<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Luthor | Adatlap | 179874 | 2012. február 23. 16:27 | ||
Ceró | Adatlap | 179873 | 2012. február 23. 15:25 | ||
Sziasztok! Eladnám ezeket a modeleket: Tie-Interceptor és B-Wing Fighter AMT Limited Edition Golden kiadás. A Tie-Interceptornak hiányzik a pilótakabin ajtaja. Állvány nincs a modelekhez. És még van egy Han Solo Vinyl Kit kb 30cm nagyságú, sajnos összeállítási rajz nincs hozzá. T.: Ceró 30/846-96-32 | |||||
lucky | Adatlap | 179872 | 2012. február 23. 13:25 | ||
Matrica lakkozásra jó a Prisma Color lakkja is. | |||||
BB-75 | Adatlap | 179870 | 2012. február 23. 08:05 | ||
Uraim, köszönöm szépen a hozzászólásokat, hasznosak voltak! | |||||
Starshiptech | Adatlap | 179869 | 2012. február 22. 12:58 | ||
Üdv! Javasolnám a saját magunk által nyomtatott matrica "lakkozására" a kimondottan erre a célra a Michroscale által gyártott Liquid Decal Film nevű folyadékját...eredetileg azt a célt szolgálja hogy régi repedezett matricákat átkenve vele az áztatáskor egybemaradjon , ugyan is egy vékony vízálló lakkréteget képez a matricán. Nekem bevált matricanyomtatás utáni lakkozásnál is. Továbbá ajánlom mindenkinek a figyelmébe a games workshop általl kiadodd How To Make Wargames Terrain nevű kiadványt..abban részletesen benne van az hogy miből milyen anyagból és milyen eljárással lehet készíteni kőhatású dolgokat...az épületektől a szikláig minden benne van...és még egy csomó jó ötlet képekben..igaz angolul van ... | |||||
sziklakks | Adatlap | 179868 | 2012. február 22. 09:16 | ||
Szia!lézer,vagy tintasugaras? Lézert nem kell lakkozni.Tintasugarast igen.A matrica elég jól használható. Én többféle lakkal próbáltam,akriltól a revell enamelg,spayseket stb.A legjobb nekem ez :www.megamakett.hu/product_info.phpvolt. Meriferi által ajánlott fém alapozót nem próbáltam. Viszont nálam után gyártott festékkel nem működött a nyomtatás.az rossz lett mindig. | |||||
Meriferi | Adatlap | 179867 | 2012. február 22. 07:20 | ||
Üdv! A nyomtatás után érdemes a Gunze Mr Metal primer-rel átfújni, hogy lefixálja a nyomtatást és ne maszatold szét. Üdv Meriferi | |||||
BB-75 | Adatlap | 179866 | 2012. február 21. 19:51 | ||
Üdv srácok! Érdeklődnék, hogy kinek milyen élményei, tapasztalatai vannak az otthon nyomtatott matricákkal kapcsolatban? Valami ilyesmire gondolok: www.jatekmakettcentrum.hu/aruhaz.kellekek-kiegeszitok.reszletes.1743413_AC!ACT-Atlatszo-matricalap-Tintasugaras-nyomtatohoz-3-lap.html Matricafeszítő, -lágyító természetesen játszik! Ha lehet ne lombozzatok le nagyon, igen beleéltem magam, hogy így készül a következő díszítés:)! Előre is kösz' a válaszokat! | |||||
Freddy | Adatlap | 179865 | 2012. február 21. 18:12 | ||
Igen, ezt tegyük hozzá, hogy 1/35-ös és 28mm-es figurákat csináltam. Mondjuk egy nagyobbhoz meg kiégethető gyurmát használnék. | |||||
Starshiptech | Adatlap | 179864 | 2012. február 21. 17:28 | ||
Na igen lehet hogy 1:35-ös figurához nem éppen alkalmas...de szerintem annál nagyobbhoz tuti... | |||||
Freddy | Adatlap | 179863 | 2012. február 21. 17:22 | ||
Sok figurát csináltam belőle, hidd el. Nem az anyag durva, hanem a törési, formázási jellemzői. Mondjuk milliputból is van figurafaragásra alkalmatlan változat. | |||||
Starshiptech | Adatlap | 179862 | 2012. február 21. 17:20 | ||
Ez nem durva...érzésem szerint olyan finomságú mint a milliput...vettem magamnak...igaz én tényleg tereptárgyakhoz vettem.. | |||||
Freddy | Adatlap | 179861 | 2012. február 21. 15:59 | ||
Sokféle van ebből, én használtam is sokáig. Figurákhoz túl durva, de terephez jó. | |||||
Starshiptech | Adatlap | 179860 | 2012. február 21. 15:53 | ||
Starshiptech | Adatlap | 179859 | 2012. február 21. 15:52 | ||
Szép napot mindenkinek! Találtam egy tuti anyagot.. a Staedtler nek van egy FIMO air Basic nevű anyaga...amolyan levegőn száradó gyúrma viszont száradás után még faragható és nem repedezik ki...szerintem tuti anyag szobrászkodni meg minden hasonló dologra.. Az ára viszont nem olyan kedvező bár ki tudja.. a negyed kilós csomag 5-euró a fél kilós 9-euró | |||||
Luthor | Adatlap | 179858 | 2012. február 21. 13:01 | ||
Regal! Ott a pont, SSD, tudom, de amikor megláttam, egyből te ugrottál be. Nekem is megvan még valahol, asszem Fujimi készlet volt, az anyahajós figurák: én az A-Wingbe gyömöszöltem az egyiküket. AT-ST mellé a klasszikus WotC ólomfigurák közül tettem egy birodalmi tengerészt, l. kép. Hogy itt mi lesz, nem tudom még, egyelőre rajzolom a terveket a képek alapján, mármint a lövegről, gyűjtöm az alapanyagokat, figura (figurák) a legvégén is ráérnek... | |||||
Luthor | Adatlap | 179857 | 2012. február 21. 12:06 | ||
Maci! A Nyomdaker kvázi nagyker, és bár az utca népét is szívesen kiszolgálják, a legtöbb ilyen alapanyag táblában kapható. Elméletileg fel is darabolják (valamennyiért) ha kéred, de 1-1 táblát meg kell venni. Én anno 0,5-ös és 1-es sztirolt szereztem onnan (feleségem melóhelye, volt egy kis hátszél...), 1-1 tábla felvágva 15x25cm-re. Alapvetően nem tragikus összeg és a 70%-a még megvan. Fentiek igazak a habosított anyagokra is, csak ott a táblás ár kicsit már erősebb. Ettől függetlenül jó darabig kitart az is. De. Ha van ismeretség kisebb dekoros cégeknél, ott a hulladék a legjobb anyag: kisebb darabok és főleg olcsó, ha egyáltalán kérnek érte valamit. Össze kell haverkodni 1-2 helyen 1-2 figurával és folyamatos lesz az utánpótlás. | |||||
Regal | Adatlap | 179856 | 2012. február 21. 10:28 | ||
Szia Luthor, köszönöm a linket, és hogy gondoltál rám! A csillagromboló régi nagy álmom, ha sikerül folytatnom, akkor a super csillagromboló lesz az, amit scratchelve meg akarok építeni - a váz megvan:-). A klón-sisak már megvan, miből akarod megycsinálni a 48-as figurákat? Én anno az AMT AT-ST-jébe egy anyahajó fedélzeti technikust raktam, csapágygolyós mélyhúzással - amit Gödöllőn mutattam - csináltam neki sisakot, illetve pisztolytáskát kapott az oldalára. | |||||
Macal | Adatlap | 179855 | 2012. február 21. 10:03 | ||
Luthi! Innen származik az is amit Gödöllőre hoztál? Lehet akkor el kéne menni és körbenézni nekem is :) | |||||
Luthor | Adatlap | 179854 | 2012. február 21. 09:28 | ||
Hi all! Akkor tolok én is egy kis reklámot, itt tényleg minden van: akril, sztirol, habosított PVC és habkarton, mi szem-szájnak ingere: www.nyomdaker.hu/termekek/reklamhordozo_anyagok ... és hogy ne legyen dupla post, Regal komának egy kis kedvcsináló: www.model-forces.com/gallery/physical-models/imperial-star-destroyer-mk-2-14222/ Üdv, all! | |||||
Starshiptech | Adatlap | 179853 | 2012. február 21. 09:16 | ||
Szép napot mindenkinek! Közben utána néztem az anyagnak, valóban nem habkarton , viszont lehet hogy a habkartonnal is megoldható az ilyen projekt...én a halálcsillag árkának alapját és a hangár alapját csináltam abból..arra kerültek a gyantából kiöntött elemek. www.paralel.hu/termekek.php | |||||
Luthor | Adatlap | 179852 | 2012. február 21. 09:10 | ||
Allessza'. (Az lesz az...) Most épp van otthon 1 kazal fekete 5mm-s, csak kerülgetem. Ha ilyen kell és Pest (Gyál) közelében hasítasz, szólj, adok szívesen. Többiekre is vonatkozik. P | |||||
Macal | Adatlap | 179851 | 2012. február 21. 09:07 | ||
Nagyon szépen köszönöm! :) Igen, részben a Tőled kapott táblák kerültek beépítésre, de sajnos még kellett hozzá vennem párat :) Tod a méretek :) Mindenesetre nagyon szépen köff értük! Egyébként ez ha jól tudom hivatalosan a habosított PVC megnevezésű dolog... | |||||
Luthor | Adatlap | 179850 | 2012. február 21. 07:28 | ||
Nem vagyok 100%-ig biztos benne, de ha a Gödöllőn (tőlem) zsákmányolt anyagról van szó, az habosított PVC, ami kb. a sztirol és az extrudált keményhab (vö. lábazati szigetelő) között lehet félúton. A habkarton kicsit más, annál a 2 karton között sokkal könnyebb, puhább a hab, inkább az expandáltra (l. nikecell) hajaz, ezért is kell rá a borítás. | |||||
Starshiptech | Adatlap | 179849 | 2012. február 21. 00:40 | ||
Helló! Szép estét mindenkinek! Ha jól veszem ki a képekből ez az általad paratex-nek nevezett anyag nem más mint habkarton? ugye? | |||||
Macal | Adatlap | 179848 | 2012. február 20. 21:00 | ||
Majd megnézem hogy van a tér latinul :) Yarrickon gondolkoztam, találtam is jóféle képeket plakátoknak, azok fel fognak kerülni, de akkor neki kéne a szobor helyén állnia , vagy valami hasonló emlékműnek, szobornak, vagy hasonlónak... Na majd meglátjuk, mér ráérek ezen gondolkozni :) | |||||
milesChristi | Adatlap | 179847 | 2012. február 20. 20:21 | ||
Szerintem eleve ne square legyen a neve, nem épp birodalmi gót. :) | |||||
Freddy | Adatlap | 179846 | 2012. február 20. 17:57 | ||
Hát Armageddon már alapból a közterület neve- a bolygót hívják így :) Ha ott játszódna a történet, akkor a Yarrick teret javaslom. | |||||
Macal | Adatlap | 179845 | 2012. február 20. 17:20 | ||
Mondjuk akkor lehetne Armageddon is a közterület neve :) | |||||
Macal | Adatlap | 179844 | 2012. február 20. 17:17 | ||
Freddy, köff az észrevételeket! Igyekszem majd jól telepakolni sokféle kieggel, meg részlettel mint a sasos ikonok, a lámpák stb, de azokkal még várnom kell amíg eljutok odáig... Még addig elég sok meló lesz vele... Az elnevezéssel meg nem tudom mi legyen :) A 40kban közhelyesnek számító neveket nem akarok, de ezen még agyalok :) Ha esetleg bárkinek van valami ötlete szívesen fogadom :) Mivel a figurák terén most hajlanék az Armageddon Steel Legion stílusra, lehet hogy valamit nézünk majd onnan :) | |||||
Freddy | Adatlap | 179843 | 2012. február 20. 13:01 | ||
Nagyon jó lesz, Macal! Pár ötlet: - a templomot nem tudnád kicsit magasabbra venni? Így szerintem túlságosan széles, nincs meg benne a gótikára jellemző magasba törés, inkább a román templomok masszív építési stílusát idézi. - a GW-s épületkészletekben rengeteg hasznos alkatrészt találsz kandeláberekhez meg ilyesmihez. - ne Pandemonium square legyen már a neve, az Arch Enemy-ről nemigen neveznek el közterületet:) | |||||
Ceró | Adatlap | 179842 | 2012. február 20. 09:35 | ||
Sziasztok! Eladnám ezeket a modeleket: Tie-Interceptor és B-Wing Fighter AMT Limited Edition Golden kiadás. A Tie-Interceptornak hiányzik a pilótakabin ajtaja. Állvány nincs a modelekhez. És még van egy Han Solo Vinyl Kit kb 30cm nagyságú, sajnos összeállítási rajz nincs hozzá. T.: Ceró 30/846-96-32 | |||||
parahybana | Adatlap | 179841 | 2012. február 19. 12:47 | ||
Nemkülönben a Prométheusra. | |||||
parahybana | Adatlap | 179840 | 2012. február 19. 12:46 | ||
Ahogy Ijan Hók mondja az Alvin és a mókusokban: "ez atomkúl". Kiváncsi vagyok. | |||||
Macal | Adatlap | 179839 | 2012. február 18. 22:05 | ||
Stemi: Volt neki alapja, de azzal együtt tört össze, legalábbis az alváz amikor leejtették :) Gyurmakoma: A cikkben ahol láttam, előtte hígított tömítőpasztával lekenték, az a fugát is adta, meg el is tömítette a lyukakat. De úgy látom egyébként, hogy a ragasztót megszívta, aztán elég kemény lett a parafa, mindenesetre csinálok majd próbafestést mielőtt nekiállok, hogy biztos ne legyen gond. A textúrája mindenesetre nagyon jó hatást ad :) | |||||
STEMI | Adatlap | 179838 | 2012. február 18. 18:57 | ||
Én Luthor mestertől kaptam mindenféle vastagságú lapocskát és egy nappal fáradtabb voltam ám, mint Te, így én sem emléxem, de nem kizárt :P :))) Nagyon gótikus, monumentális... nagyon tetszik a dió! Ha jól tudom a 8X8-as igásló is 1:48-as... Annak is csinálhatnál valami nagyot szóló diorámát, ha még nincs! | |||||
zsury | Adatlap | 179837 | 2012. február 18. 17:33 | ||
Bammmeg' :DDD Ez csúcs! :) | |||||
Luthor | Adatlap | 179836 | 2012. február 18. 16:32 | ||
Csak úgy: www.youtube.com/watch | |||||
gyurmakoma | Adatlap | 179835 | 2012. február 18. 08:35 | ||
Egy személyes megjegyzés: tegnap délután a kezemben volt már a revell easy AT-AT-je a megrendeléstől számított második napon. Azt hiszem ez megér egy külön köszönetet Szűcs Laci http://automakett.hu/ makettező társunknak. Köszi Laci! | |||||
gyurmakoma | Adatlap | 179834 | 2012. február 18. 08:33 | ||
Macal! Szenzációs amit építettél eddig. Egy kérdés,a parafát hogy tudod majd festeni? Eléggé lyukacsos a szerkezete.Simán lehet alapozni és festeni? | |||||
Macal | Adatlap | 179833 | 2012. február 17. 21:28 | ||
Hát a templomról még elég sok minden hiányzik :D Egyenlőre úgy fest amúgy, hogy a bejárati ajtók felé jön két oldalra a két szárny :) | |||||
milesChristi | Adatlap | 179832 | 2012. február 17. 21:18 | ||
Nagy ötlet az űrgárdista szobor! De nem hiányzik a templomról a "sas jele"? :) | |||||
Macal | Adatlap | 179831 | 2012. február 17. 20:55 | ||
Köff! Te a tábla akkor Tőled volt? :) Jó fáradt voltam, meg el is felejtettem ... :s | |||||
HA5AWS | Adatlap | 179830 | 2012. február 17. 20:25 | ||
Szia! Nagyon szépen halad! A panelezéssel én is jól elvoltam. Üdv: Gábor | |||||
STEMI | Adatlap | 179829 | 2012. február 17. 19:40 | ||
Nagyon jóóó!:) | |||||
Rommel93 | Adatlap | 179828 | 2012. február 17. 19:04 | ||
Macal | Adatlap | 179827 | 2012. február 17. 18:58 | ||
Szevasztok! Nem voltam túl aktív manapság, de ami azt illeti amikor ráértem kicsit mókoltam idehaza, és építgettem / festegettem. Mivel be akarom fejezni a projectet erre szántam a szabadidőm egy részét, nomeg meg volt hozzá szinte minden itthon. A többiért meg köszönet Kerinek (sztirol) és asszem Steminek (bocsi ha rosszul emlékszem :S ) a Paratexért :) ! Már régóta akartam csinálni egy nagyobb épületet, és mivel a jármű szerelvény is elég hosszúra sikerült, gondoltam ha már lúd, legyen kövér, háttérnek kiváló lesz egy magas épület! Mivel a Warhammer40k erősen a gótikára építkezik ezért természetesen a készülő épületnek is gótikusnak kell lennie, nosza hát, dobjuk össze! Bár nem bonyolult elkészíteni egy-egy elemet, azért eszméletlen mennyiségű munka mégis! A több száz mega letöltött kép tanulsága szerint a gótikus stílus eszméletlen részletes, és nagyon sok elemet kellett / kell még legyártani! Nos akkor hogy még több info és tanulság legyen a hozzászólásomban, lássuk a használt anyagokat: Paratex: Annak idején még a Wargammersben vettem, illetve a már említett scifis szaktárstól kaptam pár lapot Gödöllőn tavaly. (Ezer köszönet érte! ) Könnyű vágni, könnyű súlyra, és a pillanatragasztó úgy megfogja, hogy szétszedni nem lehet az anyag károsodása nélkül, épületek falainak és nagyobb részleteinek elkészítésére ideális anyag. Felülete viszont eléggé puha, könnyen sérülhet és benyomódhat. Ha nem figyelünk és megszalad a vágószerszámunk könnyen rossz irányba mehet és akkor elrontottuk a darabot. A sztirolt ugye nem kell bemutatni senkinek Sok díszítő elem alá került sztirol lap, és a részleteket már arra építettem fel makettragasztóval, így volt lehetőség korrigálni, pozicionálni. A tégla és kő mintázat parafa táblából/lemezből készült, barkácsboltban lehet kapni feltekercselve bagatel áron. Szikéve, sniccerrel könnyen vágható, de jó éles penge kell, mert különben forgácsolódik is közben. Ennél is elbóklászhat az él, és akkor valami elég érdekes formát sikerül kivágni... Annak idején ezt a módszert egy régi újságban láttam, 3 spanyol úriember (Miguel Jiménez, Jorge Lopez és Carlos Elias) alkotott egy nagy gyárat, aminél így építették fel a texturát tégláról téglára. Nagyon megtetszett a hatás, ezért döntöttem úgy, hogy én is így csinálom. Viszont eszméletlen nagy meló, mielőtt bárki elkezdené jelezze a családjának Mivel a pillanatragasztó jól fogja, azzal rögzítettem a Paratexre, viszont nem sok lehetőség van a korrekcióra, megszívja magát mindkettő és egy relatíve kemény felületet kapunk... Már csak arra leszek kíváncsi, hogy a cikkben is említett hígított tömítőpasztás átmosás / kezelés után mennyire változik meg a felület... A tetőknél, és a plafonoknál balsafát és modell léceket használtam, régebben még vettem pár csomagot, akkor azt hittem sosem fogy el, de úgy látszik egy ekkora épület megritkítja a készleteket elég rendesen... Szóval nem csak a modellekkel, az épülettel is rengeteg munka lesz még, talán év végére el tudom vinni valahova a kész terméket, de addig még nagyon sok víz lefolyik a Dunán. Az ablakokat ha kész vannak majd a részletek és ívek, átlátszó sztirol lapokból "beüvegezem". Az ólomüveg mintázatot és képeket majd átlátszó matricalapra nyomtatott matricákkal szeretném megoldani. Természetesen kicsit megrombolom majd az üvegeket is :) A szobroknak szánt figurák a Mantic Games Elf Spearmen Command Troop készletéből valóak. A Mantic Games új cégnek számít aránylag a wargames körökben, viszont relatíve jó minőségű készleteket árulnak, és a többi céggel összehasonlítva töredék áron. Palettájuk állandóan bővül, ha jól értesültem nemsokára megjelennek a scifis figura készleteik is. Ennek a készletnek volt a tartalma még egy puma féleség, amiből szintén jó szobor lesz, illetve egy elesett elf figura, amiből a bejárat belső része felett látható angyal kezdett el készülni, a szárnyai miliputból faragódnak, csak elfogyott a bekevert anyag, ezért félbemaradt... Az angyal felé egyébként egy nagy térképet tervezek keretbe, amolyan középkori stílusban, sepiás hatással csak nem földrészekkel, hanem bolygókkal és csillagokkal. Asszem ebből is matricás megoldás lesz. A dioráma alapja egy régi, egyszer már felhasznált alap, látszik rajta hol voltak ragasztva a dolgok. Majd még átcsiszolom a keretet is aztán lepácolom, és nagyon gondolkozom rajta, hogy a kereten belül az egészet megemeljem egy 5-10 centit. Ez mondjuk lehetővé tenné, hogy egy létcsőt is elhelyezzek a téren lefele, egy Metro/aluljáró lejáratot megjelenítve, valamint hogy archivnak tűnő képeket helyezzek el a dioráma oldalán... Az életképet sok figurával és felszerelési tárgyakkal, ládákkal, homokzsákokkal, romokkal és roncsokkal szeretném ténylegesen "életre kelteni", nyüzsgővé tenni. A falakon és a járdákon gótikus stílusú utcalámpák lesznek, rácsok és lefolyók, stb. Mindez még eszméletlen sok munka, még leírni és átgondolni is fárasztó A tér megnevezését, ami egyben a dioráma neve is lesz, egy nagyobbacska utcatábla fogja jelölni, Pandemonium Square" . Pandemonium a démonok lakhelye a pokolban, a pokol "fővárosa, szokták a "Démonok Hadiszállásának" is fordítani. Ebben a kontextusban kifejezést először John Milton angol költő használta a Elveszett Paradicsom című művében (Paradise Lost, 1667). Hogy a jelenet tényleg főhadiszállás jellegű legyen sok parancsnok szerű figurát, rádiókat, ellátmányos és hadifelszereléses kiegészítőt tervezek még rá, de aztán lehet hogy "csak" egy nyüzsis háborús jelenet lesz... A járművek festése most így stagnál, majd némi dioráma építgetés / szépítgetés után festegetem tovább őket. Sajnos a képek nem a legjobbak, akkora a jelenet, hogy a szoba közepéről fényképeztem Véleményeket, ötleteket stb szívesen várok ! Üdv: Macal | |||||
Indiana73 | Adatlap | 179826 | 2012. február 17. 16:34 | ||
Luthor | Adatlap | 179825 | 2012. február 17. 08:40 | ||
Kérünk 1-2 közelit is ha lehet. Így messziről nagyon mutatós, de mint tudjuk, az ördög a részletekben rejtezik... | |||||
parahybana | Adatlap | 179824 | 2012. február 16. 18:57 | ||
Ha lenéz rám az erő sötét oldala akkor nekem is sikerül egyet szerezni, ha előbb nem hát majd utóbb. |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
3D-s modellek elég szép számban, tervezéshez jól jöhetnek, ha van hozzá szoftver, pl 3DS Max, vagy hasonló.
www.scifi3d.com/list.asp
A többieknek is ajánlom, referenciának használhatók, bár AV-7-est nem találtam. Ha valaki tud róla "pontos" modellt v tervrajzot, megköszönném. Csak a filmből nehét a méretezés...
Köszi, all.