| <<< Vissza |
| Kapitany | Adatlap | 197241 | 2004. április 10. 12:12 | ![]() | |
| Mekett | Adatlap | 197240 | 2004. április 5. 18:52 | ![]() | |
|
Például a dupla festékszóró, amit Podva tud, hol van :) | |||||
| Mekett | Adatlap | 197239 | 2004. április 5. 18:51 | ![]() | |
|
Szerintem - szintén a számítástechnikai háttér fejlődése révén - hamarosan otthon lehet majd matricát gyártani, sokan már most is megtehetik, illetve fotomaratások előállításánál is segítségül hívhatjuk a számítógépet és a nyomtatót.
Persze ez utóbbihoz még mindig sok egyéb eszköz szükséges. Én inkább az elérhető szakirodalom ugrásszerű bővülése miatt a (házi) scratchelés, feljavítás fejlődését várom. Mindenki annyi témát, részletet talál a makettjéről, hogy minden porcikáját ki akarja dolgozni, vagy átalakítani. Még néhány ügyes, bár nem forradalmi szerszám, eszköz, módszer is vár, hogy a makettezők is felfedezzék maguknak. Én legalábbis ezt jósolom a következő évekre. Mekett | |||||
| Miggyuri | Adatlap | 197238 | 2004. április 5. 17:08 | ![]() | |
|
Akkor kezdődjenek a jóslatok. Pár év múlva, köszönhetően a számítógépes tchnológiáknak, az 1:72-es makettek részletgaudagsága a mai 1:48-as, ill. 1:35-ös maketteké. Persze, na még lesz az én kedvenc '72-es méretarányom! A ternd ugyanis nem effelé mutat.
Megnövekedik a "multimédiás" makettek száma. Új megoldások jelennek meg, afüstöt, robbanást imitól, ill. hangos makettek, diorámák. Egyre növekedhet a "békés" témájú makettek mennyisége is. Jósoljatok tovább! Miggyuri | |||||
| <<< Vissza |
Sajnos mondhatni ez megvalósíthatatlan sajna, mert minél jobbak lesznek a kitek, de annál drágábban. A szerszámok meg olyanok lesznek mondjuk húsz év múlva, hohy a panel karcolását nem manuálisan, hanem egy valamilyen szerkezet alá tévwe, tökéletesen belekarcolja aazokat a kis részleteket is amely alapból nem lesz rajta.
Én mondjuk a jelenlegi technikával s meg vagyok elégedve, de meglátjuk mit hoz a jövő.
Kapitany
UI: Bocs, hogy egy picit homályosan írtam, de az írás közben mindig új ötletem jött:)