/ Fórumok / OFF-topikok /

Mi lesz holnap/után/?

Mit, miből, hogyan építünk holnap, két, négy hét és húsz év múlva. A makettezés jövőjére gondolok. Az ötletet"kölcsönözte" egy másik fórumból, így az ötletgazda nem én vagyok, hanem, warampi. Viszont vannak, akik ide írnak inkább s nem oda, így itt sem értelmetlen elkezdeni talán.
A topikhoz csak bejelentkezett felhasználók tudnak hozzászólni. Kérem, jelentkezzen be itt!
<<< Vissza  
1.,2.
1., 2.
Kapitany 197241 2004. április 10. 12:12
Válasz erre
Szerintem olyan makettek jönnek létre, ami nagyon jó lesz méret hűsége, és ami a makettezőknek az egyik legnagyobb kritérium, hogy olcsóbban, jó minőségűet kapjanak(bár ez csak vágy álom), amihez már méregdrága mügyanta, meg fotomarci sem kell.
Sajnos mondhatni ez megvalósíthatatlan sajna, mert minél jobbak lesznek a kitek, de annál drágábban. A szerszámok meg olyanok lesznek mondjuk húsz év múlva, hohy a panel karcolását nem manuálisan, hanem egy valamilyen szerkezet alá tévwe, tökéletesen belekarcolja aazokat a kis részleteket is amely alapból nem lesz rajta.
Én mondjuk a jelenlegi technikával s meg vagyok elégedve, de meglátjuk mit hoz a jövő.
Kapitany
UI: Bocs, hogy egy picit homályosan írtam, de az írás közben mindig új ötletem jött:)
Mekett 197240 2004. április 5. 18:52
Válasz erre
Például a dupla festékszóró, amit Podva tud, hol van :)
Mekett 197239 2004. április 5. 18:51
Válasz erre
Szerintem - szintén a számítástechnikai háttér fejlődése révén - hamarosan otthon lehet majd matricát gyártani, sokan már most is megtehetik, illetve fotomaratások előállításánál is segítségül hívhatjuk a számítógépet és a nyomtatót.
Persze ez utóbbihoz még mindig sok egyéb eszköz szükséges.

Én inkább az elérhető szakirodalom ugrásszerű bővülése miatt a (házi) scratchelés, feljavítás fejlődését várom. Mindenki annyi témát, részletet talál a makettjéről, hogy minden porcikáját ki akarja dolgozni, vagy átalakítani.

Még néhány ügyes, bár nem forradalmi szerszám, eszköz, módszer is vár, hogy a makettezők is felfedezzék maguknak.

Én legalábbis ezt jósolom a következő évekre.

Mekett

Miggyuri 197238 2004. április 5. 17:08
Válasz erre
Akkor kezdődjenek a jóslatok. Pár év múlva, köszönhetően a számítógépes tchnológiáknak, az 1:72-es makettek részletgaudagsága a mai 1:48-as, ill. 1:35-ös maketteké. Persze, na még lesz az én kedvenc '72-es méretarányom! A ternd ugyanis nem effelé mutat.
Megnövekedik a "multimédiás" makettek száma. Új megoldások jelennek meg, afüstöt, robbanást imitól, ill. hangos makettek, diorámák.
Egyre növekedhet a "békés" témájú makettek mennyisége is.
Jósoljatok tovább!
Miggyuri

<<< Vissza  
1.,2.
1., 2.