha jól emlékszem. Ki tudja, egy nagyobb motorral, egy szerkezet... T | |||||
gyurmakoma | Adatlap | 176001 | 2010. január 14. 09:22 | ||
Hali. Én is megnéztem a filmet,szerintem felejthető volt.Egy LOTR simán veri minden tekintetben,bár az nem scifi. Nekem ami furcsa volt,a dupla csavaros helikopi benne. Elsőre megtetszett,aztán pár napra rá egy mesefilmben,talán a Hihetetlen családban? láttam ugyanezt a duplacsavaros helit. Akkor ez most hogy van? Valami létező konstrukció,vagy ekkora mellényúlás volt a készitőktől? | |||||
stemi | Adatlap | 176000 | 2010. január 13. 18:17 | ||
ok, Hűbérúr: amúgy a "kritikák" ellenére magávalragadott a film, nagyon tetszett! sztrikinek: a Final Fantasy kedvenc filmjeim egyike!:) Grande: kösz:) dejólmutatnaamakettesszekrényemben:P egy skorpiót szeretnék azért... a csini pilótáét a kék jelzésekkel:) | |||||
Grande | Adatlap | 175999 | 2010. január 13. 16:40 | ||
sztriki | Adatlap | 175998 | 2010. január 13. 16:31 | ||
persze, és a star wars sem scifi, hanem űrmese. mondom, én komoly scifit vártam (abyss után ezt jogosnak véltem), valószínűleg túl nagy elvárásaim voltak, meg hát én sajnos egy megátalkodott szemét salabakter vagyok, akit nem szokott nagyon érdekelni a látványosság. namind1... | |||||
HûBérÚr | Adatlap | 175997 | 2010. január 13. 15:51 | ||
Lehet, hogy sokszor feldolgozták, és láttunk is már hasonlót, de amig pozitiv irányba semmi nem változik etekintetben, addig úgyhiszem mindig aktuális lesz a téma! Mellesleg ha már az elcsépelt témáknál tartunk, Star Wars: a jó és a gonosz harca...ezt már a jin és a jang óta ismerjük, és mégi kultuszt teremtett, szal nem ez a lényeg! | |||||
Lacus78 | Adatlap | 175996 | 2010. január 13. 15:26 | ||
Nem tudok mit hozzáfűzni Sztriki, mivel az általad említett filmek közül egyet sem láttam:) Nagyon ritkán nézek filmeket... | |||||
sztriki | Adatlap | 175995 | 2010. január 13. 13:33 | ||
A mindenen, mindenkin átgázoló , mohó, kapitalista, globalista világrendet mutatja be. És ebben semmi összeesküvés elmélet nincs, mielőtt valaki ezzel jönne... Igen, csak ezt már százezermilliószor láttuk sokkal jobb feldolgozásokban. pocahontas, ferngully, vagy, hogy egy hasonló scifi-s dolgot mondjak, akár a final fantasy. látvány, hangulat nagyon ott van, de sztori meg mondanivaló szempontjából szerintem egy primitív mese az egész. ezzel nincs baj, mondom, valszleg én vártam túl sokat. | |||||
Kferro | Adatlap | 175994 | 2010. január 13. 10:04 | ||
Cameron saját bevallása szerint valóban az indiánokat vette alapul. | |||||
HûBérÚr | Adatlap | 175993 | 2010. január 13. 09:57 | ||
Így van...sajnos! | |||||
Lacus78 | Adatlap | 175992 | 2010. január 13. 09:20 | ||
Sziasztok. Megnéztem én is a filmet. Nos, tetszett, bevallom, pedig nehéz megfogni egy filmmel. Ami tetszett benne, hogy a hatalmas színfal mögött bizony nagyon is valóságos helyzetet tár elénk. A mindenen, mindenkin átgázoló , mohó, kapitalista, globalista világrendet mutatja be. És ebben semmi összeesküvés elmélet nincs, mielőtt valaki ezzel jönne...Mindenek felett a profit, a tőke! És erről szól a film. Ami a lényeket illeti, végig az volt a véleményem, hogy indiánokról mintázták őket. Még a külsejükben is rájuk emlékeztettek,a hangjaik, ujjongásaik, a fegyverzetük, az életviteük pedig pláne...az a mérhetetlen nagy harmónia a természettel, amiről szól a film, bizony csak az indián kultúrában lelhető fel, ill. a keleti népek közül néhánynál. Szóval számomra igenis nagyon sok mondanivalója volt a filmnek, tetszett:) | |||||
Tibcsi | Adatlap | 175991 | 2010. január 13. 08:53 | ||
Regal | Adatlap | 175990 | 2010. január 13. 08:48 | ||
Ammónia? Mi büdös lehet ott? Nekem nem tünt fel, hogy fintorogtak volna a szereplők, ha lejött a maszk - mondjuk elég illúzióromboló lett volna az "egy büdös bolygó életképei" körítés... Nekem nagyon tetszett a film, nem egy star wars, de én sem leszek már újra 8 éves, hogy tátott szájjal jöjjek ki a moziból...:-), ennek ellenére meg fogom nézni újra, akkor már 3D-ben. | |||||
HûBérÚr | Adatlap | 175989 | 2010. január 13. 08:42 | ||
Google a Te barátod...:) avatarthemovie.blog.hu/2009/12/30/ismerteto_pandora "A Pandorát sűrű esőerdők borítják.Légköre nagy része ammónia ezért az emberek képtelenek lélegezni a bolygón." | |||||
Tibcsi | Adatlap | 175988 | 2010. január 13. 08:05 | ||
Ha már az Avatarnál tartunk: elhangzott valahol a filmben, hogy a Pandora légköre ammónia? Én nem hallottam, de az egyik munkatársam (aki szintén látta a filmet) váltig állítja, hogy az márpedig ammónia... :) | |||||
HûBérÚr | Adatlap | 175987 | 2010. január 13. 07:02 | ||
mert nem figyeltél az elején! :) elmondták,h a Pandorán sokkal kisebb a gravitáció,mint a Földön... Amúgy nekem tetszett a film, alapból nem úgy áltam hozzá,hogy mélyenszántó gondolatokat,és a tudomány világát megszégyenítő dolgokat fogok látni,merthisz fantazyról beszélünk,ahol nem a valós dolgokon van a hangsúly! | |||||
stemi | Adatlap | 175986 | 2010. január 12. 21:01 | ||
és az a lépegető zuhant tíz emeletet, de hidraulika meg se nyekk, mikor földet ért, mikor meg szinte rázuhant a lángoló batár, odébbszökken seperc alatt... szal jó a film, de van, ami sok(K)... Macal: dettó, nettó...:P Solo: jogos... de akkor iiis... | |||||
Macal | Adatlap | 175985 | 2010. január 12. 15:07 | ||
A csini Helikopter pilótát sunáznám :D | |||||
sztriki | Adatlap | 175984 | 2010. január 11. 20:06 | ||
ettől eltekintve a "légy harmóniában a környezeteddel, az ősök és az ősi föld, az otthon tisztelete" benne volt a film mondanivalójában... jah, bár pont ez az, hogy az egész egy pokahontasz sztori volt scifibe ágyazva. végén a verekedősjelenet meg nekem a kevesebb több lett volna, ha tetszemazt felrobban a csúnyabácsi hajóstól 10 perccel korábban. | |||||
Solo | Adatlap | 175983 | 2010. január 11. 20:05 | ||
Ha egy madár be tud köszönni, akkor egy nagy és hegyes, zuhanásban kilőtt nyílvesszőnek semmiség. :) | |||||
stemi | Adatlap | 175982 | 2010. január 11. 19:54 | ||
...és a mérgezett nyíl átvitte a helikopterfülke ablakát a légiösszecsapás egyik jeleneténél... szó-szó (so-so), látványnak OK, de fantasy-sci-fi-től mit várjunk! a második részt?:P amikor visszajönnek a gonosz földlakók... hm,érdekes lehet-ne... ettől eltekintve várom a járgány-maketteket vagy szkreccselek majd én is valamit:P ettől eltekintve a "légy harmóniában a környezeteddel, az ősök és az ősi föld, az otthon tisztelete" benne volt a film mondanivalójában... nekem ez jött le ... meg a jó győzelme, diadala (kár, hogy a csini helikopterpilóta nem lesz benne a 2. részben)... :P | |||||
Freddy | Adatlap | 175981 | 2010. január 11. 18:25 | ||
bár az óriástőrös robotnál majdnem ordítottam... Verekedés minden filmbe _kell_ (hogy miért, azt mondjuk nem értem), a három és fél méteres csupaizom kék monszter vs 180 centis emberke egy szál késsel-felállás viszont nem a megfelelő üzenetet hordozta volna:) | |||||
Macal | Adatlap | 175980 | 2010. január 11. 17:56 | ||
Amikor kijött a képből a kés?:D Szerintem csak a látvány miatt került bele, mint anno a terminator 3D filmben a kéz...Amúgy szerintem is túl android jellegű volt a gép, lehetett volna kicsit "alienesebb", mint cameron bácsi korábbi filmjében a bolygó neve bla bla :) De azért tetszett így is, de igaz, hogy túlságosan a látványra ment...de az nagyon sikerült:) | |||||
Tibcsi | Adatlap | 175979 | 2010. január 11. 17:41 | ||
Sanjuro, A Revell adott hozzá szélvédő üveget. A tervrajz szerint nem kell tömíteni. www.revell.de/manual/04736.PDF Tibcsi | |||||
Sanjurjo | Adatlap | 175978 | 2010. január 11. 15:53 | ||
Sziasztok! Eladó egy Revell 1/144 Space Shuttle Discovery makettje. Magyarán a Revell 1/144-es űrrepülőgép makettje a hordozó rakétákkal üzemanyag tartállyal, hordozó lánctalpassal -ez utóbbi, mint makett nem nagy szám inkább csak a talapzat feladatát t9lti be- együtt. Nemcsak a Discovery, hanem az Enterprtise-t leszámítva mindegyik űrsikló elkészíthető a matricákkal challenger, és a Columbia is. A makett egyetlen hiányzó alkatrésze, a szélvédő üvege, hogy az enyémből maradt-e ki, vagy a Revell így adta nem tudom mert nincs is jelentősége, ugyanis a tervrajz szerint is ezt a részt el kell tőmíteni, csiszolni, és mehet rá a nagyon szépre sikerült ablak matrica -bátrabbak megfesthetik- ami ebben a méretarányban, lásd az utasszállító repülőknél is elfogadott. Az Ár 7000 Ft Érdeklődni: isiasz@freemail.hu vagy: 06 70 384 1676 turpiurfi79 Adatlap 28625 / | |||||
sztriki | Adatlap | 175977 | 2010. január 11. 14:42 | ||
lehet, hogy ilyen örökös fanyalgó figura fog rám ragadni, de valahogy engem annyira nem fogott meg a film...szép volt, színes volt, szagos volt, látványos, de azért camerontól komolyabb sztorit vártam, pláne az abyss után. a járgányok mondjuk jók voltak, bár az óriástőrös robotnál majdnem ordítottam... | |||||
Macal | Adatlap | 175976 | 2010. január 11. 10:55 | ||
Egyenlőre csak a gagyi játék jelent meg:) Viszont örömhír hogy a gagyi játék mintájára, a filmből vett képek alapján meg lehet szkreccselni teljes egészében a járműveket :) Csak idő és elhatározás kérdése, de tény hogy nem kevés idő kell és gyakorlás :) Sok sikert! Várjuk a képeket;-) | |||||
Fary | Adatlap | 175975 | 2010. január 11. 10:24 | ||
Sziasztok! Úgy vélem a topic hozzászólói közül elég sokan megnézték már az AVATAR című filmremeket, én is a hatása alatt állok. Érdekelne hogy nem jutott-e valaki közületek olyan információk birtokába, hogy a filmben szereplő űrhajókat, légköri légijárműveket, vagy azt az irányítható harci "robotöltözéket" kiadják-e makett formájában? Vagy csak gagyi játékokat dobnak a piacra? | |||||
daisler | Adatlap | 175974 | 2010. január 10. 13:24 | ||
Sziasztok! Eladó Star wars maketteket keresek! Minden megoldás érdekell használt, félig kész, összerakott, bontott! Akinek lenne daisler@vipmail.hu ra kérem irjon! köszönöm! | |||||
Anubis | Adatlap | 175973 | 2010. január 9. 18:49 | ||
Köszi a c?meket srácok! | |||||
Macal | Adatlap | 175972 | 2010. január 9. 18:33 | ||
atis76 | Adatlap | 175971 | 2010. január 9. 18:26 | ||
Helló! Milyenekre gondolsz? www.frontiermodels.co.uk/ Itt találsz sok mindent, igaz horror áron.:( Atis | |||||
Anubis | Adatlap | 175970 | 2010. január 9. 16:52 | ||
Ismersz oldalakat ahól találni sci-fi cuccokat? üdv.! | |||||
Anubis | Adatlap | 175969 | 2010. január 9. 16:50 | ||
Helló! Meg néztem a maketteket,nagyon ötletesek! Én inkább sztirolból szeretek építeni,de fel szoktam használni lim-lomokat is. | |||||
zsury | Adatlap | 175968 | 2010. január 9. 12:54 | ||
zsury | Adatlap | 175967 | 2010. január 9. 12:40 | ||
Szia! Hogy honnan az ötlet? Csak úgy jött...:)) Ha találok néha egy-két "hulladék" alkatrészt, érdekes formájú dolgot, akkor összeépítem őket...A többi makettem is így készült... Üdv, Zsury. |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |