<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Commissar | Adatlap | 177465 | 2011. január 17. 13:46 | ||
Kövezzetek meg, de én szeretem a Star Trek-et :) Aki esetleg ismeri a Battletech világát, az tudja, hogy az is eléggé részletgazdag. De hát kinek a papné :) Előzmény: (177462) Luthor 2011. január 17. 12:44 | |||||
sztriki | Adatlap | 177463 | 2011. január 17. 12:53 | ||
na, nekem ő kimaradt sajnos, de a pengefutó valóban spiccen van. nekem a dűne meg asimov a legkidolgozottabb talán, nem csoda, jó pár könyvnyi anyagból van válogatnivaló, amiket mind az eredeti szerző írt (kivéve a herbert fia által elkövetett ámokfutást). | |||||
Luthor | Adatlap | 177462 | 2011. január 17. 12:44 | ||
Ösmerjük az öreg Syd-et. Szeretjük is. "Kidolgozott" mind a maga módján... talán még a Star Trek is, rofl. | |||||
BigMatt | Adatlap | 177461 | 2011. január 17. 12:08 | ||
Azt hittem, hogy a legkidolgozottabb Sci-fi világot keresitek. Ha nem így van bocs, ha mégis akkor keressetek rá Syd Mead-re és munkásságára. | |||||
sztriki | Adatlap | 177460 | 2011. január 17. 02:41 | ||
persze, én ezzel egyet is értek, hogy jól kitalált univerzum, másrészt nem imádnám. de túlbonyolítani sztem felesleges. "Syd Mead/ Blade Runner, Aliens stb." öhm, ezt most nem értem, mit akartál ezekkel mondani? | |||||
Luthor | Adatlap | 177459 | 2011. január 17. 00:03 | ||
A következetlenségek ellenére jól kitalált univerzum ez, nem kell bántani. Az AMT makettjei ettől nem lesznek pontosabbak, a lényeg, hogy nekünk, makettezőknek több életre elegendő készítenivalót találtak ki. Csak győzze mindenki megépíteni, amit szeretne... | |||||
BigMatt | Adatlap | 177458 | 2011. január 16. 22:56 | ||
Syd Mead/ Blade Runner, Aliens stb. | |||||
sztriki | Adatlap | 177457 | 2011. január 16. 20:44 | ||
SW világa technikailag a legkidolgozottabb? hát ezt azért nem veszem készpénznek, ha nem haragszol, pláne azok után, hogy a TIE fighter eredetileg azért lett TIE, mert úgy néztek ki, mint egy csokornyakkendő. az ILM speceffektesei nevezték el a gépeket X-wingnek, Y-wingnek, meg TIE-nak, hogy meg tudják különböztetni, és utólag okoskodták hozzá, hogy akkor legyen twin ion engine, ha már a hátán két izé világít. az, hogy van ionhajtómű rendben, meg hogy valszleg van hipertér (kvantumfizikához, stb-hez nem értek), de, hogy a SW ezeket valóban tudományos módon jeleníteni még, hát...nekem az SW a legkevésbé technikai jellegű scifi. elég, ha ilyen marhaságokra gondolunk, mint vízzel teli bolygómag, aszteroida, aminek pontosan ugyanolyan a gravitációs ereje, mint a földnek (meg minden más bolygónak), űrcsiga, ami ül kint egy kőben az űrben, hátha berepül valami hajó a szájába, ugyanez sarlaccal, stb... sztem a SW egy jó kis mese, nem kell túlspirázni, de persze, ha valakinek ez a hobbija, lelke rajta, nem kötözködni akartam. | |||||
sztriki | Adatlap | 177456 | 2011. január 16. 20:43 | ||
SW világa technikailag a legkidolgozottabb? hát ezt azért nem veszem készpénznek, ha nem haragszol, pláne azok után, hogy a TIE fighter eredetileg azért lett TIE, mert úgy néztek ki, mint egy csokornyakkendő. az ILM speceffektesei nevezték el a gépeket X-wingnek, Y-wingnek, meg TIE-nak, hogy meg tudják különböztetni, és utólag okoskodták hozzá, hogy akkor legyen twin ion engine, ha már a hátán két izé világít. az, hogy van ionhajtómű rendben, meg hogy valszleg van hipertér (kvantumfizikához, stb-hez nem értek), de, hogy a SW ezeket valóban tudományos módon jeleníteni még, hát...nekem az SW a legkevésbé technikai jellegű scifi. elég, ha ilyen marhaságokra gondolunk, mint vízzel teli bolygómag, aszteroida, aminek pontosan ugyanolyan a gravitációs ereje, mint a földnek (meg minden más bolygónak), űrcsiga, ami ül kint egy kőben az űrben, hátha berepül valami hajó a szájába, ugyanez sarlaccal, stb... sztem a SW egy jó kis mese, nem kell túlspirázni, de persze, ha valakinek ez a hobbija, lelke rajta, nem kötözködni akartam. | |||||
stemi | Adatlap | 177455 | 2011. január 16. 20:15 | ||
a DunaTVnek és a temesvári TV magyar adásának adott rövid interjúk után pénteken jön egy másik adótól egy riportercsapat hozzám: sokat melózok, igy idő hijján befejezetlenek a makettek ( a csillagközi flottám is:( ), de lesz mit filmezzenek (majd teszek fel linket:P). Le kell majd kicsinyitenem az általam készitett képeket, hogy fel tudjam ide tölteni őket a készülgető cuccaimról. Röviden ennyi:) Szép estét és még sok jó zsurisztikusat! | |||||
zsury | Adatlap | 177454 | 2011. január 16. 20:06 | ||
:DDD Köszi! Veled mi újság? Rég láttalak itt.. Üdv, Zsury. | |||||
stemi | Adatlap | 177453 | 2011. január 16. 19:43 | ||
És milyen jó a szine is... Nagyon tetszetős. Megállná a helyét as MOUSETRIX vagy a LORD OF THE MOUSES témábavágó filmben is:) Egész flottára való gyűjteményed van már. | |||||
Elnar | Adatlap | 177452 | 2011. január 16. 19:30 | ||
Tudod az a vicc, hogy ezek egy része valós elméleti dolog, komoly szakirodalommal (pl ionhajtómű). És elvileg pont a SW világa (volt) az egyik legkidolgozottabb. (elvileg) | |||||
sztriki | Adatlap | 177451 | 2011. január 16. 19:20 | ||
afenesetudja...a saját honlapja nem valami bőbeszédű. alapanyag még hagyján, de a tervek, meg formák, azok amik döbbentőek nekem. www.starwarz.com/modelshop/ | |||||
Luthor | Adatlap | 177450 | 2011. január 16. 15:22 | ||
azt lehet tudni, hogy ez a lasse henning honnan szervázta az alapanyagot? | |||||
zaran | Adatlap | 177449 | 2011. január 16. 11:46 | ||
SZervusz Megkaptad az e-mailemet? Nem érkezett visszajelzés. Üdv zaran | |||||
parahybana | Adatlap | 177448 | 2011. január 16. 11:39 | ||
Sziasztok!Kiröhöghettek,de én úgy tudom,hogy az a generátortér szervizfedele.Én egy MPC Intert épitek(jó pár hónapja)nem rossz az(mint alapanyag),csak iszonyat sok számolgatás és munkaóra kell hozzá.:-))) | |||||
parahybana | Adatlap | 177447 | 2011. január 16. 11:37 | ||
Sziasztok!Kiröhöghettek,de én úgy tudom,hogy az a generátortér szervizfedele.Én egy MPC Intert épitek(jó pár hónapja)nem rossz az(mint alapanyag),csak iszonyat sok számolgatás és munkaóra kell hozzá.:-))) | |||||
sztriki | Adatlap | 177446 | 2011. január 16. 03:52 | ||
na, ilyenek miatt adtam inkább az unokaöcsémnek a SW enciklopédiám...annyira röhejesnek tartom, mikor meg akarják magyarázni a semmit. mintha komoly technika lenne, és valóban létező műszaki megoldásokat mutatnának be. a kedvencem abból a könyvből az volt, mikor egy kerek csődarabhoz hozzácsavaroztak pár lapos gumit, és odaírták, hogy TIE vadász üzemanyagtöltő nyílása. | |||||
Elnar | Adatlap | 177445 | 2011. január 15. 23:06 | ||
Hm... érdekes. A terveken épp reaktornak írják, és be sincs feketítve mint az ablakok. Hát akkor ablak. :) | |||||
Solo | Adatlap | 177444 | 2011. január 15. 23:01 | ||
Idézet az általad linkelt oldalról. :) Amin ki lehet látni hátrafelé az nálunk ablak. :) "The aft of the cockpit has some more distinctive features. in the exact middle of the wall there is a hexagonal window, or a holographic monitor simulating one. (Lord Vader's TIE X1 lacks a real aft window, for instance, but he has a substitute.)" | |||||
Elnar | Adatlap | 177443 | 2011. január 15. 22:49 | ||
Az nem ablak. Az az ion hajtómű szerelőnyílása. theforce.net/swtc/Pix/books/egvv/tief-eg1.gif az SWTC egy nagyon jó oldal. theforce.net/swtc/tie.html itt egy rahedli infó a TIE verziókról. Sok szép nagy fotó, és terv. Lehet scratchelni. :) | |||||
zsury | Adatlap | 177442 | 2011. január 15. 22:25 | ||
Köszi , Indiana! :-) | |||||
zsury | Adatlap | 177441 | 2011. január 15. 22:23 | ||
Luthor | Adatlap | 177440 | 2011. január 15. 18:35 | ||
Köszi, Indy, de csak szépen sorjában. Először a koncept legyen meg. Sztriki: durva ez a hajó, el is mentettem. A Vader mögötti "ablakot" kimagyarázták képernyőnek (tolatóradar vagyok, vazze, dzsípíesz... - by Bödőcs) Lucky: FM tényleg profi és legalább rendes méretarány. Az ára külön kérdés. Bár lassan a klasszius AMT-k is felértékelődnek majdnem ugyanannyira. | |||||
Lucky13 | Adatlap | 177439 | 2011. január 15. 12:54 | ||
Szerintem a Fine Molds sokkal élethhűbben adja vissza a filmben látott gépeket mint az AMT, bár az ára is sokkal borsosabb. Nekem van egy amt és egy fine molds x- wing is, hát zongorázni lehet a különbséget... Ami viszont AMT makett és nagyon szép, az az új tie fighter, ahol 2 db van egy dobozban. | |||||
sztriki | Adatlap | 177438 | 2011. január 15. 12:48 | ||
megnéztem az összes referenciafotómat a TIE makettekről, a kabint egyikben sem dolgozták ki, annyi fáradtságot vettek, hogy a vader TIE-ba beleültettek egy feketére festett kis figurát, aki távolról sem vader. a belső jelenetekre használt díszletről sajnos nekem nem sok képet sikerült összeszednem. vader és a többi pilóta kabindíszlete olyannyira ugyanaz, hogy az eredeti filmben láthatjuk vader mögött a hatszög alakú ablakot, ami csak a standard TIE-okon van. ilyeténképp szerintem lasse henning garázs-kitje a legpontosabb minden téren: www.flickr.com/photos/28993771@N04/sets/72157620403066240/ az MPC interceptort direkt nem hoztam fel, egyrészt tök más a kabinja, mint a másik kettőnek, másrészt az egy szégyen, nem TIE makett...:) | |||||
Indiana73 | Adatlap | 177437 | 2011. január 15. 12:15 | ||
Indiana73 | Adatlap | 177436 | 2011. január 15. 11:58 | ||
Szevasz minden egerek ura Zsury barátom! Annyira jó, hogy csak, na! Mondhatnám úgy is ez zsírpatent lesz:) | |||||
zsury | Adatlap | 177435 | 2011. január 15. 11:02 | ||
Sziasztok urak! Leporoltam egy régi, be nem fejezett makettemet... Lassan másfél éve vajúdik ez a "mixer ship". Végre vettem a fáradtságot, és lassan, de bizonytalanul épülget... Teljesen saját építés, egy botmixer, és a kihagyhatatlan optikai egér házasságából... Üdv, Zsury. | |||||
bastian | Adatlap | 177434 | 2011. január 14. 22:37 | ||
Sziasztok! Eladó pár star wars makett: Mpc At-At walker minimálisan elkezdve. Amt Tie fighter 2 db os szett újj, korrekt áron adom öket akit érdekell bastian@indamail.hu | |||||
Solo | Adatlap | 177433 | 2011. január 14. 15:06 | ||
Igen, a makettnek. | |||||
Commissar | Adatlap | 177432 | 2011. január 14. 14:44 | ||
Nekem is csak az AMT-hez volt eddig szerencsém. A Fine Molds SW kitjei jobban néznek ki, de nem tudom mennyire pontosak. Valakinek van ezekkel tapasztalata? | |||||
Luthor | Adatlap | 177431 | 2011. január 14. 14:38 | ||
Bár "hivatalos" méretet nem találtam sehol, a DF.9-es ágyútoronnyal és egyéb fotókkal történt összehasonlítás alapján valahol 35 és 40 méter között lehet az átmérője. Ez valóban épületnyi ha úgy vesszük, noha nem szívesen laknék gömb alakú házban. A készülő makett így kb 1:350 - 1:400 lesz. Ami a TIE cockpit-okat illeti. Díszlet biztos volt, hiszen jópár vágás mutatja a pilótát belülről szemből, sőt Vederről van egy pár pillanat hátulról is. Az nem kizárt, sőt igen valószínű, hogy egyazon díszletről van szó, talán minimális átrendezéssel. Ilyenformán éppenséggel a Lucasflm-nél kellene h legyen terv, ami alapján készülhetett volna a makett. Belülről is, nemcsak külsőleg. Azt már csak zárójelben, hogy az AMT/mpc/ertl Interceptor-nak a külseje is olyan hiányos, hogy csak mondjuk pont hajtómű nincs, másik 6-7 "aprósággal" együtt. | |||||
sztriki | Adatlap | 177430 | 2011. január 14. 13:20 | ||
"A Vader fél TIE-nak volt némi fülkéje. Arra kicsit hasonlít az AMT féle kialakítás" mármint a filmbeli makettnek? | |||||
Luthor | Adatlap | 177429 | 2011. január 14. 09:08 | ||
Elnar: Részemről a megtiszteltetés, hogy felismerted a sablont... :-) zsury: ajánlom is neki ... ;-) | |||||
Elnar | Adatlap | 177428 | 2011. január 14. 04:13 | ||
Ez a hosszúsági kör sablon nagy találmány! Szép lesz ez ( már ha lehet ilyet mondani egy épületnyi ágyúra) | |||||
zsury | Adatlap | 177427 | 2011. január 14. 02:52 | ||
De megéri..:-)) | |||||
Luthor | Adatlap | 177426 | 2011. január 14. 00:05 | ||
Luthor | Adatlap | 177423 | 2011. január 13. 23:17 | ||
Excessor | Adatlap | 177422 | 2011. január 13. 23:08 | ||
Solo | Adatlap | 177421 | 2011. január 13. 19:39 | ||
A Vader fél TIE-nak volt némi fülkéje. Arra kicsit hasonlít az AMT féle kialakítás. | |||||
sztriki | Adatlap | 177420 | 2011. január 13. 19:14 | ||
hát, olyannyira más volt a filmbeli TIE makett fülkéje, mint a stúdiójelenetekben látottak, hogy gyakorlatilag nem volt fülkéje a makettnek. www.modelermagic.com/wordpress/wp-content/uploads/2009/04/kg_tie_studio_model-007.jpg ez alapján nem csodálom, hogy elengedték a gyártók a fantáziájukat. abban egyetértek, hogy a finemolds fülkéje se olyan, mint a filmbéli, de sztem több köze van az eredetihez, legalább azokat a piros krikszkrakszokat belerakták mutatóba. | |||||
Regal | Adatlap | 177419 | 2011. január 13. 11:42 | ||
A Falcon kabinját bekábeleztem optikai szállal és kicsit át is alakítottam. A kosuolásnál tényleg el lehet vérezni. Én ódzkodom attól, hogy bemossam alkohollal, mert az a vége, hogy nagyjából megint homogén felületet kapok, egy árnyalattal sötétebben.:-( Most úgy próbáltam, hogy az alapszín nagyon világos szürke (majdnem fehér) Humbrol szintetikus, aztán óceánszürkével a panelokat kiemeltem, utána visszaködöltem a v.szürkével. A koszolást higított művészolajjal csinálom, befuttatom szigurúan apránként (végigszalad a vájatban ez is), aztán ha kicsit száradt, visszamaszatolom (átmenetesre húzom) 3/0-s ecset végével. Egyes helyeken behúzok vékony fekete csíkot, azt minimálisan maszatolom és köré megintcsak művészolajjal (burnt siena) rozsdát csinálok. Egy két helyen sárgás, vagy kékes foltokat csinálok. Volt, ahol jól sikerült, volt ahol kevésbé lett szép, még csak a patkó első nyúlványa közti rész van meg, mert összeragasztás után esélytelen szépen megfesteni...nem vagyok nőgyógyász.És az oldalfalakat is feketével befuttattam már. Ha kicsit előrébb tartok vele, teszek fel képet, hátha kedvet kapsz, Solo. | |||||
Luthor | Adatlap | 177418 | 2011. január 13. 11:00 | ||
Éppenséggel én a Finemolds fülkéjét se tartom megfelelőnek, bár igen kevés pontos referenciát találni akár a studio-scale makett, akár 1:1-es forgatási díszletről. | |||||
Solo | Adatlap | 177417 | 2011. január 13. 10:25 | ||
Helló! Itt voltam, de csak olvasgattam többnyire. :) A Falcon ott tart ahol eddig. Némi tömítésen és a pilótafülke átszabásán kívül nem sokat haladtam vele. Festeni kellene, de nem merek belevágni. :) A koszolás lesz neked is az igazi munka. Nagyon sok Falcon vérzik el a festésnél. Sokan elkapkodják. A végeredmény pedig egy matt, összekent szörnyeteg. Remélem a tiéd nem ilyen lesz. :) | |||||
Regal | Adatlap | 177416 | 2011. január 13. 09:36 | ||
Szia Solo! Ismét köztünk? Rég láttam hozzászólásodat. Hogy haladsz az Fine Molds 1000 éves hölgyével? Én remélem elkészülök Mosonra az enyémmel (én MPC-t tuningoltam, ledeztem, tartóra szereltem). Már csak a szines paneleket kell megfújni, koszolni és az alapot akarom kidolgozni (abban is lesz fénytechnika:-) | |||||
Solo | Adatlap | 177415 | 2011. január 13. 09:29 | ||
Gyanítom, hogy a belső hasonlóság oka az lehet, hogy a Lucas bácsitól ugyanazt a dokumentációt kapták meg. Az eredeti makett belső kidolgozása is teljesen más volt a filmben látottaknál. Valószínűleg valami olyasmi lehetett, mint az AMT és Revell maketteken. | |||||
sci-fitom | Adatlap | 177414 | 2011. január 13. 07:34 | ||
Üdvözöllek! Hungarocell az egész oda-vissza. Sajnos nehéz elmaygarázni , hogyan késitettem de sztem levélben tudnánk rola konzultálni. Te miböl szánod megcsinálni? | |||||
sztriki | Adatlap | 177413 | 2011. január 13. 02:11 | ||
viszont a revell TIE-ok pilótafülkéje egy az egyben az AMT tervezést követik (vader TIE + dupla TIE szett), ami ugye köszönőviszonyban sincs az eredetivel, bár teljesen használható. |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |